Gość: Rektor IP: 90.84.144.* 14.02.12, 23:12 To zdumiewające, czym zajmuja się profesorowie Uniwersytetu Opolskiego! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: P Re: Rozerotyzowane śluby, czyli tort jak penis IP: *.opole.hypnet.pl 15.02.12, 07:31 która to redaktorystka wychodzi niebawem za mąż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyna30 rozmowa jest idiotyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.12, 02:48 jak pytania do mojej babci, która tyle samo by wiedziała o "przedweselkach". co za nudy z XIX , ludzie! i ta niesmacznie kryta pruderia, która nieprzystoi komus kto się chce zwac "naukowcem". GET A LIFE GODDAMNIT! a swoją drogą takie zwyczaje przedślubne raczej w Warszawie wzbudzają śmiech i potwierdzają że wieś czy miasteczka to patologia. nie chodzi tu o warszawską pruderię bo pewnie nawet się tu uprawia seks jeszcze więcej niż gdziekolwiek indziej , ale chodzi o styl. a ten przedstawiony w artykule jest iście wsiurski i obciachowy. co za szit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsiurny Re: rozmowa jest idiotyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.12, 08:01 mosz recht Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polish-crap Re: rozmowa jest idiotyczna IP: *.fbx.proxad.net 19.02.12, 06:09 Toc to takie nie po katolicku i nie przystoi "pokoleniu" jotpedwa i tym nastepnym. Kk wymaga aby pozosytac z jego dulska moralnoscia i aby nie wychylac sie poza XIX-ty wiek a polskie "naukowce i profesury" doskonale sie w te atmosfere wtapiaja. Odpowiedz Link Zgłoś
lord_viadro Dzwina Hipokryzja?purytańskie singlielki ? 18.02.12, 09:34 z życia: - raczej nie tańcze sporo i nie bywam na imprezach umpcyk pumcyk , ale czasem sie zdarzy. przeważnie jednak dziewczyny trzymają jakimś tam dystans w tańcu. Raz jednak, jedna ,jak się okazało przyszła panna młoda, nie trzymała go wcale ;) był to jeden najbardziej wyuzdanych i lubieżnych moich tańców, nie tańczyłem tak nawet z moimi dziewczynami.. a tu proszę z obcą osobą, która niby kocha innego i się z nim za chwlie żeni.. dla mnie to dziwne się wydaje. purytańskie singlielki i wyuzdane wobec obcych panny młode?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wciurny Re: tańczyć każdy może IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.12, 10:23 Nie wazne jak tanczyla, ale co bylo potem jesli nic to nie ma tematu jesli był bumcyk to jest problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zghnyj Re: rozmowa jest idiotyczna IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.12, 13:10 popieram, totalna WIOCHA!!! Ja nie wiem jak u was, ale u moich znajomych się takiego gówna nie praktykuje.. Mozna przecież zrobić panieński bez chlewiarskiej wiochy... To jest popularnego u takiego plebsu, co bierze ślub w kościele- a pote mjest weselicho, kapela discopolo albo polskie przeboje z dupy oraz oczepiny. Darz wam bór wsioki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znb Re: rozmowa jest idiotyczna IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.12, 13:11 i właśnie jak widzę wsród takich "pobżnych" ciesza się największym powodzeniem gumowe kutasy Odpowiedz Link Zgłoś
123jna Re: rozmowa jest idiotyczna 20.02.12, 07:14 martyna30 kobieto, masz 30-sci juz lat a punkt widzenia swiata i morale jak nastolatki z rodziny patologicznej. Moralnosc to przede wszystkim szacunek dla siebie i innych a takze nie podnoszenie symbolu do rangi sakrum - jak penis. To faceci narzucaja Ci ten punkt widzenia i przedstawiaja go jako postepowy. Chca Cie po prostu wykorzystac, zasmakowali w burdelach i taki tez burdel chca miec za darmo. Ty spelniasz role prostytutki - darmowej. Rozwiazlosc seksualna jest zawsze czyms co Ci sie odbije kiedys czkawka. Dopuszczalna jest jedynie w sytuacjach prywatnych lub gdy sama jestes nimfomanka. Normalni ludzie zachowuja jak zwykle umiar. Robiac z siebie tania prostytutke nie jestes, niestety postepowa. Moralnosc byla i jest taka sama, wyuzdanie zawsze jest slamsowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art-ystka Kicz , żenada, obciach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.02.12, 13:23 kogo to jeszcze rajcuje? chyba plebs i nieuków z niższym podstawowym. Żal. Odpowiedz Link Zgłoś
eliot_rosewater Signum temporis 15.02.12, 07:58 Z całym szacunkiem dla Pani Profesor (jam tylko skromny mgr inż.) ale ja nie widzę nic nadzwyczajnego w tym, że świat i ludzie się zmieniają. Do autorki artykułu: Proponuję następny teks napisać o tym, jak to dawniej, żeby znaleźć jakąś informację trzeba było szukać jej w encyklopediach, a dziś (o tempora, o mores!) można to zrobić nie wychodząc z domu, kilkoma kliknięciami. Może już nawet ktoś zrobił badania na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Nienaukowa postawa badaczki 17.02.12, 21:03 Nie dziwię się upadkowi nauk humanistycznych w Polsce, jeśli naukowczyni badająca zjawisko przystępuje do badania z gotową oceną tego zjawiska. Przecież to nienaukowa postawa. Albo się gorszymy jak stara ciotka, albo badamy. Ja oczywiście nie wiem, co profesor napisała w swoich publikacjach na ten temat (jeśli były jakieś publikacje). Ale to, co mówi w wywiadzie do gazety, nie świadczy dobrze o jej nastawieniu badawczym. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
malabardzomyszka Re: Nienaukowa postawa badaczki 18.02.12, 02:26 anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała: > Nie dziwię się upadkowi nauk humanistycznych w Polsce, jeśli naukowczyni badają > ca zjawisko przystępuje do badania z gotową oceną tego zjawiska. Przecież to ni > enaukowa postawa. > > Albo się gorszymy jak stara ciotka, albo badamy. > Ja oczywiście nie wiem, co profesor napisała w swoich publikacjach na ten temat > (jeśli były jakieś publikacje). > Ale to, co mówi w wywiadzie do gazety, nie świadczy dobrze o jej nastawieniu ba > dawczym. > :-( > To chyba jakies wspomnienia z czasow krola Cwieczka snuje pani profesor. Nie znam nikogo w rodzinie ze starszego, ani mlodszego pokolenia ktory by takie dziwne rzeczy wyprawial, jak wieczor panienski w towarzystwie ciotek, pouczajacych o przyszlych obowizkach i plecenie okazyjnych wiankow. Moze tak kiedys na wsiach bylo i pani profesor nawiazuje do tych obrzadkow. No tak, picie na umor jest o wiele przyzwoitsze od zjedzenia ciastowego penisa, ale ciastkowy penis jest za to smaczniejszy i kaca nie powoduje. Odpowiedz Link Zgłoś
cwiercinteligentzpis Re: Nienaukowa postawa badaczki 18.02.12, 08:16 malabardzomyszka napisała: > No tak, picie na umor > jest o wiele przyzwoitsze od zjedzenia ciastowego penisa, ale ciastkowy penis j > est za to smaczniejszy i kaca nie powoduje. Gdzie to wyczytałaś, bo w artykule nie ma o tym ani słowa. Jest natomiast o tym że picie odbywalo się zawsze, a jedzenie ciastkowych penisów od niedawana. Odpowiedz Link Zgłoś
cwiercinteligentzpis Re: Nienaukowa postawa badaczki 18.02.12, 08:13 anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała: > Nie dziwię się upadkowi nauk humanistycznych w Polsce, jeśli naukowczyni badają > ca zjawisko przystępuje do badania z gotową oceną tego zjawiska. Ale pierdzielisz kobieto. Weług ciebie ciebei nie mozna negatywenie oceniać np. bicia kobiet przez mężczyzn, przez zbadaniem za każdym razem ile było ciosów, jak silne, w które miejsca zadane. Odpowiedz Link Zgłoś
cwiercinteligentzpis Jak to? Nie wiesz? 18.02.12, 08:07 eliot_rosewater napisał: > Może już nawet ktoś zrobił badania na ten temat. Jak to? Nie wiesz? A ktoś tu napisał że wystarczy kliknąc kilka razy ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polish-crap Re: Jak to? Nie wiesz? IP: *.fbx.proxad.net 19.02.12, 06:14 Pasuje. Jestes stuprocentowy cwiercinteligent z pis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazek Re: Signum temporis IP: *.icpnet.pl 18.02.12, 08:18 Ależ badania, PANI PROFESOR. Mówi się tylko o przejawach zmian w marginalnej na razie obyczajowości, natomiast o przyczynach tych chorych zjawisk (w katolickiej Polsce-biskupi też milczą)) ani słowa. Takie rewelacyjne wyniki badań, winny być przedmiotem zainteresowań polityków, sejmu. Na badania dać granty. Kto tej kobiecie pozwolił na takie badania? Czy w kraju o bogatych tradycjach , nagłaśnianie w mediach takiej zgnilizny moralnej (która przyszła z USA, o wyraźnym charakterze komercyjnym) służy Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: Signum temporis IP: *.globalconnect.pl 18.02.12, 12:29 > Kto tej kobiecie pozwolił na takie badania? Czy w kraju o bogatych tradycjach > , nagłaśnianie w mediach takiej zgnilizny moralnej (która przyszła z USA, o wyr > aźnym charakterze komercyjnym) służy Polsce? Dobrze wiemy, co by było gdyby tobie podobni dorwali się do władzy. Smażylibyście innych na stosach. Ale, ale, dlaczego korzystasz z Internetu - wynalazku szatana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazek Re: Signum temporis IP: *.icpnet.pl 18.02.12, 12:58 za daleko idące wnioski, kulą w płot. To niewierzący nie może mieć innych odczuć etycznych, a w przypadku tych durnych zabaw przedślubnych również estetycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polish-crap Re: Signum temporis IP: *.fbx.proxad.net 19.02.12, 06:16 Good advise... Keep it to yourself. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Przedślubny kult penisa ogarnia Polskę IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.12, 09:00 "kultem penisa - mówi folklorystka i kulturoznawca prof. Teresa Smolińska z Uniwersytetu Opolskiego " Jaki kult ???? normalne buractwo i wiocha. Obciach tylko w Opolu ... buhahahahahahahahahahahaah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dytylius Re: Przedślubny kult penisa ogarnia Polskę IP: *.centertel.pl 15.02.12, 09:27 Oj te opolskie profesurki znaja się na wszystkim...Droga pani prufysur kultura jest dynamicznym zjawiskiem spolecznym ulega przemianom- patrz Alvin Toffler! Szkoda ze brak głosu profysur Gembockiej zna sie jak besserwisser nawet na urodzie hi,hi, A dziennikarki maja tematy nasycone naukową narracją! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: op Re: Przedślubny kult penisa ogarnia Polskę IP: *.252.23.186.internetia.net.pl 15.02.12, 09:33 wieśmaki zawsze były lubieżne i prostackie, bo to wieśmaki a pani prof. jest specjalistą od wsi i chyba nie chce powiedzieć, jak to na wsi kiedyś bywało - np. prawo pierwszej nocy, kazirodztwo /często między rodzeństwem/ etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prostak Re: Przedślubny kult penisa ogarnia Polskę IP: *.play-internet.pl 15.02.12, 10:14 Dramat, czytając te komentarze... dramat. Cofniecie umysłowe, megalomania i wszechobecny debilizm. Czytać ze zrozumieniem już nie potraficie, ale parę słów od siebie szczeknąć tak. Iście Wiocha.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dytylius Re: Przedślubny kult penisa ogarnia Polskę IP: 79.162.73.* 15.02.12, 11:21 Do prostaka tak myslisz jak prostak! zatem OK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obca Re: Przedślubny kult penisa ogarnia Polskę IP: *.04-118-73746f1.cust.bredbandsbolaget.se 20.02.12, 07:21 op slusznie, wiesmaki czy wiesniaczki zawsze byli/ly wyuzdane, ich chlopy traktowaly ich jak dojne krowy a nie dziewczyny z wolna wola. Pamietacie jak niejaka Fedak bluzgnela do kolegi, widzielismy to w TVP. Wies sie dzis "unowoczesnila" i pokazuje swa prawdziwa twarz, do niedawna ukryta w slomie, w stodole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pudelek Przedślubny kult penisa ogarnia Polskę IP: *.play-internet.pl 15.02.12, 11:26 no tak, pani profesor to nadal się marzy, aby było jak dawniej, bo ludowemu (tylko trzeba ustalić czy chodzi o ludowość śląską, czy kresową) - wszyscy oficjalnie grzeczni, co niedziela do kościoła, napłodzić 10 dzieci, przed ślubem to w ogóle o seksie nie myśleć, a wieczór kawalerski/panieński to spędzić na poważnej rozmowie o przyszłości, zakrapianej alkoholem... potem to już można tylko umierać z nudów przez resztę życia czy pani profesor na kupę chodzi dalej do wychodka, jak było piyrwyj? Odpowiedz Link Zgłoś
eliot_rosewater Re: Przedślubny kult penisa ogarnia Polskę 15.02.12, 11:58 Gość portalu: Pudelek napisał(a): > no tak, pani profesor to nadal się marzy,[...] a wieczór kawalerski/panieński to spędzić na poważnej rozmowie o przyszłości, zakrapianej alkoholem... Zapomniałeś jeszcze o darciu pierza i ludowych tańcach i przyśpiewkach Odpowiedz Link Zgłoś
escott Re: Przedślubny kult penisa ogarnia Polskę 18.02.12, 13:46 O nie nie, zakrapiane alkoholem rozmowy o życiu - to kawalerowie. Panny mają wyszywać, haftować i dowiadywać się o swoich obowiązkach. Cholera mnie trzaśnie zaraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JS Re: Rozerotyzowane śluby, czyli tort jak penis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.12, 11:32 Dobra, to ja mam do Pani Prof. ze szkoły prof. Symonides, pytanie, mozna? Jak sie taki peniso-tort kroi, jak roladę makową, w plasterki, czy może bierze się paluszkami delikatnie prosto do buzi?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Przedślubny kult penisa ogarnia Polskę IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.12, 16:20 kobiety zaczęły traktować mężczyzn równie przedmiotowo, jak oni je. ot i cała tajemnica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: srom Przedślubny kult waginy nie ogarnia Polski IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.02.12, 02:22 Znacznie gorzej. Na wieczorach kawalerskich zazwyczaj tort nie przypomina waginy. Lizaki, świece, kapcie itd. nie przypominają również damskich genitaliów. Babeczkom natomiast wszystko faktycznie się kojarzy tylko z jednym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piontek/Freitag Przedślubny kult penisa ogarnia Polskę IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.12, 18:02 Odeczepcie sie od tej pano Profesor. Nigdy nie slyszeliscie o socjologii, o etnografii (-logii), kulturoznawstwie itp. ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Przedślubny kult penisa ogarnia Polskę??? IP: 173.233.204.* 17.02.12, 17:32 Naukowiec powinien jeszcze umiec okreslic jak szeroko siega dane zjawisko... a moze to nie "norma", a tylko margines? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: Przedślubny kult penisa ogarnia Polskę??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.12, 18:47 tylko ten margines jest tak szeroki, że staje się normą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Przedślubny kult penisa ogarnia Polskę IP: *.internetia.net.pl 15.02.12, 20:04 Pani prof.ma rację! Jeden wielki kicz umysłowy i emocjonalny. Po prostu b u r a c t w o, jak to ktoś wcześniej napisał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaz Re: Przedślubny kult penisa ogarnia Polskę IP: *.ngm.net.pl 16.02.12, 10:31 Dokładnie - zgadzam się z tobą, po prostu buractwo i tyle /pani prof. chyba czegoś brakuje?/. Byłem kilka miesięcy temu na weselu /na Mazowszu/ - po prostu, ludzie popijali i bawili się. Młodzież szalała, były różne fajerwerki, płonące torty, konkursy na sprawność fizyczną dziewcząt i chłopców, jedna wielka zabawa - żadnego penisa na torcie, czy obok pary młodej nie widziałem. Głodnemu - zawsze chleb w oczach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Przedślubny kult penisa ogarnia Polskę IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.12, 11:06 ekhem, jest pewna roznica miedzy weselem a wieczorem panienskim, ale to prawda, moje kolezanki ze studiow tez w ten prymitywny sposob swietowaly swoje zamazpojscie, ja mialam spotkanie ze znajomymi, da sie? da sie, ale zalezy jaki kto ma poziom kultury, ot wszystko! jak sie jest pustym i we lbie tylko sex i kasa to taki poziom zabawy, Odpowiedz Link Zgłoś
eliot_rosewater Re: Przedślubny kult penisa ogarnia Polskę 16.02.12, 11:33 Gość portalu: a napisał(a): > jak sie jest pustym i we lbie tylko sex i kasa to taki poziom zabawy, A co takiego pustego jest w podarowaniu przyszłej małżonce np. erotycznej bielizny lub wibratora? Czy to aż taki straszny upadek obyczajów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JS Re: Przedślubny kult penisa ogarnia Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.12, 12:24 No właśnie, niby jestesmy tacy nowocześni, ale jak ktos napisze o tym j a k j e s t, bo przecież pani prof. za przeproszeniem nie wyssała sobie tych informacji, to od razu pełno zgorszonych sie pojawia i atakują rzekomy niski poziom.. A to Polska własnie ! A poza tym nie jestesmy wcale tacy do przodu. W latach 70. na Sylwestra w Klubie Związków Twórczych przystojny mlodzian bawił się na wszystkie sposoby własnie wibratorem i na nikim nie robiło to żadnego wrażenia, chce sie bawic, niech się bawi.. Z tym , ze uwaga: połowa nie wiedziała co sobie mlodzian wklada do ust.. mysleli, że to jakiś inhalator z powodu astmy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motyla noga Re: Przedślubny kult penisa ogarnia Polskę IP: *.xdsl.centertel.pl 17.02.12, 21:22 eliot_rosewater napisał: > A co takiego pustego jest w podarowaniu przyszłej małżonce np. erotycznej bieli > zny lub wibratora? Czy to aż taki straszny upadek obyczajów? Nie trafisz w jej gust, panie Rosewater. Ani w kwestii tych szmatek, ani plastikowego przyjaciela. Tym samym staniesz się w jej oczach burakiem bez polotu/wyczucia/klasy/obleśnym* * niepotrzebne skreślić, o ile coś z tej wyliczanki okaże się niepotrzebne :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: portalu Re: Przedślubny kult penisa ogarnia Polskę IP: *.icpnet.pl 18.02.12, 05:20 To zalezy,jaka chce sie miec zone i malzenstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elopo Re: Przedślubny kult penisa ogarnia Polskę IP: *.icpnet.pl 18.02.12, 05:31 Pani profesor i tak jest laskawa nazywajc rzecz kultem i bawiac sie w okragle zdania. Natomiast brutalna prawda jest taka, ze przez dwadziescia lat ludzie dali sie w wiekszosci zredukoawc do chodzacych kawalow mięcha do zarcia, kopulowania, chlania i srania. Ciekawe, na jak dlugo wystarczy tego napedu na dalsza czesc zycia. Ciekwe, co forumowicze bredzacy tu o 'zmianach obyczjowosci', 'swiecie, co to idzie do przodu' pomysla i powiedza za parenascie lat patrzac do lustra. Chociaz z drugiej strony moze to i dobrze, ze idiotka pozostanie idiotka, a idiota idiota. Przynajmniej niczego nie pomysla, bo nie beda wiedzieli, jak sie to robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JT Re: Przedślubny kult penisa ogarnia Polskę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.12, 17:50 Świetnie to podsumowałeś/-łaś: nic dodać, nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Rozerotyzowane śluby, czyli tort jak penis ! IP: 173.233.204.* 17.02.12, 17:27 Jaki uniwersytet, takie "profesory"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hydrograf Kobiety chcą naśladować mężczyzn. 17.02.12, 18:48 Niestety kopiują głównie ich wady. To po co się z nimi żenić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbarus Ja może konserwatywny jestem IP: *.adsl.inetia.pl 17.02.12, 18:49 Sam żadnych panienek nie spraszałem i szczerze mówiąc nie chciałbym, by moja żona wkładała ręce w gacie jakiegoś czipendejlsa. Od 9 lat jesteśmy małżeństwem. Wiernym. Może ja konserwatywny jestem, ale to już chyba lepiej się tak zwyczajnie sponiewierać alkoholem niż z wszetecznicami zadawać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelniczka Re: Ja może konserwatywny jestem IP: *.chojnet.pl 17.02.12, 19:02 Dokładnie! Po co w ogóle brać ślub jeżeli największą atrakcją wydarzenia są striptizerzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba po co? po to ze to modne i postepowe IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.12, 10:29 i GW w marszu ku obyczajowemu postepowi jest przewodnikiem, wiec niech nie udaje ze patrzy na wszystko z boku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Ja może konserwatywny jestem IP: 77.236.13.* 18.02.12, 13:04 Alleluja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelniczka Przedślubny kult penisa ogarnia Polskę IP: *.chojnet.pl 17.02.12, 18:59 Chyba co niektórym prawda w oczy kole. Pani profesor chyba trafiła w czuły punkt większości komentatorów twierdząc, że ekscytowanie się reprodukcjami penisa jest żenujące. I te oburzone głosy "to co, to mamy wianki pleść?????". Nikt nie powiedział, że macie zaniechać chomikowania gadżetów w jedynym słusznym kształcie, jak dla mnie to możecie sobie cały dom nim "udekorować" :) jak kto lubi. Osobiście wolę normalne torty, normalne kapcie i normalne lizaki. Są ładniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Przedślubny kult penisa ogarnia Polskę 17.02.12, 21:08 Nieno sorki, ale jak w Japonii obchodzi się coroczne święto penisa, to jest to czcigodny kilkusetletni folklor. A jak w Polsce młode kobiety zaczynają stroić sobie żarty z seksu, to zaraz obraza Boska. Żenuje mnie takie zaściankowe podejście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Przedślubny kult penisa ogarnia Polskę ??? IP: 173.233.204.* 17.02.12, 21:52 "Nieno sorki, ale jak w Japonii obchodzi się coroczne święto penisa, to jest to czcigodny kilkusetletni folklor." Podobne zjawiska istnialy kiedys i na ziemiach polskich, nim jeszcze nastapil najazd rzymsko-katolicki na te ziemie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motyla noga Re: Przedślubny kult penisa ogarnia Polskę IP: *.xdsl.centertel.pl 17.02.12, 22:09 anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała: > Nieno sorki, ale jak w Japonii obchodzi się coroczne święto penisa, to jest to > czcigodny kilkusetletni folklor. I nie tylko w Japonii się celebruje, i nie tylko od święta. TU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glee i co że zdjęcie wypłynie? co to za tabu? IP: 80.50.141.* 17.02.12, 19:12 ocena kicz/ nie kicz jest zawsze subiektywna i oceniająca, i chyba kryje w sobie kompleksy oceniającego. dziś w sztuce ta granica jest gdzie indziej i chyba w życiu też... kicz to też pierwotna , radosna i niewinna strona życia... a zdjęcia? czekam na rzetelne badania (nie społeczne tylko badania traeści w internecie) jaki odsetek internautów fotografuje się nago i wrzuca to do sieci. Mam wrażenie że jest takich treści ogrom. I co? Co z tego? Co to za wstyd? każdy ma tyłek, nogę, cyc. Może dzięki takiej otwartości unikniemy durnych 'skandali', erotyki pod publiczkę ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aspa Przedślubny kult penisa ogarnia Polskę IP: 89.204.244.* 17.02.12, 21:23 "- Tym znakiem jest też fakt, że studentki opowiadają o tym wszystkim mnie, kobiecie z innych czasów, z innej bajki, badaczce kultury, zupełnie bez żenady. Dwa światy, dwie wrażliwości." Ja tam nie jestem profesorem, tylko zwykłym magistrem, ale nauczono mnie na studiach, że badacz - zwłaszcza kultury - nie ma się wstydzić, czuć zażenowania czy wartościować w jakikolwiek inny sposób, tylko starać się zrozumieć. Bo normy i wartości zmieniają się dynamicznie. Pani profesor powinna zauważyć, że ekshibicjonizm emocjonalny dotyczy nas w wielu dziedzinach życia, że dziś dobry szef to psychopata a od pracownika nie oczekuje się wiedzy tylko "nastawienia na sukces i zdolności do pracy w stresie". Dzisiejszy świat jest POD KAZDYM wzgledem różny od taog sprzed lat 20, zaś lata 70-te ubiegłego wieku to obca planeta wręcz. Zdolność do "przekrętu" już nie wyklucza nikogo z biznesu, tylko czyni człowiekiem sukcesu. Przykłady można by mnożyć. Seks wokół tradycji ślubnej był zawsze - tyle, że ukryty. Dziś się nim epatuje. To jedyna różnica. To, że dziś panna młoda zamiast robić ozdoby (gdy jej partner się bawi z kolegami) i słuchać z wypiekami na twarzy, po co jest to coś między nogami i że chłopiec wyglada tam inaczej - jest świadoma siebie, to chyba dobrze świadczy o emancypacji kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph lodziki na panieńskim 17.02.12, 21:26 Kicz, nie kicz najważniejsze się dobrze bawić. No ale bawić tak by nie ranić uczuć innych. Bo chyba wszyscy sobie zdają sprawę że część panieńskich kończy się lodzikami czy tzw. "ostatnimi" numerkami na wolności. Za takie potencjalne żony to szczerze dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit W dupach się poprzewracało, ot i tyle. IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.12, 22:38 W dupach się poprzewracało, ot i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Przedślubny kult penisa ogarnia Polskę IP: 62.61.55.* 17.02.12, 22:56 W sumie, co to kogo obchodzi jak kobieta spędza wieczór panieński ? Zarówno mężczyźni jaki kobiety mają prawo do decydowania jak chcą spędzić ten czas. Czy dziewczyna po przeczytaniu tego artykułu ma uważać, że tak nie należy? że to kicz? I co - ma zaprosić koleżanki na kawę? Jak ma ochotę robić wieczór panieński zgodnie z teraźniejszą modą - to niech robi - niech się dobrze bawi. Pewnych rzeczy nie zatrzymamy. Miłej zabawy :) Odpowiedz Link Zgłoś
rothschild chocholi taniec trwa 18.02.12, 00:44 Spróbujcie na tydzień odciąć się od te wał enu, zetki itd. Może pomoże, na pewno nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
opinia_publiczna_online Re: chocholi taniec trwa 18.02.12, 12:08 > rothschild napisał: > Spróbujcie na tydzień odciąć się od te wał enu, zetki itd. Może pomoże, na pewno > nie zaszkodzi. Prędzej czy później ten chochoł i tak trafi "pod strzechy" ;-) Ale pomysł z odcinaniem dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stokrotka Przedślubny kult penisa ogarnia Polskę IP: *.sydskane.nu 18.02.12, 01:02 Mówcie co chcecie, ale ładny i dorodny penis wart jest co najmniej uwagi. Kult to troche przesadzone. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-superman Przedślubny kult penisa ogarnia Polskę 18.02.12, 02:40 Zyjecie w kraju w którym ludzie lubia Dode i Pudziana. Disco-Polo i "Pudelka". W Polsce jest brak elit na kazdym szczeblu a tzw "celebrytami" (prawidlowo z ang "celebrity") sa dziewczynki podajace kawe lub wode w programie telewizyjnym. A nr 1 wszystkich tabloidów sa muzycy przepraszam tzw "muzycy" którzy wydali raptem dwie lub jedna plyte a najciekawsze co maja do pokazania to wlasna dupa. Wiec nie utyskujcie, bez histerii drodzy panstwo bo tacy jestescie. Elita juz mieszka za granica. Wam posostaje sztuczny penis, lalka lub torcik w ksztalcie. W sumie "Nowa Polska tradycja" No ewentualnie mozecie jeszcze zaglosowac na PO lub PiS- bo nowatorskie rozwiazania was przerosna... Bozeszszsz jak dobrze ze juz tam nie mieszkam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seb Re: Przedślubny kult penisa ogarnia Polskę IP: *.centertel.pl 06.05.16, 10:49 Bredzisz totalnie! Żyjemy w kraju rozwiniętym i bogatym, w Polsce jest elita. W Polsce jest wysoka kultura. Ale jest też miejsce na Dodę i Pudziana. Żyjemy w różnorodnym kraju i przede wszystkim rozwiniętym. Odpowiedz Link Zgłoś
antobojar To demonstracja przedrozwodowa z Kościołem, pokazu 18.02.12, 05:10 .. pokazuje gdzie mają faryzejskie nauki plebana i pruderię całego Kościoła.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Sawczuk Re: Rozerotyzowane śluby, czyli tort jak penis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.12, 05:45 Nasze wybory opierały sie na wielkich uczuciach, w tle był oczywisci pociąg seksualny.. ale bez nadawania nadmiernego znaczenia urodzie przyrodzenia. Owszem było, owszem wiedzialismy, że z małego robi się duże, czasem tylko coponiektóre dziwiły się "ze tak duże i się rusza." Dziś żyjemy w innej epoce obyczajowej: uroda, fizyczność, urok genitaljów ("i bzykania", słowa Dody) dotarł do masowej wyobraźni i stał się w równej mierze czynnikiem kreującym związek, na równi z zawartoscią mózgu i portfela. PS: idę pod lodowaty prysznic, bo dzisiaj nic nie zrobię..:))) Odpowiedz Link Zgłoś
merlionka Re: Rozerotyzowane śluby, czyli tort jak penis 18.02.12, 08:03 Zmiana obyczajów, sposobu celebracji pewnych zdarzeń jest częścią naszej kultury i jako takie podlega badaniom prowadzonym przez kulturoznawców. Chwytliwy tytuł artykułu został pewnie wymyślony przez jakąś redaktorkę, która sama podrzuca w rozmowie określenia typu "kicz" czy "kult penisa". Odpowiedz Link Zgłoś