Gość: ja IP: *.punkt.opole.pl 30.01.13, 18:31 Biedna,jest chora albo chory bo tak naprawde jak nazwac takiego kogos nawet nazwy nie ma! Przykro ,że tacy ludzie się męczą w społeczeństwie i nikt nie odważy się im pomóc!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: z Niemodlina Rozterki opolan wokół Anny Grodzkiej. To być mo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.13, 19:39 Lewicowe media takie jak TVN ( stworzone za pieniądze służb specjalnych PRL’u ) czy GW nie od dziś propagują wspak-kulturę i zdziczenie, mają niestety destrukcyjny wpływ na umysł młodego człowieka. Mało tego, że ten gościu jest chory, jak chore jest społeczeństwo które wybiera takich ludzi na najwyższe stanowiska w Państwie :( Warto dodać,ze Krzysztof Bęgowski vel.Grodzka spłodził dwóch synów :) oraz był aktywnym działaczem komunistycznym w latach PRL, jeździł na Kubę czy ZSRR, w POstkomunistycznych mediach ( TVN,GW,POLSAT ) przedstawiany jest jako miła osoba,walcząca o swoje prawa etc. w rzeczywistości to skrajnie lewicowy fanatyk i człowiek wyjątkowo…..obleśny dla każdego racjonalnie myślącego człowieka nieotumanionego pseudo-tolerancją i zdziczałą wypaczoną propagandą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Niemodlina Rozterki opolan wokół Anny Grodzkiej. To być mo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.13, 19:43 Myślę ,że słowa prof. Krystyny Pawłowicz z PiS wszystko tłumaczą w tej sprawie, pozwolę je tutaj zacytować " Jeżeli ktoś mi wmawia, że jest Napoleonem, to ja wcale nie muszę zwracać się do niego Wasza Wysokość" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Wątroba Marska Re: Rozterki opolan wokół Anny Grodzkiej. To być IP: *.pl 30.01.13, 19:56 Każdy może robić ze swoim ciałem, na co ma ochotę - zmieniać je wg. aktualnych zapotrzebowań płciowych. Wte i we wte... Ale dlaczego to ma być GŁÓWNYM i JEDYNYM kryterium oceny tej osoby na fotel wicemarszałka? To ważne stanowisko wymaga chyba szacunku, powagi, namysłu, a widać, że trwa jakaś operetkowa gra - kto większym dziwolągiem, tego na tron. Ja bym chciał, żeby marszałek Sejmu kojarzył się godnie. Wybierzmy sobie potem Nergala na prezydenta, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Rozterki opolan wokół Anny Grodzkiej. To być IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.13, 20:39 Widać, że nagle dla niektórych Pawłowicz stała się autorytetem... smutne to. Ja wolę słowa Georga Bernarda Shaw "Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalecznik Re: Rozterki opolan wokół Anny Grodzkiej. To być IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.13, 21:29 Na bezrybiu i rak ryba. Pawłowicz na intelektualnej pustyni prawicy jest niczym myślowy gigant. Giermki Kaczyńskiego nie mają z nią szans. Stąd poczuła wiatr w żagle. Prze do władzy. Celowo używa takiej retoryki (stać ją na inną) ponieważ adresuje słowa do odpowiedniego elektoratu. Pytanie czy bezużyteczna prokreacyjnie stara panna Pawłowicz jest bardziej pożyteczna społecznie niż prokreacyjnie spełniona Grodzka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rope Rozterki opolan wokół Anny Grodzkiej. To być mo... IP: *.free.aero2.net.pl 30.01.13, 21:28 Proszę poczytać sobie historię tej osoby aby przekonać się, że pod żadnym pozorem nie należy jej ufać. Odpowiedz Link Zgłoś
men1972 A ja, men1972, w tej sprawie myślę, że: 30.01.13, 21:30 Że: Partia Ruch Palikota w demokratycznych wyborach zdobyła od ludzi określoną liczbę głosów. I w związku z tym, ma prawne prawo, na desygnowanie na urząd wicemarszałka sejmu kogo chce. Także Anne Grodzką. Oczywiście mają prawo taką kandydaturę desygnować. Ale ta desygnacja podlega jeszcze ocenie, ocenie poprzez głosowanie. ********************************** Jeżeli ja byłbym w Sejmie RP, i miałbym możliwość głosowania w tej sprawie, to zagłosowałbym PRZECIWKO Annie Grodzkiej. ********************************** A głosowałbym PRZECIWKO jej kandydaturze, nie dlatego, że ona jest ,,kobietą,, przerobioną przez chirurga plastycznego z osoby płci męskiej, ale dlatego, że obserwując jej brak aktywności w Sejmie, oceniam, że nie nadaje się na to stanowisko kimkolwiek by ona była. ********************************** A więc byłbym na NIE, w głosowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jester_ka Re: Rozterki opolan wokół Anny Grodzkiej. To być IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.13, 23:09 Biedny/biedna? to jesteś Ty, posiadając tak ograniczone horyzonty myślowe. Poczytaj sobie co to transseksualizm etc., może doznasz oświecenia. Grodzka to niezwykle odważna (ba patrząc na polską zaściankowość i poziom świadomości, to wręcz bohaterska) osoba. Jej płeć nie ma żadnego znaczenia, jest doświadczonym i wykształconym politykiem i tylko to powinno być brane pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Rozterki opolan wokół Anny Grodzkiej. To być IP: *.punkt.opole.pl 31.01.13, 19:35 Porażka to jest!Ona On Ono nie wiem jak to nazwać (chyba nikt nie wie) To jest choroba psychiczna bo to nie jest normalne!nie mam nic ograniczone ! poza tym to cos jest w polityce dopiero od 1.5 roku i nie mów mi ze jest doswiadczonym politykiem bo jescze nic nie zrobiło to coś!!aha pozdrawiam Pana z Niemodlina dobrze mówi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jester_ka Nie masz nic ograniczonego, powiadasz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.13, 20:59 a jednak czuję, że kompletnie nie pojmujesz co to transseksualizm, nie zadałeś/łaś sobie nawet trudu, żeby przejrzeć biografię pani Grodzkiej, która świadczy o tym, że jest ona osobą wykształconą, przedsiębiorczą i zaangażowaną w działania pro-społeczne. Oceniasz ją tylko przez pryzmat operacji zmiany płci. Przestań zaglądać ludziom do majtek, to co tam mają jest naprawdę mało istotne, zwłaszcza jeśli chodzi o ich kompetencje zawodowe. Chyba, że podnieca Cię piętnowanie i wyśmiewanie rzeczy, o których nie masz zielonego pojęcia - w takim wypadku - życzę powodzenia. Uważaj tylko, żeby Cię jad nie zalał :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rak Śledziony Re: Nie masz nic ograniczonego, powiadasz... IP: 91.223.57.* 01.02.13, 00:43 Jester-ko, to Ciebie jad zalewa. Przecież to właśnie zmiana płci pani Grodzkiej jest podnoszona jako główny atut w tej nominacji. Że teraz pokażemy moherom od Gowina i się zrehabilitujemy przed Europą za ten wstyd w głosowaniu, więc hajda na wicemarszałka panią G. To jest prowokacja, szoł, drażnienie się, a Grodzka jest tu tylko narzędziem w rękach Palikociarni. Czy tego nie dostrzegacie? Jakie doświadczenie polityczne? To jest wcielenie poczciwego banału na poziomie radnej gminy Myszykiszki? Jaka tu wybitność. A nawet jeśli by była, to - powtarzam - nie ona jest tu wybijana na plan pierwszy, ale neo-płciowość posłanki, jeśli można się tak wyrazić. A niech sobie zmienia w swoim ciele, co chce, ale niech nie będzie to poczytywane jako zasługa, a już na pewno nie taka, która podsadza na takie stanowiska. Kuzwa, nie łapiecie tego????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jester_ka jakoś słabo się czuję zalana jadem :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.13, 09:09 za to Ciebie już doprowadził do raka śledziony :-) Jest mi jedynie wstyd i przykro, że część moich rodaków ma taki poziom mentalny. Plus żal mi ludzi, którzy mają pecha być w naszym kraju jakkolwiek odmienni. Chciałam w jakiś sposób wyrazić swoje zdanie i stanąć w ich obronie. Nie pisz, że Grodzka ma być jedynie solą w oku prawicowym krzykaczom i tworzyć "show". Na tle innych wicemarszałków Grodzka ze swoją wrażliwością społeczną, pracowitością i zaangażowaniem prezentuje się nad wyraz dobrze. To pewna część polskiego społeczeństwa nakręca medialną szopkę i podnieca się swoimi teoriami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prof. Sawczuk Re: Rozterki opolan wokół Anny Grodzkiej. To być IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.13, 04:21 Podoba mi się w Ruchu Palikota ta odważna i tolerancyjna aktywizacja na rzecz ludzi myślących, czujących i kochajacych inaczej niż ogół. Ale czy to da znaczący przyrost popularności tej partii w polskim życiu politycznym? Trochę wątpię. Pani Grodzka, jako czytelny i symboliczny wręcz znak partii - czemu nie ! Niech drażni kołtuna i pobudza do myślenia! O kołtuństwo otarł sie wczoraj sam p. Niesiołowski dając dwuznacznie do myślenia, że "wolałby, by gejów nie było", czym mocno zakłopotał miłego i inteligentnego posła Biedronia. Awersja do postaw i wyborów homoseksualnych jest w Polsce przedziwnym zjawiskiem. To że czyste rasowo elementy niemieckie wybierały w latach 30. postawy homofobiczne, aż do zbrodni holokaustu włącznie nie dziwi, skoro wzorcem pożądanym był "pangermański Nordyk, nie-Żyd". Czyżbyśmy nadal w Polsce mieli myślenie rasowe w kategoriach polskiej normy: "katolicki, heteroseksualny Słowianin, bez transplantacji"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Wątroba-Marska Re: Rozterki opolan wokół Anny Grodzkiej. To być IP: *.146.48.94.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.01.13, 11:38 Panie Profesorze, pieprzy pan jak Pawłowicz, tylko z drugiej strony barykady. Pieprzy pan, obrażając ludzi i sugerując im hitlerowskie poglądy. Skąd te skojarzenia? Jesteś tradycjopnalistą, więc pewnie ci blisko do Adolfa? Tego by nawet propagandyści moskiweskiej Prawdy nie ukręcili. Tak może robić jakiś mydłek z medialnego koncernu nienawiści, jakiś pragnący chwały postępak, ale profesor????? A fe.... A Niesiołowski to też dureń, wychodzi cały kołtun PO,s kryty pod postępowym lukrem. Panie Profesorze, ja chcę, aby moja Ojczyzna miała jako taki majestat, i żeby kwalifikacją polityczną nie był ucięty siusiak i wymodelowana w gabinecie chirurgicznym wagina, pan jako profesor powinien to rozumieć w try miga. A Pan jak to echo dzieciaków z Wyborczej. I ich alibi. A fe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalecznik Re: Rozterki opolan wokół Anny Grodzkiej. To być IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.13, 19:22 Majestat? I to jest najważniejsze? O co Tobie chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prof. Sawczuk Re: Rozterki opolan wokół Anny Grodzkiej. To być IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.13, 02:18 Widze, że puszczaja komuś umysłowe zwieracze.. Jednym słowem wątrobianka zamiast delicji. Moja propozycja: niech każdy zajmuje się własna waginą i modeluje ją sobie wedle woli, i kazdy swym siusiakiem. Kwalifikacją polityczną p. Grodzkiej jest tak jak w pozostałych 460 przypadkach nie charakterystyka parametrow i gabarytów rejonu rozporka tylko zdobyte poparcie i uzyskany mandat. Wszyscy jesteśmy w tym względzie równi wobec prawa. Na majestat pracuje się nie krzykiem i chamówą, a uczciwością, powagą i pięknymi cechami charakteru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biednyObserwator Re: Rozterki opolan wokół Anny Grodzkiej. To być IP: *.swic.dialup.inetia.pl 01.02.13, 02:32 Jestem bardzo ciekawy, w jaki sposób chciałbyś/abyś "pomóc" posłance Annie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdumionyObserwator Rozterki opolan wokół Anny Grodzkiej. To być mo... IP: *.swic.dialup.inetia.pl 01.02.13, 02:42 Zobaczmy, na jak absurdalnym polu dokonują się dyskusje na temat nowego wicemarszałka sejmu. Zupełnie nie obchodzą nas kwestie kompetencji czy dokonań. Należy zauważyć, że sednem tej dyskusji jest społeczne "zaciekawienie" zmianą płci posłanki. Dotąd społeczeństwo nie było zainteresowane tym, kto zostanie wybrany na wicemarszałka, cała ta sprawa skupia się na obyczajowości a nie na próbach szukania najlepszych rozwiązań dla działania aparatu państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki sobie Re: Pytanie do radia Erewań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.13, 13:45 jaki sejm - taki marszałek (marszałka?); jaki naród taki sejm - sami wybralim sobie, no to mamy - daremne żale, próżny trud. Na pożarcie gawiedzi problem rzucony, ale co skrywają pod? i co za chwilę wypłynie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Pytanie do radia Erewań IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.13, 21:17 No gdzie jest pytanie skoro jest odpowiedź. Jak już tniecie to z głową Odpowiedz Link Zgłoś
lugnian Rozterki opolan wokół Anny Grodzkiej. To być mo... 01.02.13, 16:27 W nastepnych wyborach Jaroslaw K. osiagnie absolutna wiekszosc w wojewodztwie opolskim. Zwolennicy powinni juz zbierac drzewo na stosy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rak Śledziony Re: Rozterki opolan wokół Anny Grodzkiej. To być IP: *.citymedia.pl 01.02.13, 18:12 Jester-ko, nie czepiaj się mojego poziomu mentalnego, bo z poziomu Twoich wpisów widać, że mogłabyś za mną nosić laptop i jeszcze powinnaś mi płacić za to, że czasem chciałbym Cię oświecić jakąś mądrą, celną uwagą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jester_ka Ale mi dowaliłeś :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.13, 11:47 Będę się miesiącami dźwigać z traumy... Widzę, że Twoim celem nie jest merytoryczna dyskusja, argumentów nie masz żadnych poza argumentami ad personam rzecz jasna. Nie będę już karmić trolla, taki rodzaj chemioterapii ;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś