Dodaj do ulubionych

Będą wspierać kapłanów. Alumni odebrali święcen...

05.05.12, 13:44
Szanowna Redakcjo!

Na ile to już błędów i byków zwrócili Wam uważni czytelnicy uwagę? To cud, że dalej Was czytają i piszą o bykach. Ostatnio ktoś pisał, że filmowaliście bez zgody...?
Nikt nie zna się na wszystkim. Ale można przecież przed "puszczeniem", dać tekst komuś innemu do przeczytania. Piszę wiele tekstów i NIGDY nie wysyłam go do druku przed podesłaniem go koledzy czy koleżance z branży do przejrzenia. Takie to trudne? Wasze byki są wyrazem braku profesjonalizmu, po prostu!
A tak... jeszcze ten byk dzisiejszy: święceń się nie odbiera, ale przyjmuje!

Obserwuj wątek
    • Gość: Czyba nie Re: Będą wspierać kapłanów. Alumni odebrali święc IP: *.31.125.229.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.05.12, 14:17
      Mnie się wydaje, że na zdjęciu jest bp opolski Stobrawa i to on, a nie bp Czaja, udzielił święceń diakonatu. Oj się błędy mnożą...
    • alanta1 Re: Będą wspierać kapłanów. Alumni odebrali święc 05.05.12, 15:29
      skautopolski napisał:

> To cud, że dalej Was czytają i piszą o bykach.

Oj tam, oj tam, redachtury naczytały się badań i stosują w praktyce :P
      • skautopolski Re: Będą wspierać kapłanów. Alumni odebrali święc 05.05.12, 15:52
        Urocza Alanto Pierwsza,
        wybacz, że kiedyś chciałem Cię przetożsamić.
        To, co piszesz, z jajem, to prawda. Ale w tej prawidłowości, którą pokazują badania, chodzi o czytanie TYLKO początku i końcu wyrazu (środek opuszczamy, bo tam leży... prawda?))) Każdy tak robi, a kto spogląda na słuchaczy robi to nagminnie. A spróbuj Ty mi odśrodkować ODEBRAć i PRZYJąć)))
        • alanta1 Re: Będą wspierać kapłanów. Alumni odebrali święc 05.05.12, 17:44
          skautopolski napisał:

> A spróbuj Ty mi odśrodkować ODEBRAć i PRZYJąć)))

No jak, Ć jest na końcu w obu. A O i P tak blisko w alfabecie leżą, łatwo je pomylić :D
          • skautopolski Szanowni Państwo 05.05.12, 18:07
            rekomenduję Alantę Pierwszą na urząd korektorki. Czyta ze zrozumieniem, rozumie błądzących, traktuje ich z poczuciem humoru, wie, jak się pisze, wie jak się robi błędy, potrafi odróżnić jedno od drugiego. Jeśli ktoś po nią - że tak napiszę okropnie - nie sięgnie, zrobi błąd!

• alanta1 Re: Szanowni Państwo 05.05.12, 18:47
              skautopolski napisał:

> Jeśli ktoś po nią - że tak napiszę okropnie - nie sięgnie, zrobi błąd!

Niestety, nie dam nikomu sięgnąć po siebie, bo mam znacznie ciekawszą pracę, niż poprawianie cudzych byków :)

Ale miło mi, że ktoś mnie docenia <dyga> :D
              • skautopolski Re: Szanowni Państwo 05.05.12, 19:48
                Ech, Urocza,
                robisz błąd. Poprawić byki jakiegoś profesora, i dać gwiazdkę, i obok niej, zupełnie na dole, napisać, że pisze się tak, a nie - jak Prof. zw. dr hab. napisał był, bo... wiesz jaka to władza jest... hm.... Choć może masz rację, która redakcja przyzna rację Paniusi, a nie nadmuchanemu, płodnemu i znanemu szerszemu gronu profesorowi... Dobrze robisz, Alanto Piersza, dobrze... Ciekawe, co może być ciekawsze od takiej władzy...? No w głowę zachodzę i pojąć nie mogę, no nie mogę....

• alanta1 Re: Szanowni Państwo 05.05.12, 19:58
                  skautopolski napisał:

> Ciekawe, co może być ciekawsze od takiej władzy...?

Wszystko. Władza korumpuje i ogłupia, lepiej trzymać się od niej z daleka...
                  • skautopolski Re: Szanowni Państwo 05.05.12, 20:07
                    No tak... tak, jak to inteligentni studenci... popisują się wiedzą, a nie odpowiadają na pytanie)))

Mój Przyjaciel, który wadzę konsumował nie raz jeden i nie z jednego rozdania/wyboru mawiał, że władza korumpuje tych, którzy jej nie mają. Władza jest słodka... najbardziej pociągająca na świecie.
                    Ale dość marzeń... skończą się korupcją))
    • Gość: bezrobotny Będą wspierać kapłanów. Alumni odebrali święcen... IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.12, 16:07
      Tylu nowych darmozjadów .to skandal .Armia nierobów .
    • taw25 Alumni odebrali święcenia 05.05.12, 19:26
      Kto pracuje w tej gazecie? Nieuki jakieś... ŚWIĘCEŃ SIĘ NIE ODBIERA. ŚWIĘCENIA SIĘ PRZYJMUJE. ODEBRAĆ TO MOŻNA DZIECKO Z PRZEDSZKOLA. ALBO TELEFON EWENTUALNIE. To jeden błąd. Kolejny jest taki, że święceń udzielił nie ordynariusz bp ANDRZEJ CZAJA, ale BISKUP POMOCNICZY PAWEŁ STOBRAWA.
      Coś ta wasza gazeta same wpadki ostatnio popełnia. Nie wspomnę o marnym artykule z "Dni Otwartych Drzwi" w WMSD.
      • skautopolski Re: Alumni odebrali święcenia 05.05.12, 19:53
        Tawie, nie zawsze jest tak, że Ci którzy mają rację, nie mają czasu... by czytać to, co napisano wcześniej. Jeśli jest tak, to nie jest błąd kardynalny, ma się rozumieć, ale nie jest to też cnota kardynalna))))

• Gość: Alu Re: Alumni odebrali święcenia IP: *.play-internet.pl 06.05.12, 22:35
        Czy to błąd, że "odebrali" zamiast "przyjęli"? Przecież oni zostali wykształceni żeby odbierać a jak się zmęczą to przyjmować;)
        Błąd to napisać, że coś dali...
    • Gość: iza Będą wspierać kapłanów. Alumni odebrali święcen... IP: *.cdma.centertel.pl 06.05.12, 22:26
      Jaki bp Andrzej Czaja? Nie dość, że tyle błędów, to autor artykułu nawet nie wie kto udzielał wczorajszych święceń... z przejęzyczenia kleryka potrafiliście zrobić sensację na całą Opolszczyznę, a u siebie nie zauważacie braku podstawowej wiedzy o naszym Kościele lokalnym.
    • Gość: f Re: Będą wspierać kapłanów. Alumni odebrali święc IP: *.atol.com.pl 08.05.12, 23:59
      ale intencje były czyste

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka