Dodaj do ulubionych

Place zabaw mocno poniszczone

06.06.06, 18:18
Nie wiem kto ostatnio sprawdzał plac zabaw oraz dwa boiska na starym Metalchemie ale wydaje mi się, że nikt. Wszystko pozarastane i mocno przerdzewiałe. Huśtawki bez siedzisk, z ławek pozostała tylko jedna i także zdewastowana. Czasami chodzę tam z wnuczką ale muszę bardzo uważać aby sobie nie zrobiła krzywdy. Od hucznego przed laty oddania placu zabaw wraz z osiedlem, nic do tej pory nie zrobiono a szkoda. Na nowym osiedlu jest plac zabaw, to dlaczego tym nikt się nie opiekuje?
Obserwuj wątek
    • Gość: J.O. Re: Place zabaw mocno poniszczone IP: *.atol.com.pl 06.06.06, 19:17
      Na starym Metalchemie - o ile wiem - plac zabaw leży na terenie Wspólnoty
      Mieszkaniowej. Skoro właściciele mieszkań - rodzice dzieci tam się bawiących -
      wrza z Zarządem Wspólnoty nie dbają o stan tych placów i nie łóżą na ich
      utrzymanie - choć to ich obowiązek, to kto ma to robić ?

Co do remontów placów należących do Gminy Opole, to trochę (?) się Pan
      Pietrucha mija z prawdą. Bardzo ciężko uzyskać zgodę Urzędu Miasta - Wydziału
      Lokalowego "opiekującego" się podwórkami, o zgodę na uruchomienie środków na
      ich remont. Przeżyłem to na własnej skórze........
      Na pokazywany w TVP3-Opole plac zabaw przy ul. Łąkowej starano się o środki od
      prawie roku: może teraz ktoś w końcu ruszy głową. "Władza" chwali się jak może
      nowymi placami - nie zawsze dobrze zlokalizowanymi, o czym wiedzą ich sąsiedzi -
      a remontów starych nie bardzo kwapi się finansować. Niech mi ktoś pokaze w
      budżecie miasta taką pozycję - jest tylko budowa nowych.
    • Gość: 4444 Re: Place zabaw mocno poniszczone IP: *.atol.com.pl 07.06.06, 22:03
      Wystarczy, że ten kto zleca budowę takich placów zabaw podpisze również umowę na
      ich konserwację i nie będzie problemu ze zdewastowanymi placami zabaw. Koszty
      samej umowy konserwacyjnej są nieporównywalnie małe w stosunku do samego kosztu
      wykonania nowego placu zabaw.
      Myślę więc, że warto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka