Gość: a IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.12, 16:05 to jest jakas paranoja ! miasto w ktorym nie ma pracy, nic sie nie dzieje , wydaje sie 21 milionów zł na filharmonie do ktorej 99% mieszkancow nie chodzi !!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: vooyek Re: Filharmonia coraz większa. Jak wygląda w środ IP: 213.192.210.* 27.03.12, 16:47 uważam Twoją wypowiedź za bardzo dyplomatyczną. mnie po prostu krew zalewa. wkrótce się okaże, że trzeba zatrudnić nowych ludzi itp. oczywiście koszty utrzymania też wzrosną. tu też mam prośbę do dziennikarzy, aby w miarę możliwości podali informacje ile rocznie dotacji otrzymuje fo, zoo itp. mnie zastanawia jeszcze jedna rzecz. z tego co wiem fo w nowym budynku ma otworzyć restauracje (kawiarnie). Jaki to daje obraz potencjalnemu inwestorowi, który np. chce na krakowskiej (za prywatne pieniądze) zrobić to samo, skoro wie, że obok będzie miał konkurencję, dotowaną z pośrednio jego pieniędzy? jak w tym mieście ma być normalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oppelner Re: Filharmonia coraz większa. Jak wygląda w środ IP: 148.81.175.* 27.03.12, 17:32 To, że ty nie chodzisz i jesteś prostakiem bez kultury to jedno, ale mów tylko za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vooyek Re: Filharmonia coraz większa. Jak wygląda w środ IP: 213.192.210.* 27.03.12, 18:18 przepraszam. jeśli w Twoim mniemaniu co właśnie zaprezentowałeś jest kultrurą, to fakt, brak mi jej, wybacz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mobber Re: Filharmonia coraz większa. Jak wygląda w środ IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.12, 23:20 nie martwcuie się konkurencją kawiarni w filharmoni najemcy z przetargu będą tam padac jeden po drugim Odpowiedz Link Zgłoś
przemo_opole Re: Filharmonia coraz większa. Jak wygląda w środ 28.03.12, 06:37 Jeżeli nic się nie zmieniło to najemców nie będzie, bo kawiarnię poprowadzi FO. Przynajmniej takim planem się chwalono przed rozpoczęciem remontu. Była nawet mowa o tym, że UE płaci za każdą szklankę i łyżeczkę w tym przybytku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filharmoniparanoik Dyrektor? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.12, 09:17 Jest jeszcze, związana z FO, sprawa o wiele ważniejsza niż mury. Co z nowym dyrektorem? Pierwszym dyrygentem? Na razie to wygląda trochę jakby jedyna w całym województwie instytucja kultury muzycznej była w rozsypce: dyrektora naczelnego brak, artystycznego również, dyrygenci (poza Żurakowskim) chyba z przypadku, zespół pożarty z administracją, budynek rozbebeszony... Będzie jeszcze COKOLWIEK z tego, czy pozostanie się przyzwyczaić do wyjazdów do Wrocławia i Bytomia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Dyrektor? IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.12, 10:52 jak widać, ani tym co chodzą do FO ani tym co tam nie chodzą ta budowa nie służy. wiec zastanówmy się kto zyska? 21 mln trafi do firmy, która robi remont . wiec oni na pewno :) Odpowiedz Link Zgłoś