Dodaj do ulubionych

Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy?

05.03.06, 21:35
Witam wszystkich znawców życia samorządowego. Proponuję udział w zabawie,
polegającej na wskazaniu Waszego kandydata na burmistrza Nysy oraz
ewentualnym uzasadnieniu Waszego wyboru. Spośród wszystkich kandydatów,
którzy zostali wymienieni przez głosujących w Internetowym Serwisie Nysan -
Nysa.info, wytypowałem dwunastkę z największą ilością głosów poparcia.
Kandydatów wymieniam w kolejności alfabetycznej:

Arczyński Stanisław - Sojusz Lewicy Demokratycznej.
Czepiel Stanisław - Polskie Stronnictwo Ludowe.
Grochowski Andrzej - Liga Polskich Rodzin.
Kamuda Romuald - Samoobrona RP.
Liniewski Piotr - Regionalna Izba Gospodarcza.
Rogowski Ryszard - Forum Samorządowe 2002.
Sanocki Janusz - Liga Nyska.
Smutkiewicz Marian - Partia Demokratyczna - www.demokraci.pl.
Szlempo Zbigniew - Komitet Obywatelski Ziemi Nyskiej.
Wawryczuk Kazimierz - Prawo i Sprawiedliwość.
Warzocha Mieczysław - Socjaldemokracja RP.
Wierdak Bogusław - Platforma Obywatelska.
Obserwuj wątek
    • grzyb34 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 05.03.06, 22:01
      Słyszałem, że pan Janusz na burmistrza kandydować nie będzie.
      Aktualnym jego celem jest stanowisko starosty powiatowego w Nysie.
      • Gość: Ania Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 12:04
        Ale szkoda, Sanocki juz nie bedzie drugi raz probowal? Przeciez, mowi sie, ze
        do trzech razy sztuka!!! Sanocki startuj pokaz co potrafisz spier.... i jak
        potrafisz mieszac i podpier....c!
        • Gość: Agnieszka Sanocki hipokryta na 102 IP: *.as2.lmk.limerick.eircom.net 06.03.06, 12:12
          Mialam z nim do czynienia w czasie jego burmistrzowania, wiec przetestowalam to
          na wlasnej skorze.
          Jedno z jego hasel wyborczych brzmialo aby wyksztalcona nyska mlodziez
          zatrzymac w Nysie. Niestety mimo moich roznych pomyslow aby zostac i pracowac w
          Nysie, nie dal mi nawet na to szansy.
          Teraz siedze daleko, i jestem zadowolona.
          Tak wiec, Sanocki to HIPOKRYTA jeszcze raz!!!
          • Gość: as Re: Sanocki hipokryta na 102 IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 06.03.06, 14:00
            A może Januszek Kowalski ? Przecież powinno być mu wszystko jedno gdzie. Opole,
            Nysa albo Koszalin
            • roztropny5 Re: Sanocki hipokryta na 102 06.03.06, 18:52
              Moim skromnym zdaniem, jeszcze nie o nazwiskach powinniśmy mówić, ale o
              konkretnej koncepcji politycznej, która pozwoliłaby naszemu miastu wydostać się
              z marazmu, w jakim tkwi od kilkunastu lat.
              Nie wydaje mi się możliwe to, by jakiemuś działaczowi funkcjonującej
              terytorialnie organizacji samorządowej udało się samodzielnie dźwignąć Nysę.
              Potrzebne jest raczej działanie całego zespołu osób – tzw. „lobby samorządowego
              dla Nysy”, mającego również przełożenie w parlamencie i ministerstwach.
              Tym tropem idąc można postawić diagnozę, że dla dobra Nysy - burmistrzem
              powinna zostać osoba związana z P i S.
              Partia Prawo i Sprawiedliwość została niekwestionowanym zwycięzcą wyborów do
              Parlamentu a kandydat wywodzący się z tej partii został Prezydentem RP.

Moje hasło - kandydat Prawa i Sprawiedliwości na Burmistrza Nysy!
              • s72 Re: Sanocki hipokryta na 102 07.03.06, 21:38
                Sanocki się wypalił!!! Jego środowisko to głównie przydupasy, którzy liczą
                na "kąsek" z gminnego stołu. Jedynymi wyjątkami są Michoń i Pasieka. Reszta to
                dramat.I dlatego pan Sanocki odpada. W Nysie trzeba osoby nie powiązanej z
                układem. Człowieka który przegoni Szlempę z Wyższej Szkoły, Głowackiego z MZK.
                Arczyńskiego z PKS. Potrzebny jest ktoś, kto ściągnie do miasta inwestora, by
                ten dał ludziom pracę a nie pieniacza, który wiecznie dymi!!! Czas skończyć ze
                stagnacją. Czas skończyć z miernotami, które są dziś radnymi(z małymi
                wyjatkami, ale te wyjątki i tak nic ni zrobią dla miasta).
              • latawiec166 Re: Sanocki hipokryta na 102 09.03.06, 10:29
                Popieram koncepcję Roztropnego. Gmina jest elementem systemu naczyń połączonych
                i musi mieć dobre relacje z powiatem, województwem, władzami krajowymi. Każdy
                burmistrz, który nie zbuduje takich relacji jest na pozycji straconej. Nic i
                nigdzie nie będzie w stanie dla Nysy załatwić. Z uwagi na to, moim kandydatem
                na burmistrza miasta jest człowiek z Prawa i Sprawiedliwości.
                Partia ta wygrała wybory do Sejmu, Senatu i jej człowiek jest znakomitym
                prezydentem naszego państwa.
                Z tego wynika, że ma aktualnie ogromne poparcie społeczne i społeczną
                akceptację na konieczne zmiany w naszym państwie.
                Zmiany dotyczące całej sfery politycznej i społecznej i nikt mi nie powie, że
                te zmiany nie są niezbędne również w Nysie.
                Burmistrz, który miałby poparcie partii rządzącej, byłby w stanie sprowadzić
                kapitał oraz inwestycje dla coraz biedniejszego miasta.
                A jak mówimy o P i S - to najlepszym kandydatem z tego ugrupowania jest inż.
                Kazimierz Wawryczuk. Był on przewodniczącym rady miejskiej oraz członkiem
                zarządu miasta. Uważam, że jest kompetentny, ma doświadczenie samorządowe i
                jako radny, załatwił dla wyborców konkretne inwestycje.
                Nie widzę w chwili obecnej lepszego od niego kandydata.
                • Gość: ccc Re: Sanocki hipokryta na 102 IP: 194.146.219.* 31.08.06, 18:54
                  a kukutekst odsyłacza. plum
              • neruda3 Re: Sanocki hipokryta na 102 12.03.06, 14:38
                Rozsądny - bardzo ciekawa koncepcja dotycząca człowieka z PiS-u na mera miasta.
                A jak z Prawa i Sprawiedliwości to tylko mój faworyt - Pan Kazimierz Wawryczuk.
                Uważam, że jest kompetentny, ma długoletnie doświadczenie w kierowaniu zespołem
                ludzkim i zarządzaniu podmiotami gospodarczymi.
                Był przewodniczącym rady miejskiej jak również członkiem zarządu miasta. Jako
                radny załatwił kilka konkretnych inwestycji dla miasta.
                Między innymi z jego to inicjatywy powstały drogi i parkingi na moim osiedlu
                przy ul. Słowiańskiej, a na boisku szkolnym ze sztuczną nawierzchnią - przy
                Gimnazjum nr 3 w Nysie dzieciaki grają do dzisiaj.
                Na codzień jest miłym i sympatycznym sąsiadem, otwartym na sprawy ludzkie.
                • norman12 Re: Sanocki hipokryta na 102 14.03.06, 12:39
                  Niestey pan Kazimierz w porównaniu z panem Januszem wypada blado o innych
                  kandydatach nie mówiąc. Panu Januszowi należy pogratulować wytrwałosci bo inny
                  przy takich personalnych atakach czy nawet zamachach (podpalenie mieszkania)
                  już dawno by się zniechęcił. Ciekawe jak wy byście sobie radzili. On ma pomysły
                  na rzadzenie a inni tylko na administrowanie problemami. A współpracowników ma
                  i zaplecze też i wcale nie należa oni do Ligi ale są jej sympatykami. Kontakty
                  też ma nawet w W-wie. Nie musi tutaj być przełożenie partyjne. Sprawe PWSZ w W-
                  wie pchnął były nyski poseł z pierwszej demokratyczne wybranej kadencji sejmu.
                  Miał kontakty. Gdyby doły (JS i inni) sie tą sprawą nie interesowały to wniosek
                  dotej pory leżalby u kogoś na biurku albo bodaj pod. A tak Krzaklewski ładnie
                  przywiózł go zatwierdzonego na prawybory.
                  Która z tak zachwalanych parti w Nysie organizuje spotkania dla mieszkanców. Ja
                  nie widziałem i nie słyszałem o takich. Kiedys chodziłem na spotkania LN. Można
                  było sie przynajmniej czegoś dowiedzieć o tym co sie dzieje w Nysie.
                  Dlatego jestem za JS. Z nim miasto ma jeszcze jakąś szansę. Z jakimkolwiek
                  innym marną.
                  • Gość: aa Kuik!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 12:44
            • Gość: ass Re: Sanocki hipokryta na 102 IP: 194.146.219.* 31.08.06, 18:56
          • jagus3 Re: Sanocki hipokryta na 102 13.03.06, 12:03
            Tak, boję się ewentualnego wygrania wyborów na burmistrza Nysy przez
            J.Sanockiego. I nie dlatego się boję żem strachliwa, ale jestem realistką.
            Pan Sanocki jest wiecznym wojownikiem, niespełnionym w dyktatorskim rządzeniu
            miastem. Jego wygrana w wyborach to zwycięstwo falangi i porażka demokracji.
            Jego zwycięstwo to otwarta wojna na górze - wszystkich ze wszystkimi. Sanocki to
            konflikt, dezintegracja i patologia.
            A twierdzenie jego wasali, że "wszyscy mu zazdroszczą".... A czego zazdroszczą:
            despotyzmu, mściwości, poniżania innych, obłędu w oczach - no czego?
          • Gość: siedze daleko Re: Sanocki hipokryta na 102 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 08:47
            Siedzisz daleko Agnieszko, ale nie mowisz jak daleko, moze do Nysy warto
            wrocic, wroc i daj sie do roboty w samorzadzie, za rok dwa wystartujes na
            burmistrzowa! To by bylo pieknie miec mloda fajna babe na burmistrza w Nysie !
          • Gość: plum Re: Sanocki hipokryta na 102 IP: 194.146.219.* 31.08.06, 18:50
            Bezpieczne Sieci Bezprzewodowe <http://airconnect.pl>
      • norman12 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 16.03.06, 23:47
        Starosta? Tutaj trzeba mieć większe zaplecze a Liga Powiatowa, czy jak się to
        nazywa jest za słaba. Pewnie starostą zostanie znowu Majka. Da kazdemu trochę
        synekur i zostanie jak dawniej.
        Dyrektora NN to trzeba wysłać do sejmiku województwa. Jest dobry w rozwalaniu
        układów to rozwali nam "Kochane" województwo.
    • gaga125 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 08.03.06, 15:09
      Zaczne także alfabetycznie.
      ARCZYŃSKI - od dnia ułaskawienia Sobotki przez A.Kwacha p.Arczyński należy do
      organizacji przestepczej. O ile wiem, jest prezesem PKS spół.z o.o - co dla mnie
      (ograniczona odpowiedzialność) zajmuje się rozkladaniem PKS na łopatki
      dopuszczajac konkurencje - co podejrzewam, że nie za darmo i tak za niedługo
      możemy usłyszeć o upadłości PKS. DYSKWALIFIKACJA NA STARCIE.
      CZEPIEL - nie zrobił dla Nysy nic i nic nie zrobi (a PSL może być jak
      zawsze dodatkiem do głosowania). DYSKWALIFIKACJA NA STARCIE.
      GROCHOWSKI - a kto to jest? - brak danych.
      KAMUDA - Czy po tym jak TYMA wystąpił z samoobrony Kamuda może być wiarygodny?
      Chyba nie.
      LINEWSKI - sprowadził nam obecnego SMUTA i wystarczy.Proponuję go na stanowisko
      społecznego tłumacza w Gminie.
      ROGOWSKI - jakby nikt nie wiedział że FORUM to przykrywka lewej
      strony, czyli zalicza się do organizacji wspierającej przestępców.
      SANOCKI - wiecznie skłócony z mafiozjami gminy, odbierający im możliwość
      założenia tzw. "Towarzystwa Korupcyjno - Mafijnego".
      Nie będę wspominał o takich inicjatywach jak obrona śmietniska, czy PWSZ,
      NYSA DZIECIOM, Walka o wprowadzenie JOW w Polsce.
      Można wymieniać jeszcze wiele inicjatyw ale myślę, że
      pamiętają to mieszkańcy. DLATEGO JEST TO NAJLEPSZA KANDYDATURA.
      SUSKI - nawet nie wiedziałem, że teraz jest w demokraci.pl. Niech sam wynik
      ostatnich wyborów świadczy o tym kandydacie, dla mnie PD to ta sama mafia co UW.
      SZLEMPO - Okazał się zwolenikiem PO i dlatego u mnie odpada
      pomimo dobrej współpracy z J.S. gdy był wiceburmistrzem.
      WAWRYCZUK - mimo poparcia PIS - to napewno nie popieram pisu opolskiego.
      A przypomnę tylko, że w Nysie należy do niego "taka sława" jak Smagoń - zero
      efektów jako radny w gminie, czy nieudacznik Chwalenia w Urzędzie Powiatowym.
      WARZOCHA - powinien w tej chwili odsiadywać wyrok z jego niedokńczonymi
      dochodzeniami dzięki kolegom z prokuratury.
      WIERDAK - niestety nie potrafi być burmistrzem, tak jak nie potrafii
      być biznesmenem, a tym bardziej politykiem.

To tyle moich krótkich uwag co do kandydatów.
      POZDRAWIAM. GAGA
      • s77a Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 10.03.06, 09:50
        W Nysie istnieje swoisty uklad. Nie widzę Sanockiego na fotelu burmistrza, bo
        on się tam poprostu nie nadaje, a jego Liga Nyska przez ostatnie 3 lata
        pokazala, że nie ma ani kadr ani programu a liczy się włądza dla władzy .
        Nie jestem złodziejem tylko mieszkańcem Nysy i widzę,że Sanocki z LN nie
        potrafią i nie chcą naprawiać miasta. Mało tego - fakt, że przez tyle lat radni
        nic nie zrobili dla rozwoju naszego miasta, pogłębiają zapaść.
        Żeby przez 3 lata nie powstało ani jedno miejsce pracy - to zwykły idiotyzm!!!
        Nikogo z tej listy nie widzę jako burmistrza. Uważam, że powinien być ktoś
        inny. Kto? Zobaczymy. Założe się dziś z każdym o dużą wódkę, że Sanocki nie
        przejdzie i jego szmatlawiec(nowiny nyskie) mu nie pomoże - ludzie mają dosyć
        jego i Ligi Ściemniaczy Nyskich :-) Niech ktoś napisze ilu inwestorów weszło do
        Nysy dzięki radnym? Do czego LN i reszta bezradnych pasuje? Poustawiać swoich,
        cienkich ale wiernych(Szlempo, Smagoń, Turkiewicz, Głowacki, Chwalenia,
        Bednarczyk i reszta) i gra muzyka. A to że bezrobocie w Nysie wysokie? Że
        inwestorzy znajac włądze i radnych omijają szerokim łukiem nasze miasto? To nie
        ważne. Mógłby Sanocki pójść w senat - mielibyśmy z nim świety spokój!!!
        • moderator4 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 11.03.06, 14:11
          Nie bardzo rozumiem sensu wypowiedzi S7? Czy wg Ciebie stanowisko burmistrza ma
          pozostać nieobsadzone?
          Ten zły, tamten jeszcze gorszy - być może. Ale kogoś wybrac trzeba. A skoro i
          Wawryczuk z PiS-u jest be i Arczyński z SLD, i Sanocki z LN, to wybierzmy
          portiera z urzędu - przynajmniej nie będzie wielu zmian.
          Roztropny-Wawryczuk postawil teze, ze burmistrz powinien reprezentowac rządzący
          uklad polityczny i że on sam powinien być burmistrzem bo akurat w Warszawie
          rządzi PiS.
          To teza, z ktorą mozna dyskutowac. Już kilka razy tak było. W latach 1994-98 r.
          miastem rządził Warzocha - w tym czasie (do września 1997) krajem rządził SLD.
          Warzocha często dzwonił do Millera i rozmawiając mówił mu "Leszku". Czy cos
          załatwił pozytywnego dla miasta? Okradł miasto na rzecz partii i na rzecz
          kliki, ktora pod skrzydlami SLD realizowała swoje interesy.
          Potem sytuacja pwotórzyła się w klatach 2001-2002. Burmsitrz Rogowski był z
          AWS - mial w Warszawie plecy partyjne do konca 2001 r. a jego zastępca
          Arczynski (SLD) od 2001 do konca 2002. I co wtedy korzystnego dla miasta się
          wydarzylo? Najwiekszy dolek finansowy to rok 2002, to po prostu zalamka
          gminnych finansow. Na inwestycje miasto moglo wysuplac zaledwie 6,7 mln zl,
          podczas gdy za rzadow bezpartyjnej Ligi Nyskiej (ktora wg S7 nie ma fachowcow)
          srodki wlasne gminy w iwnestycjach siegaly 20 mln.
          Dzieki partyjnym burmistrzom z AWS-SLD w Nysie nie odbyly sie w 2001 r.
          prawybory bo nie lezalo to w interesie ani AWs ani SLD.
          Pod rzadami partyjnego burmistrza miasto bedzie dodatkiem do interesow partii i
          zawsze na tym przegramy.
          W Polsce 3/4 burmistrzow jest wybrane spoza ukladu partyjnego, bo ludzie
          doskonale wiedza, ze partie skladaja sie z w wiekszosci z miernot, ktore
          probuja sie zalapac na szyld. Podobnie jest w naszym przypadku.
    • Gość: Ryszard Ochódzki Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 15:32
      Chciałbym aby na tej liście znalazł sie Ryszard Zembaczyński i żeby wygrał.
      Albo przynajmniej Janusz Kowalski.
      ---
      To jest najlepsze co dla miasta Opola mogliby ci panowie zrobić.
      Ale Nysy jednak trochę szkoda...
      • Gość: Redakcja "mmm" Ranking -Prawybory www.ranking.xx.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 18:18
        Zapraszamy do zgłąszania kandydatur
        www.ranking.xx.pl
        • mx4 Re: Ranking -Prawybory www.ranking.xx.pl 10.03.06, 14:23
          Na pierwszym miejscu ci co najgłośniej walczyli ze stringami na straganach.
    • Gość: Adu Patam Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 15:02
      Chuck Norris
      • grzyb34 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 12.03.06, 11:06
        Adu Patam - masz problem człowieku, fakty ci się mieszają.
        Za durzo telewizji, co?
        • Gość: Gośka Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 15:44
          a któren to z panów ma zespół muzyczny?może na wesoło można by było coś w Nysie
          osiągnąć?
          • Gość: Agnieszka Szlempo IP: *.b-ras1.lmk.limerick.eircom.net 12.03.06, 17:26
          • neruda3 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 13.03.06, 18:49
            Zbyszek Szlempo ma zespół, ale to raczej wesołek i na burmistrza kandydować nie
            będzie. Tak naprawdę to boję się ewentualnego wygrania wyborów na burmistrza
            Nysy przez J.Sanockiego. I nie dlatego się boję żem strachliwy, ale realista.
            Jego zwycięstwo to otwarta wojna na górze - wszystkich ze wszystkimi. Sanocki
            to konflikt, dezintegracja i patologia.
            • moderator4 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 13.03.06, 18:53
              Zglaszajcie WASZYCH kandydatow! Zrobimy sondaz.
              rozumiem, ze Gaga zgłasza p. Janusza Sanockiego, a Drwal p. Kazimierza
              Wawryczuka.
              Kto jeszcze?
              Oprocz zgloszonych - trzeba bedzie uwzglednic tych, ktorzy wystartuja na pewno.
              Wszystko wskazuje, ze p. Marian Smutkiewicz nie zakonczyl jeszcze swoich planow
              jesli idzie o Nysę.
              Pewnie p. Stanislaw Arczynski z SLD, ktos z Platformy (ale kto?), ktos z PSL,
              Samoobrony (Z Samoobrony pewnie p. Romuald Kamuda)
              No i kto jeszcze?
              • bombowiec58 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 14.03.06, 19:21
                A ja chciałem zgłosić, że moim kandydatem na burmistrza jest Kazimierz
                Wawryczuk.
                I nie dlatego tylko, że inni kandydaci są źli, ale dlatego, że on jest
                najlepszy z nich wszystkich.
                Jest człowiekiem wykształconym - specjalistą zarządzania, inteligentnym i
                kompetentnym.
                Jest człowiekiem z pasją twórczą i bardzo zaangażowanym społecznikiem. Jest
                bardzo wrażliwym, komunikatywnym i otwartym na ludzkie sprawy działaczem
                społecznym.
                • norman12 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 16.03.06, 10:15
                  Napisałem, że moim kandydatem jest Janusz Sanocki. Twoim Kazimierz Wawryczuk i
                  ok. Każdy ma prawo wyboru. Nie atakuję personalnie twojego kandydata, że jest
                  taki czy owaki - bo go poprosty nie znam. A jak nie znam to nie oddam na niego
                  głosu i tyle. Tobie nie pasuje mój kandydat - rozumiem. Sanocki może nie jest
                  idealnym kandydatem i skłócił wielu ludzi, ale również wielu przekonał do
                  swojej racji. (poparcie mu wzrosło jednak ostatnimi czasy). Chcę, oddając na
                  niego głos - dać mu kolejną szansę wykazania sie w niewdziecznej roli
                  burmistrza. Niech pokaże jak pozyskać inwestorów? Ma bardzo wiele pomysłów na
                  rozwój miasta, niech je wprowadzi. Jest wielu ludzi, którzy mówia, że zrobili
                  by to albo tamto, ale na mówieniu sie kończy. On mysli i mowe potrafi przekuc w
                  czyny.
                  Ok troche to wazeliniarsko wyszło. Ale fakty jednak mówia wiele za siebie. Za
                  Smutkiewiczem szła fama dobrego dyrektora FSD. Jako burmistrz sie nie sprawdził
                  jednak, prawda?
                  PS. A może sami liczycie na jakieś stołki?
                  • bombowiec58 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 16.03.06, 12:19
                    Napewno. Jako 19-to latek liczę na jakiś stołek. Narazie studiuję a co będzie
                    dalej - Bóg jeden wie.
                    A tak wogóle uważam, że życie nie polega jedynie na ustawieniu się przy
                    korycie, tylko na realizowaniu marzeń. Ja jestem ideowcem i pewnie nim
                    pozostanę.
                    pozdr
                • pisowiec7 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 24.03.06, 18:01
                  Jak patrze na wasze wszystkich wypociny to mi jest na przemian i żal was i
                  mieszkańców Nysy. Jeśli tylko takie kryteria, jak przedstawiacie mają być
                  wyznacznikiem dobrego kandydata, to z całą pewnością Nysanom będzie tak dobrze,
                  że dobrze im tak. Proszę Państwa ponad wszelką wątpliwoś nie powinna nim być
                  osoba, która już lawirowała w kręgach lokalnej władzy, a to dlatego, że skutki
                  tych władz od 1990r są dla Nysy opłakane!!! Nie znam Pana Wawryczuka, ale na
                  pewno samo podanie wykształcenia i że się zna na zarządzaniu to jest nic! Mam
                  pytanie: co ten pan zrobił do tej pory dobrego, jakie ma sukcesy, czy nie miał
                  ani razu zatargów z prawem, czy nie było przeciwko niemu jakiś pozwów- nawet
                  jeśli takowe wygrał. Konkretnie! Ma byc kryształowy. Uwazam, ze powinien to być
                  z PiSu, a nie popierany przez PiS. Chociażby po to, by potem partia nie
                  powiedziała, ale to nie nasz członek. Za czyny trzeba brać odpowiedzialność-
                  także karną- już na to najwyższy czas! Reszta osobników dzieci lub wnuki bawić.
                  Pozdrawiam uczciwy członek PiS
        • Gość: Adu Patam Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 10:29
          grzyb34 napisał:
          > Adu Patam - masz problem człowieku, fakty ci się mieszają.
          > Za durzo telewizji, co?

za DUŻO to grzyba 34 nas system oświatowy nie nauczył
          (a jak nie Norris, to kto?)
          • grzyb34 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 16.03.06, 11:01
            Odpowiadam na Twoje pytanie. Napewno nie Norris a raczej Marek Święs z pisu.
            Albo ktoś inny z tej formacji!
            • latawiec166 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 17.03.06, 13:25
              Podzielam Twoje zdanie, że PiS-owiec zostanie burmistrzem Nysy.
              Będę się jednak upierał przy swoim: kandydatem PiS-u na burmistrza musi być
              najlepszy z tego ugrupowania. A najlepszym jest Pan Kazimierz Wawryczuk.
              Inni nie mają szans w walce z Sanockim, a będzie to mocny kontrkandydat!
              • norman12 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 20.03.06, 18:27
                Jeśli Wawryczuk jest lepszy od mojego faworyta, ma wizję działalności i
                zdynamizowania pracy urzędu w pozytywnym kierunku, Ba wie co zrobić, to niech
                będzie burmistrzem. Jeśli jest lepszy....
                • norman12 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 21.03.06, 19:34
                  A i jeszcze jedno. Pan Kazimierz nie wiadomo jak by był uczciwy itd. ale do
                  rządzenia musi dobrać sobie współpracowników. A kto sie do nyskiego PiS-u
                  pozapisywał ? Stołki kuszą i to za dobrze.
    • Gość: burmaister Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.eranet.pl 17.03.06, 18:00
      Wawryczuk daj se spokój i odejdź od komputera.
      99% wpisów w tym wątku to twoja robota.
      Widać to gołym okiem że kadzisz sam sobie.
      • roztropny5 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 17.03.06, 19:34
        Nie dzisiaj, jutro.
        Teraz kadzę Tobie!
    • Gość: tobi Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 20:53
      bombowiec, latawiec, grzyb, wojaczek - buuhhaaaaa
      Wawryczuk nie daje za wygraną???
      • neruda3 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 17.03.06, 21:00
        Uwziął się i tyle!
        A Ty się się zmobilizuj również - chcieć to móc.
        • jasiek_z_toronto Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 18.03.06, 10:28
          Zajrzałem na forum. To ciekawa dyskusja. Chcialbym wiedzieć - czym sie kierują
          poszczegolni goście, wypowiadajac swoje opinie?
          • drwal_7 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 18.03.06, 20:44
            Bieżącą znajomością dziejących się wydarzeń na arenie politycznej Nysy - kolego
            z zagranicy.
            • jasiek_z_toronto Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 18.03.06, 20:47
              Chciałbym wiedzieć co konkretnie załatwił p. Kazimierz Wawryczuk? Jakie
              inwestycje. I w jakich latach był członkiem zarządu? I w jakich latach był
              radnym i z jakiego ugrupowania kandydował? Czy ktoś może mi odpowiedzieć.
              To ciekawe.
              • poranek12 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 19.03.06, 10:19
                Witam, przekazuję trochę informacji o omawianej osobie(zamieszczonej na forum
                Nowej Trybuny Opolskiej).

KAZIMIERZ WAWRYCZUK - radny RM w Nysie (1998 - 2002).

1. Pełnione funkcje:
                a). Zastępca Przewodniczącego Rady Miejskiej w Nysie od października 1998 r. do
                maja 2001 r.
                b). Przewodniczący Komisji Rolnictwa i Ochrony Środowiska Rady Miejskiej w
                Nysie od października 1998 r. do maja 2001 r.
                c). Członek Komisji Rozwoju Gospodarczego i Finansów Rady Miejskiej w Nysie od
                października 1998 r. do października 2002 r.
                d). Członek Zarządu Miejskiego w Nysie od maja 2001 r. do listopada 2002 r.

2. Indywidualne osiągnięcia w pracy radnego:
                a). Współ inicjator utworzenia i realizacji rozpoczęcia budowy - "Wałbrzyskiej
                Strefy Ekonomicznej" w Nysie.
                b). Pomysłodawca powołania Nyskiego Towarzystwa Budownictwa Społecznego.
                c). Inicjator rozpoczęcia modernizacji dróg, placów zabaw i miejsc parkingowych
                na osiedlu przy ul Słowiańskiej w Nysie.
                d). Inicjator realizacji Kompleksu Sportowego przy Gimnazjum nr 3 (budowa
                boiska sportowego ze sztuczną nawierzchnią).

Członek PiS od cerwca 2003 roku, wcześniej działacz Ruchu Odbudowy Polski.
                I to by było na tyle - pozdrawiam.
                • Gość: opolanin Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 08:34
                  Teza by wybrac tego kto moze miec plecy w Warszawie (czytaj pis-owca) jest
                  bledna.
                  Plecy nie decyduja, decyduje aktywnosc na miejscu, czyli w Nysie.
                  Przede wszystkim wybierzcie sobie osobe, ktora nie chleje wodki !
                  Od chlania sama agresja i w konsekwencji korupcja plus w efekcie bezwlad.
                  W Opolu zlo w SLD zaczelo sie od ...tegiego picia przy kazdej okazji ( w
                  gabinesie prezydenta, przerwach w czasie sesji, kolacjach po sesjach i
                  posiedzeniach komisji.
                  Drugie kryterium to pracowitosc !
                  Trzecie odwoga w poszukiwaniu inwestora !
                  Musi nie bac sie jechac za granice i namawiac osobiscie inwestorow !
                  Czwarte kryterium: charakter pojednawczy, zaden pieniacz i ambicjoner !
                  Piate kryterium: przestac gadac o secesji, nawiazywac koalicje w Opolu, tam
                  gdzie dziela pieniadze na projekty. Musi zasypac Opole nyskimi projektami !!! O
                  duzej wartosci ! ZASYPAC !!!
                  MUSI MYSLEC JAK DOBRY GOSPODARZ O CALEJ ZIEMI NYSKIEJ !!!
                  • jagus3 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 22.03.06, 18:39
                    Nie boję się posądzenia o typowo babską naiwność, jeżeli po tym co napisałam na
                    temat groteskowych wyborów powiatowego pis-u dodam, że wierzę w Prawo i
                    Sprawiedliwość.
                    Jestem przekonana, że jest to aktualnie najlepsza formacja polityczna dla
                    Polski i naszego miasta. Wieczni malkontenci i adwersarze pis-u mogą sobie
                    swoje myśleć i pisać niestworzone rzeczy. A ja wierzę, że pis wyłoni ze swego
                    grona najlepszych kandydatów na burmistrzów Nysy, Głuchołaz, Paczkowa i
                    Otmuchowa oraz Starostę.
                    • Gość: sovin Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 22:01
                      Skoro PiS jest taką potęgą w Nysie to może także i w Opolu zaproponujecie swego
                      kandydata bo tu nie dość,że się wzajemnie powyrzucali to jeszcze nie widać by
                      ktoś z przyzwoitych ludzi zechciał skorzystać z poparcia.I pomyśleć,że takie
                      poparcie ma PiS w sądażach a przyzwoici jakoś się nie garną.Co w tym jest?
                      • latawiec166 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 23.03.06, 16:52
                        I owszem, zaproponowaliśmy i człowiek z Nysy jest Vice Kuratorem w Opolu.
                        A to, że ludzie do PiS-u się nie garną, ludzie wogóle od polityki stronią.
                        Wolą stać z boku i krytykować, no cóż - taka mentalność!
                  • prw1 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 16.04.06, 15:39
                    Dziewczyny nie drapcie się!!!
                    Przecież gdyby można było wybierać w JOW musielibyście współpracować ze sobą,
                    bo wasze partie nastawione są na podobny elektorat centroprawicowy. Jeśli nie,
                    to wasze głosy podzieliłyby sie, a zaycięzcą zostałby jakis przedstawiciel
                    lewicy czy czegoś tam. Uzyskałby mniej głosów od was razem wziętych, ale więcej
                    od każdego z was osobno. To że macie ten sam elektorat pokazała kampania w
                    której najwiekszym wrogiem PiS bylo PO i na wzajem, a nie np. SLD czy PSL.
                    Ordynacja proporcjonalna zmusza podobne sobie programowo czy ideowo partie do
                    walki ze sobą, gdyż w ich polu dzialania jest podobna poglądami grupa
                    obywateli, którzy mogą na nich zagłosować. Potem nic dziwnego, że po wrogiej
                    kampanii nie mogą zawrzeć ze sobą koalicji i muszą wspólpracować z przeciwnymi
                    sobie ideowo obozami ( np. PiS z Samobrrr, a PO z SLD). Antagonizmy partyjne
                    przenoszą się wtedy na wszystkie szczeble zycia społecznego i prowadzą do
                    konfliktow między zwyklymi ludźmi, co pokazuje wasz przykład. Niestety.
                    Prawo proporcjonalne zachęca do podziałów ( taki mechanizm jest w nie wpisany,
                    gdyż zakłada słabszą konkurecję między lewicą i prawicą, a większą między
                    frakcjami na lewej czy prawej stronie sceny politycznej) i często bratobójczej
                    walki. Tendecje jednoczące zakłada natomiast parwo większościowe, w ktorym
                    swego rodzaju koalicje i porozumienia konieczne są przed wyborami (np. wybory
                    do Senatu 2005, PiS i PO nie konkurowały ze soba, wspolnie wystawiali tylu
                    kandydatów ile było miejsc do zdobycia). Tak więc może nie walczcie na noże,
                    mimo zachęt liderów PiS i PO, bo może jak Bóg da w kolejnych wyborach będziecie
                    musieli wspóldziałać.
                    Pozdrawiam.
                    • p3r1 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 17.04.06, 15:14
                      Witam.
                      Bardzo trafna uwaga.
                      Zauważyłem że najbardziej abstrakcyjnym aspektem JOW dla Polakow, jest właśnie
                      ta zasada: KOALICJA PRZED WYBORAMI.
                      Obraz polskiej polityki w systemie partyjnym został tak głęboko zakorzeniony w
                      świadomości Polaków, że nie potrafią sobie wyobrazić rzeczy niezwykle prostych,
                      czytelnych i niezawodnych.
                      To tak samo jak PR wymusza podziały i bratobójcze walki o elektorat, tak samo
                      JOW wymusza łączenie sie i wystawianie wspólnych kandydatów.

Tak więc racje masz PrW przestrzegając forumowiczów przed zaostrzaniem języka,
                      bo nidługo może sie okazać, że dzisiajesi wrogowie, dla naszego i swojego
                      wspólnego dobra, bedą zmuszenie wspólpracować na całej linii.
          • Gość: hej jasiu Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 08:43
            hej jasku z toronta, jak ci tam daleko od domu ? tesknisz i czytasz nase
            bzdziny, wypociny ? Juzes po robocie ? A coz tam robisz, jestes zadowolniony ?
            Naczynia pomyles, kible wyczysciles, drwa w lesie narabales Polaku na obczyznie
            od fizycznej roboty jestes czy umyslowej jakiej papraniny, napisz co chlopie o
            sobie by my tu na miejscu miejscowe chlopy mogly se pomyslec a siedz sie atm
            daleko i nie medrkuj z tego toronta ! jasiek goral z sidziny kolo nysy
            • Gość: awórap Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.pl 20.03.06, 18:32
              Tylko Janusz Sanocki.Że niegrzeczny? No to wybierzcie sobie grzecznego,
              pokornego chłopczyka i obaczym jak Nysa na tym wyjdzie. Narka
            • jasiek_z_toronto Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 21.03.06, 19:38
              Śnij dalej :-)
      • roztropny5 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 22.03.06, 21:14
        Co ty masz do mnie?
        A co do wygranej "tobi" ...
        ... z tym nigdy nic nie wiadomo.
        Pozdrawiam.
        • Gość: blady Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 06:28
          patrze na te wypociny i widze ze w Nysie nigdy juz nie bedzie dobrze bo to
          spoleczenstwo jest niedojrzale go obywatelstwa i zajmowania sie gospodarnie
          swoja ziemia.
          • roztropny5 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 25.03.06, 13:48
            No tak. A ile Ty masz lat, że wiesz wszystko o niedojrzałym społeczeństwie Nysy?
          • grzyb34 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 25.03.06, 20:00
            Oszczędź sobie człowieku tego typu wypowiedzi.
            Przecież to nie ma żadnego sensu by pisać o niczym a tylko kopnąć i to nikomu i
            nic nie winne "społeczeństwo".
            A na kogoś postawić trzeba, ja stawiam na Wawryczuka z pisu!
            • wojaczek0 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 26.03.06, 17:42
              Nie wiem czy udało mi się zaproponować Wam do dyskusji temat ciekawy.
              Wybory już za pół roku i kto tak naprawdę zostanie burmistrzem Nysy - zobaczymy.

Dziękuję za udział w zabawie - pozdrawiam!
              • duckling1 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 16.05.06, 19:05
                Trzeba przyznac... WSZYSCY KANDYDACI sa tragiczni... jestem ciekaw, jak ma
                wygladac to wyciaganie z marazmu nyskiego... i niby ktory z nich ma to zrobic...
                jest to conajmniej smiechu i pozalowania godne...

Starego psa nowych sztuczek nie nauczycie... az z ciekawosci przejade sie do
                Nysy na wybory... ale chyba po to aby sie zalamac... uklady, ukladziki, znowu
                Ktos na Kogos doniosl, tamten kreci z tamtym, a wszyscy sie na jednego jedynego
                sprawiedliwego uwzieli... ja placze, bo to znaczy tylko tyle, ze do Nysy szybko
                wrocic nie bede chcial...
                • ponownie.s7 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 17.05.06, 18:36

Tyle masz tylko do powiedzenia? To niewiele. Zresztą nie ma co od ciebie
                  wymagać,jesteś z Ligi Nyskiej...
                  • grzyb34 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 11.06.06, 19:19
                    Z jednym się zgadzam.Od radnych którzy dziś zasiadają w w radzie (z małymi
                    wyjątkami)nie można nic wymagać.
                    Powtórzę po raz setny.Smutkiewicz jaki jest każdy widzi,ale nie usprawiedliwia
                    to radnych od zaniechania działań!!Oprócz wyborów na burmistrza odbyły się te do
                    rady miasta i to w czasie kampanii do nich dzisiejsi radni obiecywali wiele
                    rzeczy.Musieli mieć świadomość ze nie będzie łatwo a mimo to opowiadali o tym
                    jak to "Nysa się rozwinie a bezrobocie spadnie".Polityka(moim zdaniem skazana na
                    porażkę)prowadzona przez Lige Nyską i KOZN tzw "spychologii",która ma tłumaczyć
                    ich brak pomysłów na rozwój Nysyjest niepoważna.Poprostu.Program rozwoju Nysy
                    jest "wałkowany" przez LN od 4 lat!!!!!Czy jedynym założeniem jego realizacji
                    jest funkcja burmistrza dla pana Janusza Sanockiego?Jeżeli tak,to radni Ligi i
                    KOZN są zbędni-wystarczy by ww pan wygral wybory.Taki wniosek nasuwa się po
                    wypowiedzi prw oraz środowiska LN.Proponuje więc odpuście sobie wybory na
                    radnych i skupcie swe siły na tym by pan Sanocki zostal burmistrzem.Przecież jak
                    ktoś zaufa Lidze i radni tej PARTII wejdą do RM a (teoretycznie jest to
                    możliwe)a szef nie zostanie merem-znowu bidule nic nie zrobią,bo burmistrz(inny
                    niż pan Sanocki)będzie zły.
    • prw11 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 11.06.06, 19:29
      No tak, pilot wyskoczył, samolot leci dalej, a winni są pasażerowie...

To dzięki niektórym radnym Nysa nie popadła w jeszcze większe długi i mogła
      powoli wyjść z dołka finansowego po rządach AWS - SLD, z Rogowskim i
      Wawryczukiem na czele. Każdy budżet proponowany przez Smutka zakładał milionowe
      kredyty, z których gro przeznaczone miało być na administrację. W dużej mierze
      dzięki interwencji i sprzeciwowi radnych LN do tego nie dochodziło. Jednak takie
      działania nie są warte uwagi.

... samolot wylądował, trudno mieć pretensje, że było to twarde lądowanie.
      • latawiec166 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 11.06.06, 19:31
        Temat burmistrza pomijam gdyż wiadomym jest ze na niego nie ma co liczyć.Pełna
        zgoda co do tego że szanse Nysy w ostatnich latach zostaly zmarnowane.Niestety
        Liga Nyska nie zrobila za dużo by ten stan zmienić-ma przecież większość w
        radzie.Tłumaczenie,ktore jesteś uprzejmy przedstawiać nie dociera do mnie.Radni
        po to zostali wybrani by działać w każdej sytuacji,nie tylko w takiej w której
        burmistrzem jest szef ich partii.4 lata obecnej kadencji uważam w 100%
        stracone,a działanie radnych oceniam jak najbardziej negatywnie.Obietnice ,które
        skladali nysanom poprostu nie zostaly spełnione.Nie słyszalem o projektach
        rozwoju turystykiw w Nysie.Nic nie wiem o tym by np prywatyzowac NOR(skoro zle
        działa).
        Myśle że Lidze i KOZN pasuje uklad w którym wszystko można zrzucac na
        Smutka(nawet jesli mają rację to nie wiele ta postawa ,ma wspólnego z "dobrem
        Nysy").Polityka ta ,jak przypuszczam byla z góry zaplanowana po przegranych
        wyborach na burmistrza Nysy przez szefa LN.Czy jest skuteczna?Nie wiem,ale
        napewno szkodzi miastu.
        • norman7 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 11.06.06, 19:37
          Myślę, zę radni startujący 4 lata temu do RM nie zdawali sobie sprawy na jakiej
          będą pozycji. Bezpośrednie wybory prezydentów, burmistrzów i wójtów wyzwoliły
          ich spod kurateli radnych. Taki burmistrz może sobie bimbać na RM. Rada nie da
          mu votum zaufania? I co z tego, nie mogą go odwołać. Kiedyś burmistrz musiał sie
          liczyć z każdym radnym. I taki radny czuł sie ważny. Za głos mógł ugrać cos dla
          swojej dzielnicy (vide zachwalany tutaj bardzo pan W.). A teraz burmistrz ma
          takiego gdzieś. Radny jest "Bezradny" jak gdzieś tutaj napisano. Mozę mieć
          najlepsze pomysły najlepsze chęci ale bez wpływu na władzę wykonawczą nic z nich
          nie zrealizuje. W końcu to burmistrzowiu i zależnym od niego urzędnikom
          magistratu płacą za wykonywanie pracy. A radni ? Cóż oni dostają tylko diety za
          posiedzenie a za indywidualna aktywnosć sie nie dostaje kasy, to i po co sie
          wyśilać.
        • bombowiec58 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 11.06.06, 19:42
          Masz słuszność - radny musi wiedzieć, że wyborcy zaufali raz tylko.
          Wybierzmy radnych skutecznych, potrafiących ubogacić nasze miasto.
          Proponuję wybrć pana Wawryczuka z PiS.
          • norman7 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 11.06.06, 19:45

Myślę, zę radni startujący 4 lata temu do RM nie zdawali sobie sprawy na jakiej
            będą pozycji. Bezpośrednie wybory prezydentów, burmistrzów i wójtów wyzwoliły
            ich spod kurateli radnych. Taki burmistrz może sobie bimbać na RM. Rada nie da
            mu votum zaufania? I co z tego, nie mogą go odwołać. Kiedyś burmistrz musiał sie
            liczyć z każdym radnym. I taki radny czuł sie ważny. Za głos mógł ugrać cos dla
            swojej dzielnicy (vide zachwalany tutaj bardzo pan W.). A teraz burmistrz ma
            takiego gdzieś. Radny jest "Bezradny" jak gdzieś tutaj napisano. Mozę mieć
            najlepsze pomysły najlepsze chęci ale bez wpływu na władzę wykonawczą nic z nich
            nie zrealizuje. W końcu to burmistrzowiu i zależnym od niego urzędnikom
            magistratu płacą za wykonywanie pracy. A radni ? Cóż oni dostają tylko diety za
            posiedzenie a za indywidualna aktywnosć sie nie dostaje kasy, to i po co sie
            wyśilać.
            • roztropny5 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 11.06.06, 19:47

Strasznie to uprościłeś przyjacielu.
              Każdy burmistrz i to niezależnie, w jakiej by nie było sytuacji politycznej,
              musi się liczyć z radnym, który ma coś do powiedzenia - zaoferowania. Nie będzie
              się natomiast liczył z leniem, który przesypia na sesjach rady i kasuje za nią kasę.
              Ten "zachwalany" na forum - rady Wawryczuk, brylował pomysłowością, potrafił
              zaproponować ciekawe rozwiązania i skutecznie je zrealizować. Oczywiście z
              pożytkiem dla całej społeczności a nie dla siebie i swoich kolesiów.
              Rozgrzeszanie radnych za ich miernotę działań i bierność przez całą kadencję,
              jest zwyczajnym skandalem z twojej strony!
              • sledczy5 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 12.06.06, 22:36
                Zreformowałem nieco swój program wyborczy po kilku konsultacjach i lekturze
                Ustawy o Samorządzie Gminnym.

A obecnie wygląda on tak:
                1.) Stoworzenie profesjonalnego, rozbudowanego miejskiego serwisu internetowego,
                gdzie można byłoby znaleźć wszystko.
                2.) Stworzenie profesjonalnych ofert inwestycyjnych na nyską podstrefę
                ekonomiczną i jej promocję, a także poprawę strefa (np. lepsze media).
                Utworzenie specjalnej aktywnej komórki w UM zajmującej się sprawami
                inwestycyjnymi, coś w stylu COI.
                3.) Utworzenie parku kulturowo-przyrodniczego na terenie po byłym lotnisku
                wojskowym w Radzikowicach.
                4.) Ograniczenie biurokracji w UM.
                5.) Znaczna reformacja Straży Miejskiej.
                6.) Jeszcze większe wykorzystywanie funduszy UE.
                8.) Pozostanie w województwie opolskim.
                10.) Budowa aglomeracji nyskiej. Włączanie okolicznych wsi do miasta
                11.) Stworzenie Młodzieżowej Rady Miejskiej.
                12.) Budowa bazy turystycznej nad Jeziorem Nyskim przy okazji jego zamknięcia
                czasowego planowanego na lata 2008-2013. Ściągnięcie inwestorów nad "Riwierę
                Nyską". Wyznaczenie i promocja ofert inwestycyjnych na hotele, restauracje itp.
                Montaż filtrów do wody itd.
                • neruda1 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 12.06.06, 23:19
                  Ten program to bzdety - niestety.
                  Tak naprawdę boję się ewentualnego wygrania wyborów na burmistrza Nysy przez
                  J.Sanockiego. I nie dlatego się boję żem strachliwy, ale żem realista.
                  Jego zwycięstwo to otwarta wojna na górze - wszystkich ze wszystkimi. Sanocki to
                  konflikt, dezintegracja i patologia.
                  A twierdzenie, że "wszyscy mu zazdroszczą". A czego zazdroszczą: despotyzmu,
                  mściwości, poniżania innych, obłędu w oczach - no czego?
                  • murgrabia1 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 14.06.06, 17:56
                    Ty się nie bój, ty się módl!
                    • brutus777 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 17.06.06, 18:23
                      Ja oddałem głos na Jarka Pilca, mojego kolegę, członka Partii Demokratycznej i
                      Porozumienia Nyskiego. Jest on także szefem Regionu Opolskiego "Młodego
                      Centrum", redaktorem naczelnym "Nysanie Nysanom", sekratarzem Stowarzyszenia
                      Federacji Klubów Europejskich w Nysie.
                    • tylko_s7 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 18.06.06, 19:23
                      Zaczyna się łapanka. Towarzysze z Ligi Nyskiej zaczynają zamęczać swoimi
                      obietnicami, aby dostać się do rady miasta na jesieni. Pamiętajmy że ci państwo
                      kompletnie nic dla rozwoju Nysy w ostatnich 4 latach nie zrobili. Nie dajmy się
                      ściemnić. Proponuję by swoim znajomym mówić o tym jak to radni obecnej kadencji
                      nie zrealizowali swych obietnic. Nie pozwólmy na stratę kolejnych lat przez
                      niekompetentnych ludzi. Nie dajmy się nabrac na kolejny plan "rozwoju Nysy"który
                      jest męczony od 4 lat .
    • roztropny_1 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 30.08.06, 16:54
      Witam!

