alicccjas gdzie wynająć? 26.05.06, 12:30 potrzebuje pomocy chce wynajac jakis lokal na zrobienie urodzin ok 50 osob... moze mniej, macie jakies pomysly? moze klub Rampa? najlepiej taki w ktorym da sie potanczyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesio Re: Przewodnik- subiektywny po opolskich knajpach IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.06, 21:31 a kto pamięta niezapomniane klimaty i zapachy z Semafora albo Staromejskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tutejszy Re: Przewodnik- subiektywny po opolskich knajpach IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.06, 22:39 1)pamiętam 2)nie tęsknię 3)preferuję czeskie pivnice i hostince 4)albo wypić w domciu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Knajpiarz Re: Przewodnik- subiektywny po opolskich knajpach IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 03.06.06, 18:03 A piszemy o knajpach drogich czy takich bardziej dla "normalnych" ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Przewodnik- subiektywny po opolskich knajpach IP: 213.17.145.* 27.06.06, 22:50 Moglibyście zmienić "knajpy" na restauracje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Przewodnik- subiektywny po opolskich knajpach IP: *.chello.pl 28.06.06, 20:22 a ja polecam knajpe pod arkadami na krakowskiej. dobra obsluga i pyszne lody. nie polecam natomiast pobliskiego john bull pub. po tym jak zostałam potraktowana moja noga juz tam nie postanie. zamowiłam lody malinowe. po długim czekaniu dostałam ale nie malinowe tylko jakies inne. dla pani podajacej nie było to problemem, co z tego ze zamówiłam inne, ona tego nie robiła, robił ktoś inny. cały czas śmiala sie bezczelnie, nie uslyszałam zadnego "przepraszam za pomyłke", tak jakby nic sie nie stało. podziękowałam za lody i nic więcej juz nue zamowiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezadowolony Re: Przewodnik- subiektywny po opolskich knajpach IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 02.07.06, 18:29 Piramida 0/10 . kiedys byl to fajny lokal. dzis sie totalnie zalamalem- bezczelne kelnerki, zimne,spalone miesa, czekanie na potrawe 40minut!!!! na rachunek 20! SKANDAL!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: Przewodnik- subiektywny po opolskich knajpach IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 13.07.06, 01:56 bosh co za nieaktualna spis, brak aktualizacji swiadczy jak najgorzej o redakcji opolskiej, wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opolanin Re: Przewodnik- subiektywny po opolskich knajpach IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 19.07.06, 08:24 W nawiązaniu do "ZEBRY"...Sympatyczne miejsce i raczej lubię tam bywać. Są jednak 2 zasadnicze wady: 1. Nawet jak nikt nie tańczy to muzyka napier....la tak głośno, że można się porozumieć tylko na migi. Z moich obserwacji wynika, że po takiej dwugodzinnej napieprzance połowa klientów wychodzi...przecież przyszli p o g a d a ć przy piwie.Interwencje nie pomagają. 2. Najgorsza strona tej knajpy to jednak OBSŁUGA. Kilka leniwych panienek, które gapią się w sufit, popychają pierdoły między sobą lub szczerzą zęby do wiszących na barze dresiarzy, a czasami zamiast zająć się klientem, walczą dzielnie na stojącym blisko baru automacie do gry. Z pustymi szklankami można siedzieć nawet godzinę...i tak nikt nie podejdzie. Na kiepy z popielniczki zacznę chyba przynosić woreczki bo jak raz na 4 godziny Pani zmieni popiołkę to jest sukces. Ostatnio obserwowałem stolik gdzie było kilka tależy z resztkami pizzy i ogólny SYF. W knajpie siedziałem 5 godzin. Uwieżcie mi, że nikt tego nie sprzątnął. Ja też już dałem sobie spokój i po zamówienia chodzę do baru sam. Dlatego to jedyny lokal w Opolu gdzie nie zostawiam już ani grosza napiwku...bo niby za co ? Apeluję więc do właściciela żeby coś z tym zrobił, bo do kur..y nędzy zostawiam tam trochę kasy w skali miesiąca i mnie to wkur...a. A chodzę tam bo mam blisko i chyba tylko dlatego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktokolwiek Re: Przewodnik- subiektywny po opolskich knajpach IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.06, 09:35 Na ZWM-ie jest pizzeria Deep Pan Pizza - bardzo szybko podają "żarełko" i pizze są nawet dobre ..... i niedrogie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Przewodnik- subiektywny po opolskich knajpach IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 31.07.06, 12:27 Nie polecam maski, ostatnio okres oczekiwania na danie przekracza wszelkie standardy. Żeby na zainteresowanie kelnerki czekać 10 minut (zareagowała dopiero, jak zwróciła jej uwage kierowniczka) a potem czekać 30 minut na sałatkę to po prostu skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Ochódzki Re: Przewodnik- subiektywny po opolskich knajpach IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 12:38 Tak to juz jest. Jak chcesz szybko to do Mc Donalds'a. A dzieki tempu kelnerek dostales od losu 30 minut na wypicie 2 piw. A na przyszlosc to radze przychodzic w krawacie. Kelnerka nigdy nie wie kto zacz i dla spokoju obsluzy szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadek Sentymentalny przewodnik po knajpach IP: *.ipaper.com 03.08.06, 20:54 W sumie dawno nie bylem w Opolu i pisze z zaglebia knajpianego - Krakowa, jednak darze opolskie knajpy sentymentem. Zwlaszcza ZWM-owska FORMULE, ale te stara, z panem Marianem za barem, rockowymi i metalowymi koncertami, zawsze wesola i pogodna atmosfere. I choc lokal mial wystroj fatalny i z dziewczyna raczej malo romatynczym pomyslem bylo umawianie sie w niej, to z kumplami na piwo byla knajpa jak znalazl. W bliskiej odleglosci od Formuly byla/jest knajpa PRL ze swietnym wystrojem, w miare spoko obsluga, ale z przesadzonym naglosnieniem. Glosniki az trzeszczaly, a jak na knajpe bez parkietu, to chyba lekkie nieporozumienie. Niegdys tez w beznadziejnej lokalizacji pod wzgledem dostepnosci, ale z niezlym wystroju i z dala od zgielku byla stara 'Jaskinia' (bodajze). W zimie dotrzec do niej to jak ekspedycja na K2. Miescila sie na Wyspie Bolko, w parku, hen daleko za Ogrodem Zoologicznym. Pamietam jeszcze Klub Seven utrzymany w klimacie niebieskich neonow i z calkiem niezlym DJem. W calym zestawieniu Gazety zabraklo jednak knajpy, ktora calkiem niezle sobie radzi. Polozona w samym centrum, z zacisznym ogrodkiem i kameralna, studencka atmosfera. Mowa tu o Dworku ze studenckim Piastem, szafa grajaca, kominkiem i kamienica na przeciwko z ogromnym Judaszem w drzwiach ;) Polecam to kiedys sprawdzic na wlasne oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cube Re: Sentymentalny przewodnik po knajpach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 08:44 Klimacik kiedyś był..... W Formule jak Marian już trachnął kilka piwek to częstował chlebem ze smalcem i nie było mowy żeby ktoś odmówił...i "Studenckie" piwko było....i kijem to baseball'a potrafił krzyczących "pozdrowić" teraz z tego co wiem Mariana już nie ma (ostatni raz widziałem go jak 3 lata temu prowadził lokal w Turawie) Knajpy Seven też już nie ma..a te cudowne sofy przeszły obok do Adamsa gdzie teraz się dresy wyleguję. Na Wyspie Bolko polecam "Pagaj" szczególnie w lecie bo odkąd za barem stoi młody gó..arz w środku nie da się wysiedzieć.."ryczy" MTV i Wiwa..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xwive Re: Przewodnik- subiektywny po opolskich knajpach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 21:35 wyremontowana zapadnia będzie jeszcze lepsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vito74 Re: Przewodnik- subiektywny po opolskich knajpach IP: 82.160.19.* 04.08.06, 14:14 Może trochę z innej beczki... A czy ktoś pamięta takie knajpy jak( to były knajpy w prawdziwym tego słowa znaczeniu): Tarantula (przy ZNTK na Rejtana)?? Jakie tam były klimaty - nieporównywalne do żadnych innych... Ile tam się browaru polało i jakie tam bywały imprezy!! - dla bywalców z okolic zakazanej dzielnicy tzn. Drzymały, górnej części 1-go Maja, Telesfora, Kani itp wiadomo o co chodzi. Albo stary Dołek, sprzed powodzi?? Albo jeszcze inne - Opolanka na Dworskiej, Siódemka na św. Wojciecha, Szaniec (chyba?? nazwa ulata z pamięci) - taka szklarnia ze źródełkiem browaru na Domańskiego?? Albo starą Formułę z Maniusiem jako właścicielem i Krzyśkiem za barem?? Albo słynne Źródełko na ZWM-ie?? I jeszcze wiele innych tego typu?? Ech.... to były knajpy... Proszę o więcej takich wspomnień:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krisztal Re: Przewodnik- subiektywny po opolskich knajpach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 14:40 A czemu nie ma w przewodniku eksluzywnych lokali na obrzeżach Opola? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Przewodnik- subiektywny po opolskich knajpach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.06, 16:39 bo to jest subiektywny przewodnik... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slavo Przewodnik- subiektywny po opolskich knajpach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 20:20 warto zasmakować "pomidora" obok "enzo".. polecam sprawdzić i zamieścić info..:) nawet szefowie innych knajp mogą się czegoś nauczyć ..lub przypomnieć..:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAras Re: Przewodnik- subiektywny po opolskich knajpach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 21:06 Jeśli ktoś chce dobrze zjeść poza Opolem zdecydowanie polecam lokal "stara kuźnia" w Dębskiej Kuźni. Nigdzie tak dobrze nie zjadłem jak właśnie tam! polecam,porcje są duże,obsługa bardzo miła. Smacznego:) Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: Przewodnik- subiektywny po opolskich knajpach 24.11.06, 21:46 dębska kuźnia??? była super dopóki kucharze do anglii nie zwiali, teraz pozostała tylko nedzna podróba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cube aQuarium - selekcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 15:11 Widzę, że aQuarium przyjmuje wzorce z knajp wrocławskich czyli "selekcja". Szkoda, że w parze nie idą tu ceny biletów za wejście ( w porównaniu z Wrocławskimi lokalami wysokie) ustalane z "sufitu" przez bramkarzy: Sobota 2.30 - Panowie 8 PLN dziewczyny za darmo Sobota 2.35 - Panowie 7 PLN dziewczymy - 3 PLN. Czytając w artykule "Nawet jeżeli nastąpi to dopiero o 5 rano, nikt cię nie wyprosi, tu szanuje się klienta" - ma sie trochę mieszane uczucia ...może jest to prawdziwe ale najpierw trzeba tam wejść. Ostatnio widziałem sytuację, w której własciciel nie wpuścił do lokalu osoby. Być może były zbyt poważnie ubrane (płaszcz, skórzane buty, normalne uczesanie). Szanuję prawo Właściela do selekcji...jego lokal jego prawo...widocznie stawia tu bardziej na ludzi młodych "pasujących" do tego lokalu....szczególnie takich, którzy jeszcze nie skończyli 18 lat a było tam wiele takich osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tutejszy Re: Przewodnik- subiektywny po opolskich knajpach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 10:25 1. Trojak 2. Semafor 3. Albatros 4. Słoneczny 5. Ewa 6. Ludowy 7. Pod "7" 8. Zgoda 9. Ludwik 10. Stokrotka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fuj Re: Przewodnik- subiektywny po opolskich knajpach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 10:42 W Dreiku okropnie śmierdzi, chyba maja problem z klimą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzanna Niewierna Re: Przewodnik- subiektywny po opolskich knajpach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 22:06 Przeczytałam zarówno subiektywny przewodnik, jak i wszystkie posty. Generalnie - macie rację :-) Ale, po pierwsze lokali w Opolu (w szczególności w okolicach Rynku) jest stanowczo za mało, w sobotni wieczór nie ma gdzie usiąść!! Chętni wchodzą i wychodzą. Przypuszczam, ze gotowych na otwarcie byłoby wielu, ale już sobie wyobrażam protesty mieszkańców i wiecznie przytakującego wszystkim Prezydenta. Wzorem innych miast - knajpki można otwierać nawet w piwnicach!! Taki urok mieszkania w centrum. Jeśli komuś przeszkadza hałas (tak jak ogródki latem) to mam koleżankę z mieszkaniem przy torach - chętnie się zamieni. Osobiście uwielbiam Maskę i Laboratorium. Bull - już się sypie, obsługa fatalna (obrażone panienki), a toaleta... Szalet miejski jest bardziej elegancki i czysty. Knajpa w ratuszu!! Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jimmi Re: Przewodnik- subiektywny po opolskich knajpach IP: *.chello.pl 07.02.07, 20:57 drejk to straszna sztolnia,czy jest gdzie pojsc w naszym miescie,bo nie wiem czy cos sie zmieniło,ponieważ od roku nie byłem w naszych przybytkach?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisu Re: Przewodnik- subiektywny po opolskich knajpach IP: *.chello.pl 10.02.07, 12:04 nic sie nie zmieniło,hahahaha!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaaaa Re: Przewodnik- subiektywny po opolskich knajpach IP: *.atol.com.pl 12.02.07, 16:03 Zdecydowanie odradzam Bulla. Kiedyś to miejsce kojarzyło mi się z miłym klimatem, wyjątkową atmosferą. A teraz? Obsługa fatalna - nieuprzejme, obrażone kelnerki, coraz gorsza jakość - kawa jest kawą chyba tylko z nazwy, kawa mrożona podawana w coraz mniejszych szklankach, maksymalnie rozwodniona, podrożała z 4 do 6zł [jak widać cena wzrasta odwrotnie proporcjonalnie do smaku...]. Jednym słowem - porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halba Re: Przewodnik- subiektywny po opolskich knajpach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.07, 18:08 Bull jest super, nie znasz się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jah Re: Przewodnik- subiektywny po opolskich knajpach IP: *.chello.pl 12.02.07, 18:50 Bull=żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaaaa Re: Przewodnik- subiektywny po opolskich knajpach IP: *.atol.com.pl 09.04.07, 21:19 Jeśli stać cię tylko na taką opinię, nie popartą żadną argumentacją, to nie dziwię się, że dla ciebie bull to dobra knajpa. Cóż, ja mam wyższe wymagania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macio Re: Przewodnik- subiektywny po opolskich knajpach IP: *.chello.pl 08.05.07, 01:37 opole umarło,tylko festiwal ożywi je na chwile!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pimpek Re: Przewodnik- subiektywny po opolskich knajpach IP: *.chello.pl 08.05.07, 23:44 prawie jak zombie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Przewodnik- subiektywny po opolskich knajpach IP: *.chello.pl 15.05.07, 14:43 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Przewodnik- subiektywny po opolskich knajpach IP: *.chello.pl 15.05.07, 17:20 ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Przewodnik- subiektywny po opolskich knajpach IP: *.chello.pl 16.05.07, 20:15 Starka - pozytywnie mnie ostatnio zaskoczyli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaa Re: Przewodnik- subiektywny po opolskich knajpach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 21:36 A ceny też? Uważasz,że poziom cen jest odpowiedni do miejsca i obsługi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Przewodnik- subiektywny po opolskich knajpach IP: *.chello.pl 16.05.07, 21:42 z obsługą akurat najgorzej nie było, nad cenami - ok - mogę dyskutować... Reszta - bez zarzutu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: Przewodnik- subiektywny po opolskich knajpach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 15:31 Zebra - często tam goszczę, ale już nie na długo. Lenistwo i buraczane zachowanie obsługi bije knajpke na łopatki. Szczególnie blondyna która co chwile pali. Ma w dupie klientów. Jej koleżanka za kasą gdy ma pełne ręce roboty i sporą kolejkę ona stoi z boku i gada z koleżanką!!! Żeby ktoś przyszedł do stolika to już zapomnijcie. Pokazujesz, wołasz i nic!!! Sama knajpka jest ok, ale obsługa (nie cała) to totalne dno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient2 Re: Przewodnik- subiektywny po opolskich knajpach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.07, 16:18 zgadzam sie z przedmówcą w 100% - nikt nie podchodzi do stolika, talerze po pizzy leżały na stoliku ponad 30 min, kolejne piwko to tylko przy barze no i jeszcze nasza prośba o zwrot dwójek które nam zjadł stolik od piłkarzyków została w bardzo prostacki sposób zbyta... już tam nie pójdę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Czardzasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 21:50 Czy ta restauracja na Katowickiej jeszcze istnieje? Kto tam chodzi? Jakie są ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opolani Re: Przewodnik- subiektywny po opolskich knajpach IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.07, 17:06 Są fajne knajpy. To fakt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwny kolo Re: Przewodnik- subiektywny po opolskich knajpach IP: *.chello.pl 19.07.07, 13:47 Staromiey!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beermen Re: Przewodnik- subiektywny po opolskich knajpach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.07, 15:38 semafor, trojak, ludowy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Przewodnik- subiektywny po opolskich knajpach IP: *.chello.pl 01.08.07, 10:50 drejk juz nie jest ponoć Fortuny bo totalnie go zadłużył!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Przewodnik- subiektywny po opolskich knajpach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 10:52 fortuna kolem sie toczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Przewodnik- subiektywny po opolskich knajpach IP: *.chello.pl 01.08.07, 13:58 Fortuna kałem się tuczy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozia Re: Przewodnik- subiektywny po opolskich knajpach IP: *.chello.pl 01.08.07, 22:50 Lubię knajpę pod Arkadami.Wspomnienie młodości ,czy co?A kawa mrożona rewelacja.bozia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik Re: Przewodnik- subiektywny po opolskich knajpach IP: *.chello.pl 06.08.07, 15:42 a ja lubie lave koło teatru,robia tam smaczne drinki ze az główka się kiwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: squarepusher Re: Przewodnik- subiektywny po opolskich knajpach IP: *.chello.pl 14.08.07, 15:09 nie ma to jak browar z żabki i na ławki!! Odpowiedz Link Zgłoś