frida33 22.07.16, 09:08 Witam, ktoś może się zetknął z kursami rozwoju duchowego prowadzonego przez tę fundację??? Proszę o opinie o tej fundacji i Wiesławie Kornalewiczu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mariola Wiesław Kornalewicz ? Psychotroniczne Zakodowanie IP: *.static.host 28.07.16, 10:12 Kilka lat chodziłam w Opolu na zajęcia z Kornalem,mogli na nie uczęzcać tylko wybrane przez niego osoby,te zajecia to cos więcej jak wczasy w fundacji Homo Homini Frater.w tym czasie zaczęło cos mi nie pasować na tych zajeciach,szukałam innych scieżek rozwoju,zaczęłam robic inne ćwiczenia,Kornal wezwał mnie na dywanik,forma w jakiej to zrobił uraziła mnie,zdecydowałam sie odejść. Kornal przeją Soważyszenie Radiestetów i potem przez swoje postepowanie je rozwalił,gdy nie miał ze Sow Rad dochodów przekazał je innym aby je ratowali. Soosował selekcję,ale ta selekcja była negatywna,bo zostawali w aStow .ludzie jego pokroju. Wyznacznikem rozwoju duchowego jest stopień uczciwosci,a jaki stopień uczciwości ma Kornal,to pytanie retoryczne,wmawia ludzion,i sugeruje,na jakim to on nie jest wysokim poziomie rozwoju duchowego,i jakie to on nie ma zdolnosci paranormalne,jasnowidzenie i co on nie ptrafi,myśli ,że naiwni w to uwierzą. Ze Sow,a teraz z Fundacji zrobił sobie spasób na dostatnieżycie,na tyle,że wraz z żoną zrezygnował z pracy w melioracji jako inżynier z wieloletnim stażem,i nieżle żyje z naiwnych,ta fundacja służy tylko jemu na dostatnie życie,a rozwuj duchowy to sciema aby kasa płyneła,jak to on powiadał ,że musi pracować z ludzmi wiele reinkarnacji aby osiągneli jakiś poziom duchowy,to nie dla ludzi to dla niego jest potrzebna ta dojna krowa. Odkad uwolniłam się od Kornala czuje sie wolna jak ptak,a przetem zniewolona,ale mi ulzyło jak sie od niego uwolniła, Oto opinie o nim i jejo poczynaniach,warto przeczytać komentarze pod artykułem. Wiesław Kornalewicz ? Psychotroniczne Zakodowanie inicjacja.wordpress.com/2012/02/02/imperia-duszy-falszywi-mistrzowie-duchowe-falszerstwa/ www.google.pl/?gws_rd=ssl#q=wies%C5%82aw+kornalewicz+psychotroniczne+kodowanie Wiesław Kornalewicz ? Psychotroniczne Zakodowanie Psychotroniczne szkółki rzekomego rozwoju duchowego od wielu lat miewają się w Polsce dobrze. Jedna z takich grup działa od przynajmniej 1981 roku, ma siedzibę w Opolu, a jej szefem i jedynym w praktyce liderem jest wiekowy już Wiesław Kornalewicz. Pytanie tylko jakie duchy stoją za tym rzekomym rozwojem duchowym i czemu tak naprawdę służy działalność liderów takich jak Wiesław Kornalewicz. Z wyglądu i zachowania Wiesław Kornalewicz to sympatyczny i dobroduszny staruszek, a i wcześniej przez lata miał opinię sympatycznego, dobrodusznego, że ?do rany przyłóż?. Ludzie chwytają się takich słodkich osobowości o pewnej wiedzy i tajemniczości, gdyż myślą, że taki słodki i dobry charakter to mają ludzie uduchowieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Homo Homini Frater - Fundacja IP: *.oslo.tor-node.net 19.08.16, 09:31 Ta osoba uważa,że potrafi ocenić poziom tak zwanych nauczycieli duchowych,jak się ja poprosi to może go oceni .Moim zdaniem nie jest on na takim poziomie rozwoju na jakim chce zasugerować wmówić innym. www.youtube.com/watch?v=8oCKEj0iNGQ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Badanie mistrzów i autorytety duchowe IP: *.worldstream.nl 19.08.16, 22:15 Badanie mistrzów i autorytety duchowe www.youtube.com/watch?v=4_HeePMvePg www.youtube.com/watch?v=kySP2TacEXA www.youtube.com/watch?v=8oCKEj0iNGQ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Homo Homini Frater - Fundacja IP: 207.244.70.* 08.09.16, 11:28 www.youtube.com/watch?v=v6n9f8KnAzY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Jasnowidz Kornal: Bóg czy ezoteryczny oszust ? IP: *.globenet.org 28.02.17, 23:03 Jasnowidz Wiesław Kornal: Bóg czy ezoteryczny oszust ? www.youtube.com/watch?v=9TveABZ9ZnQ Odpowiedz Link Zgłoś
antenka111 Re: Homo Homini Frater - Fundacja 09.09.17, 19:30 Uczestniczę w kursach tej fundacji od 5 lat . Jestem bardzo zadowolona . Niesamowicie cenna wiedza życiowa,duchowa przekazywana przez bardzo ciepłego i pozytywnego prowadzącego Wiesława Kornalewicza . Wyciszenie, medytacje, przyjazni i ciekawi uczestnicy . Polecam z całego serca . Mogę wiecej napisac . Mój adres @ : aneta72g@wp.pl Pozdrawiam .Aneta W . Odpowiedz Link Zgłoś
ola0201 Re: Homo Homini Frater - Fundacja 19.05.18, 21:36 Jak jeździłam na kurs Rozwoju Duchowego prowadzonego przez Wiesława Kornalewicza to na początku było dobrze, ciekawie, coś nowego, człowiek zaczął się relaksować,medytować, dobrze czuć itd...Po kilku latach zaczęłam zauważać powtarzające się schematy: ludzie uczestniczący w kursach zaczęli się rozwodzić, bankrutować, tracić firmy, pracę, chorować na przeróżne choroby, różne dolegliwości, zaczęły ich dotykać różne nieszczęścia, i tzw \"nieszczęśliwe \"zbiegi okoliczności\". Nawet, jeżeli ktoś po 1, 2 czy 4 roku \"energetyzowania\" się u Wiesława dobrze jeszcze funkcjonował, to i tak prędzej czy później zaczęły go dopadać przeróżne nieszczęśliwe \"przypadki\", to tylko była kwestia czasu. Zaobserwowałam, ze dużo ludzi zaczęło chorować na depresje, tracić prace, rodzina zaczęła się rozlatywać, a relacje z własnymi dziećmi i innymi ludźmi były delikatnie mówiąc tragiczne.Mnie spotkało wg powyższego schematu: rodzina się rozpadła, firma zbankrutowała, straciłam pracę, pojawiły się jakieś dolegliwości, choroby, uzależnienia, lęki, strach, obawy i wszystkie te dolegliwości, które pochodzą od złego.Natomiast teraz, niestety dopiero po kilku dobrych latach od uwolnienia się od tych praktyk , jestem naprawdę szczęśliwym człowiekiem, mam cudowna pracę, kochająca rodzinę, fantastyczne relacje z dziećmi, zdrowie, głębokie życie duchowe na modlitwie i ogólnie mówiąc PROWADZENIE I OPATRZNOŚĆ BOŻĄ, a nie prowadzenie Wiesława.Bardzo się cieszę, że odeszłam od Wiesława a wróciłam do Jezusa , to była najlepsza decyzja mojego życia.Aleksandra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adzik Re: Homo Homini Frater - Fundacja IP: *.esnet.pl 18.06.18, 15:04 Byłam na RD tylko raz, ale mam przyjaciół, którzy od dłuższego czasu jeżdżą na warsztaty z p. Wiesławem. Napiszę jednak tylko o swoich odczuciach. Odebrałam p. Wiesława jako osobę na bardzo wysokim poziomie rozwoju. Nie godził w żadną religię, odnosił się z szacunkiem do wszystkich ludzi i nie próbował na nikim wywierać presji. Zaznaczał na wykładach, że jest tylko człowiekiem, więc nie jest doskonały i może się mylić. Akcentował wielokrotnie, że nie należy się od niego uzależniać. Dostawaliśmy wskazówki, jak szukać w sobie spokoju, dążyć do harmonii. Uczył nas medytować. Osobiste rady dawał jedynie wtedy, gdy ktoś się do niego zwrócił. Myślę, że negatywne opinie napisali ludzie, których każda napotykana trudność zmuszała do poszukiwania porad u p.Wiesława i dodatkowo mieli nadzieję, że dostaną antidotum na wszystkie swoje bolączki. Niestety, żadne kursy ani warsztaty tego nam nie zapewnią i nie pomogą jeśli nie będziemy kontynuowali pracy nad sobą. Osobiście bardzo polecam warsztaty z p. Wiesławem Kornalewiczem. Na pewno za jakiś czas będę się starała pojechać na kolejny stopień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bożena Re: Homo Homini Frater - Fundacja IP: *.brasshorncomms.uk 19.06.18, 10:26 Wzią by sie do pożytecznej roboty,a nie zniewalał żerował i oszukiwał ludzi ,jak to żyd ,nic nie robić a na oszustwie się wzbogacić . Żucił pracę jako inżynier w melioracji ,z długoletnim stażem, wraz z żoną,i tłumaczy ze zrobił to aby sie poswięcic nauczaniu,akurat ,co za kłamliwe wyjasnienia. Po prostu bycie prezesem w Stow.Radziestetów i Fundacji, było jest bardziej dochodowe i lżejsze jak praca którą pożucił. Wmawia innym na jakim to on nie jest wysokim poziomie rozwoju duchowego,i pajacuje pozuje na bardziej świętego jak Jezus. Jest neiuczciwy i nieszczery,poziom uczciwości świadczy o rozwoju duchowym,a jaki poziom uczciwości ma on,to pytanie retoryczne. Prawdziwi nauczyciele duchowi nie pobierają pieniedzy za swoje nauczanie,i nie robia z tego sposób na utrzymanie,nie zniewalają i nie traktują ludzi jak on,czyli jak żyd gojów. Przez swoje postępowanie jak to żyd wobec gojów ,rozwali Stowarzyszenie Radiestetów w Opolu,gdy niemiał z tego dochodu przekazał je innym aby je ratowali. Koło niego zbierają sie ludzie jego pokroju,czyli o niskim rozwoju duchowym,przez co ma zastosowanie negatywna selekcja,dobrzy odchodzą. Potrzebuje dobrych aby jak to żyd,wysysać z nich co się da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adzik Re: Homo Homini Frater - Fundacja IP: *.esnet.pl 19.06.18, 12:54 Prawdziwi nauczyciele duchowi także muszą ponosić koszty, takie, jakie wszyscy żyjący. Są tacy ludzie, którzy podobno nie muszą przyjmować pokarmów, żywią się energią kosmosu, tzw. Dzieci Światła, ale nawet oni muszą opłacać rachunki. Nie sposób żyć w naszej cywilizacji i nie płacić rachunków, czy podatku. Jeśli ktoś żyje na ulicy i nie ma żadnych dochodów to musi mu pomagać państwo z naszych podatków. Trudno żeby taki ktoś prowadził kursy Rozwoju Duchowego, bo kto zechce mieć takiego kloszarda za duchowego przewodnika? -osobiście nic nie mam do takich ludzi, uważam, że każdy ma prawo wyboru. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Homo Homini Frater - Fundacja IP: 176.10.99.* 19.06.18, 23:16 Może żyć z czegoś innego jak wielu ludzi,dochody mają z innej uczciwej działalności ,a nauczają zadarmo.Im więcej ludzi zniewoli uzależni tym bardziej się wzbogaci,i to robi,czy to jest uczciwe. Stosuje rózne nieuczciwe sztuczki aby jak najwięcej przywiązać uniezależnic ,im więcej uzależni tym więcej ma kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Violetta Re: Homo Homini Frater - Fundacja IP: *.14.108.198.static.3s.pl 04.06.20, 13:36 Dopiero teraz natrafiłam na to pytanie i jestem zdziwiona wcześniejszymi komentarzami. Jeżdżę na te kursy od ponad 20 lat i uważam je za wyjątkowe. Pan Wiesław prowadzi wykłady bardzo interesująco, z humorem, ale kiedy trzeba z należytą powagą. Atmosfera na kursach wspaniała. Zawarłam wiele przyjaźni. Oczywiście nie dla każdego jest taka ścieżka i nie można się obrażać, jeśli komuś pisana jest inna droga i nie zostanie zakwalifikowany na kursy. Odpowiedz Link Zgłoś