Korzystając z okazji, pragnę zamieścić pewną informację dotyczącą mojej osoby.
      Na jednym z zebrań Prawa i Sprawiedliwości w Nysie, przedstawiłem swoją wolę
      kandydowania na stanowisko burmistrza w Nysie.
      Informuję, że w głosowaniu, wszyscy zebrani poparli moją kandydaturę.
      A oto treść przedstawionego na zebraniu pisma:

Zebranie Członków Komitetu Prawa i Sprawiedliwości w Nysie.

Wyrażam swoją wolę ubiegania się o nominację na kandydata na burmistrza miasta
      Nysy z rekomendacji Prawa i Sprawiedliwości.
      Swoją decyzję, dotyczącą kandydowania na burmistrza Nysy w zbliżających się
      wyborach samorządowych, uzasadniam następująco:

1. Posiadam konieczne do pełnienia tej funkcji kompetencje merytoryczne.
      Ukończyłem wyższe studia zawodowe i posiadam tytuł inżyniera w zakresie zarządzania.

2. Posiadam wszechstronne przygotowanie zawodowe.
      W okresie ostatnich kilkunastu lat kilkakrotnie pracowałem na stanowiskach
      samodzielnych i kierowniczych, zarządzając majątkiem o znacznej wartości i kierując
      dużymi zespołami ludzi.

3. Posiadam znaczące kompetencje polityczne.
      a) Członek – założyciel NSZZ „Solidarność Budowlani” w Katowicach w 1980 r.
      b) Założyciel NSZZ „Solidarność” w Policealnym Studium Artystycznym w Nysie
      od 06.09.1989 r. Pełniona funkcja – skarbnik Komisji Zakładowej.
      c) Członek NSZZ „Solidarność” w Wyższej Szkole Pedagogicznej w Opolu
      od 01.01.1990 r. do 30.09.1994 r. Pełniona funkcja - przewodniczący Koła.
      d) Założyciel struktur Partii Chrześcijańskich Demokratów w Nysie - 28.05.1991 r.
      Pełnione funkcje – zastępca przewodniczącego Zarządu Wojewódzkiego w Opolu.
      e) Założyciel Ruchu dla Rzeczypospolitej od 25.11.1992 r. Pełnione funkcje:
      Przewodniczący Koła Terenowego oraz kandydat na Posła RP.
      f) Założyciel Ruchu Odbudowy Polski od 15.11. 1995 r.
      Pełnione funkcje: sekretarz Koła Terenowego oraz Zarządu Okręgowego w Opolu.
      Kandydat na Posła Rzeczpospolitej Polskiej oraz Radny Rady Miejskiej w Nysie.

4. Posiadam duże doświadczenie w pracy samorządowej.
      W latach 1998 – 2002 byłem radnym Rady Miejskiej w Nysie, w której pełniłem
      następujące funkcje:
      a) zastępcy przewodniczącego Rady Miejskiej w Nysie
      (od października 1998 r. do maja 2001 roku).
      b) przewodniczącego Komisji Rolnictwa i Ochrony Środowiska RM w Nysie
      (od października 1998 r. do maja 2001 roku).
      c) członka Komisji Rozwoju Gospodarczego i Finansów RM w Nysie
      (od października 1998 r. do października 2002 roku).
      d) członka Zarządu Miejskiego w Nysie (od maja 2001 r. do listopada 2002 roku).

Informuję, że jestem członkiem Prawa i Sprawiedliwości w Nysie od czerwca 2003 roku.

Z poważaniem:
      Kazimierz Wawryczuk.
      • Gość: 321 start Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 17:47
        nadaje się. Z całą pewnością się nadaje.TYle funkcji,tyle partii i jaka pamięć,
        jak dokładnie pamięta w ilu i partiach i jak długo był.Szkoda tylko,że nie
        pisze CZEGO DOKONAŁ.
        ale w Nysie to chyba mało istotne.Wiwat nowy burmistrz!
      • Gość: byle co Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 18:34
        byle co bys roztropny nie pił, bo nic nie dokonasz. Jestes alkoholikiem ? Nie ?
        To sie nadajesz !!!
        • Gość: akuku Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: 194.146.219.* 31.08.06, 18:53
          tekst odsyłacza<a href="http://host.domena">tekst odsyłacza</a>
    • roztropny_1 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 31.08.06, 18:18
      Witam!

Zamieszczam:

PROGRAM WYBORCZY KANDYDATA NA BURMISTRZA NYSY

I. PODJĘCIE DZIAŁAŃ PROWADZĄCYCH DO URUCHOMIENIA INWESTYCJI DROGOWYCH ZWIĄZANYCH
      Z ZEWNĘTRZNYM UKŁADEM KOMUNIKACYJNYM MIASTA NYSY

1. Drogowa, północna obwodnica miasta Nysy, planowana do realizacji w ciągu
      drogi krajowej : Opole, Wrocław – Kłodzko.
      2. Drogowa, wschodnia obwodnica miasta Nysy, planowana do realizacji w ciągu
      drogi krajowej: Opole, Wrocław – granica Państwa (Głuchołazy, Konradowa).
      Przewidywany efekt funkcjonalno – przestrzenny:
      • Odciążenie miasta Nysy tranzytowym ruchem komunikacyjnym samochodów osobowych
      i ciężarowych.
      • Umożliwienie rozwoju gospodarczego i turystycznego regionu.

II. KONTYNUOWANIE DZIAŁAŃ INWESTYCYJNYCH NA RZECZ ROZSZERZENIA I
      ZAGOSPODAROWANIA PODSTREFY WAŁBRZYSKIEJ SPECJALNEJ STREFY EKONOMICZNEJ „INWEST –
      PARK” W NYSIE

1. Doprowadzenie do podstrefy Ekonomicznej w Nysie pełnej infrastruktury
      technicznej przy wsparciu środkami z Unii Europejskiej.
      2.Uzbrojenie terenu przy ul. Piłsudskiego w Nysie o powierzchni 4,7 ha. Teren
      objęty podstrefą Wałbrzyskiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej; terenu przy ul.
      Duboisa w Nysie o powierzchni 7,55 ha oraz terenu przy ul. Zwycięstwa w Nysie o
      powierzchni 15,6 ha.
      3. Doprowadzenie do powstania na terenie byłego lotniska w Radzikowicach –
      lokalnego lądowiska w ramach projektu „Inwest – Park”z przeznaczeniem dla
      rozwijającej się podstrefy Ekonomicznej w Nysie.
      4. Promocja Nyskiej podstrefy - Wałbrzyskiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej.

III. WSPOMAGANIE ROZWOJU PAŃSTWOWEJ WYŻSZEJ SZKOŁY ZAWODOWEJ W NYSIE I
      PODNOSZENIE JEJ RANGI

1. Wspieranie rozwoju Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej jako ośrodka naukowego
      i wdrożeniowego.
      2. Wzmocnienie i rozwój nyskiego ośrodka akademickiego.

IV. STYMULOWANIE ROZWOJU MAŁEJ I ŚREDNIEJ PRZEDSIĘBIORCZOŚCI NA TERENIE MIASTA I
      GMINY NYSA

1. Pokrycie przewidywanych pod inwestycje obszarów gminy, planami
      zagospodarowania przestrzennego.
      2. Stworzenie korzystnych warunków dla rozwoju rodzimych małych i średnich
      przedsiębiorstw.
      3. Zwiększenie liczby inwestycji z udziałem kapitału zewnętrznego tj. krajowego
      i zagranicznego.
      4. Rozwijanie kontaktów krajowych i zagranicznych oraz gospodarczej i
      turystycznej współpracy trans granicznej.

V. ZDYNAMIZOWANIE DZIAŁAŃ W SFERZE BUDOWNICTWA MIESZKANIOWEGO

1. Zapewnienie silnie dotowanych mieszkań socjalnych dla rodzin i osób
      autentycznie potrzebujących pomocy:
      a). zagwarantowanie godziwych warunków mieszkaniowych gospodarstwom domowym o
      najniższych dochodach (lokale socjalne, dodatki mieszkaniowe, systemy pomocy
      socjalnej);
      b). subsydiowanie i stymulowanie wzrostu podaży tanich mieszkań, poszukiwanych
      przez grupy ludności o przeciętnych dochodach;
      c). wprowadzenie systemu resocjalizacji lokatorów dewastujących mieszkania i nie
      płacących czynszu oraz programu przeciwdziałania bezdomności.
      2. Zwiększanie dostępności do mieszkań dla grup ludności o dochodach
      umiarkowanych i średnich:
      a). konstruowanie różnorodnych programów mieszkaniowych dla ludzi o średnich
      dochodach;
      b). wspieranie budownictwa spółdzielczego, stymulowanie powstania i rozwoju
      Towarzystw Budownictwa Społecznego;
      c). przyjęcie koncepcji prywatyzacji zasobów i gospodarowania mieniem komunalnym.
      3. Sterowanie programami rozwoju mieszkalnictwa przeznaczonego dla najbogatszej
      części lokalnej społeczności:
      a). zbrojenie terenów i prowadzenie właściwej gospodarki gruntami;
      b). inicjowanie lokalnych programów i przedsięwzięć inwestycyjnych
      przeznaczonych dla bogatszej części ludności gminy;
      c). wspomaganie rozwoju budownictwa prywatnego.

VI. WSPIERANIE ROZWOJU WSI GMINY NYSA

1. Skanalizowanie wsi, budowa i modernizacja dróg gminnych, dróg transportu
      rolnego, wprowadzenie selektywnej zbiórki odpadów.
      2. Ulepszenie i rozwój istniejącego potencjału sektora rolniczego poprzez
      wsparcie projektów
      w zakresie infrastruktury służącej rozwojowi rolnictwa.
      3. Wspomaganie alternatywnych działalności na terenach wiejskich prowadzących do :
      a). przeobrażania gospodarstw w kierunku działalności pozarolniczej
      (agroturystyka, rzemiosło, rękodzielnictwo);
      b). rozpoczęcia działalności handlowej, usługowej oraz rzemieślniczej, przy
      wykorzystaniu własnych zasobów gospodarstwa.

VII. KREOWANIE INICJATYW POWODUJĄCYCH ROZWÓJ TURYSTYKI NA TERENIE GMINY ORAZ JEJ
      PROMOCJA

1. Rozwój bazy turystycznej:
      a). modernizacja i rozwój infrastruktury noclegowej dla ruchu turystycznego;
      b). wykreowanie produktów turystycznych umożliwiających wydłużenie sezonu
      turystycznego;
      c). wspieranie rozwoju bazy usług turystyczno-rekreacyjnych oferujących produkty
      rolnictwa ekologicznego.
      2. Rewitalizacja zasobów dziedzictwa kulturowego i wykorzystanie walorów
      przyrodniczych dla celów turystycznych:
      a). rozwój i promocja systemu Obszarów Chronionego Krajobrazu Jeziora Nyskiego i
      Otmuchowskiego;
      b). wykorzystanie walorów kulturowych Nysy oraz renowacja i adaptacja zabytków
      dla potrzeb turystyki.
      c). rewitalizacja obiektów Twierdzy Nysa i utworzenie Parku Kulturowo –
      Przyrodniczego.

Autor: inż. Kazimierz Wawryczuk Nysa 26.08. 2006 r.
    • Gość: test Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: 194.146.219.* 31.08.06, 18:48
      Bezpieczne SieciBezprzewodowe<a href="http://airconnect.pl">Bezpieczne Sieci
      Bezprzewodowe</a>
    • Gość: Smoczek Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 21:48
      Ta lista kandydatów już się dawno zdeaktualizowała. ja na pewnej stronce
      znalazłem listę najbardziej aktualna, którą zamieszczam.
      Aranowicz Mirosław - Platforma Obywatelska 6% [ 4 głosy]
      Arczyński Stanisław - Sojusz Lewicy Demokratycznej 0% [ 0 głosów]
      Czepiel Stanisław - Polskie Stronnictwo Ludowe 0% [ 0 głosów]
      Kamuda Romuald - Samoobrona 0% [ 0 głosów]
      Liniewski Piotr - Nyska Inicjatywa Gospodarcza 0% [ 0 głosów]
      Pilc Jarosław - Partia Demokratyczna 32% [ 20 głosów]
      Rogowski Ryszard - Forum Samorządowe 2002 1% [ 1 głos]
      Sanocki Janusz - Liga Nyska 11% [ 7 głosów]
      Szlempo Zbigniew - Komitet Obywatelski Ziemi Nyskiej 0% [ 0 głosów]
      Wawryczuk Kazimierz - Prawo i Sprawiedliwość 47% [ 29 głosów]
    • Gość: śledczy Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 21:48
      A ja słyszałem, że kandydatem PiS-u na burmistrza będzie Mer Smutek, bo ponoć
      Opole nie zgodziło się na Wawryczuka, a Smagoń, który dostał błogoslawieństwo na
      utworzenie nowego komitetu PiS w Nysie, lansuje Smutka. I co wy na to?

- śledczy -
    • Gość: opolczyk Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 22:56
      PiS wystawi ZENONA TYMĘ - to już jest przyklepane przez Zarząd w Opolu
    • Gość: Grreg Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 11:52
      "Nadzieja umiera ostatnia" i moze Nysę stać na to, abyśmy wzięli się do roboty,
      bo ostatni dzwonek już był, a dość mam jedynie słusznej władzy ze strony partii
      "bezpartyjmej" - bo jakoś mnie nie może porwać swoimi niby-programami.
      Wstyd Panowie Burmistrzowie (myślę tu o byłych włodarzach) spójrzcie na Paczków
      - młody Burmistrz potrafił dwie kadencje pokierować gminą, Korfantów - wszyscy
      mówią komuch na Burmistrza, ale ludzie go wybierają i ja sam nie mogę zliczyć,
      która to kadencja Pana Martyny. A Nysa, śmiech na sali, niektórzy nawet kadencji
      wytrzymać nie mogli całej, bo sie stawiają ponad wszystko i ponad wszystkich. O
      lewicy można narazie zapomnieć, cóż młodego kandydata nie znam, ale po tym co
      napisał w "gazetce" to wydaje mi się (gdyby wygrał), że znowu 3/4 kadencji
      będzie sie chłop uczył, a później braknie czasu na to, co zapomniał zrobić.
      Jeżeli kogoś dotknąłem - szczerze przepraszam, ale taka jest moja diagnoza stanu
      "polityków" naszego, przecież pieknego i nadal z dużym potencjałem miasta.
    • Gość: lilia Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 16:07
      Ja zagłosuję na Jarosława Pilca, bo uważam, że trzeba stawiać na młodych,
      przedsiębiorczych ludzi. Wierze, że byłby dobrym gospodarzem miasta. Ma wizje. A
      jako Nysanin zna potrzeby miasta. Ale nie używałabym tak wielkich słów jak Ty,
      śledczy. Chciałabym zwrócić uwagę, że Jarosław Pilc nie kandyduje z PD tylko z
      Porozumienia Nyskiego. Był członkiem PD, ale to była część jego biografii, która
      tylko wskazuje, że nie jest człowiekiem z nikąd tylko z jakims doświadczeniem,
      który otarł sie o politykę.
      Uważam jednak, że nie należy go oceniac przez ten pryzmat. Poczytajcie jego
      gazetę. Posłuchajcie tego, co mówi. Sądzę, że po tym trzeba oceniać ludzi, a nie
      po tym, że się go nie zna. Nie znamy go? Ok. Ale nie obrzucajmy błotem kogoś
      kogo nie znamy. Ja na niego zagłosuje, do uważam, że młodzi powinni wejść do
      polityki. Mam 20 lat i sądzę, że nasze pokolenie powinno zasilać władzę, bo
      ciągle rządzi jedno pokolenie. Zmienia się tylko orientacja polityczny. W
      szeregi władzy wchodza ludzie z lewicy lub prawicy, ale ciągle to jedno
      pokoplenie. Może czas to zmienić.
      • smoczek25 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 03.09.06, 20:06
        Jarosław Pilc - tymczasem zapytam tylko, czy pan Pilc zdaje sobie sprawę z tego
        komu powierza obsługę swojej strony internetowej (dopiero co przeczytałem o tym
        tutaj) i któż to najgłośniej wykrzykuje tu poparcie dla jego kandydatury? Czy
        pan Pilc jest człowiekiem rozumnym, czy takim samym kretynem jak ten jego
        czternastoletni "wspomagacz" tu na forum? Czy pan Pilc swoje kandydowanie
        traktuje serio, czy to są jakieś żarty z publiczności? Ja kolegę śledczego znam
        nie od dzisiaj (nieprawdaż brutu?) - zaczynał od wyzwisk pod adresem uczniów
        liceum diecezjalnego ("szkoła księżulów i pedałów" - nysa info) a kończy jako
        wyborcza chorągiewka Pilca na forum Nowin Nyskich? Jeżeli to śledczy (brutu) ma
        być tutaj panie Pilc pana reprezentantem (a jak widzę wlazł już w tą rolę
        ochoczo), to pan panie Pilc miast zawracać dupę wyborcom spieprzaj do domu razem
        z tą swoją młodością i doświadczeniem. Pograjcie sobie z Kamilkiem w bierki.
    • Gość: pit-er Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 12:19
      No i stało się Smutkiewicz kandydatem - człowiek który nie ma kszty dobrego
      smaku i wyczucia.

Jeżeli będzie reelekcja - to nie znaczy że był dobry , ewystarczyło wystartować
      z odpowiednią partią....oslepiony motłoch i tak wybierze ...nie ważne czy ktoś
      był bezczelnym i pijanym nie robiącym nic ciulem czy człowiekiem czynu i
      postacią wiarygodną w działaniach....

Brawo ...oto IV RP ...ze zawczajami II RP domieszką III Rz. i RPL....

Moje nowe hasło:

"Ostanatni gasi światło".

Nysa pójdzie na dno jezeli smutas zostanie merem!!!
      • Gość: hans Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 19:27
        Semak
        • Gość: śledczy Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 18:23
          A kto to jest - Semak? Moja propozycja:
          Jarosław Stanisław Pilc. Od 4 lat pracownik Wydziału Promocji, Rozwoju
          Gospodarczego i Programów Europejskich w Starostwie Powiatowym w Nysie
          Zrobił wiele dobrego dla powiatu - jest autorem 5 projektów stypendialnych dla
          uczniów i studentów o wartości ok. 4 mln zł w ramach Zintegrowanego Programu
          Operacyjnego Rozwoju Regionalnego. Koordynował projekt kulturalny w ramach
          Programu Współpracy Przygranicznej PHARE pt. „Legendy i mity pogranicza nysko -
          jesenickiego w drewnie malowane” a także projekt turystyczny i promocyjny pt.
          „Rowerem po pograniczu nysko - jesenickim”. Jest autorem projektu kursów języków
          obcych dla nauczycieli z terenu powiatu nyskiego w ramach Europejskiego Funduszu
          Społecznego, a także projektu wspierania rozwoju przedsiębiorczości w ramach
          Zintegrowanego Programu Operacyjnego Rozwoju Regionalnego. Ma na swoim koncie
          organizację szeregu szkoleń dla przedsiębiorców w zakresie pozyskiwania funduszy
          pomocowych. Wspólnie z Domem Współpracy Polsko – Niemieckiej organizował cykl
          szkoleniowy dla organizacji pozarządowych w zakresie kształtowania umiejętności
          społecznych.
          • goszka16 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 05.09.06, 15:23
            Panie Wawryczuk
            Co też pan powie , że jak to sie pan udziela w nysie? drukując i zszywając
            książeczki rumowskie, śmiech na sali
            Od kąd pamiętam był Pan jak ta chorągiewka, gdzie tylko ktoś rzucił
            hasło "kasa" to sie Pan pojawiał.
            Żałosne jest też to że zakładasz pan kilka kont na raz i robisz pan sztuczny
            tłok z transparentami "Wawryczuk, Wawryczuk"
            Ja wiem , że córa chce studiować i kasy na to potrzebuje ale brakuje juz panu
            przyzwoitosci i ktoś to wreszcie musiał napisać
            • roztropny_1 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 06.09.06, 18:24
              Może i dla ciebie to śmiech, że pracuję i to ciężko w przeciwieństwie do takiego
              jak ty pasożyta. A dlaczego tam pracuję, to ty dobrze wiesz. Przypomnę ci jednak.
              Miałem odwagę być w grupie radnych, która bez względu na pozycję i możliwości
              roszczącego sobie prawo do wszechwładzy w Nysie, imć pana Sanockiego z funkcji
              burmistrza odwołać. I zrobiłem to, bez względu na stosowane namowy, obiecanki a
              w końcu i szantaż tego trzymającego wszystkich w garści faceta. I nie powodowała
              mną kasa jak mi imputujesz, lecz dobro naszego miasta. Odwołaliśmy szkodnika
              finansów gminy, który dla budowy własnej kariery powodował kłopoty Nysy.
              Odpłacił mi ten „ szemrany autorytet” utratą pracy zawodowej i zagrożeniem bytu
              mojej rodziny.
              Nie byłem, nie jestem i nie będę niczyją chorągiewką, być może w przeciwieństwie
              do ciebie.
              Kasa, o jakiej ty piszesz kasie? Chcesz mnie dalej kopać, więc przyklejasz mi
              łatkę takiego samego łapownika jak ty! Nie próbuj tego robić, nie masz szans
              mnie oczernić z pozycji cichociemnego donosiciela. Ujawnij się i napisz coś
              jeszcze niezgodnie z prawdą, to spotkamy się w Sądzie.

Kazimierz Wawryczuk.
              • picer16 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 10.09.06, 15:58
                Odczepcie się proszę od Sanockiego! Co on komu zrobił?
            • Gość: SłODKA Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 22:55
              Przyzwoitość - piękne słowa.
              Gorzej gdy szermuje nimi podły oszczerca, kryjący się za bezimiennością tego forum.
              Wstydź się – „goszka 16”.
              Wstydź się za swoje podłe słowa jak i nieuctwo!
              • Gość: pomyslowy Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 11:56
                Mam dla Was kandydata kretyni: wezcie sobie prof. Rektora PWSZ - to pracowity
                facet i nie pije ! Cala reszta to banda glukow, nikt z nich sie nie nadaje bo
                skonfliktowani ze wszystkimi i pijacy ! W p. Wawryczuk sobie swoim postem
                najgorsze swiadectwo wystawil !
                • Gość: Szalenie pracowity Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 16:37
                  O tak. Pan poseł Knosala to strasznie zapracowany poseł. Szalenie pracowity i
                  niesamowicie skuteczny - przy kasie!
                • Gość: sprawiedliwy Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 23:30
                  A ty uważaj by i tobie świadectwa nie wystawiono. Tak wszystko wiesz i takiś
                  autorytet. Być może nie wiesz tego, że jesteś kłamcą.
                  • Gość: pyrka Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 09:15
                    Wawryczuk nie mów że jesteś święty! Ty niby nie jesteś chorągiewka? Tak sie
                    akurat składa że mieszkam na osiedlu gdzie ty i wszyscy pamiętamy , że
                    należaleś tylko do Solidarnosci i PiSu.. buhahah, dziwne bo nie tylko ja
                    pamiętałam jak oprowadzałes sie z Krzaklewkim pod pache po Słowiańskiej,
                    przykro mi , że z nim też Ci nie wyszło..

aha co do innych, nie wierze że masz takie poparcie, a przypuszczam , że sam je
                    sobie tworzysz, na Słowiańskiej jesteś uważany za zarośnietego buca i pewnie
                    nie tylko tam
                    • Gość: Roztropny Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 19:27
                      No dobrze prześmiewco. Nie jestem święty i nikt na tym ziemskim padole nim nie
                      zostanie. Ale będąc radnym, zrób tyle co ja dla naszego osiedla. Być może i
                      tobie poparcie wzrośnie. A tak między nami mówiąc, to potrafisz ty cokolwiek
                      oprócz wyzwisk?
            • Gość: znajomy pana W. Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 21:57
              Znam cię fałszywy prześmiewco z siwymi włosami. Znam cię tani donosicielu
              grający solidarnościowy autorytet. Wszystkich szkalujesz wstrętny dziadygo. Znam
              cię!
          • pompon1 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 11.09.06, 21:21
            Jarosław St. Pilc wysoko w sondażach.
            Lider "Porozumienia Nyskiego" - Jarosław St. Pilc plasuje się bardzo wysoko w
            sondażach internetowych prawdopobnych kandydatów na Burmistrza Nysy w nyskich
            serwisach. Na forum "Wirtualnej Nysy" Jarosław St. Pilc wyraźnie prowadzi w
            głosowaniu z 47,62 % poparcia. Drugie miejsce przypada dla prawdopodobnego
            kandydata PiS-u - Kazimierza Wawryczka (38,10 %), pozostali kandaci: Mirosław
            Aranowicz – Platforma Obywatelska (9,52 %), Janusz Sanocki – Liga Nyska (4,76
            %), reszta z wynikiem zerowym. Na forum "Nowin Nyskich" znajduję się obecnie na
            2. pozycji z 42 % głosów, tuż za Kazimierz Wawryczukiem, który zdobył dotychczas
            50 % głosów. Pozostali kandydaci wyraźnie w tyle - Janusz Sanocki (3 %), inni z
            wynikiem zerowym.
            Kamil Burski.
          • Gość: justice for all Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 15:10
            J.Pilc jest z PD, tak?
            Jak z PD to od Majki, Tak?
            Jak od Majki, to Nysa ma kolejne cztery lata stracone, temu Panu juz dziekujemy.
            J.Sanocki, to w ogóle odpada, szkoda dyskutowac, jemu juz też dziekujemy,
            wszyscy tylko nie oni dwaj.
            • jowisz13 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 16.09.06, 15:32
              Nie nie, Jarosław Pilc nie jest kandydatem Partii Demokratycznej, tylko
              kandydatem Porozumienia Nyskiego. A Pan Starosta nie należy do PD.
              - śledczy -
              • Gość: buka Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 20:42
                No Śledczy dałeś po jajach!!!!!!!jak to nie z PD!!To,że sobie założyli
                stowarzyszenie jakieś posrane to nie znaczy, że poglądy zmienili!!!!!!
                Pilc przepadnie, bo to zadufany w sobie dupek, inteligentny jest, ale nie ma
                instynktu.Nie warto o nim pisać.
              • Gość: S7 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 08:52

Nie interesuje mnie kolejny: "Prawie jak burmistrz", bo prawie robi
                wieeeeeeeelką różnicę.A PD jest liberaralna a nie socjalna!
                Nie wystarczy być urzednikiem niskiego szczebla i pisać do gazetki "ściennej".
                Trzeba miec ludzi i pomysły oraz doświadczenie. Daję temu "chłopaczynie" - góra
                7% poparcia, co i tak, jak na skompromitowane niedobitki po UW I SLD jest sporo.
            • Gość: @@2 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 21:37
              ostatnia rozmawiałem z jegomością Sanockim na temat stanu dróg na osiedlu
              Powstanców Śląskich - Mickiewicza - bez reakcji - tak więć głosów z ttego
              osiedla nie otrzyma - zreszą wzysstko to już było . tylko nie on
    • Gość: prosze was Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 13:40
      zalezy mi na Nysie i dlatego prosze was nie popelnijcie kolejny raz bledu i
      stawiajcie na ludzi, ktorzy potrafia was obiektywnie ocenic i nie sa
      skonfliktowani ze sroodowiskiem. Jest oczywiste ze rektor PWSZ bylby dla NYSY
      wielka nobilitacja bo Nysa z waszymi wymienionymi kandydatami (patrz lista na
      poczatku watku) nie oderwie sie od dna na jakim sie znajduje. Nysa potrzebuje 4-
      8 lat wytezonej uczciwej i dynamicznej pracy 24 godziny na dobe, by ozywic
      region. Wasza slabosc to zawisc i zazdrosc ! Jeszcze dobrze nie wybrzmialo
      nazwisko rektora PWSZ a juz ktos napisal ze "jest dobry przy kasie". A
      zapomniles kretynie ile sie napracowal by dzis NYSA mogla sie szczycic swoimi
      studentami, a przeciez to nie koniec.. Wiec prosze was o wiecej sprawiedliwosci
      i rozsadku. Wasi miejscowi notable powinni przez 4-8 lat uczyc sie uczciwej
      pracy od rana do wieczora bez przerw na tygodniowki alkoholowe i bijatyki w
      organach samorzadowych !!! Nysa jest swietnym miastem ale nie ma szczescia do
      tzw politykow miejscowego chowu. Jeden z drugim uwaqza sie za geniusza, ale jak
      daleko Nysa zaszla to kazdy widzi: ZAGŁEBIE BEZROBOCIA, SOBKOSTWO, ZAWISC,
      NIEUDOLNOSC, PIJANSTWO, BRAK CHECI DO PRACY, BRAK WYOBRAZNI, ZADUFKOSTWO,
      OBRAZALSTWO itp. itp.
      • Gość: ludzik ze środowis Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 10:08
        Nie wiem z jakiego to powodu tak forsujesz kandydaturę Knosali na burmistrza
        Nysy. Czy ty chcesz doprowadzić do fermentu w PO? Kandydatem naszego ugrupowania
        jest Aranowicz i ... szlus.Knosala niech się raczej zajmie reanimowanie PWSZ w
        Bysie bo traci oddech.
        • Gość: prosze was Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 17:07
          koledzy nie chce rozlamywac nikogo, tylko uwazama, ze jesli wybierzecie faceta
          z Nysy nic sie nie zmieni, bo swoich wybieracie "od poczatku swiata" ! Nysa
          cierpi na syndrom lokalnej niemocy, zespolu cech i postaw ktore blokuja rozwoj.
          Nie potraficie zawierac madrych koalicji, nie umiecie sie godzic, umiecie sie
          klocic i walczyc ze soba. Autorytet z zewnatrz moze was pogodzic, jego
          argumenty przyjmiecie z pokora, jak przystalo na prowincjuszy-kmiotkow !
          • Gość: Oburzony Nysanin Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 17:36
            Sam jesteś kmiot, zakoło tego forum.
          • Gość: Kuba Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 21:00
            W wyborach do sejmu głosowałem na PO a na prezydenta wybierałem Tuska.W
            nadchodzących wyborach również oddam głos na platformę.Nie ukrywam,że byłem za
            koalicją z PIS.Tak się nie stało(i chyba dobrze).PiS walczy z postkomunistami z
            Samoobrony(byłych działaczy PZPR jest tam chyba więcej niż w SLD),nie
            przeszkadza to że minister gospodarki był w PZPR.Swiat się z Polski śmieje.Gdzie
            nie spojrzeć tam rozpacz.Liczy się tylko władza dla władzy,tzw "socjalizm
            etatystyczny"nabiera niebotycznych rozmiarów.
            O hasłach z kampanii PIS już nawet nie pamięta.Pozostaly buta i arogancja przy
            kompletnym braku profesjonalizmu.Jezeli ktoś w takiej sytuacji głosuje za partią
            Kaczyńśkich ,mając nadzieję na poprawę jest zwyczajnie naiwny.
        • bisior9 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 10.09.06, 21:33
          Platformersi no a Boguś Wierdak, co z nim?
          Miałby większe szansę od Mirka by zostać burmistrzem w Nysie.
          Wydaje mi się, że on miałby szandę pokonać i Sanockiego Z LN i Wawryczuka z PiS.
          Aranowicz nie ma większych szans, jest za słaby i ma za sobą jakieś afery,
          jeszcze z czasów, gdy był sekretarzem w Ratuszu.
          • Gość: leon Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 21:55
            PIS niczym nie różni się od SLD.Metody działania identyczne-walka o
            stołki,biurokracja,a nawet afery(niejasności przy finansowaniu kampanii do
            parlamentu UE poslów Bielana i Kamińskiego,afera z bilbordami itp
            itd).Podobieństwo to równiez przyjażn z Samoobroną z tym że PIS poszlo dalej
            wchodząc z Lepperem w koalicję.Nie będę też wspominal wielu kompromitacji
            prezydenta wywodzącego się z PIS bo z tego śmieje się już cały świat.Kaczyńscy
            obiecywali nową jakość w polityce,etykę itp a tymczasem jest gorzej niż
            było.Ostatni zamach na samorządy w postaci ordynacji wyborczej to już szczyt
            wszystkiego.
            • Gość: Brutu Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 20:47
              Partia Demokratyczna ma program socjalliberalny i łudząco podobny do Platformy
              Obywatelskiej, a Pilc nie jest człowiekiem nie wiadomo skąd, poczytajcie jego
              biografię i zasługi, wtedy zrozumiecie, że naprawdę się nadaje na burmistrza.
              Wogóle poczytajcie "Nysanie Nysanom" i zobaczycie, że jest to młody, mądry i
              innnowacyjny człowiek - dobry material na burmistrza Nysy. A nie ten dziad
              Sanocki - nie dość, że głupi, to ani młody, ani innowacyjny. On się nadawał na
              burmistrza, ale w latach 70 - nie teraz.
    • berberys11 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 17.09.06, 14:08
      Pogadajmy o konkretnej koncepcji politycznej, która pozwoli naszemu miastu
      wydostać się z marazmu, w jakim tkwi od wielu lat.
      Nie jest możliwe, by jakiemuś działaczowi terytorialnie prowincjonalnej
      organizacji samorządowej udało się samodzielnie dźwignąć Nysę w górę.
      Potrzebne jest działanie całego zespołu osób – lobby samorządowego, mającego
      przełożenie na powiat, województwo, ministerstwa i parlament.
      Mam przekonanie, że dla dobra Nysy - burmistrzem powinna zostać osoba związana z
      Prawem i Sprawiedliwością.
      Realizowanie innej koncepcji (np. wodzowskiej z p. Januszem S. na czele) to
      katastrofa a tych którzy ją lansują, powinno się odesłać do politycznego
      skansenu. Ponadto p. Sanocki nie jest lubiany, większość mieszkańców kojarzy go
      bardzo negatywnie.
      Niedługo nyski PiS przedstawi mieszkańcom program rządzenia gminą oraz wskaże
      osobę kandydującą na burmistrza.
      Myślę, że mieszkańcy naszego miasta w sposób zdecydowany poprą, wskazanego przez
      PiS kandydata.
      Przełoży się to automatycznie na możliwości wykonawcze zaproponowanego przez PiS
      - "Programu naprawy gminy". Pamiętajmy, że władze gminy w swoich działaniach
      będą wspomagane przez wojewodę, rząd oraz posłów na Sejm IV RP.
      To jest szansa dla naszego miasta - inne koncepcje są dla Nysy szkodliwe.
      Burmistrz w izolacji sił politycznych w kraju to brak odpowiedzialności.
      Natomiast co do Pana Kazimierza Wawryczuka, działacza Prawa i Sprawiedliwości w
      Nysie i byłego przewodniczącego rady miejskiej, uważam go za dobrego kandydata
      na burmistrza Nysy.
      • Gość: Kalina Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 23:56
        Berberysie - przedstawiłeś bardzo ciekawą koncepcję dotyczącą człowieka z PiS-u
        na mera naszego miasta.
        A jak z Prawa i Sprawiedliwości to tylko mój faworyt - Pan Kazimierz Wawryczuk.
        Uważam, że jest kompetentny, ma długoletnie doświadczenie w kierowaniu zespołem
        ludzkim i zarządzaniu podmiotami gospodarczymi.
        Był przewodniczącym rady miejskiej jak również członkiem zarządu miasta. Jako
        radny załatwił kilka konkretnych inwestycji dla miasta.
        Z jego to inicjatywy powstały drogi i parkingi na moim osiedlu przy ul.
        Słowiańskiej, a na boisku szkolnym ze sztuczną nawierzchnią przy Gimnazjum nr 3
        w Nysie dzieciaki grają w piłę do dzisiaj.
        Na codzień jest miłym i sympatycznym sąsiadem, otwartym na ludzkie problemy.
        • Gość: Kasztan Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 19:52
          Wydaje mi się, że dobrze zrobiłeś uaktywniając ten temat. W świetle zbliżających
          się wyborów samorządowych ta zabawa ma swój sens.
          Jeżeli już mam wybierać spośród przedstawionych kandydatów, to głosuję na pana
          Kazimierza Wawryczuka z Prawa i Sprawiedliwości.
          Niech zwycięży najlepszy!
          • Gość: Andrzej Wredny Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 18:49
            Kłamiesz pisząc jakobym to ja uaktywnił ten temat (ten twój cały "najidol"
            Wawryczuk jest w tym tak samo dobry jak i ty?), ale zastanawiam się, czy
            wytrwasz do wyborów w tym przekonaniu - "dobrze zrobiłeś"?)
            Apropos - kiedy to te wybory?
    • samotnik21 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 24.09.06, 20:32
      Reasumując:
      Arczyński - nie kandyduje, kandydatem lewicy będzie Jałoszyński.
      Czepiel - może tak, może nie a i tak nie ma szans.
      Grochowski - nie kandyduje i pewnie nikt z LPR.
      Kamuda - jak mu się uda, pytanie tylko skąd? Nie jest członkiem Samoobrony.
      Liniewski nie ma ugrupowania, które mogłoby go wystawić - ale po co?
      Rogowski - nie bierze udziału w wyborach, forum poprze panią Barską.
      Sanocki - musi, co Liga bez niego znaczy?
      Smutkiewicz - no chyba, że wystawi go Związek Emerytów i Rencistów PL.
      Szlempo - a temu to nie pozwoli Rektor ... i Sanocki!
      Wawryczuk - nie wyraża zainteresowania kandydowaniem. PiS wystawi Jurczaka.
      Warzocha - nie jest zainteresowany działalnością polityczną ... i dobrze.
      Wierdak - kandyduje do Sejmiku, PO wystawia Aranowicza.
    • Gość: jaguś Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 18:56
      Wydawało się, że na burmistrza Nysy z ramienia PiS będzie kandydował któryś z
      panów: Święs - Wawryczuk.
      Okazało się, że obaj panowie to typowi gracze polityczni. Sami nie kandydują a
      wystawiają swoich faworytów.
      Protegowanym pana Święsa jest Zygmunt Jurczyk a pana Wawryczuka Zbigniew Korzekwa.
      Decyzja odnośnie wyboru kandydata PiS na burmistrza ma zapaść na szczeblu
      wojewódzkim.
      • roztropny5 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 04.10.06, 10:19
        Co do wyboru kandydata z PiS na burmistrza Nysy, to zgoda.
        Nie będę się ubiegał o takową nominację.
        Zaszczyt kandydowania pozostawiam innym, bardziej doświadczonym menedżerom, jak
        np: Zbigniew Korzekwa, Janusz Chabiński czy Zygmunt Jurczak.

p.s.
        Ale kandydował będę - na radnego Rady Miejskiej w Nysie.

Pozdrawiam.
        • Gość: Kajo19 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 21:07

Prezentuję aktualny sondaż:

Mirosław Aranowicz - Platforma Obywatelska 0% [ 0 ]
          Zbigniew Korzekwa - Prawo i Sprawiedliwość 65% [ 13]
          Romuald Kamuda - Samoobrona RP 5% [ 1 ]
          Janusz Sanocki - Liga Nyska / KOZN 20% [ 4 ]
          Jolanta Barska - Forum Samorządowe 2002 0% [ 0 ]
          Jerzy Jałoszyński - PLiD `Wspólna Polska` 0% [ 0 ]
          Adam Mazguła - Ruch Rozwoju Regionu 5% [ 1 ]
          Jarosław Pilc - Porozumienie Nyskie 5% [ 1 ]
          • Gość: @@2Ty Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 21:40
            Ty chyba jesteś chory chłoptasiu - Kamuda w rankingach - farsa
    • Gość: ssasa Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 07:00
      moj pies
    • picer16 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 15.10.06, 14:43
      Cieszę się bardzo z tego, że ten temat jest wciąż aktualny. No tak, ale co z
      wyborami do samorżdów?
      • roztropny_1 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 15.10.06, 14:46
        Moim zdaniem, zespołem najbardziej kompetentnym i merytorycznie przygotowanym do
        pracy w samorządzie dysponuje PiS.
        Kandydatami na radnych i liderami list do rady gminy i powiatu, zostali
        doświadczeni samorządowcy i znakomici politycy.

Kandydatem na burmistrza z tego ugrupowania jest p. Zbigniew Korzekwa - znany w
        Nysie menadżer.

Do gminy z okręgu nr 1 kandydują:
        1. Kazimierz Wawryczuk
        1. Władysław Bolechów
        2. Włodzimierz Krawczyk.

Z okręgu nr 2 kandydują:
        1. Zygmunt Jurczak
        2. Henryk Dziadkowiak
        3. Henryk Dudek.

Z okęgu nr 3 kandydują:
        1. Dariusz Grabowiecki
        2. Ewa Maloch
        3. Renata Mangold.

Z okręgu nr 4 kandydują:
        1. Krzysztof Gutowski
        2. Sylwia Wardakas
        3. Lucyna Andrejczyszyn.

Do powiatu z okręgu nr 1 kandydują:
        1. Marek Święs
        2. Janusz Chabiński
        3. Zbigniew Korzekwa.

Z okręgu nr 2 kandydują:
        1. Franciszek Winiarski
        2. Kazimierz Rozumek
        3. Edward Kłos.

Kandydatami nyskiego PiS do sejmiku województwa są:
        1. Norbert Krajczy
        3. Leszek Darowski.

Uważam, że ten zespół idzie po zwycięstwo w wyborach!
        • Gość: półgłówek Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 14:55
          Haaaaaa, buhahaha. Kazimierz Rozumek... hahajaja

To nielogiczne - być w PiS-ie i nazywać się Rozumek.
        • Gość: @@2 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 21:17
          ty zakuta pało
        • roztropny_1 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 19.10.06, 20:07
          Pragnę przedstawić sylwetkę kandydata PiS do Rady Miejskiej w Nysie:

KAZIMIERZ WAWRYCZUK

Lista nr 4
          Pozycja nr 1

Mam 52 lata. Ukończyłem wyższe studia zawodowe i posiadam tytuł inżyniera.
          Aktualnie pracuję jako statystyk medyczny w Zakładzie Opieki Zdrowotnej w Nysie
          – Rejestr Usług Medycznych.
          Jestem żonaty, moja żona Jadwiga jest nauczycielem plastykiem, pracuje w Ognisku
          Artystycznym. Mam dwoje dzieci.
          Córka Joanna jest studentką Uniwersytetu Wrocławskiego a syn Maciej jest uczniem
          w klasie maturalnej I LO Carolinum w Nysie.

Program wyborczy:

• Przebudowa dróg: M. Merkert, W. Karugi, W. Pawlik, A. Kmicica.
          • Budowa otwartego parkingu wielopoziomowego na około 450 stanowisk oraz
          dokończenie modernizacji placów zabaw i miejsc parkingowych na osiedlu przy ul.
          Słowiańskiej.
          • Przebudowa drogi: Al. Wojska Polskiego wraz z budową dróg bocznych.
          • Przebudowa drogi: Batalionów Chłopskich wraz z budową otwartego parkingu.
          • Dokończenie budowy Kompleksu Sportowego przy Gimnazjum Nr 3 przy
          ul. Kościuszki w tym boiska do siatkówki, koszykówki, badmintona oraz bieżnię i
          skocznię lekkoatletyczną.

Działalność polityczna:

• Członek NSZZ „Solidarność Budowlani” w Katowicach w 1980 r.
          • Założyciel NSZZ „Solidarność” w Policealnym Studium Artystycznym w Nysie od
          06.09.1989 r.
          • Założyciel Ruchu dla Rzeczypospolitej od 25.11.1992 r.
          Pełnione funkcje: przewodniczący Koła Terenowego oraz kandydat na Posła RP.
          • Założyciel Ruchu Odbudowy Polski od 15.11. 1995 r.
          Pełnione funkcje: sekretarz Koła Terenowego oraz Zarządu Okręgowego w Opolu.
          Kandydat na Posła Rzeczpospolitej Polskiej oraz Radny Rady Miejskiej w Nysie.
          • Członek komitetu Prawa i Sprawiedliwości w Nysie od czerwca 2003 r.

Działalność samorządowa:

• Radny Rady Miejskiej w Nysie latach 1998 – 2002.
          • Zastępca przewodniczącego Rady Miejskiej w Nysie od października 1998 do maja
          2001 roku.
          • Przewodniczący Komisji Rolnictwa i Ochrony Środowiska RM w Nysie od
          października 1998
          do maja 2001 roku.
          • Członek Komisji Rozwoju Gospodarczego i Finansów RM w Nysie od października 1998
          do października 2002 roku.
          • Członek Zarządu Miejskiego w Nysie od maja 2001 r. do listopada 2002 roku.

Osiągnięcia w trakcie kadencji radnego:

• Należałem do grupy radnych, którzy powołali w Nysie: podstrefę - Wałbrzyskiej
          Specjalnej Strefy Ekonomicznej „Inwest – Park”.
          • Byłem inicjatorem koncepcji uporządkowania terenu osiedla mieszkaniowego
          wielorodzinnego,
          przy ul. Słowiańskiej.
          • Doprowadziłem do rozpoczęcia przebudowy i modernizacji dróg, placów zabaw i
          miejsc parkingowych na w/wym. osiedlu.
          • Zapewniłem rozpoczęcie realizacji Kompleksu Sportowego przy Gimnazjum Nr 3
          przy ul. Kościuszki, zakończonego budową boiska sportowego ze sztuczną nawierzchnią.
          • picer16 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 28.10.06, 22:31
            No tak. Startujesz na radnego kol. Wawryczuk.
            A dlaczego nie kandydujesz na burmistrza Nysy?
    • Gość: @@2 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 21:22
      Wojaczek ty partyjny ideowcu i agitatorze - won
      • Gość: krwawa merry Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.wszia.opole.pl 07.11.06, 17:53
      • Gość: krwawa merry Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? IP: *.wszia.opole.pl 07.11.06, 17:54
        nie wiem czemu sie smiejesz z dr. Rozumka. Nazwisko o niczym nie świadczy, jest
        to bardzo mądry i uczynny facet co nie można powiedziec o Wawryczuku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka