13.04.12, 09:25
Elżbieta Karpowicz
ul. Małkowskiego 23 m 7
70-305 Szczecin
13 kwietnia 2012
dot: pracy ZUS Opole
Od miesiąca proszę telefonicznie o nadesłanie na mój adres PIT za 2011 rok. Prośby moje kolejno przyjmujące je urzędniczki lekceważą. Rozumiem, że praca pięknych królewien nie zadowala, ale może niech udostępnią swe stanowiska osobom zdeterminowanym i autentycznie pragnących ją dobrze wykonywać.Moja prośba jest śmieszna dla tak wysokiego urzędu, ale przypominam, że podlegacie prawu obowiązującemu w Polsce. Odkładanie słuchawek telefonicznych przez Dyrektorów czy ich sekretarki świadczy o żle też o instytucji, która ich zatrudnia.
Bez poważania Elżbieta Karpowicz
Obserwuj wątek
    • ajpitoajpi12 Re: ZUS Opole 13.04.12, 10:18
      .
      • olgierdpapa Gazeto zajmij się tym!!! 13.04.12, 11:27
        Przyłączam się do apelu o interwencję na łamach GW w sprawie funkcjonowania, a w zasadzie ignorowania obywateli. Do opolskiego oddziału ZUSu nie można się dodzwonić. Przed świętami wielkanocnymi tak było przez parę dni. Po szczęśliwym trafie, gdy ktoś odbierze telefon zostaje nam podana stosowna końcówka innego telefonu i.. sprawa zaczyna się od początku. Albo zajęty, albo nikt nie odbiera.
        To jest po prostu s-k-a-n-d-a-l!!!
        Gazeto, nieraz brak Ci tematów. Zajmij się opolskim ZUSem .Gwarantowany: poważny, duży i palący PROBLEM!!!
    • ajpitoajpi12 Re: ZUS Opole 13.04.12, 14:30
      ZUS podobnie jak każda inna instytucja czy zakład pracy ma obowiązek do końca lutego następującego po roku rozliczeniowym dostarczyć osobom, których jest płatnikiem PIT za rok miniony. Nawet jeżeli ZUS rozliczył nas w innym trybie, to powinien nas o tym zawiadomić we wspomnianym wyżej terminie przysyłając do nas PIT rozliczeniowy. Ja na rozliczenie mnie nie wyraziłam zgody. ZUS pozbawił mnie mojego prawa obywatelskiego przekazania 1% podatku na rzecz instytucji, którą takowym chćę wesprzeć. Ja podejmując wolną i nieprzymuszoną wolę!
      Ponadto aktualnie ZUS pozbawia mnie możliwości zapłacenie podatku osiągniętego - zgodnie z prawem- poza jego działaniem.A właściwie rozliczenia się z osiągniętego dochodu.
      ZUS Opole nie radzi sobie z bieżącymi rozliczenia i obsługą interesantów. Pracownicy szeregowi działają niezgodnie z przepisami, kierownictwo działów i całego Oddziału nie wykazuje zainteresowania nadzorowaną jednostką państwową i nie wywiązuje się ze swym podstawowych obowiązków tj. sprawowania kontroli nad podległymi pracownikami.ZUS Opole nie prowadzi akcji poinformowania petentów o stopniu rewaloryzacji w br. i UDOWADNIA, w dalszym ciągu że nie radzi sobie z pracą codzienną. Czy ZUS Ogólnopolski rozważa przekazanie tych obowiązków tak lekko oddanych urzędnikom opolskim - oddziałowi, w którym panuje ład i porządek, a zatrudnieni pracownicy potrafią coś więcej niż podawać numery telefonów z sąsiedniego biurka?
      I o to Gazeto ja też ciebie proszę.
      • ajpitoajpi12 Re: ZUS Opole 15.04.12, 08:02
        Mam tyle lat, że usprawiedliwia mnie ten fakt i napiszę: gdyby to było przed 40 laty, 1/ zatrudnieni znaliby swą pracę i jej wagę, 2/ nadzór panowałby nad pracownikami 3/tak wyrażone zdania - jak wyżej/potwierdzone przecież wzajemnie, przez nie znających się petentów/ spowodowałoby zmianę nie tylko na stanowiskach szeregowych, ale i nadzoru 4/ TERAZ NAWET NIE WIADOMO, gdzie szukać pomocy, aby dostać z urzędu TO CO POWINNIŚMY OTRZYMAĆ, aby załatwiać swe prywatne, ale w interesie naszego państwa sprawy.Panujący nepotyzm, ignorancja zawodowa i lekceważenie petentów i ich utrzymanie, to ATRYBUTY zapewniające zdobycie stanowiska. Kiedyś PZPR interesował się życiem w kraju i dla kraju, teraz działacze partyjni zainteresowani są własnymi karierami i obsadzaniem ciepłych posadek bez umiejętności myślenia i przewidywania swymi ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka