Dodaj do ulubionych

Kukiz nowym polskim bardem?

08.09.12, 08:16
Kundelki zawsze szczypią się po ogonach.A hałasu przy tym co niemiara.
Obserwuj wątek
    • Gość: zwolennik hamulcow Kukiz nowym polskim bardem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.12, 08:24
      gazeta wyborcz jest w błędzie, pierwszym bardem opolszczyzny jest hamulcowy
    • Gość: ZK Kukiz nowym polskim bardem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.12, 09:37
      Taki z niego bard jak z koziej d... trąbka!
      Jest raczej idiotą politycznym, który szkalując wybitnych Polaków w sposób
      prymitywny dba o własny PR.
    • Gość: Łoś Kukiz nowym polskim bardem? IP: *.30.53.73.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.09.12, 09:42
      Jeżeli ktoś wylewa kawe na ławe a dodatku robi to artystycznie-chwała mu!
    • mieszaniec-zopola Nie jest super 08.09.12, 09:53
      Bywalcy tego forum dobrze wiedzą, że nacjonalizm jest mi wysoce wstrętny. Pamiętają, że wielokrotnie krytykowałem poczynania Pawła Kukiza w nowym wcieleniu. Krytykować, owszem, ale tak bezrefleksyjnie jak to zrobił Leszek Frelich? O nie!
      Nie podoba mi się ten styl. W skrócie to wszystko co napisał Frelich sprowadza się do słynnego już zdania Andrzeja Wajdy, "że odkąd w Polsce upadł komunizm jest super".
      Nie jest super panie redaktorze Frelich. Gdyby było super, to nie byłoby dwyfrowego bezrobocia, nie byłoby PiSu, nie byłoby "nowego" Kukiza, nie byłoby Amber Gold, nie byłoby tyle frustracji i tyle złości, a ja nie pisałbym tego komentarza zzagranicy, wyrzucony ekonomicznym przymusem, jak 1.5 ... 4 mln naszych rodaków (ciekawe, że nie można określić liczby emigrantów).
      Kukiz nie ma racji, nie ma co zwalać na komunę, nie można nie dostrzegać demokracji, wolności słowa, otwarcia międzynarodowego. Ale już cały postęp cywilizacyjny jest tylko konsekwencją zmian demokratycznych i postępu technologicznego, więc niema się czym upajać panie redaktorze.
      Nie jest super panie redaktorze. Kolejne rządy są beznadziejne i zdają się tylko pilnować interesów swoich partii, kolegów i sponsorów. To nie jest tak, że rząd PiS był beznadziejny. Mógłby tu długo dowodzić jak beznadziejnym jest obecny premier i jego rząd. Zamiast tego odsyłam do blogu Andrzej Celińskiego.
      Nie jest super panie redaktorze. Popełnia pan wielkie nadużycie broniąc Lecha Wałęsy. Symbol symbolem, ale książka jego żony zdarła z niego reszty blichtru. Bolek, nie Bolek, motorówka, to rzeczy istotne dla Kukiza i ludzi, którzy uważają, że nie ma zła ponad donosicielstwa. W moim przekonaniu te kwestie są nieistotne. Natomiast rola Lecha Wałęsy po rozłamie w obozie dawnej Solidarności zasługuje na głębokie potępienia i na to, aby pamięć o niej pielęgnować. Zarówno po to, żeby Wałęsa nie stroił się w zwierciadło moralne, jak i ku przestrodze. Pan redaktor zapomniał zdaje się takie kwestie jak falandyzacja prawa, obiadek drawski, rozwalacje młodego, kruchego systemu demokratycznego, poniżanie oponentów politycznych. Wałęsa to żaden symbol. To niedobry człowiek i powinniśmy się ani nim szczycić, ani stwarzać mu możliwośc funkcjonwania w życiu publicznym. Nadanie za życia imienia Wałęsy portowi lotniczemu w Gdańsku to przykład megalomanii i lizusowstwa.
      Nie jest super panie redaktorze. Ja zwiałem przed bezrobociem za granicę, ale wielu moich kolegów, już też możliwości, z różnych względów nie ma, a może są po prostu mało odważni. Ale zarówno ja, mając środki utrzymania, jak i moi biedujący koledzy 50-latkowie, których do pracy nikt nie chce przyjąć, są ofiarami tego pańskiego, Wałęsy i Wajdy super.
      Nie jest super panie redaktorze. GUS publikuje nie wiedzieć czemu średnią krajową , ku wściekłości znakomitej większości ludzi. Nożyce się rozwarły, zaś pański super rząd publikuje średnią, żeby pokazać jak jest super. Bo średnia jest o wiele wyższa od mediany. Pan wie co to jest mediana? Działy personalne dobrze wiedzą. Nikt nie kształtuje prac w oparciu o średnie, tylko o mediany. Otóż tak się ludzie wnerwiają, bo większość z nich zarabia medianę i niżej. O ile dobrze się orientuję to mediana w tej chwili to trochę ponad 60% średniej. Większość ludzi to biedaki. Gdzie ten pana sukces?
      Nie jest super panie redaktorze. Na polskich drogacvh rocznie ginie 5000 osób. Małe miasteczko. Kobiety nie rodzą dzieci, zaś wielu rodaków opuszcza kraj w poszukiwaniu lepszego życia za granicą.
      Nie jest super panie redaktorze. I dlatego, jak chce pan wiarygodnie i skutecznie krytykować postawę Pawła Kukiza, to niech pan to czyni trochę inteligentniej.
      • redakcja.opole Do Mieszańca-zOpola 08.09.12, 12:48
        Dzień dobry Panu. Dziękuję za komentarz, bo wiele w nim słuszności. Niemniej moim zdaniem po pierwsze porusza Pan sprawę zupełnie inną niż ja. Wyraziłem swoją dezaprobatę wobec stylu, w jakim Paweł Kukiz chce naprawiać Polskę, bo uważam, że nie wróży on nic dobrego.
        Po drugie; nieupoważnienie nadinterpretuje Pan moją wypowiedź. Nigdzie w niej nie pisałem, że dziś w Polsce jest super (swoją drogą gdzieś dzisiaj jest super?) . Nigdzie w tekście nie występowałem też w obronie dzisiejszego rządu. Bo to nie moja rola. Nie jestem ani działaczem PO, ani jej rzecznikiem.
        Z wieloma gorzkimi Pana zarzutami wobec dzisiejszej Polski osobiście się zgadzam. Natomiast nie zgadzam się z oceną Lecha Wałęsy. Co do jego poczynań w wolnej Polsce, to zostały one w demokratyczny sposób rozliczone przez wyborców. Co nie znaczy, że odejmują mu zasług w doprowadzeniu do tej wolnej Polski. Dla mnie najistotniejsze jest, że wtedy, gdy rozum zawodził był człowiekiem odważnym, a jak pisał Zbigniew Herbert ”w ostatecznym rachunku tylko to się liczy”. A ktoś, kto nie przeszedł nawet ułamka tego, co on, nie ma prawa z niego drwić.
        Pozdrawiam serdecznie. Leszek Frelich
    • Gość: behemot Kukiz nowym polskim bardem? IP: *.dynamic.chello.pl 08.09.12, 10:15
      Lepszy dla Polski byłby głos Pawła Kukiza poruszający w Polakach te najbardziej szlachetne struny, zamiast tych najbardziej upiornych - pisze Leszek Frelich, "Gazeta Wyborcza"

Naczredowi roniącemu łzy nad prawicowcem Kukizem wypada, ku pokrzepieniu, przypomnieć parę nut szlachetnych, z czasów gdy był klepan z uznaniem po plecach przez różowych, lewaków, michnikowszcyznę i pisklęta lemingów. On ci nasz..
      www.youtube.com/watch?v=ZJxKS6phihk
      Nie ma Wałęsy i Jego Solidarności z bardem Jackiem Kaczmarskim. Jest inna Solidarność Dudowa więc i nowy bard jest potrzebny.
    • Gość: 102 Kukiz nowym polskim bardem? IP: *.dynamic.chello.pl 08.09.12, 12:53
      To, co stało się po 89 roku, nie było niczym innym, jak tylko przesunięciem się komunistycznej ekipy o parę miejsc i dopuszczeniem elity opozycji do partycypowania we władzy. W uproszczeniu różnica między obecnym systemem a poprzednim polega na tym, że kiedyś był jeden PZPR, a teraz mamy pięć PZPR-ów".
      To nie bluźnierstwo, to prawda!
    • Gość: psychiatra Kukiz nowym polskim bardem? IP: *.airmax.pl 08.09.12, 15:26
      pan KUKIZ=pan ZIOBRO
      • Gość: Ejże... Re: Kukiz nowym polskim bardem? IP: *.146.114.15.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.09.12, 23:42
        Upiorne struny Paweł porusza? A jakie to, gdyby Pan był łaskaw sprecyzować? Że w felietonowo-publicystycznym stylu pisze o agentach? Nie dalej jak dziś okazało się, że facet, który trzęsie płatnymi transmisjami NARODOWEJ jedenastki to wysoko ustawiony esbek (nota bene z Opola!!!!). Nie jest to upiorny (tak, tak) przykład na to, co mówi Pan Paweł?
        I jakież to szlachetne struny miałby Kukiz poruszać? Co jest taką szlachetną struną dla GWyborczej? Walka z rzekomą homofobią, z rzekomy antysemityzmem, z rzekomym faszyzmem?
        On właśnie pobudza ludzi do myślenia (zmieleni.pl) do jednoczenia się, do dyskusji. Gdyby z takim zapałem walczył o małżeństwa homo, dalibyście mu gwiazdkę z nieba.
        • Gość: Ejże... Re: Kukiz nowym polskim bardem? IP: *.146.114.15.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.09.12, 23:46
          W wpis "psychiatry" raczej powinien być sygnowany jako "pacjent psychiatry".
          • Gość: tao szatanski przydrożny ideologiczny grajko - doopek IP: *.nyc.res.rr.com 09.09.12, 03:56

prostakowi najbliżej z punktu do punktu po linii prostej. logiczne to i prawdziwe ale prawda jak to prawda często bywa na bezdrożach, w skomplikowanym, wielopoziomowym węzłem gordyjskim. aleksander macedoński padł.
            państwo, jego struktura, obywatele, na swój sposób, jest wielopoziomowym węzłem. nie ma linearnych rozwiązań. państwo żeby było państwem potrzebuje obywateli. żeby człowiek był świadomym, czynnym obywatelem potrzebuje świadomego i czynnego państwa. coś takiego między odrą a wisłą nie istnieje. wielokrotnie pytałem siebie: co to jest? czym jest polska? i ciągle padała ta sama odpowiedz: kooorwa, nie wiem!!!
            w '89 byłem przekonany, że w jednym pokoleniu staniemy się obywatelami państwa polskiego. marzyciel. mineło 23 lata a my ciągłe tkwimy w prowincjonalno-mistycznej dooopie. świat ucieka. ktoś powie, w '89 byliśmy bankrutami i musieliśmy tańczyć tak jak nam karzą. i tak i nie z przewagą na nie. ideolog rzeknie: potrzeba nam wodza!!! nic bardziej bzdurnego. nie wodza lecz prawa, nieuchronności kary, elementarnej uczciwości. jesteśmy nieuczciwi bo takie jest nasze państwo. kwadratura koła, i tak i nie, nikomu to nie przeszkadza skoro tak jest. mętna woda ma urok dla wybrańców przez nas namaszczonych. nasz lokalny prezydencik pomimo sądowego wyroku (nieprawomocny) czuje się bardzo dobrze, chciałoby się zapytać - gdzie obywatelskie zasady, etyka, nie wspominając o religii. o to samo należy zapytać jego wyborców i opolskiego posła z po, który pisząc w jego obronie pismo do bielskiego sadu nie zdawał sobie sprawy, że de facto wywiera polityczną presje na niezawisły sąd. za coś takiego powinien zniknąć z polityki, powinien a jest i to bardzo wysoko. tacy jesteśmy. takie jest nasze państwo. mamy takie państwo jakie chcemy mieć, jakie lubimy, kochamy, jakie nam odpowiada. SZLUS.

co zrobić skoro wszyscy jesteśmy „szmaciarzami”. trzeba to zrozumieć, ogłosić abolicje, generalnie zmienić prawo i zasady „gry”. przydałoby się też trochę protestanckiej etyki.

światłem w tunelu jest wyrok opolskiego sądu dotyczący rejestracji stowarzyszenia narodowości śląskiej.

tao szatanski

• Gość: leo Re: przydrożny ideologiczny grajko - doopek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.12, 21:42
              Wdając się w polityczną jatkę pan Kukiz "wyautował" się jako twórca. Teraz, słuchając jego piosenek wszyscy będą dopatrywać się ukrytych w nich przekazów politycznych a niewielu szuka tego w twórczości rockmanów :((
    • Gość: Dystek Kukiz nowym polskim bardem? IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.09.12, 12:33
      Kukiz jest wielki....
      • Gość: Hela Re: Kukiz nowym polskim bardem? IP: 89.74.191.* 11.09.12, 13:30
        Tak, to wielki baran! Nie przeczytał jakie niebezpieczeństwa niesie realizacja JOWów i optuje za nimi myśląc że sam będzie wygrany. Barany mogą beczeć ale nie wygrają zwłaszcza w JOWach.
    • Gość: Geograf Kukiz 1992 - 2012 IP: *.cafekontakt.static.3s.pl 11.09.12, 18:23
      Raz lewicowiec, raz prawicowiec ,przeciw kościołowi, potem za kościołem jako gorliwy katolik, raz za Autonomią Śląska , potem przeciw, totalne pomieszanie, gość po prostu dostał pomieszania zmysłów
      • Gość: Janusz Sawczuk Re: Kukiz 1992 - 2012 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.12, 06:39
        Czego Państwo tak się czepiają teraz tego p. Kukiza, gdy już się rozzuchwalił i poczuł jako komentator polityczny na łamach...? Gdy śpiewał 10 lat temu czy 15 pies z kulawą nogą nie pytał go do komentarz słowny do polityki, wystarczyło wyłaczyć radio, gdy śpiewał. No ale nastał czas wielkiej złości w Polsce, złości, którą posiały małe gnomy, krótkonogie, zakompleksione, pyszne...Kukiza komentatora politycznego wykreowały same media, ich owczy ped, facio poczuł blusa i dokreował się już własnoręcznie frazując o bolszewii i komuszych sprawach zręcznie, bardzo zręcznie. Odrobina "krzywdy-jaką-mu-wyrządzono" odmawiając promocji stworzyła mu falę, która GO NIESIE. I o to w biznesie muzycznym przeciez chodzi, o nic więcej. Oczywiście na zewnątrz to będzie "honor", "ojczyzna", "Katyń", "bolszewik", etc., ale przecię nie czarujmy się chodzi wreszcie o potok, rzekę pieniedzy, a nie kroplóweczkę jak dotychczas. A może i Senat, Sejm? zawsze to 15 baksów ciepłą rączką co miesiąc. Każdy orze jak może. Kaczyński jako szef PC też zaczynał od uwłaszczenia się na komuszym mieniu. Teraz ma przynajmniej gdzie wygłaszać ekspoze. Szkoda, że nie uwłaszczono wszystkiego, żeby zlikwidować państwo jako właściciela. Rzucam hasło, sprywatyzujmy się do reszty, ale bez rozkradania...Np. profesorowie i docenci, doktorzy i magistrzy powinni się uwłaszczyć na uczelniach, zaraz by wyrzucono tych co nie zdobywaja pieniedzy w UE, tylko liczą na państwowe... W mojej szkole prywatnej trzy katedry (50 osób) siedzą w jednym pokoiku z jednym komputerem, bo sie zaklada, że kazdy ma własnego kompa w domu, a pracuje się na sali wykładowej i seminaryjnej.
        No i proszę od Kukiza do polskich niepozamiatanych spraw...
        Jeśli się mylę, to z góry mówię przepraszam.
        • Gość: Hela Re: Kukiz 1992 - 2012 IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.12, 09:20
          A ja widziałam go jak nawijał z Wojewódzkim. Panie Kukiz jakie ma Pan gwarancje ze ludzie wybrani w JOWach będą mądrzy a nie tacy jak Stokłosa (senator kilku kadencji), Sama ordynacja nie gwarantuje mądrości, szybo, szybko a wybierać trzeba i kogo? na 460 posłów 70 osób można nazwać inteligencją.Reszta to katolicy co to mózgu używają w interesie Watykanu. Gratuluję naiwnej wiary.
        • mieszaniec-zopola O Kaczorze, ktory okradl Polske 12.09.12, 13:17
          wyborcza.pl/dziennikarze/1,104622,4570562.html
          Warto zauwazyc, ze ta publikacja wisi w serwisie Gazety od pieciu lat i zaden z "bohaterow" publikacji nie pozwal do sadu ani Wyborczej, ani autora. Gdyby tam byly jakies klamstwa, to z pewnoscia bylby proces, ktorego jednym z wynikow musialby byc nakaz zaprzestania rozpowszechniania pomowien.
          Tymczasem cicho jak po smierci organisty.
          I po co tu udawac swietego i jakies CBA powolywac?
    • Gość: Paweł M. Paweł Kukiz o JOW i innych sprawach [1/2]-film IP: *.com 12.09.12, 14:11
      Paweł Kukiz o JOW i innych sprawach [1/2]-film
      Paweł Kukiz w TV tłumaczy redaktorce kilka prostych spraw, których ona nie chce zrozumieć. np. dlaczego nie jest PISowcem
      nwonews.pl/film,Pawel-Kukiz-o-JOW-i-innych-sprawach-1-2,1131
      nwonews.pl/
      • Gość: Paweł M. Kukiz jest poprawny politycznie lub skołowany. IP: *.com 22.09.12, 19:45
        Kukiz jest poprawny politycznie lub skołowany. Dlaczego ona tak dużo mówi o zagrożeniu ze strony Rosji, a nic o Izraelu czy USA? Kto chce nas wszystkich zaszczepić trującymi szczepionkami – firmy rosyjskie, czy syjonazistowskie?
        Na jego przykładzie widać skuteczność dezinformacyjną tzw. „opozycji” – która jest kontrolowana i wykonuje odpowiednie zadania. DLACZEGO KUKIZ NIE MÓWI O SZCZEPIONKACH?!
        Więcej:
        www.monitor-polski.pl/szczepieniowi-ludobojcy-zaczynaja-sie-spieszyc/
        www.monitor-polski.pl/
        nwonews.pl/
        • jan.urbaniak1 Kukiz kończy się jako artysta ? Artysta ? 23.09.12, 12:38
          To szuka innych metod aby się utrzymać na fali.
    • Gość: CCCP Kukiz nowym polskim bardem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.12, 20:50
      KUKIZ na posła a całą tą swołocz krytykująca jego osobę wysmagać porządnie batogiem.Naród rozpuszczony i dzieje się -róbta co chceta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wy głupawe kmioty zapatrzone w odpadki z Brukseli.
      • jan.urbaniak1 Re: Kukiz nowym polskim balonem? 23.09.12, 22:15
        Gość portalu: CCCP napisał(a):

> KUKIZ na posła a całą tą swołocz krytykująca jego osobę wysmagać porządnie bat
        > ogiem.Naród rozpuszczony i dzieje się -róbta co chceta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        > ! wy głupawe kmioty zapatrzone w odpadki z Brukseli.

Dziś tylko Radia Maryja mogę słuchać

i oglądam tylko telewizję Trwam.

Bo tylko ojcu Rydzykowi mogę ufać,

po Janie Pawle tylko on pozostał nam.

Radio Maryja póki my żyjemy

nie zginie nigdy, choć ma złego wroga.

Z ojcem Rydzykiem i Kukizem, rodziną staniemy,

za jego dziełem stoi prawa noga.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka