Gość: recydywa IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 13.10.04, 23:14 trza im było te auto rąbnąć, albo przy okazji rąbnąć trocę kasy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olo Re: Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 00:07 jaki znowu blamaz, po to sa cwiczenia zeby sie doskonalic, tym razem policjanci sie nie zorientowali - nastepnym razem beda wyczuleni; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 14.10.04, 14:07 Skoro GW pisze o dokonaniach konkurencyjnych dziennikarzy, ja napisze co słyszałem o dziennikarzach od Urbana. Dziennikarze NIE przy okazji uniorozszerzeniowej imprezy z udziałem Millera i jakichś ważniaków z Niemiec i Czech wpięli się "na krzywy ryj" w kolumne rządową, przekroczyli w kolumnie granicę, z woreczków z ryżem zrobili sobie pasy Szazchidów i pradowali wsród oficjeli. Nieniepokojeni przez nikogo. A to nie były ćwiczenia, ale spotkanie najwyższych władz państwowych PL, CZ i DE. Trudno mi informację zweryfikować, ale brzmi ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: huehue Re: Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 00:43 W imieniu Pan Caouvura dziekuje za darmowa reklame ;-p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik on-line Re: Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 14.10.04, 02:30 No i co, że stało sobie A8? Dziennikarze to debile! Weźcie się do normalnej pracy! To wy dajecie w łapę aby zdobyć jakieś gówniane informację, to wy kręcicie afery z błachych rzczy! Nie kupuję gazet, bo nie chcę wam dac zarobić. Korzystam z netu - bo póki co wydania on-line są darmowe. Panie j.c. od audi - nieładnie, na kolegów (chyba dwóch) brzydko piszą - to tak przystoi????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelink on-line Re: Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 14.10.04, 02:34 Jaki Stanisław Szmidt - j.boisz się podać swoich prawiwych danych? Przecież wszyscy wiedzą o kogo chodzi. Nawet w dodatku opolskim do GW napisali - j. vel Stanisław Szmidt -- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jose Re: Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys IP: 213.25.164.* 14.10.04, 07:28 Gratulacje panie "Szmidt"! Już Pan nie śledzi wiejskich rowerzystów jeżdżących do gospody? :) Na jakiś kurs języka polskiego niech się Pan jeszcze zapisze - bo z gramatyką i składnią to u Pana żałośnie wręcz. O tym, że i błędy ortograficzne w Pańskich "dziełkach" sie zdarzają nie wspomnę - leżącego wszak się nie kopie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrula Re: Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 09:44 Zastanawia mnie dlaczego amatorzy pseudodziennikarze bez uprawnień pałętają się w samym centrum terenu ćwiczeń? Chyba już czas zająć się autorami tego szmatławca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AZ Re: Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 09:55 A ile kasy zniknęło z banku podczas ćwiczeń? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cezar Re: Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys IP: *.danmax.pl 14.10.04, 10:16 A co w tym niezwyklego, w czym tkwi "blamaz", ze nie zastrzelili dziennikarzy? Pewnie ci woleliby, by ich pogoniono lub aresztowano, najlepiej na kilka dni, wtedy bylo by przez dluzszy czas o czym pisac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat A reporterzy za parking ZAPLACILI?! :-)))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 10:46 No ale, policjant mogl przynajmniej podejsc i zapytac, czy reporterzy zaplacili za parking przed bankiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.10.04, 12:01 jak to jest blamaż to ja już nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Re: Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys IP: 82.160.42.* 14.10.04, 12:06 Jaki blamaż o co wam chodzi. To wszystko eina tych z tego szmatławca 112 Widzieliscie ich reklamy "Pożar, wypadek, afera dzwon do reportera" czyżby pan Szmidt to wymyslal. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gordan Re: Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys IP: *.ct.com.pl 14.10.04, 12:34 Wszystko popsuli ci wścibscy fotoreporterzy. Nie było ich w scenariuszu ćwiczeń po prostu. Wogóle nie umieją się bawić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kmp Re: Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys IP: 217.173.203.* 14.10.04, 12:39 p.Szmidt prosze byc przygotowanym na czeste kontrole drogowe itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys IP: *.bas.roche.com 14.10.04, 12:47 A moze policja doskonale wiedziala kto tam siedzi i robi zdjecia i pozwolili im na to. W sumie to jest dosc dobra reklama.. niezalezny dziennikarz robi zdjecia udanej akcji.... Ten artykulik jest swietnym przykladem tego jak z igly mozna zrobic widly. Niestety tak sie tez robi z duzo powazniejszymi tematami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek PROFESJONALIŚCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 13:08 To jest po prostu smutna prawda o polskiej policji. Ich wyszkolenie jest praktycznie żadne a wzorce zachowań czerpią z filmów akcji. Parę lat temu w Wawie uciekł z cyrku tygrys. Niestety oprócz weterynarza na miejscu pojawili sie "policjanci". Najpierw zastrzelili weterynarza - co było praktycznie 100% pewno ponieważ biegali jednocześnie strzelając. Później do tygrysa walilli z kałaszów - w środku miasta. Cud, że nie zabili jeszcze kilku osób. Rok temu - akcja w Magdalence. Brygada antyterrostyczna i dwóch bandziorków, którzy walą do nich jak do kaczek. W tym roku - akcja w Poznaniu. Policjanci próbują zatrzymać groźnego bandytę. Przez pomyłkę zabijają jednego chłopaka, drugi będzie kaleką do końca życia. Później się okazało, że bandyta mieszkał w bloku obok. Także w tym roku - w Łodzi nas juwenaliach grupa dresiarzy zaczyna tłuc studentów. Przyjeżdża policja i zaczyna od razu strzelać z broni gładkolufowej. Co ciekawe walą do studentów a nie do dresiarzy. Później "przez pomyłkę" zamiast kul gumowych używają przwdziwych. Ginie jeden student kilku jest rannych. Też w tym roku - pociąg na trsie Kobyłka - Wołomin. Kilku maturzystów wraca z osiemnastki. Zachowują się głośno jak to podpita młodzież. Jadący w przedziale pies po służbie postanawia ich uciszyć. Zabija jednego dzieciaka strzelając mu w brzuch. Podałem tylko kilka przykładów a takich zdarzeń co roku są tysiące. I co ciekawe zawsze ofiarami padają zwykli, niewinni ludzie. Dlatego czuję się dużo bezpieczniej jak w pobliżu nie widzę tych zasranych niebieskich mundurów. Odpowiedz Link Zgłoś
janek85 Re: PROFESJONALIŚCI 14.10.04, 13:38 Nic dodać nic ująć ja tez w ich poblizu czuje sie biebezpiecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyo Re: PROFESJONALIŚCI IP: 212.244.27.* 14.10.04, 14:56 mijasz się z prawdą .. zabity nie był studentem .. nawet jego kumple przyznali, że poszedł tam na zadymę .. policja słusznie "wyeliminowała" dresa .. jest ciut bezpieczniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: PROFESJONALIŚCI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 13:33 Mamy szczęście, że nikogo nie zabili. Musielibyśmy znowu płacić za przetrzymywanie ich w wariatkowie. Zmiana mundurka, nazwy i ukrycie zaangażowania politycznego nie zrobi z nich fachowców. Bolszewik to bolszewik jak by go nie zwał to i tak debilizm z niego wylezie. Boże chroń naród przed bolszewicką policją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAXX Kompromitacja i tyle!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 13:09 Prawda jest taka, że jakby to nie były ćwiczenia, to wszyscy z KWP, KMP i tych dwóch KP srali by rzadką kupą i wezwali by sobie AT z Wrocławia, albo Katowic, bo nasi "wielce planujący" mogą co najwyżej zaplanować ściągnięcie wszystkich policjantów z województwa na mecz piłkarski na który nikt z przyjazdnych kibiców i tak nie przyjedzie:) Jestem bardzo ciekaw co by sie stało jakby faktycznie panowie z WWW.112OPOLE.PL odjechali spod banku swoją A6 i tym podstawionym przez policję autkiem? Pewnie jakiś rzecznik prasowy z KWP powiedziałby, że i tak akcja była udana z małymi niedociągnieciami, co? Ludzie przecież takie "niedociągnięcia" decydują o ludzkim życiu!!! Przykłady można by mnożyć, ale wydaje mnie się że nie oto tu chodzi, myślę że najwyższy czas żeby panowie oficerowie wyszli zza swoich biurek na ulicę i zobaczyli jak wygląda prawdziwa praca w Policji (wielu z nich nadal ma wyobrażenie niesamowitego szacunku dla policjanta z czsów PRLu), a nie opierali się tylko na sprawozdaniach swoich podwładnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-/ Re: Kompromitacja i tyle!!! IP: *.tekmantuki.fi 14.10.04, 13:27 Oczywiscie przez klegow Maxx'a¨i Jacka przemawia wieloletnie doswiadczenie pracy w Policji, gdyz zdaja sie wiedziec wszystko na ten temat, dokladnie wiedza jak wyglada praca w polskiej Policji, co wiecej wiedza nawet co zrobic, aby w Polsce bylo bezpieczniej, nie zdazaly sie juz zadne pomyli i pewnie jeszcze manna(mamona?) spadala z nieba... Zdecydowanie brakuje nam takich wlasnie teoretykow, nie tylko w Policji, ale takze w rzadzie, sluzbie zdrowia czy gdziekolwiek... po prostu im wiecej tym lepiej. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwony Re: Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys IP: *.elsat.net.pl 14.10.04, 13:19 Pismaki do piór, zajmijcie się pisaniem o sukcesach gospodarczych a nie wytykaniem i wymyślaniem cudzych błędów. mam nadzieję że wkrótce zamkną tą waszą pseudo-gazetkę. Przez takich darmozjadów jak wy w naszym kraju jest jak jest Odpowiedz Link Zgłoś
szczurbiurowy Re: Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys 14.10.04, 13:22 Jak już zrobili te wszystkie zdjęcia, powinni jeszcze poprosić głównego zakładnika i terrorystę o wywyad w tym samochodzie zostawionym na silnku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3gr Po co to bicie piany? IP: 203.144.81.* 14.10.04, 13:34 Policjanci zrobili swoje i olali pajacow z aparatami w samochodzie. Po co to sensacyjne bicie piany? Nie macie powazniejszego tematu? Blamaz to bylby wtedy gdyby policajnci natlukli po pyskach dziennikarzy. I tak zle i tak niedobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: policjant-gość A jednak blamaż panowie IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 14.10.04, 15:51 Jestem policjantem z ościennego województwa.Widziałem ćwiczenia z musu,zatrzymany"uwięzieniem" zaparkowanego samochodu.Szanowni Opolanie! Mieliście szczęście,że to tylko ćwiczenia.Nie przyjęto założenia,iż bandyci mogą mieć odwód,uzbrojony w broń maszynową,granaty(wszak to napad na bank w centrum miasta)A gdyby w sytuacji realnej mieli?Ilu ludzi by zginęło? Niedopuszczalne było pozwolenie na to,by pomiędzy samochodem bandytów a wozem grypy pościgowej znalazł sie jakikolwiek pojazd.Powinien być zatrzymany.Wszelkie przygotowania do nastepnych części operacji odbywały sie wśród widzów na ulicy-zagladali do pojazdów.A gdyby bandyci mieli(a powinni)w tłumie informatora z telefonem komórkowym itp,itd.Panowie Policjanci-u nas za takie elementarne błędy poleciałyby głowy.Czy Was nie usypia te 60% poparcia? Z ulgą wróciłem do siebie.Chcę jeszcze dodać,iż brałem udział o "odbiciu" banku w "realu"Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys IP: *.watson.ibm.com 14.10.04, 14:08 A na dachu budynku siedzial golab i robil kupe, pewnie trzeba bylo go zatrzelic zanim narobil na samochod reporterom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O.tisk Re: Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 14:20 hehe - właściwa puenta! Serio! A tak poważnie to mi wygląda na - najzwyklejsze bicie piany przez paru nawiedzonych "obrońców porządku i praworządności", którzy chcą mieć takie zdarzenia w realu - chyba!?!?! pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sado Re: Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys IP: *.petrus.com.pl 14.10.04, 15:42 nie ma co od nich za dużo wymagać. sukcesem jest to że rozpoznali swoich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Korzeniowsk Re: Jak to u nas: amatorszczyzna! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 14.10.04, 15:50 Pytanie za 100 zł: a skąd reporterzy wiedzieli o tych ćwiczeniach, symulujących przecież sytuację na serio? Nazwisko, nazwisko, a potem na szefa ABW!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitt co w tym dziwnego?? liczą się zakładnicy a nie IP: *.piotrkow.media-net.pl 14.10.04, 17:02 jeden samochód Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo TANDETA za pieniądze podatników !! IP: *.crowley.pl 14.10.04, 17:58 Kieruje dyletant który nie potrafi przygotować akcji. Pewnie dostanie za akcje duża premię z kieszeni podatników. I będzie robił następne akcje ucząc sie na własnych błędach. I nikt go nie wypier...i ze stanowiska! A zasada jest prosta - zanim się zacznie coś robic to trzeba to przemyśleć! W policji chyba nie potrafią tego robić - lepiej wychodzi napier...e pałą. Szkoda. Tak bardzo brakuje profesjonalistów. W każdym zawodzie. Tacy w policji sa tylko szkoda że kierują nimi dyletanci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys IP: *.238.120.238.adsl.inetia.pl 14.10.04, 18:05 ale jaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 18:47 Gratuluje dobrego pomyslunku, w srodku miasta, przy zakorkowanych ulicach, w godzinach szczytu, remontach ulic robic cwiczenia, ktos tu chyba nie tak ma cos z pewna czescia ciala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 20:07 To, że byli przy tym reporteży to nic takiego. Problem zaczyna się w momencie gdy reporterzy opublikują zdjęcia i szczegółowy opis akcji. Pokażą tym samym tym, którzy planują jakiś atak w naszym kraju, jakich technik i sposobów używa nasza policja. Reporeterzy będą bardzo zadowoleni. Ci mieszkańcy naszego kraju, którzy w ten sposób zostaną narażeni na przeżycie tragedii, jakby mniej. No cóż. Mamy pazerny kapitalizm nie liczący sie z nikim. Można wykończyć każdego, żeby zrobić szmal ! To jest główna idea każdego biznesmena w naszym kraju. Honor? Odpowiedzialność? Solidarność ze społeczeństwem? Wolne żarty. Wszystko na sprzedaż ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 13:43 O czym Ty chcesz powiedzieć? W 99% napadów i poważnych przestępstw zaangażowani są policjanci, prokuratorzy i sędziowie albo, co najmniej ich synalkowie, więc co Ty chcesz ukryć i przed kim? Mamy szczęście, że nikogo nie zabili. Musielibyśmy znowu płacić za przetrzymywanie ich w wariatkowie. Zmiana mundurka, nazwy i ukrycie zaangażowania politycznego nie zrobi z nich fachowców. Bolszewik to bolszewik jak by go nie zwał to i tak debilizm z niego wylezie. Boże chroń naród przed bolszewicką III władzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kynio Re: Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys IP: *.citysat.com.pl / *.citysat.com.pl 16.10.04, 22:28 Wiecie co znaczy lp, jak nie to lp rządzi polską. Dzisiaj też jest wojna kto kombinuje ten żyje !!!!!! Polska to bieda!!!!!!!!! (k.y.n.i.o) Odpowiedz Link Zgłoś