Dodaj do ulubionych

Poczta gwiżdże na klientów

IP: *.opole.internetia.pl 07.02.06, 07:27
Sam czekałem na paczkę prawie 3 tygodnie - nadana 16 stycznia, dostarczona 4
lutego (19 dni).
Ciekawe, jak to jest w firmach kurierskich...
Obserwuj wątek
    • Gość: pk Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 08:10
      w sobotę 2.02 otrzymałem paczkę nadaną 24.01 w Zielonej Górze, reklamacji
      złożyć nie można co najwyżej skargę, zresztą i tak dla własnej satysfakcji bo
      załącznik do rozporządzenia ministra stwierdza tylko, że w terminie D+3 powinno
      być doręczonych 90% paczek niebędących paczkami najszybszej kategorii; zero
      jakiejkolwiek odpowiedzialności za to co się dzieje.
      proponuję wszytskim : piszmy skargi ! i to najlepiej do dyrekcji w Katowicach.
      • aj100 Re: Poczta gwiżdże na klientów 07.02.06, 08:17
        Do tej pory czekam na paczkę wysłaną 14 I 2006r z Krakowa.
        • Gość: Ździchu Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.chello.pl 08.02.06, 15:28
          właśnie odebrałem paczkę. tylko 40min postałem w kolejnce (znaczy ze krótko -
          poczta Bełdan 2). jedna paczka całkowicie zginęła, a następna przyszła właśnie
          po 7 dniach. to chyba i tak niezły wynik? cała sprawa trwała dokładnie 1 miesiąc.

ale z niecierpliwością czekam do roku 2009 i pełną liberalizację usług
          pocztowych - i znowu Ci niedobrzy zagraniczniacy z Deutsche Post, La Poste czy z
          Posten AG będą zabierać chleb prawdziwym Polakom i katolikom, bo będą oferować
          tanie i niezwodne usługi...
      • Gość: luko opoznienia to nic - a zlodziejstwo IP: *.toya.net.pl 08.02.06, 11:26
        A co z masowym okradaniem na poczcie? Ile to rzeczy ukradziono na poczcie - i tu
        klient tez jest bezsilny? Kradna wszystko - rzeczy, plyty, ksiazki. Jak dodaja
        do prenumerowanych pism gratisy - np. plyty - to tez znikaja. Obsluga w
        sortowniach i listonosze istotnie 'maja pelne rece roboty'.
        • Gość: eni ukradli mi złodzieje pocztowi IP: *.crowley.pl 08.02.06, 12:01
          perfumy wysłane na Gwiazdkę
          • Gość: zacięty Re: ukradli mi złodzieje pocztowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 21:49
            Mi też ukradli perfumy za 180 zł z poczty w Sierpcu, podsyłając dzwoneczek.
            Wiem, że w tym czasie (19 paź 2005) okradli jeszcze kilka paczek.
            Zgłosiłem do prokuratury. Nie odpuszczę. Szukam adresów okradzionych, aby razem wystąpić do sądu. Powoli idzie do przodu. Wygram.
            • Gość: Miś Dziekuje za informacje o złodziejach pocztowych! IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 09.02.06, 01:54
              Gość portalu: zacięty napisał(a):
              > Mi też ukradli perfumy za 180 zł z poczty w Sierpcu ...

Wlasnie zamierzalem wyslac ze Stanow dla syna w Polsce aparat cyfrowy. Wahalem
              sie czy przez poczte panstwowa czy prywatna firma kurierska. Teraz wiem, ze
              tylko przez prywatna firme kurierska. Przez poczte panstwowa zginely mi kiedys
              dwie paczki ale myslalem, ze to przypadek. Teraz z wypowiedzi innych widze, ze
              to regula dzialania poczty polskiej.
              • gadery Re: Dziekuje za informacje o złodziejach pocztowy 09.02.06, 09:28
                Kurierzy też kradną. Podobno jedyną 100% skuteczną metodą jest ubezpieczenie
                przesyłki.
        • Gość: sisi Re: opoznienia to nic - a zlodziejstwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 17:52
          MNie zginela paczka ,reklamacja byla,zwrocono mi tylko polowe czyli 170 zł!!!
          Tak,zlodziejstwo jest,paczka ginie bez sladu,nie do pomyslenia w cywilizowanym
          swiecie!!!
          • Gość: Sachmet Re: opoznienia to nic - a zlodziejstwo IP: *.dyn.optonline.net 09.02.06, 00:34
            Mieszkam w Stanach i czesto wysylam listy i paczki do Polski. Wyobrazcie sobie
            ile z wyslanych przeze mnie zdjec, kartek itp. "zginelo" w przeciagu kilku lat.
            Wysylanie w paczkach i listach pieniedzy juz dawno sie skonczylo, ale tego na
            poczcie nie wiedza i musza zajrzec do srodka, by sie o tym przekonac. Szkoda
            tylko, ze dla moich przyjaciol te kilka slow napisanych przeze mnie jest o
            wiele cenniejsze niz jakiekolwiek pieniadze, ktore znajduja pocztowcy. Jestem
            bardzo zawiedziona pracownikami PP. Bede popierac wszelka konkurencje PP i
            zyczyc im, by wyrolowali polskie przepisy, normy i idiotow na wysokich
            stolkach, zmierzajacych do wyeliminowania konkurencji.
    • toja3003 sprywatyzować to barachło! 07.02.06, 09:08
    • Gość: blabla Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.atol.com.pl 07.02.06, 11:14
      no to swietnie ja tez czekam i czekam i sie chyba nie doczekam ! masakra
      • Gość: blabla Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.atol.com.pl 07.02.06, 11:16
        a ja czekam na paczke z 5 STYCZNIA !!!! to juz przesada miesiac juz dawno minal
        i co? jajco ?
        • Gość: pasqda1 Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 11:40
          No i może jeszcze poczekasz... A paczki za granicę potrafią iść 8 tygodni - po
          interwencjach na poczcie słyszy się "trzeba było priorytetem"... A priorytety
          też idą i idą... Już nie mówiąc o tym, że często dochodzą poszarpane, jak gdyby
          na poczcie stado wilków pracowało, nie ludzie.
    • anulla Re: Poczta gwiżdże na klientów 07.02.06, 11:16
      Naszej zakichanej poczcie przydałaby sie zdrowa konkurencja, która pokazałaby
      jak radzić sobie z taką rzeszą klientów.
      • Gość: mirek Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 11:29
        A ja myslałem, ze w okresie Bozego Narodzenia i Nowego Roku oni sobie nie
        radzili....bo paczke nadana w Ełku 29.XII. otrzymalem w połowie stycznia po
        kilku interwencjach na poczcie.. otrzymałem awizo..."powtorne" z ostrzezeniem
        ze odsyłaja paczke...Ale choc byłem wsciekły, to cicho siedzialem, bo myslałem
        o przeciążeniu poczty....a teraz wiem, ze oni sa poprostu mało udolni...
        Ale musze cos jeszcze powiedziec...o tych PRIORYTETACH...to istne
        szalenstwo...zwykly list idzie np. do Bialegostoku okolo tygodnia....chyba za
        ten czas rowerem bym go dowiózł...ale poczta, oczywiscie sobie nie umie jak
        zwykle...poradzic. Kto to wymyslił ten PRIORYTET? To jest zwykłe oszukanstwo
        ludzi...wg. mnie dzis list nie powinien isc dluzej niz 48 godzi...jezeli jest
        inaczej, niech ktos z poczty przekona ludzi...Proponuje aby dziennikarze
        zainteresowali sie taka dla poczty....niby.... błachostka...
        • suuuka Re: Poczta gwiżdże na klientów 09.02.06, 10:35
          Zgadzam się.
          Priorytet jest tak na prawdę podwyżką usług poczty. Kiedyś listy mogły dojść
          normalnie w czasie w jakim teraz chodzą priorytety. Teraz potrzebują tygodnia.
          Wolałabym żeby było to nazwane po imieniu, a nie udawanie, że to jakaś nowa
          usługa.
          Nie wspominając już o złodziejstwie na pocztach.
          Rzeczywiście, tylko czekać na konkurencję...
    • joseph_b.1 Re: Poczta gwiżdże na klientów 07.02.06, 11:45
      Zaczyna się IV Rzeczpospolita...
      • Gość: k-2006 Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 11:50
        Ty mnie nie strasz...juz mam dosc wassermanow...
    • Gość: rafał Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 11:54
      Poczta działa beznadziejnie, zupełnie, potocznie mówiąc, olewają klientów. Jeśli
      zamawiam coś bardziej wartościowego przez Internet, korzystam z usług kuriera.
      Nawet nie jest tak drogo, płaciłem 12 zł - 15 zł a paczka na drugi dzień i nie
      musiałem latać i stać w kolejce, jeśli mnie nie zastał w domu.
      • Gość: to_jaaa Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.atol.com.pl 07.02.06, 12:18
        ja czekalem na przesylke, to mi pani listonosz od razu awizo do skrzynki
        wrzucila i zaznaczyla ze z powodu nieobecnosci nikogo w domu, nawet nie raczyla
        sprawdzic czy ktos jest, a spotkalem ja na klatce i laske zrobila ze mi ja ze
        skrzynki wyciagnela. Na poczcie mi nie chcieli wydac paczki bo za swieze bylo.
        Kazali przyjsc po 18. Dopiero rozmowa z naczelnym dala jakis rezulatat
        • Gość: ciekawski Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 12:52
          Gość portalu: to_jaaa napisał(a):
          > ja czekalem na przesylke, to mi pani listonosz od razu na klatce i laske
          zrobila
          > i wyciagnela. Na poczcie mi nie chcieli wydac paczki bo za swieze bylo.
          > Kazali przyjsc po 18. Dopiero rozmowa z naczelnym dala jakis rezulatat
          • Gość: to_jaaa Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.atol.com.pl 07.02.06, 12:54
            łaskę miało być :P
        • Gość: el_comandante Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.polsl.pl / *.polsl.pl 08.02.06, 11:36
          O, u mnie to samo. Czekałem na paczkę i bardzo mi na niej zależało. Była
          priorytetowa i nawet przyszła na następny dzień od wysłania. Tyle, że listonosz
          przyniósł tylko awizo, nawet nie zapukał do drzwi. Kiedy poszedłem z awizem na
          pocztę to mi powiedzieli, że paczkę wziął listonosz i mogą mi ją wydać dopiero
          jak on wróci z rejonu, czyli po 18. Szczegół, że tamta poczta była czynna tylko
          właśnie do 18.
          • Gość: jojo Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: 87.206.210.* 08.02.06, 12:51
            dokladnie mialam tak samo.
            znalazlam w skrzynce avizo. a bylam w domu.

kurestwo
            • Gość: dmartad Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.02.06, 00:25
              A do WC tez nie wychodziłaś?
          • Gość: dmartad Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.02.06, 00:25
            Baranie!Paczek już dawno nie noszą listonosze!
            • Gość: el_comandante Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.polsl.pl / *.polsl.pl 09.02.06, 09:58
              A ty co? Z poczty? W pocztowym języku ten jełop od paczek może się nazywać nawet
              Package Distribution Executive Manager Madafaka Super Hero ale dla mnie to jest
              listonosz. Kiedy nie masz logicznych argumentów to zawsze obrażasz swoich
              rozmówców? Na poczcie cie tego nauczyli?
            • Gość: k poczta-konkurencja dla tp w konkursie kurestwa IP: *.chello.pl 09.02.06, 10:36
              jak ku.. nie nosza jak nosza, 20 kg listonosz ci nie wezmie do torby ale ku..
              nie wszystkie paczki to kobyly, nosza i juz, ku..
        • Gość: xmen Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 22:08
          ja wracałem z pracy w skrzynce było awizo(a żona w domu cały dzień). Myślałem,
          że mnie trafi na miejscu bo to nie był pierwszy raz ze strony "jaśnie
          listonosza", któremu nie chciało się sprawdzić domofonem czy jest ktoś w domu
          (być może to niektórych przerasta). Z ogromną niechęcią udałem się na pocztę, a
          tam co się okazało " proszę przyjść jutro, bo jeszcze listonosz nie wrócił " -
          burknęła niewiasta rodem z komunistycznej branży "PSS Społem".Miałem ochotę
          wysadzić ich w powietrze. W telefonicznej rozmowie z panią naczelnik, okazało
          się, że nie ma ona wlywu na to jak wywiązują się ze swoich obąwiązków
          listonosze. TO KTO NAD NIMI PANUJE! Dziwić się, iż paczki okradają dobrze, że
          jeszcze resztę przyniosą. Gratulacje dla tych co im jeszcze napiwki dają.
    • Gość: :) Najgorsza poczta w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 13:00
      Takjuż jest od dziesięcioleci. Np ostatnio list wysłany z Niemiec doczęstochowy
      dotarł po 3 dniach. Dzień wcześniej wysłany list (18 dni temu, jeszcze nie
      dotarł. Bez komentarza
      • Gość: www ludzie!!! polacy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 13:12
        bracia rodacy!!!!

odrobina wyrozumiałości i tolerancji!!!

zima i zaspy i ślisko przecież!!!!!

lada moment odwilże i roztopy i deszcze....

później niesamowite upały...

i na koniec ta jesień, wiatry, huragany, ulewy!!!!

i tak zawsze w tym poje###ym narodzie od lat jakaś niemoc :-)))
    • Gość: kenny Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 14:53
      ja za to wysłałem paczke priorytetem w połowie grudnia do anglii, jeszcze nie
      doszła... więc tez juz nie ufam poczcie
      • Gość: mirek Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 15:11
        Ludzie......powiedzcie... cos o tym PRIOTYTECIE
    • Gość: jarek no i znowu szefostwo sie obija a pracownicy sa opi IP: 217.153.196.* 07.02.06, 15:31
      no i znowu szefostwo sie obija a pracownicy sa opie..&*.
      tak to jest w polsce ze wszystko to wina pracowników a nikt nie pomysli ze to
      nie jego wina tylko goscia ktury jest jego przelozonym.
      • Gość: paczkowy Re: no i znowu szefostwo sie obija a pracownicy s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 14:29
        Gość portalu: jarek napisał(a):

> no i znowu szefostwo sie obija a pracownicy sa opie..&*.
        > tak to jest w polsce ze wszystko to wina pracowników a nikt nie pomysli ze to
        > nie jego wina tylko goscia ktury jest jego przelozonym.
        -----------------------------------
        "szefostwo" ma głęboko w du...ie co sie dzieje na urzędach.Stanowiska biurowe w
        RUP-ach obsadzone sa przez swoich pociotków ,kórzy nawet nie wiedza jak wygląda
        praca za okienkiem.Wystarczy zmienic dyrektorów i przerzedzić szeregi panienek w
        biurach wysyłając je w teren a i praca bedzie sprawniejsza jak oczywiście czegoś
        nie spartolą . Klienci - piszcie skargi do ministerstwa bo pisanie do dyrkcji
        mija się z celem.Oni jakoś to przełkną - dół oberwie po uszach a wszystko skupi
        się na kliencie i koło się zamknie.
    • Gość: Zniesmaczony ;( Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.atol.com.pl 07.02.06, 16:31
      Może zasypiemy mailami dyerkcję w Warszawie , najlepiej rzecznika , podaję
      adres michal.dziewulski@centrala.poczta-polska.pl. Przesyłajmy mu
      ten artykulik, z GW , może coś go trafi i pokaże swojemu szefowi. Wówczas
      Warszawka weźmie się za tylną część ciała Katowicom, a Ci pojadą z naszą
      WIOSKĄ !!. Co Wy na to ??
    • Gość: Pytajnik Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 07.02.06, 20:46
      wiec my gwizdzmy na pocztę

gwi gwi gwi
    • Gość: Seba Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: 82.160.19.* 07.02.06, 20:47
      znam metode listonoszy !!! piorytet muszą w mieście powyżej 100 tys. dostarczyć
      chyba w ciągu 24lub 48 h nie pamiętam i była to sobota listonoszowi nie chciało
      się iść to napisał awizo że nikogo nie zasatał oczywiście nawet nie chodził.
      Poczta kiedyś wysłała mi ANONIMOWĄ ankiete nt. usług oczywiście opisałem ten
      przypadek z numerem nadania itp. Za pare dni już listonosze wiedzieli kto ich
      sypnoł i gdzie tu anonimowość ???
      • mirabil Re: Poczta gwiżdże na klientów 08.02.06, 12:24
        Ja miałam lepszy przypadek. Listonosz wręczył mi awizo do ręki. Stwierdził że
        oni roznoszą tylko listy. Paczkę muszę sobie sama odebrać z poczty.
    • gkubek Re: Poczta gwiżdże na klientów 08.02.06, 10:02
      W normalnych firmach czekasz góra jeden dzień. W przypadku rozminięcia z
      kurierem dzwonią i pytają, czy jeszcze raz dostarczać, ew. kiedy. Miałem z
      wieloma do czynienia i jest raczej dobrze. Z małym wyjątkiem. Ostatnio
      skorzystałem z usług Pocztexu (tfu, tfu). Nie dosyć, że droższy od "normalnych"
      firm, to w dodatku dostarczają paczki tak samo jak Poczta (czyli firma
      macierzysta). Tj. wrzucają awizo do skrzynki i martw się sam adresacie. Nawet
      nie próbują dzwonić pod numer, który wpisuje się w specjalną rubryczkę. No i
      kolejny drobiazg - podawany numer telefonu obsługi klientów zwykle nie jest
      dostępny... Odradzam z całego serca!
    • Gość: listonosz z piekła Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 10:17
      Nienawidze chodzić na poczte i omijam ją jesli tylko moge. Poprostu wechikuł czasu PRL na całego obsługa łache robi, paczki piorytetowe to śmiech na sali 3 dni opoźnienia zawsze, nic dodac nic ująć.
      • grafiton Re: Poczta gwiżdże na klientów 08.02.06, 10:46
        mam sklepik internetowy, 18 dni szedł (pełzał) priorytet z Centrum Warszawy na Ursynów, skorzystałem z usługi poczta firmowa (przyjeżdżają i obierają paczki ale tylko w teorii bo bo są np. 3 godziny za wcześniej albo wcale) złożyłem reklamację i wypowiedziałem umowę, przyjeżdżali jeszcze 3 tygodnie i wystawili nową fakturę, a teraz kazazali mi wypowiedzieć umowę która jest wypowiedziana bo znowu zaczną przyjeżdżać.
        Panie przy okienku przepisywały druki prawidłowo wypełnione na inne bo im do komputra nie wchodziły a że z błędami to kilka paczek poszło pod inne adresy.
        Do tej pory miałem klientów którzy robili zakupy za 50-100 zł a wysyłka kosztowała 8 zł, teraz kosztuje 20 (firma kurierska), a ci co kupowali drobiazgi przestali u nas kupować ale i tak mniej wydaję na deprim niż bym zarobił gdybym wysyłał małe paczki pocztą.
    • Gość: xxx Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.aster.pl 08.02.06, 10:55
      W firmach kurierskich w 95% jest normalnie, czyli tak jak powinno być
    • Gość: Monika Tak będzie bo Poczta nie ma konkurencji!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 11:04
      A jakieś pierdołki czy listy firmą kurierską nie wyślemy, bo drogo.
    • Gość: mb Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 11:12
      Z kurierami też jest różnie. Przesyłka w FedEx z zagranicy do Polski miała
      planowo iść dwa dni. I w sumie to prawda, z tym, że kurier zapukał do
      niewłaściwych drzwi (do mojego domu prowadzą dwie furtki, oddalone od siebie o
      jakieś dwa metry), po czym zostawił awiso wepchnięte za tabliczkę (pomijając
      fakt, że skrzynka na listy była dwa metry obok). W rezultacie awiso -
      przemoczone i wyglądające jak śmieć - znalazłam zupełnie przypadkiem trzy dni
      później i paczkę dostałam dopiero po weekendzie, wydzwaniając za kurierem i
      warując na niego w domu cały dzień. Zeby było ciekawiej, w dniu, kiedy przesyłka
      miała być planowo doręczona, cały czas byłam w domu. Na pytanie, dlaczego nie
      spróbował też zadzwonić do właściwych drzwi, które mają dokładnie ten sam adres
      i są trzy kroki obok, wzruszył tylko ramionami.
      • Gość: achu Ja gwiżdzę na takich... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 17:27
        mb napisał:
        "Na pytanie, dlaczego nie
        spróbował też zadzwonić do właściwych drzwi, które mają dokładnie ten sam adres
        i są trzy kroki obok, wzruszył tylko ramionami."

Nie bronie Poczty Polskiej ale sam często jeżdzę pod różne adresy - indolencja
        ludzka nie zna granic - oznaczenia adresowe budynków wołają o pomste do
        nieba!!!! Gdybyś oznaczył porządnie swoją posesje nie byłoby problemu -
        zwłaszcza , że masz taki sam adres (sic!).

Pozdrawiam, Achu
        • Gość: mb Re: Ja gwiżdzę na takich... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 18:19

> Nie bronie Poczty Polskiej ale sam często jeżdzę pod różne adresy - indolencja
          > ludzka nie zna granic - oznaczenia adresowe budynków wołają o pomste do
          > nieba!!!! Gdybyś oznaczył porządnie swoją posesje nie byłoby problemu -
          > zwłaszcza , że masz taki sam adres (sic!).
          >

Ja też staram się być wyrozumiałA. Posesja jest z resztą całkiem dobrze
          oznaczona, to dom jednorodzinny, z tym, że ma dwa wejścia, tuż obok siebie. Obok
          głównej furtki jest skrzynka pocztowa i wielki numer domu na ścianie. Żaden inny
          kurier czy ktokolwiek tu przychodzący nie ma wątpliwości, gdzie dzwonić i nigdy
          nikt nie zwrócił nam uwagi na dezinformację.
          Bardziej zirytowało mnie zostawienie zawiadomienia w miejscu, w którym mogłabym
          go nigdy nie znaleźć.
    • rilian tak jest w całej Polsce!_!_!_!_!_!_!_!_!_!_!_!_!_! 08.02.06, 11:43
      ostatnie przykłady z autopsji:

list zwyczajny wrocław - lublin szedł: od wtorku 31 stycznia do poniedziałku 6
      lutego.

paczka zwyczajna lublin - łańcut wysłana we śródę1 lutego doszła we wtorek, 7
      lutego.
      • hanamizuki Re: tak jest w całej Polsce!_!_!_!_!_!_!_!_!_!_!_ 08.02.06, 17:03
        Przykładowo:
        W Warszawie - ani razu jeszcze nie dostałam awizo (nie mówiąc o tym że listy
        priotytetowe polecone idą koszmarnie długo, koło 2 tygodni).
        Listy priorytetowe normalne - dwa tygodnie (i niech nikt nie pieprzy, że to w
        okresie świątecznym, bo to jest już norma od dłuższego czasu)
    • Gość: sundy Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.crowley.pl 08.02.06, 11:47
      a ja się bulwersuję, że paczka priorytetowa, wysłana 2.02 jeszcze nie dotarła
      do mnie. Droga do pokonania, faktycznie jest długa. Warszawa-Jabłonna ;-)

Tak poważnie, jak mogę to unikam poczty. W pracy też korzystam z usług firm
      kurierskich i od trzech lat jeszcze mnie nie zawiedli ;-) Kiedyś dałam szansę
      Pocztexowi, wysyłane było to co mogło dotrzeć kilka dni później, a zaginięcie
      nie powodowało większych szkód - ale tu ginie idea przesyłki kurierskiej.
      Eksperyment został zakończony, kiedy po telefonie do miłej Pani, z prośbą o
      ustalenie co sie dzieje, z przesyłką, która od tygodnia powinna być u adresata,
      usłyszałam, cytat: A skąd ja mam wiedzieć?!
      Teraz korzystam z jednej firmy, oferują stały monitoring przesyłki, ale to już
      właściwie standard w przesyłkach kurierskich.
      Poza tym, kiedy dają możliwość wyboru godziny dostarczenia np. do 12.00 to
      faktycznie jest to do 12.00, a poczta nie jest wstanie dotrzymać nawet terminu
      co do dnia!
      • Gość: sudny Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.crowley.pl 08.02.06, 21:11
        poszłam dziś na poczte, zapytać co z moją paczką, może dotarła i ... okazało
        się, że leży u nich od piątku. Podobno była awizowana, ale na moje
        stwierdzenie, że nie do mnie awizo nie dotarło, Pani (bardzo miła),
        stwierdziła, że to nie ma w tym nic dziwnego, bo za pierwszym razem, kiedy
        listonosz nikogo nie zastanie, to robi tylko adnotację, że awizowano, dopiero
        awizo powtórne zostawia. Dzięki temu zrozumiałam, dlaczego poprzednio dosałam
        właśnie tylko powtórne awizo. Paczka była cała, nienaruszona, ok.
        Ale tak z innej beczki. Kiedyś jak odbierałam paczkę czy list, pani prosiła o
        dowód i spisywała imię, nazwisko i sprawdzała czy faktycznie mogę odebrać
        przesyłkę. Czy tego teraz nie ma?
        Bo mówiąc szczerze, skąd wiadomo, że ta przesyłka była faktycznie do mnie
        (była):-)
        • Gość: rene Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.02.06, 00:38
          może miła pani w okienku,zna już Ciebie na tyle dobrze,że robi adnotacje z/o co
          oznacza"znany osobiście"i stawia przy tym swoją parafkę i datownik,ponosząc
          jednocześnie odpowiedzialność za wydaną w odpowiednie ręce paczuszkę :)
        • Gość: elwu Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.06, 10:18
          > Ale tak z innej beczki. Kiedyś jak odbierałam paczkę czy list, pani prosiła o
          > dowód i spisywała imię, nazwisko i sprawdzała czy faktycznie mogę odebrać
          > przesyłkę. Czy tego teraz nie ma?
          > Bo mówiąc szczerze, skąd wiadomo, że ta przesyłka była faktycznie do mnie
          > (była):-)
          zebym ja takie problemy miala! jak mi wyslano kiedys polecony na adres brata,
          nie wydano mi go na moj dowod (mamy to samo nazwisko), bo nie jestem tam
          zameldowana. nie wystarczylo tez pokazac dowod brata, ani napisane przez niego
          odrecznie pozwolenie, odebrania tego listu.
          to samo jest z paczkami, czy listami, ktore przychodzily do niego, a nie mogl
          ich odebrac, bo np byl prawie 2 m-ce za granica. nikt nie mogl tego odebrac,
          no, moze rodzice, u ktorych figuruje w dowodzie osobistym. tyle, ze musieliby
          jechac prawie 200km, by mu o zalatwic. fajnie, nie? wiec akurat 2 polecone z
          sadu wrocily sobie do nadawcy...
    • Gość: Oldmax Koniecznie zmiencie Poczte IP: *.rybnet.pl 08.02.06, 12:17
      Korzystajcie z Miejskej Poczta Doręczeniowa w Rybniku, pierwszej prywatnej
      Poczty na Śląsku
      • Gość: mm a u mnie poczta dziala dobrze IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.02.06, 12:25
        i nie mam zadnych opoznien!!!!
        • Gość: wini3 Re: a u mnie poczta dziala dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 20:58
          U mnie też dobrze, tylko kiedy ktoś zastępuje moją listonoszkę dostaję furii.
          Paczki błyskawicznie dochodzą, żadnego złodziejstwa. Pracują ciężko, gonią z
          wywieszonym językiem nie zatrzymując się dłużej niż absolutnie to potrzebne.
          Listonoszki żebrzą żeby coś zaprenumerować. Ale my klienci nie mamy na co
          narzekać.
    • Gość: aha Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.murator.com.pl 08.02.06, 12:38
      W Polsce - to sporo czasu.
      Ja korzystałam z usług pocztowych wysyłając paczki za granicę - do Holoandii i
      Hiszpanii. Pierwsza paczka (a w zasadzie grubszy list) do Holandii - wysłana 25
      listopada ub. roku - dotarła wreszcie do celu w okolicach 10-15 stycznia. A
      miało być do 10 dni. Pewnie "szła" piechotą, bo była w opłakanym stanie -
      podarta koperta, zaklejona taśmą i obwiązana sznurkiem.
      Drugą paczkę, już taką solidną - 4,5 kg, z prezentami świątecznymi dla
      chrześniaka nadałam w Warszawie na poczcie głównej 16 grudnia. Miała dojść za
      trzy tygodnie. A w sumie wędrowała aż 7. Odebrana została w ubiegłą sobotę 3
      lutego.
      Dlatego też wysyłając następną przesyłkę - tym razem już do Polski - wybrałam
      DHL. Początki były trudne... zamówiony kurier nie zjawił się po przesyłkę w
      ustalonym dniu, a firma nawet nie raczyła mnie o tym poinformować (czekałam 4
      godziny). Ale jak już następnego dnia dotarli i odebrali paczkę, to spisali się
      znakomicie... przesyłka dotarła do celu w 24 godziny.
      • Gość: jojo Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: 87.206.210.* 08.02.06, 12:56
        DHL odpada u mnie. Kiedys kurier zostawil mnie, dziewczyne, z 19 ciezkimi
        kartonami na uliocy i powiedzial,ze on nie bedzie wnosil, nawet za jakies pieniadze.

Zmienilam na TNT.
        Kurier (kurierzy) mily, sympatyczny, zandych problemow, zawsze na czas, w razie
        15minutowego opoznienia telefon, ze stoi np w korku
      • Gość: ewka Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: 217.153.6.* 08.02.06, 14:35
        wlasnie reklamuje przesylke dhl do francji.klient zostawil komorke u nas w
        firmie. wyslalismy dhl...i zaginela! tam tez kradna? czekam jak ta sprawe
        zalatwia sie w profesjonalnej swiatowej marki firmie...licze od dnia wyslania
        skargi.
    • ciemny_fiolet Re: Poczta gwiżdże na klientów 08.02.06, 12:53
      taka sytuacja jest nie tylko w Opolu. tak, jak kiedyś list lub drobna paczka bez
      priorytetu szedł do odbiorcy trzy dni, tak teraz czekałam na paczkę ponad tydzień.

moim zdaniem nie powinno sie winić za tę sytuację pracowników poczty. to zwykli
      ludzie i pomimo nawet najszczerszch checi, nie rozdwoją się. często, żeby
      wywiązać się z powierzonych im zadań, poświęcają swój czas i środki. nie raz
      zdarzało się, że paczkę wysłana do mnie priorytetem przywoził jeden z
      pracowników poczty prywatnym samochodem, np. około godziny dwudziestej.

• Gość: seb Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.man.polbox.pl 08.02.06, 12:58
      Ja list wysłałem za potwierdzeniem odbioru i czekałem przeszło 4 tygodnie na
      odsyłkę (ze swiętokrzyskiej) - niby miałoby być najszybciej...
    • Gość: funia Re: Poczta gwiżdże na klientów IP: *.orange.pl 08.02.06, 13:24
      a ja mam sklep internetowy i tez mam wiele przygod z poczta.Ale zastanowcie sie
      tez nad taka sytucja, ktora wlasnie mam- poczta zadzialala, ale klient
      postanowil nie odbierac przesylki wczesniej niz termin powtornego awizo. Bo
      tak, bo jak stwierdzil, to jego sprawa. NIestety dalam sie nabrac - juz zreszta
      ostatni raz na pobranie. ja czekam na pieniadze, towar gdzies w Polsce, a
      listonosz musi lazic z avizo do debila, bo jemu sie tak podoba!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka