Dodaj do ulubionych

Jak zgodnie z zasadami wywiesić polską flagę

IP: *.play-internet.pl 30.04.12, 22:35
jak wieszać flagę okupanta? najlepiej do góry nogami
Obserwuj wątek
    • Gość: anty urzedas fladze nalezy sie "czesc"? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 01.05.12, 00:16
      ze niby co? mam sie do niej modlic?

to tylko material.
      • Gość: hildebrant Się widzi flagę, się mówi "cześć". IP: *.play-internet.pl 01.05.12, 14:47
        Albo nawet "cześć, Flago". Albo nawet "cześć ty Flago jedna". Swoją drogą starszemu panu wyraźnie się nudzi. Może zafundować mu ogródek albo kilka gołębi?
        • tekameka Donaldu - wywieś biało-czerwoną flagę na swoim 02.05.12, 06:57
          domu, bo w takich dniach głupio sterczą puste uchwyty !
      • erka-4 Re: fladze nalezy sie "czesc"? 02.05.12, 13:21

Gość portalu: anty urzedas napisał(a):

> ze niby co? mam sie do niej modlic?
        >
        > to tylko material.

...nikt nie każe ci się modlić do flagi,ale skoro jest to jeden z symboli Państwa Polskiego i jego Narodu to uszanować ją należy,bo inaczej to jako Polak sam siebie nie szanujesz.
        pl.wikipedia.org/wiki/Flaga_Rzeczypospolitej_Polskiej
        • Gość: hildebrant Re: fladze nalezy sie "czesc"? IP: *.play-internet.pl 02.05.12, 17:30
          Nie nadymaj się tak.
          • erka-4 Re: fladze nalezy sie "czesc"? 03.05.12, 08:00
            Jako Niemiec winieneś uszanować niemieckie symbole a polskich nie poniżać.
            Jako Europejczyk winieneś to rozumieć.

europa.eu/scadplus/constitution/objectives_de.htm
            • Gość: hildebrant Co ty wiesz, goju... IP: *.play-internet.pl 13.05.12, 23:48
              Tak, goju. Tu nie ma literówki.
    • Gość: Woo Re: Jak zgodnie z zasadami wywiesić polską flagę IP: *.opole.hypnet.pl 01.05.12, 07:10
      A z czego tu byc dumnym ze ta flage mam niby tak szanowac? Gdy patrzy sie na rzady tUSKA i innych jemu podobnych pATRIOTOW zaluje ze mieszkam w tym paskudnym kraju. Jak dla mnie to orzel moze nosic nawet czapke z daszkiem, tyle mnie polska i jej symbole obchodza... i mysle ze wielu ludzi odczuwa podobnie bo by byc dumnym i szanowac kraj najpierw trzeba miec za co... a polska to jedno wielkie bagno!
      • Gość: Arek Smarek Re: Jak zgodnie z zasadami wywiesić polską flagę IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.12, 00:20
        Płytki jesteś i szybko się pocisz. A kiedyś przeprosisz.
    • Gość: OPR Orzeł Jak zgodnie z zasadami wywiesić polską flagę IP: *.adsl.inetia.pl 01.05.12, 08:11
      Ale narzekacie ciotki majowe :-) Polska to fajny kraj, a szacunek fladze i godłu się należy bo za nimi są pokolenia ludzi którzy walczyli o nasz kraj. Narzekacze to najczęściej nieudacznicy i życiowi frustraci (np. brak kobiety albo faceta) - wuj z wami :-) Zawsze wywieszam naszą polską flagę i dumnie powiewa ona w te majowe dni, smagana podmuchami wiatru.
    • Gość: Opolak Re: Jak zgodnie z zasadami wywiesić polską flagę IP: *.adsl.inetia.pl 01.05.12, 08:17
      A jak wieszać zdrajców i sabotażystów - do góry jajami? Polska jest wspaniała, morze, góry równiny, i co raz lepiej się żyje ale nie którym to nie w smak. Lepiej biadolić zamiast coś w okół poprawić, wymyślić, zbudować.
      • Gość: gość do Opolak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.12, 15:51
        Człowieku te kilkanaście procent narodu to jeszcze nie całość.Napisz co Ty poprawiłeś,wymyśliłeś i zbudowałeś w swojej Ojczyżnie.
        • Gość: Opolak Re: do Opolak IP: *.adsl.inetia.pl 01.05.12, 22:25
          Przede wszystkim pracuję nad sobą, doskonale się w tym co robię (oceniają mnie inni). Pracuję z młodzieżą, nie śmiecę, nie przeklinam na ulicy, nie chodzę pijany po ulicach, działam społecznie w ogólnopolskim stowarzyszeniu i najważniejsze, że nie narzekam i nie kalam mojego kraju z byle powodu jak niektórzy frustraci.
          • Gość: Arek Smarek Re: do Opolak IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.12, 00:27
            To też dziwny jesteś. A wystarczy być normalnym Warszawiakiem, Karakowiakiem czy innym wieśniakiem... Polakiem przede wszystkim.
    • korcia2000 Jak zgodnie z zasadami wywiesić polską flagę 01.05.12, 08:53
      Przede wszystkim należy polską flagę chronić przed zawłaszczaniem przez różnego rodzaju demonstrantów, awanturników, kiboli. Sytuacje, w których wolno wykorzystywać barwy narodowe, powinny być ściśle określone w specjalnej ustawie. Trudno szanować flagę, z którą biegają pijani chuligani albo awanturujący się związkowcy.
    • Gość: gość Jak zgodnie z zasadami wywiesić polską flagę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.12, 10:43
      Ciekawe, kiedy te skór..syny sprzedawali nasz majątek narodowy\ jego masowa kasacja zwana prywatyzacją !\ i to za grosze myśleli wtedy o fladze !!!!!!!!!!!.Jeśli ktoś ma wątpliwości czy nasza Ojczyzna jest normalna to niech posłucha posłów w sejmie którzy bardzo często używają zwrotu - w tym kraju. Wychodzi na to ,że taki poseł to nie Polak.Swoją drogą nasi politycy zawsze żarli się niczym świnie i to już przed wojną.Wystarczy poczytać sobie w Wikipedii ileż to mieliśmy w okresie międzywojennym premierów.To przecież rekord Guinnessa.W przedwojennym sejmie mieliśmy osoby duchowne a wojsko w każdą niedzielę obowiązkowo chodziło na poranną,niedzielną msze św.Zakłamanie jak za komuny !!!.Może to na takie przedwojenne tradycję powoływał się Kaczyński coś tam stękając na ten temat.
    • grubyfacio Jak zgodnie z zasadami wywiesić polską flagę 01.05.12, 11:12
      Jeżeli Państwo,nie ma prawa samodzielnie stanowić swoich praw,samodzielnie gospodarować swoim majątkiem,to praktycznie nie istnieje.Flaga Polski,ma w tej chwili takie samo znaczenie ,jak flaga Opola. Opole też ma swojego prezydenta,samorząd i co z tego? Władze Opola mogą najwyżej decydować,które ulice załatać smołą.Do dupy z takim Państwem,gdzie jacyś zboczeni nieudacznicy z Brukseli decydują ,ile krów ma mieć w oborze polski rolnik. Wydali nawet przepis,że w oborach nie mogą być gniazda jaskółek. Dwa,czy trzy lata temu,była przecież opisywana ta akcja z jaskółkami. Mogłoby być śmieszne,gdyby nie było tragiczne.
      • Gość: rozek78 Re: Jak zgodnie z zasadami wywiesić polską flagę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.12, 00:38
        Fajnie by było nauczyć się interpunkcji i ortografii języka polskiego, zanim zacznie się użalać nad niedolą polskości, brakiem suwerenności i innych nieszczęść, jakie nasza Ojczyzna w ten długi, grillowany weekend odnosi ;)
      • propochyba Re: Jak zgodnie z zasadami wywiesić polską flagę 02.05.12, 06:15
        Żeby państwo było samodzielne - jak piszesz - to musi być bogate!
        Dopóki jesteśmy zadłużeni to nie możemy o wszystkim decydować samodzielnie.
        I to nie Bruksela nas ogranicza najbardziej.
        To tak jak z samochodem, który kupujesz na kredyt. Niby możesz nim jeździć, ale nie wszystko wolno Ci z nim zrobić. Np. nie możesz zaprzestać opłacać ubezpieczenia AC.
        I tak jest na nami.
    • do100jnik geniusz, mistrz intelektu a może tylko bełkotu 01.05.12, 11:56
      "Flagi, które umieszczane są wzdłuż wysokich masztów, powinny mieć NAJPIERW biały pas, a potem czerwony" - tak genialnie wyrażone, a co do poszanowania barw Polski, to przypomina mi się pochówek L. Kaczyńskiego kiedy to flagi na lawecie były inaczej ułożone w Warszawie i Krakowie, pewnie w Warszawie było najpierw a w Krakowie potem lub odwrotnie

• Gość: hildebrant Re: geniusz, mistrz intelektu a może tylko bełkot IP: *.play-internet.pl 01.05.12, 14:56
        Ano przecyzja wyrażania myśli kuleje. Ciekawe, czy starszy pan czytał ustawę. Czy wie co to drzewce... Jak można umieścić flagę "wzdłuż wysokiego masztu" tak, by miały "najpierw biały pas"? Jakieś problemy z rozróżnieniem układu poziomego i pionowego? Bo chyba o to chodzi?
        • Gość: Arek Smarek Re: geniusz, mistrz intelektu a może tylko bełkot IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.12, 00:24
          Sądząc po Twoim wpisie - jesteś jedynym, który nie skumał... Dziadek wie co mówi, Ty czepiasz się szczegółów.
          • Gość: hildebrant Re: geniusz, mistrz intelektu a może tylko bełkot IP: *.play-internet.pl 02.05.12, 17:21
            To, że Twoja panna kupuje takie tanie zagrywki w styllu "czepiasz się" świadczy wyłącznie o jej głupocie.
        • Gość: Steg Re: geniusz, mistrz intelektu a może tylko bełkot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.12, 10:03
          Można by jeszcze po prostu pokazać na obrazku w gazecie (Wyborczej np.), jak to powinno być. Ale to zbyt proste i nie byłoby o czym ględzić i gmatwać. Obraz to 1000 słów, to i na wierszówkę tekst lepiej się przelicza.
          Kto tych dziennikarzy uczy i kto ich do roboty przyjmuje?
          • Gość: hildebrant Re: geniusz, mistrz intelektu a może tylko bełkot IP: *.play-internet.pl 02.05.12, 17:27
            A wystarczyło zajrzeć do wikipedii:
            "Obowiązująca flaga Rzeczypospolitej Polskiej jest prostokątem o proporcjach 5:8 podzielonym na dwa poziome pasy: biały (u góry) i czerwony. Dopuszcza się także wieszanie flagi w formie pionowej wstęgi: wówczas barwa biała powinna znajdować się po lewej stronie lub przy drzewcu."
            Zamiast bredni gościa, który udaje, że się zna.
    • Gość: Paulina Jak zgodnie z zasadami wywiesić polską flagę IP: *.dip.t-dialin.net 01.05.12, 19:02
      slaska, slaska, górnoslaska !!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: OPolskie Re: Jak zgodnie z zasadami wywiesić polską flagę IP: *.adsl.inetia.pl 01.05.12, 22:32
        chyba kiełbasa śląska :-) Tu jest Polska :-)
        • fyrlok Re: Jak zgodnie z zasadami wywiesić polską flagę 02.05.12, 16:55
          Tu zawsze byl, jest i bedzie Górny Slask, nedzny polonusie.
          • erka-4 Re: Jak zgodnie z zasadami wywiesić polską flagę 03.05.12, 08:11
            Wtrącę się do dyskusji i spytam jedynie,czy Bawaria to Niemcy czy jedynie Bawaria,i proszę bez inwektyw,nie jest konieczne pokazywanie twojej niechęci i czy tylko niechęci,do Polaków.
            A Śląsk był i będzie napewno,ale pierwej był chaos.
    • Gość: Autozdrajcy Re: Jak zgodnie z zasadami wywiesić polską flagę IP: *.adsl.inetia.pl 01.05.12, 22:31
      Nie ma takiego kraju, jest za to POLSKA, i powiewa tu flaga biało-czerwona! :-)
    • p.boecker Zawsze wywieszam flage czysta i wyprasowana! 02.05.12, 00:35
      Moja babcia z Dziadkiem czesto opwiadali o czasach w ktorych za wywieszenie polskiej flagi byla kula w leb,dlatego umnie w domu wyjatkowo szanujemy ten zwyczaj.
      • koham.mihnika.copyright to komu teraz strzelacie? 02.05.12, 06:37

• sjm.b Jak zgodnie z zasadami wywiesić polską flagę 02.05.12, 00:45
      to wszystko co tu napisane jest prawdą a zarazem wielka bzdurą.
      po 1 biało-czerwoną flagę trzeba mieć w sercu.
      po 2 biało - czerwoną zawieszajmy po której chcemy stronie tylko z "szacunkiem" niebyle jak- choc są jakieś reguły dyplomatyczne - lubie je łamać w tym wypadku.
      po 3 mozna wywiesic flage nawet jak ktoś by nawet nazwał brudną i wyblakłą, ale jakby ktos zapytał dlaczego to trzeba wyjasnić i odpowiedziec. taka flage czesciowo naderwana wywieszam sam - a przeszła wiele byłem z nia na pielgrzymce na jasną górę, na pielgrzymkach papieskich i innych uroczystościach. a zabrałem ja z ulicy jak jakś kibic ja podarł i wyrzucił. bóg honor ojczyzna
    • szczypopasku Jak zgodnie z zasadami wywiesić polską flagę 02.05.12, 11:40
      "to wszystko co napisane jest wielką bzdurą"
      Wszystko zależy od osobowości i kultury człowieka.Znam ludzi ,którzy myją się raz w tygodniu,nigdy nie uprasowani,pomięci,brudni.Dobrze,ze większość od tych zasad strni gdyż są normalni.Ja wieszam flagę schludną,czystą.Może brudna,pomięta wpisuje się w schemat pielgrzymek,nie znam nigdy nie uczestniczyłem!!!
    • wersal-55 Jak zgodnie z zasadami wywiesić polską flagę 02.05.12, 12:04
      Flaga ,jaka flaga,orzel,gdzie spoglada,korona czy nie.Dla mnie ten pan ma nieco po pierwszym kielichu,jaki Slask Opolski jest czy byl polski.A tak na marginesie,wieje chlewem wschodnim.
    • Gość: MIK Re: Jak zgodnie z zasadami wywiesić polską flagę IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.12, 12:19
      "jak wieszać flagę okupanta? najlepiej do góry nogami "

Okupanta nie ma już od 1945, co ty.
    • jureek Re: Jak zgodnie z zasadami wywiesić polską flagę 02.05.12, 13:42
      Myślę, że brak szacunku dla flagi wyraża się również mazaniem na tej fladze różnych napisów, przeważnie nazw miejscowości. Inne narody szanują swoją flagę i tego nie robią. Ciekawi mnie, co kieruje ludźmi, którzy machają polską flagą z napisem Pcim Górny czy inne Parzymiechy.
      Jura
    • Gość: Gość Re: Jak zgodnie z zasadami wywiesić polską flagę IP: 217.5.196.* 02.05.12, 14:22
      Tutaj macie szacun miejscowych dygnitarzy dla Flagi Ojczyzny:

www.youtube.com/watch?v=RSSIz-0pnCM
    • fyrlok Jak zgodnie z zasadami wywiesić polską flagę 02.05.12, 16:53
      Tak, ino tak ! :

nk.pl/#profile/1298727/gallery/album/2/4621?pv-request=oldview
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka