Dodaj do ulubionych

Sklep ze sztuka

IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.01, 23:53
SZTUKA NA RYNKU

Po przeczytaniu tekstu RJF w poniedzialkowym wydaniu Gazety Wyborczej w Opolu
dochodze do wniosku, ze zaczynamy sie rozumiec, choc tak na poczatku bylo trudno!
A propos fotografii - do jej wykonania nie jest konieczny otworek tylko fotograf.
Do wieszania fotografi Pan np. Gienio z trzezwym spojzeniem.
Do wykonania passe-partout introligator, a do rak w kieszeni przyklad z TV.
Otworkowe cwiczenia nie sa w Opolu po raz pierwszy, pokazywano je w opolskim Studium
Animatorow
Kultury, widac je na korytarzu prowadzacym do mojej pracowni w sloneczny dzien co demonstruje
adeptom fotografii - jak nie wisi pranie w suszarniach i robi to duze wrazenie.
Jak malo ludzi wie o co chodzi z tym swiatlem i dziurka!!!!
Porzadne katalogi sa dla bogatych (np. Guzowaty)lub ustosunkowanych.
Artystow na nie nie stac!!!!
A w Opolu nie tylko parasole zaslaniaja sztuke.

Pozdrawiam
Jan Berdak
Obserwuj wątek
    • Gość: jedi Re: Sklep ze sztuka IP: 10.40.42.* 12.06.01, 17:49
      Czy ?sam?, który jest autorem zdjęć i właścicielem albumów, odpowie na ten atak.....
      • Gość: jan Re: Sklep ze sztuka IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.01, 20:13
        zobaczymy!
    • Gość: jedi Re: Sklep ze sztuka IP: 10.40.42.* 13.06.01, 08:40
      ?sam? czekamy....
      • Gość: jan Re: Sklep ze sztuka IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.01, 09:10
        Gość portalu: jedi napisał(a):

&#62 ?sam? czekamy....

list bardziej jednak dotyczy recenzentow.....
        Jan

• Gość: sam Re: Sklep ze sztuka IP: *.opol.gazeta.pl 14.06.01, 14:29
      fotografie wisza prosto i nie rozumiem "Gienio z trzezwym spojzeniem. " o co chodzi?
      "Do wykonania passe-partout introligator" - tu sie zgadzam.lecz fotografia otworkowa jest fotografia
      niedokladna( nie jest ostra i mocno winetuje na boki---chyba ze np. zrobi sie dzurke laserem, jak zrobil to jeden z
      japonczykow), przez co podkreslam to szara tektura wycinana zwyklym nozykiem ( a nie w sposob jaki jest to na
      wiekszosci wystawach :kat 45` bialy, lecz nie koniecznie, papier).koszt takiego zrobienia to ok. 6 zl za sztuke .
      Lecz nie to iz jest to drogie nie uzywam dokladnosci. Bo nie sa one takze przedstawione w ramach aluminiowych
      za szyba lecz w drewnie! surowosc, prostota i niedokladnosc. tak chcialem to ukazac.
      za rece w kieszeni wszystkich serdecznie przepraszam oraz za nie dosc czyste kuty o ktorych RJF nie napisali,
      lub tez nie zauwazyli. (sic!).
      oczywiscie spodziewalem sie krytyki ze strony RJF, lecz tak naprawde nic nie napisali o samej fotografii.
      a jesli robi sie wystawy i chce sie to sprzedac trzeba miec sponsorow (taka jest rzeczywistosc).trzeba tylko
      poszukac a nie mialczec o pustej kasie! checi, dobre podejscie i szczescie.

...tak czy inaczej ciesze sie, iz pisze sie o mojej fotografii-wystawie, bo i wiekszosc artystow rodzi sie w bulach.
      a ich prace sa krytykowane. dla kazdego znajdzie sie miejsce....

pozdrawiam
      sam
      p.s. zapraszam w dniach 15-17.06 br. do klodzka na "mloda sztuke-labirynt" tam takze zostana pokazane moje
      prace, dzieki zaproszeniu mnie przez Jerzego Olka.
      • Gość: Jan Re: Sklep ze sztuka IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.01, 15:54
        SAM niepotrzebnie bierze moje uwagi jako skierowane do niego.
        Wszystkie uwagi w napisanym przeze mnie tekscie dotyczyly FJK.
        Wtret opanu Gieniu znaczy: nie do autora z tym - tylko do organizatora
        wystawy. Uwagi Sama o oprawie prac odczytuje jako wyklad o wieszaniu.
        Uwagi o sponsorach jak instruktaz postepowania w zyciu i miauczeniu.

Prosba do Sama:
        prosze pozdrowic Jurka Olka i przekazac mu jak bedzie pisal nastepna
        pocztowke do mnie niech poda adres zwrotny - bo tylko z powodu
        jego niedopatrzenia nie wziolem udzialu w akcji, ktora robil w Brzegu.
        Poprostu nie wiem jak sie z nim kontaktowac!
        Jan Berdak
        • Gość: sam Re: Sklep ze sztuka IP: *.opol.gazeta.pl 14.06.01, 18:36
          jesli chce Pan numer do pana Olak to prosze mi podac adres prywatyn to ja wysle Panu go . bo na forum nie bedu
          upublicznail...
          • Gość: Jan Re: Sklep ze sztuka IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.01, 14:30
            Ciekawe co na poniedzialkowe zaczepki FJK powie Jerzy Olek.
            Psy szczekaja........................................

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka