Gość: Opol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 10:11 info.onet.pl/19004,0,3,1,galeria.html - zobaczcie sami. Ale hanba... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: A tu lepiej Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 10:13 info.onet.pl/19004,0,3,1,galeria.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kjio TO ZASZCZYT!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 10:28 gdyby nie niemcy, hitlerowcy i faszyści to byś dzisiaj chodził w walonkach i kufajce, a o internecie to może byś słyszał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Wiśniewski Re: TO ZASZCZYT!!! IP: 156.17.253.* 20.04.05, 14:24 Hitler wynalazca internetu? Rozwiń tę teorię hitlerowskiego dobrobytu i podpisz sie prosze imieniem nazwiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kjio Panie Radku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 18:37 ...sądzę, że gdyby nie pojawili się naziści i nie zatrzymali czerwonej dzumy to zapewne duża część europy była by sowiecko-komunistyczni-gułagowata... i zapewne dzisiaj chodzilibyśmy w walonkach i kufajce, a o internecie to może byśmy słyszeli... po 45 latach okazało się że czeroni byli BE! zobaczymy co nowego się pokaże za jakiś czas. a co do nazwiska, to pozwolę sobie poczekać na moment gdy w tym kraju będzie to możliwe (wyrok opolski na dziennikarza GW czy sprawa Ratajczaka:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Wiśniewski Panie Kijo IP: 156.17.253.* 21.04.05, 08:58 uczciwie przyznaje, że dlatego prosze o naziwsko, bo ostatnio czuję ze rad bym sie z paroma osobami spotkał w sądzie. Teoria zatrzymywania Czerwonej Dzumy przez nazistów jest doprawdy zabawna, biorac pod uwage, że zakończyło się to zatrzymywanie na Łabie. Ratajczaka skazano niesłusznie, trudno oskarżac kogos o to ze ma kłopoty z poprawnym rozumowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kjio Re: Panie Kijo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 10:57 > uczciwie przyznaje, że dlatego prosze o naziwsko, bo ostatnio czuję > ze rad bym sie z paroma osobami spotkał w sądzie. Radek, jak widać uczciwość zdarza ci się za 3 razem, a inne myślenie kończy się w sądzie. > Teoria zatrzymywania Czerwonej Dzumy przez nazistów jest doprawdy zabawna, > biorac pod uwage, że zakończyło się to zatrzymywanie na Łabie. Zabawna... to się pobaw. > Ratajczaka skazano niesłusznie, trudno oskarżac kogos o to ze ma kłopoty z > poprawnym rozumowaniem. Poprawne rozumowanie... Taaak... bo ty masz monopol na prawdę poprawne rozumowanie i słuszne teorie. No ale jak ci to tak potrzebne do życia to trzymaj się tego przykurczowo i broń swego do upadłego. pa,pa. > Ratajczaka skazano niesłusznie, trudno oskarżac kogos o to ze ma kłopoty z > poprawnym rozumowaniem. Widzę Radku że myślących inaczej do sądu. taaak... Pan masz monopol na prawdę, poprawne rozumowanie i słuszne teorie. ale jak Panu Odpowiedz Link Zgłoś
k100 Re: Panie Radku... 21.04.05, 09:13 Nazistow i czerwona dzume wywyoluje ten sam wirus. Rozprzestrzenianie sie wrusa czerwonej dzumy zatrzymali Polacy nad Wisla a nie nazisci. Bo nazisci to zmutowany wirus czerwonej dzumy. Z kolei nazistoskiego wirusa zatrzymano pod Stalongradem i to zrobila czerwona dzuma. Jedna i druga choroba jest szkodliwa dla ludzkosci bo czerwona dzuma zabila od poczaku jej powstania szacuje sie ze ok 4o-60 mil ludnosci a nazistowska ok 50-70 mil i w krotszym czasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Wiśniewski k100 IP: 156.17.253.* 21.04.05, 09:31 ja to wiem, w ogromnym skócie (acz diabeł tkwi w szczegółach) - to jest i mój pogląd. niemniej jednak, ciekawi mnie sposób rozumowania ludzi którzy maja takie poglądy jak Kijo. jestem ciekawy jak dalece sa w stanie bronic swoich poglądów, jak je uzasadniają, jakiego typu argumentami dysponują, poza prostymi chwytami retorycznymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: k100 IP: 217.173.202.* 05.05.05, 10:59 "w ogromnym skócie (acz diabeł tkwi w szczegółach) - to jest i mój pogląd." pomysl sobie, ze inni moga miec inne poglady. Slyszales kiedys o czyms takim jak osobiste spojrzenie na cos, Panie Radku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slaski Niemiec Re: Panie Radku... IP: *.opole.dialup.inetia.pl 28.04.05, 14:43 A ilu slazakow Polacy po wojnie wymordowali to nikt nie wie i nikt o tym nie chce mowic. Nawet zescie nas jeszcze nie przeprosili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aabb Re: Panie Radku... IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 28.04.05, 18:34 Polacy nie maja za co przepraszac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbaa Re: Panie Radku... IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 29.04.05, 00:09 Ślązacy tym bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
nysanin1 Re: Panie Radku... 29.04.05, 01:49 Gość portalu: slaski Niemiec napisał(a): > A ilu slazakow Polacy po wojnie wymordowali to nikt nie wie i nikt o tym nie > chce mowic. Nawet zescie nas jeszcze nie przeprosili. Przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aabb Re: Panie Radku... IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 29.04.05, 08:44 Widzicie jakie to proste i juz po przeprosinach i wszystko jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mega Re: TO ZASZCZYT!!! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.05, 13:47 gdyby nie ruscy, byłbyś dymem z krematorium... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CK Dezerter A poprzedni papiez byl Polakiem! IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 04.05.05, 20:46 ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawe że Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! IP: 156.17.253.* 20.04.05, 14:29 zdjęcie jest także w ogólnopolskiej wyborczej ale podpisane zupełnie inaczej - jako mundur ochotniczej formacji pomocy obrony przeciwlotniczej. a to nie to samo co hitlerjugend. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss ss IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 20.04.05, 18:27 Sprawdzie czy nie ma tatuarzu pod pacha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weber Re: ss IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 20:40 oj eunuchy intelektualne impotenci umysłowi was do Workuty tam wasz miejsce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawe że Re: ss IP: 156.17.253.* 21.04.05, 09:33 weber postudiuj polska składnię; a do poprzednika - tatuaż w języku polskim pisze sie przez ż a nie rz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weber Re: ss IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 12:32 skłania ? wałku -licencja poetika co ci "gościu " tłumaczyć jak ty korę mózgową masz połaczoną z odbytem - homofekalius! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slaski Niemiec Re: ss IP: *.opole.dialup.inetia.pl 28.04.05, 14:48 przeczytaj sobie ksiazke ratzingera:"Aus meinem Leben" - polski tytul jak zwykle lekko przeinaczony: "Moje zycie". Tam pisze Ratzinger jak chcieli go wziac do SS ale powiedzial, ze chce byc ksiedzem!!!! karol Wotyla tez chcial przezyc aby zrobic wiecej dla ludzkosci niz zginac jak bohater w obronie np. zydow. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! 20.04.05, 20:46 A Ty może jesteś katolikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pilsudski Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 21.04.05, 09:05 Apeluje o nie wdawanie sie w dyskusje z hanysami, to do niczego nie prowadzi, daje im jedynie mozliwosc anonimowego targania naszych nerwow. Odpowiedz Link Zgłoś
k100 Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! 21.04.05, 15:31 A dla mnie nikt nie targa nerwow. Rozmowa jest potrzebna no bo jak tu zyc nic nie mowiac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schlageter Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 21.04.05, 23:30 To nie ma sensu z gorolami sie obdawac siedza u nas i ciagle maja problemy trzymajcie pyski bo jak nie to do Lwowa !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogolin Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.05, 16:35 szkoda ,że nie wypie..ł twojej mamusi schlageter,bo inny farmazon ci cw..u do tej dyni naje..ej załerkrałtem nie wejdzie,gogoliński bohaterze internetowy huj ci w serce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slaski niemiec Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! IP: *.opole.dialup.inetia.pl 28.04.05, 14:50 Polacy to przewaznie pseudo-katolicy niestety. Obluda i jeszcze raz obluda. Wpatrzeni tylko w ta swoja polskosc a nie ma sie z czego chwalic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! IP: *.dip.t-dialin.net 21.04.05, 11:06 Jak myslicie ,ilu Slazakow z opolskiego bylo w Hitlerjugend?A oni do dzisiaj zyja,maja dzieci,wnuki....Sa tacy jak ty czy inny lub podobny Gorol.... Odpowiedz Link Zgłoś
stefan_ems Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! 21.04.05, 11:48 Gość portalu: Opol napisał(a): > > info.onet.pl/19004,0,3,1,galeria.html - zobaczcie sami. Ale > hanba... > To napisz protest, że Ty – żarliwy katolik i Polak jesteś oburzony. Karol Wojtyła przyjechał do Watykanu z komunistycznej Polski. Jego życiorys na czasy wojenne i powojenne były dla świata tak pewne, jak mogły być na miarę osoby pochodzącej z satelickiego kraju ZSRR. Mimo to został wybrany, świat przyjął to życzliwie a Jego pontyfikat dowiódł, że był to jak najbardziej słuszny wybór. Czy wtedy też uważałeś, że to była hańba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opol Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 12:03 Gdy w czasie II wojny światowej Karol Wojtyła pracował jako robotnik i obserwował, jak z Jego najbliższego otoczenia znikają koledzy - w tym wszyscy koledzy żydowskiego pochodzenia - Ratzinger należał do Hitlerjugend, a od 1943 r. służył w obronie przeciwlotniczej -> zestrzeliwal alianckie samoloty ? Gdy Niemcy hitlerowskie chyliły się ku upadkowi, trafił do amerykańskiego obozu jenieckiego; zwolniono go w lipcu 1945 r. Naprawde nie widzisz roznicy pomiedzy tymi dwoma osobami ?!?!? Odpowiedz Link Zgłoś
stefan_ems Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! 21.04.05, 12:38 A co świat wiedział o Karolu Wojtyle w 1978 roku, prócz tego, że pochodzi zza żelaznej kurtyny? Mam nadzieję, że nie czytałeś amerykańskiej prasy i ich spekulacjach po wyborze Wojtyły na papieża, bo zostawiłoby to pewnie głęboki uraz w Twojej psychice. Paradoksem jest, że wielu (nie tylko w Polsce), którym nienawiść do Niemców zżera systematycznie umysł, postępują podobnie. Ale w Polsce ludzie są bogatsi o nauki Jana Pawła II – jak bardzo cenią sobie swojego Wielkiego Papieża? – Widać od razu m. in. po Twoim wpisie. A co do HJ: - organizacja obejmowała obow. całą męską młodzież (dla dziewczyn były inne) - w drugiej połowie wojny nikt nie mógł się wymigać - duża część HJ nigdy nie zrobiła nic, była tylko na papierze i na apelach. Czas pokaże, czy Benek XVI nabroił coś w tym czasie. Potępianie go jednak za sam udział w HJ świadczy tylko płytkości ludzkiego umysłu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
k100 Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! 21.04.05, 16:04 stefan_ems napisał Stefan nie pekaj z powodu nalezenia papieza do HJ to to samo co dzisiaj polscy komunisci nagminnie zapisuja sie do choru koscielnego fotografuja sie z kazdym napotkanym ksiedzem. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan_ems Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! 22.04.05, 00:41 k100 napisał: > stefan_ems napisał > > Stefan nie pekaj z powodu nalezenia papieza do HJ to to samo co dzisiaj polscy > komunisci nagminnie zapisuja sie do choru koscielnego fotografuja sie z kazdym > napotkanym ksiedzem. Że to niby ja pękam? Dziwne, sprawiasz wrażenie uważnie śledzącego wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
k100 Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! 21.04.05, 15:50 Opol Ratzinger bronil swoja ojczyzne strzelal do alianckich samolotow bo innych nie bylo. Komunisci tez bronili socjalistycznej ojczyzny do dzisiaj zyja nikt ich nie sciga a w kapitalizmie czuja sie bardzo dobrze lepiej niz przecietni obywatele. Roznice szukaj w zakreconej europie gdzie tych samych zbrodniarzy mierzy sie innymi miarkami. Jednych pomniki sie burzy a innym stawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heina Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 16:52 Po co oblepiać się wzajemnie łajnem. Mój Tato też miał epizod z HJ. Nawet był na koloni czy obożie w masywie Śnieżnika. Wspominał te wakacje bardzo dobrze. Nie przeszkadzało to dziadkowi ukrywać niemieckich komunistów, co groziła najpierw Dachau, a potem Auschwitz. Byli poprostu ludżmi i wówczas nikt nikogo nie dzielił na gorszych i lepszych. Wydaje mi się że mało wynieśliśmy z nauk poprzednika Benedykta XVI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Re : Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 19:02 A czy Twój ojciec tez strzelal z dzialek p-lotniczych do samolotów brytyjskich czy amerykanskich, gdy lataly w czasie wojny nad Niemcami, co ?? To tez takie prawe ??? Do tego tez zaciagli za reke ? Nie bylo moze wsrod Niemców przypadków dezercji na wszystkich kierunkach walk Niemców ?!!??! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heina Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 19:34 Nie nie strzelał. Był za młody. Do HJ trafił na tej samej zasadzie co ja w latach 70 tych ( obligatoryjnie do tzw. harcerskiej służby Polsce socjalistycznej ) Natomiast wuj moj, niezły cwaniaczek, zdezerterował z wojska niemieckiego. Calą wojnę przesiedział po drugiej stronie jeziora optmuchowskiego w czeskiej wiosce Polka. Był jedynym zdolnym do reprodukcji mężczyzną, gdyż Czechów, podobnie jak Austriaków i Ślazaków potraktowano jak kanonenfuter na ostfroncie. Otóż ten wujek miał się świetnie przez całą wojnę. Kiedy się skończyła zobaczył co go czeka na Śląsku i jako tzw. dobry Niemiec oddał si w ręce Amerykanów. Oni takich potrzebowali. Na kobserwach amerykańskich i na niedoli cywilnej ludności niemieckiej dorobił się milionów. Dla amików był bohaterem, ale dla rodziny zakałą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruch Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 21.04.05, 22:34 przynajmniej sobie poruchal Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! 21.04.05, 23:15 A po co te samoloty latały nad Niemcami? Zrzucały chleb? A może ulotki nawołujące do buntu przeciw Hitlerowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oppelner Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 21.04.05, 23:23 I co z tego to zaszczyt ze byl w Hitler jugend a ty byles w harcerzach takie to byly czasy niestety nareszcie Niemiec jest papiezem ?????Wszyscy Niemcy opolscy bija brawa ???????? Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! 21.04.05, 23:42 Jesteście tak samo nierozgranięci, jak Ci, którzy w Janie Pawle II widzieli przede wszystkim Polaka. Papiez jest na pierwszym miejscu głową Kościoła powszechnego, następcą św. Piotra. Jego narodowość nie powinna mieć większego znaczenia. W jego oczach wszyscy katolicy są równi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 22.04.05, 00:23 Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci w Niego kamieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
o.tisk Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! 22.04.05, 08:12 Witaj Behemot ! Nie chodzi tutaj o to, kto jest bez winy, jak piszesz - ale wlasnie to przeciez te winy nas zwyklych maluczkich tego swiata klasyfikuja juz za zycia na tych pospolitych-"ziemskich" i tych "z nimbem i aureola" za zycia. Jest jednak roznica. Coby mowili Niemcy - gdyby Jan Pawel II byl podczas wojny np w AK - bral udzial w likwidacjach agentow i szmalcownikow, mial zdjecia z karabinem w otoczeniu kolegow, gdzies w lesie przed akcja. Tez nie widzisz tego niuansu, pzdr. PS Ja kamieniem pierwszy nie rzuce ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
k100 Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! 22.04.05, 09:20 Mam wrazenie ze szukamy dzury w calym tylko dla tego ze papiezem zostal Niemiec. Z wielu wypowiedzi wyplywa ze forumowicze sa lepszymi 'ekspertami' niz wszyscu kardynalowie ktorzy decydowali o wyborze. Jakby wybrali kogos innego tych 'ekspertow' nie byloby. Doprawdy smutne to i zenujace. Pokazuje jak Polacy sa wrazliwi na Niemcow wyraznie widac ze maja uczulenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 28.04.05, 15:24 Czyż bronić siebie,słabszych,ojczyzny jest czymś nagannym?Gdyby nawet tak byo w przypadku Jana Pawła II jak to opisujesz to Niemcom pozostaje tylko milczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niemiec prawdziwy Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.04.05, 14:50 Jestem Slazakiem z Chrzastowic.Jestem NIEMCEM!!!!A moj Vater i Onkel tez byli w Hitlerjugend.Gdybym tez mogl to bym sie terz zapisal!Niech zyja niemieckie chrzastowice!!! Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! 22.04.05, 18:54 To, że twój fater i oupa byli w HJ to naturalne. Większość obywateli Rzeszy w pewnym wieku była. To, że Ty chętnie byś się zapisał po doświadczeniach swoich przodków, to jednak kompromitacja. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! 22.04.05, 18:54 Fater i ujek oczywiście. HJ istniało za krótko, żeby dopaść dwa pokolenia:-). Odpowiedz Link Zgłoś
k100 Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! 22.04.05, 20:51 Pomimo tego ze HJ trwalo krotko zapisalo sie pozytywnie w rozwoju spoleczenstwa niemieckiego i w historii Niemiec (pomijajac idologie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRO Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 14:28 slezan napisał: > To, że twój fater i oupa byli w HJ to naturalne. Większość obywateli Rzeszy w > pewnym wieku była. To, że Ty chętnie byś się zapisał po doświadczeniach swoich > przodków, to jednak kompromitacja. Pozdrawiam Slezan. Kilka razy darlem z Toba koty o rozne sprawy. Chce zebys wiedzial, ze ten post odnotowalem i jestem pelen uznania. Nie chodzi mi o to czy HJ zawsze i wszedzie otumanialo mlode charaktery. Byc moze w jakiejs szkole czy miejscowosci znalezli sie nieotumanieni ludzie. Chodzi o sztandary i cele jakie stawiano przed HJ w ogole. Praca z mlodzieza zawsze polega na jakichs atrakcyjnych zajeciach. Ich istota jest jednak to, co sie poprzez te zajecia dzieciom i mlodziezy wpaja. Ze wzgledu na hasla i cele wlasnie, mi Rodzice nie pozwolili wstapic do harcerstwa ani zadnej mlodziezowej organizacji. Uwazali, ze zadna powojenna organizacja nie jest pozbawiona komunistycznej ideologii. Jeszcze raz pozdrawiam BRO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Proskauer Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 22.04.05, 23:17 Tak masz racje moi krewni tez byli w Hitler jugend co mam plakac jestem z tego dumny ze byli takie czasy byly powinismy byc dumni ze sie na Slasku urodzilismy .Es lebe SCHLESIEN und Deutschland !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nysanin1 Re: Papiez do PRAWDZIWEGO NIEMCA 23.04.05, 01:31 Gość portalu: Niemiec prawdziwy napisał(a): > Jestem Slazakiem z Chrzastowic.Jestem NIEMCEM!!!!A moj Vater i Onkel tez byli w > > Hitlerjugend.Gdybym tez mogl to bym sie terz zapisal!Niech zyja niemieckie > chrzastowice!!! A ja jak bym mogl to zapisalbym sie na praktyke do doktora Mengele, zeby w pore wykastrowac kobiete i mezczyzne ktorzy dali zycie takiemu durniowi. Proponuje zapisac sie do neo-nazistow, tylko mysle ze takiego prawdziwego niemca jak ty, to by wykopali po zyci. Zaloze sie z toba ze po niemiecku tez poprawnie pisac nie umiesz. Niech zyje serbo-luzycki Berlin. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan_ems Re: Papiez do PRAWDZIWEGO NIEMCA 23.04.05, 02:12 nysanin1 napisał: > A ja jak bym mogl to zapisalbym sie na praktyke do doktora Mengele, zeby w pore > > wykastrowac kobiete i mezczyzne ktorzy dali zycie takiemu durniowi. No to wygrałeś w tej demonstracji zła, jesteś z siebie dumny? Odpowiedz Link Zgłoś
nysanin1 Re: Papiez do stefan 23.04.05, 02:46 stefan_ems napisał: > nysanin1 napisał: > > > A ja jak bym mogl to zapisalbym sie na praktyke do doktora Mengele, zeby > w pore > > > > wykastrowac kobiete i mezczyzne ktorzy dali zycie takiemu durniowi. > > No to wygrałeś w tej demonstracji zła, jesteś z siebie dumny? Bylbym bardziej dumny z Ciebie gdybys zrozumial ironie tego tekstu.Jezeli zdefiniowalbys demonstracje zla, z przyjemnoscia odpowiem Ci na zarzut siania zla. Moze przy okazji podejmiesz sie zdefiniowani prawdziwego niemca, tak abym zrozumial. czy Ci w Niemczech to falszywi? > > Odpowiedz Link Zgłoś
stefan_ems Re: Papiez do stefan 23.04.05, 03:17 nysanin1 napisał: > Bylbym bardziej dumny z Ciebie gdybys zrozumial ironie tego tekstu.Jezeli > zdefiniowalbys demonstracje zla, z przyjemnoscia odpowiem Ci na zarzut siania > zla. Skoro dla Ciebie ironią jest przebijać innych w ich skrajnościach to nie będziesz miał z tym problemów, tym bardziej, jeśli tą skrajnością jest zwykła głupota. Nie mój smak. Moze przy okazji podejmiesz sie zdefiniowani prawdziwego niemca, tak abym > zrozumial. czy Ci w Niemczech to falszywi? Tak, z pewnością jest wielu fałszywych, bo prawdziwi noszą tylko brunatne koszule i wysyłają kardynałów do Watykanu. (To też taka ironia – chyba nawet w Twoim stylu ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
nysanin1 Re: Papiez do stefan 23.04.05, 03:36 stefan_ems napisał: > nysanin1 napisał: > > > Bylbym bardziej dumny z Ciebie gdybys zrozumial ironie tego tekstu.Jezeli > > > zdefiniowalbys demonstracje zla, z przyjemnoscia odpowiem Ci na zarzut si > ania > > zla. > > Skoro dla Ciebie ironią jest przebijać innych w ich skrajnościach to nie > będziesz miał z tym problemów, tym bardziej, jeśli tą skrajnością jest zwykła > głupota. Nie mój smak. > > > Moze przy okazji podejmiesz sie zdefiniowani prawdziwego niemca, tak abym > > zrozumial. czy Ci w Niemczech to falszywi? > > Tak, z pewnością jest wielu fałszywych, bo prawdziwi noszą tylko brunatne > koszule i wysyłają kardynałów do Watykanu. (To też taka ironia – chyba na > wet w > Twoim stylu ;-)) Co do glupoty moglbym sie z Toba zgodzic, jezeli chodzi o ironie w Twoim przykladzie to przyznaje ze byla za subtelna dla mnie. Czy moglbys mi powiedziec jak dlugo mieszkasz lub mieszkales w Niemczech? jak rowniez co robi Cie ekspertem z agadnieniu niemieckim? > > Odpowiedz Link Zgłoś
stefan_ems Re: Papiez do stefan 23.04.05, 04:15 nysanin1 napisał: > Co do glupoty moglbym sie z Toba zgodzic, jezeli chodzi o ironie w Twoim > przykladzie to przyznaje ze byla za subtelna dla mnie. Czy moglbys mi > powiedziec jak dlugo mieszkasz lub mieszkales w Niemczech? jak rowniez co robi > Cie ekspertem z agadnieniu niemieckim? A w którym miejscu pisałem, że jestem ekspertem w czymkolwiek? Żeby mieć swoje zdanie na jakiś temat nie potrzebuję zjeść go z detalami. Wierzę, że około 100 na 115 kardynałów wiedziało, na kogo oddaje głos. Ty pewnie jesteś ponad nimi, bo skoro piszesz: "...Proponuje rypnac mu nagane z wpisem do rejestru i zwolinc ze stanowiska. Powolac kogos z selidarnoscuiowa przeszloscia zeby nauczyl tych tempakow na zachodzie...." to musisz być ekspertem nie tylko "w zagadnieniu niemieckim" ale całej europy zachodniej, no i tematyki kościelnej oczywiście. Jest takie słowo jak "pokora" – Tobie pewnie nieznane. Nie wiem, z jakiej strefy czasowej piszesz. Szukam właśnie zapałek, by powieki czymś wzmocnić i nie mogę ich znaleźć – dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Papiez do stefan 23.04.05, 09:20 Na moje wyczucie, człowiek nie napisał tego serio, Stefan. Odpowiedz Link Zgłoś
nysanin1 Re: Papiez do stefan 23.04.05, 12:06 slezan napisał: > Na moje wyczucie, człowiek nie napisał tego serio, Stefan. Uklony za inteligencje i tak to nalezalo odczytac Odpowiedz Link Zgłoś
stefan_ems Re: Papiez do stefan 23.04.05, 15:20 nysanin1 napisał: > slezan napisał: > > > Na moje wyczucie, człowiek nie napisał tego serio, Stefan. > > Uklony za inteligencje i tak to nalezalo odczytac > No to nauczka dla mnie, by jednak wcześniej chodzić spać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 16:51 To albo prowokacja, albo zatwardziały faszysta, który nie ma prawa wypoiwiadać się na tym forum i wogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol I co z tego, że był? Prawie wszyscy byli IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 23:21 www.imges.webpark.pl/#DO www.rumburak1.webpark.pl/# Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mustafa Re: I co z tego, że był? Prawie wszyscy byli IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 23.04.05, 01:02 W czasie II WS kosciol popierajac Hitlera stracil swoj autorytet i prestiz dlatego dzisiaj w Niemczech katolicy nie ma moralnego prawa wypowiadac sie w ocenie historii. Kosciol katolicki w swojej historii mial kilka przykrych wpadek takich jak inkwizycja, dlawienie nauki, niemoralne prowadzenie sie i intrygi itd... Mimi tego wszystkiego trwa juz 2000 lat jest najstarsza organizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: I co z tego, że był? Prawie wszyscy byli 23.04.05, 09:19 A kiedy to Kościół popierał Hitlera? To jakaś rewelacja. To poarcie polegało na ukrywaniu Żydów i obronie niepełnosprawnych przed eutanazją? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: I co z tego, że był? Prawie wszyscy byli IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.05, 11:39 slezan napisał: > A kiedy to Kościół popierał Hitlera? To jakaś rewelacja. Tutaj masz czarno na białym pokazane oraz opisane, jak to się odbywało: www.imges.webpark.pl/#DO www.rumburak1.webpark.pl/# Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: I co z tego, że był? Prawie wszyscy byli 23.04.05, 14:26 Dość prymitywna manipulacja. Dlaczego biskupi w tym ponoć faszystowskim geście nie wyprostowują ręki w łokciu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: I co z tego, że był? Prawie wszyscy byli IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.05, 15:34 slezan napisał: > Dość prymitywna manipulacja. Dlaczego biskupi w tym ponoć faszystowskim geście nie wyprostowują ręki w łokciu? To żadna manipulacja, nikt poważny nie zaprzecza tym faktom, a Ty widocznie nie chcesz w to uwierzyć. Duchowni, tak jak inni cywile to nie zołnierze i dlatego nie mają takich sztywnych rąk. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: I co z tego, że był? Prawie wszyscy byli 24.04.05, 10:27 A ja widziałem jak Jan Paweł II pozdrawia wiernych w podobnym geście. To też nazista? Odpowiedz Link Zgłoś
k100 Re: I co z tego, że był? Prawie wszyscy byli 24.04.05, 11:40 Czlowieku nie kompromituj sie wiele ludzi pozdrawia sie gestem podniesionej reki. Naprawde to o niczym nie swiadczy jak o twojej glupocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: I co z tego, że był? Prawie wszyscy byli IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.05, 15:21 k100 napisał: > Czlowieku nie kompromituj sie wiele ludzi pozdrawia sie gestem podniesionej > reki. Naprawde to o niczym nie swiadczy jak o twojej glupocie. To raczej Ty się kompromitujesz, próbując w taki sposób bronić katolickiej hierarchii i zwykłych wiernych z tamtych czasów. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: I co z tego, że był? Prawie wszyscy byli 24.04.05, 18:30 Maksymilian Kolbe, Eith Stein, biskup von Gahlen pewnie też byli nazistami. Odpowiedz Link Zgłoś
nysanin1 Re: Papiez byl w HITLERJUGEND i co ? 23.04.05, 01:18 Gość portalu: Opol napisał(a): > > info.onet.pl/19004,0,3,1,galeria.html - zobaczcie sami. Ale > hanba... > A jaka hanba? przeciez on sam to powiedzial. Czy wy naprawde wierzycie ze mozna bylo zyc w hitlerowskich Niemczech i sie nie pobrudzic? To tak jak Clinton palil maryche ale sie nie zaciagal, albo nalezec do ZHP za komuny i byc przeciwnym jego idealom. Proponuje rypnac mu nagane z wpisem do rejestru i zwolinc ze stanowiska. Powolac kogos z selidarnoscuiowa przeszloscia zeby nauczyl tych tempakow na zachodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
k100 Re: Papiez byl w HITLERJUGEND i co ? 23.04.05, 09:34 nysan1 Przekraczasz granice przyzwoitosci. Jezeli kontynlowac twoj tok rozumowania i myslenia trzeba by powiedziez ze jestes czerwonym parszywym bolszewikiem, komunista bo zylej w socjalistycznej Polsce. Przeciez ty i ja wiemy ze tak nie jest to dla czego inna miarka mierzysz Benedykta XVI? Jakie to polskie dokopac innym nie patrzac na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
nysanin1 Re: Papiez byl w HITLERJUGEND i co ? 23.04.05, 12:31 k100 napisał: > nysan1 > Przekraczasz granice przyzwoitosci. Jezeli kontynlowac twoj tok rozumowania i > myslenia trzeba by powiedziez ze jestes czerwonym parszywym bolszewikiem, > komunista bo zylej w socjalistycznej Polsce. > Przeciez ty i ja wiemy ze tak nie jest to dla czego inna miarka mierzysz > Benedykta XVI? Jakie to polskie dokopac innym nie patrzac na siebie. Jezeli sie dobrze wczytach to zrozumiesz dlaczego tak napisalem, masz absolutna racja, jakie to polskie! Dla wyjasnieia mojego stanowiska w sprawie Papierza to osobiscie jestem bardzo zadowolony z wyboru. W duchu liczylem na to i mysle ze jest to najlepszy wybor gwarantujacy kontynuacje pontifikaty JP2. Napewno z jakimis zmianami, ale ogolna linia zostanie podtrzymana. A to ze byl w hj czy nie byl nie ma absolutnie znaczenia. Jakim bedzie papierzem okaze sie w czasie jego pontifikatu, ktory mysle pozostawi po sobie pozytywne wspomnienie. Osobiscie zycze mu owocnego i dlugiego pontifikatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Najlepsi sa Niemcy DEUTSCHLAND UBER ALLES!!!! IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 24.04.05, 19:10 Niemcy sa najlepszym narodem na swiecie!!!I trzeba to uszanowac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Niemcy sa najlepsze w sraniu IP: *.dip.t-dialin.net 24.04.05, 19:22 Takie sa niemcy : Deutschland ist Pleite Von Hans-Günter Richter <hg@rcs.de> Datum 23.05.2003 17:14:41 Hallo Stephan, Alle wissen, daß Deutschland Pleite ist, nur keiner von Euch sagt es. Schon bei der damaligen CDU-Regierung war das so. Du weißt, ich habe eine kleine Firma und kann nur so viel ausgeben wie wir in unserer Firma erwirtschaften. Da sind natürlich keine üppigen Löhne möglich. Aber wir sind stabil ( inzwischen 30 Mitarbeiter). Das schlimme ist nur, daß unsere Mitarbeiter bei ihrem wenigen Gehalt die Nehmer in diesem Staat finanzieren und die, weil es denen noch nicht reicht, immer wieder neue Schulden machen. Jede Beamtenpension über 2000 € würde ich ersatzlos streichen, genau wie die 13. Beamtenpension. Betrachte das bitte unter dem Gesichtspunkt, daß bei uns Leute arbeiten, die da nie hinkommen, aber denen das über die Lohnnebenkosten und Steuern abgenommen wird. Es gibt so viele Dinge die man abschaffen müßte bspw. Vorruhestandsregelung, und überhaupt jede Erhöhung des Lohnes im öffentliche Dienst. Und wenn, dann nur in Abhängigkeit von der wirtschaftlichen Entwicklung. Und wenns rückwärts geht, wird gesenkt. Wer denn glaubt, in der freien Wirtschaft mehr zu verdienen, den soll man da auch hingehen lassen. Aber nur so geht es. Bei Bedarf mache ich gern weitere Vorschläge. Der Osten ist auf jeden Fall reformbereit. Die Agenda 2010 begrüße ich sehr. Sie ist aber nur ein bescheidener Anfang und wird genauso unwirksam und verwässert werden wie das Hartz-konzept. Sag mir bitte welche konkreten Schritte Du unternimmst. Fakt ist, es muß richtig krachen und nicht bloß knirschen. Regiert endlich mal und unterlaßt die Rundfragen bei Verbänden und Gewerkschaften. Konsens gibt es sowieso nicht Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Niemcy sa najlepsze w sraniu 24.04.05, 19:24 Jakie to szczęście, kiedy dobierze się dwóch dyskutantów na podobnym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
nysanin1 Re: DEUTSCHLAND UBER ALLES!!!! do goscia 26.04.05, 23:49 Gość portalu: Najlepsi sa Niemcy napisał(a): > Niemcy sa najlepszym narodem na swiecie!!!I trzeba to uszanowac!!! Do piete nie urastaja Amerykanom. Sa malutcy przy nich jak karzelki. Wszystko co robia jest kopiowaniem amerykanskiej gospodarce i techniki zarzadzania. Na karaibach przy amerykanskich turystach sa dziadami. Stopa zyciowa przeciatnego amerikanina jest wyzsza jak niemca. Ameryka the home of the free. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rmlak Re: DEUTSCHLAND UBER ALLES!!!! do goscia IP: *.pool.mediaWays.net 27.04.05, 14:07 A co ty myslisz, ze ci twoi amerykanie to armia zbawienia?Jak wszystko z twoiej ojczyzny wyssaja,to Polske opuszcza,a ty pojedziesz do lachmaniarzy sracze czyscic ,bo twoi amerykanie nawet ci suchego chleba nie zostawia Odpowiedz Link Zgłoś
nysanin1 Re: DEUTSCHLAND UBER ALLES!!!! do goscia 27.04.05, 20:09 Gość portalu: rmlak napisał(a): > A co ty myslisz, ze ci twoi amerykanie to armia zbawienia?Jak wszystko z twoiej > ojczyzny wyssaja,to Polske opuszcza,a ty pojedziesz do lachmaniarzy sracze > czyscic ,bo twoi amerykanie nawet ci suchego chleba nie zostawia Twoje doswiadczenie napewno wyniosles z Niemiec. A juz szczegolnie z tym wysyssaniem. Domyslam sie ze ssiesz i to dobrze, w Niemczech jest to bardzo popularne. Mozliwe ze stad wynika twoja wiara w to ze oni sa najlepsi. Sproboj possac innych moze zmienisz zdanie a moze juz possales. Tak sie sklada ze ja im mowie co maja robic a sracze czyszcza tacy jak ty. Nawet Ci co czyszcza srazcze zyja lepiej jak ty i ci twoi, ktorzy czyszcza sracze w niemczech, bo ich stopa zyciowa jest stale wieksza i zawsze bedzie. Poza tym w Ameryce zadna praca nie hanbi wielu bedzie czyscic sracze zamiast brac bezrobocie jak w twoim przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rmlak Re: DEUTSCHLAND UBER ALLES!!!! do goscia IP: *.pool.mediaWays.net 28.04.05, 21:38 Jaka stopa zyciowa w Ameryce?Cz ty wiesz ze tam rodzice nie pozwalaja sie dziecku na podworku bawic, bo jakby sobie cos polamal to nie sa w stanie dziecku leczenia zaplacic.A co do bezrobocia,co to takiego?jak masz trodnosci z praca , to moze bym cie zatrudnil w mojej firmie.Tylko co ty umiesz?Bo do czyszczenia sracz juz nikogo nie potrzebuje. Odpowiedz Link Zgłoś
nysanin1 Re: DEUTSCHLAND UBER ALLES!!!! do goscia 28.04.05, 22:35 Gość portalu: rmlak napisał(a): > Jaka stopa zyciowa w Ameryce?Cz ty wiesz ze tam rodzice nie pozwalaja sie > dziecku na podworku bawic, bo jakby sobie cos polamal to nie sa w stanie > dziecku leczenia zaplacic.A co do bezrobocia,co to takiego?jak masz trodnosci > z praca , to moze bym cie zatrudnil w mojej firmie.Tylko co ty umiesz?Bo do > czyszczenia sracz juz nikogo nie potrzebuje. Oj biedne te Amerykansski dzieci, na okraglo w domu. W domu tez nie siedza bo jak zlamia noge to sadzic beda wlasciciela mieszkania, totez wlasciciel wypedza ich z domu. Jedyne co im pozostalo to namioty. aczkolwiek to tez problem bo ktos jest wlascicielem tej ziemi. Hmm. teraz wiem dlaczego tak zinteresowani sa ksiezycem. Ubezpieczenia w USA sa jednak honorowane przez szpitale. I ci ktorzy nie maja, maja ubezpieczenie stanowe na dzieci, bezplatne. Poza tym szpitale nie maja prawa odmowic pomocy w naglych wypadkach. Co do ztrudnienia, to milo mi ze moge liczyc na prace w potrzebie aczkolwiek po pirwsze nie stac cie na zatrudnienie mnie a po drugie jak bezrobotny moze oferowac prace? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vin Re: DEUTSCHLAND UBER ALLES!!!! do goscia IP: 217.173.202.* 05.05.05, 11:06 heh ;) a ty chyba te swoje informacje o `wspanialej, wolnej i uczciwej` Ameryce wyczytales na jakiejs stronie? Niegdys na America On-Line takie bzdury pisali ;). Pomieszkaj tam kilka lat i wtedy pogadamy ;> Odpowiedz Link Zgłoś
nysanin1 Re: DEUTSCHLAND UBER ALLES!!!! do goscia 07.05.05, 06:48 Gość portalu: vin napisał(a): > heh ;) a ty chyba te swoje informacje o `wspanialej, wolnej i uczciwej` Ameryce > wyczytales na jakiejs stronie? Niegdys na America On-Line takie bzdury pisali ; > ). > > Pomieszkaj tam kilka lat i wtedy pogadamy ;> A o czym chcialbys rozmawiac? Odpowiedz Link Zgłoś
k100 Re: DEUTSCHLAND UBER ALLES!!!! 27.04.05, 16:48 Gość portalu: Najlepsi sa Niemcy napisał(a): > Niemcy sa najlepszym narodem na swiecie!!!I trzeba to uszanowac!!! Przepraszam a w jakiej dziedzinie? Napewno w mordowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewik Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! IP: *.uw.gov.pl / *.uni.opole.pl 26.04.05, 15:40 Czy my juz naprawdę nie mamy większych problemów ? Czy o każdej znaczącej osobie na tym świecie Polacy muszą pisać coś z jego życiorysu ( zagłębionego w historii). Przecież nikt z nas, tak naprawdę nie spadł na tę ziemię z gwiazdy - tu i teraz- ale przyszło mu żyć tu i teraz i znaleźć swoje miejsce w tym świecie. Benedykt XVI to uczynił, droga jego widać była ciężka i dużo musiał pokonywać przeciwności tego świata. Jedank w ostateczności wybrał to co uznał za właściwe dla niego , gdyż może teraz zrobić wiele dla tak wielu. Mimo, że niektórzy z nich są tak mali duchem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: him Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 26.04.05, 21:20 A mnie siłą wcielili do polskiego wojska gdzie mnie uczono jak zabijać ,gwałcić, kraść ,kląć . Wspominam ten stracony czas z obrzydzeniem i pogardą dla kadry oficerskiej tego parszywego kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 21:25 Widzisz ? Tyle cie nauczyli, a zasad poprawnej pisowni zapomnieli, hehehe ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! IP: *.cust.tele2.pl 29.04.05, 08:35 HEHE A PO CO MU W WOJSKU POLSKIM POPRAWNA PISOWNIA ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DEUTSCHER! Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.04.05, 14:31 Ich bin ein Deutscher und immer sagte ich so: Schlesien war, ist und wird immer Deutschen!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Niemiec Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! IP: *.dip.t-dialin.net 29.04.05, 17:47 Poprzednik ktory sie nazywa niemcen ( Deutscher ) powienien sie uczyc jezyka niemieckiegi. Ja jestem niemcem i sie ciesze ze sie nauczylem polskiego jezyka i troche sie potrafie porozumiec. Hitlerjugend ( mlodziez Hitlera ) byla przymusowa organizacja mlodziezowa. Ja rowniez do niej nalezalem. W pierwsze klase szkoly podstawowej musialem gwaltym wstapic do t.zw. Pimpfe. Poprzednik Hitlerjugend. Gdyby rodzice sie na to nie zgodzili grozyla im przemoc hitlerowcow. Osiagajac 14 lat automatycznie nalezalo sie do Hitlerjugend. Innego Wyjscia nie bylo.Dobrze sie gada temu ktore nie byl niemcem i nie zyl w tych latach. Odpowiedz Link Zgłoś
alwerian Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! 29.04.05, 17:55 Co za debil lub idiota założył ten wątek ? Chyba temu gó..arzowi trzeba współczuć, abo porządnie wpier....ć ! Bo na wychowanie za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
nysanin1 Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! alwerian 30.04.05, 12:28 alwerian napisał: > Co za debil lub idiota założył ten wątek ? > Chyba temu gó..arzowi trzeba współczuć, > abo porządnie wpier....ć ! > Bo na wychowanie za późno. Amoze dobrze ze zalozyl, ma okazje przekonac sie ze nie jest to taka wielka rzecz jak mu (jej) sie wydawalo. Ani wspolczuciem ani biciem nic nie wskorasz. Mysle ze po przeczytaniu wszystkich opini pozwoli mu to na wyciagniecie wlasciwych wnioskow. Jakich, to juz tylko zalezy od nie go i od nas wszystkich ktorzy zabrali glos. Odpowiedz Link Zgłoś
nysanin1 Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! 29.04.05, 22:40 Gość portalu: z Niemiec napisał(a): > Poprzednik ktory sie nazywa niemcen ( Deutscher ) powienien sie uczyc jezyka > niemieckiegi. Ja jestem niemcem i sie ciesze ze sie nauczylem polskiego jezyka > i troche sie potrafie porozumiec. > Hitlerjugend ( mlodziez Hitlera ) byla przymusowa organizacja mlodziezowa. Ja > rowniez do niej nalezalem. W pierwsze klase szkoly podstawowej musialem gwaltym > > wstapic do t.zw. Pimpfe. Poprzednik Hitlerjugend. Gdyby rodzice sie na to nie > zgodzili grozyla im przemoc hitlerowcow. > Osiagajac 14 lat automatycznie nalezalo sie do Hitlerjugend. Innego Wyjscia nie > > bylo.Dobrze sie gada temu ktore nie byl niemcem i nie zyl w tych latach. W calosci moge zgodzic sie z Twoja ocena. Sama prznaleznosc nie swiadczy o niczym. O tym kim jestes i jakim czlowiekiem, decydujesz Ty i Twoje akcje. Wielu ludzi w Polsce nalezalo do partii i byli pionkami, tak dla towarzyszy jak dla siebie samych. Jest i bedzie roznica pomiedzy tymi ktorzy wykorzystywali pozycje i stanowiska do odgrywania sie na innych. To ze Papiez byl w HJ nie ma zadnego znaczenia, dzisiaj rozliczany bedzie z jego pontifikatu a nie z zyciorysu. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
anita58 Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! 01.05.05, 12:40 nysanin1 napisał: > W calosci moge zgodzic sie z Twoja ocena. Sama prznaleznosc nie swiadczy o > niczym. O tym kim jestes i jakim czlowiekiem, decydujesz Ty i Twoje akcje. > Wielu ludzi w Polsce nalezalo do partii i byli pionkami, tak dla towarzyszy jak > > dla siebie samych. Jest i bedzie roznica pomiedzy tymi ktorzy wykorzystywali > pozycje i stanowiska do odgrywania sie na innych. > To ze Papiez byl w HJ nie ma zadnego znaczenia, dzisiaj rozliczany bedzie z > jego pontifikatu a nie z zyciorysu. > Pozdrowienia Tez sie zgadzam. Szkoda tylko, ze wiekszosc ludzi tak nie ocenia innych. Pamietam ze szkoly, jak nauczyciele, w tym katecheta (!) pluli ile sie dalo na Slazakow za obowiazkowa przeciez przynaleznosc do HJ lub Wehrmachtu. A co mieli wowczas zrobic? Dac sie masowo zamordowac? Odpowiedz Link Zgłoś
nysanin1 Re: A co on tam robił? do Granat 01.05.05, 13:07 Granat jestes za inteligentny na takie pytanie, wiem to z innych watkow. Zeby byc szcerym z Toba jak w kazdej walce polityka odbywala sie na gorze , na dolach pilnowalo sie wlasnej D..Y. Tak jest do dzisiaj i tak bedzie zawsze. Te wszystkie bunczuczne przemowienia z Iraku to dla prasy i TV na codzien, nr 1 ratowac moja d.. .2 Ja albo on. W tym polityki nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! IP: *.h.pppool.de 02.05.05, 17:34 Wojtyla byl w Mlodzierzy wszechpolskiej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! IP: *.pupp.cz / *.pupp.cz 03.05.05, 21:55 Niemcy to dobrzy ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
k100 Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! 03.05.05, 22:09 Gość portalu: xxx napisał(a): > Niemcy to dobrzy ludzie Jak spia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: achim Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! IP: *.cust.tele2.pl 04.05.05, 21:09 A ja do harcerstwa nie wstąpiłem ,gdyż rodzice - Ślązacy powiedzieli ,że to jest polska organizacja na wzór H.J. N io i dlatego miałem obnizoną ocene z zachowania . To były lata 70 te! Teraz widze że mieli rację :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brat Pit Re:Czlonek HJ prawa reka Wojtyly!!! IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 08.05.05, 02:48 Jestescie smieszni polaczki z tymi oskarzeniami i insynuacjami na temat czlonkowstwa Papieza w HJ.Poza niestety nieszczesna nazwa bylo to zwykle harcerstwo i zadne dziecko nie mialo nic wspolnego ze zbrodniami. Nie wykluczam oczywiscie okresu ,gdy ta mlodziez juz nie byla w HJ,ale sami czlonkowie HJ,wlasciwie z hitle.em nie mieli nic wspolnego. To tak jakby polkie komunistyczne harcerstwo nie przejelo nazwy ZHP ,a np MLODZIEZ STALINA, albo BIERUTA.Ze zbrodniami stalinowskimi te dzieci nie mialy przeciez nic wspolnego,a indoktrynacja polityczna byla wieksza w ZHP jak w Hitlerjugend. A na koniec dygresja ,skoro przeciez caly czas bylo wiadomo ze kard.Ratzinger byl Niemcem w HJ to dlaczego Papiez z Polski Jan PawelII zrobil gGo swoja PRAWA REKA! Odpowiedz Link Zgłoś
nysanin1 Re:Czlonek HJ prawa reka Wojtyly!!! 08.05.05, 12:29 Gość portalu: Brat Pit napisał(a): > Jestescie smieszni polaczki z tymi oskarzeniami i insynuacjami na temat > czlonkowstwa Papieza w HJ.Poza niestety nieszczesna nazwa bylo to zwykle > harcerstwo i zadne dziecko nie mialo nic wspolnego ze zbrodniami. Nie wykluczam > > oczywiscie okresu ,gdy ta mlodziez juz nie byla w HJ,ale sami czlonkowie > HJ,wlasciwie z hitle.em nie mieli nic wspolnego. I Himmler nie mial? To tak jakby polkie > komunistyczne harcerstwo nie przejelo nazwy ZHP ,a np MLODZIEZ STALINA, albo > BIERUTA.Ze zbrodniami stalinowskimi te dzieci nie mialy przeciez nic > wspolnego,a indoktrynacja polityczna byla wieksza w ZHP jak w Hitlerjugend. > Tu troche przesadziles. Gdybys napisal o podobnym nasilemiu, moze zgodzilbym sie z Twoja opinia. A na koniec dygresja ,skoro przeciez caly czas bylo wiadomo ze kard.Ratzinger > byl Niemcem w HJ to dlaczego Papiez z Polski Jan PawelII zrobil gGo swoja PRAWA > > REKA! Bo mu pasowal do caloksztaltu polityki watykanskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enimka Re: Papiez byl w HITLERJUGEND !!!! Zobaczcie !!!! IP: *.ds.ae.wroc.pl 09.05.05, 23:16 toś się zorientował !?:P Mówili o tym juz dawno. Poczytaj sobie troszkę z historii, nie wszyscy Niemcy popierali Hitlera,a chłopcy w ówczesnych czasach na ogół byli w hitlerjugend czy chcieli czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś