Dodaj do ulubionych

Lechu, później TW Bolek, odpalił

IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.13, 23:51
z "kałacha" w gejlesby wperwallające się coraz ostrzej w życie heteryków, którzy w trudzie i znoju dzielą się miłością lub uprawiają seks, czego wynikiem jest potomstwo będące przedłużeniem biologicznym narodu (ludzkości) i płatnikiem ZUS. W naturalistyczny niczym Zola sposób, prosty i chłopski wyraził zdrowy stosunek do....delikatnie mówiąc tych co poszli inną drogą, dla nich przyjemną i normalną choć nieco w bok. Jeszcze kilkadziesiąt lat temu, gdy w pewnych krajach homoseksualizm był karany, błagali (słusznie) by dać im spokój bo są takimi samymi obywatelami jak wszyscy inni, płacą podatki, pracują a strona seksualności jest prywatną sprawą każdego człowieka i należy to usznować. Kto z kim śpi to jego sprawa , liczy się uczucie, zupełnie prywatnie. No i większość tolerowała pederastów choć zdarzali się tacy co dokuczali im niemiłosiernie. Minęły lata i homoseksualizm stał się sprawą publiczną wyszedł brutalnie na ulice, atakując watrości istotne dla heteryków i stał sie czynnikiem determinującym postawę człowieka. Kultura gejowska, czy wrażliwość gejowska, to pojęcia określajace specyficzny, może lepszy, typ człowieczeństwa. Domaganie się dla nich parytetów to domaganie się publicznego akceptowania odmienności. I na takie dictum Prezydent Lech mówi stanowczo nie, powołując się na klasyczne rozumienie demokracji, jako rządów większości oraz normalne rozumienie homoseksualizmu jako dewiacji, której podlega niewielki procent populacji każdego gatunku płciowego. Oczywiście prosty chlop poruszył do zywego oświeconych, salon i główny nurt, obrażając Nobla. Może nawet mu go odbiorą co byłoby tak samo niespotykane jak zrzeczenie się funkcji przez Benedykta XVI.
Obserwuj wątek
    • mieszaniec-zopola Niestety 03.03.13, 11:02
      Wczoraj Fundacja Noblowska umieściła na swojej stronie nową informację w dziale FAQ (najczęściej zadawane pytania) - odpowiedź na pytanie, czy nagroda Nobla może być unieważniona.
      Niestety, zgodnie z paragrafem 10 statutu, tytuł laureata nagrody nie może być unieważniony.
      • Gość: mbb Re: Niestety IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.13, 15:09
        Nie jest to jakis tam pogląd odosobniony. W końcu powiedział tak jak uważa dominująca większośc
        • mieszaniec-zopola Re: Niestety 03.03.13, 19:24
          A co to ma wspólnego z kwestią niemożliwości cofnięcia nagrody Nobla? Komentarze pisze się pod tym, co się komentuje.
      • Gość: darn minute Re: Niestety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.13, 21:53
        Dlaczego "niestety"? Przecież Wałęsa nie dostał Nobla za swoje niemądre wypowiedzi na temat gejów i lesbijek. Pokojowa nagroda... ten pokój z pewnością nie był salonem, może kiedys bedą przyznawać kuchenną nagrode Nobla?
    • Gość: lalecznik Re: Lechu, później TW Bolek, odpalił IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.13, 20:18
      Ja osobiście szanuję Lecha Wałęsę, nawet gdyby się okazał TW Bolek, i mimo że się z nim nie zgadzam w powyższej kwestii. Jest liderem zmian politycznych, ale nie zmian sposobu myślenia. Jest on obrazem takiej kultury w jakiej spędził kawał swojego życia. Nie oczekuję, żeby 60-latek, ani on, ani ktokolwiek w podobnym wieku, zmieniał nastawienie w takich kwestiach. Przełom w świadomości Polaków już nastąpił. Reszty dokona czas i natura.

Wałęsa zadał pytanie czy demokracja ma dawać przyzwolenie mniejszości na wchodzenie większości na głowę. Ja nie widzę w tym przypadku aby prawo większości zostało w jakiś sposób ograniczone.
      Można zadać inne pytanie. Czy demokracja daje prawo większości do poniewierania mniejszością. To jest zasadne pytanie zważywszy na poziom dyskusji jaka odbyła się na ten temat w sejmie. Warto również zaznaczyć, że temat homoseksualizmu wyprowadził na ulicę nie kto inny jak lider partii prawicowej Roman Giertych. To on wybrał sobie homoseksualistów za cel, zyskując tym czas w mediach i określając tożsamość swej partii. To jest coś, co ja definiuję jako drapieżnictwo polityczne, czyli wybieranie sobie ofiary, która jest na tyle mała (procentowo), że nie jest w stanie drapieżnikowi wyrządzić krzywdy. Kto jest zatem stroną atakującą? Różnica jednak między czasami sprzed pół-wieku lub dalej a czasami obecnymi jest taka, że dzisiejsze rozumienie prawa nie daje wiele możliwości stosowania fizycznych represji. A postęp w technice (samochód, Internet) umożliwia funkcjonowanie napiętnowanej jednostki w nieprzyjaznym otoczeniu. Dlatego nie da się mniejszości stłamsić łatwo, co wywołuje frustrację.
      • Gość: Dupecznik Re: Lechu, później TW Bolek, odpalił IP: *.citymedia.pl 03.03.13, 23:26
        Przepraszam bardzo, a jak natura dokona zmian? Nagle przestawi nam nasze wewnętrzne drogowskazy na opcję HOMO? A może nam pisiory odpadną i cycki wyrosną jak panu Grodzkiemu? Jak to się stanie, Laleczniku? Jak?
        • Gość: cycecznik Re: Lechu, później TW Bolek, odpalił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.13, 23:39
          Mam nadzieje, że pisiory odpadną!
          • Gość: gość Re: Lechu, później TW Bolek, odpalił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 15:45
            Jeszcze trochę a te mętne media będą pisać o tym jak to Lejba Kohne pierdzi przed spaniem.Nie wiem co robił tow. Bolek na terenie stoczni\1980r.\ skoro wyrzucono go z niej cztery lata wcześniej.Tylko istota pozbawiona rozumu zacznie bełkotać -ano organizował strajk.
            • Gość: misio Re: Lechu, później TW Bolek, odpalił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 18:28
              a czy to nie homo jacyś organizowali strajk w stoczni w 1980???
              • Gość: gość Re: Lechu, później TW Bolek, odpalił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 18:58
                homo misie
        • Gość: lalecznik Re: Lechu, później TW Bolek, odpalił IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.13, 19:18
          Pisząc, że czas i natura zrobi swoje miałem na myśli naturalną kolej rzeczy jaką jest odchodzenie starszych pokoleń. Nie miałem na myśli, że ktoś w podeszłym wieku zmieni zdanie. „Nie o takie Polskie myśmy walczyli” zżyma się pewnie Wałęsa. Za jakiejś 20 lat kiedy jego pokolenie nie będzie już mieć szczególnego znaczenia, zastąpi go te, które oswoi się już ze świadomością istnienia mniejszości społecznych ogólnie, że „nie taki pedał straszny jak go malują”.
          Dlaczego ja, heteroseksualny facet, żonaty i dzieciaty, w ogóle się tym zajmuję. Po prostu wkurza mnie, dlaczego ktoś zabrania komuś czegoś, co go nie dotyczy i trudno wykazać by przynosiło mu szkodę, może poza samopoczuciem. Nie podoba mi się mentalność zwykłego gnojenia ludzi, powszechna u nas. I nie tak powinno być konstruowane prawo.
          • Gość: misio Re: Lechu, później TW Bolek, odpalił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.13, 19:36
            na razie homo minejszość wchodzi na głowę większości ze swoimi kompleksami
            • Gość: gość Re: Lechu, później TW Bolek, odpalił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.13, 15:27
              A co to za związek partnerski który jest gorszy od zwierzęcego.Widział kto by pies kopulował się z psem a suka z suką itd..ONI są gorsi od zwierząt.Małżeństwem to nigdy nie będzie ponieważ związek taki ustanowił nasz Stwórca.Oczywiście jak chcą się pieprzyc to ich prywatna sprawa lecz niech te cudaki nie podwieszają się pod prawa związku małżeństwa bo nim nigdy nie będą.
    • Gość: 102 Re: Lechu, później TW Bolek, odpalił IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.13, 03:11
      Mam do sprzedania dwa porządne, metalowe, łożyskowane pedały do roweru. Jednak w ogłoszeniu napiszę, że sprzedaję dwa geje, aby mnie nikt o obrazę nie oskarżył i homofobem nie nazwał. Pedał to jednak bardzo brzydkie słowo, bardzo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka