Gość: AGG IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 10.02.05, 05:53 Dali by to pewnie mieliby spokój Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: czytelnik Opolski ZUS czyni cuda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 05:55 BRAWO ZUS !! Tak trzymać. Nie ma to jak odpowiedni lekarze dbający o interes procodawcy. A spytajcie panią rzecznik ZUS-u (bo kontakt z lekarzem zabeoniony) o renty i takie tam dodatki którzy otrzymuja dawni towarzysze z PZPR a obecnej SLD. Tu nie ma ozdrowień. A może ogłosić na całą RP o "mieście cudownych uzdrowień". ZAkaszemy Częstochowe. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olu Re: Opolski ZUS czyni cuda? IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 10.02.05, 07:38 na bank byl trzezwy ten orzecznik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janulis Re: Opolski ZUS czyni cuda? IP: *.glucholazy.sdi.tpnet.pl 10.02.05, 07:42 Moja żona od 10 lat chora jest na stwardnienie rozsiane, we wrześni u 2004 roku orzecznik ZUS tez cudownie ją uzdrowił, odwołaliśmy się do sądu w Opolu,aktualnie odbywa się odbijanie "piłeczki" pomiędzy biegłym sądowym a Zus-em. Opinia biegłego jest korzystan dla żony i zgodna z faktami, Zus ją kwestionuje, już dwa razy przesuwano termin rozprawy.Jednak prawdą jest że tylko, chyba przyniesienie przysłowiowej głowy pod pachą może pomóc. Niedośc że leczenie tej choroby jest nie osiągalne dla przeciętnego śmiertelnika (50 tys.2 - letnia kuracja interferonem) to odmawia się skromnej renty umożliwającej jaki taki byt coraz bardziej schorowanego człowieka. Zyczę kochanym urzędasom z ZUS podobnych doświadczeń jakie przeżywają ludzie nie uleczlnie chorzy. Z kim oni walczą.Praso ratuj nas przed ich samowolą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: Opolski ZUS czyni cuda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 08:47 Mam tak apropozycje skoro pan orzecznik twierdzi ze Adam moze pracowac to niech mu ta prac ta z uposazeniem srednim krajowym a co? Bylby choc czesciowo niezdolny by mogl miec placone minimalne a skoro zdrowy to srednie krajowe. Niech z nim podpisze umowe na czas nieokreslony(precierz wedlug lekarza nie bedzie zadnych problemow) z ewentualnom gwarancja wysokiego odszkodowanie w razie zwolnienia! Przeciez Pan zecznik wobec swojej wystawionej opinie nie ponosi zadnegho ryzyka!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Opolski ZUS czyni cuda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 09:40 Z ZUS-em nikt nie wygra .Sprawa mojego męża trwa 4 lata .Pani orzecznik nawet nie zajżała od akt (w dniu badania był wielki upał).Wydała negatywną decyzje , juz trzy razy mąż stawał na komisji z biegłymi sądowymi -którzy potwierdzili to samo co w kartach choroby .A ZUS kpi sobie . Nawet prawnik nie rozumie dlaczego odbijają piłeczkę i ewidentnie nie chcą wypłacić renty.MOże czekają na zejśćie delikwenta i będzie po sprawie .Wszystko się samo załatwi. ZUS TO PAŃSTWO W PAŃSTWIE I NIKT NIC IM NIE ZROBI .MIE MA WŁADZY KTÓREJ BYLI BY PODPORZĄDKOWANI - Należy tylko wspólczuć rodzinie Adasia , może w Państwa przypadku przy badaniu syna,było za zimno ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrowka Re: Opolski ZUS czyni cuda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 15:21 jak dlugo orzecznik bedzie oplacany przez ZUs, tak dlugo nic sie nie zmieni. Orzecznikami powinni byc emerytowani lekarze - pracujzcy spolecznie - ktorzy swoim autorytetem stwierdaliby stan chorobowy. Inaczej zawsze bedziemy traktowani jak naciagacze. Dlaczego o "cudownych ozdrowieniach" nie slychac u bylych funkcjonariuszy SB? ciagle choruja mimo mlodego wieku i nic nie wskazuje na to by mialo im sie poprawic. Renty maja wysokie i tak "chorujac" wytrwale doczekaja do emerytury tez niemalej. Czy to nie powinno zainteresowac kogos rozumnego? Hej - rozumny - gdzie ciebie szukac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markos Re: Opolski ZUS czyni cuda? IP: *.b.pppool.de 10.02.05, 09:29 ... i znowu Polska anonimow, czy ten szlachetny lekarz nie ma nazwiska, nie podpisal i nie osteplowal urzedowa pieczatka swojej decyzji, jesli ma racje to niech jej broni sam, a nie za pomoca przelozonych, o ile mial inne wytyczne, to niech to przyzna,ponoc wszystko sie dzieje w imie ustawy. Lustrowac w RP trzeba i to pilnie wszystkich anonimow ktorzy boja sie firmowac wydawane decyzje swoim nazwiskiem, fee.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad Re: Opolski ZUS czyni cuda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 10:01 Co tam Częstochowa. Do opolskiego ZUS-u powinni pielgrzymować wszyscy ciężko chorzy celem cudownego uzdrowienia. Tu w Opolu przy ul.Wrocławskiej jest to cudowne miejsce. Proponuję "Pana Orzecznika" za życia kanonizować. Przecież na miejscu są dowody cudownych uzdrowień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chaplin Re: Opolski ZUS czyni cuda? IP: *.zeto.opole.pl / *.zeto.opole.pl 10.02.05, 10:18 To jest horror show, niektórzy tak sobie wzięli do serca ustawy produkowane przez kretynów i na kolanie ,że wpadaja z jednej skrajności w drugą.Proponuję,żeby w ZUSie powstał kabaret, bo i tak jest już dość wysmiany.A orzecznik może by został przetestowany z dziedziny medycyny,bo raczej mało ma wspólnego z profesja lekarska a więcej z lizajstwem i smarowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Zachnik Re: Opolski ZUS czyni cuda? IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 10.02.05, 12:11 Witam jestem kolegą Adama chodziłem z nim do jednej klasy w szkole zawodowej tez jestem chory i tez miałem problemy z ZUS ale Zabrzańskim bo mi powiedzieli ze jestem zdolny do pracy. Adaś czymaj się powodzenia pozdrowienia z Zabrza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Mnie powiedziała na komisji lekarka,że jestem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 12:38 za...młoda!Niespecjalnie sie przyglądała dokumentacji-poprostu przerzuciła odpowiedzialność na biegłego.Po trzech latach (tyle trwała sprawa łącznie z sądem w Opolu i Wrocławiu-apelacyjnym)wiem na czym stoję.Własciwie leżę.Jestem po 40-tce.Czy to jakas szczególna młodość?Wiem,ze jestem ładna,ładnie wyglądam,- bo się staram.Ale czy mądry lekarz patrzy na wygląd?Przeciez to dowodzi tylko,że nie daję sie chorobie a staram jakoś żyć???!!Lekarze orzecznicy maja wytyczne-wynikające z ustawy.Tak-ale ta ustawa tworzona jest przez ludzi szukających oszczędności.Szkoda,ze nie tam gdzie nalezy!Bedąc na turnusie rehabilitacyjnym poznałam obwieszonego zlotem faceta ze Sląska-powedział ile zapłacił za rente-takich należy ścigać!!Lekarze-nie kompromitujcie się bardziej !!kto Wam zaufa?Chyba desperat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorian(Świdnica) Re: Opolski ZUS czyni cuda? IP: *.adner.net / 80.51.146.* 10.02.05, 12:25 Byłem w takiej samej sytuacji w 8 roku mojego życia wykryto u mnie wady rozwojowe nerek po poważnym przeziębieniu, a w rezultacie usunięto mi nerkę po 8 mięsiącach leżenia w szpitalu we Wrocławiu gdzie przeszedłem trzy operacje. Podczas operaji usówania nerki uciekałem dwa razy na tamten świat. W roku 2001 przyznano stopień niepełnosprawności umiarkowany (II grupa) i ręte socjalną na okreś 2 lata, który upłynoł we wrześnu ubiegłego roku. Na komisji o przedłużenie ręty uslyszałem to samo, że jestem częściowo niezdolnu do pracy a nie całkowice i już wtedy powiedziano mi że z pieniędzy nici.pracowałem wtedy w zakładzie pracy chronionej i dorabiałem do ręty która wynośiła 427 zł i drugie tyle mogłem dorobić nie więcej. Pieniądze przeznaczałem a naukę w szkole wieczorowej oraz dojazdy do niej (bo długie spaceymie męczą) , którą ukończyłem w tym roku zdająć maturę z językiem angielskim (pisemną i ustnyą). Zamierzałem iść na studia informatyczne także wieczorowe gdzie czesne za miesiąc wynosi 430 zł, i na tym sie skończyło. Decyzja z ZUS-u przyszła taka jak mi powiedział ożecznik rętę dostałem ale bezpłatną, a moich rodziców nioe stać na to żebu mi kupić nawet książki. W mojej pracy chcialempracować na cały etat, a nie jak wcześniej na pół etatu zarabiając 427 zł. Niestety nic niedało się zrobić stwierdził mój pracodawca, a zarabiałem jeszcze mniej ponieważ PEFRON niepłacił już za mnie tylu składek jak wtedy jak miałem II grupę. I w taki sposób zostałem na lodzie byłem rozpaczon moim losem i utratą możliwości dalszej nauki. Od tygodnia pracuję w innej firnie i o innej branży, a przed pracodawcą ukryłem fakt mojej ułomności oraz na badaniach lekarskich co było dla mnie bardzo trudne, przykre i z ledwością mi się udało dlatego że mam ma obu bokach ciała 30 centymetrowe szramy po operacji. Chodzenie na basen co bardzo lubię sprawia mi wiele trudności, przez to jak lidzie wpatruja sie we mnie i tego żadne pieniądze nie są w stanie pokryć. Moja obecna praca jest ciężka i mimo to, że nie wolmo mi dzwigać robie to teraz na codzień z wielkim trudem pracując na trzy zmiany i w soboty, abym mógł zarobić więcej i odłożyć na sudia, które mam zamiar zacząć w tym roku we wrześniu bym mugł znaleść lżejszą pracę po ukończenu studiów jak wcześniej mie padnę i przykuje mie do łużka szpitalnego. Może wtedy dostane ręte ale co to za życie. Zakład Utrudniania Samoistniena (ZUS) mi nie pomoże mi w tym do czego został powołany i za to mu serdecznie NIEDZIĘKUJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja.opole Proszę o kontakt 10.02.05, 14:50 Wszystkich, których spotkały trudne przejścia w opolskim ZUS, bardzo proszę o kontakt pod numerem: 40 12 024 lub e- mail: beata.labutin@opole.agora.pl Gwarantuję anonimowość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mx Re: Proszę o kontakt IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 10.02.05, 16:20 No cóż. Absolwenci medycyny dzielą się na tych co zostają lekarzami i na tych którzy tylko "skończyli medycynę". Rodzicom Adasia życzę powodzenia i szczęścia w tej długiej, ale jednak nie do końca beznadziejnej walce przeciwko skretyniałym urzędnikom w białych kitlach. Swoją drogą ciekawe czy można przeciwko "takim" wygrać w sądzie cywilnym ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sik Re: Proszę o kontakt IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 10.02.05, 21:33 pani redaktor mam nadzieje ze ma pani pojemna skrzynke mailowa bo tych spraw sa tysiace...do zusu nie trzeba przyjsc z choroba ale z koperta! Odpowiedz Link Zgłoś
kumys Re: Proszę o kontakt 11.02.05, 18:11 Moja dobra kolezanka odbywala polroczna praktyke po studiach w ZUSie, opowiadala mi jak wyglada dzien pracy. Zaczyna sie od herbatki, potem kawka, potem gazetka, potem sniadanko, potem kilka telefonow, potem jakies sprawozdanko czy tzw zbiorowka, na ktora sie caly tydzien czekalo jak na Godota. i od 14 godziny goraczka pakowania i szykowania sie do wyjscia. Nie dawali jej nic do roboty, tak ze przez pol roku nawet nie poznala dokladnie co ten jej dzial robi, do niczego nie byla dopuszczana, nie miala dostepu do komputera, a za wszystko zaplacil chyba Urzad Pracy z naszych podatkow. jeden skandal, po co takie praktyki czy staze, ktore nic nie dają, bo i tak zatrudnił ZUS kogo mial zatrudnic , znajomych kierownika czy dyrektora... Ona nie dostala tampracy, bo spoza ukladu. Nie wiem ile osob pracuje w ZIUSie, ale wydaje mi sie ze okolo 2/3 za duzo. Sam w swoim biurze co roku dostaje z ZUSu druki sprawozdan do wypelnienia i okazuje sie, ze to dla mnie druki, tylko dla poprzedniego lokatora sprzed 6 lat!!! co roku im to odsylam jako zle zaadresowane, i co roku dostaje nowe na poprzedniego najemce tego lokalu. Taki tam maja burdel! Moja znajoma tez kilka razy zanosila do ZUSu jakies ksero czegos, nie pamietam juz czego, i okazuje sie, ze niedawno znowu jakas panienka do niej zadzwonila zeby jeszcze raz to dostarczyla, bo nie wiedza gdzie to schowali. Ot, zatrudnia sie ludzi z klucza PZPRowskiej jeszcze nomenklatury, sami znajomi znajomych i rodzina królika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uzdowiona Re: Opolski ZUS czyni cuda? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 18:58 To już nie pierwsze uzrowienie. Mam wrażenie, że taki lekarz orzecznik (swoją drogą, czy ma ku temu jakieś specjalne uprawnienia, kursy, egzaminy itp??? i dzięki temu jest jakoś lepszy od innego lekarza) dostaje chyba premię od ilości "odrzuconych". W końcu pula nagród z zaoszczędzonych rent jest bardzo duża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filip Re: Opolski ZUS czyni cuda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 20:39 ZUS MUSI KOMBINOWAC ABY MIEC KASE DLA SWOICH PRACOWNIKÓW NA DOFINANSOWANIE OBIADKÓW O CZYM PISAAY GAZETY NA WYMIANE DRZWI KTORE SOM OBECNIE DOKONYWANE I SZMAL DLA PANI EWY O. I RESZTY ELITY PROMINENTOW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZBYSZEK Re: Opolski ZUS czyni cuda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 20:53 DLA WSZYSTKICH OSZUKANYCH PRZEZ ZUS - CWANIAKOW WBIALYCH KITLACH PODAJE ADRES OSTATNIEJ SZANSY ZUS DEPARTAMENT SWIADCZEN EMERYTALNO-RENTOWYCH UL. CZERNIAKOWSKA 16 KOD 00980 WARSZAWA PS:MOZE TAM JEST KTOS ZDROWY NA CIELE I UMYSLE Z DRUGIEJ STRONY JAK IM NIE WSTYD W KONCU JESTESMY W UNJI EUROPEJSKIEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Opolski ZUS czyni cuda? IP: *.adner.net / 80.51.146.* 10.02.05, 22:18 Kim był ORZECZNIK, który wydał taką decyzję? Jakimi kierował sie zasadami zapisanymi w ustawie? - z tego wynika że zasady są tylko jedne - likwidacja rent dla ludzi którzy są pokrzywdzeni przez los. On chyba nie wie co to jest za choroba wodogłowie. Z tego wynika, że to jego trzeba przebadać, czy się nadaje na takie stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FRANEK Re: Opolski ZUS czyni cuda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 22:33 DLACZEGO NACZELNA IZBA LEKARSKA NIE REAGUJE W TAKICH PRZYPADKACH ORZECZNICY PSEADOLEKARZE W NORMALNEJ RZECZYWISTOZCI POWINNI BYC POZBAWIANI PRAWA WYKONYWANIA ZAWODU JA OSOBIZCIE JESTEM SZCZESLIWY ZE PSELDOLEKARZE JAKIMI SAOM ORZECZNICY NIE LECZOM W NORMALNYCH PRZYCHODNIACH BO TAM TRZEBA WYKAZA SIE WIEDZOM BOZE BRN NAS PRZED ORZECZNIKAMI AMEN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADOLF Re: Opolski ZUS czyni cuda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 22:44 CZYM SIE RUZNIOM KOMUNISCI Z SLD OD ORZECZNIKÓW W ZUSIE? NICZYM TO BANDA I TO BANDA NIE PONOSZONCA RZADNYCH KONSEKWENCJI ZA SWOJE IDIO TYCZNE POCZYNANIA RZYGAC SIE CHCE JAK SLYSZE ZUS I SLD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HENIEK Re: Opolski ZUS czyni cuda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 22:52 CHLOPIE TRZYMAJ SIE NAKRENCAJ RODZICOW ZEBY WALCZYLI GDZIE SIE DA LONCZNIE Z BRUKSELOM I STRASBURGIEM HAMSTWO I ZLODIDZIEJSTWO NALERZY TEMPIC JAK CHWASTY NA POLU JESTEM Z TOBOM Odpowiedz Link Zgłoś
medard46 Re: Opolski ZUS czyni cuda? 10.02.05, 22:54 Nie tylko w Częstochowie bywają cuda. ZUS to przecież Z-akład U-tylizacji S-zmalu, mówi to inwalida. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: Opolski ZUS czyni cuda? IP: *.ne.client2.attbi.com 11.02.05, 04:07 Chyba sie zgodze z orzecznikiem - bo pewnie na te sama chorobe co Adam i nawet bardziej zaawansowana wiec skoro lekarz orzecznik moze pracowac to czemu nie Adam?!! A oto moje propozycje pracy dla Adama, bardzo szkoda ze pozycja orzecznika jest juz zajeta(koniecznie zeby uslugi wykonywal dla lekarzy orzecznikow,innych pracornikow ZUS-u, oraz politykow wtedy jego praca bedzie pozyteczna dla spoleczenstwa.): 1. Mechanik samochodowy - specjalnosc hamulce 2. Instalator gazowy -u nich w domach 3. Kierowca albo lepiej pilot - zdalnie sterowany samolot 4. Fryzjer - golic tylko brzytwa i na slepo 5. Policjant - koniecznie praca w akordzie (beda pieniadze dla chorych) 6. Elektryk - zwlaszcza w lazience 7. Palaczem w kotlowni - wezmie sobie do serca oszczednosci "przestanie palic" 8. Nauczycielem - jego uczniowie beda mieli wieksza wiedze niz orzeczniki 9. Barmanem - bedzie im dawal do picia co on lubi - wyleczy z alkoholizmu 10. Woznica - bedzie oslami oral 11. Chirurg - niech robi operacje mozgu (moze im sie polepszy) 12. Redaktorem naczelnym NIE - Urbanowi grozi trzey lat więzienia, a nam ze NIE nie bedzie klamal. oraz kategoia gdzie Adam bedzie pelnoprodaktywnym pracownikiem - przewyszy obecnych w jakosci swiadczonych uslug A. Prezydentem polski - jak Pietrzak nie bedzie kandydowal - moze nie bedie weselej ale i gozej juz nie bedzie B. Senatorem i poslem - moze bedzie jakas normalna ustawa i nie bedzie spal C. Prezesem IPN - zrobi 7 oddzielnych list w zaleznosci od szkodliwosci spolecznej i panstwowej: 0. pokrzywdzonych, 1. pracownikow etatowych, 2. zmuszonych do wspowpracy, 5. ochotnikow 7. szczegunie okrutnych, 9. pokrzywdzonych "bo przestano przesladowac zolnierzy KA i nie moga ich katowac" 10. orzecznikow z ZUS-u (Rodzice Adama podajcie nazwisko orzecznika - na liscie IPN przy orzeczniku trzeba dopisac "pracuje do dzisiaj" ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chora również Re: Opolski ZUS czyni cuda? IP: *.jgora.dialog.net.pl 11.02.05, 10:57 To banda skorumpowanych cwaniaków. tak dokładnie jest w każdym zakładzie. kto dobiera ludzi do pełnienia słuzby w instytucjach mających wydawac opinie o tym czy człowiek jest zdolny do pracy czy ma prawo do renty. Zgroza wstyd - wy lekarze, pracownicy zus jesteście ludzmi?. Ohyda Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_rozpacz zlikwidowac monopol ZUS 11.02.05, 21:01 lekarzy orzecznikow, dokladnie sprawdzic, z wydawanych przez nich decyzji, dac szanse konkurencji, na rynku ubezpieczen spolecznych, Odpowiedz Link Zgłoś