g0sc 27.06.12, 13:41 Ciekawe, czyja wina zostanie orzeczona? Kierowcy, który nie zachował wystarczającej ostrożności, czy rowerzysty który nieprawidłowo korzystał z przejścia dla pieszych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: loop Rowerzystka potrącona na pasach IP: *.ip.netia.com.pl 27.06.12, 14:38 Czy to była rowerzystka z tych oszołomów, którzy ostatnie zmiany w prawie ("rowerzysta ma pierwszeństwo na _przejeździe_dla_rowerów_") zrozumieli jako "rowerzysta może przejeżdżać przez pasy dla pieszych i wjeżdżać z chodnika na jezdnię na pełnej ku...ie nie zwracając uwagi na sytuację na drodze? Bo w mieście ich pełno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktosiek Re: Rowerzystka potrącona na pasach IP: *.252.25.8.internetia.net.pl 27.06.12, 18:04 No cóż. Nie rozumiem "łaskawców" kierowców którzy tu się wypowiadają ? Wina jest ewidentnie po stronie rowerzysty. Po co się pienić ? Może w ogóle wszystkich wsadzić za kierownicę ? Wszystkie dzieci trzeba wsadzać do klatek bo jakieś wpadnie pod auto? Trochę myślenia polecam zanim się zacznie mieć pianę na brodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: we Re: Rowerzystka potrącona na pasach IP: *.atol.com.pl 28.06.12, 06:53 Mamy pianę po brodzie, bo debile na dwóch kółkach uważają (nie wiedzieć czemu) że ich to nic nie dotyczy, bo oni ponad prawem. Koło ronda miałem już wątpliwą przyjemność gwałtownego hamowania, kiedy z chodnika jakiś psychopatyczny debil na rowerze wjechał na pasy. Jak mu zwróciłem uwagę, to jeszcze pajac - jak przystało na bydło - zaczął pyszczyć. Gdzie policja? A walić takim mandaty, to się bydło nauczy! Wsadza swoje cztery litery jeden z drugim na rower, to niech pamięta, że są przepisy i jest zdrowy rozsądek. O światłach nie ma co wspominać, bo ONI przecież widzą. Nawet w nocy. Chcecie się zabijać? A proszę bardzo - brać sznurek i na drzewo, Ale niby dlaczego jeden z drugim niemyślący idiota chce to robić wjeżdżając pod cudze auta? Odpowiedz Link Zgłoś
oswietleniowiec Re: Rowerzystka potrącona na pasach 28.06.12, 00:14 Wjechała na pasy, złamała prawo... A ładna była? Odpowiedz Link Zgłoś
sszota3 Rowerzystka potrącona na pasach 27.06.12, 16:11 Ulica Fabryczna ma 4 pasy ruchy i trzeba tam bardzo uważać W ruchu ulicznym w ogóle trzeba myśleć co się robi. Szkoda młodej dziewczyny, szkoda i kierującej autem, bo to nic przyjemnego uderzyć w człowieka. Szyby też szkoda (na zdjęciach widać że została potłuczona). Rowerzystka pewnie będzie musiała za szkodę zapłacić,bo nie powinna przejeżdżać po pasach. Może warto wykupić dobrowolne ubezpieczenie OC - Odpowiedzialności Cywilnej? Kosztuje niewiele, a na takie zdarzenia w sam raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszkodowany Re: Rowerzystka potrącona na pasach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.02.17, 00:34 Miałem podobną sytuację, uznano mnie winnym, jednak prawnik mi pomógł odszkodowanie za potrącenie na pasach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Rowerzystka potrącona na pasach IP: *.dhalgren.org 03.02.17, 09:40 Winne jest bzdrune prawo,przepisy, które zakazuje jechanie rowerem na pasach,rowerzysta powinien mieć pierwszeństwo na pasach tak jak pieszy,rowerzysta na pasach jest mniej uciazliwy dla kierowców jak pieszy szybciej przejedzie i mniej tamuje ruch.To przez to bzdurne prawo kierowca może zabic,uszkodzić rowerzystę na pasach bezkarnie,a rowerzysta poniesie kare,bzdurne prawo,należy je zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś