Gość: internauta IP: *.ip.netia.com.pl 27.11.12, 08:54 Wicemarszałek pyta dyrektor szpitala o wyniki anonimowych ankiet. Śmiech na sali. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zuzia Fatalny poród: Wiceordynatorka była za cesarski... IP: 217.173.195.* 27.11.12, 09:53 Panie Marszałku - prosimy o odwołanie ze stanowisk osób, które zagrażają zdrowiu i życiu Opolan - w szczególności Rzeźnika-Ordynatora ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lerka Re: Fatalny poród: Wiceordynatorka była za cesars IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.12, 10:18 Marszałki debatują o kryzysie demograficznym. Żałosne A jak sie rodzi dziecko to nie dba się aby było zdrowe. Ten kraj jest chory i zasługą PO, która doprowadza do totalnej jego ruiny co widaćgołym okiem nie trzeba być pisowcem. Szkoda biednego dziecka, lepiej nieszczęśliwe żeby zmarło niż by miało życ w tym obłudnym świecie. Lekarz powinien być zwolniony w trybie natychmiastowym, niech pasie krowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lutador Re: Fatalny poród: Wiceordynatorka była za cesars IP: *.punkt.opole.pl 27.11.12, 10:31 Komisja złożona z pracowników szpitala.. śmiechu warte.. Gdyby komisja składała się ze specjalistów z innego szpitala to może wtedy dochodzenie miałoby sens. Kolega koledze świni nie podłoży.. Odpowiedz Link Zgłoś
nekia0000 Re: Fatalny poród: Wiceordynatorka była za cesars 27.11.12, 12:48 Gość portalu: Lutador napisał(a): > Komisja złożona z pracowników szpitala.. śmiechu warte.. Gdyby komisja składała > się ze specjalistów z innego szpitala to może wtedy dochodzenie miałoby sens. > Kolega koledze świni nie podłoży.. Albo inaczej k..wa k...wie leb nie urwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Fatalny poród: Wiceordynatorka była za cesars IP: *.adsl.inetia.pl 27.11.12, 14:25 masz racje, a przwodniczacym, dr G.smiechu warte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123456gosc Fatalny poród: Wiceordynatorka była za cesarski... IP: *.182.172.230.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.11.12, 11:38 Łabiak to ostatni gnój. W czasie jak moja żona rodziła panoszył się po oddziale jak jakiś dyktator, a ocenę stanu ciężarnych oceniał na oko z progu pokoju. Synka ew. przysyłał, ale ten jest tak beznadziejny, że rybek bym mu do karmienia nie dał, nie mówiąc o decyzji co z robić z ciężarną. Przez Łabiaka (znany tekst: poczekamy i sama Pani urodzi) żona dostała krwotoku i tak szybko ją na salę na cesarkę targali, że aż się pielęgniarą chodaki spadały, a żonę cięli NA ŻYWO bo czasu na znieczulenie nie było, oczywiście w papierach śladu brak. Łabiak ma szczęscie, że nie jestem mściwy, ale miałem szczerą ochotę ryja mu obić. To szkodliwy konował i nie jestem ja ani Państwo Bonk jedynymi, którzy ucierpieli na jego działalności. Mam nadzieję, że się Pan Bonk nie podda i jak trzeba to dołączymy się do pozwy przeciwko temu rzeźnikowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Fatalny poród: Wiceordynatorka była za cesars IP: *.adsl.inetia.pl 27.11.12, 13:56 Gość portalu: 123456gosc napisał(a): a żonę cięli NA ŻYWO > bo czasu na znieczulenie nie było, oczywiście w papierach śladu brak. Łabiak ma > szczęscie, że nie jestem mściwy, ale miałem szczerą ochotę ryja mu obić. chirurgię na żywca robiono w obozach koncentracyjnych. I tym właśnie staja się porodówki z bandytami. I to nie jest kwestia mściwości, ty chciałbyś być cięty NA ŻYWCA????? Więc zgłoście skargę gdzie trzeba, to w odróżnieniu od sądu nie trzeba płacić. I zaznaczcie sfałszowanie dokumentacji skoro o tym fakcie nie jest napisane!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123456gosc Re: Fatalny poród: Wiceordynatorka była za cesars IP: *.146.209.35.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.11.12, 17:38 nie mam wątpliwości, że środowisko lekarskie (które trochę znam) zadba o swoich. W moim przypadku próby znalezienia świadka (a mam znajomą położną w tym szpitalu) skończyły się informacją, że nikt palcem nie kiwnie. To ten sam szpital, gdzie przez LATA pracowała pani pijak-lekarz i była nie do ruszenia bo to koleżanka łabiaka czy innych przy żłobie. Z moim synkiem, na szczęście wszytko było ok, ale wyrzuty sumienia, że nic nie zrobiłem (w szczególności po traumie jaką przeżywają teraz Państw Bonk) pozostaną. A dokumentację to oni naprawdę przygotowują znaczy fałszują doskonale. A świadków zabraknie. Pani wice pewnie już się z tym gnojem na wódzie spotkała i ustalili co i jak. Jedyna nadzieja, że tak medialna osoba jak nasz Olimpijczyk nieco ten układ ruszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Fatalny poród: Wiceordynatorka była za cesars IP: *.adsl.inetia.pl 27.11.12, 23:00 nie jestem z Opola, więc nie wiem kto to pijak-lekarz i inne. I nie o to chodzi. Chodzi o napisanie skargi do NFZu, nawet do Min.Zdrowia za potwierdzeniem odbioru, aby był ślad na piśmie. Taka rzeźnia po prostu nie może przejść bez echa. Fałszowanie dokumentacji to chyba norma na oddziałach położniczych. Kiedyś był artykuł jak to środowisko lekarskie wie, że jest sporo lekarzy stosujących zakazany, a więc niezapisany w dokumentacji(!) chwyt Kristellera. p.s. a jak żona psychicznie po takiej rzeźni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gobi84 Fatalny poród: Wiceordynatorka była za cesarski... IP: *.dynamic.chello.pl 27.11.12, 11:52 No panie ŁABIAK dosięgnie pana w końcu sprawiedliwość !!! Miałam z tym konowałem do czynienia badanie przypomina gwałt, nieważne w którym miesiącu ciąży, ważne by było brutalnie i jak najgłębiej wziernikiem. Mam nadzieję, że prokurator dobierze ci się w końcu do dupy. Podpiszę się pod każdym pismem przeciw Tobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mit Re: Fatalny poród: Wiceordynatorka była za cesars IP: 188.141.60.* 27.11.12, 12:13 dziennikarze niech nie odpuszczaja tylko zbieraja opinie poszkodowanych - pomylki sie zdarzaja w kazdym szpitalu ale jesli jest ich sporo to cos jest na rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieklo kobiet Re: Fatalny poród: pieklo kobiet IP: *.as13285.net 27.11.12, 13:26 to nie sa pomylki, to jest traktowanie kobiet jak bydlo. Tak bylo i nadal jest. A jak dziecko umrze? no coz inkubator(kobieta) powinien przeciez wyhodowac nastepnego obywatela, w koncu mamy niz demograficzny. Pani wiceordynator nie moze nic, dopoki ordynator ma dyzur, musi stosowac sie do jego polecen, chocby rodzaca kobieta zdechala i dzieciak razem z nia. Ona nic teraz nie powie, bo cena jest jej dalsza praca. Zycze panstwu Bonk zdrowych dziewczynek, i wygranej z ordynatorem oraz z rzeznickimi metodami wobec rodzacych kobiet i dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amelia Re: Fatalny poród: Wiceordynatorka była za cesars IP: *.opole.hypnet.pl 27.11.12, 15:26 Z tym badaniem to prawda, też tak samo się czułam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przerażona Re: Fatalny poród: Wiceordynatorka była za cesars IP: *.dynamic.chello.pl 27.11.12, 17:00 Panie Kolek ! Zamiast posuwać urzędnicze dyrdymały o nic nie wartych ankietach i zblatowanych komisjach niech pan nagłośni , ze spotka się pan z pokrzywdzonymi kobietami i anonimowo ich wysłucha. Wszelkie urzędnicze zbierania opinii maja to do siebie , że ten co wypełnia to ma świadomośc , że lepiej lepiej bo można tam wrócić i będzie jeszcze gorzej , no bo co to za anonimowość. Rownież prywatne sprawy sądowe wobec lekarzy to jeszcze nie tu i nie teraz choćby z uwagi na możliwości finansowe i mentalne pacjentek i kiepskie sądy. Rozumi ? Nie rozumi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Fatalny poród: Wiceordynatorka była za cesarski... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.12, 17:53 Opinie pacjentek mówią o panu doktorze same za siebie www.znanylekarz.pl/bronislaw-labiak/ginekolog/opole/2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Fatalny poród: Wiceordynatorka była za cesarski... IP: *.adsl.inetia.pl 27.11.12, 18:10 A co z kilkunastoprocentowym współczynnikiem zachorowań na zapalenie płuc w opolskim szpitalu na ul. Reymonta? W 2008 roku było tu ponad 10% przypadków z "wrodzonym zapaleniem płuc", gdzie w skali kraju ten współczynnik wynosi 1%!!! Czy też się tym ktoś już zajął?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opolanka Re: Fatalny poród: Wiceordynatorka była za cesars IP: *.adsl.inetia.pl 27.11.12, 21:32 Ależ podobnie było już w 2006r. kiedy moje dziecko też miało coś z płucami (i starali się mnie przekonać, że to ode mnie...)!!! Zamiast wyjść po 3 dniach - spędziłam tam tydzień. Sale nie są naświetlane ani dezynfekowane, tam jakiś syf krąży już od paru lat :( Wiele kobiet, z którymi rozmawiałam miało identyczny problem... Rozumiem, że może jest spore obłożenie, ale gdyby zabierano choć na te 2h dziecko na noworodki a pacjentki choćby na korytarz, z łóżkiem, aby włączyć na ten czas lampę, to może nie byłoby takiego problemu. Ale komu by się tam chciało to robić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tata Fatalny poród: Wiceordynatorka była za cesarski... IP: *.swic.dialup.inetia.pl 27.11.12, 18:36 DOMAGAMY SIĘ ZMIAN!! Daleko idących!! I dość zastępowania znachora jego kolesiem!! Chcemy lekarzy a nie rzeźników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Fatalny poród: Wiceordynatorka była za cesars IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.12, 18:47 Łabiak, zwolnij się i idź paść krowy. Niech ktoś wreszcie coś z tym zrobi! Jak on robi obchód na oddziale to nie może być zagniecenia na kołdrze, wszystko pod linijkę, a jak pacjentki nie ma w łóżku to potrafi ze szpitala wypisać. A po co ma być w łóżku skoro jest zdrowa a w szpitalu jest bo ma chore dziecko u którego siedzi non-stop? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: organic Fatalny poród: Wiceordynatorka była za cesarski... IP: *.centertel.pl 27.11.12, 19:29 Komisja nic nie stwierdzi bo szefujący jej lekarz jest takim samym ordynarnym człowiekiem jak sądzony Pan Ł., ręka rękę myje. Ten szpital to prywatny folwark leśnych dziadków, którzy rządzą jak chcą, a reszta lekarzy i położnych albo dołączy do narzuconych zasad albo już mogą pisać wypowiedzenie. Co do ankiet, to kolejna porażka, przecież wiadomo, że ilość ankiet nie musi się pokrywać z ilością pacjentów więc nie ma problemu, żeby usunąć najmniej przychylne opinie, więc zapewne z ankiet wyjdzie, że wszystkie pacjentki są zadowolone z obsługi, a być może nawet, że śniadania ze stawkę w wysokości 1,30 zł są rewelacyjne i mega pożywne. Pan Marszałek lansuje się na salonach, o kilka lat za późno próbuje walczyć z niżem demograficznym tworząc śmieszne sfery demograficzne a jednocześnie daje przyzwolenie na rzeźnie na ginekologii. Jednym słowem - opolskie kwitnące Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Fatalny poród: Wiceordynatorka była za cesarski... IP: *.cdma.centertel.pl 27.11.12, 21:57 Panie Marszałku, dlaczego my kobiety, w Opolu musimy rodzić za karę? Dlaczego jest przyzwolenie na badanie ginekologiczne wykonywane przez dr Łabiaka przypominające gwałt? Dlaczego kobietami w tak ważnej chwili ten doktor zajmuje się jak workiem ziemniaków? Dlaczego pomimo tylu tragedii, które bez trudu można znaleźć w sieci, banda rzeźniczych położnych z rzeźnikiem dr Łabiakiem na czele nadal uskutecznia swój proceder znęcania się nad kobietami? Dlaczego nikt nie zainteresuje się tym, że tak wiele dzieci w Opolu rodzi się z porażeniem mózgowym, z niedotlenieniem, z zapaleniem płuc? A nawet z bakterią i oskarża się, że matka tę bakterię wniosła, skoro badania dobitnie pokazują, że jest to bakteria szpitalna, a rodząca przychodzi do rodzenia z wynikami badań wykluczającymi nosicielstwo bakterii? Dlaczego nikt nie zainteresuje się tym, że łapówkarswo odbywa się nagminnie. Że bez koperty położna dupy nie ruszy a Łabiak nie wykona cc. Dlaczego kobiety w Opolu są skazywane na poród rodem z Auschwtz? I dlaczego, gdy wnosi się skargę do rzecznika praw pacjenta, ten okazuje się rzecznikiem praw szpitala? Czy my, kobiety z Opola mamy przestać rodzić dzieci? Albo tułać się po Polsce w poszukiwaniu placówki nie tylko z ludzkim a normalnym podejściem? Czy to aż tak trudno jest wykonywać należycie swoje zadania bez krzywdzenia innych? Czy tak trudno dostrzec, że personel szpitala pomylił się z powołaniem i powinien pracować na Drobiarskiej a nie na Reymonta? Panie Marszałku, do ilu jeszcze tragedii musi dojść, żeby się cokolwiek zmieniło? I najważniejsze pytanie? Jaki jest sens powoływania komisji, w której lekarz jest sam sobie sędzią? Nie widzi Pan nonsensu? Skończy się pozwem zbiorowym, bo my kobiety, nie wytrzymamy dłużej, ani tego złego traktowania, ani tego chamstwa ani tego krzywdzenia naszych nowo narodzonych dzieci okaleczonych na wstępie, nie wytrzymamy. I gwarantuję, że tej tragedii nie będzie można zamieść pod dywan. Za dużo wylanych łez i za dużo cierpień. Dlaczego ta mała dziewczynka jest skrzywdzona u progu życia? A pan Łabiak nie ma sobie nic do zarzucenia. Bo nie ma sumienia. Człowiek bez sumienia niech pracuje na taśmie. Maszyna empaii nie wymaga. Panie Marszałku, czas na zmiany, proszę pamiętać o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis tu nie ankiety sa potrzebne tylko wnikliwe sledztw 27.11.12, 23:46 Jak widac Marszalek to taki sam rydz jak reszta tej bandy. Wystarczy spojrzec jak zalatwil sprawe audytu w Filharmonii i zadluzenia placowki przez Dyzme podwojnego dyrektora, kory jak sie okazalo nawet szkoly odpowiedniej nie skonczyl. Zatrudnil na panstwowym tego kogo mial i o to tylko naszej wladzy chodzi. Bo przeciez ruszenie ukladu ktory jawnie szkodzi zwyklym obywatelom nie jest w interesie nad-obywateli czyli (nie)naszej wladzy. Pluja bez zenady ludziom w oczy i mowia, ze deszcz pada. Ankiety bedzie czytal. Dokumentacje medyczna potrafia falszowac to ze zwykla anonumowa ankieta sobie nie poradza? Dosyc tej degrengolady. Czy wy myslicie, ze macie przed soba bande debili czy jaki kij?Jak trzeba bedzie to sie glodowke zrobi albo pikiete bo inaczej do tych ignorantow trafic nie mozna. A potem dziwia sie, ze ludzie maja w d... wybory i polowa spoleczenstwa nie bierze udzialu w tej szopce bo koniec koncow okazuje sie, ze kazdy kicha na interes zwyklych obywateli byle by wyszedl na swoje. Zadam powolania komisji zlozonej z lekarzy z poza wojewodztwa najlepiej z poza podobnych kliko-klinik i opublikowania apelu przez prokurature o zglaszanie sie poszkodowanych oraz przeglad dokumentacji medycznej szpitala i porownania z zeznaniami swiadkow i poszkodowanych. Jesli dzialania beda zdecydowane a nie pozorowane tylko wtedy uwierze, ze ktos chce cos z tym chorym ukladem zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hipokrates Fatalny poród: Wiceordynatorka była za cesarski... IP: *.nyc.res.rr.com 28.11.12, 06:27 Pani wiceordynator przestraszyla sie strasznego szefa. Bidulka zapomniala tez o przysiedze hipokratesa lub jak kto woli o przyrzeczeniu lekarskim. A tam wyraznie stoi napisane ..."sluzyc zdrowiu i zyciu ludzkiemu" ....nie wstyd pani, chce pani swoj honor ratowac? to niech sie pani sama zwolni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrok Fatalny poród: Wiceordynatorka była za cesarski... IP: *.adsl.inetia.pl 28.11.12, 10:14 W tym Szpitalu rodziłam dwa razy. W 1980r. - warunki i opieka bez zarzutu, a działo się to w czasach głębokiej komuny. Drugi poród to końcówka 1988r. (schyłek komuny i narodziny demokracji) i są to jedne z najgorszych wspomnień w moim życiu, do których staram się nie wracać. Do szpitala zgłosiłam się 36 tygodniu ciąży z oznakami przedwczesnego porodu. Po badaniach położono mnie na Oddziale patologii ciąży i dostałam leki na podtrzymanie. Po lekach bóle ani krwawienie nie ustawały, leżałam tam 3 dni. O trzy dni za długo. Nie mam pretensji do wybranej metody leczenia ale ma pretensje o to, że nikt z lekarzy tym stanem się już nie interesował. Ordynator – władca absolutny podjął decyzję, więc inni lekarze na pytania odpowiadali wodą w ustach. Zresztą, lekarze na sali chorych zjawiali się tylko rano i wieczorem ( nie zawsze) na obchodzie i tyle ich widziano. Po latach dowiedziałam się, że lekarka, która prowadziła moją ciążę i dyżurowała też w tym szpitalu, była alkoholiczką. Gdy zaczęłam tracić przytomność z bólu i upływu krwi, po interwencji pacjentek zjawił się jaśnie pan ordynator (dyżurujący) i zarządził, że mają mnie przygotować do porodu - ale dopiero na rano, było ok. 23,00 więc chyba chciał się wyspać. Dziecko urodziło się sine i z niedotlenieniem, ale oczywiście to nie ich wina, tylko moja bo byłam ponoć za stara na rodzenie dziecka, ale cesarka też nie wchodziła w grę, bo kobieta jest stworzona po to aby rodzić siłami natury - cyt. słowa lekarza. Z uwagi na niedowagę i powikłania okołoporodowe dziecko zostało położone na Oddziale wcześniaków, za co lekarka, która o tym zadecydowała zostało zrugana w mojej obecności przez Dyrektora Szpitala - no cóż, nie byłam jego znajomą ani protegowaną i widocznie psuło mu to statystykę. Za to Pan dyrektor bardzo się angażował w doglądanie wnuczki dyrektora znaczącej instytucji w Opolu i spędzał z nim wiele czasu na pogaduchach. Z tego też powodu brakowało mu już chyba czasu na spojrzenie na inne wcześniaki leżące na tej samej sali. Zasada - ręka rękę myje, nóżka nóżkę wspiera - z moich obserwacji z tamtego okresu, doskonale funkcjonowała w tym Szpitalu. I chyba tak zostało do dziś, zresztą, pomimo upływu lat to w większości to samo towarzystwo. Nie wystąpiłam ze skargą na szpital, ani o odszkodowanie. Odradzali mi to zaprzyjaźnieni ludzie, również z kręgów lekarzy i adwokaci, przekonując, że z uwagi na wzajemne zależności i powiązania tych ludzi oraz instytucji, sprawa ta jest nie do wygrania. Dzisiaj żałuję, że tego nie zrobiłam i radzę Państwu Bonkom, aby nie odpuszczali i walczyli do końca o prawdę i zadośćuczynienie i nie słuchali tych, którzy będą starali się ich zmiękczać. Nie może być tolerancji na lenistwo i niekompetencję, przyzwolenia na wykorzystywanie zajmowanego stanowiska do szerzenia swoich szowinistycznych poglądów lub narażania zdrowia i życia ludzi w imię oszczędności kosztów i zbierania jeszcze za to laurów. A wielu, niestety bardziej dba o swoją wygodę, kasę i te laury, niż o zdrowie matek i dzieci. A swoją drogą to nie wierzę w obiektywną ocenę tych gremiów jak również dobrą wolę Marszałka do rzetelnego zbadania tej sprawy. Cała sprawa chyba zakończy się odejściem ordynatora na emeryturę, na której już dawno powinien być, tak jak wielu innych, siedzących wygodnie na urzędach w budżetowych instytucjach dla układów i profitów. A tak na marginesie, to nie wiem jak wygląda dziś Szpital na Reymonta, ale wiem jak wygląda na Witosa. Piękny Szpital z certyfikatami, przestrzenne korytarze, nie najgorsze pokoje - ale łazienki i ubikacje dla pacjentów na oddziałach, to muzeum wczesnego Gomułki z normą, po dwa oczka ubikacji (nie zawsze czyste) na Oddział i dwa prysznice. Wstyd Panie Marszałku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Rzecznik Praw Dziecka IP: *.dip.t-dialin.net 28.11.12, 14:20 Co w tej sprawie do powiedzenia ma Rzecznik Praw Dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kija Re: Rzecznik Praw Dziecka IP: *.252.19.71.internetia.net.pl 30.11.12, 18:35 A czy taki w Opolu istnieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Fatalny poród: Wiceordynatorka była za cesarski... IP: *.ip.netia.com.pl 07.12.12, 08:16 żwirska-lembrych kase brała za stanowisko wiceordynator, ale decyzji nie była w stanie zmienić nawet dla życia i zdrowia dziecka i mamy!! to po co stanowisko i wyższa pensja?? pacjentki są tylko dla kasy - jak zapłacisz to będzie uśmiech (wymuszony ale będzie) i dwa słowa wyjaśnienia....nigdy nie chciałabym trafić do takiego lekarza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonkii a niedawno mówili jak to cesarka szkodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.12, 15:02 przecież nie tak dawno była nagonka światłych ginów jak do cesarka szkodzi i nfz zdecydował, że obetnie pieniądze za cesarkę, bo za dużo jest porodów przez cesarkę nie ma to jak dbać o kobiety rodzące, brawo dla nfz, pani kopacz i innych debilnych profesorków Odpowiedz Link Zgłoś