Dodaj do ulubionych

Ulotką w swą szkołę

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 07:36
Zastanawiam się do jakiego gimnazjum w Opolu posłać mojego syna od
września.Liczę na Wasze podpowiedzi i z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zbulwersowany [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 08:14
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: akademik Re: Ulotką w swą szkołę IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 18.04.05, 08:28
      a ta ulotka to czasem nie przejaw wolnosci slowa?? jak chca te dziewczynki
      ukarac??do wiezienia pojda? hehehehe tez mi przewinienie hehehehehe
    • Gość: wara Jedno pewne , demokracji w tej szkole nie ma... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 08:50
      ...poczekajmy jeszcze trochę aż coś się wydarzy i wtedy ...powołamy
      komisję,prasa będzie miała o czym pisać. Do dyrekcji szkoły : więcej logiki w
      myśleniu. Mażna śmiało założyć , że czas w tej szkole się zatrzymał...na ...no
      właśnie na którym mrocznym roku??? Wszak wybór jest duży...A może wpływy
      Łukaszenki silne?
      • Gość: Łopolanin Świat idzie do przodu IP: *.airnet.opole.pl 18.04.05, 10:00
        Po pierwsze: byłbym ostrożny z epitetami per zdziry. I ty kiedyś będziesz miał
        córkę lub wnuczkę i wg tych kryteriów może się okazać zdzirą bo będzie chciała
        mieć kolczyk nie tylko w uchu.
        Po drugie: Reakcja dyrekcj: "karać", to typowa komuna. Karać za co? Że głośno
        wyrażają swoje zdanie ? Pewnie że ich zdanie jest na poziomie nastolatek ale
        jakie ma być ? Zdaniem dorosłych kobiet ? Mnie osobiście do tego gimnazjum
        zniechęciły nie ulotki ale reakcja dyrekcji.
        Po trzecie: Demokracja w szkole ? I może dzieciaki przegłosują, że mogą w
        każdej chwili i bez ograniczeń wychodzić ze szkoły ? Uczniowie za to powinni
        wiedzieć DLACZEGO są pewne zarządzenia choć nie wszystkie mogą się im podobać.
        Po czwarte: Odkryte brzuchy i mini w szkole jest z oczywistych powodów
        niedopuszczalne ale kolczyk w języku jest dyskusyjny. To czy nasze dzieci będą
        nosić kolczyki i palić papierosy nie zależy od tego czy będzie to robić jego
        kolega w szkole tylko od nas rodziców.
        Po piąte: Pani dyrektor ośmiesza się zrzucając winę za niski poziom nauczania
        na dzieci.
    • Gość: Mistral Elopo - słów parę z doświadczenia IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 18.04.05, 10:05
      Trudny wybór ze szkołą, zawsze znajdzie się wiele "za" i "przeciw". Moje dzieci
      chodzą do PG 7 przy Oleskiej. Szkoła średniej wielkości (bodaj sześć
      oddziałów), żelazną ręką zarządzana przez swoją wieloletnią dyrektor (respect),
      raczej spokojna (szkoła, nie dyrektor - ta potrafi się rozzłościć :)) i nie
      targana jakimiś subkulturowymi konfliktami ani, tym bardziej, akcjami z zakresu
      kodeksu karnego. Nauczyciele, jak to ludzie, jedni mocni, inni słabi - ale
      średni poziom wydaje się być zadowalający. Pamiętać musimy jednak zawsze o
      podstawowej zasadzie - szkoła ma służyć raczej nauczaniu; od wychowywania są
      rodzice...
    • Gość: pedagożka Re: Ulotką w swą szkołę IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 18.04.05, 10:08
      Szkoła powinna się dobrze zastanowić jak się zmienić, by uczniowie nie pisali
      takich ulotek, lecz by zachęcali swoich kolegów do udania się do tego
      gimnazjum. Uczennice wykazały się dużym "poczuciem obywatelskim", czego nie
      należałoby karcić, gdyż powinno dyrekcję cieszyć, że uczniowie zabierają
      aktywny głos o szkole. A że jest on przykry, to już wina stoi po innej stronie.
      Uczono mnie, że obecna szkoła XXI wieku jest szkołą dla ucznia a nie
      nauczyciela. Podobno miała to zmienić reforma, jak widać do niektórych szkół
      jeszcze nie dotarła.
    • Gość: maturzystka Re: Ulotką w swą szkołę IP: 80.51.233.* 18.04.05, 10:42
      proponuję II lo :)
    • Gość: luzik Re: Ulotką w swą szkołę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 10:47
      oj bardzo płaski horyzont prezentuje p.dyrektor PG-2,ani jedna jej wypowiedź
      nie błyszczy intelektem,a już zwłaszcza ta:"kraty w oknach mamy tylko na
      parterze". Kłaniają się przepisy BHP i P.Pożarowe,polecam tą wypowiedź
      odpowiednim służbom panstwowym.
    • Gość: ojciec zawiesis nauczycieli,zwolnic dyrekcje IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 18.04.05, 10:58
      przeciez ta szkola to patologia i kabaret oraz ciemnogrod w jednym,,,,,,do prokuratury zglosic ich dzialalnosc przeciwko prawom obywatelkskim,wolnosci i swobodzie wypowiedzi,prpepisim p pozarowym,oraz zdrowemu rozsadkowi,,,,,DLACZEGO JESZCZE DYREKCJA NIE JEST ARESZTOWANA ZA PRZESTEPSTWA,KTORYMI SIE CHLUBI,
      • Gość: rozum Re: zawiesis nauczycieli,zwolnic dyrekcje IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.05, 21:45
        pocałuj sie w pompe
    • Gość: student Re: Ulotką w swą szkołę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 13:54
      Widzę, że pani dyrektor widzi swoją szkołę w samych superlatywach. Nic dla niej
      nie jest złe, nie ma żadnych zastrzeżeń. Chciałbym jednak zapytać ile razy pani
      dyrektor przeprowadzała ewaluacje sposobu nauczania, ile razy uczniowie mieli
      okazję wypowiedzieć się anonimowo na temat szkołu? Te dziewczyny zrobiły coś co
      z pozycji prawa nie jest zabronione - skorzystały z wolności słowa. Nie obraziły
      nikogo, nie wyimeniły nazwisk wraz z wulgaryzmami. To że panią derektor to
      zabolało to prawidłowo - niech się troszkę pomartwi o swoich uczniów. Oni w
      przyszłości będą licealistami potem studentami i muszą nauczyć się wolnośći w
      wyrażaniu swoich opini. Nie chcemy chyba kształcić zastraszonego społeczeństwa
      (czas komuny minął). Zamiast karać te dziewczyny zapytajcie jak one widzą sposób
      poprawy. DIALOG pani dyrektor to dobry sposób !!!

Pozdrawiam już emerytowanego Pana dyrektora z mojej daaaawnej podstawówki oraz
      byłą panią dyrektor z mojego liceum daaawnego liceum (oni wiedzą o kogo chodzi)-
      takich ludzi już nie ma. Dla nich szkoła była życiem, a nie stołkiem.
    • Gość: popieram uczennice Re: Ulotką w swą szkołę IP: *.200-68.tampabay.res.rr.com 18.04.05, 15:40
      Jak w basni Andersena, funcjonujace poza wewnetrznymi strukturamu oswiaty,
      dzieci zauwazyly, ze krol jest nagi. Na nic zatem pedagogiczne tresci, szumnie
      brzmiace slowa, metody i srodki. Pod plaszczykiem rzeczowej wiedzy, wysoce
      kwalifikowana kadra nie potrafi rozwiazac zwyklych problemow uczniow
      charakterystycznych dla wieku nastoletniego. Na nic tez awanse nauczycieli,
      stopnie doskonalenia zawodowego i te wszystkie inne bzdety, skoro fachowa kadra
      nie zna potrzeb, dazen, marzen swoich podopiecznych. A moze fachowa kadra za
      bardzo obciazona naukowymi ambicjami zapomina, ze podmiotem jej dzialan sa
      uczniowie gimnazjum a nie studenci Sorbony. Wyraznie tez cos tutaj zatrzymalo
      sie w czasie, wszyscy wiemy, ze najlepszym srodkiem roudzenia motywacji uczniow
      jest odpowiedni system nagrod a nie kar i to od razu tych najwyzszego kalibra.
      Ciagle zapominamy, ze czasy komuny, ponoc sie juz skonczyly, szkoda,ze nie w
      polskich szkolach, gdzie zarzadzajacy swoje stolki zawdzieczaja wewnetrznym
      ukladom, a nie talentom przywodczym i pedagogicznym.
      • Gość: rozum Re: Ulotką w swą szkołę IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.05, 21:46
        a łeb im ogolić, tym gó..arom z ulotkami i do Afryki won
    • Gość: uczennica pg2 hahahahhahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 17:17
      poniewaz jestem doskonale zaznajomiona z sytuacją ktora miala miejsce w sobote i
      kolejnych dniach skomentuje pewne aspekty z artykulu "Ulotką w swą szkołę":
      Po piewsze pragnę zaznaczyć, iz "szanowny pan dziennikarz" nei wykazalal sie
      zbyt duzą lojalnoscią, gdyz zmodyfikowal pewne fakty (no ale zawsze trzeba
      szukac sensacji tam gdzie jej nie ma, pieniazki najwazniejsze).
      1. uczennice byly dwie
      2. "...bez zbednych ceregieli rozdawaly ulotki...". Tak. To bardzo ciekawe. ze
      wzgledu na to ze na otwarte drzwi przyszlo moze 5osob uczennice zdazyly wypuscic
      w obieg dwie, powtarzam DWIE, ulotki. w dodatku jedna trafila do aktualnego
      ucznia pg2, a druga w rece "pana z aparatem" //czyzby juz bylo wiadomo skąd
      gazeta wyborcza miala jakiekolwiek informacje o alym zdarzeniu?//
      3.o tym, ze zamykanie toalet bylo dezycją samorzadu, slysze pierwszy raz. szkoda.
      4. kraty tylko na pierwszym pietrze. fantastyczny argument. bardzo czesto
      skaczemy z drugiego pietrA. na to oczywiscie dostajemy pozwolenie. dziekujemy!
      5. bezpieczenstwo na wychowaniu fizycznym. wow. to faktycznie ogromny problem
      sciągnąc mna 45minut kolczyki....
      6. co do ostatniego punktu az brak mi slow. niejednokrotnie zglaszane byly
      przypadki zrywania i palenia naszywek. niejednokrotnie slyszalam krzyk
      "bruuuuuuudasy" pod adresem osob ubierajaych sie na czarno.

tak tylko. bez emocji. mam nadzieje ze dyrekcja mnie nie ukarze:>
      • Gość: pracz szkoła to syf !!! IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 18.04.05, 17:44
      • Gość: jolka W całym tym z......m kraju ten kto ma odwage powie IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 18.04.05, 18:48
        W całym tym z......m kraju ten kto ma odwage powiedzieć prawdę musi byc
        ukarany. Lepiej ukarac, zamknąć usta mówiącym prawdę niż zweryfikowac swoje
        postępowanie a co najważniejsze nikt nie chce powiedzieć : tak to również nsza
        wina. Najlepiej zwalić odpowiedzialnośc na innych, obarczyc winą młodzież.
        Zapomiały baby jak same kiedyś były młode i ubierały się inaczej niż 50 latki.
        Panie nauczycielki kogo chcecie kara ć i za co? za prawdę, odwagę? Wstyd , nie
        jesteście 100% pedagogami skoro w ten sposób załatwiacie problem/ radze
        zastanowic sie nad sobą i nad całą sytuacją. Jeszcze jest czas.
    • Gość: Zdegustowana Re: Ulotką w swą szkołę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 19:21
      „ Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego w słowa.”

Czytając dzisiejszy artykuł oraz komentarze postanowiłam zadedykować te
      słowa Juliana Tuwima przede wszystkim panu, panie Redaktorze oraz wszystkim,
      którzy muszą się dowartościować tym, że krytykują i poniżają innych.
      Mam dziecko w trzeciej klasie gimnazjum. Chciałam zapytać rodziców innych
      gimnazjalistów ile czasu poświęcili, by pomóc w zorganizowaniu jakiejkolwiek
      szkolnej imprezy? Czy sprawdziliście Państwo chociaż raz, jak zachowują się
      Wasze pociechy tam, gdzie wydaje im się, że ich nie widzicie?
      Czy zanim napisaliście swój komentarz zaglądaliście Państwo na stronę
      gimnazjum, żeby zobaczyć jakie ma osiągnięcia?
      Czy w końcu panie Redaktorze, w sobotę na pewno byliśmy w tej samej szkole? Ja
      widziałam wielką pracę Uczniów i ich Nauczycieli, którą włożyli w realizację
      projektu edukacyjnego „Ogień”, a czyżby Pana zainteresowała tylko tania
      sensacja?

Zdegustowana Państwa postawą matka
      • Gość: popieram uczennice Re: Ulotką w swą szkołę IP: *.200-68.tampabay.res.rr.com 18.04.05, 22:21
        Czy nie uwaza Pani, ze przygotowanie jednego pokazowego dnia, programu itp. nie
        jest swiadectwem tego co rzeczywiscie szkola reprezentuje. To tylko
        tzw.pokazowka o jakim zaangazowaniu rodzicu pani mowi?. Kiedys uczestniczylam w
        pierwszomajowych pochodach, w ktore zaangazowani byli moi rodzice, dziadkowie i
        ja> I co z tego wyszlo, a wszystko po to " by Polska rosla w sile, a ludzie
        zyli Dostatniej>
        • Gość: Mysląca Re: Ulotką w swą szkołę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 12:27
          Ja nie stanę tu ani za uczniami ani za szkołą... stanę za mądrością a ona
          mieści się i w nich i w niej.
          Widzę uczniow i nauczycieli zaangażowanych, mających pomysły, chcących coś
          zmienić choć nie zawsze to się udaje, jak to w życiu - w sejmie, na poczcie, na
          przystanku, na basenie....
          Widze też uczniów i nauczycieli krytykanckich, niezadowolonych, w bezruchu, nie
          czyniących nic. Jak w życiu jedni są lepsi drudzy gorsi. Można zadac pytanie..
          czy dziewczyny pisząc tę ulotkę naprawdę chcialy coś zienić? Czy wykorzystały
          wszystkie drogi do zmiany? Czy angażowały się w życie szkoły? Zostawiam to ich
          sumieniu.
          Tylko dlaczego ich wypowiedz rani uczniów ktorzy po lekcjach zostają by
          poszerzać wiedzę, rozwijać zainteresowania. Tych ktorzy jadą na konkursy,
          zawody i zdobywają tam laury. Tych którzy tworzą własne spektakle, wystawy,
          malują, śpiewają...
          Tylko dlaczego rani to tych nauczycili którzy poświęcają swój czas uczniom,
          uśmiechają się do nich i starają się im pomóc. Tych ktorzy lubią młodzież bez
          wzglądu na to jakiej subkultury są przedstawicielami. Nauczycieli ktorzy mają
          dużą wiedzą i starają się ją przekazać, uczniom ktorzy nie zawsze chcą słuchać.
          Dlaczego to uderza właśnie w tych "dobrych" uczniow i nauczycieli. A to dlatego
          że uczennice ktore napisaly ulotkę nie wpsomniały nic o nich... I ZNÓW DOBRO
          ŻYJE W CIENIU ZŁA. A chyba dziewczynom nie o to chodzilo.
          Jakby były szczere w swych intencjach były by też obiektywne.
          • Gość: Myśląca inaczej Re: Ulotką w swą szkołę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 15:41
            o tym wszystkim szkola powiedziala podczas drzwi otwartych
            o fantastycznych wynikach, o zaangazowaniu uczniow i nauczycieli.

o tym, o czym napisaly dziewczyny, szkola nie powiedziala.
            moze dlatego byly "nieobiektywne"?

proste.
            • Gość: ulotka Re: myśląca inaczej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 16:44
              współczuję Ci....dla Ciebie wszystko chyba jest zbyt proste. Tak to już jest z
              prostackiego punktu widzenia...
              • Gość: m.i. Re: myśląca inaczej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 21:50
                gdyby sie na prawde znalo sytuacje
                wtedy mialoby sie swiadomosc ze sprawa jest prosta,
                tylko rozdmuchana na sile przez gazete wyborcza.

dziekuje za wspolczucie
                choc mysle ze bylo nieopisanie falszywe.

notabene proponuje zapoznac sie blizej z roznicami "prostoty" i "prostactwa".
                mam nadzieje ze wyciagniesz stosowne wnioski, droga Ulotko.
                i skonczysz obrazac ludzi, majac tylko swoje subiektywne zdanie.
                pozdrawiam.
                • Gość: weglowodan Re: myśląca inaczej... IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 24.04.05, 06:48
                  Zgadzam sie. Wszystkiemu w miescie winne redaktory. Do dolu z wapnem tych
                  szkodnikow!
                • Gość: Myśląca Re: myśląca inaczej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 20:03
                  Ja cię rozumiem każda strona miała rację ... ale dlaczego gazeta wobec tego nie
                  wspomniała nic o wysiłku tych ludzi a tylko o ulotkach ? Bo zło jest bardziej
                  medialne
    • Gość: Uczennica PG2 Re: Ulotką w swą szkołę IP: 80.55.201.* 18.04.05, 19:47
      Moja opinia jest taka : " ...co wolno wojewodzie to nie tobie....." To co jest
      zawarte w tych ulotkach to nie jest prawda.. jestem uczennica owej szkoły.. i
      jestem zadowolona z jej wyboru. Sa jednak warunki, ktore musza spełniać wszyscy
      uczniowie.. co do wygladu (dziewczyn - wyzywajacy strój , mocny makijaz itd.)TO
      JEST SZKOŁA a nie .. homo niewiadomo.. Moze pani spokojnie wysłac syna do PG2
      przy ulicy Reymonta 43. Trafny wybór. (gdybym sadziła inaczej z pewnoscia nie
      chodziła bym dzis do tej szkoły ) Decyzja nalezy do pani.
      • Gość: zuzia Re: Ulotką w swą szkołę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 22:29
        jesli dzieciak chce się uczyć to pg 7 jesli chce miec dużo znajomych i totalny
        luzik (bez chamstwa) to chillautowa jest ósemka ,
    • Gość: law Re: Ulotką w swą szkołę IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 18.04.05, 21:55
      Art. 54.

Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i
      rozpowszechniania informacji.

• Gość: AGG Re: Ulotką w swą szkołę IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 18.04.05, 22:17
        W całym tym tyglu róznych poglądow i racji, dla mnie jedna sprawa jest prosta
        jak budowa cepa. Jeśli miała w ogóle pomysł, żeby wyrzucić uczennice za
        wyrażenie poglądów w tak demokratyczny sposób, to przekresliła swoją karierę
        dyrektora . Czego taka osoba nauczy? Nie chcę jej w żadnej szkole. Niech uczy
        przedmiotu dorosłych na platnych kursach, bo pedagogiem to nie jest napewno.
        Mozna cale życie z kims przezyc, a nagle przychodzi tzw moment podbramkowy i
        zupa wylana.
      • Gość: z boku Re:law IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 23:09
        Problem w tym...że prawo takie może mieć każdy.
        Wolność wtedy jest prawdziwa, jeśli nie wychodzi swoimi granicami poza wolność
        innych ludzi. Wydaje mi się, że należy uważać na opinie jakie tak dokumentnie
        się przekazuje. Młodzież w gimnazjum, to nie są dzieci nie znające granicy
        między dobrem a złem. Są rzeczy, które wypada...i nie wypada robić.
        Niedługo po ulicach Opola będą krążyły wyrostki z urojonym ADHD... i strach
        będzie się pokazać na ulicy.
        Przykre jest jedynie to, że uderza to w uczniów mądrych, rozumnych, którzy
        wiedzą po co chodzą do szkoły i wiedzą jak korzystać z możliwości, które im się
        podsuwa.
        Hmmm...zastanawiam się dlaczego żaden nauczyciel nie bawi się w odpowiedzi na
        te głupie zarzuty..
        Większość nauczycieli wie, że praca w gimnazjum jest bodaj natrudniejszą...
        Dlaczego studenci odczuwają paniczny strach przed praktykami studenckimi w
        gimnazjach?
        Życzę studentom, żeby też poczuli prawo Art. 54 :D
    • Gość: mama absolwenta p.Raszka to porażka! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.05, 23:43
      Prosze Państwa-miałam watpliwą przyjemność poznać ową kiepska dyrektorkę!Nawet
      dzieci o niej mówiły "porażka"!Kultura osobista-na niskim poziomie,oczywiście
      karanie,zespoły wychowawcze-to główna metoda radzenia sobie z
      trudnościami.Trudnoscia zawsze jest dla niej-odmienne zdanie,swoboda
      wypowiedzi,inność ucznia.Kompletnie nie radzi sobie z dziecmi!Prymitywny
      terroryzm,ponizanie>Nie lubi swojej roboty,młodziezy-zachowanie jak baba w
      maglu!Nie chce mi sie pisac więcej-choc mogłabym duuuużo!Mam nadzieję,że
      kuratorium wyciągnie wnioski,a konsekwencje łamania prawa poniesie
      owa "strażniczka prawa"Istna komedia-jak tam do tej szkoły chodziłam-to na
      samym wejściu pieknie wypisane były PRAWA DZIECKA!!!Już wówczas były
      notorycznie łamane!Żałuję,ze to ja kiedyś nie zrobiłam tego co te dzielne
      dziewczyny-znam wielu rodziców,którzy mieli ochotę pojsc na skargę na p.Raszkę-
      do kuratorium,nienawidzili tej szkoły równie silnie jak ich dzieci!!!Przecież
      to nie jest normalne! Wierzę,że pan Iszczuk zachowa przytomność umysłu i nie
      pozwoli skrzywdzic tych dzieci.Całe szczęscie,ze wypowiedział się w ten sposób!
      Przeciez ich postawa to akt desperacji ale i niezwykła odwaga-Szacunek
      Dziewczynki!
      W tej szkole są nauczyciele załośni-naśladują swego wodza???Wstyd i hańba!Moze
      wreszcie czas to zmienić?Może czas by niektorzy nauczyciele poszli sprzedawac
      marchew-bo może mniej szkody wyrzadzą?A gdzie pedagog???Dlaczego nie
      powstrzymuje szaleństwa dyrektorki?To tez świadczy o całej szkole-krązy
      opinia ,ze to najgorsze gimnazjum w Opolu-Hej!Pobudka-Wydział
      Oświaty,Kuratorium!!!Bo jak to się przedostanie do prasy krajowej???hihihi!
      • Gość: pracz Nauczyciele to mafia utrzymywana za nasze pie.... IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 19.04.05, 15:24
        ...niądze.
        Pa!
      • Gość: behemot Mamuśka..!! IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 19.04.05, 15:35
        Myslę że Twój syn pisze lepiej od Ciebie,bo z tego co napisałaś trudno cos
        zrozumieć.Kupa słow,a treści zero,ogólnie anonimowy donosik.....A gdzie
        pedagog???Dlaczego nie
        > powstrzymuje szaleństwa dyrektorki?To tez świadczy o całej szkole-krązy
        > opinia ,ze to najgorsze gimnazjum w Opolu-Hej!Pobudka-Wydział
        > Oświ
        aty,Kuratorium!!!Bo jak to się przedostanie do prasy
        krajowej???hihi....Żałuję,ze to ja kiedyś nie zrobiłam tego co te dzielne
        > dziewczyny-znam wielu rodziców,którzy mieli ochotę pojsc na skargę na p.Raszkę-
        > do kuratorium,nienawidzili tej szkoły równie silnie jak ich dzieci!!!Przecież
        ....Odwagi braklo jak dzieciak chodzil do szkoly,ale intencje były a teraz bije
        sie brawo gdy ktoś coś powiedział.Oj mamuśka,mamuśka od bezstresowego wychowania .
        • Gość: ja oj behemot!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 16:30
          sluchaj sieroto-odwagi bylo sporo i zrobilam co trzeba!W kwestii opinii szkoly
          nie zrobilam nic!Teraz zaluje!Ty nie rozumiesz tresci-czytaj wiec ze
          zrozumieniem?A syna bezstresowo nie wychowuje-pomylka!Poprostu wiem wiecej-ale
          nie mam ochoty sie zołądkować-obrońco pedagoga!hehe!Zaden donosik=fakty!ojojoj!
          kiepsko z mysleniem
          • Gość: nauczyciel Re: oj behemot!!! IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.05, 18:20
            obyś cudze dzieci uczył... bez komentarza
            • Gość: m. szkoła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 18:02
              uważam , że nie nalezy oceniac i komentowac pracy pani dyrektor i nauczycieli,
              jezeli nie było sie nigdy na ich miejscu!!!biera cała odpowiedzialnośc za
              zdrowie waszych dzieci!!uczniowie gimnazjum to osoby niepełnoletnie i nie moga
              sobie wychodzic ze szkoly kiedy chcą(tym bardziej ze szkola znajduje sie w
              centrum miasta-ulice itp.)jakby doszło do wypadku,cała odpowiedzialnosc
              poniesliby pracownicy szkoly, a nie rodzice!!!!i napewno w tym momencie rodzice
              by zwalili wine na szkołę!!!
              Może te dziewczyny maja troche racji, ale postawcie sie na miejscu nauczycieli
              i dyrekcji.
              pozdrawiam
      • Gość: boy Re: p.Raszka to porażka! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 18:17
        mamusiu ,kochana! weź sie za wychowywanie , a nie za gadanie!!!ciesz sie , ze
        twój syn wogóle skończył szkołę!!
    • Gość: zyczliwam ja Re: Ulotką w swą szkołę IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.05, 21:43
      Powiem krótko:
      1. Kible zamknięte bo niektórzy rodzice nauczyli szcz.., itd.
      swoje dzieci na podłogę, dewastować drogie wyposażenie w wymyślny sposób (
      patrz dokumentacja napraw i remontów). To uniemożliwia innym normalne
      korzystanie z toalet bez kontroli dorosłych. Albo tez, ci pseudorodzice nie
      nauczyli pociech niczego.
      2. Szkoła zamknięta bo przed sądem dla nieletnich za
      powierzone dzieci odpowiadają nauczyciele, a część gimnazjalistów/tek za
      wszelką cenę ucieka ze szkoły na przerwach by "zajarać", "napić" się, szybki
      sex w bramie z Bóg wie kim (poobserwujcie kto po nie przychodzi pod szkołę),
      patrz zeszyty uwag w szatni, i zeszyty uwag klasowych -cenna lektura, ale dla
      wtajemniczonych.
      3. Część dziewczyn przychodzi z makijażem ordynarnym i
      wyzywającym, jakby przed lekcjami "zaliczyły zmianę na autostradzie",
      odsłonięte
      brzuchy, pępki w środku zimy i matowe od farby włosy na "pustej" głowie. Te
      dredy tez są podejrzane, panienka na placu Wolności oddaje się "złotej
      wolności". Nigdy nie widziałam takiej, nauczycielki w czasie konsultacji czy
      przypadkowych pobytów w szkole.
      4. Kraty w oknach chronią na parterze mienie
      szkolne, pewnego lata szkoła była aż 7 razy okradana i chronią pociechy
      niedbałych rodziców przed postępującą demoralizacją, którą oni nazywają
      wchodzeniem w dorosłe życie.
      5. Łatwo wam atakować dyrektora szkoły, pewnie
      macie poczucie winy za własne klęski wychowawcze, tu działa stary mechanizm -
      znaleźć kozła ofiarnego i poużywać. Od dzisiaj gazeta wyborcza to dla
      mnie "szmata" i jestem w stanie to udowodnić.
      • Gość: pracz Wszystko OK ! Ale nadmierny rygoryzm, ograni.... IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 19.04.05, 22:12
        ....czenia, ignorowanie dialogu itd. zaostrza sytuację. Także rodzice
        rodzicami, ale szkoła też "pieprzy" swoją robotę.

Pa!
        • Gość: behemot Re: Wszystko OK ! Ale nadmierny rygoryzm, ograni. IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 19.04.05, 23:11
          Dom,rodzina,to podstawa wychowania i stosunku do otaczającej rzeczywistości.Gdy
          rodzice zapewne ciężko pracujący,lub poszukujący pracy nie radzą sobie sami z
          sobą i swoimi pociechami,w najtrudniejszym okresie ich dojrzewania,to szkoła nie
          jest sama w stanie ich wychować i stąd juz blisko do sformułowania,że szkoła też
          "pieprzy".....
        • Gość: glos rozsądku Re: Wszystko OK ! Ale nadmierny rygoryzm, ograni. IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.05, 23:28
          zajdź praczu do rzeczonej szkoły i zobacz co zrobiła młodzież i nauczyciele w
          ciągu roku i na dzień otwartych dni, jaka oferta i jakie wyniki rocznej pracy i
          nie tylko. Dziennikarze z gazety to wynotowali ale nagłośnili jedynie epizod z
          kantestującymi dwiema dziewuszkami, które kontestują wszystko i anarchizują.
          Czy rygoryzm i zamordyzm jest w szkole wtedy kiedy dwie niedouczone przez
          lenistwo panienki robią wokół siebie szum, MOŻE LICZĄ NA ŁATWIEJSZY WSTĘP DO
          SREDNIEJ SZKOŁY JAKO OFIARY SYSTEMU, JEDNA MYSLI ŻE JAK MA DREDY NA GŁOWIE,
          JEDYNA W SZKOLE, TO JUŻ W NIEJ TWORZY SUBKULTYRĘ. Zdrowy rozsądek nakazuje się
          z tego śmiać i nie wpuszczać paparazzich, bezmyślnych wampirów z wyborczej.
    • Gość: frigjoeringsdag Re: Ulotką w swą szkołę IP: 217.173.202.* 20.04.05, 08:07
      Zastanawiasz sie do ktorej szkoly? - na pewno nie do pg2.

Trzy lata temu mialem okazje skonczyc to gimnazjum czego szczerze zaluje, bo
      czas trzech lat mozna zainwestowac o wiele lepiej. Co ciekawe - uczennice, ktory
      rozdawaly ulotki mialy po prostu w wielu przypadkach racje. W wielu, lecz nie we
      wszystkich. Niby pani dyrektor powiedziala, ze zeby wyjsc ze szkoly wczesniej
      trzeba miec zwolnienie od rodzicow - jasne ;) przez trzy lata wychodzilem bez
      najmniejszych problemow i kazdej praktycznie godzinie, a nadal moge bez
      najmniejszych przeszkod wejsc tam spowrotem. Pani dyrektor mowi, ze nie widzi
      niczego zlego na korytarzach, ze nie doszly do niej zadne skargi - bo to trudna
      dyscyplina w koncu, wyjsc z gabinetu ulokowanego tuz obok wyjscia ze szkoly.
      Fakt, trudno wtedy zauwazyc cos zlego na 3 pietrze szkoly skoro siedzi sie
      zamknietym w jednym miejscu. Zlozyc skarge? ;) - nie badzmy smieszni. Poziom
      nauczania jest po prostu zalosny. Z drugiej strony to bylo calkiem fajne, bo
      pratycznie nikt nic nie robil i nadal nie jestem pewny kto bardziej olewa szkole
      i edukacje - uczniowie, czy nauczyciele.

A nauczyciele? To juz czysta poezja. Z roku na rok pojawiaja sie coraz nowsi i
      coraz bardziej ograniczeni. Grono tych, ktorzy moga czegos tam nauczyc moge
      policzyc na palcach jednej reki.

A co kultury `hiphopowcow`, prawda jest taka, ze kilkaset dzieciakow, ktore
      zakladaja szerokie spodnie, zapala papierosa na przerwie pod szkola to tac
      hiphopowcy jak ja jestem nastepca buddy. Maja sie za wielkich hiphopowcow,
      jednak sluchaja tej muzyki, bo jest popularna. Nawet nie szkole, ale przede
      wszystkim uczniom - brakuje prawdziwosci i w wielu przypadkach niestety intelektu.

Elopo, nie wybieraj PG2.
    • Gość: kaytek Re: Ulotką w swą szkołę IP: *.airnet.opole.pl 20.04.05, 13:48
      Jezeli zalezy Ci na wysokim poziomie nauczania to wyslij do PG7.W tej skzole
      jest cos czego w innych szkołach brakuje-tolerancja. Nikt nikogo nie gnębi.
      Naprawde polecam.
      • Gość: Gymnasion Re: Ulotką w swą szkołę IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 20.04.05, 13:52
        to czy uczennice miały racje czy nie, to osobna kwestia

wątek poleciał niestety w tym kierunku, a przecież tu chodzi o wolność słowa!
        Karać za własne zdanie, czego to się ludzie uczą w szkole lol
    • Gość: uczennica pg 2 nie polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 14:28
      to smutne, ale nie dosc, ze pani dyrektor osmiesza sama siebie,
      to na dodatek wiele uczniow jeszcze agresywniej zachowuje sie w stosunku do osob nie noszacych kreszowych dresikow
      cale grono pedagogiczne lize dupe pani raszce i stoi po jej stronie, w obawie przed utrata posady, nauczyciele stworzyli sobie "silny mur" i nawet nie chca wysluchac argumentow uczniow
      cala szkole mam w glebokim powazaniu i jest mi niezmiernie milo ze juz za 3 miesiace pozegnam sie z nia na zawsze
      • Gość: e. Re: nie polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 14:42
        nic dodac nic ujac.
        pozdrawiam Cie serdecznie.
        jakos musimy wytrzymac te 3miesiace.
        damy rade/
      • Gość: "Brudas" z pg2 Re: nie polecam IP: 213.199.197.* 20.04.05, 17:23
        Co do osoby Pani dyrektor wolę się nie wypowiadac, to co pokazała po
        tej "aferze" jest po prostu żałosne i poniżej jakiejkolwiek krytyki.
        Szkolne "ziomki" zaczęły teraz jeszcze bardziej wyzywac "nie ziomalskich"
        uczniów i... I to jest chyba najbardziej przykre. Albo raczej głupie.
        Nietolerancja nie była główną treścią ulotki, tylko jednym z jej podpunktów.
        Była w niej opisana ogólna sytuacja panująca w szkole - zamknięte ubikacje,
        kraty w oknach itp. Ulotki te napisały uczennice trzeciej klasy gimnazjum - za
        dwa miesiące wychodzące ze szkoły. Im tak naprawdę jest obojętne to, że
        posiedzą jeszcze dwa miesiące w okratowanej szkole z zamkniętymi toaletami, a
        pod ich adresem będą wysyłane wszelkiego rodzaju grypsy (bo na "brudasach"
        niestety się nie kończy, ja ostatnio zostałam nazwana d****ą, sz***ą i k***ą
        przez "zioma" siedząc na ławce w czasie przerwy. Nawiasem mówiąc, ławek w tej
        szkole też za dużo nie ma, przez co uczniowie zmuszeni są siadac na zimnej
        podłodze, co z pewnością już nie raz owocowało chorobą dróg moczowych). O
        kurde! To naprawdę jest więzienie! Chodziło im o to, żeby zmienic sytuację
        panującą w szkole dla innych, młodszych klas! Niestety głupota ludzka jest
        nieograniczona i "ziomy" ze szkoły nie pojmują prawdziwego przekazu jednej
        ulotki napisanej w naprawdę łatwym do zrozumienia języku. Albo nie chcą, gdyż
        uważają się za lepszych od potencjalnego "brudasa", tak więc z pewnością żaden
        z nich nigdy nie przyzna nam racji... Wynurzcie się ze swojej nory zacofania i
        idiotyzmu! Kiedy Wy się w końcu zrefleksujecie?
        Co do nauczycieli - szzera prawda, acz tak było od zawsze, większośc grona
        pedagogicznego nigdy nie zaprzątała sobie głów uczniowskimi sprawami choc 1%
        bardziej niż było to konieczne ze względu na charakter pracy.
        To by było na tyle, koniec warsztatów uświadamiania prawd oczywistych
        by... "Brudas?"
    • Gość: uczeń pg 2 Re: Ulotką w swą szkołę IP: *.dobrzen-wielki.sdi.tpnet.pl 20.04.05, 17:36
      To co było zawarte w tej ulotce to całkowita prawda tylko z tym gnąbieniem
      metali to przesadziły ale tak gulnie to zyjemy jak w klatce, kible 24 na dobe
      zamkniete a z tym kluczem to jest tak że go nigdy nigdzie nie ma i trzeba się
      męczyć, nauczycielki maja dekolty jak cholera, dziewczyniy nie mogą wogule mieć
      makijazu a broń boże żdeby ubrału bluzke bez rękawków to od razu po rodziców
      sie dzwoni. To wszystko wyglonda tak jak napisały a nie tak jak Raszka mówi z
      reszta jak w karzdej szkole.
    • Gość: ooo ku zastanowieniu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 19:36
      Niemożlie, żeby wszyscy tu obecni zniżali się do poziomu piętnastoletnich
      ginmazjalistek....żenada.
      Karcą karcenie karceniem.
      W pewnych kwestiach, osoba dojrzała powinna stanąć ponad.
      Prawda być może znajduje się po obydwu stronach i wszyscy mają jakieś swoje
      argumenty, jednak czy trzeba aż tak mocno je manifestować, żeby okazały się
      słusznymi?
      Każdemu coś można wytknąć, a nikt nie lubi przyznawaź się do błędu...ale czy
      zakrzykiwanie swoich błędów spowoduje, że ich nie ma?
      Ciekawe, czy redaktorzy tego pisma (wolę dosadniej nie nazywać), czują teraz
      osobistą satysfakcję...
      Wybrykiem dwóch dziewóch coś sobie załatwili?
      Tacy wyrozumiali dla nastolatków, ciekawe czy zastanowili się nad tym, co teraz
      dziewczyny przeżywają.
      Nie ważne czy dobrze zrobiły, czy nie kalając własne gniazdo (choć nie sądzę,
      że ktoś je siłą trzymał w tej szkole przez 3 lata - ponoć jest demokracja i
      każdy może wybierać...).
      Problem tkwi w dorosłych, którzy w pogoni za tanią sensacją upubliczniają i
      doszukują się drugiego dna w głupim zachowaniu szukającej własnej tożsamości
      młodzieży.
      Po jakimś czasie, z innej perspektywy, każdemu...im też, przychodzi chwila na
      rozważania i czasem po głębszym zastanowieniu chcielibyśmy, żeby nie zdażyło
      się to, co było naszym udziałem.
      Im Redaktorzy nie dali na to szans...

Pozostaje mi tylko życzyć krytykującym, bezpośredniego częstego kontaktu z
      demokratyczną, wolną młodzieżą "ulatującą nad poziomy":>
      Dziś młodzi szukają winy w szkole...jutro poszukają winy w nas...ale to już
      będzie znacznie okrutniejsze.
      Zatem chwalmy wszelkie przejawy dzikiej demokracji...jest pewność, że jakoś się
      ta młodzież uchowa i pewnie sobie poradzi w życiu, obojętne jakim kosztem...
      • Gość: kasia Re: ku zastanowieniu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 20:31
        Mądre słowa!!!pomyślmy troche...my dorośli..
    • Gość: Pałlinka Re: Ulotką w swą szkołę IP: 213.199.197.* 21.04.05, 21:22
      buahahahaha
      "Jestem ich postępowaniem zaskoczona i zbulwersowana. Nigdy nie przychodziły ze
      skargami, nie zgłaszały żadnych zastrzeżeń " oczywiscie, zaskoczona i
      zbulwersowana. mysle ze kazdy uczen w tej szkole wie co sie tam dzieje,
      nauczyciele rowniez wiedza tle ze przymykaja na to oko. jakim sposobem mamy
      zglaszac zastrzeżenia? iśc do szanownej pani dyrektor i powiedziec co nam sie
      tu nie podoba?! a pozniej zostac ukaranym za wyrazanie wlasnych
      pogladow..nonsens. a może by tak wkoncu otworzyc oczy, spojrzec realnie na
      sytuacje w szkole i zacząć dzialać? nie, to też nonsens ponieważ zadnej
      nauczycielce nie chcialoby sie robic czegokolwiek w tej sprawie. nie dosc ze
      dostaja smieszne wynagrodzenie, to jeszcze musza wychowywac CUDZE dzieci. tak
      wiec najprostszym rozwiazaniem jest pojscie do innej szkoly:D szóstoklasiści,
      omijajcie pg 2 z daleka!
      • Gość: uczennica pg2 sprzeciw IP: *.uni.opole.pl 22.04.05, 13:42
        to co tu piszecie to kąpletna bzdura!!!!! nikt z was nie wie jak naprawde jest
        w tej szkole!!! ja chodzę do niej 2lata i cieszę sie z mojego wyboru. toalety
        sa pozamykane poniewaz mlodziesz je niszczy podczas lakcji i dzieja sie tam
        różne rzeczy. to nie jest wina nauczycieli anie dyrekcji ze do szkoły
        uczeszczają dzieci ktorych rodzice nie zwracaja zbytniej uwagi na ich
        zachowanie!!!! a co do makijarzu i ubioru to rzecierz dziewczyny nie ida na
        kokaz mody tylko do szkoly gdzie sie uczy!!!
        • Gość: e. Re: sprzeciw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 15:22
          nie wiem naucz sie pisac, zamiast przed komputerem siedziec trzeba bylo pojsc na
          wyrownawcze z polskiego.
          aha i w ogole
          gazeta niech da juz spokoj
        • Gość: ;] Re: sprzeciw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 16:25
          Może mi ktoś jakiś translator poleci do tej wypowiedzi :P
          Toalety pozamykane ? Nie wiem jak wyglądają toalety w PG2 ale jakiś dyżur
          napewno dałoby się zorganizować.
    • Gość: kasiek Re: Ulotką w swą szkołę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 00:41
      napewno nie do PG2 to chyba najgorsza szkola.sama do niej chdzilam,jako
      podtawowka blo oki ale od kiedy powstalo tam gimnazjum szkola upadla totalnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka