Dodaj do ulubionych

Anti Restaurants

22.01.12, 16:40
Spotkałem się ostatnio z ciekawą inicjatywą która pochodzi z Nowego Yorku i dotyczy jedzenia i ciekawie spedzonego czasu. Akcja polega na organizowaniu u siebie w domu kolacji z pełnym zestawem przystawka, danie główne oraz deser. Zaprasza sie przypadkowych ludzi poznanych w internecie którzy zamiast do restauracji chcieli by spedzić czas u kogos w domu na proszonej kolacji w towarzystwie oso sobie nie znanych. Poznajemy nowe smaki, nowych ludzi nowe otoczenie. Oczywiście sa także koszty. udział w kolacji to jakas kwota za osobę powiedzmy 35 zł plus przynieśc nalezy także butelke wina. Co wy na to ? Może ktoś kiedys był na czyms takim lub moze chciałby cos takiego współorganizować ?
Obserwuj wątek
    • tiresias Re: Anti Restaurants 22.01.12, 16:45
      całe lata osiemdziesiąte upłynęły mi w Opolu i innych miastach Polski na kultywowaniu tego 'wynalazku' z Nowego Jorku;)) tylko, że nie było internetu. ale można było wpaść do znajomych, z flaszką, a zawsze jakiś trzydaniowy poczęstunek się znalazł, np. konserwa turystyczna, ogórki, a przy dobrych układach to i kawałek salcesonu. i nikomu nie przyszło do głowy prosić o pieniądze.
      żal mi was, internetowe ludki.
      • kimer32 Re: Anti Restaurants 22.01.12, 17:08
        Chyba Pani nie zrozumiała. Chodzi o poznawanie nowych ludzi i smakowanie nowych smaków.
        • nashle Re: Anti Restaurants 22.01.12, 18:03
          nie taki nowy ten trend, w WO już 2 lata temu opisany, zresztą b. ciekawie :-)
          www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,80530,7529420,Knajpki_dla_wtajemniczonych.html
          Ja bym się pisała, ale tylko w wersji wege/wegan ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka