Dodaj do ulubionych

Będzie tu jakiś normalny dostawca usług internetow

23.02.05, 11:34
Mam interet załozony w TV Kablowej w Zawadzkiem. Od Grudnia właściciel blokuje P2P, nie mozna grać przez sieć. Łącze jest przeciążone do granic mozliwości. Sieć działa tragicznie. Podpisuje sie umowe na 128 Kbps tymczasem czasami działa mniej niż 64 Kbps, w nocy promocja 256 Kbps, w praktyce mniej niz 128 Kbps. O ściaganiu czegokolwiek można sobie pomażyć. Jest to czysty chwyt markietingowy, żeby zyskać więcej klientow. Facet tłumaczy sie że czeka na nowe łacze od telekomunikacji, w co coraz bardziej wątpię... Interet oferuje za 50 zł, Telekomunikacja już za ponad 70 zł :( Właściciel kablowki wykorzystuje sytaucje i kozysta z wysokich cen TPSA. Nic nie informuje o jakichkolwiek blokadach w umowie... Czy takie działania są bezkarne? Czy nie będzie tutaj już innego dostawcy usług?
Obserwuj wątek
    • optymista7 Re: Będzie tu jakiś normalny dostawca usług inter 25.02.05, 22:27
      Sprobuj pogadac z gosciami od kafejki internetowej Dragon nad Kaskada w
      Zawadzkiem. Slyszalem, ze ponoc juz zakladaja stala siec. Co do szczegolow -
      nic nie wiem, ale podobno jest taniej niz w TVK. Najlepiej sie przejsc i
      zapytac.
      • stefan_ems Re: Będzie tu jakiś normalny dostawca usług inter 27.02.05, 13:18
        A nie ma w Zawadzkim sieci radiowej www.ekipa.pl ? Radiowy net ma swoje
        wady, ale zawsze coś. Ostatnio doszło im zadowolonych klientów ze Suchej i
        Szymiszowa. Podobno wystarczy kilku chętnych i zakładają. Większa
        konkurencyjność sprzyja internautom ;-)
        • dino22 do stefan_ems 28.02.05, 23:37
          Witam, z tego co czytałem to on chce za podłaczenie 480 zł, to lekka przesada,
          a po drugie to z tego co wiem to też blokuje niektore usługi tak jak to ma
          miejsce w Zawadzkiem. W sieciach radiowych i kablowych z tego co się
          zosrientowałem to normalka żeby zwiekszyć sobie dochody. Wymówki dla
          niecierpliwych klientów typu "czekamy na łacze z TP" to też stary numer. Wydaje
          mi się jednak że w umowie powinno być zaznaczone jakie usługi się blokuje, a
          nie że klient podpisze umowe a potem się dowiaduje że zapisał sie do takiego
          badziewia. Jeśli zrezygnujesz płacisz karę a właściciel tryufuje... Sieci
          radiowe i kablowe są nastawione na jak największy zysk bez względu czy to jest
          ucziciwe czy też nie. W Zawadzkiem nie jest jeszcze tak tragicznie w porównaiu
          z innymi sieciami. Osobiście wykupiłem internet nie tylko po to aby przegladac
          strony www ale kożystać z wszystkich usług. Z jakiej racji nie moge wykorzystać
          tego za co płace? No ale tak to już u nas jest...
          • rakfiol Re: do stefan_ems 01.03.05, 01:54
            >Wymówki dla niecierpliwych klientów typu "czekamy na łacze z TP" to też stary
            numer.<

groups.google.pl/groups?hl=pl&lr=&threadm=cslbu2%245tu%241%40nemesis.news.tpi.pl&rnum=1&prev=/groups%3Fhl%3Dpl%26lr%3D%26selm%3Dcslbu2%
            25245tu%25241%2540nemesis.news.tpi.pl

Choc tez do konca nie jestem zadowolony, to jednak wygladana to, ze nie jest to
            bezzasadna wymowka.

Pozdr
            • dino22 do Rakifol 01.03.05, 13:41
              Witam! Nawet jeśli czeka to po jakiego licha połancza tylu ludzi skoro wie że
              nie ma tego łacza. Poczytaj sobie na stronce znowu podłanczają nowych ludzi a
              internet jak dzialal tak dziala dalej. Strony otwierają się dosyc szybko bo
              poblokowane są inne usługi (według właściciela to tylko niski priorytet i że
              nie ma blokady, kto ma interet to wie co oznacza ten niski priorytet) Wiesz
              płace za to i tez chcę korzystać z wszystkich możliwości jakie oferuje interet,
              a nie że ktoś decyduje co ja moge a co nie. W tej chwili jestem zmuszony
              korzystać z tej usługi gdyż pisze prace dyplomową, jednak zaraz potem rezygnuje
              chyba całkowicie z interetu, bo naprawde szkoda pieniędzy na takie coś :( A co
              do tego czy to się zmieni, to naprawde szkoda się łudzić i jeszcze jedno to 2
              Mb to krpola w morzu potrzeb, jeśli chcą tylko 2 Mb wykupić to tylko po to żeby
              podpiąć pod nie kolejne 30 osób. No cóż ale w naszym ukochanym kraju tylko
              można w ten sposob zarobić, tak więc wcale nie dziwie się właścicielowi że robi
              jak robi, wystarczy sobie poogladać ofery z innych sieci kablowych, żadna
              nowość, jest tylko jednym z wielu, który w ten sposób postępuje. Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka