Dodaj do ulubionych

Prawdziwa historia ZWM-u

IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 28.02.06, 23:25
Karbowiak ty sie akurat na cenach nie znasz. czy moze juz wiesz ile kosztuje
bułka ???
Obserwuj wątek
    • Gość: x Re: Prawdziwa historia ZWM-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 23:31
      Karbowiak zajmij się rzeczywistymi problemami naszego miasta, jeśli potrafisz w
      co bardzo wątpię.
    • Gość: ok Re: Prawdziwa historia ZWM-u IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 01.03.06, 06:59
      Tak panie karbowiak, sąt akie wartości które nie mają ceny: Wolna demokracja na
      przykład. A Pan jej nie szanujesz, gdzie zdanie nasze wygłoszone w badaniach?
      Nie liczy sie ?
    • Gość: Grzesiek Re: Prawdziwa historia ZWM-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 08:11
      Dlaczego P. Karbowiak myśli, że wie lepiej od mieszkańców ZWM'u, którzy na
      samym początku może i by się jeszcze zgodzili na zmianę nazwy, ale na pewno nie
      w tym momencie. Panie Karbowiak - czy za konferencję zapłacił Pan z własnych
      pieniędzy czy z naszych wspólnych? Panie Karbowiak - czy nie uważa Pan, że nie
      powinien Pan w tej sprawie zabierać głosu, bo nie jest Pan członkiem
      spółdzielni mieszkaniowej ZWM?
      A tak PS. Skoro Pan uważa, że zmiana wyjdzie po 2 zł na łeb mieszkańca to Pan
      chyba nie zna realiów. Dlaczego Pan jako główny orędownik zmiany nie zdecyduje
      się na pokrycie całych kosztów Pana pomysłu?
    • Gość: wojtek Re: Prawdziwa historia ZWM-u IP: 217.197.74.* 01.03.06, 08:37
      Dlaczego nie moze byc nazwa osiedla G O S Ł A W I C E ?
      Przeciez osiedle zostalo zbudowane na terenach Goslawic.
      • Gość: Merry Real City zamiast ZWM IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.03.06, 09:35
        Karbowiak!Ostanio juz jeden przekret chciales zrobic z konkursem w ratuszu,Nie
        wyszlo,co?Nie mieszaj ZWM,bo znowu cos spier....Tez jestem za tym,zeby ZWM
        nazywal sie GOSLAWICE lub REAL CITY
    • Gość: Anna- ZWM Re: Prawdziwa historia ZWM-u IP: *.atol.com.pl 01.03.06, 09:47
      Skandalem jest by w biedzie jakiej jesteś priorytetem jest właśnie rozważanie
      czy zmienić nazwę osiedla czy też nie . jestem mieszkanką osiedla ZWM i nie
      przypominam sobie iż dałam prawo komukolwiek mnie reprezentowania czy też
      wypowiadania się w moim imieniu. Zarzucanie iż jestem w grupie, która nie zna
      historii to już cios poniżej pasa- NORMALNE POMÓWIENIE!!!. Tak się składa iż
      dobrze znam historię ZWM, ALE UWAŻAM, ŻE NA DZIEŃ DZISIEJSZY SĄ O WIELE
      WAŻNIEJSZE SPRAWY DO ZAŁATWIENIA , NA KTÓRE SĄ POTRZEBNE FINANSE jak np.
      ukończenie budowy Centrum Kształcenia Specjalnego na ZWM, rozbudowy poradni
      rehabilitacyjnych by mieszkańcy potrzebujący nie musieli czekać miesiącami w
      kolejce itp. Dla mnie osobiście to szaleństwo zmian nazwy . Może, Ci którzy
      czują "obrzydzenie" należy skierować na terapie by nauczyli się zyć i myśleć
      pozytywnie, a nie ciągle wracać do tego co było ... Może komitet organizacyjny
      swoje siły skieruje na coś bardziej pożytecznego i służącego dobru ogółu.
      Pewnie dam wówczas wiele 2złotówek bo to będzie sensowne. ŻYCZE WSZYSTKIM
      MĄDROŚCI TAKIEJ BEZ EMOCJI........
    • Gość: gostek Re: Prawdziwa historia ZWM-u IP: *.amsnet.pl / *.amsnet.pl 01.03.06, 10:08
      A gdzie się podziała Moherowa Armia? Przydałby się jakiś modlitewny patrol, w
      końcu nazwę ZWM można przechrzcić na osiedle im. o. Rydzyka, a górkę śmierci na
      Moherowe Wzgórze i wszyscy będą zadowoleni ;))
    • Gość: zenek Re: Prawdziwa historia ZWM-u IP: 217.197.74.* 01.03.06, 10:12
      Jestem za przemianowanie osiedla ZWM na
      G O S Ł A W I C E

Kto jest 'za' niech glosuje.
      • Gość: Aka Re: Prawdziwa historia ZWM-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 11:07
        Jestem za, o ile w ogóle ma byc zmieniona nazwa.Spółdzielnia
        Mieszkaniowa "Gosławice" .Dlaczego nie, skoro została wybudowana na terenach i
        ziemiach Gosławic. Miasto wchłonęło wieś Gosławice, żeby powiększyć swoje
        terytorium.I od tego czasu zapomniało, że ta część to miasto Opole. Zapomniało
        o tych pracowitych i gospodarnych ludziach, którzy gdyby byli odrębną gminą to
        pokazaliby władzom jak się zarządza pieniędzmi.To byłaby kolejna piękna gmina
        na opolszczyźnie.
        • Gość: behemot Re: Prawdziwa historia ZWM-u IP: 217.197.74.* 01.03.06, 11:45
          Tak jest aka.Nazwa osiedla i spółdzielni jest rzeczą spółdzielców i oni na
          walnym zebraniu członków podejmą decyzję. Jest to dla nas mieszkańców osiedla i
          Opolan rzecz ważna. Nie widzę przeszkód by ulice noszące miano bohaterów AK były
          położone na osiedlu Gosławice, Gosław, Złote łany, czy Za miedzą, albo też
          Słonecznym bo tu wschodzi słońce w Opolu.Niekwestionowane zasługi AK zostały
          uhonorowane nazwą szkoły, obeliskiem, nazwami ulic i w odczuciu wielu
          mieszkańców osiedla to wystarczy.I to muszą zrozumieć denazyfikatorzy spod
          sztandarów Karbowiaka i Schetynowej.Czuwaj.
        • k100 Re: Prawdziwa historia ZWM-u 01.03.06, 13:05
          A ja protestuje za nazwa Goslawice. To wstyt i hanba zeby takie byle jakie,
          komunistyczne blokowisko nazywac Goslawicami. Oczywiscie wstyd dla mieszkancow
          wioski Goslawice niech juz nazwa jak chca tylko nie Goslawice.
    • Gość: Szok Re:WSTYD za Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 10:54
      A mnie wstyd za takiego prezydenta, który urzęduje juz trzeci rok i nie wie, że
      w Opolu nie ma nazw osiedli. Jest tylko Spóldzielnia im. ZWM a to są dwie różne
      sprawy Panie Prezydencie. Występując na forum należałoby uzywać odpowiedniej
      nomenklatury.Miasto w ramach swoich kompetencji zdecydowało o zmianie nazw ulic
      i niech tak zostanie. Ale o nazwie Spółdzielni zdecydujemy My Członkowie.
    • Gość: Batalion"Zośka" Re: Prawdziwa historia ZWM-u IP: *.zeto.opole.pl / *.zeto.opole.pl 01.03.06, 11:30
      Jestem mieszkanką zwm-u i absolutnie nie chcę żadnej zmiany nazwy, co maja do
      naszego osiedla jacyś profesorowie z Wrocławia, niech zajmuja sie swoim
      regionem, nikt nam nie będzie dyktował gdzie mamy mieszkać.Ci ludzie zgineli za
      to żebysmy mogli dzisiaj życ i wstydzilibyście sie nazywac ich zbrodniarzami dla
      nich zbrodniarzami byli faszyści niemieccy a nie dzisiejsi mieszkańcy osiedla o
      takiej nazwie.Ludziom cos sie pomieszało w głowach, tym którzy w czasie wojny
      walczyli z niemcami o Polske nie było w głowach jak ona będzie wyglądac, ani
      jaka partia będzie nią rządzić.Dajcie juz spokój i zajmijcie sie tym żeby to
      osiedle miało bloki ocieplone bo to mieszkańców interesuje a nie jakies koszty
      ze zmiana nazwy.
    • Gość: Michal Prawdziwa historia ZWM-u IP: 217.197.74.* 01.03.06, 12:18
      Kaczka mowiac ze w Polsce nie ma wolnych mediow tym razem mial racje. Otoz ten
      artykul zostal napisany przez synak Karbowiaka. Wiec jak on moze byc
      obiektywny. Jestem mieszkancem ZWM i nie godze sie na zmiane nazwe na jaka
      kolwiek inna. A pierwszym punktem dlaczego tego nie chce jest to iz jest
      znacznie wiecej istotnych potrzeb na tym osiedlu.
      I osobosci Panie Karbowiak zycze panu aby w wieku np. 65 lat wyszedl Pan z
      mojej klatki na ZWM wszedl w stos smierdzacych kup, nastepnie zostal np
      okradzony lub pobity, nie bardzo mial sie gdzie zglosic po pomoc, a na
      rechabilitacje musial by sie Pan czolgac kilka kilometrow.
      Wstyd i chanba. Ja bym tej nazwy na zadna nie zamienil z prowizorycznej
      przyczyny. ZWM nie zasluguje na zadna nazwe. Ewentualnie "ŚMIERDZĄCE
      BLOKOWISKO" i to jest wlasnie efekt miedzy innymi Pana polityki Panie Karbowiak.
    • Gość: gość Re: Prawdziwa historia ZWM-u IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 01.03.06, 12:39
      Bzdura totalna! Szczególnie jak sklerotycy typu p Schetyna chcą pokazać że jacy
      to oni są prawi, lecz historia pokazuje, że tak naprawdę nie jest. Zarówno ZWM-
      owcy jak i AK-owcy byli bohaterami i kolaborantami. Szkoda, że chce się odebrać
      ludziom to co akceptują.
      • Gość: behemot Re: Prawdziwa historia ZWM-u IP: 217.197.74.* 01.03.06, 13:13
        No ja tej nazwy nie akceptuję.
        • Gość: QB Re: Prawdziwa historia ZWM-u- do wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 13:40
          Widze że nikt z moich przedmówców nie był na tym spotkaniu i zapewne nie wielu
          z was wie cokolwiek na temat historii ZWM, mi byłoby głupi mieszkać na ulicy
          Grota Roweckiego czy Fieldorfa ( jak większość wie zabity przez sowietów ) ,
          które mieścią się na ZMW-mie.
          • Gość: behemot Re: Prawdziwa historia ZWM-u- do wszystkich IP: 217.197.74.* 01.03.06, 13:52
            A nie byłoby ci głupio mieszkać na ul. Fieldorfa w Gosławicach?
            Jedynie niegłupio można mieszkać przy ul. Fieldorfa na Osiedlu Armii Krajowej.
            Tak uważa Car-bowiak i Schetyna.
            • Gość: MIeszaniec Nie rozumiem tego wszystkiego IP: *.pl / 217.173.202.* 01.03.06, 17:43
              Abstrahując od całej polityczno-historycznego tła, o ile dobrze uchwyciłem
              temat, to ZWM jest nazwą spółdzielni mieszkaniowej, a nie dzielnicy.
              Na rozum biorąc, miasto też powinno mieć jakiś podział administracyjny, na
              dzielnice i w gestii Rady Miasta leży zadecydować jak się te dzielnice nazywają
              i jakie obszary obejmują. Zarząd miasta powinien złożyć projekt stosownej
              uchwały, a radni powinni ją przyjąć lub odrzucić.
              Karbowiak jak chciał AK lub NSZ to mógł stosowny projekt złożyć ,tylko po co ta
              konferencja, agitka i referenda? Mieszkańcom ZWM g.... do tego, bo mamy
              demokrację przedstawicielską, a nie bezpośrednią i decydują o takich sprawach
              radni. Oczywiście mieszkańcy i przedstawiciele różnych środowisk mogą i powinny
              wypowiadać się i nawet lobbować za określonymi rozwiązaniami, ale decyzja
              należy do Rady.

Z drugiej strony, jeśli z takich, czy innych przyczyn, spółdzielnia
              mieszkaniowa, instytucja spółdzielcza posiadająca zarząd, a także
              demokratycznie wybrane spośród członków Rady Nadzorcze, chce pozostać przy
              nazwie ZWM, to ich sprawa. Co do nazwy spóldzielni cmoknąć w oczko może
              spółdzielców nawet Związek Żołnierzy AK, jeśli nie przekona większości w
              organach przedstawicielskich spółdzielni.

Tylko po co ten cały dym?
            • Gość: karol Re: Prawdziwa historia ZWM-u- do wszystkich IP: *.chello.pl 01.03.06, 17:47
              Faktycznie, mnie jest głupio miszkać na tych ulicach bo rzeczywiście nie mają
              nic wspólnego nie tylko z ZWM ale i PRL za którego osiedle powstało. Myślę że
              tym bohaterom to prawicowi radni powinni już dawno wystawić oosbne osiedla z
              klamkami i sedesami ze złota. Minęło już 16 lat III RP i co było za mało czasu?
              To nieładnie zawłaszczać cudze. Nikt tego nie pochwalał za PRL i nikt nie
              będzie pochwalał teraz.
    • Gość: cera Re: Prawdziwa historia ZWM-u IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 01.03.06, 23:39
      jak to mozliwe zeby dziennikarz pisal o kims z wlasnej rodziny, co na to
      szefostwo w Warszawie ??? Czy GW stala sie gadzinowka ratusza?
    • Gość: Cia Re: Prawdziwa historia ZWM-u IP: *.oc.oc.cox.net 02.03.06, 01:26
      Jesli wam sie niepodoba ZWM , To zmiencie na Adolfa Hitlera, Widze ze niemacie
      naco wydawac kasy. Bylo minelo i przeszlo do historji. Nastepne pokolenie
      bedzie mowic tak o PIs.
      • Gość: zwm Re: Prawdziwa historia ZWM-u IP: *.chello.pl 02.03.06, 09:42
        KARBOWIAK wracaj do Zus-u bo miasto padnie sięgnęłeś dna.
        • Gość: leśnik Re: Prawdziwy problem IP: *.chello.pl 02.03.06, 16:08
          Śnieg w wielu miejscach stopniał i odsłonił truchła padłych z głodu i zimna
          ptaków. Może zamiast kłócić się o nazwy ktoś by wziął łopaty i pozbierał te
          padłe zwierzęta? Żeby jakaś zaraza się nie rozprzestrzeniła. A swoją drogą czy
          osiedle na którym nie ma kto dokarmiać ptaków może nazywaź się JP II. AK chyba
          może bo niektóre zabito z wiatrówki. Czy taki psychol nie mógłby sam se
          strselić?
          • Gość: Hose Re: Prawdziwy problem IP: 217.96.51.* 03.03.06, 09:38
            a może osiedle: GOSLAWITZ ?? :) Ludzie, czy wy wiecie jakie to są koszty zmiany
            nazwy? Co to da?? dalej będzie dzielnicą brudną z mnóstwem złodziei. wiem co
            mówie, bo tam mieszkam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka