Gość: M-27 IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 03.02.05, 08:41 Coś mi się wydaje, że ktoś tu ma wybujałą fantazję, tylko nie wiem czy dziennikarz, który tą historię opsał czy może prezydent. No cóż pomarzyć zawsze można:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: amaj Arena dla gwiazd IP: *.um.opole.pl 03.02.05, 08:49 Okazuje się,że Prezydent intensywnie pracuje, choć tego nie słyszymy od mediów. Pozostaje mieć nadzieję, że plany zostaną zrealizowane zgodnie z intencją władz miasta i naszą korzyścią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuhatek Re: Arena dla gwiazd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 08:55 a czy przypadkiem ten 'francuski partner miasta' to nie jest jakas siec hipermarketow? cos mi sie wydaje, ze tak..wyburza cieplak, okraglak i postawia sobie swoja swiatynie! wtedy faktycznie wiecej osob bedzie odwiedzalo miasto..tylko beda to w glownej mierze 'slonskie hepy wraz z omami', ktorzy 'ojro' w reichu zarobili i musza je wydac! takie jest moje zdanie..a temu p.Z..prezydentowi to jakos dziwnie nie ufam..przekret to ma wypisany na twarzy!:) ale coz ja moge..nie jestem decydentem w tym miescie..takz pozyjemy, zobaczymy co dla nas szykuje nasz 'guru'!:D pozdrawiam porzadny obywatel!;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozgwiazda Re: Arena dla gwiazd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 10:14 znowu spółeczka z miastem? Jeszcze jednych nie rozliczyli a już kolejną zakładają, a może przetarg jakiś ogłosić by się przydało i slorzystać z usług firmy Remka Promnego? Hihihihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super Re: Arena dla gwiazd IP: *.wro-com.net 03.02.05, 10:49 Tylko gdzie postawić samoochody tych pięciu tysięcy gości? Przecież nowy obiekt stanie również na istniejących parkingach i na skateparku. Już obecnie w czasie imprez w okrąglaku jest kiepsko z komunikacją w tym rejonie. To naprawdę trochę śmierdzi ktoś tu chce przewalić troszkę pieniędzy. No cóż teraz inni są u władzy i też muszą się dorobić. P.S. Z wypiekami na twarzy czekam na sprawę ARENY w Opolskim sądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ::KaZ:: Re: Arena dla gwiazd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 11:12 A mi się ten pomysł podoba (z poprzedniego wątku): Bardzo dobra idea z tą Areną. Mam nadzieje, że przynajmniej to będzie zrealizowane. Jedyna denerwująca rzecz w artykule to wypowiedz Pani architekt, a raczej obawa, że zbyt wysoka hala zakłóci miejscowy krajobraz - idąc tym tropem, najlepiej budować ziemianki i szałasy, są przecież prawie na poziomie gruntu... Za to 'pałacyki' albo takie super tereny jak 'las krzyży' obok Malinki to nie zakłócają krajobrazu, nie ma jak to konsekwnecja w tym co się robi. Z resztą ostatnia 'afera' z pylonem nad torami pokazała, że zwykli ludzie często mają więcej wyobraźni. Odpowiedz Link Zgłoś
k100 Re: Arena dla gwiazd 03.02.05, 11:39 Wypowiedz z podobnego watku. Denerwuja mnie te piekne plany. Mysli sie o bzdetach a wiadukt na ul.Ozimskie ledwo dyszy i za chwile nie bedzie jak do domu wrocic. Troche realizmu jeszcze nikomu nie zaszkodzilo a jedynie moze dac korzysci. Zdaje sie ze kase marnotrawi sie na roznego rodzaju studium, ekspertyzy, obliczenia i bog wie co tam jeszcze a tak naprawde to wszystko o kant tylka roztrzaskac. W miescie od jakiegos czasu nic sie nie robi procz ronda na Pozaka i Sosnkowskiego. Pieniadze sa albo przejadane przez urzednikow ratuszowych albo ida w gwizdek. Takiego zarzadu w swojej dlugiej historii miasto jeszcze nie mialo. Mniej niz zero. Panie Zembaczynski czy nie widzisz co sie dzieje a moze nie chcesz widziec bo tak wygodniej. Brrr i pomyslec ze ja na ciebie dalem swoj glos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec2 Re: Arena dla gwiazd IP: *.citymedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 11:45 Tak, te krzyże na Malince są poprostu super, nic ich nie zniszczy ani nie powali, zdaje się ,że ten las krzyży przetrwa nie jeden wiek. Centrum handlowe czy nawet park (wymysł miejscowych sklepikarzy) to tylko mrzonka. A z tymi szałasami i ziemiankami to poszedłbym jeszcze dalej, zaorać wszystko co jeszcze jest, wtedy juz nic nie zakłóci miejscowego krajobrazu, nie wiem ale ja to tak widze, obym się mylił! Odpowiedz Link Zgłoś
o.tisk Re: Arena dla gwiazd 03.02.05, 12:01 Z Mrozkowego klimatu - idealnie pasujacego do obecnej sytuacji. Wychodzacy urzednicy ratuszowi zacieraja rece po kolejnym spelnionym dniu ; jeden drugiego poklepuje mowiac : " ... widzisz (...) i znowu udalo sie przezyc kolejny dzien, bez podjecia wiazacej decyzji ..." Mrozek ? Nie calkiem ... OPOLE !!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Arena dla gwiazd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 12:05 proponuję inwestorów z Gdańska, tych od Dobrych Domów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bunio Re: Arena dla gwiazd IP: 213.25.164.* 03.02.05, 12:46 Świetna koncepcja. Prezydencie zrób wszystko aby została zrealizowana. Apropo sceptyków - takich w naszym miescie mnogo i przez nich wiele ambitnych koncepcji padło. Prezydencie więcej odwagi a bedzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
o.tisk Re: Arena dla gwiazd 03.02.05, 13:36 " ...wiele ambitnych koncepcji padło ..." Nie ma to jak celny dowcip.Czy mowisz moze o wyjacych autobusach, czy o parkach, niekoniecznie zdrowotnych ??? Co ??? Ale masz celny "vtipek" -))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Arena dla gwiazd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 14:09 Plany maja to do siebie, ze niektore sa lepsze, niektore gorsze. Nie mozna miec tylko swietnych i udanych projektow. Lepiej duzo, z ktorych czesc zostanie zrealizowana niz dwa na rok po czym bedzie swietowanie "100% realizacji planu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toffler Re: Arena dla gwiazd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 10:13 Plany to dobra rzecz ale wówczs gdy tworzą je fachowcy 1. Opole jest zbyt małym miastem aby wypałnić publicznoscią taki obiekt patrz teatr! 2.Utrzymywanie takiej substancji to wielkie koszty 3.Istnieja również kulturowo-etniczne względy iż taka decyzja jest na wyrosT KONKLUZJA!fajnie sie wydaje pienadze podatnika! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mx Re: Arena dla gwiazd IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 05.02.05, 17:56 Taaaaaaaaaaaaaaak 1. Śpiewające autobusy 2. Obwodnica północna 3. Obwodnica i most południowy (rejon wyspy Bolko) 4. Most piastowski 5. Wiadukty na Ozimskiej i Mieszka I 6. Węzeł komunikacyjny na Niemodlińskiej 7. Pływające baseny w kamionkach 8. Basen na placu Róż 9. Wiadukt na Struga 10. Park przemysłowy 11. Aqapark 12. Stadion lekkoatletyczny na miarę europejską 13. Stadion piłkarski na ME 2012 14. Arena, Okrąglak i inne 15. ?????????????????????????? (może faktycznie lotnisko międzynarodowe ?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garniturek kilka zdjęć IP: *.chello.pl 07.02.05, 22:09 znalazłem stronę z kilkoma zdjęciami projektu andrzej.libera.free.fr/opole.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niciunka Re: Arena dla gwiazd IP: 5.2.* / *.chello.pl 09.02.05, 20:48 Takich miejsc brakuje w Polsce milo ze powstal wogole taki projekt choc zanim dojdzie do jego realizacji pewnie minie jeszcze sporo czasu. Opole zasluzylo na nowy obiekt ktory zastapi tak wysluzony okraglak. Trzymam kciuki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diabel Re: Arena dla gwiazd IP: *.aine.pl 09.02.05, 21:04 Ja jestem za a nawet przecic w sumie to nie mam nic na przeciwko no ale... pomysl jest niezly chociaz nie wiem w sumie jaki ale napewno musi byc niezly skoro ktos go komentuje :D Jezeli sie myle no to bywa nikt nie jest nieomylny Odpowiedz Link Zgłoś