Dodaj do ulubionych

nieuchronność kary !!!

IP: *.nyc.res.rr.com 01.11.11, 09:37
wczoraj po wyjsciu z brooklińskiego aresztu napisałem tekst na tyle, według mnie, inspirujący do
poważnej dyskusji, że postanowiłem wrzucić go na forum. dałem ciała. wszystko znikneło. nie bez
kozery moje dzieci się że mnie śmieją: stary masz drogie zabawki a mózg w burakach. tak
to bywa z przedwojenną młodzieżą. do rzeczy. postaram się go odtworzyć z pamięci i ponownie nie
dać ciała.
w 2006 roku o 3 nad ranem odlewałem się wśród gruzów, śmieci i szczurów na zapyziałej ulicy
brooklynu. z dwoch stron podjechały radiowozy policyjne, poczekali aż skończe i wreczyli mi
mandat. odbierając go zażartowałem przez jakiego satelite zostałem namierzony. zapomniałem o
sprawie.
wczoraj, 29 października 2011, o 12 w nocy czyniłem to samo w nie mniej w zapyziałym miejscu
na williamburgu (artystyczna i chasydzka cześć brooklynu). podjechała policja, sprawdzili mój
rekord w centralnym komputerze i jak wyszło trzech to wiedziałem, że coś jest nie tak.
padła komenda: rączki do tyłu. skuty i zdezorientowany, wszak ja się tylko odlewałem,
wylądowałem w policyjnym radiowozie. w komisariacie na pytanie co jest grane usłyszalem, że
mam gorący problem co w żargonie policyjnym oznacza otwartą duperele. wylądowałem w
brudnej i śmierdzącej metalowej klatce 5 na 2 metry w której było 10 murzynów i czterech
portorików. przesiedziałem i przeleżalem w niej na podłodze ponad 11 godzin. około 12 nastepnego
dnia wszystkich nas skuto w kajdanki z łancuchami i zawieziono do więzienia na dolnym
brooklynie, zrobiono, jak na filmie, zdjecia i ponownie załadowano do jednej z wielu klatek. każda
była pelna. 99% kolorowi.
po godzinie wężykiem, podziemnymi remontowanymi korytarzami, przeszlismy do sądy, przed
samą sala, jak wsklepie z wedlinami, do wszystkiego do czego się dało byli byli zakuci ludzie. mnie
i paru innych posadzono przed salą sądową na ławce. po godzinie, już bez łancuchów, stałem przed
wysokim sądem nad którym był duzy napis: w bogu nasze zaufanie. sędzia wygłosil mowe którą
językiem ulicy można przetłumaczyć: daruje ci, spadaj i więcej nie odlewaj się na ulicy. byłem
głodny, niewyspany ale wolny. złapalem taxi i pojechałem do domku na east village na
manhattanie. wziąłem prysznic, zapaliłem papierosa, napiłem się kawy i zadałem sobie pytanie:
dlaczego tak brutalnie mnie potraktowano i od razu odpowiedziałem: takie są procedury. nie ma
wykroczeń, błachych i ciężkich przestepsw, jest przestepstwo – proste jak budowa cepa. tu nie
istnieje, jak w polsce, przedawnienienie czy niska szkodliwość społeczna. nieuchronność kary. to
jest to. leży przede mna następny mandat. 25 styczna mam się stawić sądzie na dolnym
manhattanie. będę w na wsi pod opolem ale przylece na sprawę.
nie bez kozery publikuje prywatne zdarzenie.

tao szatanski
Obserwuj wątek
    • Gość: Mr Szacun Re: nieuchronność kary !!! IP: *.181.182.8.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.11.11, 09:50
      I dlatego Ameryka, a nie Rosja albo Europka, rządzi światem. A swoją drogą, trzeba mieć jaja, żeby publicznie dać własnym lekko żenującym przykładem (to odlewanie się) świadectwo wyższości ich normy prawnej nad naszą - zepsutą PRL-em, który został rozwodniony i uświęcony demokracją a la Aleksander Kwaśniewski and Miller Waliza Dolarów. Szacunek, Panie Szatan.
      • Gość: tao szatanski Mr Szacun IP: *.nyc.res.rr.com 01.11.11, 14:18
        kto nie odlewał się na ulicy niech pierwej rzuci we mnie kamieniem. nie trzeba mieć jaj lecz odrobine uczciwości, poczucie realizmu, prawa. polecam książkę mojego znajomego nb. bardzo dobrego dziennikarza radia "zet" piotra milewskiego pt. (o ile mnie pamięć nie zawodzi) rok nie wyrok. milo, tak go nazywamy, wpieprzył się w taką historię z której miał dwa wyjścia: 1- idzie siedzieć a po odsiadce deportacja. 2 - nie idzie siedzieć ale przez rok musi chodzić na terapie.
        wybrał terapie. cały rok opisał ww. książce, która chwilami bywa nudnawa ale oddaje istote systemu. polecam.
        rok przed 9/11 (atak na wtc) przy mocnych trunkach i przyprawach rozmawiałem z milem o ataku terorystycznym na nyc i stany, że nastąpi byliśmy pewni na 100%. osobiście stawiałem na węzły komunikacyjne ze wskazaniem dworca centralnego.
        po ataku zrozumiałem, że w analizach popełniliśmy błąd białego człowieka. rozwalic i uciec. w odwecie (irak, afganistan) popłyneliśmy. nikt nie jest doskonały. nawet potężne stany zjednoczone. dlaczego o tym piszę. żeby zrozumieć zjawisko, zdarzenie, system, trzeba w nie wejść. nie wszyskto da się kupić. afganistan to nie niemcy czy japonia po drugiej wojnie światowej. założenie, że wszyscy ludzie są dobrzy, chcą demokracji, prawa, tolerancji czy wolności osobistej jest niedojrzałością intelektualną.
        co do amerykańskiego systemu prawnego to, jak mówi mój kumpel sędzia z opola, bardziej sku...syńskiego nie wymyślono. w poważniejszych sprawach jak nie masz kasy na dobrego adwokata do jesteś w dooopie. simson zamordował swoją byłą żonę i jej przyjaciela, tv transmitowała na żywo ucieczke z miejsca zbrodni. facet został uniewinniony w procesie karnym a skazany w cywilnym. trudno się tym połapać.
        nic nie jest doskonałe lecz trzeba ku temu zmierzać. polski system prawny, sąd, prokuratura, policja oraz naszą mentalność należy "wyprostować" .
        trudno powiedzieć kto rządzi światem, czy ktoś rządzi? świat to wielki naleśnik. każdy ciągnie w swoją strone. stany to siła militarna i nic poza tym. nasz czas, judeo-chrześcijański, powoli zmierza ku końcowi.

pozdrawiam

tao szatański

• mieszaniec-zopola tez mi sensacje ... 01.11.11, 18:28
          U mnie w Göteborgu brać studencka szczy po ulicach. gdzie popadnie, widok to żałosny, zaś desperados wyknocają się do olimpijskiego basenu Valhallabet, co nawet zostało uwiecznione w tutejszej wersji don't worry (patrz poniżej).
          Ale biada temu, kto zostałby złapany. Przede wszystkim popłynalby finansowo.
          Mam pytanie. A czy miałeś możliwość znalezienia w pobliżu ubikacji?
          Jeśli nie , to powinni się walić. Niech Bloomberg sam zapłaci.
          • Gość: tao szatanski Re: tez mi sensacje ... IP: *.nyc.res.rr.com 01.11.11, 20:20
            nie, w nyc nie ma toalet publicznych. tutaj każdy każdego chce wydymać, frajerem jest ten co da się złapać.
            kilka dni temu miałem ostre spięcia z facetem, stał na drodze, nie mogłem przejechać. bluzgi odbijały sie od szklanych wieżowców. młoda japonka była zszokowania. powiedziałem jej, że była świadkiem realnego nyc. życze miłego dnia, jak się czujesz, świetnie wyglądasz to komercja i nic poza tym.
            no tak. wrócmy do nieuchronności kary.

pozdrawiam

tao szatanski
        • Gość: gość Re: Mr Szacun IP: *.pools.arcor-ip.net 02.11.11, 08:34
          Tao, widzę, żeś odmóżdżony medialnie goj. Czy wierzysz rzeczywiście w brednie oficjalnej propagandy o 11/9?
          W 2007 roku były prezydent Włoch Cossiga w wywiadzie dla Corriere della Sera powiedział, że wszyscy wiedzą, że za zamachami z 11/9 stoją CIA i Mossad.
          Przeczytaj sobie "raport" PNAC z 2000 roku.
          pl.wikipedia.org/wiki/PNAC
          Pisze tam o zdobyciu absolutnej dominacji USA w świecie, także militarnej, pisze o potrzebie przebudowy sił zbrojnych USA i pisze, że potrzebują do tego...nowego Pearl Harbour. Zobacz nazwiska członków neokonów i sprawdź, ilu z nich weszło do ekipy Busha juniora.
          Następnie wysłuchaj wywiadu Aarona Ruso - mądrego i odważnego żydowskiego reżysera.
          www.youtube.com/watch?v=PZ4BCIJOg1I&feature=related
          Rockefeller chciał nawet wciągnąć go do spółki - do elity nietykalnych.

O 11/9 jest cała masa filmów. Wprawdzie załgane media próbują je przedstawiać jako niepoważne teorie spiskowe, ale tylko IDIOTA jest w stanie uwierzyć, że potężna konstrukcja stalowa WTC zawaliła się od pożaru.
          Pooglądaj sobie i posłuchaj argumentów na temat tego, jak z WTC i Pentagonem było rzeczywiście.
          www.youtube.com/watch?v=Cb-RRFd17Vs&feature=related
          www.youtube.com/watch?v=qpbTfp9kHpI
          11/9 był operacją pod obcą flagą przeprowadzoną przez USA pod nadzorem zbrodniarza Busha. Dała ona pretekst do "wojny z terrorem" i do napadania światowemu żandarmowi na kolejne kraje.
          Skarżysz się, że za szczanie na ulicy miałeś nieprzyjemności i siedziałeś w celi.
          A co mają powiedzieć niewinni ludzie trzymani latami w Guantanamo?
          www.amnesty.de/2009/1/9/folter-und-misshandlung-guantanamo
          www.merkur-online.de/bilder/2009/02/24/86783/533760113-guantnamo.9.jpg
          rotehilfegreifswald.blogsport.de/images/guantanamo_bild_300.jpg
          Pamiętaj przy tym, że tam nie siedzą "terroryści". Tam siedzą niewinni ludzie, a prawdziwi terroryści, sprawcy zamachów z 11/9 jeszcze ich tam torturują i przesłuchują.
          Masz szczęście, żeś nie muzułmanin. Bo jeszcze by ciebie o terror posądzili, że np. szczochami chciałeś zatruć ujęcia pitnej wody.
          • Gość: tao szatanski gościu nie ta półka !!! IP: *.nyc.res.rr.com 02.11.11, 21:01
            opisałem swoje prywatne, nowojorskie, zdarzenie żebyśmy porozmawiali o prawie, respekcie dla prawa oraz o prawnych instytucjach wykonawczych. jak wszyscy wiemy w tej domenie jesteśmy w przysłowiowych burakach. wszyscy, z państwem na czele. wsio.
            9/11 było skomplikowanym przedsięwzięciem logistycznym i jest mało prawdopodobne, gdyby autorem był rząd us, żeby ktoś nie "puścił farby". co do zawalenie wtc to one miały prawo tak się zawalić, zaminowanie budynku było niemożliwe, rok tam pracowałem, że względu na przewijającą się mase ludzką, około 120 tys. dziennie, a poza tym jest to jest to bardzo skomplikowanie techniczne. zapomniałeś wspomniec o grupie, o ile mnie pamięć nie myli bertkof,założonej przez polaka po drugiej wojnie światowej. to intelektualna, finansowo-polityczna śmietanta świata. na ich spotkaniach bywa min. olechowski i palikot. wszystko na ten temat znajdziesz w książce hiszpańskiego dziennikarza, nie pamiętam autora i tytułu, ale co to dla ciebie. stary otwórz nowy wątek.
            no tak. wszystkiemu winni bankierzy, żydzi pedały i cykliści. powodzenia poszukiwaczu prawdy absolutnej!!!

tao szatanski
    • Gość: lalecznik Re: nieuchronność kary !!! IP: *.dynamic.chello.pl 01.11.11, 20:28
      Nowy Jork jest podawany za przykład sukcesu w walce z przestępczością. Przynajmniej tak piszą. Metodami które wskazuje się za przyczynę sukcesu jest mapowanie miejsc natężenia miejsc niebezpiecznych i wysyłanie większej liczby patroli oraz prewencyjne stosowanie zatrzymań/aresztowań. Chyba doświadczyłeś tego systemu w praktyce.

U nas w Polsce łebki piją i ryczą na ławeczce pod blokiem. Na zgłoszenie przyjeżdża patrol, legitymuje, wystawia mandat i odjeżdża. Oni przenoszą się na ławkę dalej i to robią samo. Ludzie mają poczucie bezradności. Obojętnieją.
      Zbliża się zima, trawa nie rośnie i znowu zaczyna się problem psich kup. Tak sobie wyobrażam, co by to było gdyby podjechał patrol policji i zakuł taką pańcię w kajdanki na oczach okolicznych bloków „zaniemanie” woreczka na odchody.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka