Dodaj do ulubionych

Ranking prezydencki w Opolu!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 11:49
Foremek zaproponował:
A moze jest ktos wart takiego urzedu? Moze zrobmy gielde nazwisk i wystawmy
wlasnego forumowego kandydata - chocby po to by narobic troche zamieszania i
wywowolac dyskusje o pozostalych...
Obawiam się jednak, ze trudno będzie wystawić nam wirtualnego kandydata na
prezydenta miasta. Większość tutejszych polityków reprezentuje niestety poziom
co najwyżej sołtysi, niestety. Elity mamy niestety niczym papier toaletowy -
do dupy!
Obserwuj wątek
    • Gość: Pinokio Re: Ranking prezydencki w Opolu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 11:52
      Tylko nie Drewniak! Błagam. Drewniane są pajacyki!
      • Gość: Maxim Re: Ranking prezydencki w Opolu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 12:08
        Kiedyś wydawało mi się, że odpowiednią osobą będzie za lat parę Janusz Kowalski.
        Dojrzeje, spokornieje... Ale niestety. Myliłem się. Polityka personalna jaką
        prowadzi ta "szara eminencja" w ratuszu polega na zatrudnianiu kolegów...
        Zresztą nie tylko tam, również w większości spółek miejskich roi się od jego
        znajomków. Jesteś protegowanym Kowalskiego - masz szansę na stołek. Większość
        konkursów jest ustawianych (tak było chociażby w przypadku MOK, chociaż p.
        Poliwoda sprawdza się, jest naprawdę niezły!), podobnie w referacie przetargów,
        niebawem w Wydziale Promocji Miasta. Na Boga, konkurs na kierownika, w którym
        wygrywa jego kolega, który na dodatek razem z nim mieszka, to już lekkie
        przegięcie. Gdyby był fachowcem, nawet bym tego nie pisał, ale to młokos, krótko
        po studiach bez jakiegokolwiek doświadczenia.
        Tak więc Kowalski - zdecydowanie NIE!
        • jawor10 Re: Ranking prezydencki w Opolu!!! 12.02.06, 13:03
          Nikt z Opola - tutaj potrzebny jest dobry menager - może to byc szewc, lesnik -
          wszystko jedno - tylko dobry fachowiec od gospodarki, organizacji - bez
          układów , kolesiów z Opola.
          Żaden dotychczasowy włodarz nie próbował wykorzystać tak dobrego położenia
          Opola - na szlakach komunikacyjnych - wschód -zachód, północ - południe, szlaki
          drogowe, kolejowe, rzeczne. Czego potrzeba więcej.Popatrzcie jak to robili w
          dawnej Rzeczpospolitej. Miasta bogaciły się właśnie ze swojej lokalizacji.
          Mnóstwo terenów na których można lokalizować magazyny logistyczne, usługi,
          hotele.Kobierzyce wykorzystują takie położenie.Tutaj tylko układy kolesi.
          Dlatego nie widzę nikogo z Opola - sami nieudacznicy.
          • Gość: NiJaki Re: Ranking prezydencki w Opolu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 10:23
            A minister infrastruktury w PO poseł Jarmuziewicz? To najbardziej widoczny
            obecnie polityk z Opola!
            • o.tisk Re: Ranking prezydencki w Opolu!!! 14.02.06, 10:49
              Tez uwazam, ze to ciekawa kandydatura, ale - niestety - wielce hipotetetyczna,
              bowiem w tej chwili mierzy w znacznie wyzsze stanowiska polityczne. Czlowiek z
              pewnoscia by sie nadal na to stanowisko, gdzie powinno wymagane byc
              obligatoryjnie (!!!) doswiadczenie w zarzadzaniu jakas firma, najlepiej
              prywatna. Jarmuziewicz, jak pamietam, mial (ma?) jakas firme z branzy
              elektrycznej - wiec te warunki by spelnial.
              Kiedys na tym forum wysunalem jeszcze dwie inne (moim zdaniem swietne)
              kandydatury opolskich przedsiebiorcow. A mianowicie Tadeusza Selzera i Ryszarda
              Wojcika.
              Tylko, czy chcieliby by sie babrac w tym opolskim g...ienku ???
              • Gość: Sindi Re: Ranking prezydencki w Opolu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 11:14
                Wójcik... no nie wiem. Był sędzią, a w piłce korupcja jak wiemy. W branży
                turystycznej jest p. Jańczuk, szef i właściciel Itaki. Myślę,że byłby niezły. Do
                tego ma prawicowe poglądy i nie jest uwikłany w opolskie układziki. A Wójcik jest!
                • Gość: :) Jańczuk? Nie żartuj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 18:33
                  To już ekipa Zembaczyńskiego - Kowalskiego jest lepsza
                  A jak chcesz, to ci prywatnie opowiem co to za menager.
                  • Gość: gosc Re: Jańczuk? Nie żartuj! IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 14.02.06, 18:40
                    • Gość: jj eh... ślepcy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 19:04
                      w gó..e chcecie złotą rybkę znaleźć!!!!
              • Gość: jedi Re: Ranking prezydencki w Opolu!!! IP: *.chello.pl 14.02.06, 20:36
                A ja stawiam na Mirosława Pietruchę. Skasowali mi wątek o nim to teraz pisze
                gdzie indziej. Nie ważne kto wygra, to Pietruszka bedzie moim prezydentem...
                • Gość: :) Na Pietruchę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 10:19
                  Jak można głosować na oszołonma Kowalskiego to można i na nieroba i
                  karierowicza Pietruchę
              • Gość: Odp. Re: Ranking prezydencki w Opolu!!! IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 09:00
                o.tisk napisała:
                > Kiedys na tym forum wysunalem jeszcze dwie inne (moim zdaniem swietne)
                > kandydatury opolskich przedsiebiorcow. A mianowicie Tadeusza Selzera i
                > Ryszarda Wojcika.

Nie przypisuj sobie pierwszeństwa w podaniu tych kandydatur.
                Zrobiłem to ja pod nickiem Odp. w dniu 8.11.2005. o godz. 12.15. w wątku
                rozpoczętym przez Ciebie pt. Kto następcą Zemb.(...)
                Ustosunkowałeś się do moich ew. kandydatów jeszcze tego samego dnia (8.11.) o
                godz. 17.28.
                Popraw się na przyszłość.
                Podczepianie się pod innych to działka raczej Jasia K.
                • o.tisk Re: Ranking prezydencki w Opolu!!! 15.02.06, 09:53
                  Rzeczywiscie - to Ty podales te nazwiska jako pierwszy na moim starym watku
                  " Kto nastepca Zembczynskiego w Ratuszu ??? o.tisk 04.11.05, 12:50 "
                  - zwracam honor, ale nie zmienia to faktu, ze o takie i TYLKO takie
                  kandydatury ludzi nam chodzi; ludzi ktorzy ida "po wladze" nie po to, aby sie
                  dorobic i ustawic na reszte lat zycia, ale tacy, ktorzy biorac wladze - czuja
                  jakas misja dzialania na potrzeby i DLA spoleczenstwa, w ktorym wypadlo im zyc,

Pzdr.
                  • Gość: Odp. Re: Ranking prezydencki w Opolu!!! IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 10:28
                    Cieszy mnie zwrot honoru i w 100% podobnie jak Ty
                    jestem za tym, żeby miasto wziął we władanie ktoś, któremu:
                    -COŚ WYSZŁO,
                    -COŚ SIĘ UDAŁO,
                    -DOSZEDŁ DO CZEGOŚ NIE PRZEZ POLITYKĘ A WŁASNĄ PRACĄ, INWENCJĄ itp.
                    Czy oprócz tych Dwóch widzisz kogoś na horyzoncie?
                    Ciężko znaleźć bo wielu już za granicą działa w różnych dziedzinach.
              • Gość: Odp. poprawka do postu o.tisk'a IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 09:05
                o.tisk napisała:
                > Kiedys na tym forum wysunalem jeszcze dwie inne (moim zdaniem swietne)
                > kandydatury opolskich przedsiebiorcow. A mianowicie Tadeusza Selzera i
                > Ryszarda Wojcika.

Nie przypisuj sobie pierwszeństwa w podaniu tych kandydatur.
                Zrobiłem to ja pod nickiem Odp. w dniu 8.11.2005. o godz. 12.15. w wątku
                rozpoczętym przez Ciebie pt. Kto następcą Zemb.(...)
                Ustosunkowałeś się do moich ew. kandydatów jeszcze tego samego dnia (8.11.) o
                godz. 17.28.
                Popraw się na przyszłość.
                Podczepianie się pod innych to działka raczej Jasia K.
                • Gość: mania Re: poprawka do postu o.tisk'a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 09:18
                  Wócik to mógłby być, ale Janusz, ten od obrony województwa.Potrafił
                  zmobilizować mieszkańców i politykow pogonić do obrony.Stawianie na
                  ciapciaków,drewniaków czy innych bezzembaczy przynosi taki tylko efekt,że
                  cwaniacy bez inicjatywy mają tylko jedną inicjatywę by zachować posady -
                  zmienić wojewódzywo.
                • Gość: Redakcja "mmm" Zapraszamy !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 00:40
                  prosimy o oddawanie głosów na www.ranking.fajowo.com
            • Gość: kibic Odry Re: Ranking prezydencki w Opolu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 12:02
              Tylko nie Jarmuziewicz!!! Jak był prezesem Odry tonie poradził sobie z klubem i
              souścił go chyba do III ligii? A m że burmistrz Zdzieszowic Diter Przewdzing
              chłop ma papiery i to jakie?
          • Gość: Kandydat Re: Ranking prezydencki w Opolu!!! IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.06, 14:31
            Odpowiedzią jest Kazimierz Łukawiecki - szef NFZ, sprawny menedżer ze Strzelec
            Op.
            • Gość: Redakcja "mmm" www.ranking.fajowo.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 20:38
              Przyjmujemy kandydaturę do RANKINGU - Prawybory
              www.ranking.fajowo.com
              • Gość: :) Re: www.ranking.fajowo.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 09:09
                a siebie mozna zgłosić?
    • Gość: ja Re: Ranking prezydencki w Opolu!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 18:35
      Ja polecam swoje usługi. Premier Miler.
      • Gość: :) Lesiu jesteś lepszy od Rysia :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 17:55
    • Gość: O Papier toaletowy się rozwija a oni nie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 10:15

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka