Gość: kaz IP: *.atol.com.pl 07.01.03, 19:16 "Gomborwicz Show" trwa... a glowni aktorzy nie daja za wygrana :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dizel Re: Zamieszanie prawne wokół Tesco IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 07.01.03, 19:27 Nie popadajmy w skrajny optymizm... Przecież od samego początku wiadomo było, że REAL bedzie się bronil zębami i pazurami przed konkurencją a że ma tu kilka kontaktów (w końcu w ciągu kilkuletniej działalności mieli czas na ich nawiązanie) dzięki którym potrafi skutecznie zablokować jakikolwiek przejaw ogranizcania ich dochodów. Tak więc powodzenia TESCO w walce z wiatrakami i obyście doprowadzili do przełamania hegemonii REAL'a na opolskiej ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Go Re: Zamieszanie wokół Tesco IP: 213.25.85.* 07.01.03, 20:22 Ale przecież tego REALA broni obecna a nie była władza .Noo chyba ,że Kowalski był tajnym współpracownikiem Pogana i Synowca . Czego wykluczyć się nie da. Cuuuudne miasto a jeszcze cuuudowniejsi lokalni pseudo politycy. Już widzę obrońców Kowalskiego jak dostają wypieków, ale może niesłusznie chcecie się pienić na powyższe stwierdzenia.Zastanówcie się spokojnie , czyż to właśnie tak nie wygląda???? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QQRYQ To nie zamieszanie - tylko s... w banie IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.03, 20:29 Niech się stanie TESCO! Można zrobić 25 klonów Kowalskiego i obsadzić całą Radę zacną osobą jego! Można zrobić kupę ... innych rzeczy! - Jakich? To powie Kowalski, jak się wyleczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Worek Kowalski to konfident z Izraela IP: 213.17.147.* 07.01.03, 21:27 Kowalskim keruje wywiad Izraela ktory broni interesow Reala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aro Re: Zamieszanie prawne wokół Tesco IP: redhatserver:* / 192.168.1.* 07.01.03, 21:33 ...- Opierając się na niej, stwierdzam, że tak długo, jak w miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego nie założono budowy hipermarketu, tak długo nie można zacząć takiej inwestycji - twierdzi radny. - Na dodatek, jeśli zakup został dokonany po 15 marca 2001 roku (Tesco kupiło teren poprzez Zachodniopomorskie Towarzystwo Nieruchomości w sierpniu 2001 r.), nie można się domagać żadnego odszkodowania od miasta.... Czy ten czlowiek ma w ogole pojecie o czy mowi? Cala ta dyskusja przypomina mi rzucaniem grochem o sciane. Jakich nie uzyto by argumentow Pan K. i tak wie swoje...."siedzi i zawija sreberka". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guru Re: Styl Pana Walkowskiego IP: *.punkt.pl 07.01.03, 22:00 Styl Pana Walkowskiego z TESCO przypomina jako żywo popisy tuzów opolskiej polityki Synowca,Szteligi czy Diakonowa, kiedy wali im się misterna konstrukcja własnych wyobrażeń zaczynają atakować ludzi. Winni są wszyscy a zwłaszcza Kowalski. Szefom TESCO radzę wymianę ekipy do rozmów z miastem wasza firma jest potrzebna w Opolu tylko nie budujcie ludzim na głowach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Styl Pana Walkowskiego IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.03, 22:17 Gość portalu: Guru napisał(a): Kto komu buduje na glowie...??? Przejedz sie w tamto miejsce i poogladaj..ja zadalem sobie ten trud.. jak dla mnie pustkowie..ale sorry z centrum to ma niewiele wspolnego ..w dodatku teraz jest tam spokoj bo sa stroze a jak tesco sobie pojdzie to co?? masz pomysl jak wykorzystac ten teren bo nie wiem czy znajdzie sie tak wielu chetnych zeby zagospodarowac..teren bo fabryce mebli!...w scislym centrum maja problemy bo nikt nie chce najmowac lokali a co dopiero tam.. Kowalski jak zawsze robi szum..bo musi byc glosno wokol niego..facet naprawde nie ma wazniejszych spraw na glowie ..jak juz sie pojawil inwestor to zamiast wykorzystac go na maksa to rzuca mu sie klody...maja mozliwosc miec za darmo w miare przebudowana ozimska , moze nawet z wiaduktem cos sie uda ..ale nie!!a i tak wczesniej czy pozniej beda musieli zrobic remonty ciekawy jestem skad kowalski wezmie kase???? Ja na miejscu Tesco zrobil bym tak: 1.jak mnie nie chca to nie ..zrobil bym wszystkim kuku i wybudowal to centrum logistyczne...nie chca sie dogadac..to nie..ciekawe co wtedy Kowalski wymysli???:)))) p.s. a tak wogole to zalosne staja sie zmiany w ekspertyzach..bo albo Zembaczynski i Kowalski maja nieudolnych wspolpracownikow, albo...sami tak kreca.. ale to niezdecydowanie i zmiany zdania co kilka dni swiadczy o niczym inynym jak o nieudolnosci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszcz Re: Styl Pana Walkowskiego IP: 213.17.147.* 07.01.03, 22:52 słuszna opinia. To zaczyna być już zatrważające. Ludzie,których wprowadził Pan Z do władz miasta jego rozwój interesuje w najmniejszym stopniu. Boję się, naprwdę boję się, że wspominać będziemy jeszcze SLD. Kradli i kradną no bo który lewicowiec się oprze, ale coś w mieście robili. A ekipa Z wymyśla co by wstrzymać/obwodnica/,zakopać/basen/, zostawić/beton na pl Kopernika/, usunąć/ogródki z rynku/ no i oczywiście wywalić TESCO. Oj przydałoby się im to centrum logistyczne oj przydało, zresztą ludziom też skoro tak gremialnie na nich głosowali.Ile jeszcze trzeba szkód by naród zaczął kierować się rozsądkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiu Re: Styl Pana Walkowskiego IP: *.uni.opole.pl 08.01.03, 08:13 Popieram opinię by nowe włdze wreszcie zajeły sie czymś pozytecznym dla miasta. Skoro ludzie chcą (jest drugi potrzebny w zasięgu każdego)TESCO to niech będzie. Mieszkam w pobliżu i nie widzę by był tak uciążliwy. Real jest monopolista i ktos go w nowych władzach popiera dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiu Re: Styl Pana Walkowskiego IP: *.uni.opole.pl 08.01.03, 08:13 Popieram opinię by nowe włdze wreszcie zajeły sie czymś pozytecznym dla miasta. Skoro ludzie chcą (jest drugi potrzebny w zasięgu każdego)TESCO to niech będzie. Mieszkam w pobliżu i nie widzę by był tak uciążliwy. Real jest monopolista i ktos go w nowych władzach popiera dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Jasia Re: Zamieszanie prawne wokół Tesco IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.03, 22:20 Jasiu wróć do szkoły.Wszyscy twoi znajomi wiedzą,że masz kłopoty z czytaniem(nie mówiąc o myśleniu).Proszę Cię, zostaw tę trudną pracę innym, a ty zajmij się znowu produkowaniem petard. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komarek Re: Zamieszanie prawne wokół Tesco IP: *.punkt.pl 08.01.03, 00:50 Nigdy nie narzekałem na wzrok, ale jakoś nie mogę się w tym artykule dopatrzeć autorstwa tej znamienitej opinii. A bez tego ta opinia jest warta mniej więcej tyle co kaganiec po zdechłym psie. (Przepraszam wszystkie czworonogi - mam przecież dla nich więcej szacunku niż dla niektórych dwunożnych) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek A wiec REFERENDUM ? IP: *.arcor-ip.net 08.01.03, 02:29 Poniewaz WSZYSTKIE opinie do tego artykulu byly za Tesco , to proponuje zrobic referendum w tej sprawie. Wiele sie wtedy wyjasni , a prawica ( na ktora glosowalem ) uslyszy glos wyborcy , bo cos sie zagalopowali broniac nas przed "hydra" Tesco. A swoja droga nie rozumiem stwierdzenia Pana Prezydenta , ze " nie podejmie sie zadnych inwestycji , ktore nie przedloza sie na miejsca pracy".... Czy Urzad Miasta Opola to juz dubluje Urzad Pracy? Myslalem ze kompetencje sa inne. Chyba ze pod pojeciem "inwestycja pracochlonna" kryje sie rozbudowa aparatu aministracyjnego UM tak , by jak najwiecej Opolan mialo w nim zatrudnienie :-)))) T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Też Opolanin Re: Zamieszanie prawne wokół Tesco IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 08.01.03, 08:45 Ten facet Janusz K..ski (szkoda na niego marnować czcionki) faktycznie jest bezrobotnym radnym. Czy jego praca polega tylko na tym żeby walczyć z TESCO i za to bierze niezłą kasę??? Przecież w mieście jest jeszcze tyle tematów do załatwienia, w których pan Kowalski mógłby się wykazać swoimi "zdolnościami", ale NIE, facet się k....a uparł jak osioł żeby drążyć i drąży. Ale to może być jego zgubą - i dobrze. Nie można spokojnie przeczytać Wyborczej żeby nie natknąć się na nowe pomysły - w większości nietrafione - tego pana, czy tak już będzie do końca jego kadencji? Oby NIEEEE!!! JESTEM PRZECIWNIKIEM P. Kowalskiego I NIE POPIERAM JEGO POMYSŁÓW!!!!!! . Jeżeli też tak myślicie napiszcie to zdanie. Życzę panu REAL,-nych pomysłów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezorientowany Czy ktoś mi wyjaśni...? IP: 213.17.147.* 08.01.03, 08:46 Może ktoś mi wyjaśni co się stało z tym molochem betonowym na pl Kopernika? Właściciel zabankrutował czy co?A cała ta afera o TESCO jest śmieszna po co się buntować skoro maja takich prawników że mogą hipermarket w Ratuszu zbudować a z gabinetu Prezydenta zrobić toaletę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Zamieszanie prawne wokół Tesco IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 08.01.03, 10:32 Moze powolac radcow prawnych z Ukrainy i oni wydadza rozstrzygajaca opinie o budowie TESCO w Opolu, Oj Panowie Panowie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Zamieszanie prawne wokół Tesco IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 08.01.03, 10:38 Ppopieram Pana `Tez Opolanin` - Niech Pan Kowalski powalczy z tymi nieudacznikami co wystawili betonowa Kwtatere / a moze to nowy Ratusz Pana Prezydenta - tak nagle wszystko ucichlo / tu jest o co powalczyc Panie Kowalski a TESCO pozostaw prawnikom tym z Ukrainy takze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linda TESCO to jest to! Kowalski won za Don! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.03, 12:28 Co ten Kowalski k... wie o TESCO? Co on k... wogóle wie? - To młody dupek jest! Nie chce mi się o nim gadać, bo to zły facet jest! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guru Krótkowidze,krótkomyślni IP: *.punkt.pl 08.01.03, 12:56 Zaglądnołem tu po kilkunastu godzinach i co widzę? Ci którzy tu się wypowiadają mają w większości wiele wspólnych cech po pierwsze "wierzący" we własne urojenia, po drugie krótkowidze widzący tylko to co przed nosem o procesie myślenia zmilczę. Konkurencja na pewno przyniosłaby dobry skutek jak chce i pragnie p. Olszewski z NTO ja też chciałbym wierzyć, ale jak pisał mistrz Herbert "Zanim zgłosimy akces trzeba pilnie badać kształt...rytuał...oficjalne kolory nikczemny rytuał pogrzebów" Reprezentant TESCO pokazuje że nie obce są mu tubylcze zwyczaje Skoro więc wiadomo że SLD-owska sitwa obłowiła się na REALU. Czyli wszyscy wiedzą jakie są zasady gry, to idę o zakład o "wszystkie pieniądze" że po powstaniu TESCO dogada się z REALEM co do poziomu cen, choćby po to żeby odbić sobie wypłacone łapówki. Marzenia Olszewskiego i Górniaka o kapitaliźmie "Konkurencyjnym" pozostaną marzeniami. Jedyną szansą jest: 1.Kowalski i Zembaczyński ustalają w interesie obywateli reguły, które będą ciężkie ale możliwe do spełnienia. 2.Ogłoszą kto z poprzedników obłowił się na Realu a może i TESCO 3.Wywalą z UM na zbitą buzię wszystkich "beneficjentów" Kiedy książę Zygmunt(Stary) został na krótko władcą Śląska (ok 1500 do 1505)r.)zaczął rządy od oczyszczenia dróg i miast od złodziei, rabusiów fałszerzy monety itp.Niedługo potem rozpoczoł się piękny rozwój, a Ślązacy byli mu wdzięczni po "wsze czasy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aro Re: Krótkowidze,krótkomyślni IP: redhatserver:* / 192.168.1.* 08.01.03, 16:55 Panie "dalekowzroczny" troche zagalopowal sie pan z tym patrzeniem wstecz..co ma niby Zygmunt Stary do TESCO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komarek Re: Zamieszanie prawne wokół Tesco IP: 80.48.177.* 08.01.03, 13:24 Wobraźmy sobie tylko następujący scenariusz: Na skutek liberum veto jednego radnego i niejednoznaczności przepisów wstrzymuje się proces przygotowań Tesco do budowy hipermarketu. Podejmuje się jeszcze pozorowane i o znaczeniu tylko medialnym próby nakłonienia Tesco do zmiany lokalizacji. Zirytowany inwestor porzuca plan budowy hipermarketu i buduje centrum logistyczne. Nie wykonuje żadnych prac związanych z przebudową ulicy Ozimskiej, a Tiry szczególnie w godzinach szczytu skutecznie tarasują swoją liczną obecnością ruch drogowy na Ozimskiej i Częstochowskiej. Miasto wstrzymuje wydatki inwestycyjne na przebudowę wiaduktów i kieruje środki na nieustające bieżące remonty ul. Ozimskiej, w której liczne dziury i koleiny uniemożliwiają normalny przejazd. Jeden z radnych forsuje jak zwykle w sposób kontrowersyjny pomysł ustawienia na ul. Ozimskiej znaku drogowego: "zakaz wjazdu samochodów ciężarowych"...i nagle budzę się spocony, z kołaczącym sercem, rozglądam się i z ulgą widzę jak właśnie żuraw budowlany nakłada na świeżo postawiony megablaszak uroczo brzmiący napis "Tesco". Miłych zakupów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Zamieszanie prawne wokół Tesco IP: *.punkt.pl 08.01.03, 13:35 Gość portalu: komarek napisał(a): > Wobraźmy sobie tylko następujący scenariusz: Na skutek liberum veto jednego > radnego i niejednoznaczności przepisów wstrzymuje się proces przygotowań Tesco > do budowy hipermarketu. Podejmuje się jeszcze pozorowane i o znaczeniu tylko > medialnym próby nakłonienia Tesco do zmiany lokalizacji. Zirytowany inwestor > porzuca plan budowy hipermarketu i buduje centrum logistyczne. Nie wykonuje > żadnych prac związanych z przebudową ulicy Ozimskiej, a Tiry szczególnie w > godzinach szczytu skutecznie tarasują swoją liczną obecnością ruch drogowy na > Ozimskiej i Częstochowskiej. Miasto wstrzymuje wydatki inwestycyjne na > przebudowę wiaduktów i kieruje środki na nieustające bieżące remonty ul. > Ozimskiej, w której liczne dziury i koleiny uniemożliwiają normalny przejazd. > Jeden z radnych forsuje jak zwykle w sposób kontrowersyjny pomysł ustawienia na > > ul. Ozimskiej znaku drogowego: "zakaz wjazdu samochodów ciężarowych"...i nagle > budzę się spocony, z kołaczącym sercem, rozglądam się i z ulgą widzę jak > właśnie żuraw budowlany nakłada na świeżo postawiony megablaszak uroczo > brzmiący napis "Tesco". Miłych zakupów. A FEE... PANIE WALKOWSKI CZY TO TAK PRZYSTOI POWAŻNEMU CZŁOWIEKOWI PARAĆ SIĘ LITERATURĄ O TAK NISKIM LOCIE. CO DO LOTU PRZYPOMINASZ PAN PEWNEGO ORŁA Z ANGLII A CO DO NAZWISKA PEWNEGO PUŁKOWNIKA Z SB. I TAK NIEŁADNIE I TAK BRZYDKO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komarek Re: Zamieszanie prawne wokół Tesco IP: *.punkt.pl 08.01.03, 18:58 Sorki Jojo! Pudło! Ja nie jestem żaden Walkowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DON PEDRO DO KOMARKA IP: 213.25.85.* 08.01.03, 18:08 Słuchaj kolego ,jeżeli Ty piszesz prywatnie swoje notki - to miło, bo z wieloma Twoimi poglądami zgadzam się i miło Cię czytać.Jeżeli jednak wypisujesz to wszystko służbowo traktując to jako działalność operacyjną to daj spokój bo zdradziło Cię IP. Dziwię się ,że Twoja firma ma tak okazałe gmaszysko na ulicy Korfantego a brak policji środków na system zabezpieczający . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komarek Re: DO KOMARKA IP: *.punkt.pl 08.01.03, 19:39 Dzięki, że Ci się czasem podoba. Najczęściej pisuję w domu, ale zdarza mi się korzystać i z innych serwerów. Jeśli masz wątpliwości co do czystości moich intencji, to albo nie czytaj moich komentarzy albo "miej serce i patrzaj w serce". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don Pedro Re: DO KOMARKA IP: 213.25.85.* 08.01.03, 22:32 Uczono mnie w domu, że należy każdemu dawać szansę, więc "patrzę Ci w serce". Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szafa Re: Zamieszanie prawne wokół Tesco IP: PLGORT* / *.internetia.opole.pl 08.01.03, 16:25 Z bólem obserwuję, jak znowu oddala się szansa na dokonywanie zakupów w ludzkich warunkach. Czyżbyśmy byli skazani tylko na monopol wiecznie zapchanego, przepędzającego tłumy Real'a ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaTESCOwicz W SOBOTĘ W RATUSZU - KABARET ! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.03, 20:12 Gość portalu: szafa napisał(a): > Z bólem obserwuję, jak znowu oddala się szansa na dokonywanie > zakupów w ludzkich warunkach. Czyżbyśmy byli skazani tylko na > monopol wiecznie zapchanego, przepędzającego tłumy Real'a ?? W sobotę jest w ratuszu KOWALSKI-TESCO-SHOW. POSTARAJMY SIĘ O TO ABY NIE TYLKO KAPELA POD DYKTATEM TOW. NAZARCZUKA TAM GRAŁA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabareciarz Re: W SOBOTĘ W RATUSZU - KABARET !(godz.10,00) IP: 213.25.85.* 08.01.03, 22:34 sala nr 49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eugen TESCO jest potrzebne na Ozimskiej! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.03, 12:41 Niech wreszcie skończy się sprawa tego nieszczęsnego Tesco. To takie małomiasteczkowe i prowincjonalne. Standardy i normy dotyczące lokalizacji tego typu obiektów handlowych przewidują, że na każde 40 do 50 tysięcy mieszkańców powinien przypadać jeden tego typu obiekt. Czyli na miasto liczące ok. 130 000 mieszkańców (jest to zarówno maksymalna jak i optymalna liczba) - 3 hipermarkety. I tak chyba miało być: Real, Geant i Tesco. Nad czym tu jeszcze debatować. I po co zlecać jakieś kosztowne ekspertyzy, jak wszystko jasne. Dlaczego niemal jednocześnie powstały u nas 2 podobne markety: Castorama i Obi? Dlaczego już czwarty rok Real jest hiper-monopolistą? Trzeba zapewnić mu zdrową konkurencję, bo wieść gminna niesie, że to kręgi zbliżone do tego ostatniego a nie mieszkańcy, ekolodzy, kupcy, czy inne gildie torpedują plany budowy nowych hipermarketów. I jeszcze jedno. Opole jest małym miastem i teren planowanej budowy Tesco nie jest już jego centrum. Pokrywa się ono raczej z obszarem strefy płatnego parkowania (parkomatów), na której to żaden inwestor jak dotąd nie chce budować hipermarketów! Myślę, że nasi tzw. drobni kupcy - pierwsi kapitaliści z "Placu Balcerowicza" nie dorośli do dzisiejszej rzeczywistości handlowej. Reagują ze strachem, nerwowo, (pełni obaw częściowo słusznych a częściowo nie). Wielu z nich wyznaje zasadę: "lepszy gram handlu niż kilogram innej działalności". Muszą oni niestety zapomnieć o czasach, w których po 2 - 3 latach byli w stanie postawić dom a przed nim dwa niezłe auta -" to se ne vrati" jak mawiają Czesi. Ludzie pracujący za tzw. średnią krajową i po 20 latach nie są w stanie tego standardu osiągnąć, ale nie każdy na szczęście musi. Podsumowując ten krótki wywód, trudno mi oprzeć się jeszcze raz wrażeniu, że za wstrzymaniem inwestycji hipermarketowych w Opolu przemawiają względy, o których nie wspomina się w mediach ani też głośno nie mówi. A jakie? - Każdy wie to dobrze (z wyjątkiem prokuratury)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Analityk. Re: TESCO jest potrzebne na Ozimskiej! IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 09.01.03, 15:02 Panie Eugen, co prawda dawno nie wypowiadałem się na Forum, natomiast całkowicie popieram Pana opinię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eugen TESCO jest potrzebne na Ozimskiej! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.03, 20:11 Gość portalu: Analityk. napisał(a): > Panie Eugen, co prawda dawno nie wypowiadałem się na Forum, natomiast > całkowicie popieram Pana opinię. Szkoda tylko, że ci co prezentują podobne poglądy - a jest ich napewno dużo - mają zbyt mały wpływ na podejmowanie m. in. tego typu decyzji, gdyż nie pchają się do takiego bagna jakim jest polityka zwłaszcza w (o)polskim wydaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sracz Re: Zamieszanie prawne wokół Tesco IP: *.zwm.punkt.pl / 10.5.16.* 09.01.03, 15:32 KOWALSKI CHUJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Zamieszanie prawne wokół Tesco IP: *.warynskiego.punkt.pl / 192.168.0.* / *.punkt.pl 10.01.03, 09:08 Niektórzy w ratuszu mają zbyt wiele cech zbliżonych do osła, (upur,tępota, itp.) Brak słów,żeby jedna osoba tak mieszała w muzgach innych, czyżby nie wiedzieli co jest dobre a co złe. Jestem za Tesko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pizdeusz II To po co głosowaliście na tego barana??? IP: 213.17.147.* 10.01.03, 09:23 Myśleliście wtedy co? O dupie? Odpowiedz Link Zgłoś