jureg1 Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 15.07.06, 22:13 biedaku musisz zacząć nosić jakąś czapkę bo wyrażnie upały ci szkodzą Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 18.07.06, 00:26 Oberschlesier.de prawde mowi a ty nie mieszaj do tego upalu:) Odpowiedz Link Zgłoś
baca2 Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 21.07.06, 10:23 oppelner to sumienie niemieckie za wszelka cene chce sie wybielic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.chello.pl 21.07.06, 17:57 My Polacy też musimy się wybielić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.n.pppool.de 21.07.06, 22:41 dobrze byloby by Polacy przyznali, ze rowniez po wojnie mocno namieszali i nie sa swietymi z aureolami. Zginelo przez nich w czasach pokoju tysiace Niemcow Odpowiedz Link Zgłoś
baca2 Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 21.07.06, 23:04 ewelina ty piszesz jak Pollok ten od najnowszej historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.chello.pl 21.07.06, 23:27 Pollok prawdę pisze ale wyłącznie my Polacy mamy prawo nazywać się ofiarami......losu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E.S.Pollok Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 07:47 Pan Prof. Witold Kulesza ! IPN Warszawa Szanowny Panie Profesorze ! W „Życiu Warszawy” był Pan uprzejmy zaatakować moją osobę w związku z tym, że użyłem w artykule określenia „polskie powojenne obozy koncentracyjne”. Wydaje mi się, że Pan Profesor nie czytał mojego artykułu, w którym bardzo dokładnie wyja-śniłem, dlaczego polskie powojenne obozy nazywam nie tylko ja, obozami koncentracyjnymi i co pod obozami koncentracyjnymi powinniśmy rozumieć. Tłumaczenie Pana, że ta nazwa to „przerzucanie na Polaków odpowiedzialności za powsta-nie tego zbrodniczego narzędzia zagłady, jakim podczas drugiej wojny światowej posługiwali się naziści”, jest niezgodne z tym, o czym czytamy w polskich książkach historycznych, pe-riodykach i słyszymy w wypowiedziach Pańskich współpracowników. A poza tym, ja pisałem o powojennych polskich obozach. Gdyby ich nie było, nie byłoby sprawy. Ponieważ jednak te obozy istniały, a prowadzone były na wzór niemieckich, a w niektórych wypadkach jak twier-dzą tam uwięzieni, były od nich gorsze. Pan dr Antoni Dudek w swojej wypowiedzi dla „Nowej Trybuny Opolskiej” z 7.07.2006, a dotyczącej mojej osoby, stwierdza, że Bereza Kartuska była obozem koncentracyjnym. A Pan to neguje. W polskiej prasie, m. in. w „Nasza Polska” jak i w poważnych periodykach i książkach pisze się o obozach koncentracyjnych stworzonych przez Amerykanów w latach 1861-1865, ku-bańskich w latach 1895-1898, angielskich w Indiach i Afryce w latach 1899-1902. Jak w ta-kim wypadku można nie przyjąć tego samego określenia dla polskich obozów, które były takimi samymi jak poprzednio wzmiankowane. A czym były przedwojenne obozy w Szczy-piornie i Strzałkowie koło Poznania? Obydwa działały od 1918 r. W Berezie-Kartuskiej obóz istniał od 1926 r. czy w Brest-Litowskim istniejącym także od 1926 r. W sierpniu 1939 utwo- rzono dodatkowo obozy dla Niemców w Warszawie, Kutnie, Łowiczu, Sochaczewie i kilku innych miejscowościach. Do polskich obozów należałoby także zaliczyć powojenne obozy dla Niemców na terenie całej Polski. A było ich 1255 i do tego 227 więzień, z czego na terenie przedwojennych nie-mieckich ziem (Śląsk, Pomorze, Mazury) 681 obozów i 119 więzień. Większość powstała przed spotkaniem wielkiej trójki w Poczdamie. Nie należy także zapomnieć, że powojenna Polska wysyłała Niemców tylko dlatego, że chciano ich wypędzić z kraju, do takich obozów jak Oświęcim, Potulice k. Bydgoszczy, Maj-danek, Łambinowice, Sikawa k. Łodzi czy Trzebinia k. Krakowa. Należało wówczas mieć choć trochę wyczucia i nie lokować ludzi w tych samych obozach, w których wymordowano sporo więzionych w czasie wojny. Co gorsza, w tych powojennych obozach głodzono, bito, mordowano, tysiące niewinnych kobiet, dzieci i starców. (Wypowiedź p. Nowaka z Obozu Jenieckiego w Łambinowicach - zamknięci w nich ludzie, to głównie starcy, kobiety i dzieci) Mężczyzni zginęli na wojnie lub byli w rosyjskich czy amerykańskich obozach jenieckich. Uderzmy się w końcu w pierś i powiedzmy, tak, tak było. A nie próbujmy ciągle kluczyć i wymyślać nowe usprawiedliwienia. Bardzo dobrze w kilku słowach wyjaśniono to w „Niezwykłym Atlasie Samochodowym Polski”, gdzie na str. 101 czytamy o Łambinowicach: „Po zakończeniu wojny, do października 1947 r. funkcjonował tutaj... Był przeznaczony dla wysiedlanych Niemców. Jego dzieje to wstydliwa karta w naszej tj. Polaków historii niedawnej. Na skutek złego traktowania zginęło tu 1.5 tyś. uwięzionych niemieckich Ślązaków.” Twierdzenie, że niemieckie obozy koncentracyjne były obozami zagłady, jest historycznie nie prawdziwe. Stwierdzono, że na terenie Niemiec i Polski było sporo obozów koncentracyjnych i 6 obozów zagłady, a mianowicie: Oświęcim, Majdanek, Sobibór, Chełmno, Treblinka, Beł-żec. (patrz Encykl. PWN 1965, tom 8, str. 88 i „Enyckl. Gazety Wyborczej i PWN”, 2005, tom 12, str. 228, mogę przedstawić również książki naukowe na ten temat, które zapewne Pan również zna). Obozy koncentracyjne nie były przystosowane do zagłady tam uwięzionych. Oczywiście i w tych obozach więźniowie umierali i byli zabijani. Tego nikt o zdrowych zmysłach nie będzie negował. W polskich powojennych obozach, które w większości znajdowały się w poniemieckich obozach koncentracyjnych, nie było żadnych przemysłowych urządzeń do zagłady tam osadzonych, a mimo to liczba zmarłych i zamordowanych jest znaczna. W czasie narady w starostowie niemodlińskim na temat rozwiązania problemu narodowościowego spisano 14 lipca 1945 r. protokół, w którym czytamy między innymi: „Zebrani postanowili na podstawie danych przedstawicieli Starostwa Powiatowego, Zarządu m. Niemodlina, Komendy Powiatowej Milicji Obywatelskiej, Komisariatu MO w Niemodlinie, Powiatowej Komendy U.B.P., sekretariatu powiatowego kom. P.P.R. oraz państwowego Urzędu repa-triacyjnego, w obliczu niemożliwości rozwiązania innymi drogami problemu osiedlenia na terenie naszego powiatu - stworzenie obozu koncentracyjnego dla Niemców. Obóz będzie zdolny do przyjęcia pierwszych oddziałów więźniów najdalej 25 lipca 1945 r.” W powojennych obozach polskich więźniowie umierali i byli katowani na śmierć. Podam kilka przykładów: w Łambinowicach więcej jak 1.500 osób, w Swiętochłowicach oficjalnie ponad 1.800 osób, choć szacunki są wyższe. W Sikawie k.Łodzi 1247, w Potulicach 4495, a w Ja-worznie 6.987 osób zmarło, i zostało zamordowanych i zastrzelonych. Wypowiedzi tam uwięzionych. P. Brachmann, który zamknięty był w powojennym obozie w „Zgoda” w Świętochłowicach, powiedział o p. Slowin z Wodzisławia: „Morel w bestialski spo-sób kopał leżącego w podbrzusze. Slowin krzyczał i prosił o litość. Morel nie dał się zmiękczyć. Po chwili kazał Slowinowi wstać i położyć się jak długi na stołku. Morel chwycił część rozbitego stołka i bił, aż nogi stołka poszły w drzazgi. Jego krzyk przeszywał człowieka na wskroś. Stałem obok niego i drżałem na całym ciele. Potem przyszła kolej na mnie... wymierzył mi dwa policzki. Potem musiałem się położyć na stołku. Morel powiedział, że mam być cicho, to dostanę tylko dziesięć uderzeń gumową pałką. Ale jeśli będę krzyczał, to potrwa to trochę dłużej. Próbowałem wytrzymać z zaciśniętymi zębami, ale w końcu ryknąłem jak wół i próbowałem się uwolnić. Jeden musiał mnie trzymać, a Morel tak długo bił mnie nogą od stołka, aż przestałem wiedzieć, co się wokół mnie dzieje. Kiedy przyszedłem do siebie, sie-działem w kącie i drżałem na całym ciele.” O 45-letnim kapo z tego samego obozu nazywanego Marek, powiedziano: „Marek zaczął go bić i bił, aż tamten upadł. Podczas gdy ten biedny człowiek wciąż zapewniał, że nigdy nie był w partii, Marek i kapo Skutela kopali go obcasami, aż przestał wydawać jakiekolwiek dźwięki. Wtedy Marek wyszedł i wrócił z 15- letnim szczupłym chłopcem...i powiedział: „Tu leży Twój ojciec. Jeżeli nie powiesz prawdy, czeka cię ten sam los” Kiedy zapytał chłopaka, czy jego ojciec był w partii, tamten odpowiedział płacząc: „Mój ojciec nie należał do żadnej organiza-cji.” Wtedy postąpili z chłopcem tak samo jak z jego ojcem. Chłopak leżał na podłodze obok ojca. Potem wynieśli ich i wrzucili do pustego bunkra z wodą. Nie wiem, czy już nie żyli, czy dopiero tam umarli” (H.Hirsch-Zemsta ofiar) W Łambiniowcach nie było lepiej. Oskarżono komendanta Gęborskiego o to, że w obozie: - z winy strażników zginęła kobieta w ciąży, - zastrzelono jej dwuletnią córkę, gdy składała kwiaty na grobie matki, - do baraku zwabiono dzieci pod pretekstem wydawania mleka. W trakcie jego wydawania strzelano do nich. Kilkoro dzieci poniosło śmierć. - w stołówce dla administracji obozu Gęborski polecił Szypule i innym strażnikom mordować codzienni 10 osób, co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (2) Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 07:51 W Łambiniowcach nie było lepiej. Oskarżono komendanta Gęborskiego o to, że w obozie: - z winy strażników zginęła kobieta w ciąży, - zastrzelono jej dwuletnią córkę, gdy składała kwiaty na grobie matki, - do baraku zwabiono dzieci pod pretekstem wydawania mleka. W trakcie jego wydawania strzelano do nich. Kilkoro dzieci poniosło śmierć. - w stołówce dla administracji obozu Gęborski polecił Szypule i innym strażnikom mordować codzienni 10 osób, co uczyniono, - przykręcono do imadła brodę jednego mężczyzny, wyrwano mu paznokcie, tę brodę i tak go długo maltretowano aż zmarł, - wprowadzano kobietom szczury do pochwy i przypalano je gorącym żelazem, - kazano wchodzić mężczyznom na drzewa i strzelano do nich. Pozostaje zatem sprawa samej nazwy „obozy koncentracyjne”, o którą p. Profesor i zapew-ne kilku innych, będzie kruszyć kopie. Włos można zawsze dzielić na czworo. Proszę aby Pan był uprzejmy wyjaśnić, dlaczego te polskie obozy powojenne mają mieć inną nazwę, jeżeli w czasie wojny nazywały się koncentracyjnymi a po wojnie Polska wprowadziła w te same miejsca osoby legitymujące się pochodzeniem niemieckim lub innym np.Holendrów. Nie mogą przecież nazywać się „obozami pracy”, kiedy osadzano w nich dzieci od 1 do 13- tego roku życia i starców. Co robiły w „obozie pracy” te dzieci i starcy? (Patrz mój artykuł). W Lesznie Gronowie przebywało - 339 dzieci, w Łambinowicach 350, w Potulicach 1.XII.1947 było 1.342, a 1.XII.1948 - 1352, 1.IV.1949 1.528 dzieci. A w Swiętochlowicach dzieci i star-ców 397, w Oświęcimiu (Auschwitz) w czerwcu 1945 r. było 97 dzieci i starców, w Nysie 19 VIII. 1949 przebywało 720, a w Grodkowie 367 dzieci. Prokuratura w Katowicach odmówiła wszczęcia dochodzenia przeciwko mieszkańcowi Za-brza, który powiedział w wywiadzie prasowym, „polskie powojenne obozy koncentracyjne”. W dniu 10.07.2006 w Jaworznie przedstawiono premierowo film pt. „Zgoda miejscem nie-zgody”. Film, w którym mówią pozostali jeszcze przy życiu ci, których osadzono w obozie „Zgoda” i którzy „Zgodę” nazywają „obozem koncentracyjnym”. W czasie sympozjum w kwietniu 2006 r., które odbyło się w powojennym obozie w Jaworz-nie, dr hab. Z. Wożniczka w swoim referacie przytoczył wypowiedzi świadków, którzy twier-dzili, iż obozy hitlerowskie były łatwiejsze do przeżycia, jak obóz w Jaworznie. Pan wytacza „ciężkie działa” pisząc, że to co napisałem „stanowi przestępstwo znieważenia narodu polskiego”. Szanowny Panie profesorze, przestępstwo miałoby miejsce wówczas, gdybym pisał nieprawdę. Mogę Panu dostarczyć wagon literatury polskiej, europejskiej i amerykańskiej na temat powojennych polskich obozów. Przytoczę jedynie kilka polskich książek: B.Kopka - „Obozy pracy w Polsce”, Z.Wozniczka - „Obóz w Swiętochłowicach-Zgodzie”, E.S. Pollok - „Śląskie tragedie”; J.Sack „Oko za oko”, W.Stankowski „Obozy i inne miejsca odosobnienia; H. Hirsch „Zemsta ofiar”; E.Nowak - „Cień Łambinowic”, B.Linek „Obóz Zgoda w Świętochłowicach”. I proszę uprzejmie nie porównywać polskich obozów do Auschwitz, co sporo osób już spróbowało w różnych artykułach związanych z moją osobą zrobić. Po pierwsze, nigdy o obozach niemieckich nie pisałem, a więc również o Auschwitz, ponieważ moją specjalizacją jest historia powojenna. Jedynie w artykule „Polskie obozy powojenne” zaznaczyłem, które są obozami zagłady i tu wymieniłem Oświęcim, dodając do tego, że obozy te budowali Niemcy i są obozami niemieckimi, mimo że poniektóre osoby piszą o „polskich obozach wojennych”, co jest niezgodne z prawdą. Po drugie, nie można porównać żadnego obozu z drugim. Każdy był sam w sobie inny. Auschwitz to miejsce, które zwiedza się z lękiem i należy się tam zatopić w myślach i zastanowić, gdzie leżą granice ludzkiej nienawiści. Jednak historycy są po to, aby poszukiwać prawdę i ukazywać ją wolną od manipulacji i naginania faktów. Gdyby tak nie było, to nadal mówilibyśmy o 4 mil. zamordowanych w Auschwitz Żydów, a jak wiemy, ostatnie oficjalne liczby mówią o 975 tys. zmarłych i zabitych. Historycy pracują nadal, i z dużą pewnością i ta liczba zostanie zmieniona, gdyż są nowe dane na ten temat. W Majdanku, wg. dotychczasowych informacji, zamordowano 1.5 mil. osób, co można nawet zobaczyć na tablicy w dopiero co oddanym w całości do użytku kościele w Licheniu. W tym roku Muzeum w Majdanku stwierdziło i podało do oficjalnej wiadomości, że zmarło i zamordowano tam 78.000 osób, z czego 59.000 to Żydzi i 19.000 innych narodowości. Dziwne, że dopiero kiedy historycy z poza Polski piszą o wojennych i powojennych wstydli-wych sprawach polskich, po długich dyskusjach i kłótniach władze są prawie zmuszone do zajęcia się tymi sprawami. Tak było z Łambinowicami, Świętochłowicami i Jedwabnem, o którym pisał prof. historii Gross z USA. Jakoś nikt nie wpadł na pomysł, by sprawę mordów na Żydach w niedalekim od Jedwabnego Radzikowie i innych miejscowościach uznać za akt ”niegościnności”. Badania są robione, ale na tym się zakończyło. Najwidoczniej czeka się, czy zagranica upomni się o nich. Jeżeli nie, to cisza będzie najlepszym wyjściem w tych mordach. Tak samo było z miejscowością Pawłokoma k. Rzeszowa. O wiosce tej pisał mieszkający w Kanadzie były jej mieszkaniec, prof. historii Petro Poticzny. Dla przypomnienia „wycofujący się z Pawłokomy oddział UPA prawdopodobnie porwał dziesięcioro Polaków, po których ślad zaginął” (G. W. 11.05.06) I w zamian za to strona Polska wymordowała wszystkie 366 osoby pochodzenia ukraińskiego mieszkające w tej wiosce. Uprzejmie proszę, by zajął Pan stanowisko co do tego, jak należy nazywać polskie obozy powojenne. Pana odpowiedź zostanie umieszczona w naszej internetowej gazecie www.silesia-schlesien.com by wiedziano jak te powojenne obozy zwać. Proszę jednak o odpowiedź do 27.07.06, gdyż 1 sierpnia ukaże się nasz nowy numer. Z wyrazami szacunku Dr Ewald Stefan Pollok 15 lipca 2006 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: ale głupota jest ich własną zasługą! IP: *.chello.pl 25.07.06, 09:09 Ile razy można odgrzewać te i tak już smierdzące kotlety? Niemiecka wybielająca swoje czyny propaganda odkryta po 50 latach jest traktowana jako pełna prawda. Niemieckie panienki dawały chętnie za lepsze żarcie i trzeba było je postraszyć żeby choć parę zachowało cnotę. Ustawy norymberskie juz straszyć nie mogły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Zdecyduj sie Jasiu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 15:06 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=65&w=39198782&a=45655123 Zdecyduj sie wreszcie na jedna wersje! Czy Polki gwalcone przez ruskich na polskich kresach wschodnich, w Niemczech, kolo Lodzi, w Gdansku, Katowicach, Malopolsce tez byly dziwkami i puszczaly sie za zarcie? Jestes debilem Jasiu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: Ja się zdecydowałem IP: *.chello.pl 25.07.06, 17:15 Wygląda na to że coś wiesz na ten temat, złóż donos do IPN W strefie amerykańskien Niemiki dawały za czekoladę (pół euro). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość IPN o tym wie...kolejne tabu pada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 20:45 Polski dawały dupy ruskim za darmo... Niemki z reguły takie ciąże usuwaly a Polki rodziły....może jesteś takim potomkiem...masz skośne oczy? Odpowiedz Link Zgłoś
k100 Re: IPN o tym wie...kolejne tabu pada 26.07.06, 08:17 Widze ze niektorzy na forach pokazuja swoje zboczenia seksualne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Kto mianowicie? IP: *.naszdom.info.pl / *.elsat.net.pl 28.07.06, 20:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bojkotjasia Re: ale głupota jest ich własną zasługą! IP: *.dip.t-dialin.net 25.07.06, 22:19 jasio,tobie nalezy wypolerowac ta zaklamana morde. wszechpolska gnida Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: ale głupota jest ich własną zasługą! IP: *.chello.pl 25.07.06, 22:34 Sam sobie poleruję i pomocy niepotrzebuję. Ba, w razie czego mogę udzielić bratniej pomocy. Na gnidy proponuję DDT, to staay ale bardzo trwał trutka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent Re: ale głupota jest ich własną zasługą! IP: 85.195.119.* 25.07.06, 23:00 Zamiast przekrzykiwac sie z kundlem nalezy powiadomic prokurature w niemczech co ten typ wypisuje tu o Niemcach. Jesli nie wolno obrazac Polakow, to nie wolno tez obrazac Niemcow. Polska jest w unii i sposob na kundla sie znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
k100 Re: ale głupota jest ich własną zasługą! 26.07.06, 08:15 Jaki to poprawny obywatel sie znalazl? Najpierw nalezy zrobic porzadek z 'kundlami niemieckiemi' co to na polskich forach prowokuja Polakow i glosza nienawisc i nieprawde. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość To jasiu i marcin32 od dawna prowokują IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 21:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ale głupota jest ich własną zasługą! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 10:17 a jak 'kundle polskie' prowokują na forach i głoszą nienawiść i nieprawdę to ci to nie przeszkadza hipokryto? Odpowiedz Link Zgłoś
k100 Re: ale głupota jest ich własną zasługą! 28.07.06, 08:49 We wlasnym kraju moga pisac i mowic co im sie tylko podoba. A zagranicznym kundla nic do tego. To nie jasiu prowokuje a niemieckie kindle. Jasio moze pisac co najwyzej nieprawde z ktora mozna ale nie koniecznie trzeba sie zgadzac. Odpowiedz Link Zgłoś
eurocom Slazacy na Slasku sa u siebie! 28.07.06, 17:42 ...moga rowniez pisac o wszystkim i wcale nie musisz sie z tym zgadzac - taka jest prawda. Jasiu to przyklad zarozumialego i zarazem tepego polskiego nacjonalistycznego elementu naplywowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość hipokryta k100 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 20:25 wow! 'niezagraniczny' pisze "tylko" nieprawdę a 'zagraniczny' prowokuje? to coś jak: 'niezagraniczny' "tylko" pożycza auto bez zgody właściciela a 'zagraniczny' kradnie.k100 dobry jesteś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Polacy nie maja zadnych praw do Slaska IP: 203.113.20.* 29.07.06, 14:59 Odpowiedz Link Zgłoś
k100 Re: Polacy nie maja zadnych praw do Slaska 29.07.06, 15:42 A kto tak powiedzial??? Odpowiedz Link Zgłoś
k100 Re: hipokryta k100 29.07.06, 15:43 mcmax napisał: > Polacy maja podwojna moralnosc:))))) Niemcu potrojna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość ty po denaturacie poczwornie widzisz tepaku IP: 199.253.99.* 30.07.06, 00:39 Odpowiedz Link Zgłoś
k100 Re: hipokryta k100 29.07.06, 15:41 Gość portalu: gość napisał(a): > wow! 'niezagraniczny' pisze "tylko" nieprawdę a 'zagraniczny' prowokuje? to coś > > jak: 'niezagraniczny' "tylko" pożycza auto bez zgody właściciela > a 'zagraniczny' kradnie.k100 dobry jesteś! Przeczytaj jeszcze raz swoja wypowiedz a sam sie usmiejesz z wlanej durnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość k100 - typowy polski oszolom z radia maryja IP: 199.253.99.* 30.07.06, 00:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: hipokryta k100 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 12:38 k100 napisał: > Gość portalu: gość napisał(a): > > > wow! 'niezagraniczny' pisze "tylko" nieprawdę a 'zagraniczny' prowokuje? > to > coś > > > > jak: 'niezagraniczny' "tylko" pożycza auto bez zgody właściciela > > a 'zagraniczny' kradnie.k100 dobry jesteś! > > > Przeczytaj jeszcze raz swoja wypowiedz a sam sie usmiejesz z wlanej durnoty. no przecież to była 'durna' odpowiedź na twój durny tekst. czego się czepiasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bojkotmarcina Re: hipokryta k100 IP: *.dip.t-dialin.net 31.07.06, 23:22 k100_sto, tzw.gowno pospolite ,marcin-durnowaty, _ jasio-przybleda z kresow ukrainskobialoruskich na Slonsk, wyksztalcony pöelski profesor historii_polsko- europejsko-azjatyckiej z Uniwersytetu Lubelsko-wroclawsko-warszawsko- wszechpolskiego czyli najlepszego na cylym swiecie ,bezwizowy Gastarbeiter do Hameryki i Uniii tzw.europejskiej udowadnia "pochodzenie" zapominajac o Swietochlowicach i Lambinowicach i 1256 innych obozach wedrowno-wychowawczych, w ktorych takzwani Autochtonii Slonscy czyli jak mowi marcin pospolite "Szlejzerstwo" poznawalo swoj Slask_Schlesien pod przewodnictwem polskiej inteligencji mlodociano doroslej,tak jak takiego czeslawa geborskiego, czy fabularnej, syfem zarazonego henryka sienkiewicza, i 4-pancernych i calej hordy psow ueckoesbeckich, generalow polskosowieckich a h..j wam gdz,,.. ies WSTYD....WSTYD....!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasikoonik Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 22:49 Przeca gynau to wjyma, bez to uo tym prawjyma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linker Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 00:15 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=639&w=46035413 Odpowiedz Link Zgłoś
k100 Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy 29.07.06, 08:45 Linkus po co wysilasz sie z Wegrami? Jakbys nie wiedzial ze Wagrzy byli sojusznikami Hitlera a po wojnie panstwo zostalo okrojone tak jak inne. Stara milosc nie rdzewieje dlatego postawiono pomnik ku czci wysiedlonych Niemcow. W Polsce nie ma takiej milosci do Niemcow dlatego nie bedzie takiego pomnika. Niemcy zbyt duzo krzywd zrobili Polakom. To podly, wredny i falszywy narod. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytek Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 09:02 A niy boouo by tyrz niykej dobrze wejzdrzec' se we zdrzaduo i poszkrobac' siy po uebje? Inksze jednakowoorz cosik wjyncy poradzoom, pra? To pojakymu wszyske padajoom - "Polak potrafi"?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: 203.113.20.* 29.07.06, 15:25 Polacy nic nie potrafia...tylko krasc, klamac i mordowac... Odpowiedz Link Zgłoś
k100 Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 29.07.06, 15:36 Gość portalu: max napisał(a): > Polacy nic nie potrafia...tylko krasc, klamac i mordowac... Ty tez nic nie potrafisz robic tylko pieprzyc glodne kawalki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: 211.76.98.* / *.proxy.ebix.net.tw 29.07.06, 15:48 prawda boli Polakow...ot co Odpowiedz Link Zgłoś
999s Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 29.07.06, 18:02 Gość portalu: max napisał(a): > Polacy nic nie potrafia...tylko krasc, klamac i mordowac... Tym niemniej nie Polakom w materii złodziejstwa, kłamstw i mordów równać się z Niemcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: 199.253.99.* 30.07.06, 00:00 Polacy moga sie swobodnie rownac, bo za zadne zbrodnie nie odpowiedzieli! Odpowiedz Link Zgłoś
baca2 Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 29.07.06, 22:28 Jak chcesz ogladac dziela sztuki i meble twojego dziadka to jedz do Niemiec ona tam juz sa. Dobre. Nie ma wiekszego zlodzieja, klamce i morderce nad Niemca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: 199.253.99.* 29.07.06, 23:59 Pietrzak posuwa glodne kawalki. Kazde dziecko wie, ze aby obejrzec dziela sztuki trzeba jechac do USA albo Rosji. Wasi dziadkowie nie mieli zadnych mebli buhahaha Kto zywcem palil Zydow i mordowal niewinnych Slazakow? Odp. Polacy Czy Polacy poniesli kare za te zbrodnie? Odp. Do dzisiaj uchylaja sie od odpowiedzialnosci! Odpowiedz Link Zgłoś
baca2 Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 30.07.06, 08:08 Jakby nasi dziadkowie nie mieli mebli i dziel sztuki toby Niemcy nie mieli po co tu przychodzic. Niemcy wiedzieli gdzie szukac zeby sie oblowic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: Niemcy mają krótką i wybiórczą pamięć IP: *.chello.pl 30.07.06, 10:42 A połowę ukradli już w pierwszej wojnie światowej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytek Polouki majoom pamjyńć uod proga do drzwi. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 11:51 Polski wtynczos niy boouo! To co polskigo szuo ukras'? Odpowiedz Link Zgłoś
mcmax Re: Polouki majoom pamjyńć uod proga do drzwi. 07.08.06, 21:47 Poloki tylko udaja, co nic nie pamietaja....taka jest prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Polacy maja totalna amnezje... IP: 83.102.200.* 30.07.06, 19:30 ...i nie pamietaja wlasnych zbrodni...nawet w Jedwabnym! Odpowiedz Link Zgłoś
baca2 Re: Polacy maja totalna amnezje... 30.07.06, 22:32 Tak samo ja Slazacy nie pamietaja ze obsluga obozow koncetracyjnych byli (np.w Oswiecimu)Slazacy. Jak to fajnie jest niepamietac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Polacy maja totalna amnezje... IP: 199.253.99.* 30.07.06, 23:08 O przepraszam od 1945 roku oboz w Oswiecimiu obslugiwali Polacy...podobnie w Jaworznie, Swietochlowicach, Lambinowicach, Zgodzie itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z lubością katował Re: Polacy mają totalną amnezję... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 09:55 W większości na ochotnika! Do teraz z "ochotą" odbierają za to emerytury, jak np. Morel w Izraelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Polacy mają totalną amnezję... IP: 194.165.130.* 01.08.06, 22:08 polscy bandyci nie maja wstydu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 111 Kiedy niemieccy mordercy rozlicza sie .... IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 02.08.06, 13:32 ... ze swoich czynow i wyrownaja krzywdy??? Odpowiedz Link Zgłoś
mcmax Re: Kiedy polscy mordercy rozlicza sie .... 02.08.06, 21:48 Niemal wszyscy niemieccy zbrodniarze zostali juz osadzeni. Polscy zbrodniarze jeszcze nie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Kiedy polscy mordercy rozlicza sie .... IP: *.dip.t-dialin.net 04.08.06, 12:09 kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
mcmax Re: Kiedy polscy mordercy rozlicza sie .... 04.08.06, 18:48 Podejrzewam, ze Polacy nigdy sie nie rozlicza z polskich zbrodni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Wasi przodkowie h...ja mieli - taka jest prawda! IP: 83.102.200.* 30.07.06, 19:31 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: zapytaj o to Adolfa! IP: 217.197.79.* 04.08.06, 21:00 prrrrrrr - spierdziałem się tutaj, nastepnym razem postawie kloca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Czy on cos powiedzial? IP: *.localdomain / *.pureserver.info 04.08.06, 21:50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pryk Re: Czy on cos powiedzial? IP: 217.197.79.* 04.08.06, 22:00 zdziwione faszystwskie świnie????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benz Re: Kogo nazywasz polski naziolu faszysta? IP: *.localdomain / *.pureserver.info 05.08.06, 16:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Dlaczego obrazasz? IP: *.localdomain / *.pureserver.info 05.08.06, 16:38 Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de To normalka! 06.08.06, 20:31 Gdy komus brakuje argumentow zaczyna obrazac - typowe zachowanie polskich nacjonalistow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liczyrzepa Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 22:29 Na co liczycie? Poloucy to tchurze! Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 06.08.06, 00:35 To prawda, bo kto ma niby za ta zbrodnie odpowiadac? Alianci? Bzdura! To Polacy wypedzali, rabowali i mordowali niemiecka ludnosc cywilna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubik Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.ols.vectranet.pl 07.08.06, 03:12 ALianci mają czyste ręce, Polacy czyste sumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 07.08.06, 07:36 Tak wam Polakom tylko sie wydaje! Wy macie czyste...co niby? Sumienie? Wolne zarty:))) Odpowiedz Link Zgłoś
moneybookers Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 07.08.06, 22:25 jjkjk Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 09.08.06, 07:42 Co to za szyfr? Moze wam Polakom mowe odjelo? Odpowiedz Link Zgłoś
moneybookers Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 07.08.06, 22:24 oberschlesier.de napisał: > Cały cywilizowany świat potępił czystki etniczne i wypędzenia Albańczyków z > Kosowa przez Serbów.Potępiono wysiedlenia Polaków dokonywane przez hitlerowców > w czasie wojny. Dlaczego Polacy postąpili podobnie i próbują wybielić swoje > zbrodnie? > > Czy można jedną zbrodnię usprawiedliwiać drugą? > Czyżby podwójna moralność wszechpolaków i innych oszołomów? upssss Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 08.08.06, 22:24 Co oznacza to upssss? Oberschlesier.de ma racje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linker Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 08:10 Tu se idz'e z'dz'iybko uo tymu podukac': www.kulturwerk-schlesien.de/geschichte/art53,132.html Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 09.08.06, 22:53 Bardzo ciekawy link. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy IP: *.chello.pl 10.08.06, 20:45 Panowie Niemcy. Poziom tutejszej dyskusji jest żenujący. Jestem rozczarowany. Wprawdzie wiem że z zakutymi łbami trudno dyskutować ale żebyście mieli tak niski poziom to się nie spodzieałem. Moze jakieś kursy by wam zrobili? Większość z waszych zbrodniarzy nie została nawet postawiona przed sądem, typowa niemiecka obłuda, nawet wojnęzaczynacie w imię pokoku - tak naprawdę to nazizm wyssaliście z mlekiem matki/babki członkini HJ. Dlatego dla nas Gębarski i Morel są bohaterami którzy odpłacili pięknym za nadobne. Gdyby takich jak oni było więcej dziś nie byłoby problemu RAŚ i MN na Śląsku. Dla na s oni są niewinni tak jak wasi "bohaterowie" - mordercy. Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 10.08.06, 20:48 Twoj poziom intelektualny Jasiu jest zenujacy. Ilu polskich zbrodniarzy stanelo przed sadem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy IP: *.chello.pl 11.08.06, 14:00 Niewielu, bo niewielu ich było a u was niewielu chociaż wielu było ich bardzo dużo. Poza paroma z Norymbergi i paroma zlikwidowanymi przez antyfaszystów z Izraela reszcie się upiekło - to zły przykład dla młodych Niemców. Stąd faszyzm macie w genach. Dobrze też się zyje za zagrabione dobra w podbitych krajach Europy. To źle wróży na przyszłość. Oczywiście waszą! Bomba neutronowa potrafi zlikwidować Niemców zostawiając w dobrym stanie przemysł! Oby szybciej. Dziń w którym z ziemi zniknie państwo niemieckie będzie ogólnoświatowym świętem. Odpowiedz Link Zgłoś
k100 Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy 11.08.06, 20:31 Jasiu calkowicie zgadzam sie sie z toba. Po wojnie wielu esesmanow piastowalo powazne stanowiska panstwowe w Bundest Republice. Rozliczenia zbrodni dokonano na niewielu z nich. Mowienie dzisiaj o rozliczeniach zbrodni wojennych z okresu IIWS jest conajmniej smiesznie zeby nie powiedziec niemadre. Jest to temat zastepczy dla bicia piany politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy 11.08.06, 22:00 Podaj przyklad choc jednego SS-mana, ktory piastowal po wojnie powazne stanowisko panstwowe. Nie zmyslaj i posluguj sie faktami a te sa dla poskich zbrodniarzy bezlitosne. Czego wstydza sie poskie wladze, unikajac dyskusji o wypedzeniach? Metoda chowania glowy w piasek niczego nie rozwiazuje a was tylko osmiesza w oczach calej Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
k100 Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy 12.08.06, 09:32 Nie musze podawac przykladow bo kazdy obywatel III Rzeszy umoczony byl w wiekszym lub mniejszym stopniu w ten zbrodniczy zdemoralizowany system. Dlatego cale spoleczenstwo niemieckie zaplacilo za co wyrabialo z innymi nacjami. Polskie wladze nieczego sie nie wstydza i niczego nie unikaja. To Niemcy za wszelka cena pragna stac sie ofiarami samych siebie a to staje sie smieszne. Niemcy starcili poczucie roznicy miedzy zbrodnia i kara i to jest najtragiczniejsze w tym wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 12.08.06, 16:53 Cale spoleczenstwo niemieckie bylo umoczone w zbrodnie nazistowskie? Brednie! Czyzby kolektywna odpowiedzialnosc nalezala do polskich standartow? Rozumiem, ze wg. tych norm Polacy odpowiadaja za zbrodnie stalinowskie. Kazda zbrodnia, niezaleznie od pobudek jest zbrodnia a Polaka ma wiele na sumieniu (Jedwabne, pogrom Zydow w Radomiu, obozy koncentracyjne w Lambinowicach, Jaworznie, Swietochlowicach itd) Odpowiedz Link Zgłoś
k100 Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy 12.08.06, 23:58 Niestety to jest smutne ale cale spoleczenstow niemieckie popieralo nazizm hitlerowski. Podaj jaki byl spoleczny opor przeciwko Hitlerowi. W polskim spolecznstow byl opor przeciwko stalizmowi podam tylko 1956r. Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 13.08.06, 00:05 W 1956 roku Stalin juz nie zyl. W ostatnich demokratycznych wyborach przed dojsciem Adolfa do wladzy NSDAP nie miala wiekszosci w Reichstagu. Poczytaj sobie na ten temat. Okres od 1933-1945 mozna porownac z Polska w latach 1945-1953 (od smierci Stalina wiele sie zmienilo a po 1956 znacznie wiecej) Dlaczego wtedy w Polsce nikt sie nie buntowal? Moze polskie wladze dbaly o to by w zarodku ukrecic leb sprawie? Podobnie robil Adolf i jego nazisci. W jaki sposob mozna bylo Adolfa odwolac po 1933 roku? Jego partia nie miala wiekszosci i doszla do wladzy w 1933! Odpowiedz Link Zgłoś
k100 Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy 13.08.06, 10:22 Twoja wypowiec jest zlosliwa. Jak mozesz powrownywac: Okres od 1933-1945 mozna porownac z Polska w > latach 1945-1953 (od smierci Stalina wiele sie zmienilo a po 1956 znacznie > wiecej) Dlaczego wtedy w Polsce nikt sie nie buntowal? To sa dwie nie porownywalne w zaden sposob sprawy. Hitler doszedl do wladzy przy powszechnym poparciu niemieckiego spoleczenstwa natomiast w Polsce stalinizm narzucony zostal sila. Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Ostatnie wybory do Reichstagu w dn. 06.11.1932 13.08.06, 16:52 Dlaczego powtarzasz ta propagande o powszechnym poparciu dla Adolfa H? Jego partia nie miala wiekszosci w Reichstagu a on zostal kanclerzem z nominacji owczesnego prezydenta Rzeszy Hindenburga. Poparcie wcale nie bylo powszechne, co probowala wmowic wszystkim nazistowska propaganda. Czyzby Polacy kupili ta propagande goebelsowska? Idz na Wikipedie i poczytaj o tym "powszechnym poparciu" Wyniki wyborow do Reichstagu (ostatnie demokratyczne przed dojsciem H. do wladzy) de.wikipedia.org/wiki/Reichstagswahl_November_1932 NSDAP 33,6% co dawalo jej 196 mandatow na 584 Gdzie tu widzisz powszechne poparcie? Odpowiedz Link Zgłoś
k100 Re: Ostatnie wybory do Reichstagu w dn. 06.11.193 13.08.06, 19:30 Smieszny jestes Schlesier czepiasz sie szczegolow a nie widzisz zasadniczej roznicy. Czy naprawde do ciebie nie dociera ze Hitlera wybrali sami Niemcy niezaleznie ile jego partia dostala procentow w wyborach, kiedy komunizm do Polski przywieziono na ruskich bagnetach. Odpowiedz Link Zgłoś
k100 Re: Kto bral udzial w wyborach w 1946 roku? Ruscy 13.08.06, 21:12 Czlowieku nie kompromituj sie ten ma wladze kto ma armie a nie kto wygra wybory. Wybory to dzisiejsze standarty i to nie zawsze i wszedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Kto mial w Niemczech Armie? Narod czy Führer? 13.08.06, 21:23 Sam sie nie kompromituj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1919 Re: Ostatnie wybory do Reichstagu w dn. 06.11.193 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 20:40 k100 napisał: Czy naprawde do ciebie nie dociera ze Hitlera wybrali sami Niemcy > niezaleznie ile jego partia dostala procentow w wyborach, a Hitlera wybrali bo obiecywał wojnę światową czy dlatego że obiecywał chleb i pracę? > kiedy komunizm do > Polski przywieziono na ruskich bagnetach. zapewne 100% Polaków było przeciw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyzio Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 14.08.06, 07:49 Niemcy: Guenter Grass przyznał się do służby w Waffen-SS Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 16.08.06, 12:15 Co to ma wspolnego z wypedzeniem Niemcow? Grass sie przyznal? To wylacznie jego sprawa. Grass nie ma nic wspolnego ze Slaskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 11.08.06, 21:57 Znowu chcecie zagarnac (ukrasc) cos, co do was nie nalezy? Po wojnie Amerykanie i Ruscy odebrali te dobra z niezla nadwyzka. Jezeli cos ci zagrabiono, to szukaj tego w USA i Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy IP: *.chello.pl 11.08.06, 22:07 Nic nie chcemy kraść. My wiemy że to wy nas okradliście a co z tym co ukradliście zrobiliście to nie nasza sprawa. Odbierzcie amerykanom i ruskim i oddajcie. Ja uważam że to co ukradliście źle spozytkowaliście w znacznym stopniu ładując w tygrysy itp. żelastwo. Część jednak zainwestowaliście więc macie z czego oddać. Póki co będę was uważać, zresztą jak zawsze, za perfidnych bandytów i złodzieji. Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 11.08.06, 22:18 Przeciez USA to wasz najwiekszy "sojusznik" a Rosja nim do niedawna byla. Dlaczego wam sami nie oddali? Nie inwestowalismy za wasze, bo wasze zabrali Ruscy i Amiki. Do tej pory nie oddaliscie nam naszego Slaska i Pomorza. Jak dlugo bedzie trwac polska okupacja niemieckich ziem na wschod od Odry? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy IP: *.chello.pl 11.08.06, 23:52 A dalczego to szanowny pan uważa że Śląsk i Pomorze wam się należą legalnie a nam nie. Wy w ich posiadanie weszliście drogą wojny - my też, a co więcej to było nasze wcześniej i to myśmy te tereny zagospodarowali. Zobacz jak teraz chętnie tutejsze wsie obchodzą 700-800 lecie istnienia. Wszystkie one musiały więc istnieć w czasach polskich! Ich "niemieckość" to wynik germanizacji na siłę a więc wynarodowienia - powszechnie dziś potępianego. Tylko nie mów że bandy Hunów były tu wcześniej. Fakt że ktoś przejedzie po cudzym polu nie świadczy że ma jakieś prawa do terenu. Hunowie musieli prze 400 lat złużyć Rzymianom zanim się jako tako ucywilizowali. Ślady tego istnieją do dziś - parę nrów temu GW zamieściła artykuł o wierzeniach różnych nacji (wyniki badań). Austriacy i Niemcy mają płaski i płytki światopogląd. Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy 12.08.06, 16:46 Na jakiej podstawie twierdzisz, ze Slask 700-800 lat temu nalezal do Polski? Czy aby napewno wy go zagospodarowaliscie? Podaj przyklad osadnictwa polskiego na slaskiej ziemi. Ponadto podaj mi przyklady miast slaskich zalozonych wylacznie przez Polakow, na polskim prawie. Slask byl poza granicami Polski od 1166 roku a to troche wiecej niz 800 lat. Polski krol Kazimierz zrzekl sie praw do Slaska...Niemcy nie zrobily tego nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy IP: *.chello.pl 12.08.06, 19:54 Osadnictwo na prawie niemieckim nie świadczy ze osiedlano Niemców. Wprowadzano postęp! Niemcy też nie wynaleźli komputera a mają go prawie w kazdym domu! Owszem zrzekła się i mimo że pod przymusem my nigdy nie pchaliśmy się na zachód. A wy na wschód tak i gdyby nie to to pewnie do dziś obowiązywała by granica z 1914. Mimo twoich obliczeń alianci nie mieli wątpliwości że teren ten powinien należeć do Polski a nie np. do Czechosłowacji. Tutejssi z MN to wynik przymusowej germanizacji Adolfa H. Zdajsie że obowiązuje traktat pokojowy z 91 albo 92 roku? Czy już nie? Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy 12.08.06, 22:38 Wlasnie to Niemcy osiedlali sie na prawie niemiecki na Slasku (w tym czasie Slask juz nie nalezal do Polski...byl samodzielny od 1166). Traktat z 1990 uznaje przebieg granicy a nie okresla przynaleznosci niemieckich terenow poza ta granica. Aby zrozumiec o czym pisze przeczytaj o tych niuansach, ktore sa doskonale ujete w oficjalnym stanowisku polskiego MSZ na stronie: www.msz.gov.pl Alianci nie przyznali tych ziem Polsce na zawsze. Poza tym zadne prwo nie upowaznia nikogo do rozporzadzania prywatna wlasnoscia wbrew i bez zgody wlascicieli (to tez ujmuje w/w ekspertyza polskiego MSZ) Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Poczytaj jasiu polska ekspertyze: 12.08.06, 23:11 Przejęcie własności niemieckiej przez Państwo Polskie po drugiej wojnie światowej na Ziemiach Zachodnich i Północnych a niemieckie roszczenia odszkodowawcze www.msz.gov.pl/Roszczenia,polsko-niemieckie,-,dokumenty,1066.html?PHPSESSID=93acbdd16b3839fb82b36d5b9d090aa4 Szczegolnie te punkty, ktore dotycza zwyczajow i prawa miedzynarodowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dojasia Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy IP: *.pool875.interbusiness.it 22.08.06, 20:59 jsiu ty badziewski gnoju Odpowiedz Link Zgłoś
okobar Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 12.08.06, 00:12 a za Eskimosów winni są Aborygeni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc za co odpowiadają więc Niemcy ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 08:42 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Polacy za nic nie odpowiadaja ???? 12.08.06, 16:54 Czyzby polskie niewiniatka nic nie mialy za "uszami" Nie rozsmieszaj mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: Nie łudźcie się, nie jesteśmy baranki IP: *.chello.pl 12.08.06, 20:04 Ależ mamy, mamy i z tego jesteśmy dumni. Myśl o każdym zabitym przez nas Niemcu budzi w nas satysfakcję. Żałujemy że tak mało i chcemy jeszcze. Dajcie okazję! Odpowiedz Link Zgłoś
999s Re: Polacy za nic nie odpowiadaja ???? 12.08.06, 20:09 Gdyby zamiast wypedzać Niemców wymordowanoby ich to by nie było żadnego problemu. Pochlipałoby się nad okropnościami wojny i okresu powojennego, kopnęło by sie kilka pomników, zrobiło raz do roku jakąś napuszaną galę i wsio. Winę zwaliłoby się na komuchów. Ale się Polaczkom zachciało wypedzać wg wzoru dostarczonego przez aliantów zamiast załatwić sprawę gruntownie po niemiecku (wszak wzorce postępowanie i odpowiednią infrastrukturę odziedziczyliśmy po Niemcach). Głupio wyszło. Sorki za wypedzania- to nie tak powinno być. Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Polacy za nic nie odpowiadaja ???? 12.08.06, 22:40 Idz sie utop glupku! Odpowiedz Link Zgłoś
999s Re: Polacy za nic nie odpowiadaja ???? 12.08.06, 23:37 schlesier.de napisał: > Idz sie utop glupku! Co , nie spodobały się przeprosiny? Co do topienia się to nie, dziękuję, ale jeśli ty masz ochotę to się nie krępuj. Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: >?< Re: Polacy za nic nie odpowiadaja ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.06, 10:31 Przecież "odziedziczona" infrastruktura została w 100% wykorzystana. Jako obozy "pracy". Najskuteczniejsi w tym byli tacy oprawcy jak Gęborski czy Morel. Ale dlaczego przebywały w nich zamiast jeńców wojennych, kobiety, dzieci i ... starcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: Polacy za nic nie odpowiadaja ???? IP: *.chello.pl 13.08.06, 14:57 Każda kobieta niemeicka, każde dziecko służyło III rzeszy niczym żłnierz na froncie. Nie udawaj że nie wiesz. Ale nam to wisiało potrzeba było tę chołtę niemiecką wyłapać i wywieźć aby się nie rozpełazała po okolicy. Trochę to trwało bo Niemcy nie chcieli ich przyjąć a wagony były bardziej potrzebne do przewozu rzeczy odzyskanych. Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Polacy za nic nie odpowiadaja ???? 13.08.06, 15:04 Czy ty Jasiu jestes krewnym Geborskiego albo Morela? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tde Re: Polacy za nic nie odpowiadaja ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 00:53 Odpowiedz Link Zgłoś
999s Re: Polacy za nic nie odpowiadaja ???? 13.08.06, 15:41 > > Przecież "odziedziczona" infrastruktura została w 100% wykorzystana. > Jako obozy "pracy". > > Najskuteczniejsi w tym byli tacy oprawcy jak Gęborski czy Morel. > > Ale dlaczego przebywały w nich zamiast jeńców wojennych, kobiety, dzieci Shit happens Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alojs Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.t.pppool.de 14.08.06, 11:22 www.opfergang.de/ok037.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy IP: *.chello.pl 14.08.06, 12:15 Goebbels jeszcze żyje? W propagandzie i zmyslaniu jesteście super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alojs Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy IP: *.t.pppool.de 14.08.06, 12:59 Ale wy wymyslaniu Legend jestescie nie do pobicia widze ze prawda w oczy kole !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klj96hcv Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.06, 14:11 Trza, coby Erika ze swojoom wystawoom tura po Polsce zrobjooua! Morzno wtynczos cos'ik Poloucy pojmnoom? Odpowiedz Link Zgłoś
999s Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy! 14.08.06, 16:19 Niech roobyy!!! Tylko Polacy mają moralne prawo czerpać korzyści polityczne z cudzego nieszczęścia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: Niemcy będą odpowiadać także za III wojnę IP: *.chello.pl 14.08.06, 16:31 My wszystko skumaliśmy ale wy nic a nic. Wasze historie czerpane z propagandy hitlerowskiej najlepiej do was trafiają. To jasne pisane były dla nazistów a wy nimi jesteście. To obciążenie genetyczne. Jedyne wyjście wszystkich was poddać eutanazji. Odpowiedz Link Zgłoś
999s Re: Ciebie juz dawno trzeba bylo poddac eutanazji 15.08.06, 00:19 Przyganiał kocioł garnkowi chodząca aborcjo. Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Nie porownuj mnie do Jasia 15.08.06, 22:47 Ja nie jestem zwolennikiem tzw. rozwiazan ostatecznych...takim skrajnym nacjonalista jak Jasiu tez nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 16.08.06, 22:07 Trzeba w koncu obalic te polskie mity! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 17.08.06, 13:44 Co to sa 'polskie mity'??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1400! Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 14:46 Wszyske polske gupoty wziynte dlo podparcio uzasadniynio np. obecności na "Ziymjah Zahodnih", abo "powrót do Macierzy". Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 17.08.06, 19:56 Typowym polskim mitem jest tzw. polskosc Slaska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 17.08.06, 20:38 schlesier.de napisał: > Typowym polskim mitem jest tzw. polskosc Slaska Polskosc Slaska to nie jest mit to rzeczywistosc. Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 17.08.06, 21:11 Polska na Slasku to tylko krotki epizod bez znaczenia. Przed Polakami byli tu Czesi i oni tez byli dluzej na Slasku. Niemcy naturalnie jeszcze dluzej Monarchia Habsburska, Prusy). Slask nie nalezal do Polski od 1166 do 1945 roku! Teraz znajduje sie pod polska administracja (okupacja?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 17.08.06, 21:58 Krotki czy dlugi to bez znaczenia wazne ze zostal zaakceptowany przez samych Slazakow do tego stopnia ze w 45r. masowo pchali sie zeby zapisac, zalapac sie na obywatelstwo polskie a przedtem jeszcze trzy razy robili powstanie za Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znociy gyszihta? Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 11:47 Powstania "śląskie" organizowała POW! Polska Organizacja Wojskowa. Także w tamte wysiedlenia odpowiadają Polacy. Na Górnym Śląsku mamy na czynienia z ponad 80-cio letnią tradycją wysiedleń! I pierwszą "bałkanizacją" Środkowej Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy 18.08.06, 20:38 Slazacy walczyli o swoje majatki w 1945 a powstania wywolali Poznaniacy i Warszawka. Odpowiedz Link Zgłoś
alazka Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 18.08.06, 16:35 Polakom bardzo się nie podoba prawda o nich samych. Wykazują się mentalnością Kalego. Czy w Jedwabnem, czy w sprawie wypędzeń Slązaków, Niemców i Czechów - chcieliby ukryć prawdę przez odrzucenie dosadnych okresleń i słów, i ukryć jej niewygodną częśc pod "łagodniejszymi" określeniami. Np zamiast bestialskie wypędzenie ( co jest zgodne z prawdą ) skłonni są używać słowa -wysiedlenie. Myślą, że wypędzane przez nich nacje, całe wsie i rodziny - otrzymywały tak jak oni na wschodzie: jeden wagon na dwie rodziny i mogli zabrać ze sobą co tylko z dobytku swego byli w stanie załadować. Do tego, ochrona wojskowa i powoływanie się w razie czego na prawo i międynarodowe przepisy dot. wysiedlania. Wypędzanie Niemcow, Ślązaków i Czechów ze Śląska, wyglądało zupełnie inaczej. Stąd te zadziwiające niektórych dzisiaj relacje ówczesnych świadków owych wypędzeń ,dokonywanych równocześnie rabunków i mordów na opornych. Wystawa Pani Steinbach w Berlinie, dokładnie to bestalstwo dokumentuje, i zadaje kłam twierdzeniom o - wysiedleniach. To były - wypędzenia . Dowodem były pozostawiane ciepłe jeszcze zupy i obiady na tależach, gdy mieli tylko 10 min. pod bronią, na opuszczenie swojego domu i swojej właśności i zabranie tylko do 20 kg swego dobytku na osobę w tym żywności. To były ewidentne, przy okazji dokonywane bestialskie mordy i wypędzenia. A miało być - humanitarnie. Wysiedlenia. Po co tu dalej kłamać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alazik Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 18.08.06, 18:31 alazka juz ci przeszlo czy jeszcze chcesz dodac???? Odpowiedz Link Zgłoś
999s Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 18.08.06, 20:12 "Bestialsko wypedzonym" darowano życie. Cała ta dyskusja ma uzmysłowić Polakom, że głupio zrobiono wypuszczając Niemców żywych. Ciekawe jak sobie wyobrażają te wszystkie świętoszki oburzone życie mniejszości niemieckiej w Polsce po wojnie. Po tej wojennej hekatombie, która nie miała sobie równych w historii świata, a która nie została wywołana przez Polaków tylko przez Niemców, biednych, skrzywdzonych, dobrotliwych, kochających , wspólczujących, pokojowych, skrzywdzonych przez bozię, Polaków, komuchów, Angoli, hamburgerów i co tam jeszcze biedaczyska raczycie sobie wpisać. Chcecie się przypizgć do Polaków, że pogonili Wam kota? Wolno Wam, tylko czemu nie szczekaćie przeciwko tym co owe przesiedlenia, wypędzeniam, wyprowadzki (jak zwał tak zwał) zatwierdzili. Czemu nie szczekacie przeciwko angolom, czy ruskim? Trzeba było moi drodzy pokojowi i skrzywdzeni Niemcy wojny nie przegrywać to by było po waszemu. Przegraliście to teraz nie róbcie z twarzy d*py. Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 18.08.06, 20:38 Polacy wojny nie wygrali! Odpowiedz Link Zgłoś
999s Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 18.08.06, 20:57 no to co? mówimy o biednych, niewinnych, głęboko skrzywdzonych Niemcach. Zresztą nie tylko nie wygrali ale i nie wywołali. Pogonienie/przesiedlenie/bestialskie wysiedlenie (niepotrzebne skreślić) było następstwem wszczęcia wojny przez niemców. Jeśli dzisiaj by doszło do takich akcji jak z Niemcami po wojnie byłbym oburzony i przyznał Ci rację, ale wtedy po wojnie było coś zupełnie innego. W porównaniu z tym co Niemcy wypraiwali z Polakami w czasie wojny to był zwykły psztyczek w nos. Jak już wspomniałem mnie osobiście dziwi , że skończyło się tylko na owym bestialskim wypedzeniu. Bo skoro za nic Niemcy mają fakt iż większość z nich miało szansę ŻYĆ, a teraz mają pretensje o chałupy, gospodarstwa to może Polacy powinni to uszanować i zgodnie z niemieckimi zasadami postępowania z upierdliwymi mniejszościami spalić ich w tych swoich chałupach i gospodarstwach? Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 18.08.06, 21:33 999s, jesteś pewien, że warto i trzeba rozmawiać z tym trollem? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 18.08.06, 22:04 Kolejny wszechpolak? Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 18.08.06, 22:03 Nigdzie nie neguje roli jaka odegrali Niemcy w latach 1939-1945...wy zas zaprzeczacie oczywistym faktom z historii wypedzen i roli jaka odegrali Polacy. Chowacie glowe w piasek, broniac do konca mitu "Polaka-ofiary i bohatera" Wypedzenia nie polegaly wylacznie na przymusowym i brutalnym wyrzuceniu rdzennej ludnosci Slaska ale rowniez na jej mordowaniu w polskich obozach w Lambinowicach, Swietochlowicach itd. Wy rowniez powinniscie zrobic rachunek sumienia...aby odplamic historie Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
999s Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 19.08.06, 02:24 Dla porządku nie jestem żadnym weszpolakiem schlesier.de napisał: > Nigdzie nie neguje roli jaka odegrali Niemcy w latach 1939-1945.. jak to miło z Twojej strony... .wy zas > zaprzeczacie oczywistym faktom z historii wypedzen i roli jaka odegrali Polacy. Nikt nie zaprzecza że Polacy pogoniuli Niemców i że podczas tego iluś tam okradziono pobito, czy zabto. Wypadek przy pracy. Zważywszy na czas i okoliczności to nie wiem o co takie halo. A pretnsji do ruskich angoli, czy hamburgerów nie macie za DECYZJĘ w sprawie wysiedleń (OD TEJ DECYZJI SIĘ TO NIEMIECKI NIESZCZĘŚCIE ZACZĘŁO - OD DECYZJI NA KTÓREJ POLACY NIE MIELI ABSOLUTNIE ŻADNEGO WPŁYWU. > Chowacie glowe w piasek, broniac do konca mitu "Polaka-ofiary i bohatera" Jestem Polakiem ale mit Polaka-katolika-cierpiętnika mnie nie bawi ani nie wzrusza a nawet denerwuje. > Wypedzenia nie polegaly wylacznie na przymusowym i brutalnym wyrzuceniu > rdzennej ludnosci Slaska ale rowniez na jej mordowaniu w polskich obozach w > Lambinowicach, Swietochlowicach itd. No to pech. Zdarzały się takie rzeczy nierzadko nie tylko w Polsce i nie tylko ze strony Polaków wobec Niemców. Wiadomo, że podczas takiej akcji dotyczącej tylu ludzi i takiego obszaru dojdzie do jakich ekscesów. Wy rowniez powinniscie zrobic rachunek sumienia...aby odplamic historie Polski. Czego Ty właściwie oczekujesz? Że wszyscy Polacy jebną na ziemię krzyżem i będą błagać o wybaczenie bo iluś tam Niemców zaszlachtowano podczas wysiedleń? Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 19.08.06, 22:28 Tego sss9 nazwalem wszechpolakiem a nie ciebie...w zadnym razie nie przyrownuje cie do poziomu a raczej do dna tego sss9. Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 19.08.06, 23:08 Swoja droga nalezaloby osadzic tych zyjacych jeszcze zbrodniarzy, np. Morela & Co. Odpowiedz Link Zgłoś
k100 Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy 20.08.06, 09:52 schlesier.de napisał: > Swoja droga nalezaloby osadzic tych zyjacych jeszcze zbrodniarzy, np. Morela & > Co. Jedynie Bog jest sprawiedliwy jezeli pozwala zeby Morel zyl to znaczy ze nie zasluzyl sobie na smierc. Odpowiedz Link Zgłoś
k100 Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy 20.08.06, 09:55 Nie pomoga modly Niemca Papieza. Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 20.08.06, 19:28 Benedykta XVI tez w to nie mieszaj! Co robili Polacy by osadzic Morela, gdy ten mieszkal w Polsce? Nic! Odpowiedz Link Zgłoś
k100 Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy 20.08.06, 21:37 Polacy robili to samo co Niemcy ze swoimi zbrodniarzami po wojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 21.08.06, 07:45 Nieprawda! Polacy chronili swoich zbrodniarzy! Odpowiedz Link Zgłoś
k100 Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy 21.08.06, 08:22 Niemcy tez chronili i zamykali hitlerowskie archiwa przed bardziej dociekliwimi. Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 21.08.06, 12:35 Kazdy kto zlozyl odpowiednie podanie otrzymal to czego szukal. To wlasnie Niemcy obok Zydow najbardziej rozliczaja zbrodniarzy Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 30.08.06, 19:48 Dokladnie tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 20.08.06, 19:26 Nie mieszaj w to Boga, bo on nie ma z tym nic wspolnego! Miejsce zbrodniarzy jest na szubienicy, w tym rowniez Morela-zbrodniarza. Odpowiedz Link Zgłoś
k100 Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy 20.08.06, 21:35 Jak nie mieszac Boga skoro papiez i duchowienstwo blogoslawilo zolnierzy idacych w boj o 1000 letnia Rzesze. Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 21.08.06, 07:44 Ksieza to nie caly kosciol i papiez. To, ze niektorzy ksieza byli agentami bezpieki nie znaczy, ze caly kosciol popieral komune. Odpowiedz Link Zgłoś
k100 Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 21.08.06, 08:20 To nie jest argument w dyskusji masz cos lepszego na swoje twierdzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
alazka Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 21.08.06, 10:59 k100 napisał: Jak nie mieszac Boga skoro papiez i duchowienstwo blogoslawilo zolnierzy idacych w boj o 1000 letnia Rzesze. ----------------------------------- Chyba cuś ci się k-100 popie..ło. Zdanie gołosłowne i kłamliwe. Intencja fałszywa w każdym calu. Masz na to jakiekolwiek poważne dowody , czy tylko tak chlapiesz i pie..sz dla zgrywy ? hę ? Jeżeli nie masz , to przestań pisać te kalumnie i bzdury obrażajace rozum każdego trzeźwo myślącego człowieka. Swoją ignorancją się tylko w tym swoim g pogrążasz i ośmieszasz próbując potem z niego wyjść. Brakuje ci wiedzy i znajomości tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 21.08.06, 12:35 Ty uzyles tego argumentu po raz pierwszy...sorry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzanna Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 19.08.06, 09:13 Historia polski juz dawno jest odplamiona tylko ty o tym nie wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
alazka Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 19.08.06, 17:34 Gość portalu: Zuzanna napisał(a): > Historia polski juz dawno jest odplamiona tylko ty o tym nie wiesz. Polak- Kali tak go zwali ! Poza tym - Polska - z duzej litery się pisze, czy już - nie ? (tegoroczna maturzystka, czy co ? ) ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzanna Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 19.08.06, 18:40 Polska baranie pisze sie z duzej litery a polski pisze sie baranie z malej litery ucza to juz w podstawowce polskiej nie niemieckiej z malej litery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wardog1 Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.versanet.de 19.08.06, 18:49 A masz co więcej do powiedzenia, jak pouczanie zasad pisowni? Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 19.08.06, 22:24 Masz cos Zuzanna w temacie do powiedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
alazka Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 21.08.06, 10:13 Gość portalu: baranica, cymbał i szkolny nieuk - Zuzanna napisał(a): Cyt:"Polska baranie pisze sie z duzej litery a polski pisze sie baranie z malej litery ucza to juz w podstawowce polskiej nie niemieckiej z malej litery." Odpowiedź. A więc będziemy tumana -Zuzannę uczyć poprawnej pisowni - polskiej! ( tu przymiotnik - jaki, jaka, jakiej ? - polskiej.) Napisałaś baranico - "Historia polski juz dawno jest odplamiona tylko ty o tym nie wiesz." Historia (kogo ? czego ? - Polski- tak napisałaś )a nie jaka historia, bo wtedy napisałabyś - historia polska i byłoby dobrze. Przymiotnik. Ale cymbale napisałaś rzeczownik więc z dużej litery się pisze. Zapisz to sobie, i zapamietaj do końca życia - nieuku. Wstyd ! Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 19.08.06, 22:26 Ty Zuzanna jestes kolejna plama w tej historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fryzjer Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 12:44 Jak tacy WYPĘDZENI? to teraz przecież mogą wracać! Ciekawe ilu chce tego? Może ta Erika Szteinbach? Pyszczyć to można, tylko jakoś brak tu konsekwencji! Taka z niej wypędzona, jak i jej świadomość. Ma swoje 5 minut, a potem zapadnie w zapomnienie i nicość. Cóż, głowa jej siwieje, to i baba szaleje. Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 21.08.06, 20:18 Frau Steinbach nie reprezentuje wszystkich wypedzonych...taka jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 01.09.06, 21:16 Polskie mity to inaczej tzw. historia w polskim wydaniu...czyli propaganda i niezliczone mity... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bgf Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 20:26 Polecam bardzo ! Jeżeli chcesz poznać nieznane ogólnie prawdy w interesującej sprawie zadzwoń 0 691 813 893 - 24h. Uczciwie i kulturalnie !! Wiadomości trzy razy sprawdzone !! Gwarancja poufności, rzetelności i prawdy ! Wysyłam materiały !! Referencje !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwość Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 20:27 Polacy powinni być bezwzględnie pociągnięci do odpowiedzialności i czynności odszkodowawczych w stosunku do Niemców, gdyż w sposób niewątpliwy przyczynili się do przegrania przez nich wojny !!! Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 21.08.06, 20:53 To nie Polacy przyczynili sie do kleski Niemiec lecz sam Adolf. Polacy nie wygrali II W.S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sedzia Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 21.08.06, 21:20 schlesier.de napisał: > To nie Polacy przyczynili sie do kleski Niemiec lecz sam Adolf. Polacy nie > wygrali II W.S. Nic nie szkodzi ze nie wygrali wojny ale pociagnac do odpowiadac mozna i trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 21.08.06, 21:21 Zbrodniarzy owszem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janosik Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 22:08 II Wojnę wygrali czterej pancerni, Sztirlic i Kloss. Odpowiedz Link Zgłoś
k100 Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 22.08.06, 08:14 schlesier.de napisał: > Zbrodniarzy owszem W Polsce nie ma zbrodniarzy wojennych. Jezeli znasz to podaj. Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 22.08.06, 20:23 O ile mi wiadomo polskie obozy koncentracyjne dla Niemcow i Slazakow np. w Oswiecimiu ruszyly jeszcze przed zakonczeniem II W.S. Czy slyszales cos o polskim mordzie pod Falaise w 1944 roku? Podpowiem, ze chodzi o zolnierzy dywiji gen. Maczka i ok. 1200 niemieckich jencow. Odpowiedz Link Zgłoś
999s Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 22.08.06, 21:39 jesli to prawda to fasjnie - skoro toczyła sie wojna to wszystko można zwalić na fakt iż były prowadzone działania wojenne. dzięki za info szliser. Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 22.08.06, 21:54 Nie widze tu zadnego powodu do radosci...wszak te obozy dzialaly rowniez przez pare lat po wojnie Odpowiedz Link Zgłoś
999s Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 22.08.06, 23:49 trudno sie mówi. Specyfika ówczesnych lat. Niemcy zostawili fenomenalną strukturę represyjną. Grzech byłby gdyby komuszki jej nie wykorzystali. Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 23.08.06, 07:49 komuszki...i zarazem Polacy Odpowiedz Link Zgłoś
999s Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 23.08.06, 13:35 Tak szliser i zarazem Polacy. Polacy to ludzie nie tak jak niemcy, którzy najwidoczniej składają się z samy pie*****dolonych aniołków. Śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 23.08.06, 17:27 Nie chlej tego swinstwa z rana...a bedziesz pisal na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
k100 Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy 22.08.06, 22:06 Piszesz od rzeczy. Czy ty wiesz ile Niemcy mordowali w Polsce???? Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 23.08.06, 17:25 Tu nie chodzi o licytowanie sie lecz o stwierdzenie odpowiedzialnosci Polakow za wypedzenia i mordy dokonane na niemieckiej i slaskiej ludnosci cywilnej. P.S. W zadnym wpisie nie neguje niemieckich zbrodni ani tez ich nie pomniejszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamiec Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 23.08.06, 18:40 Pare dni temu obchodzilismy rocznice wymordowania przez Niemcow 600 polskich nauczycieli ze Stanislawowa pytam jaka odpowiedzialnosc za ten czyn poniesli Niemcy? Jest rok 1943 do jednej z kieleckich wsi wkracza niemeckie wojsko szukaja partyzantow. Zatrzymuja 12-latka i pytaja lamana polszczyzna gdzie sa patryzanci on mowi ze w lesie. Wsciekly Niemiec kolba lamie noge chlopaka. Dzis kulawy ze sztywna noga jest swiadkiem tamtego wydarzenia mial szczescie bo byl za mlody na partyzanta. Inni starsi od niego nie mieli tyle szczescia. Przy wiejskim kosciolku do dzis stoi krzyz z wypisanymi nazwiaskami zamordowanych 57 mlodych mezczyzn. A ile podobnych wsi jest w Polsce. Czlowieku o jakie odpowiedzialnosci Polakow ty piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 23.08.06, 21:42 Wiekszosc nazistowskich zbrodniarzy zginela do konca wojny lub zostala ukarana po jej zakonczeniu...fakt, ze nie wszyscy. Polskich zbrodniarzy nigdy nie ukarano za popelnione zbrodnie...ot taki szczegol. Ofiarom wypedzen i polskich obozow koncentracyjnych tez nalezy sie czesc i pamiec. www.silesia-schlesien.com/artikel/artikel/article/1///dr-ewald-stefan-pollok-co-z-tymi-obozami.html Odpowiedz Link Zgłoś
mcmax Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 23.08.06, 22:56 Ciekawy artykul o tych polskich obozach. Teraz widac jak malo wiemy o tych czasach. Tym ludziom nalezy sie pamiec. Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 26.08.06, 01:46 Polacy twierdza, ze to nie oni mordowali lecz komunisci...Czy ci komunisci to tez Slowianie i dlaczego nazywaja sie Polakami? Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 26.08.06, 23:45 Wszyscy wiedza, ze mordowali Polacy ale Polacy sa cacy a Niemcy be. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gitler Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 20:25 Jeżeli chcesz poznać nieznane ogólnie prawdy w interesującej sprawie zadzwoń 0 691 813 893 - 24h. Uczciwie i kulturalnie !! Przesyłam b. ciekawe materiały. Bezinteresownie !!!! Gwarancja subtelności, rzetelności i prawdy ! Referencje !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1450! Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 20:52 = Sztyrdziys'i + Grunwald Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cytatowicz Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.chello.pl 24.08.06, 14:04 - Przykładowo: Centralny Obóz Pracy w Jaworznie działał od 1945 r do 1950. Ustalona pojemność 4.500 więźniów Stan osadzonych w obozie wraz z podobozami „Chrusty”, „Nowy Bytom” i „Libiąż” wynosił w styczniu 1946 7987 więźniów, w tym 38 dzieci. A 1 grudnia 1947 r. 13.017 osób. 31 grudnia 1947 osadzonych było tu 356 dzieci. W obozie więźniami byli Niemcy, Ślązacy. Austriacy, Holendrzy, Francuzi, Jugosłowianie, Czesi, Polacy, Rumuni, Łotysze i duża, bo ponad 4.000 liczba Łemków. Zmarło i zostało zabitych 6987 osób, to jest około 1/4 tam osadzonych. Ciała więźniów zakopywano w bezimiennych mogiłach w pobliskim lasku, pomiędzy obozem a Szczakową, w odległości 0,5-1 km od obozu. - Auschwitz (Oświęcim), obóz pracy od lutego 1945 do kwietnia 1947 r., otwarty przed spotkaniem „trójki” w Poczdamie dla osób cywilnych i osobno rosyjski obóz dla jeńców wojennych. Pojemność obozu ustalono na 1.500 uwięzionych. W czerwcu 1945 r. w grupie dzieci do lat 13 i starców było tu 97 osób. Według niepełnych danych od 1 maja do 27 lipca 1947 r. przez stację Oświęcim przeszło 269 transportów, z tego 121 skierowano na Pomorze, 74 na Dolny Śląsk, 37 do Olsztyna, 31 do Poznania i 6 do Lublina. Część deportowanych zsyłano do obozu w Jaworznie. - Niemodlin. Obóz założono w maju 1945 r., czyli przed powstaniem obozu w Łambinowicach i przed spotkaniem przedstawicieli Wielkich Mocarstw w Poczdamie. Zlikwidowany w połowie 1946 r. Przetrzymywano tu niemiecką ludność cywilną, która została wysiedlona z okolicznych miejscowości. Były zgony, lecz brak jakichkolwiek danych na temat ich liczby. W początkowym okresie zmarłych grzebano na terenie obozu, później na cmentarzu w Niemodlinie, na który zwłoki zwożono bocznymi drogami (Kopka-obozy pracy w Polsce). - Nysa. Obóz pracy dla Niemców. Założony wiosną 1945, przed konferencja w Poczdamie. Wśród osadzonych przeważała ludność cywilna wysiedlona z pow. nyskiego. Więźniów wykorzystywano przy odgruzowaniu Nysy. W obozie 19 sierpnia 1945 r. przebywało 2160 osób dorosłych i 720 dzieci. Ze względu na fatalne warunki bytowe (epidemia tyfusu plamistego, czerwonki), śmiertelność była bardzo duża. Dokładna liczba ofiar nieznana. - Sikawa k. Łodzi. Obóz Pracy od 1945 do 1951. Uwięzieni to Niemcy, Austriacy, Czesi, Francuzi, Jugosłowianie, Węgrzy, Polacy. Pojemność obozu wynosiła 1.300 osób. W sierpniu 1945 r. W grupie dzieci do lat 13 i starców było tu 212 uwięzionych W marcu 1947 stan obozu wynosił 14.794 osoby. Liczbę zmarłych określa się w przybliżeniu (60 lat po wojnie!!) na 1080 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
ruch_autonomii_slaska Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 24.08.06, 14:22 Ruch Autonomii Śląska stoi na stanowisku, że Polacy sami sa sobie winni. Wojna wybuchła przez nich, oni też budowali swoje obozy koncentracyjne. Natomiast kłamstwem jest, że: - Niemcy wywołali II wś - wymordowali miliony "podludzi", w tym swoich rodaków - nieprawomyślnych - Polacy mają prawo do Śląska - RAŚ jest finansowane przez E. Steinbach - ja, szlezjer.de, pytek, kmiotek i paru innych hanysów dostajemy kase za nachalna indoktrynacje i proniemiecki lobbing na tym wybiórczym forum DOTARŁO DURNI POLACY???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
platforma_obywatelska1 Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 24.08.06, 14:54 Platforma obywatelska stoi na stanowisku, że Polacy sami sa sobie winni. Wojna wybuchła przez nich, oni też budowali swoje obozy koncentracyjne. Natomiast kłamstwem jest, że: - Niemcy wywołali II wś - wymordowali miliony "podludzi", w tym swoich rodaków - nieprawomyślnych - Polacy mają prawo do Śląska - RAŚ jest finansowane przez E. Steinbach - ja, szlezjer.de, pytek, kmiotek i paru innych hanysów dostajemy kase za nachalna indoktrynacje i proniemiecki lobbing na tym wybiórczym forum DOTARŁO DURNI POLACY???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
999s Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 24.08.06, 15:22 Do Śląska ma prawo ten kto go trzyma. Jak spojrzęć na historię śląska prawo doń mieli Niemcy , Austriacy, Czesi, Polacy. Wszyscy- oprócz Ślązaków. Smutne, to, smiymne , ale abslolutnie da się z tym żyć. Dotarło do Was inteligentni RAŚiści? A tak z ciekawości to kto wywołał II wojnę światową? Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 24.08.06, 19:34 Nie widzisz, ze sobie jaja robia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do999s Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.pool875.interbusiness.it 26.08.06, 21:42 II wojne wywolal rydz-smigly razem z bolkiem kominkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinoman Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.chello.pl 26.08.06, 22:06 II Wojnę Swiatową, wywołał - kanonier Franek Dolas. Wszyscy to wiemy. No nie ? Sa na to niezbite dowody. Odpowiedz Link Zgłoś
999s Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 27.08.06, 03:29 Gość portalu: do999s napisał(a): > II wojne wywolal rydz-smigly razem z bolkiem kominkiem w jaki sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 27.08.06, 20:05 Przeciez oni sobie jaja robia:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.dip.t-dialin.net 27.08.06, 20:48 Hallo opolski !!!! oppelner_os napisał: "Przeciez oni sobie jaja robia:))))" Nikt tu sobie jaj nie robi. Albo sie urodziles z jajami albos niewiasta - dorobic sie nie da . Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 27.08.06, 21:02 Ha ha ha ale smieszne. Jestes zalosny:( P.S. O moje jaja sie nie martw - zadbaj o swoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.dip.t-dialin.net 27.08.06, 21:10 Hallo opolski gornoslazaku!!! Dlaczego akurat ja jestem zalosny????? Tylu tutaj zalosnikow glupoty pisze i nikt sie nie podnieca. A moje jajeczka sa zadbane - swiezo ogolone i umyte - ide jutro do przedszkola dlatego to wszystko. Jak tak sobie ten temat czytam to uwazam lepiej byc "zalosny" niz " oppelner_os" Mniejszy obciach !!!! Pozdrowienia od zadowolonego z siebie i ze swojego zycia "zalosnego" Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 27.08.06, 21:19 Odwal sie od Oppelnera...i ogol jajka jeszcze raz...tak na wszelki przypadek Caly ten watek sluzy upamietnieniu ofiar polskich wypedzen i mordow na niewinnej ludnosci cywilnej Slaska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.dip.t-dialin.net 28.08.06, 22:01 Hallo schlesier.de !! schlesier.de napisał: "Odwal sie od Oppelnera...i ogol jajka jeszcze raz...tak na wszelki przypadek" Nie wiem czy zwrociles na to uwage ale moj kolega do ktorego ja pisalem nazywa sam siebie oppelner_os - z malej litery!!!! Czyzbys pisal o tym samym facecie !!!!! I nie musisz w jego obronie stawac ,on potrafi sie sam znakomicie obronic. Chyba ze jestescie " slodcy braciszkowie" - a fe !!! A moich jajek nie musze drugi raz golic bo za pierwszym razem zrobilem to z " niemiecka precyzja" . Chyba znasz to okreslenie. "Langsam,langsam aber sicher" tak rzykol moj Opa Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 29.08.06, 08:27 Moge pisac co mi sie podoba i z kim mi sie podoba...panial? Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 27.08.06, 21:23 Poczytaj sobie troche: www.slonsk.de/ Moze zrozumiesz po co ten watek. Odpowiedz Link Zgłoś
mcmax Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 27.08.06, 23:18 Zarty ci w glowie? Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 28.08.06, 19:35 Ten gosciu raz nazywa sie brutus, raz on, etc. Ponadto udziela sie na silesianie ten przyglup. Ilu takich Polakow-pajacow mieszka w BRD? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.dip.t-dialin.net 28.08.06, 20:07 Hallo opolski gornoslazaku !!!!! Ja jestem "on " a nie zaden brutus!!!! Moze i jestm przyglup bo sie z takimi jak ty zadaje - " Z kim przystajesz takim sie stajesz " Pozdrowienia od przyglupa dla przyglupa Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 28.08.06, 20:21 Wreszcie napisales prawde o sobie. Lepsza brutalna prawda niz zadna, oder? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.dip.t-dialin.net 28.08.06, 21:06 Hallo opolski gornoslazaku !!!! oppelner_os napisał: "Wreszcie napisales prawde o sobie. Lepsza brutalna prawda niz zadna, oder?" Kto potrafi czytac i rozumiec czytany text ma przewage nad tymi ktorzy tego textu nie rozumieja!!!! Ta "prawda" dotyczy nas obydwoch!!!!! Piszesz ze jestes Slazakiem a probujesz wtracac niemieckie slowka - po co ??? Mnie nie zaimponujesz tym, bo ja tez znam obce jezyki np.ruski. Mam jeszcze pytanie do Ciebie: Skoro "wrzucasz " po niemiecku to chcesz za niemca uchodzic ???? Wiecej nie pisze bo za dlugiego postu taki tak nie zrozumiesz, chyba ze napisze po niemiecku ????? Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 28.08.06, 21:13 Poki co to nic nie wniosles do tematu wypedzen. Za kogo chce uchodzic i kim jestem to moja broszka. Jak chcesz to pisz po niemiecku - nie robi mi to zadnej rownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.dip.t-dialin.net 28.08.06, 21:29 Hallo opolski gornoslazaku !!!!! Za kogo chcesz uchodzic to mowi juz Twoj "nick". A co do wypedzania to moge sie pochwalic: wczoraj wypedzilem chlopakow z mojego ogrodka, bo chcieli jablka krasc! Dzisiaj przyszli ci sami chlopcy i sie zapytali czy moga pare jablek zebrac. Pozwolilem im ,bo sie zapytali . To tyle do wypedzania - wszyskto zalezy od "Eli" Eli ja,eli ni Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 28.08.06, 21:36 Moj nick? Co on niby mowi? Pytam z ciekawosci, bo jakos nie moge dostrzec tej jednoznacznosci:( Jestem niemieckim Slazakiem i takie sa fakty. Polakiem nigdy nie bylem. Mowi ci to cos? Obywatelstwa polskiego tez nigdy nie posiadalem - to tyle w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.dip.t-dialin.net 28.08.06, 21:48 Hallo oppelner_os!!!!! A wiec sie moje przypuszczenie sprawdzilo !!!!! Piszesz o sobie "oppelner_os" bo jestes Niemcem!! Wiec jest to dla mnie jednoznaczne -Niemiec uzywa "nicka" pisanego po niemiecku!! oppelner_os napisał: "to tyle w tym temacie." Zgadzam sie z Toba w zupelnosci: to tyle na dzisiaj ,ja ide spac zycze dobrej nocy i pieknych snow !!! Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 28.08.06, 22:03 Nawzajem:) Tez sie juz zbieram do lozka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 22:10 kto rozpętał wojnę ??? ten odpowiada za konsekwencje !!! Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 29.08.06, 17:28 Wszyscy Polacy odpowiadaja za zbrodnie komunistow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XZ Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 22:13 kto rozpętał wojnę ??? odpowaida za konsekwencje !!! Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 29.08.06, 21:50 Kobiety i dzieci wojny nie rozpoczeli Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 30.08.06, 20:14 Polacy maja inne zdanie ...tylko kogo to obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 15:33 Wysiedleni niemcy powinni się cieszyć że pozwolono im tak bezkarnie odejść.Gdyby rosjanie wyprowadzali wszystkich za stodołę i rozwalali tak jak mieli to niemcy w zwyczaju chyba nikt wtedy w europie by się specjalnie nie pogniewał. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 29.08.06, 17:27 Czym zawinili cywile, tj. starcy, kobiety i dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.dip.t-dialin.net 30.08.06, 20:18 Hura moj wpis jest 1500-tny Naleza sie gratulacje ,albo???? Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 30.08.06, 20:26 ...i medal z mlodego polskiego kartofla:) Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 31.08.06, 20:39 :))))))))))))))) Gdzies juz czytalem o tych kartoflach, he he W Berliner Tageszeitung? Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 02.09.06, 18:28 Polacy chcą "statusu ofiar bez skazy" - to sie nie uda! Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 05.09.06, 12:07 Moze nie wszyscy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arab Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: 217.197.79.* 05.09.06, 14:25 Pierdzielicie jak wielblad na pustyni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pastuch Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: 217.197.79.* 05.09.06, 18:55 Chyba mialo byc ze "pierdzielicie jak swinia w chlewie". ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 05.09.06, 22:40 Bardzo "inteligentne" wpisy:( Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 07.09.06, 20:55 Masz cos do powiedzenia, czy chciales tylko pier..nac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arab Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy IP: 217.197.79.* 07.09.06, 21:25 oppelner_os napisał: > Masz cos do powiedzenia, czy chciales tylko pier..nac? To co mialo byc powiedziane zostalo powiedzine. Na temat wysiedlen nie ma juz nic nowego do powiedzenia. Wracanie do spraw sprzed 60 lat jest tym samym jak zawracaniem kijem Odry. Pokazcie cos konstruktywnego jezeli potraficie zamiast jatrzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 15.10.06, 00:21 To Polacy sa mistrzami w jatrzeniu - taka jest prawda Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 03.09.06, 16:18 Zdecyduj sie Janie na jeden nick, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wan Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.dip.t-dialin.net 03.09.06, 23:02 test Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 04.09.06, 22:40 Co ma niby oznaczac ten test? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.tpnet.pl 06.09.06, 10:26 To tylko potwierdza moje jedyne pretensje do Stalina w zamian za Wasze zasługi powinni1.Nie brać jeńców 2. Zburzyć niemcy i zasiedlić wietnamczykami, byłby spokój na świecie a tak - znowu jakis Nazi chce rewizjonizmu i twierdzi że w Oświecimiu Polacy i Żydzi Niemców palili..i ziemie biednym Szwabom zabierali po uprzednim wywożeniu ich na roboty do Polski powinni ci w twoim Opolu na placu postawić piec z Oswięcimia żebyś zanim otworzysz parszywe usta wiedział że i tak powinieneś być wdzięczny za podarowanie zycia Twoim przodkom z SS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadekgunther Hanysy maja to we krwi IP: 217.153.83.* 06.09.06, 13:05 Najpierw ci podpowiadaja, ze Polacy sa be, potem ofensywa - historia sie powtarza. Mydla oczy "autonomia", rwa mac szlezjerska filantropia myslalby kto, chca dbac o "Slazakow". Na koncu i tak dowiesz sie ze nie jestes u siebie, bo szwabem podszyty szlezjer chce cie ze swojego "slunska" wykopac. Won do nory buraki. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Hanysy maja to we krwi 06.09.06, 18:36 Slask nalezy do Slazakow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemieckihanys Re: Hanysy maja to we krwi IP: *.dip.t-dialin.net 06.09.06, 23:28 oppelner stell" dir mal vor, das es wirklich Leute gibt , die dich, einen verkappten Polacken, der den jarek und leszek permanet lobt, auch entziffern koenen, gibt! Bevor du UNS verscheisst, musst du frueher aufstehen. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Hanysy maja to we krwi 07.09.06, 06:00 Umiesz czatac? Ten tekst to sygnaturka! Tu masz link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10650&w=48019066 Bitte lesen! Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 06.09.06, 18:34 Od kiedy rewizjonizm = nazizm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do oppelnera Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 06:28 Rewizjonizmu nie bedzie, predzej bedzie znowu strzelanie i nie tylko po pysku ! Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 07.09.06, 07:49 To uwazaj na ten twoj pysio - dobra rada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yurek Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.t.pppool.de 10.09.06, 20:14 znajomosc historii to zaleta Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 10.09.06, 21:38 Tez tak mysle:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HerKit Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.chello.pl 11.09.06, 20:05 Właściwie to powinniście podziękować i zapłacić za bilety. Przez pół wieku mieszkaliście w lepszej połowie Europy... Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 12.09.06, 20:51 Komu zaplacic? Polakom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamiec Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.dip.t-dialin.net 12.09.06, 22:15 die endlose Geschichte. aber sie muss warm gehalten werden, damit die polen erinnert werden, was sie angestellt haben. Vater unser, der du bist im Himmel !!! Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 13.09.06, 19:26 Tak wlasnie bylo i zaden polski krzykacz tego nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wysiedlony Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.dip.t-dialin.net 13.09.06, 21:07 Genau! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy IP: 217.197.79.* 13.09.06, 22:01 Ale niemiaszki sie buzuja. Ulzyjcie sobie moze bedziecie lepsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamiec Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy IP: *.dip.t-dialin.net 13.09.06, 22:38 pass auf benek, wie schmeckt es dir, wenn ich dich einfach pollacke nenne!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy IP: 217.197.79.* 14.09.06, 07:34 Czy ktos potrafi odczytac te heroglify? To jakis nie sympatyczny jezyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamiec Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy IP: *.dip.t-dialin.net 14.09.06, 13:52 benek. Zapytalem, czy bedzie ci sie podobalo, jak cie bede Pollacke albo Polaczek tytuowal. Tak jak ty gnojku maly w twoim "sympatycznym " jezyku o "Niemiachach" mowisz. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy 14.09.06, 19:54 Benek to typowy polski ignorant! Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 16.09.06, 20:23 Co drugi Polak ignorant:( Odpowiedz Link Zgłoś
zabka023 Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 14.09.06, 20:26 BIEDNY TEN NIEMIECKI LUD NIE MA CO!!!A MOŻE TO POLACY STWORZYLI OBOZY ZAGŁADY I GAZOWALI BIEDNYCH NIEMCÓW???!!!CZYM JEST WYSIEDLENIE W STOSUNKU DO LUDOBÓJSTWA NARODU POLSKIEGO?CHŁOPTASIU TY JEDNAK CHYBA NAPRAWDĘ JESTEŚ NIENORMALNY.DLA CIEBIE LUDOBÓJSTWO TO NIC?A MOŻE ZAPRZECZYSZ ISTNIENIU OBOZÓW ZAGŁADY- JAK JEDEN KSIĄŻKĘ O TYM NAPISAŁ TO MARNIE SKOŃCZYŁ...JEDYNYMI POSZKODOWANYMI SĄ POWTARZAM SĄ POLACY I INNE NARODOWOŚCI KTÓRE HITLER PRÓBOWAŁ WYELIMINOWAĆ Z MAPY ŚWIATA.CHŁOPCZE SKŁOŃ GŁOWĘ I POSYP POPIOŁEM!!!WSTYD!@! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dumny Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.dip.t-dialin.net 14.09.06, 21:50 To juz DZISIAJ nudne. Pierwszy oboz koncentracyjny w Polsce zalozyl Naczelnik Pilsudzki w Berezie Kartuskiej w roku 1920. Zanim zaczynal podskakiwac na Niemcy mordowal Litwinow,Bialorusinow Ukraincow, i Czechow . A dzisiaj znowu awantura. Polska Wszechpolska niech zostanie polska! Wyyyypie..j z twoja ideologia w las najlepiej pod Warszawa , blisko swoich ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wspomnienie Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy IP: 217.197.79.* 14.09.06, 22:21 Gość portalu: dumny napisał(a): > To juz DZISIAJ nudne. > Pierwszy oboz koncentracyjny w Polsce zalozyl Naczelnik Pilsudzki w Berezie > Kartuskiej w roku 1920. > Zanim zaczynal podskakiwac na Niemcy mordowal Litwinow,Bialorusinow Ukraincow, > i Czechow . > A dzisiaj znowu awantura. Polska Wszechpolska niech zostanie polska! > Wyyyypie..j z twoja ideologia w las najlepiej pod Warszawa , blisko swoich ! Qizwa o czym ten debil pisze?wapomnienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamiec Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy IP: *.dip.t-dialin.net 14.09.06, 22:27 Arsch mit Ohren! Pfff! Debilem jestes ty ,wyksztalcony i oswiecony. Polska historia trudna. Nie miesci sie w kazdej Lepetynie.MhM!! Siednij na dupe i ucz sie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 15.09.06, 06:39 Kto ma Polakow uczyc historii? Giertych czy Kaczory? Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 21.09.06, 22:00 On pisze prawde! Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 15.09.06, 06:37 Ja bym tych weczpolakow wyslal na Madagaskar albo do Mongolii:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hitlerofob Klasyczna gebelszczyzna IP: 217.153.83.* 15.09.06, 07:28 W wykonaniu pana oppelnera mamy tu przyklad klasycznej gebelszczyzny: relatywizowanie hitlerowskiego ludobojstwa poprzez wyolbrzymianie i fantazjowanie na temat "polskich zbrodni", ktore maja przycmic miliony zagazowanych, rozstrzelanych, otrutych, okaleczonych przez III Rzesze. Ilekroc powtorzymy, ze polowa tego kraju i nie tylko tego legla w gruzach wlasnie za sprawa "interwencji" przyjacielskich, ale "sprowokowanych" niemiaszkow, to zamiast polemiki otrzymamy porcje gebelsowskiej konfabulacji o deportacjach, o krzywdzie slazakow, o niezliczonych polskich obozach koncentracyjnych, o nawyku niemycia sie przez nas, o duszeniu mniejszosci niemieckiej etc. Gdybym byl, jak ty, kolego oppelner, gebelsowskim pogrobowcem, to bym powiedzial, ze niemcy, podobnie jak zydowska rasa podludzi, knujecie i spiskujecie, zeby tylko zdobyc dla siebie profit. Na szczescie takie miazmaty, jakie nam tu przedstawiasz w wiekszosci Niemcow, a zwlaszcza mlodych, wzbudzaja automatyczna niechec. Ty cholerny, maly, smieszny propagandzisto, skarlaly szkopski gnomie, nalezy ci sie kopniak w dupsko, a twoim adwersarzom nieco swiatla, bo widze, ze dalisie wciagnac w dysputy o... niczym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieron Re: Klasyczna gebelszczyzna IP: *.dip.t-dialin.net 15.09.06, 09:23 Hitlerfob Boli cie Polaku, ze juz nie mozesz klamac, przekrecac i falszowac histori. Wszystkie wasze klamstwa wychodza na wierzch jak szydlo z worka. Traktat z 1348 roku (Pokoj w Namyslowie) zescie juz zlamali! Ten z 1990 roku juz po niecalych 16 latach probojecie znowu przekrecac i lamac. Jezeli chodzi o gnomow, to jest ich w Polsce wiecej, nawet bardzo znanych! A juz przestan z ta wasza katarynkaofiaropolska ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Himmler Gebelsy IP: 217.153.83.* 15.09.06, 10:10 Przepaszam, ze wojna wybuchla przez niesforne, dzikie podludzkie plemie slowianskie. Zydzi tez przeprosza zapewne, ze nie zaplacili za gaz. Bieeeedne niemiaszki, musialy sie nibozeta tak zapracowac, zeby uratowac Europe od zdziczenia. Podle, naprawde podle. Medal posmiertny dla Adolfa, ot co, pokojowa nagrode Nobla najlepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Gebelsy 15.09.06, 19:03 Zbrodnia jest zbrodnia, niezaleznie od tego kto ta wojne zaczal - taka jest prawda Polacy. Uczcie sie prawdziwej historii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goebels_aniegebels Re: Gebelsy IP: *.dip.t-dialin.net 17.09.06, 00:09 Polska napadla juz w 1920 roku na Niemcy! Rydz_Smigly mial juz w roku 1935 obraz ukazujacy go jako zwycieskiego Generala pardujacego na bialym koniu pod Brama Brandenburska. Polska planowala wojne z Niemcami od jej powstania w 1918 roku. Polski klerus prowadzil co niedziele modlitwe o wielka wojne z Niemcami. Polscy oficerowie chcieli brodzic w niemieckiej krwi.Kto prowadzil wojne ze wszystkimi sasiadami? No kto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babajaga Re: Gebelsy IP: 217.197.79.* 17.09.06, 08:45 Gość portalu: Goebels_aniegebels napisał(a): Czy ty wiesz ze Berlin lezy na ziemi zagarnietej Slowianom? A zabory I II i III nic tobie nie mowia? W 1920 Polska upomniala sie jedynie o swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Twoja niewiedza jest porazajaca:( 17.09.06, 18:19 1. Nie wszyscy Slowianie sa Polakami 2. Polacy wysiedlili Serboluzyczan z ziemi lubuskiej za Odre 3. Wczesniej tam, gdzie jest Berlin byli Germanie (Slowianie zjawili sie tam po Germanach) 4. Zabory? Czy Polska stracila Slask w wyniku zaborow? Polska stracila Slask juz w 1166 roku a Kazimierz Wielki zrzekl sie praw Polski do Slaska. Polska byla agresorem i po dzis dzien okupuje Slask. Niemcy nigdy sie Slaska nie zrzekly, nawet w 1991 roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babajaga Re: Twoja niewiedza jest porazajaca:( IP: 217.197.79.* 17.09.06, 21:06 schlesier.de napisał: Klasyczne niemieckie myslenie znaczy to ze jak nie sa Polakami to mozna ich w leb??? Mowiac o zaborach nalezy pamietac ze to Niemcy przyszli do Polski a nie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Twoja niewiedza jest porazajaca:( 18.09.06, 07:41 Co maja wspolnego zabory ze Slaskiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agajabab Re: Twoja niewiedza jest porazajaca:( IP: *.dip.t-dialin.net 18.09.06, 13:06 Dlaczego byly ZABORY ????? Bo Polska dlugow u tzw. Zaborcow narobila i nie odplacala !! To wierzyciele wzieli to co im sie nalezy. Dzisiaj tez nie jest inaczej. Jak nie splacacasz hypoteki, to Bank ci dom zabiera. Historia lubi sie powtarzac ! Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Twoja niewiedza jest porazajaca:( 18.09.06, 20:50 Slask nie byl pod zaborami:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grazyna Re: Twoja niewiedza jest porazajaca:( IP: 217.197.79.* 18.09.06, 22:53 Gość portalu: agajabab napisał(a): > Dlaczego byly ZABORY ????? > Bo Polska dlugow u tzw. Zaborcow narobila i nie odplacala !! > To wierzyciele wzieli to co im sie nalezy. Polska nie narobila dlugow tylko Frycu wypuszczal w obieg falszywe polskie pieniadze. Zgadnij kto zyskal a kto tracil? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agajabab Re: Twoja niewiedza jest porazajaca:( IP: *.dip.t-dialin.net 18.09.06, 23:05 grazyna !!! polak zawsze wytlumaczy . pytam, kto falszowal pieniadze!? pytam, kto potrafi falszowac pieniadze oprocz polaka !!! no kto !! pytam, kto wykiwa kogos innego, oprocz polaka !! no kto Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Klasyczna gebelszczyzna 15.09.06, 19:02 Masz racje Pieron. Polacy relatywizuja wlasna historie. Polakom nie uda sie utrzymac statusu wiecznej ofiary. Ten mit juz obalono! Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Klasyczna gebelszczyzna w wykonaniu hitlerofoba 15.09.06, 19:01 Brakuje ci argumentow i dlatego mnie obrazasz? Jestes zalosny:( P.S. Podaj link na moja "nazistowska" wypowiedz, badz taka, ktora relatywizuje niemieckie zbrodnie. Moja intencja jest zapoznanie Polakow z ciemna strona ich najnowszej historii, w tym odpowiedzialnosci za wypedzenia i mordy na cywilnej ludnosci Slaska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E.S.P. Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 13:32 W „Jaskółce Śląskiej” wydrukowano wywiad z dr Zygmuntem Wożniczką, historykiem i pracownikiem Uniwersytetu Śląskiego, z którego część przedstawię: Jest niepodważalnym faktem, że Tragedia Śląska miała miejsce... nastąpiła w końcowej fazie wojny i zaraz po jej zakończeniu, a więc w latach 1945-1947...Nastroje antyniemieckie były powszechne w polskich elitach politycznych...popierano tworzenie obozów pracy dla niemieckiej ludności, choć nikt nie wiedział co w tych obozach się dzieje...Przesiedlenie Niemców ze wschodu na zachód pociągnęło za sobą olbrzymie straty w ludziach, w dobrach kulturowych. Zerwane zostały wielowiekowe więzy. Na Górnym Śląsku miało wówczas miejsce ludobójstwo, dokonywane w obozach takich jak Mysłowice, Świętochłowice-Zgoda, Toszek, Jaworzno. Były to obozy dla Niemców - ale nie tylko. Zemsta za zbrodnie hitlerowskie dotykała głównie ludzi niewinnych, bo prawdziwi naziści dawno uciekli. Niemcy, Ślązacy, Polacy, którzy tu mieszkali byli represjonowani, osadzani w obozach za nie swoje winy, zabijani. Przyjęto wówczas zasadę odpowiedzialności zbiorowej. Deportowano także Ślązaków z Górnego Śląska do Rosji, dotychczas nie wiadomo ile ich było, 15 czy 20 tysięcy. W pierwszym okresie 1945 r. nie było żadnej koncepcji. Sowieci starali się wywieźć jak najwięcej ludzi i maszyn. Tworzono żywiołowo różnego rodzaju obozy. Było to stosunkowo łatwe, gdyż hitlerowskie obozy pozostały w stanie nienaruszonym. Do nich na ogół bez wyroku sądowego kierowano ludzi. Komendantami tych obozów byli często sadyści, lumpy, których nie brakuje w żadnym społeczeństwie. Racje żywnościowe były głodowe, w efekcie pojawiły się zarazy, głównie tyfus. Do tego dochodziła mordercza praca. Była to tragedia - to nie ulega wątpliwości. Faktem jest, że to co pisało polskie podziemie, PSL czy rząd w Londynie było antyniemieckie. Ale żadna z tych sił nie opowiadała się za ludobójstwem i odpowiedzialnością zbiorową. Deportacja mężczyzn ze Śląska do Rosji dotyczyła tysięcy Ślązaków. Brak jest na ten temat danych, dokumentów. Dotychczas nie ustalono konkretnej liczby, część polskich historyków szacuje, że około 30-50 tys. zostało wywiezionych w głąb Rosji. Prof. M. Lis pisze o 40-70 tys., Z. Kowalski o 70 tys. Niektórzy historycy uważają, iż było ich więcej. Niemcy podają liczbę 800 tys. z całej byłej Rzeszy, z czego zmarło około 200 tys. na terenach Sowieckich. Ocenia się, że powrócił jeden na pięciu, a niektórzy twierdzą że jeden na dziesięciu. W czasach powojennych nie można było rozmawiać na temat deportowanych Ślązaków. Nieraz mówiono o tym w śląskich domach i to szeptem, w żadnym wypadku przy obcych. Dopiero po zmianie ustroju, powoli zaczęto poruszać i ten bardzo smutny, trudny i drażliwy temat. Instytut Pamięci Narodowej w Katowicach dopiero w 2001 roku rozpoczął zbieranie dokumentów na temat wysyłania Ślązaków do ZSRR. Wywożono nie tylko mężczyzn, ale również kobiety. Rząd Polski w osobie wicewojewody śląskiego Jerzego Ziętka, sporządził dwujęzyczną listę: Spis polskich obywateli-górników wywiezionych do ZSRR z początkiem 1945 r. z terenu Górnego i Opolskiego Śląska, na której znajduje się 9877 nazwisk. Dlaczego w samym tytule jest również wymieniony Opolski Śląsk - kiedy ten nie należał do Polski a do Niemiec, a zamieszkali tam obywatele byli Niemcami, nawet jeżeli czuli się Polakami - tego nie wiadomo. Nie mogli być Polakami również dlatego, że jeszcze nie przeprowadzono weryfikacji, którą musiał przejść każdy mieszkaniec przedwojennego niemieckiego Śląska. Na pierwszych stronach czytamy: Niniejsza książka zawiera nazwiska górników polskich, zatrudnionych w chwili obecnej w radzieckim przemyśle. Na początku 1945 roku zostali oni - w okresie działań wojennych - przez władze radzieckie ewakuowani do ZSRR. Górnicy ci pozostawili swoje rodziny w kraju. Rodziny, posiadające obywatelstwo polskie, czekają na powrót swoich żywicieli. Władze radzieckie proszone są o udzielenie pomocy w poszukiwaniu i repatriowaniu wymienionych w książce obywateli polskich do kraju. Rząd Polski daje wyraz nadziei, że władze radzieckie odniosą się do tej sprawy przychylnie. Listę przekazano polskiej Misji Repatriacyjnej w Moskwie . W wyniku starań Misji w grudniu 1949 roku powróciły 5 603 osoby, a z samej listy 1 645. Również Niemcy starali się w Rosji o wywiezionych Ślązaków, między innymi kanclerz Konrad Adenauer kiedy przebywał w Moskwie i przeprowadzał rozmowy na temat zwolnienia jeńców wojennych. Prócz górników, wywiezieni zostali również hutnicy i pracownicy różnych fabryk. Rosjanie demontowali sporo maszyn w różnych fabrykach i transportowali je w głąb swego kraju. Wraz z maszynami przejmowano obsługujących je robotników. Brano również innych mężczyzn, którzy byli koszarowani w obozach w Gliwicach, Zdzieszowicach, Blachowni, Łabędach, Pyskowicach i wywożeni „krowiokami” (wagony dla zwierząt) w głąb imperium radzieckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 17.09.06, 18:20 ...a Polacy nadal wierza, ze byli jedynie ofiarami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda ryfka Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.tvtom.pl 17.09.06, 20:42 A u nas w aushwitzu Niemcy robia z ludzi mydlo i abazury oraz konfekcje skorzana. Jaki to pomyslowy i praktyczny narod, ci Niemcy. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 17.09.06, 20:52 Powtarzasz te bzdury z robienie mydla z ludzi? Przeciez juz dawno wiedomo, ze nie robiono zadnego mydla z ludzi w czasie II WS. Z. Nalkowska troche namieszala ale juz wiadomo, ze to mydlo sobie wymyslila. Zanim cos napiszesz pomysl:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nałkowska W takim razie... IP: *.tvtom.pl 19.09.06, 21:51 ...zapraszamy Państwa do gazu. Cyklon B wymyślili polscy zbrodniarze jako odwet na Niemiaszkach? Uważaj zanim odpowiesz na moją ironię, bo był taki jeden zmyślny doktor na UO. Pewnie Twój znajomek? W każdym razie linię macie podobną. Gruss Gott und sieg heil. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Slabo cie wyszkolili synku 19.09.06, 23:01 Ty lepiej wstrzymaj sie z tymi nazistowskimi pozdrowieniami chlopcze! Sprawa "mydla" juz dawno zostala naukowo obalona. Jestes nie na biezaco! P.S. Te twoje grozby mam gleboko w powazaniu, nieuku! Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Odebralo ci mowe synku? 20.09.06, 07:47 A moze chory jestes i potrzebujesz psychiatry? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia G. (mgr Hist Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: 83.238.215.* 20.09.06, 08:06 Oberschlesier- czy ty w ogole znasz historię? Bo mi sę wydaje, że chyba jednak nie! To oburzające twierdzenie. Nie wiem, czy zaliczyć je do swego rodzaju prowokacji (oby), czy też tępej formy uproszczenia. Radzę więcej czytać. Jeśli nie podoba ci się fakt, że jest to ziemia polska, jeśli Polaków traktujesz jak wrogów, to moze tym bardziej powinieneś ich poznać. Wszak mówi się o tym, że dobrze jest znać swych nieprzyjaciół. Mówienie o zbrodni wypędzenia jest duzym nadurzyciem. Powinieś więcej czytać i nie tylko opisy dawnego lekarza ze słynnego obozu Łambinowickiego, ale też ksiazki nowsze. Może powinieneś zacząć od wizyty w muzeum łambinowickim, ktre jest w OPolu? W koncu jako , jak zakładam, wielki znawca tematu, powieneś to miejsce znać? Nie mam ochoty upraszczać tematen pt ,,Kto zaczął wojnę", kto stworzył oprawców (którzy byli faktycznie wsród strażników obozu), a jeśli tego nie wiesz swe wzorce postępowania czerpali z obozow nazistowskich które mieli szczescie przeżyć. Trudny temat dla Niemcow. Dla mnie to bardzo proste. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 20.09.06, 08:33 Rozumiem, ze uczen przerosl mistrza. To po co ten kit o nieskazitelnosci Polakow. Zbrodnia pozostaje zbrodnia, niezaleznie od jej motywow. Czy Serbow ktos usprawiedliwial, gdy wysiedlali Albanczykow z Kosowa? Czy ktos usprawiedliwia Niemcoe, za wysiedlanie Polakow po 1939 roku? Czy ktos usprawiedliwia Serbow za czastki etniczne w Bosni? itd. P.S. Radze wiecej czytac i robic to uwazniej, moze wowczas uniknela by pani kompromitujacych bledow ortograficznych. To nie przystoi komus, kto legitymuje sie polska matura i wyzszym wyksztalceniem humanistycznym. Slowo "nadużycie" piszemy przez "ż" a nie "rz" Ten temat jest szczegolnie trudny dla Polakow. Mit Polaka-ofiary upadl. Milego dnia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rolf Mit IP: 217.153.83.* 20.09.06, 09:13 Mit Polaka - ofiary jest dokładnie tak samo szkodliwy jak mit Polaka - katolika (polakatolika) i mit Polaka - złodzieja. Wiele innych mitów zresztą też, bazujących na stereotyoach. Daleko bardziej niebezpieczny jest natomiast mit Niemca - filantropa. Nieszczęśnicy poswięcili się dla Europy, próbowali uporządkować (wespół z bratnim Związkiem Radzieckim) tzw. "sprawę polską", aby ci podludzie nie zagrażali rozwojowi kontynentu. Natomiast na tym forum te rozszczekane polnishe shweine osmielaja sie miec pretensje za ta mala wojenke i, bagatela, kilka raptem milionow ofiar? Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Mit 20.09.06, 21:04 W tym watku nie dyskutujemy o odpowiedzilnosci Niemcow za rozpetanie wojny i zbrodnie popelnione w latach 1939-45. Tu mowa jest o wypedzeniach i zbrodniach dokonanych na niewinnej ludnosci cywilnej Slaska przez polskich okupantow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bingo Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy IP: 217.197.79.* 20.09.06, 10:21 Dziwie sie Kasa ze zabierasz glos w tak oczywistych sprawach. Niemieckim oszolomom nie chodzi o prawde historyczna a o jatrzenie miedzy naszymi nacjami. Na nic sie zdaja jakiekolwiek dyskusje bo tak naprawde nie chodzi o dyskusje. Niemca czy to sie podoba czy nie podoba tak juz zostanie po wsze czasy ze to uposledzony narod, chory na nienawisc do Polakow i wszystkiego co polskie. Wystarczy popatrzec na dalsza i blizsza historie jak perfidnie i bezwzglednie lupili, niszczyli i okradali nasz kraj. Ten watek jest czastka procesu relatywizacji historii po to by wybielic upadek niemieckiej moralnosci i wymazac niemieckie zwyrodnienie, upadek czlowieczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 20.09.06, 10:59 Ten watek ma zupelnie inne zadanie. Od kiedy oczywiste zbrodnie dokonane na cywilnej ludnosci Slaska sa relatywizacja historii? Kazda zbrodnia, niezaleznie od motywow jest zbrodnia i nic nie moze jej usprawiedliwiac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do binga Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy IP: *.dip.t-dialin.net 20.09.06, 13:12 bingo, wy mozecie uginac i doprawiac historie jak wam sie podoba. PRAWDA JUZ WYSZLA NA JAW i juz nigdy nie bedziecie jej mogli ukryc. A za co takich nienawistnych jak ty lubic!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stona Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy IP: *.atol.com.pl 22.09.06, 18:24 Wszyscy polscy niemcy, niemieccy polacy jesteście. Tu w PRL-u jesteście nikim a w BRD zupełnie nikim. Nikt Was nie szanuje bo sami nie wiecie kim chcielibyście być. Ahoj buraki bez narodowości. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 22.09.06, 21:12 Typowa polska "retoryka". Kto robi obciach Polakom w Niemczech? Buraki polskie, ktore za grosz kultury osobistej nie maja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: info Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy IP: *.dip.t-dialin.net 23.09.06, 02:10 stona,......to pacanek. mieszka w Niemczech kasuje Harz_4 (tzn.345 Euro od osoby + 350 za mieszkanie, 154 Euro za dziecko mieszkajace w Niemczech, czy w Polsce obojetnie. Podatnik niemiecki placi!!! To temu Goowniarzowi jest obojetne, bo uwaza ze mu sie jako Polonusowi nalezy!! informacja Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 23.09.06, 10:36 Czyli stona (pacanek) jest na naszym utrzymaniu. Typisch polnisch! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik mgr? >>"nadurzyciem"<< IP: 60.191.251.* 24.09.06, 11:52 >Kasia G. (mgr Hist ? Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: mgr? >>"nadurzyciem"<< 24.09.06, 14:40 Moza ona ten dyplom u ruskich na rynku kupila? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 14:16 Najbardziej zabawne jest to, że niektóre oszołomy starają się być bardziej niemieccy od PRAWDZIWYCH Niemców Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 23.09.06, 17:39 Twoim zdaniem prawdziwy Niemiec ma to wypisane na czole? Nie rozsmieszaj mnie chlopcze:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 11:01 Chłopca to możesz sobie znaleść, a Niemcem nie byłeś i nie będziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 24.09.06, 14:39 Bujaj sie klownie, he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.06, 15:07 Błaźnie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.06, 18:22 j.w błazen i do tego przygłupawy,szlam zamiast mózgu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: 203.113.13.* 25.09.06, 08:26 Ty zmutowany komuchu! Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 24.09.06, 20:00 Bujaj sie pajacu do lasu po zoledzie, he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 09:34 To "he, he" chyba ci już całkiem rozum wykosiło! Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 25.09.06, 19:20 Wreszcie ktos to prawde napisal. Uwazam, ze cos w tym jest. Niejaki marcin32 swego czasu przyznal sie do ubeckiej rodzinki. Dlaczego wiec z toba mialoby byc inaczej? Za takimi rewelacjami zawsze kryje sie ziarnko prawdy, tym bardziej, ze poslugujesz sie typowa komusza antyniemiecka retoryka, ktora nieco rozni sie od tej pisowskiej czy giertychowskiej. To wszystko na ten temat. Z taka wstydliwa przeszloscia przyjdzie ci zyc dalej:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jt Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 00:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: narcyz Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy IP: 217.197.79.* 25.09.06, 20:53 Jaka piekna i budujaca dyskusja rozwinela sie w tym watku. Jak widac oszolomow nie brakuje i z jednej i z drugiej strony. To co Niemcy wyrabiali w czasie IIws odcisnela sie pietnem na speleczenstwie polskim. A Niemcy zachowuja sie tak jakby nic sie nie stalo i na dodatek maja jeszcze pretensje. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy 25.09.06, 21:39 Pretensje? Dobre:) My chcemy, by polskie zbrodnie doczekaly sie oficjalnego potepienia polskich wladz. Polacy muszy skonczyc z mitem Polaka-ofiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 06:59 A ty nie rób z siebie błazna. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 26.09.06, 07:39 Ty juz zrobiles z siebie pajaca. Twoja komusza przeszlosc mnie nie interesuje - to sa polskie sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Nie dyskutujcie z zs! To czerwone scierwo! IP: 203.113.13.* 26.09.06, 07:46 Zs ma na sumieniu wielu dzialaczy polskiego podziemia! Ten czerwony skunks udlawi sie wlasnymi odchodami - scierwo komunistyczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chryzantema zlocis Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy IP: 217.197.79.* 26.09.06, 11:42 oppelner_os napisał: Polacy muszy skonczyc z mitem Polaka-ofiary. Rownie dobrze mozna odwrocic twoje twierdzenie ze Niemcy nigdy nie zostana ofiarami wojny przez samych siebie wywolanej. Skonczmy z mitem Niemca-ofiary jakimi chcieliby zostac. To przeciez jakas paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 12:29 Niemcy jeszcze przez 200 lat nie powinni wyjść z kamieniołomów, odpracowując swoje największe ZBRODNIE W HISTORII ŚWIATA! A tak to wypasło się szwabstwo za amerykańskie pieniądze i szczeka. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 26.09.06, 14:33 To Polacy wypasli sie na niemieckich pieniadzach i jeszcze dlugo beda sie pasc. Kiedy wezmiecie sie wreszcie do roboty i usuniecie z gospodarki takich komuchow jak zs? Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy 26.09.06, 14:34 Poki co to Niemcy nie zaprzeczaja swoich zbrodni a Polacy owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 14:38 Co wróciłeś ze szkółki, błaźnie? Bierz szybko młot, kilof i do roboty! Winy trzeba odkupić! Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 26.09.06, 20:02 Kiedy ty odkupisz winy twojego ojca i twoje wlasne (SB)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 21:17 Tu cie boli , błaźnie, zapchniały ci niemieckie pieniążki,co? Gdyby ten naród tępaków nie dostał amerykańskiej kasy po wojnie to pewnie byś się do niego nie przyznawał,co? Albo jeśli miałbyś odwage to mógłbyś pojechać do swoich ziomków pomóc im konsumować konie? Prosto z asfaltu Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 26.09.06, 21:24 Widzisz Buraku, Niemcy jako jedyny kraj musialy splacic tzw. pomoc w ramach planu Marshalla z odsetkami. P.S. Nie bede prowadzic dyskusji z ubekiem, es tut mir sehr Leid! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chryzantema zlocis Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy IP: 217.197.79.* 26.09.06, 17:14 oppelner_os napisał: > Poki co to Niemcy nie zaprzeczaja swoich zbrodni a Polacy owszem. Tak twierdzisz tylko Ty a nie Niemcy. Nie jestes reprezentatywny dla niemieckiej populacji. Twoje poglady w spoleczenstwie niemieckim sa jedynie w NPD czyli mutanta partii Hitlera. Niemcy maja w dupie ta nasza cala dyskuscje oni interesuja sie calkiem czyms innym. Caly ten watek jest jedynie pozywka dla niemieckich nazisow i takich oszolomow jak Ty. Porzadni ludzi interesuja sie dniem dzisiejszym a nie tym co bylo 60 lat temu. Dzisiaj nie da sie zmienic tego co robilo sie 60 lat wstecz. Dla ciekawosci w czasie hitlerowskiej okupacji najgorsi byli tacy Niemcy wladajacy jezykiem polskim. Oni byli wredni i robili najgorsza robote. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 17:18 Nadal są wredni i robią najgorszą robotę,błazny. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 26.09.06, 20:04 Ty juz swoje zrobiles komuchu? Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 26.09.06, 20:03 Co ty mozesz wiedziec o wspolczesnych Niemcach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chryzantema zlocis Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy IP: 217.197.79.* 26.09.06, 21:02 oppelner_os napisał: > Co ty mozesz wiedziec o wspolczesnych Niemcach? Chcesz powiedziec ze wspolczeni Niemcy zyja historia sprzed 60 lat tak jak Ty??? To se nie wrati pane Hawranek. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 26.09.06, 21:12 Kogo ukrywasz pod twoim proxy serwerem? Kolejnego komucha? Nie chcesz chyba powiedziec, ze jestes "Chinczykiem", "Tajem", "Japonczykiem" czy innym takim, he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 21:18 A ty jesteś tylko błaznem, z bolcem w d... Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 26.09.06, 21:24 Ubeckie scierwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 21:26 szwabski palant Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.dedicated.hosteurope.de 26.09.06, 21:29 glupi polaczek Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 26.09.06, 22:03 Skad sie tacy biora Max? Odpowiedz Link Zgłoś
mcmax Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 29.09.06, 08:26 Wraz z kaczorami przybylo tych oszolomow w Polsce... Olej ich i zajmij sie rzeczowa dyskusja z normalnymi Polakami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observer Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: 203.113.13.* 26.09.06, 21:42 ZS-Syn mordercy z NKWD! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.dedicated.hosteurope.de 26.09.06, 21:28 Oppelner! Nie dyskutuj z tym czerwonym scierwem...szkoda czasu Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 26.09.06, 22:03 Wlasnie skonczylem Max:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 07:10 Zawsze to miło; jednego szwabskiego pseudointeligenta mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 28.09.06, 18:51 Mnie sie cieciu stad nie pozbedziesz:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 06:54 Ty pomywaczu niemieckich szamb i ty jesteś tu potrzebny. Twój smród ostrzega innch pred stoczeniem się do tego poziomu , któty ty sobą reprezentujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ahmed Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.codetel.net.do 29.09.06, 07:43 polski dupek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 08:02 szwabska gnida!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ahmed Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.codetel.net.do 29.09.06, 08:05 polski obciagacz Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 29.09.06, 18:52 Masz jakies zwidy? :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 19:41 Widze po prostu , że masz rozdwojenie jaźni he he he Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 29.09.06, 23:01 Ja nie mam rozdwojenia jazni...gorzej z toba:))) Kim bedziesz jutro? Ahmedem? Gosciem? Marcinem32, Jasiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heinrich Polactwo IP: 217.153.83.* 27.09.06, 07:54 Poszli won, polacwo, za bug! RAUS! Unsere Heimat jest tukej, na Ślunsku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chryzantema zlocis Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy IP: 217.197.79.* 27.09.06, 08:08 oppelner_os napisał: > Kogo ukrywasz pod twoim proxy serwerem? Kolejnego komucha? > Nie chcesz chyba powiedziec, ze jestes "Chinczykiem", "Tajem", "Japonczykiem" > czy innym takim, he he Tym wpisem pokazales ze jestes psycholem. Nie jest wazne co sie pisz wazne dla ciebie jest kim sie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 27.09.06, 19:37 Nie znam sie na tym, lepiej zglos sie do psychiatry-specjalisty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 19:42 OO, w końcu pojwił się scheissland, co nowego błażnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dozs Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.dip.t-dialin.net 28.09.06, 23:32 korfanty ist geritten auf einem ziegenbock da dachten die polacken dass waere der liebe gott!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 05.10.06, 21:24 Mowisz o sobie przydupasie kaczorkow? Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 28.09.06, 23:21 Mow za siebie:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 100%hate Za smród forumowy odpowiada malowany "niemiec" opp IP: *.tvtom.pl 30.09.06, 00:12 elner. Sheisswurstowa dieta wpływa na metody propagandowe. Zainwestuj w tik-taki, bo ci jedzie gebelsem. Pyrsk łajzo. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Tik-Taki to polski towar eksportowy:)))) 30.09.06, 16:55 Pyrsk glupku:))) Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za smród forumowy odpowiada malowany "niemiec 04.10.06, 21:26 www.nigdywiecej.prh.pl/katalog/spis.php !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajco Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy IP: 217.197.79.* 30.09.06, 11:42 Kiedy administrator usunie ten prowokacyjny szkopski watek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 13:46 Nie usunie , bo nowi Niemcy nie będą mieli gdzie topić swoich smutków i żali, do swojej ojczyzny za Odrą, gzie traktuje się ich jak ....... Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy 30.09.06, 16:56 To was zjada frustracja. Wcale mnie to nie dziwi, he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 18:21 bierz szmaty i czyśc dalej przybytki swoim nowym panom he he he Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 30.09.06, 19:17 Na temat nie potrafisz pisac? Szkoda:( Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 01.10.06, 14:00 Czy nie ma na forum normalnych Polakow. ZS jest pacjentem z Branic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Niemcy IP: 217.197.79.* 01.10.06, 16:44 oppelner_os napisał: > Czy nie ma na forum normalnych Polakow. ZS jest pacjentem z Branic. Normalny Polak z oszolomem nazizdowskim jaki jestes nie rozmawia. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 01.10.06, 17:46 Podaj link na nazistowska wypowiedz oszolomie! Odpowiedz Link Zgłoś
mcmax Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 01.10.06, 22:01 Zostaw tego ciecia zs w spokoju. Szkoda czasu dla kretyna. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 30.09.06, 23:12 Nie spamuj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 14:31 Również żałuje, że na tym forum nie ma porządnych Niemców, a jest tylko kilku tępych pseudoniemieckich prowokatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Za wysiedlenia Niemców odpowiadają Polacy 01.10.06, 17:45 Sam jestes spamerem (wielonikowcem) i podrzednym prowokatorem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Faszyzm w Niemczech? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 12:52 Jak myślicie faszyzm w Niemczech zdolny jest się rozlać na cały kraj? Czyżby Niemcy po 61 latach zapomnieli do jakiej rzezi na niewinnych ludziach doprowadzili ich faszyści? Zapomnieli ile było ofiar i zniszczeń? A zaczynało się tak niewinnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a jaj jaj Re: Faszyzm w Niemczech? IP: 217.197.79.* 02.10.06, 15:41 A zaczynało > się tak niewinnie.... ...od oplowania Polakow i wszystkiego co polskie. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Faszyzm w Polsce 03.10.06, 11:10 W Niemczech nigdy nie bylo faszyzmu - byl nazizm! Wiecej nazioli znajdziesz w Polsce (ONR, MW, NOP itd.) - rowniez w polskim rzadzie (LPR) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Faszyzm w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 11:45 Dlaczaego LPR to faszyści? NPD to centro- prawica z odchyleniem w lewą stronę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Nazizm w Niemczech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 12:27 Wymieniłeś tyle tych straszliwie nazistowskich organizacji w Polsce, ale prawda jest taka,że to Polacy są atakowani w niemczech, a nie odwrotnie. Oststnie zajście z przed kilkunastu dni, kiedy to "cywilizowani" Niemcy mało co nie zabili kijami bejsbolowymi Polaka na stacji benzynowej. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Nazizm w Polsce 03.10.06, 15:08 Nie bylo zadnych kijow bejsbolowych. Dlaczego polska prasa nie informuje o wynikach sledztwa? Ustalono, ze byly to prywatne porachunki. Napastnikami byli rowniez Polacy! W Polsce rowniez pobito nie raz studentow arabskich i murzynow. Odpowiedz Link Zgłoś
mcmax Re: Nazizm w Polsce 03.10.06, 20:30 Nie widzisz Oppelner, ze ten zs czyta wylacznie polska prase? Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Nazizm w Niemczech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 23:32 Ty człowieku, chyba czytasz tlko niemiecką i nazywasz wszystkich Polaków antysemitami. Jeszcze piszesz " wszyscy to wiedzą" Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Nazizm w Niemczech 04.10.06, 21:22 Mcmax ma racje, bo wszyscy to wiedza oprocz takich slepcow jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Nazizm w Niemczech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 23:03 Co wiedzą, możesz powtóżyć? Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Nazizm w Polsce 05.10.06, 05:12 Np. Amnesty International, o czym juz wielokrotnie pisala GW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Nazizm w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 09:55 Ale CO twierdzą? Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Nazizm w Polsce 05.10.06, 21:23 Amnesty International juz wielokrotnie ostrzegala przed wzrastajacym antysemityzmem w Polsce. Koalicja ze skrajnymi nacjonalistami (LPR-MW) tez byla przedmiotem ostrej krytyki. Polska ignoruje ostrzezenia...szkoda, bo to tylko wzmacnia te ugrupowania. Wielokrotnie rozpisywala sie na ten temat Gazeta Wyborcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Nazizm w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 23:29 Jakie wyniki śledztwa, jacy Polacy!? W Polsce może jakiś Murzyn czy Arab zebrał po nosie , ale słysząłem , że w Niemczech żywcen palono tureckich azylantów. A o pobiciach w.w grup nie będę już nawet wspominał. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Nazizm w Polsce (przyklady)! 04.10.06, 21:25 Tu masz tylko wydarzenia z 2006: www.nigdywiecej.prh.pl/katalog/2006.php Poczytaj sobie wszystko po kolei niedowiarku: www.nigdywiecej.prh.pl/katalog/spis.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Nazizm w Niemczech bez przyk... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 23:11 .... bo każdy o tym wie. już odpisałem tutaj twojemu koleżce, żeby nie rzucał linkami, jak mu brak argumentów. Myślałem,że reprezentujesz sobą trochę więcej, ale widocznie się myliłem. PS. Co do książki, to dobrze, żę takie coś w Polsce jest, przynajmniej wiemy w czym problem i jak z tym walczyć. Natomiast Niemcy, prosta sprawa"jednego polaczka albo turasa mniej" kein problem, po co nam głowy zawracać. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Nazizm w Polsce 05.10.06, 05:11 Pisales, ze w Polsce nie ma przykladow napadow i mordow na tle rasistowskim, a to nie prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
mcmax Re: Nazizm w Polsce 03.10.06, 21:51 www.onrbg.boo.pl/Galeria/%2072_rocznica_powstania_ONR_Warszawa/row11.jpg www.onrbg.boo.pl/Galeria/%2072_rocznica_powstania_ONR_Warszawa/row4.jpg www.wroclaw.nop.org.pl/ www.lublin.nop.org.pl/ etc...... Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Nazizm w Europie 03.10.06, 23:25 Dlatego uwazam, ze LPR, ONR itd. sa tak samo grozne jak NPD! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Nazizm w Europie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 23:34 Nie bronie tej partii, bo jej specjalnie nie lubie, ale gdzie tam widziałeś napis "LPR"? Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Nazizm w Europie 04.10.06, 21:21 Z tej strony usunieto juz bojowkarzy MW a ci sa jak wiadomo protegowanymi LPR! Jeszcze niedawno byly tam zdjecia aktywistow MW ze Sosnowca wykrzykujacych przy piwie nazistowskie pozdrowienia (wiesz jakie?) P.S. Przed paroma miesiacami podalem nawet link na to nazistowskie badziewie Giertycha. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Faszyzm w Polsce 03.10.06, 15:10 Czym roznia sie programy NPD i LPR? Ja nie widze zadnej roznicy. Obydwie partie maja w programach te same nacjonalistyczne, populistyczne i rasistowskie hasla. W internecie sa dostepne oba programy! Odpowiedz Link Zgłoś
mcmax Re: Faszyzm w Polsce 03.10.06, 20:28 Niczym sie nie roznia! Oppelner odpusc sobie! Ten zs nie posiada podstawowej wiedzy historycznej i politycznej! Szkoda czasu na tego Trolla Oppelner. Odpowiedz Link Zgłoś
schlesier.de Re: Faszyzm w Polsce 03.10.06, 20:36 Najciekawsza rzecza jest jednak to, ze zs do tej pory nie popelnil ani jednego wpisu na temat, w tym watku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Do trolla mcmax IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 23:46 Naprawdę jesteś żałosny, z tym swoim podawniem linków. Mogę ci podać sto linków, na których będą widoczne niemieckie, nazistowskie mordy, ale co z tego. To będzie tylko licytacja głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Do trolla zs 04.10.06, 05:14 Ale przeciez podobno nie ma faszystow Polsce:)))) Otoz oni sa w Polsce i na calym swiecie. Szkoda tylko, ze nie dostrzegacie ich na wlasnym podworku:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Do trolla oppelner_os IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 09:27 My ich zauważamy, tylko zachowujemy proporcje i trzymamy ich z daleka sprawowania władzy. Natomiast Niemcy, o wy ich zauważacie i to bardzo dobrze, NPD już się nie może doczekać na Bundestag. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Do trolla zs 04.10.06, 21:19 NPD nie ma w Bundestagu a LPR owszem. Prokuratura polska nie interesuje sie bojowkami MW, ONR i NOP. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Do trolla zs 04.10.06, 21:25 www.nigdywiecej.prh.pl/katalog/spis.php Poczytaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Do trolla oppelner_os IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 23:17 Wyluzuj z tymi linkami. Jeśli myślisz,że Policja się nimi nie zajmuje to się grubo mylisz. NPD już niedługo będzie w Bundestagu, właśnie tacy jak ty mnie o tym przekonują. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Do trolla zs 05.10.06, 05:05 Co s dlugo to trwa...niestety. Z NPD sprawa jest jasna. Jesli beda otwarcie glosic antydemokratyczne i nazistowskie hasla, to zostana zdelegalizowani (narazie glosza populistyczne hasla) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Faszyzm w Niemczech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 23:40 Różnią się tym, że LPR nie szła do wyborów z faszystowskimi hasłami i nie stosuje ich w praktyce. Natomiast NPD na plakatach wyborczych miało jasno określone cele, chyba nie musze przypominać jakie. Drugi niemiecki problem, o znacznie poważniejszym znzczeniu to jest to, iż społeczeństwo niemieckie znając program i ideologię tej partii głosowało na nią. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Faszyzm w Polsce 04.10.06, 05:11 LPR szla do wyborow wlasnie z takimi haslami (patrz co wykrzykiwali aktywisci MW, jak spedzali wolny czas i co wtedy robily te bojowki, etc.) Przeczytaj lepiej program LPR i wtedy dyskutuj! Nie wiem czy wiesz, ze ONR i NOP naleza do tzw. Miedzynarodowki Partii Nacjonalistycznych, do ktorych nalezy rowniez NPD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Faszyzm w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 09:23 ONR i NOP w Polsce to margines, który ludzie ignorują, natomiast w Niemczech na margines się głosuje. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Faszyzm w Polsce 04.10.06, 21:17 W Polsce tez sie glosuje na LPR, ktorego bojowki faszystowskie (Mlodziez Weszpolska) wykrzykuje na wiecach antydemokratyczne hasla a przy piwie pozdrawia sie wzniesiona reka (Romek musial sie juz pare razy za nich tlumaczyc) LPR jest w polskim rzadzie! NPD nie jest i nigdy nie bedzie! Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Faszyzm w Polsce 04.10.06, 21:25 www.nigdywiecej.prh.pl/katalog/spis.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Faszyzm w Niemczech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 23:20 LPR nie podejmuje się oczyszczania Polski z cudzoziemców, co robi NPD- czy ty przypadkiem z nimi nie sympatyzujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Faszyzm w Polsce 05.10.06, 05:09 NPD tez tego tak nie glosi. Oficjalnie mowia o wysiedleniu nielegalnych i bezrobotnych imigrantow. Jezeli glosiliby haslo generalnego oczyszczenia, siedzieliby juz w pierdlu. Nie ma przyzwolenia w Niemczech na nazistowskie hasla i gesty, podczas gdy w Polsce owszem. Dlaczego nazistowskie mundury produkuje sie legalnie w Polsce? W Niemczech byloby to niemozliwe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Faszyzm w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 09:57 No dobra, ale kto te mundury zamawia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiss watch Re: Faszyzm w Polsce IP: *.tvtom.pl 05.10.06, 19:51 Kolo chciałby być taki jak jego idole, to jest kliniczna mania oraz nerwica natręctw. Jest paru kolesi, którzy chcieli zawsze być indianami, poprzebierali się, pojedli halucynogenów i mimo powszechego śmiechu czują się Apaczami. Natomiast opel chce być Niemcem, więc czyta dużo przemówień Adolfa oraz teorię propagandy Gebbelsa, maszeruje wśród flag z hakenkrojcami wywieszonymi w pokoju z wyciągniętą prawicą. Starym każe mówic do siebie "herr", na swój pokój mówi Reichstag a na balkon - Nurnberg. Były filmy o takich wesołkach. Na nasze nieszczęście facio mówi i pisze po polsku. Po niemiecku wywnętrza się pewnie na niemieckim forum blood and honour. Opel, sieg heil, powodzenia w następnych wyborach na kanclerza!* *kto nie czai subtelnego klimatu niech czym prędzej obejrzy "skecz o Hilterze" i McGoeringu Monty Pythona. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Faszyzm w Polsce 05.10.06, 21:19 Powiem krotko: Nie rozpowszechniaj nazistowskich symboli i pozdrowien. W Niemczech za cos takiego mialbys niezle klopoty koles. To tyle na ten temat! Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Faszyzm w Polsce 10.10.06, 22:58 Polskie, francuskie i niemieckie naziole W cywilizowanych krajach Europy taka produkcja jest nielegalna i podlega sciganiu z urzedu! www.nop.org.pl/?artykul_id=443 Z narodowo-katolickim pozdrowieniem:))) Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Faszyzm w Polsce 05.10.06, 21:20 Dla mnie NPD i LPR to to samo g...no! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Faszyzm w Niemczech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 23:37 Plany NPD na przyszłość, przyznasz, żę używają podobnego języka do ciebie?www.wiadomosci24.pl/artykul/die_welt_npd_kwestionuje_gr Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Faszyzm w Polsce 06.10.06, 05:11 Przynaleznosc Slaska i innych znajdujacych sie od 1945 roku w Polsce kwestionuja nie tylko nazisci zs. Reszta hasel NPD nie ma nic wspolnego z moimi wypowiedziami. Twoje zas wypowiedzi przypominaja retoryke LPR i innych polskich skrajnych organizacji, np. ONR Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Faszyzm w Polsce 05.10.06, 22:12 Gdybyscie powaznie trktowali tych nazistow z ONR i LPR, to nie mowilibyscie o nich "margines" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heinz Re: Faszyzm w Polsce IP: *.tvtom.pl 05.10.06, 22:40 Polerujesz oficerki? Grają marsza? Pikelhaubę wyczyściłeś? To napij się czarnej kawy. Żeby g ó w n o miało glanz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: Faszyzm w Polsce IP: *.dedyki.pl 06.10.06, 21:47 Jesteś kaczym wypierdkiem heinz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: git Re: Faszyzm w Polsce IP: *.tvtom.pl 08.10.06, 01:04 Jakby nie patrzeć, twoja oma opel nieźle ciągła... za sznurki, coby cię wypuścić z Lublińca ;) Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Faszyzm w Polsce 08.10.06, 01:25 Ty tez nie umiesz pisac na temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opel_sheisse Re: Faszyzm w Polsce IP: *.tvtom.pl 08.10.06, 21:26 Nein. Ich bin shwule. Ein deutsche schwule aus oppeln. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Faszyzm w Polsce 08.10.06, 21:34 Jestes przykladem typowego polskiego ynteligenta:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Faszyzm w Niemczech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 23:32 A ty jesteś przykładem typowego niemieckiego błazna. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Faszyzm w Polsce (LPR u wladzy) - skandal 09.10.06, 00:15 Ty jestes przykladem typowego polskiego oszoloma z rydzykowatego radia:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Faszyzm w Niemczech(NPDu wladzy) - skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 00:18 oppelner to reakcyjny błazen Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Faszyzm w Polsce (LPR w rzadzie) - skandal 09.10.06, 05:16 Sam jestes reakcyjny piesek weszpolski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: Faszyzm w Polsce (LPR w rzadzie) - skandal IP: 217.153.83.* 09.10.06, 08:40 A właśnie że ty, a właśnie że nie, a właśnie że tak... I tak do z a j e b a n i a. Dziecko, dałeś się wpędzić w gó..arskie pyskówki, najwyraźniej faktycznie jesteś schwulikiem z nocnego klubu, gdzie mili starsi panowie ubierają skórzane mundury w guście gestapo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Faszyzm wNiemczech (NPD w rzadzie) - skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 09:06 Cała prawda o oppelnerze. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Faszyzm wNiemczech (NPD w rzadzie) - skandal 09.10.06, 21:41 Cos mowiles z...s...rany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Faszyzm w Polsce (LPR w rzadzie) - skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 07:33 Trzym morda oppelfrajerze Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Faszyzm w Polsce (LPR w rzadzie) - skandal 10.10.06, 20:57 Kolejny weszpolaczek:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Faszyzm w Niemczech (NPD w rzadzie) - skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 08:00 Niemiecka gnida Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Faszyzm w Polsce (LPR w rzadzie) - skandal 11.10.06, 22:19 NPD nigdy nie byl, nie jest i nie bedzie w rzadzie! Faszysci z LPR sa w polskim rzadzie - takie sa fakty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Nazizm w Niemczech(NPD w rządzie) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 16:20 Niestety fakty są takie, że NPD będzie w rządzie, ponieważ ta partia ma na celu wypedzenie z Niemiec azylantów i imigrantów zarobkowych, co znajduje coraz większe poparcie w Niemieckim społeczeństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Nazizm w Polsce (LPR w rzadzie) 12.10.06, 20:20 To tylko czysta fantazja i twoje gdybanie a LPR juz jest w polskim rzadzie i to jest rzecz realna niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wehrwolf basher Pomnik Komendanta Obozu w Lambinowicach IP: *.server.ntli.net 13.10.06, 06:03 Czy juz stoi w Opolu? Umarl niedawno przeciez. Nie byl Papiezem, rozumiem ze na pomnik za zycie nie zasluzyl sobie. Ale dzis, zacznijcie na ulicach Opola zbierac pieniadze. Niemcy moga placic z przymusu jako nalozony sztraf za swe dawne grzeszki. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Faszyzm w Polsce (LPR w rzadzie) - skandal 13.10.06, 21:44 Widze, ze nie lapiesz o co tu chodzi. Nic nie szkodzi:) Pozdr:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Faszyzm w Polsce (LPR w rzadzie) - skandal IP: *.ovh.net 15.10.06, 17:07 W moim miescie dzialaja faszystowscy bojowkarze z ONR i MW. Dlaczego policja nic nie robi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Faszyzm w Polsce (LPR w rzadzie) - skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 23:04 Pobili kogoś, podpalili kogoś? Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Faszyzm w Polsce (LPR w rzadzie) - skandal 16.10.06, 05:30 Bardzo ciekawa wypowiedz normalnie myslacego Polaka: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=639&w=50374194 Komentarz do sprawy polskich nazioli z MW: Czy Adolf i jego kompani tez zamawiali piwo? P.S. Czy zs nalezysz do potomkow tych szabrownikow z centralnej Polski? Tak poprostu pytam z ciekawosci:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Faszyzm w Polsce (LPR w rzadzie) - skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 01:55 Odpowiedz na pytanie j.w, a nie staraj się kogoś pomawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Faszyzm w Polsce (LPR w rzadzie) - skandal 17.10.06, 05:19 Pomawiac? Gdzie? Kogo? Chyba nie masz na mysli tych nazioli z mlodziezowki weszpolskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os faszysci w polskim rzadzie 15.10.06, 20:23 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,62905,2995327.html Czy aby naprewno chodzilo o zabawe? Watpie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: faszysci w polskim rzadzie IP: *.tvtom.pl 16.10.06, 17:02 A ty dalej ssiesz boba koleś. Takie posrane pomysły biorą się od niepuszczania bąków, napnij się, piernij, a przejdzie nawet tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: faszysci w polskim rzadzie 16.10.06, 20:21 Moze napisalbys choc jeden tekst na temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opel_ssij Re: faszysci w polskim rzadzie IP: *.tvtom.pl 16.10.06, 22:30 Na jaki temat? Polemika z twoja mantrą "źli polacy, mordercy, wygnali naszych, my niemcy jesteśmy super"? Pozory logiki w twoich konfabulacjach sa dla mnie zbyt łatwe do przejrzenia. Jedyny argument dla opla to ssij boba. Nie nabierzesz mnie. P.s. po czym opel poznaje, że jest już w reichu? Krowy są ładniejsze od kobiet. I tak trzymaj. Mocno w ustach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: faszysci w polskim rzadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 01:56 :))))))Dobre Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: faszysci w polskim rzadzie 17.10.06, 05:20 zs = j = weszpolaczki Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: faszysci w polskim rzadzie 17.10.06, 05:18 Nie wysililes sie chlopcze, stac cie na wiecej. Chyba, ze sie myle a wtedy bede musial sie nadal poslugiwac stereotypem inaczej inteligentnego Polaka, he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: faszysci w polskim rzadzie IP: 217.153.83.* 17.10.06, 15:40 Nasze gremium zgodnie ustaliło, iż kolega opel ssie. Głupie polaczki to się będa pochylały nad twoimi wynurzeniami. My natomiast mamy cię zwyczajnie w (_(_). Ssij dalej ;)) Szwabskiej krówce (bykowi?). Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: faszysci w polskim rzadzie 17.10.06, 20:49 Bardzo "inteligentna" wypowiedz - tzw. weszpolska norma:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Faszyści w Niemczech rosną w siłe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.06, 23:48 wiadomosci.onet.pl/1419757,12,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Faszyści w Niemczech rosną w siłe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 00:14 Pełna niemiecka toleracja:"wzrasta agresja i brutalność", ponad setka pobitych cudzoziemców, kolejne próby delegalizowania NPD-(jakoby partii nieszkodliwej jak tu niektórzy twierdzą).Dorabianie Polsce faszystowskiej mordy w czym celuje niejaki penner stają się śmieszne. Ten nacjonalista udaje, że nie widzi co się dzieje w Niemczech, a robi afery w Polsce, z kazdego powodu.Dobrze by było gdyby niemieckimi atakami zajęło się jekieś europejskie gremium, parlament europejski itp.Trzeba o to walczyć gdyż świat będzie postrzegał Europę przez pryzmat niemieckiej nietolerancji, i będziemy postrzegani jako ciemne dziewiętnastowieczne oszołomy, które widzą człowieka o innym kolorze skóry, czują agresję. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Faszyści w Niemczech sa pod kontrola 18.10.06, 04:55 W Polsce zasiadaja w rzadzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Faszyści w Niemczech sa pod kontrola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 12:46 Który to, nienawisty błaźnie, urzędnik z polskiego rządu(ranga nieważna) dopuścił się pobicia obcokrajowca? Prosze z imienia i nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Faszyści w Polsce sa poza kontrola 18.10.06, 21:05 Te bojowkich polskich faszystow zawsze dzialaja w grupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Faszyści w Polsce sa poza kontrola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 23:14 Więc podaj imiona i nazwiska, a jak nie wiesz to nie szczekaj i nie oczerniaj. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Faszyści w Polsce sa poza kontrola 19.10.06, 05:13 Kto by tych polskich faszystow pytal o imie i nazwisko? Nie badz smieszny zs. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Faszyści w Polsce sa poza kontrola 20.10.06, 05:20 Piotr Boruta, kandydat na radnego Brzegu (LPR) W innym miejscu podalem link o tym zasr...nym naziole! Znasz go zs? Popierasz go? Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Faszyści w Polsce sa poza kontrola 20.10.06, 23:41 www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20061019/REGION/61019005 a teraz ty sobie poszczekaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do zs Re: Faszyści w Niemczech sa pod kontrola IP: *.dip.t-dialin.net 18.10.06, 23:07 ZS odpowiadaj na temat Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Faszyści w Niemczech rosną w siłe 18.10.06, 04:58 W Polsce nie ma tylu obcokrajowcow a ci co sa musza sie miec na bacznosci, bo polscy rasisci i faszysci atakuja kazdego obcokrajowca - taka jest prawda glupku. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Faszyści w Niemczech rosną w siłe 18.10.06, 04:56 Zdjecie jak kazde inne! Moge zamiescic tysiace podobnych z ONR i NOP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Faszyści w Niemczech rosną w siłe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 12:43 452 AKTY PRZEMOCY, 325 osób ranionych w tym 147 obcokrajowców, ty tu przygłupie nie wybielaj tego co się dzieje obecnie w Niemczech i nie używaj argumentu, że tam jest więcej obcokrajowców bo jest też więcej nazistów, którzy działają j.w. Ty i paru twoich przydupasów tuatj potraficie zrobić wielką afere z tego,że gdzieś spotkali się kolesie z ONR, czy NOP, tylko że w Polsce nie me tyle przypadków aresji co w Niemczech.A ha, jeśli już jesteś takim nacjonalistą niemieckim to walcz o dobre imię swojego kraju, zwalczaj nazizm na swoim podwórku, udzielaj się na niemieckich forach, zastanów się.Choć przepraszam zapędzilem się, piszący poprawnie po niemiecku i zastanawiający cię oppelner to rzecz niespotykana:((( Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Faszyści w Polsce rosną w siłe. Bedzie wojna? 18.10.06, 20:29 Tym razem Polacy prowokuja od conajmniej dwoch lat. fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/niemiecki-statek-uprowadzil-polskich-celnikow,807535,2943 W Polsce nikt nie prowadzi statystyk obejmujacych napady polskich nazioli na obcych, np. Romow, Zydow itd. Bylo ich juz setki w ostatnich latach. Czemu sie nie dziwie, bo w Polsce faszysci wspolrzadza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: Faszyści w Niemczech rosną w siłe.Wojna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 23:40 Podaj przykłady choć kilkudziesięciu, chociaż bełkoczesz tu o setkach, aktów przemocy, których dopuścili się polscy faszyści.Przypominam o 452 atakach niemieckich nazioli(OD STYCZNIA DO SIERPNIA), a gdzie reszta roku! Płaczesz,że Polska nie prowadzi statystyk tych napaści, ale ty co rusz ze złośliwym uśmiechem wklejasz linki przeczące tej tezie. Widzę, żę ci już żałosny prowokatorze brakuje pomysłów jak oczernić Polske i chwytasz się już pomówień i klamstw. Ale cóż się dziwić, jeśli ustawiłeś się w jednym szeregu z Domestosem, choć on wybiela kible, a ty niemiecką rzeczywistość, to o czymś świadczy. A propos tego statku i polskich celników: UWIĘZIONO I PRZETRZYMYWANO POLSKICH FUNKCJONARIUSZY PAŃSTWOWYCH, za co Niemcy się już powinni tlumaczyć i przepraszać. Ujawniono nielegalny obrót towarami podlegającymi akcyzie(dwukrotnie!), ale to z polskich celników zrobiono terrorystów. Gdyby na podobny incydent pozwolili sobie Polacy, szczekaniu niektórych szlezierków nie bylo by konca. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Faszyści w Niemczech rosną w siłe.Wojna? 19.10.06, 05:15 O pogromach Romow np. w Koninie nie slyszales? Co polscy "urzednicy" robili na niemieckim Statku? Chcieli cos znowu zwedzic? Wg. prawa miedzynarodowego Pommern nadal jest niemieckie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfd Re: Faszyści w Niemczech rosną w siłe.Wojna? IP: 217.153.83.* 19.10.06, 15:53 Wciąz ssiesz opel ;) Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Faszyści z LPR! 19.10.06, 19:55 www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20061019/REGION/61019005 Faszysci sa w Polsce u wladzy! Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Faszyści w Polsce rosną w siłe.Wojna? 23.10.06, 05:14 SOPOT. 5 marca skrajnie prawicowi bojówkarze zaatakowali uczestników trójmiejskiej Manify, zorganizowanej z okazji Dnia Kobiet. Manifestanci zostali obrzuceni jajkami przez grupę, w której były osoby związane z Młodzieżą Wszechpolską, m.in. Grzegorz Sielatycki, szef MW w Trójmieście, i Obozem Narodowo-Radykalnym (z transparentem „ONR – strażnicy tradycji w obronie rodziny”). Skandowali oni: „Zrobimy z wami, co Hitler zrobił z Żydami”, „Narodowy radykalizm” i „Sopot miastem bez pedałów” oraz robili zdjęcia manifestantom. Do prób zakłóceń obchodów Dnia Kobiet ze strony pikiet Młodzieży Wszechpolskiej i Narodowego Odrodzenia Polski doszło w Warszawie i Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Faszyści w Niemczech rosną w siłe 19.10.06, 19:56 www.nto.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20061019/REGION/61019005 I co ty na to? Nadal uwazasz, ze w Polsce nie ma nazioli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Faszyści w Niemczech rosną w siłe IP: *.tvtom.pl 21.10.06, 16:01 Wyjmij palec z tyłka opel, z brązem na dłoni ci nie do twarzy, brunatny kolor osiągniesz w inny sposób ;) Pzdr & Sieg Heil kamarad! Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Faszyści w Polsce rosną w siłe 21.10.06, 21:08 ...i ty jestes tego przykladem naziolu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Acha_jasio Re: Faszyści w Niemczech rosną w siłe IP: *.dip.t-dialin.net 22.10.06, 11:26 g to jasio pyskacz pospolity Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Faszyści w Niemczech rosną w siłe 22.10.06, 21:42 Mozliwe, ze to jasiu Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Faszyści w Polsce rosną w siłe 23.10.06, 05:12 SZCZECIN. 31 marca „Gazeta Wyborcza” ujawniła, że Waldemar Adamiak, ojciec szefa zachodniopomorskiej Młodzieży Wszechpolskiej, Krzysztofa Adamiaka, pobił byłego działacza Ligi Polskich Rodzin – Rafała Szczerbińskiego. Mężczyzna doznał wstrząśnienia mózgu. Powodem ataku było to, że pobity czytał „Gazetę Wyborczą”. Napastnik krzyczał przy tym: „Ty żydowski zdrajco! Pachołku «Wyborczej»!”. Prokuratura Rejonowa w Świnoujściu postawiła Waldemara A. w stan oskarżenia. Szczerbiński jeszcze w 2005 roku był członkiem zarządu zachodniopomorskiej LPR. Został z niej usunięty, gdyż partyjni towarzysze podejrzewali, że to on ujawnił skandal, do jakiego doszło w styczniu 2005 w pociągu, którym na zjazd partii do Warszawy jechali szczecińscy działacze. Krzyczeli m.in.: „Heil Hitler!” i „Hitler miał rację wprowadzając Żydów do gazu!”. Śpiewali: „Czarnych powiesimy, Światowida postawimy!”. Odpowiedz Link Zgłoś
mcmax Wypędzenie pozostaje zbrodnią 23.10.06, 22:16 www.silesia-schlesien.com/artikel/artikel/article/21///jacek-lepiarz-wypedzenie-pozostaje-zbrodn.html Bezprawie pozostaje bezprawiem nawet wtedy, gdy jest reakcją na inne bezprawie - powiedział przewodniczący klubu parlamentarnego CDU/CSU Volker Kauder, otwierając w Berlinie spotkanie poświęcone pamięci Niemców przymusowo wysiedlonych po II wojnie światowej z Europy Środkowej i Wschodniej Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Wypędzenie pozostaje zbrodnią 24.10.06, 16:27 Nalezy przeczytac reszte - tez ciekawa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: Wypędzenie pozostaje zbrodnią IP: 217.153.83.* 25.10.06, 06:58 Jasne, jasne, szybciutko klaszczemy opel, oojojojoj, ktos zaspiewal na nasza melodyjke. Ssij łajzo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Wypędzenie pozostaje zbrodnią 25.10.06, 20:02 Jestes glupim polskim spamerem weszpolaku(Hide IP Platinium):))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjy Re: Wypędzenie pozostaje zbrodnią IP: 217.153.83.* 26.10.06, 07:09 Ty gburze, nie uzywam niczego, co ukrywaloby moje IP. Lamusie jeden, cieniusienko u "was" z edukacja IT ;) Ja w ogole nie probuje ukryc IP ty głabie. Nie mam wszy, nie jestem łysy, nie naleze do LPR/MW ani nigdzie indziej. Ja, normalny człowiek, bez odchyłek radykalnych mam cię po prostu za idiotę. Ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Wypędzenie pozostaje zbrodnią 26.10.06, 21:31 To byl zapewne pokaz twojej "inteligencji" Odpowiedz Link Zgłoś
k100 Re: Wypędzenie pozostaje zbrodnią 25.10.06, 22:36 Niemiecka filozofia przewiduje ze bezprawiem jest wszystko to co jest na szkode Niemcow a wszytko inne jest zgodne z ichnym prawem. Jakiez to glupie i naiwne w swojej wymowie. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Wypędzenie pozostaje zbrodnią 25.10.06, 22:57 A jaka jest polska filozofia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drgger Re: Wypędzenie pozostaje zbrodnią IP: *.tvtom.pl 27.10.06, 22:53 Zrobimy z wami, co zrobił Hitler ze Ślązakami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Polskie obozy koncentracyjne i gulagi 29.10.06, 00:55 www.wprost.pl/ar/?O=12571 Odpowiedz Link Zgłoś
k100 Re: Polskie obozy koncentracyjne i gulagi 29.10.06, 08:48 oppelner_os napisał: > www.wprost.pl/ar/?O=12571 Sam sobie teraz udowodniles ze twoje wczesniejsze wpisly sa nie spojne i nie ligiczne bo pomimo tego czego oczekujesz, Polacy jednak pisza o polskich obozach. Caly ten watek jest szutcznie dmuchany na potrzeby niemieckiej propagandy i celow politycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Polskie obozy koncentracyjne i gulagi 29.10.06, 15:17 Co ty nie powiesz? Kolejna brunatna plama w polskiej historii? Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Wypędzenie pozostaje zbrodnią 29.10.06, 00:56 katowice.naszemiasto.pl/wydarzenia/484021.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: nie uważam tak, to Niemcy zami są winni IP: *.chello.pl 29.10.06, 09:35 Punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia. Dla na s Polaków było to dobrodziejstwo - nasze społeczeństwo udało się prawie kompletnie uwolnic od huńskiej chołoty. Szkoda że znaleźli się tacy co dla paru groszy ponownie otwarli granicę. Niemcy powinni zrozumieć że czasy bezkarnego rabowania innych się skończyły i trzeba wziąć się do roboty! Jeszcze jedno czy na tym forum ma dojść do bicia rekordu Ginessa? Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os To Polacy na Slasku zachowywali sie jak Hunowie 29.10.06, 15:33 Zamiast zebrac, wezcie sie wreszcie do uczciwej roboty, bo juz caly swiat sie z was smieje. Oddajcie, to co bezprawnie zagrabiliscie. Wlasnosc prywatna jest swieta i nienaruszalna, czego zdaje sie Polacy nie rozumieja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: To Polacy na Slasku zachowywali sie jak Hunow IP: 217.197.79.* 29.10.06, 16:40 oppelner_os napisał: > Zamiast zebrac, wezcie sie wreszcie do uczciwej roboty, bo juz caly swiat sie z > was smieje. Oddajcie, to co bezprawnie zagrabiliscie. > Wlasnosc prywatna jest swieta i nienaruszalna, czego zdaje sie Polacy nie rozum > ieja. A co za malo macie placu? A moze dla nowej czystej rasy nordyckiej potrzebujecie przestrzeni zyciowej??? heeee wiadomosci.o2.pl/?s=513&t=7663 Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: To Polacy na Slasku zachowywali sie jak Hunow 29.10.06, 16:59 My chcemy tylko to, co jest lub bylo nasze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: Ślązacy uczciwy naród wybrany? Bajki! IP: *.chello.pl 29.10.06, 18:17 My też! przypominam że Ałowianie zajmowali tereny łącznie z Berlinem. Kiedy więc uczciwi Niemcy stamtąd się wyniosą? Ja czekam, na razie na rakietę antyleopard do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Nie wszyscy Slowianie sa Polakami 29.10.06, 19:00 A kto tam byl przed Slowianami? Moze jednak Germanie? Zapomnieliscie jak to wysiedlaliscie w 1945 Luzyczan za Odre? Krotka macie pamiec! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: To Polacy na Slasku zachowywali sie jak Hunow IP: 217.197.79.* 29.10.06, 18:39 Slask historycznie nie jest niemiecki. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: To Polacy na Slasku zachowywali sie jak Hunow 29.10.06, 19:01 Polski tez nie jest. Najwieksze prawa do Slaska maja Czechy! Niemcy nigdy nie zrzekly sie Slaska na rzecz Polski a Rzesza Niemiecka tez nie zostala zlikwidowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: To Polacy na Slasku zachowywali sie jak Hunow IP: *.chello.pl 29.10.06, 19:25 No to najwyższa pora to zrobić. Może mnie się jeszcze to uda! Chciałbym mieć pomnik z napisem "Temu co wykończył ostaniego szwaba" Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: To Polacy na Slasku zachowywali sie jak Hunow 29.10.06, 19:27 Oj naiwny, naiwny, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: To Polacy na Slasku zachowywali sie jak Hunow IP: 217.197.79.* 29.10.06, 20:00 oppelner_os napisał: > Niemcy nigdy nie zrzekly sie Slaska na rzecz Polski a Rzesza Niemiecka tez nie > zostala zlikwidowana. Rzesza Niemiecka juz dawno nie istnieje o czym koles piszesz? Hmm Niemcy rowniez nie zrzekali sie nigdy Syberii to i Syberia tez jest niemiecka. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: To Polacy na Slasku zachowywali sie jak Hunow 29.10.06, 20:06 Przeczytaj niemiecki Grundgesetz a sam sie przekonasz, ze Niemcy istnieja w granicach z 1937 roku. Nikt nie zlikwidowal Rzeszy. Prusy juz nie istnieja, bo je niestety zlikwidowano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: To Polacy na Slasku zachowywali sie jak Hunow IP: 217.197.79.* 29.10.06, 21:08 Jezeli nie istnieje dzisiaj nie swiadczy to ze musi isniec. Ona nie isnieje fizycznie wcale nie potrzeba jej likwidowac dekretami. Nie ma sie czego oburzac Cesarstwo Rzymskie tez nie istnieje pomimo tego ze nie zostalo zlikwidowane. Cesarstwo Rzymskie tak i Rzesza rozpadlo sie i na ich gruzach powstalo cos nowego, innego to nie swiadczy ze to samo. Nikt nie zabiera Niemca ich wlasnej historii ale przykre jest jezeli wygodnymi dla siebie fragmentami historii uzasadnia sie i buduje wspolczesna ideologie polityczna. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Deutsches Reich 29.10.06, 21:46 1. Es wird daran festgehalten (vgl zB BVerfG, 1956-08-17, 1 BvB 2/51, BVerfGE 5, 85 <126>), daß das Deutsche Reich den Zusammenbruch 1945 überdauert hat und weder mit der Kapitulation noch durch die Ausübung fremder Staatsgewalt in Deutschland durch die Alliierten noch später untergegangen ist; es besitzt nach wie vor Rechtsfähigkeit, ist allerdings als Gesamtstaat mangels Organisation nicht handlungsfähig. 2. Die BRD ist nicht "Rechtsnachfolger" des Deutschen Reiches, sondern als Staat identisch mit dem Staat "Deutsches Reich", - in bezug auf seine räumliche Ausdehnung allerdings "teilidentisch". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Deutsches Reich IP: 217.197.79.* 30.10.06, 08:48 W Polsce rozmawia sie po polsku po niemievcku mozesz pisac sobie w Dojczlandzie. No chyba ze pragniesz zakonczyc rozmowe, powiedz to wyraznie. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Deutsches Reich 30.10.06, 22:38 Chcesz rozmawiac? Sorry nie wiedzialem. Sadzilem, ze jestes kolejnym krzykaczem, jakich tu pelno, na tym forum. Moge pisac po polsku - to nie robi mi zadnej roznicy. Czekam na rzeczowa dyskusje:) Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Deutsches Reich 29.10.06, 21:47 Das Deutsche Reich besitzt nach wie vor Rechtsfähigkeit, ist allerdings als Gesamtstaat mangels Organisation nicht handlungsfähig. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Deutsches Reich 29.10.06, 21:50 In dem Protokoll über die Besatzungszonen in Deutschland und die Verwaltung von Groß-Berlin steht folgender Text: 1. Deutschland wird innerhalb seiner Grenzen, wie sie am 31. Dezember 1937 bestanden, zum Zwecke der Besetzung in vier Zonen eingeteilt, von denen je eine einer der vier Mächte zugewiesen wird, und ein besonderes Berliner Gebiet, das der gemeinsamen Besatzungshoheit der vier Mächte unterworfen wird. Wir hatten danach also vier große Besatzungszonen. * Frankreich (39.000 qkm) * England (97.000 qkm) * USA (116.000 qkm) * Rußland, inkl. die unter polnischer Aufsicht stehenden Verwaltungszonen (121.000 qkm) 1949 wurde dann die Besatzungsinstitution Rest Deutschlands gegründet. Eine Selbstverwaltung der sog. westlichen Alliierten. Diese Besatzungszone (BRD) geht nun 1973 her, und bestimmt sich als (teil-)identisch mit dem Deutschen Reich in den Grenzen von 1937. 1990 einigt sich die DDR-Besatzungszone mit der BRD-Besatzungszone. Und fortan will sich die neue BRDDR-Besatzungszone als vollidentisch mit dem Deutschen Reich sehen. Mit welchem Recht kann sich die Besatzungsinstitution Rest Deutschlands als identisch mit dem Deutschen Reich sehen? Einmal ganz davon abgesehen, daß die "BRD" immer noch nicht das Gebiet ganz Deutschlands erfaßt. (In den von den Alliierten festgelegten Grenzen) Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Deutsches Reich 30.10.06, 05:24 Mam nadzieje, ze potrafisz Jasiu czytac troche po niemiecku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: Deutsches Reich IP: *.chello.pl 30.10.06, 08:34 Owszem ale nie w Polsce. W Polsce to szwaby mają do mnie mówić po ludzku. W obcym kraju staram siędogadać w języku mieszkańców lub neutralnym. Szwabom na to nie pozwala megalomania/głupota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bojkotjasia Re: Deutsches Reich IP: *.dip.t-dialin.net 30.10.06, 09:34 dlaczego nazywasz nas "Szwaby", pollacke_wszech Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Deutsches Reich 31.10.06, 21:17 Gdyby mierzyc glupote, to dla Polakow zabrakloby skali:))) Odpowiedz Link Zgłoś
999s Re: Deutsches Reich 05.11.06, 09:35 Bo widzisz niemiaszku brakuje Ci skali bo po 45 zostaliście po prostu za mało skaliobrowani. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Deutsches Reich 08.11.06, 05:13 Moze to wy, Polacy jestescie rozkalibrowani? Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: To Polacy na Slasku zachowywali sie jak Hunow 29.10.06, 20:09 Kiedy zlikwidowano Rzesze? Prosze o rzeczowa odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aktualny Re: Wypędzenie pozostaje zbrodnią IP: *.dip.t-dialin.net 30.10.06, 09:53 Wypedzenia Niemcow z Niemieckiej Ziemi to aktualny temat! Premier Polski nareszcie przyznal ze 34 % Polski, czyli 1/3 to Niemiecka Ziemia ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Wypędzenie pozostaje zbrodnią IP: 217.197.79.* 30.10.06, 10:05 A w wyniku niemieckiej dzialalnosci po 39r. Polska utracila na wschodzie 50% swoich terenow. Jak Niemcy glupio dzialaja to glupio wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aktualny Re: Wypędzenie pozostaje zbrodnią IP: *.dip.t-dialin.net 30.10.06, 10:44 Litwa,Bialorus i Ukraina to twoim zdaniem zawsze Polska!?? Zapomniales o Zaolziu!! Polska wizja EU! Aktualne przyznanie sie polskiego premiera do nieprawomocnego posiadania 34 % ziemi niemieckiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk Re: Wypędzenie pozostaje zbrodnią IP: 217.197.79.* 30.10.06, 11:09 Tak samo mozna powiedziec ze Slask i Pogorze Sudeckie to twoim zdaniem zawsze Niemcy!?? Zapomniales o Pomorzy!! Niemiecka wizja EU! Ziemie na wschod od Odry nie sa prawowitymi ziemiami niemieckimi. Niemcy zagarneli je w wyniku podbojow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aktualny Re: Wypędzenie pozostaje zbrodnią IP: *.dip.t-dialin.net 30.10.06, 12:48 historyk, Bzdura, Niemcy zasiedlili i zagospodarowli te ziemie w pokoju jnp.Slask, Brandenburg i Pomorze. Inne wersje to polskie falszerstwo historii! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chwd_oplowi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! IP: 217.153.83.* 30.10.06, 13:31 Wiocha. Za Wielka Woda, w Japonii, w Australii, w calym Swiecie ludzie p i e r d o l a kwestie, czy niejakiemu opie od opla z Opola zabrano chalupe, czy Slask jest w polowie polski czy tez w 3% A w ilu jest czeski? Wsteczni glupcy, nudni, bredzacy w malignie ubodzy rozumem. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! 30.10.06, 22:32 Atak? Wezwij lekarza - dobra rada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk Re: Wypędzenie pozostaje zbrodnią IP: 217.197.79.* 30.10.06, 15:35 Indianie amerykanscy dzisiaj zyja w rezerwatach a angole tylko zasiedlali pustynne teremy i zagospodarowywali te ziemie. Jezeli ktos twierdzi ze podbili to falszuje historie. To taka malutka uwaga historyczna i prawda niemiecka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LmaA Re: Wypędzenie pozostaje zbrodnią IP: *.dip.t-dialin.net 30.10.06, 15:45 wypedzenie pozostaje zbrodnia a kradziez 114000 km2 niemieckiej ziemi pozostaje zlodziejstwem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali baba Re: Wypędzenie pozostaje zbrodnią IP: 217.197.79.* 30.10.06, 16:45 Niemcy sami sie skrzywdzili bo prowadzili beznadziejna polityke. Dzisiaj maja pretensie do wszystkich tylko nie do siebie. Gość portalu: LmaA napisał(a): > wypedzenie pozostaje zbrodnia Sami wypedzali przyszla kolej i na nich > a kradziez 114000 km2 niemieckiej ziemi pozostaje zlodziejstwem! Sami kradli nie tylko ziemie ale wszystko co sie dalo no i zostali okradzeni. Jednak Bog jest sprawiedliwy i naprawia krzywdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyghajlers_666 Re: Wypędzenie pozostaje zbrodnią IP: *.tvtom.pl 30.10.06, 22:26 Niemcy są fajni. Okradano ich wiekami! No i pewnego dnia wzieli odwet: powyrywali zydkom zlote zeby, zeby za to zbudowac IV rzesze... w Ameryce Poludniowej... Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Wypędzenie pozostaje zbrodnią 30.10.06, 22:29 U kogo sie leczysz? Pomysl nad zmiana lekarza, bo ten jest kiepski:))) Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Wypędzenie pozostaje zbrodnią 30.10.06, 22:30 Poki co to Polak jest symbolem zlodzieja w Europie. Caly swiat juz sie na was poznal. Nawet Zydom nie chcecie oddac ich wlasnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: Wypędzenie pozostaje zbrodnią IP: *.chello.pl 31.10.06, 22:03 Jaką my mamy oddać własność Żydom? Skoro to wy ich obrbowaliście, zniszczyliście zabytki,popalili księgi a my mamy oddawać? Przecież to wy się wzbogaciliście. My przyszliśmy do puste place. Co do wypedzeń to się z tobą zgadzam, wypędzaliście ludność Wielkopolski, z Gdyni, z Zamojszczyzny no i z każdego domu który lepiej się prezentował. Przyszli właściciele i złodzieji niemieckich pognali. Sprawiedliwosci stało się zadość, w tej sprawie. Teraz jeszce należłoby przez krematoria przepuścić całą inteligencję niemiecką - nie bedzie tego dużo. Bo Niemcy to żadna inteligencja, raczej prostactwo tak pro forma wyłapie się tych co mają niemiecką szkołę wyższą ukończoną - przy okazji będzie połechtana ich próżność (będzie im miło że wzięto ich za inteligentów) Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Wypędzenie pozostaje zbrodnią 31.10.06, 22:53 Polacy nie chca oddac majatkow zydowskich, wczesniej skonfiskowanych przez nazistow. Tym samym stali sie zlodziejami. Piszesz o polskiej inteligencji? Niemiecka technologia, patenty, jakosc - to najwyzsza swiatowa klasa. Polska inteligencja nie wnosi nic do swiatowej techniki i kultury. Totalne Null! Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Wypędzenie pozostaje zbrodnią 01.11.06, 13:28 Polska sankcjonuje nazistowskie ustawodawstwo w odniesieniu do zydowskich majatkow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasandra Re: Wypędzenie pozostaje zbrodnią IP: 217.197.79.* 01.11.06, 21:45 oppelner_os napisał: > Polacy nie chca oddac majatkow zydowskich, wczesniej skonfiskowanych przez > nazistow. Tym samym stali sie zlodziejami. > Piszesz o polskiej inteligencji? > Niemiecka technologia, patenty, jakosc - to najwyzsza swiatowa klasa. > Polska inteligencja nie wnosi nic do swiatowej techniki i kultury. > Totalne Null! Polska inteligencja nie moze wnosic do swiatowej techniki i kultury bo Niemcy i Ruskie wymordowali kwiat polskiej inteligencji. Dlatego dzisiaj nie ma powodow zeby kochac tak Ruskich jak i Niemcow. Ruskie i Amerykanie jak weszli do Niemiec w 45r, to nie niszczyli niemieckiej inteligencji dlatego miala podstawy do rozwoju w ptrzeciwienstwie do polskiej. W 45r, Ruskim nie zalezalo na tym zeby Polska rosla w sile i byl rowoj. Ich celem bylo podporzadkowanie sobie narodu i praca na rzecz Zwiazku Sowieckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Wypędzenie pozostaje zbrodnią 02.11.06, 05:30 W ciagu ponad 60 lat dorobiliscie sie paru pokolen "inteligentow" i co oni wniesli, chocby przez ostatnie 16-17 lat? W stosunku do ich imponujacej liczby nic nie wniesli. Polska nadal jest skazana na obce know how, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasandra Re: Wypędzenie pozostaje zbrodnią IP: 217.197.79.* 02.11.06, 16:25 Jestes zlosliwy albo niemadry. Dorobku naukowego nie da sie stworzyc w ciagu 16- 17 lat a pozatem ilosc nie swiadczy jakosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dokasandera Re: Wypędzenie pozostaje zbrodnią IP: *.dip.t-dialin.net 02.11.06, 13:52 Jaruzelski mieszka w domu, ktory nalezy prawnie " amerykaninowi polskiego pochodzenia, wyznania mojzeszowego ". Ten dom nalezal ponoc do PRL, ktora sprzedala go generalowi. PRL przywlaszczyla go tak samo, jak 114 000 km2 niemieckich Ziem! Sad w NY nakazuje zwrot domu spadkobiercom. Zobaczymy co bedzie ! To dopiero poczatek! Powiernictwo Pruskie tez bedzie skarzyc w NY. W tym ziemiach i dobytku zarekwirowanym przez PRL jest tez sporo majatku zydowskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasandra Re: Wypędzenie pozostaje zbrodnią IP: 217.197.79.* 02.11.06, 16:29 Zydom nalezy zwrocic wszystko to co zostalo im zrabowane ale Niemcom absolutnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: Wypędzenie pozostaje zbrodnią IP: *.chello.pl 02.11.06, 20:44 Powiedz to Niemcom oni zabrali mieszkania, zawartość i życie i nie powiadomili spadobierców. Uważasz że przez 50 lat wśrodku Warszawy miały stać wypalone ruiny. Zobacz www.tygodnik-zamojski.pl w dziale historia tam jest pamiętnik - przeczytaj co się działo z budynkami pożydowskimi.bieżący numer i poprzednie też co drugi. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Wypędzenie pozostaje zbrodnią 05.11.06, 14:12 Dlaczego Zydzi (potomkowie) nie mogli przez te 50 lat odzyskac tych ruin? Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Wypędzenie pozostaje zbrodnią 30.10.06, 22:32 Niezbyt udane to porownanie:))) To Polacy zagarneli zagospodarowane niemieckie ziemie. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Wypędzenie pozostaje zbrodnią 30.10.06, 22:35 Komu niby Niemcy zagrabili te ziemie? Polakom? Czy byly jakies polsko.niemieckie wojny o Slask? Kazimierz Wielki sam i dobrowolnie zrzekl sie praw do Slaska, po wsze czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
999s Re: Wypędzenie pozostaje zbrodnią 05.11.06, 09:38 Ziemie na wschód od Łaby i Saali są wynikiem "niemiaszkowsko-nadludzkich" podbojów. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Bo tak wlasnie jest:) 30.10.06, 22:36 Nie da sie zaprzeczyc faktom historycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freud Re: Bo tak wlasnie jest:) IP: 217.153.83.* 02.11.06, 08:30 To jest schizofrenia, kolego, sam ze sobą rozmawiasz. Odpowiedz Link Zgłoś
kolumb4601 wylegarnia tchorzy jatrzacych 02.11.06, 19:42 Operatorze – nie pora na sen zimowy. Mimo obnizenia temperatury na zewnatrz, spac moga tylko niedzwiedzie. Niejaka sklonowana menda na TYM forum rzyga jadem nienawisci, lamiac wszelkie zasady dialogu. DOWODY: Autor: Gość: historyk IP: 217.197.79.* Autor: Gość: kasandra IP: 217.197.79.* Autor: Gość: lala IP: 217.197.79.* Autor: Gość: jajco IP: 217.197.79.* Autor: Gość: chryzantema zlocis IP: 217.197.79.* Autor: Gość: narcyz IP: 217.197.79.* Autor: Gość: bingo IP: 217.197.79.* Autor: Gość: Grazyna IP: 217.197.79.* Autor: Gość: wspomnienie IP: 217.197.79.* Autor: Gość: benek IP: 217.197.79.* Autor: Gość: 1945 IP: 217.197.79.* Autor: Gość: pryk IP: 217.197.79.* Autor: Gość: aa IP: 217.197.79.* Autor: Gość: Zuzanna IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* Autor: Gość: alazik IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* Autor: Gość: Franek IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* Autor: Gość: 111 IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* Autor: Gość: helmut IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* Autor: Gość: ha ha ha IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: wylegarnia tchorzy jatrzacych IP: *.chello.pl 02.11.06, 20:45 A ja myślałem że szlezjerów jest tak dużo a to jeden psychiczny z administracji punktu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bojkotjasia Re: wylegarnia tchorzy jatrzacych IP: *.dip.t-dialin.net 02.11.06, 21:02 nie jasio, to nie jest "Schlesier". To ty jestes jasio_pyskacz polskiwszech! nie udawaj gnido tchorzliwa ! Chcialbys ten post do tylu przesunac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do _kolumba4601 Re: wylegarnia tchorzy jatrzacych IP: *.dip.t-dialin.net 02.11.06, 21:04 Kolumb ty wykryles jasia! Powazanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasandra Re: wylegarnia tchorzy jatrzacych IP: 217.197.79.* 02.11.06, 21:38 Zastanawiam sie kolumbie kim ty jestes skoro tak latwo przyszlo ci ustalic kto jatrzy nieniawiscia i lamie wszelkie zasady dyskusji? Ciekawam jestem twojego zdania o niejakim oppppelnerze. Zaloze sie ze to gosciu o wszelkich cnotach. No i ze dyskutowac potrafia jedynie co maja racje. Nie rozumie tez do czego potrzeby jest tobie tzw.'operator' moze miales na mysli cenzora zeby obudzil sie ze snu i skasowal brzydkie w/g ciebie wpisy i zostawil wszystkie ladne no takie lukrowane. Smieszny jestes dawno nie czytalam tak durnego wpisu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble Re: wylegarnia tchorzy jatrzacych IP: *.dip.t-dialin.net 02.11.06, 22:21 masz czelnosc sie odzywac lumpie nienawistny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasandra Re: wylegarnia tchorzy jatrzacych IP: 217.197.79.* 02.11.06, 22:42 Gość portalu: bleble napisał(a): > masz czelnosc sie odzywac lumpie nienawistny! No a gdzie maniery???? Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: wylegarnia tchorzy jatrzacych 02.11.06, 23:16 Maniery? Ktory Polak je ma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasandra Re: wylegarnia tchorzy jatrzacych IP: 217.197.79.* 02.11.06, 23:34 Maniery? Ktory Niemiec je ma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kukluksklan Re: wylegarnia tchorzy jatrzacych IP: 217.153.83.* 03.11.06, 07:48 Opel, ja jestem daleki od narodowego nadymania sie, nie potrzebuje prestizu, ale powiedz (napisz): po co ci te napinki, ktore prowokujesz? Nie pisz tylko, ze chcesz rzeczowo dyskutowac, bo wiesz o tym, ze ja wiem, ze to nieprawda. Rajcuje cie to? Zaczynanie kazdego tematu jakas zawoalowana zaczepka w rodzaju zwiazku frazeologicznego "polacy"+"zlodzieje" etc. Wedlug mnie to jest jakis kompleks, rodzaj manii, natrectwa? Nie realizujesz sie w inny sposob? Obsesjonat? Tak czy siak mam cie w d u p i e ;) Cierp w samotnosci. P.s. Sam sobie odpowiadasz, uzywasz proxy, ciagniesz w sztuczny sposob watki... naprawde dziwaczne. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kolumb4601 Re: wylegarnia tchorzy jatrzacych-drugi egz 03.11.06, 13:20 Merytorycznie OK. tylko czemu nie we wlasnym imieniu??? Autor: Gość: kl IP: 217.153.83.* Data: 02.11.06, 08:26 Autor: Gość: kukluksklan IP: 217.153.83.* Data: 03.11.06, 07:48 Ile niemieckich ofiar jest w Twojej rodzinie? Autor: Gość: helmuth. IP: 217.153.83.* Data: 30.10.06, 13:36 wzdycham za heimatem... Autor: Gość: nostalgia IP: 217.153.83.* Data: 31.10.06, 11:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2006 Re: wylegarnia tchorzy jatrzacych IP: 217.197.79.* 04.11.06, 13:13 Gość portalu: kukluksklan napisał(a): Ja tez zastanawialem sie jakimi pobutkami kieruje sie ten oppelner prowokujac na roznych polskich forach? Doszedlem do wniosku ze on reprezentuje okreslone kregi spoleczenstwa nie niemieckiego a slaskiego. Bo to wlasnie niektorzy Slazacy za wszelka cene pragna byc Niemcami do bolu. Im nie wystarcza ze mowia po niemiecku i mieszkaja w Niemczech oni potrzebuja wykazac sie. Udowodnic na forach ze nieistnieje mozliwosc porozumienia sie Niemcow i Polakow bo to byloby na ich niekorzysc. Podobnie zreszta bylo z komunistami. Komunizm zeby isnial musial miec wroga klasowego bez tego wroga nie mial racji bytu. Na wroga zwalalo sie rozne kleski urodzaju i nie urodzaju zamiast rzetelna praca dochodzic do celu. Za PRL-u uchowal sie taki dowcip: Co sie zbiera w czasie zniw? odp. egzekutywa albo plenum partii zamiast zboze z pola. Dlatego tego oppelnera nalezy olac bo to komunistyczno-nacjonalistyczny oszolom, popapraniec. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: wylegarnia tchorzy jatrzacych 05.11.06, 14:14 Nic madrego nie napisales (kasandra?) kloniku! Niemiec nie musi udowadniac swojej niemieckosci! Odpowiedz Link Zgłoś