Dodaj do ulubionych

Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorysty...

IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 13.10.04, 23:14
trza im było te auto rąbnąć, albo przy okazji rąbnąć trocę kasy
Obserwuj wątek
    • Gość: olo Re: Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 00:07
      jaki znowu blamaz, po to sa cwiczenia zeby sie doskonalic, tym razem policjanci
      sie nie zorientowali - nastepnym razem beda wyczuleni;
      • Gość: ja Re: Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 14.10.04, 14:07
        Skoro GW pisze o dokonaniach konkurencyjnych dziennikarzy,
        ja napisze co słyszałem o dziennikarzach od Urbana.
        Dziennikarze NIE przy okazji uniorozszerzeniowej imprezy
        z udziałem Millera i jakichś ważniaków z Niemiec i Czech
        wpięli się "na krzywy ryj" w kolumne rządową, przekroczyli
        w kolumnie granicę, z woreczków z ryżem zrobili sobie
        pasy Szazchidów i pradowali wsród oficjeli. Nieniepokojeni
        przez nikogo. A to nie były ćwiczenia, ale spotkanie
        najwyższych władz państwowych PL, CZ i DE.
        Trudno mi informację zweryfikować, ale brzmi ciekawie.
    • Gość: huehue Re: Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 00:43
      W imieniu Pan Caouvura dziekuje za darmowa reklame ;-p
    • Gość: czytelnik on-line Re: Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 14.10.04, 02:30
      No i co, że stało sobie A8? Dziennikarze to debile! Weźcie się do normalnej pracy! To wy dajecie w łapę aby zdobyć jakieś gówniane informację, to wy kręcicie afery z błachych rzczy! Nie kupuję gazet, bo nie chcę wam dac zarobić. Korzystam z netu - bo póki co wydania on-line są darmowe. Panie j.c. od audi - nieładnie, na kolegów (chyba dwóch) brzydko piszą - to tak przystoi?????
      • Gość: czytelink on-line Re: Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 14.10.04, 02:34
        Jaki Stanisław Szmidt - j.boisz się podać swoich prawiwych danych? Przecież wszyscy wiedzą o kogo chodzi. Nawet w dodatku opolskim do GW napisali - j. vel Stanisław Szmidt --
    • Gość: Jose Re: Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys IP: 213.25.164.* 14.10.04, 07:28
      Gratulacje panie "Szmidt"! Już Pan nie śledzi wiejskich rowerzystów jeżdżących
      do gospody? :) Na jakiś kurs języka polskiego niech się Pan jeszcze zapisze -
      bo z gramatyką i składnią to u Pana żałośnie wręcz. O tym, że i błędy
      ortograficzne w Pańskich "dziełkach" sie zdarzają nie wspomnę - leżącego wszak
      się nie kopie.
    • Gość: Jędrula Re: Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 09:44
      Zastanawia mnie dlaczego amatorzy pseudodziennikarze bez uprawnień pałętają się
      w samym centrum terenu ćwiczeń?
      Chyba już czas zająć się autorami tego szmatławca.
    • Gość: AZ Re: Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 09:55
      A ile kasy zniknęło z banku podczas ćwiczeń?
    • Gość: Cezar Re: Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys IP: *.danmax.pl 14.10.04, 10:16
      A co w tym niezwyklego, w czym tkwi "blamaz", ze nie zastrzelili dziennikarzy?
      Pewnie ci woleliby, by ich pogoniono lub aresztowano, najlepiej na kilka dni,
      wtedy bylo by przez dluzszy czas o czym pisac.
      • Gość: meerkat A reporterzy za parking ZAPLACILI?! :-)))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 10:46
        No ale, policjant mogl przynajmniej podejsc i zapytac, czy reporterzy
        zaplacili za parking przed bankiem?
    • Gość: hm Re: Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.10.04, 12:01
      jak to jest blamaż to ja już nie wiem
      • Gość: Przemo Re: Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys IP: 82.160.42.* 14.10.04, 12:06
        Jaki blamaż o co wam chodzi. To wszystko eina tych z tego szmatławca 112
        Widzieliscie ich reklamy "Pożar, wypadek, afera dzwon do reportera" czyżby pan
        Szmidt to wymyslal. :D
        • Gość: Gordan Re: Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys IP: *.ct.com.pl 14.10.04, 12:34
          Wszystko popsuli ci wścibscy fotoreporterzy. Nie było ich w scenariuszu ćwiczeń
          po prostu. Wogóle nie umieją się bawić
    • Gość: Kmp Re: Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys IP: 217.173.203.* 14.10.04, 12:39
      p.Szmidt prosze byc przygotowanym na czeste kontrole drogowe itp
    • Gość: Tom Re: Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys IP: *.bas.roche.com 14.10.04, 12:47
      A moze policja doskonale wiedziala kto tam siedzi i robi zdjecia i pozwolili im
      na to. W sumie to jest dosc dobra reklama.. niezalezny dziennikarz robi zdjecia
      udanej akcji.... Ten artykulik jest swietnym przykladem tego jak z igly mozna
      zrobic widly. Niestety tak sie tez robi z duzo powazniejszymi tematami
    • Gość: Jacek PROFESJONALIŚCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 13:08
      To jest po prostu smutna prawda o polskiej policji. Ich wyszkolenie jest praktycznie żadne a wzorce zachowań czerpią z filmów akcji. Parę lat temu w Wawie uciekł z cyrku tygrys. Niestety oprócz weterynarza na miejscu pojawili sie "policjanci". Najpierw zastrzelili weterynarza - co było praktycznie 100% pewno ponieważ biegali jednocześnie strzelając. Później do tygrysa walilli z kałaszów - w środku miasta. Cud, że nie zabili jeszcze kilku osób. Rok temu - akcja w Magdalence. Brygada antyterrostyczna i dwóch bandziorków, którzy walą do nich jak do kaczek. W tym roku - akcja w Poznaniu. Policjanci próbują zatrzymać groźnego bandytę. Przez pomyłkę zabijają jednego chłopaka, drugi będzie kaleką do końca życia. Później się okazało, że bandyta mieszkał w bloku obok. Także w tym roku - w Łodzi nas juwenaliach grupa dresiarzy zaczyna tłuc studentów. Przyjeżdża policja i zaczyna od razu strzelać z broni gładkolufowej. Co ciekawe walą do studentów a nie do dresiarzy. Później "przez pomyłkę" zamiast kul gumowych używają przwdziwych. Ginie jeden student kilku jest rannych. Też w tym roku - pociąg na trsie Kobyłka - Wołomin. Kilku maturzystów wraca z osiemnastki. Zachowują się głośno jak to podpita młodzież. Jadący w przedziale pies po służbie postanawia ich uciszyć. Zabija jednego dzieciaka strzelając mu w brzuch. Podałem tylko kilka przykładów a takich zdarzeń co roku są tysiące. I co ciekawe zawsze ofiarami padają zwykli, niewinni ludzie. Dlatego czuję się dużo bezpieczniej jak w pobliżu nie widzę tych zasranych niebieskich mundurów.
      • janek85 Re: PROFESJONALIŚCI 14.10.04, 13:38
        Nic dodać nic ująć ja tez w ich poblizu czuje sie biebezpiecznie
      • Gość: tyo Re: PROFESJONALIŚCI IP: 212.244.27.* 14.10.04, 14:56
        mijasz się z prawdą .. zabity nie był studentem .. nawet jego kumple przyznali,
        że poszedł tam na zadymę .. policja słusznie "wyeliminowała" dresa .. jest ciut
        bezpieczniej
        • Gość: EWA Re: PROFESJONALIŚCI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 13:33
          Mamy szczęście, że nikogo nie zabili.
          Musielibyśmy znowu płacić za przetrzymywanie ich w wariatkowie.
          Zmiana mundurka, nazwy i ukrycie zaangażowania politycznego nie zrobi z nich
          fachowców.
          Bolszewik to bolszewik jak by go nie zwał to i tak debilizm z niego wylezie.
          Boże chroń naród przed bolszewicką policją.
    • Gość: MAXX Kompromitacja i tyle!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 13:09
      Prawda jest taka, że jakby to nie były ćwiczenia, to wszyscy z KWP, KMP i tych dwóch KP srali by rzadką kupą i wezwali by sobie AT z Wrocławia, albo Katowic, bo nasi "wielce planujący" mogą co najwyżej zaplanować ściągnięcie wszystkich policjantów z województwa na mecz piłkarski na który nikt z przyjazdnych kibiców i tak nie przyjedzie:) Jestem bardzo ciekaw co by sie stało jakby faktycznie panowie z WWW.112OPOLE.PL odjechali spod banku swoją A6 i tym podstawionym przez policję autkiem? Pewnie jakiś rzecznik prasowy z KWP powiedziałby, że i tak akcja była udana z małymi niedociągnieciami, co? Ludzie przecież takie "niedociągnięcia" decydują o ludzkim życiu!!! Przykłady można by mnożyć, ale wydaje mnie się że nie oto tu chodzi, myślę że najwyższy czas żeby panowie oficerowie wyszli zza swoich biurek na ulicę i zobaczyli jak wygląda prawdziwa praca w Policji (wielu z nich nadal ma wyobrażenie niesamowitego szacunku dla policjanta z czsów PRLu), a nie opierali się tylko na sprawozdaniach swoich podwładnych.
      • Gość: :-/ Re: Kompromitacja i tyle!!! IP: *.tekmantuki.fi 14.10.04, 13:27
        Oczywiscie przez klegow Maxx'a¨i Jacka przemawia wieloletnie doswiadczenie pracy
        w Policji, gdyz zdaja sie wiedziec wszystko na ten temat, dokladnie wiedza jak
        wyglada praca w polskiej Policji, co wiecej wiedza nawet co zrobic, aby w Polsce
        bylo bezpieczniej, nie zdazaly sie juz zadne pomyli i pewnie jeszcze
        manna(mamona?) spadala z nieba...
        Zdecydowanie brakuje nam takich wlasnie teoretykow, nie tylko w Policji, ale
        takze w rzadzie, sluzbie zdrowia czy gdziekolwiek... po prostu im wiecej tym
        lepiej.
        pzdr
    • Gość: czerwony Re: Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys IP: *.elsat.net.pl 14.10.04, 13:19
      Pismaki do piór, zajmijcie się pisaniem o sukcesach gospodarczych a nie
      wytykaniem i wymyślaniem cudzych błędów. mam nadzieję że wkrótce zamkną tą waszą
      pseudo-gazetkę. Przez takich darmozjadów jak wy w naszym kraju jest jak jest
    • szczurbiurowy Re: Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys 14.10.04, 13:22
      Jak już zrobili te wszystkie zdjęcia, powinni jeszcze poprosić głównego
      zakładnika i terrorystę o wywyad w tym samochodzie zostawionym na silnku.
    • Gość: 3gr Po co to bicie piany? IP: 203.144.81.* 14.10.04, 13:34
      Policjanci zrobili swoje i olali pajacow z aparatami w samochodzie. Po co to
      sensacyjne bicie piany? Nie macie powazniejszego tematu? Blamaz to bylby wtedy
      gdyby policajnci natlukli po pyskach dziennikarzy. I tak zle i tak niedobrze
      • Gość: policjant-gość A jednak blamaż panowie IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 14.10.04, 15:51
        Jestem policjantem z ościennego województwa.Widziałem ćwiczenia z
        musu,zatrzymany"uwięzieniem" zaparkowanego samochodu.Szanowni Opolanie!
        Mieliście szczęście,że to tylko ćwiczenia.Nie przyjęto założenia,iż bandyci
        mogą mieć odwód,uzbrojony w broń maszynową,granaty(wszak to napad na bank w
        centrum miasta)A gdyby w sytuacji realnej mieli?Ilu ludzi by zginęło?
        Niedopuszczalne było pozwolenie na to,by pomiędzy samochodem bandytów a wozem
        grypy pościgowej znalazł sie jakikolwiek pojazd.Powinien być
        zatrzymany.Wszelkie przygotowania do nastepnych części operacji odbywały sie
        wśród widzów na ulicy-zagladali do pojazdów.A gdyby bandyci mieli(a powinni)w
        tłumie informatora z telefonem komórkowym itp,itd.Panowie Policjanci-u nas za
        takie elementarne błędy poleciałyby głowy.Czy Was nie usypia te 60% poparcia?
        Z ulgą wróciłem do siebie.Chcę jeszcze dodać,iż brałem udział o "odbiciu" banku
        w "realu"Pozdrawiam!
    • Gość: ??? Re: Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys IP: *.watson.ibm.com 14.10.04, 14:08
      A na dachu budynku siedzial golab i robil kupe, pewnie trzeba bylo go zatrzelic
      zanim narobil na samochod reporterom.

• Gość: O.tisk Re: Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 14:20
        hehe - właściwa puenta! Serio!
        A tak poważnie to mi wygląda na -
        najzwyklejsze bicie piany przez paru nawiedzonych "obrońców porządku i
        praworządności", którzy chcą mieć takie zdarzenia w realu - chyba!?!?!

pzdr.
    • Gość: sado Re: Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys IP: *.petrus.com.pl 14.10.04, 15:42
      nie ma co od nich za dużo wymagać. sukcesem jest to że rozpoznali swoich
    • Gość: Konrad Korzeniowsk Re: Jak to u nas: amatorszczyzna! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 14.10.04, 15:50
      Pytanie za 100 zł: a skąd reporterzy wiedzieli o tych ćwiczeniach, symulujących
      przecież sytuację na serio? Nazwisko, nazwisko, a potem na szefa ABW!!!
    • Gość: pitt co w tym dziwnego?? liczą się zakładnicy a nie IP: *.piotrkow.media-net.pl 14.10.04, 17:02
      jeden samochód
    • Gość: bolo TANDETA za pieniądze podatników !! IP: *.crowley.pl 14.10.04, 17:58
      Kieruje dyletant który nie potrafi przygotować akcji. Pewnie dostanie za akcje duża premię z kieszeni podatników. I będzie robił następne akcje ucząc sie na własnych błędach. I nikt go nie wypier...i ze stanowiska!
      A zasada jest prosta - zanim się zacznie coś robic to trzeba to przemyśleć!
      W policji chyba nie potrafią tego robić - lepiej wychodzi napier...e pałą.
      Szkoda.
      Tak bardzo brakuje profesjonalistów. W każdym zawodzie.
      Tacy w policji sa tylko szkoda że kierują nimi dyletanci.
    • Gość: olek Re: Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys IP: *.238.120.238.adsl.inetia.pl 14.10.04, 18:05
      ale jaja

• Gość: Andrzej Re: Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 18:47
      Gratuluje dobrego pomyslunku, w srodku miasta, przy zakorkowanych ulicach, w
      godzinach szczytu, remontach ulic robic cwiczenia, ktos tu chyba nie tak ma cos
      z pewna czescia ciala.
    • Gość: Jerzy Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 20:07
      To, że byli przy tym reporteży to nic takiego. Problem zaczyna się w momencie
      gdy reporterzy opublikują zdjęcia i szczegółowy opis akcji. Pokażą tym samym
      tym, którzy planują jakiś atak w naszym kraju, jakich technik i sposobów używa
      nasza policja.
      Reporeterzy będą bardzo zadowoleni. Ci mieszkańcy naszego kraju, którzy w ten
      sposób zostaną narażeni na przeżycie tragedii, jakby mniej. No cóż. Mamy
      pazerny kapitalizm nie liczący sie z nikim. Można wykończyć każdego, żeby
      zrobić szmal ! To jest główna idea każdego biznesmena w naszym kraju.
      Honor? Odpowiedzialność? Solidarność ze społeczeństwem? Wolne żarty.
      Wszystko na sprzedaż !
      • Gość: EWA Re: Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 13:43
        O czym Ty chcesz powiedzieć?
        W 99% napadów i poważnych przestępstw zaangażowani są policjanci, prokuratorzy
        i sędziowie albo, co najmniej ich synalkowie, więc co Ty chcesz ukryć i przed
        kim?
        Mamy szczęście, że nikogo nie zabili.
        Musielibyśmy znowu płacić za przetrzymywanie ich w wariatkowie.
        Zmiana mundurka, nazwy i ukrycie zaangażowania politycznego nie zrobi z nich
        fachowców.
        Bolszewik to bolszewik jak by go nie zwał to i tak debilizm z niego wylezie.
        Boże chroń naród przed bolszewicką III władzą.

• Gość: kynio Re: Policyjny blamaż podczas ćwiczeń antyterrorys IP: *.citysat.com.pl / *.citysat.com.pl 16.10.04, 22:28
      Wiecie co znaczy lp, jak nie to lp rządzi polską. Dzisiaj też jest wojna kto
      kombinuje ten żyje !!!!!! Polska to bieda!!!!!!!!! (k.y.n.i.o)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka