Dodaj do ulubionych

Wilczy bilet dla nauczyciela, co stawiał się wł...

IP: 213.25.164.* 26.10.04, 07:27
Niewymienialny i niereformowalny (bo idealny) towarzysz Minor pokazuje nam po
raz kolejny, jaki powinien jego zdaniem być nauczyciel. Otóż powinien
siedzieć cicho, nie mieć własnego zdania i przede wszystkim przyklaskiwać
towarzyszowi Minorowi i jego klice. Widać jasno dokąd prowadzi nas państwowa
edukacja - na Białoruś.
Obserwuj wątek
    • Gość: Otmuchowianin Dziwne praktyki Wyborczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 08:33
      Gdy dwa lata temu Burmistrz Otmuchowa likwidował szkołę podstawową, bo dawało
      to oszczędności 7500zł w trzy lata (czyli 208 zł miesięcznie) nie patrząc na
      dobro dzieci i utratę dorobku szkoły, rodzice prosili Wyborczą o artykuł na ten
      temat. Pan Redaktor powiedział, że lokalne sprawy Gazety nie interesują. Przez
      pół roku walki pies z kulawą nogą (z tabliczką GW) nie ruszył się do Otmuchowa.
      Ale teraz co się stało, że zainteresował Was problem pojedynczej osoby?
      Zmieniacie kierunek?
      Przy okazji dobrych pomysłów z tego artykułu: spróbujcie znaleźć anglistę na
      zastępstwo na dwa miesiące a nie na stały etat ... powodzenia.
    • Gość: n-l Re: Wilczy bilet dla nauczyciela, co stawiał się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 11:37
      Masz rację Yao. Czego mozna się spodziewać po SLD-owskim towarzyszu
      przyklejonym do stołka?
      • Gość: Mobber Re: Wilczy bilet dla nauczyciela, co stawiał się IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 26.10.04, 14:47
        Kurczuki malomiasteczkowe pieprzone
    • Gość: rysio z klanu Re: Wilczy bilet dla nauczyciela, co stawiał się IP: *.kruk / *.kruk-inkaso.com.pl 26.10.04, 16:28
      Tak właśnie wygląda życie w tym pięknym miasteczku... ale czemu tu sie dziwić,
      skoro co drugi dyrektor/starosta to "pan od WF-u" :) ehhh, czas się zatrzymał...
      • Gość: Cagliostro Re: Wilczy bilet dla nauczyciela, co stawiał się IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 26.10.04, 17:14
        Szkoda gadać. Sprawa jest chyba jasna i poza wszelką dyskusją. To, co się
        dzieje, już nawet nie dzziwi. Zdumiewają mnie jednak dwa fakty: a) zgoda
        rodziców na nauczanie języka obcego w grupach 30-osobowych; b) przekonanie, że
        można tę naukę zawiesić na pół roku bez większych problemów a także szkód. Czy
        można dobitniej zilustrować pozorny charakter reformy szkolnej?
    • Gość: pit Re: Wilczy bilet dla nauczyciela, co stawiał się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 21:31
      Ja też nie dałbym pracy nielojalnemu pracownikowi. Bywają metody dochodzenia do
      konsensusu bez pomijania szefa. Wystarczy znaleźć właściwe rozwiązanie, a
      wynika z artyklułu, że nie tylko burmistrz ma wredny charakter.
    • Gość: Wyjezdny Nysanin Znam gościa IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 27.10.04, 03:44
      i całkowicie przyznaję rację ludziom, którzy nie chcą z nim pracować. To taki
      typ co lubi walczyć ze wszystkimi o byle co, tylko siebie nie widzi. Gdy jako
      młody absolwent przyszedł z żoną do Otmuchowa DOSTAŁ mieszkanie, chociaż setki
      ludzi wciąż nie może się doczekać. Był potrzebny jako fachowiec anglista do
      szkoły. Po roku pracy tego fachowca wszyscy mieli go dosyć!!!!! Wiem, bo to
      małe miasteczko, 12 km. od Nysy,gdzie wszyscy się znają. Bez przerwy konflikty,
      pisanie skarg do kogo można i na kogo można. Co to za nauka była jak wszyscy
      uczniowie emocjonowali sie tylko tym komu pan Woźny znowu "dowali". I to
      poczucie wyższości wobec prowincji, bo on przecież studiował we
      Wrocławiu!!!.Tak jakby inni skończyli uniwersytety w "Koziej Wólce".Na drugi
      rok zatrudnił się w naszym Carolinum. Jakiś siódmy zmysł podszepnął dyrektorowi
      żeby podpisać umowę na czas określony na rok. Już po 2 miesiącach kolejna
      szkoła poznała pana Woźniaka i jego "talenty", szkoda że nie do nauczania, ale
      do mącenia , pisania skarg, robienia sobie wrogów wśród współpracowników. Nie
      dziwię się, że nyski dyrektor nie chciał przedłużyć z takim pracownikiem umowy,
      dziwić się mogę Woźniakowi, że po jego pokazach śmiał o coś takiego wystąpić.W
      Otmuchowie też wolą na razie nie mieć nauczyciela niż mieć z powrotem Woźniaka.
      W obu miastach stawiają zakłady kiedy niezmordowany tropiciel "szkolnych
      patologii" zabierze się do "naprawy" nowego miejsca pracy- nawet w prześwietnej
      XIV -tce znajdą sie odrapane tynki ........
      • Gość: Wyjezdny Nysanin To jeszcze ja IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 27.10.04, 04:03
        A w ogóle po co ten artykuł? Na prośbę pana Woźniaka?( przecież ma pracę), czy
        anonimowej osoby? A może to jedna i ta sama osoba? Pewnie ma chody w GW, bo
        przecież był niejako jej chlebodawca, dostarczając sensacje -i stąd artykulik
        nie wiadomo w jakim celu.
        Myślę, że Rodzice mogą spotkać się z dyrektorem szkoły i wyjaśnić sobie
        nawzajem stanowiska.On prawdopodobnie wyjaśni im dlaczego nie chce Wożniaka,
        zresztą jest to tajemnicą poliszynela, stąd moje przypuszczenie ,że jedynym
        niedoinformowanym jest "anonimowa osoba" z artykułu, czyli po prostu Woźniak!
        • Gość: aldi Re: To jeszcze ja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.04, 04:28
          W mojej szkole nie znajdzie nikt odrapanych tynków, ale tacy "naprawiacze"
          wszędzie się znajdą. Chodzi o coś innego, przeraziła mnie wypowiedż kuratora, że
          można naukę języka zawiesić na pół roku. Co młodzież będzie pamiętała po pół
          roku ? Jesteśmy w europie a myślenie w oświacie blisko bruku.
          • Gość: W.N. Masz rację i całkowicie się z tym zgadzam, że IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 27.10.04, 05:37
            młodzież jest tu najważniejsza, powinni miec dobre warunki do nauki języka
            obcego. Dlatego też jeszcze raz sugerowałbym rodzicom pogadanie na ten temat z
            dyrektorem. Jestem pewny, ze jemu tez zależy- jest rozliczany z wyników
            uczniów.Po prostu nie chce mieć tam Wożnego i jest to jego prawo!!!
            P.S. Nie wiem dlaczego ale w moich poprzednich postach użyłem 2X nazwiska
            Woźniak zamiast Woźny. :)
            • Gość: Anka Re: Masz rację i całkowicie się z tym zgadzam, że IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 13:46
              Nasza oświata leży! A o nauce języków obcych lepiej nie mówić. Jak można
              nauczać języka w 30-osobowej klasie. Szkoda, że każdy nauczyciel, który odwazy
              się mieć wlasne zdanie jest traktowany jak czarna owca.
            • Gość: Otmuchowianin Re: Masz rację i całkowicie się z tym zgadzam, że IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 17:38
              A ja wiem - Woźniak to burmistrz Otmuchowa, bardzo nieciekawa persona (bardziej
              niż Woźny)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka