Gość: rj IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 23:20 ['] ['] ['] za mlody żeby odejść:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Absolwentka 2002 Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 01:05 Wyrazy współczucia dla rodziny z powodu odejścia Wspaniałego Człowieka- Preofesora. Na zawsze pozostanie w naszej pamięci... Jeszcze nie tak dawno zamieniliśmy kilka zdań, kto by przypuszczał, że ostatnich. Bardzo mi smutno :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.ny325.east.verizon.net 29.06.06, 02:15 Mialem z Profesorem wiele spotkan jako student, wiecej z nim, jak innymi... I kiedy to czytam, bardziej dociera do mnie jak wartosciowy byl to facet. Uczelnia stracila klasowego naukowca pracownika administracyjnego. Na zawsze z szacunkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 08:37 Dobrzy ludzie za szybko odchodzą....pozostaje tylko smutek i ogromny żal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Starosta Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 08:39 Ogromny żal i smutek nastał po śmierci Pana profesora...Szanował studentów jak nikt inny, zawsze starał się znaleźć dla studentów czas, wyrozumiały i pełen energii do pracy... NIe mogę uwierzyć w to co się stało...Jedno jest pewne, spotkał mnie duży zaszczyt w poznaniu tak wspaniałej osoby jak profesor L.Kuberski, który z pewnością powinien stać sie wzorem do naśladowania nie tylko przez studentów ale przez całe środowisko uniwersyteckie... Odpowiedz Link Zgłoś
sharleena Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski 29.06.06, 09:32 jak zmarł prof lesiuk to pisaliście to samo bo każda śmierć jest przykra dla żyjacych. ale klinika Gemelli to brzmi nieźle.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 09:35 podobno Lesiuk zmarl na wlasna prosbe, czy to prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 29.06.06, 11:00 do tej pory nie moge pojac dlaczego zycie jest tak niesprawiedliwe, i zabiera nam takich ludzi jak ten czlowiek!! pozadny, pomocny, o dobrym sercu, i wielkich planach!!do niedawna byl moim sasiadem...ale wyprowadzil sie do wybudowanego domu...nalezalo mu sie wszystko co dobre!! ech... Wyrazy wspolczucia dla rodziny!!!!!!!!!! [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: 82.160.19.* 29.06.06, 11:39 Odszedł Profesor ale przede wszystkim odszedł prawdziwy CZŁOWIEK przed Bogiem nie ważny jest tytuł ale całe życie... Jego było piękne [*] Requiescat In Pace Odpowiedz Link Zgłoś
sharleena Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski 29.06.06, 11:43 dobrze że Profesor Marek żyje i inni profesorowie niech żyją! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.elopole.com.pl 29.06.06, 13:06 sharleena Ty chyba nie rozumiesz pewnych spraw. A taka a propo czy kiedykolwiek poznałasz profesora? Odpowiedz Link Zgłoś
sharleena Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski 29.06.06, 13:12 a propo to poznałam bliżej niż ci sie zdaje i to był w porządku człowiek ale takie zbiorowe rysowanie świeczek w necie i opłakiwanie, Requiescat in Pace itp uważam za emocjonalny ekshibicjonizm i pretensjonalną wulgarność. śmierć przychodzi po każdego i nie ma co z tego robic afery. pisanie że: 'odszedł za wcześnie' to przecież paranoja apropo. a kiedy zmarł fantasttyczny profesor Kaczmarek to poszłam zapalic świeczkę na grobie bo netu jeszcze nie było. czego i wam życzę. i dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 29.06.06, 14:46 Sharleena - przesadzasz, ale masz prawo mieć swoje zdanie i ja je szanuję .Uważam jednak, ze nie ma nic złego w tym że ludzie w takich sutuacjach jak ta chcą się dzielić swoimi wspomnieniami, opiniami itp.Najwyraźniej jest nam to potrzebne ,a net nam to ułatwia.Jest to narzędzie nie tylko do "zwalczania", pseudokrytyki ale też do swobodnej wymiany myśli.Cieszę się że dobra opinia o Leszku nie jest odosobniona.Znałam leszka, szanowałam jak inni - bo było za co...To był skromny,dobry, wrażliwy człowiek , który wiedział że nie jest na tym świecie sam, pracował i żył dla innych a potem dla siebie.A skoro go znałaś ....to cóż tu można wiecej Ci powiedzieć.Pożegnajmy go.....łezka sie w oku kreci....szkoda.....wielka szkoda...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IRENA Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 29.06.06, 14:51 Mądre słowa !!!!ALE JA DALEJ NIE MOGĘ W TO UWIERZYĆ !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.osti.pl / 80.51.194.* 04.07.06, 01:09 Wspaniały człowiek. Wielka szkoda. Serbołużyczanie mają mu co zawdziędzać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosi Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.06, 16:03 Jest mi niezmiernie przykro! I niech ta śmierć nas czegoś nauczy: czy nie zapłacił tak wielkiej ceny za parę lat ciężkiej pracy, stresu i oddania?! Odpowiedz Link Zgłoś
sharleena Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski 29.06.06, 16:08 ale czego niby ma ta smierć nas nauczyć - żeby sie nie angażowac w pracę? człowiek był klasycznym zawalowcem, pewnie niewłaściwie się odzywiał, że miał nadwage to było widać - nie wiem jak z fajkami i gorzałką, nie uprawiał sportów to i serducho nie wytrzymało - tak bywa i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymek Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 29.06.06, 16:24 Nie wiem kim jesteś - ale jestem pewien że nie znałaś tego człowieka !!!! Nie rozumie dlaczego piszesz o swoich "domniemaniach". Pomyliłaś( bądz pomyliłeś pokoje)- zmień wątek.Nic tu po Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
sharleena Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski 29.06.06, 16:28 załóż bloga szymku i tam się rządź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymek Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 29.06.06, 16:39 Wezmę Twoja radę pod uwagę. A Ty zastanów sie nad tym : co piszesz, kiedy , do kogo i w jakim celu.Taka chwila refleksji - zrób coś dla siebie.Nie jest to przejaw złosliwości skierowany do Ciebie.Podskurnie czuję ze Cie coś gnębi i być może to COŚ tak Cie nastawia do ludzi, świata,itp.Pozdrawiam( musze opuścić komputer) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Starosta Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 20:16 sharleena - kobieto albo masz porblemy z własną osobowością albo nie możesz znaleźć akceptacji wśród ludzi dlatego napinasz się na internecie bez jakiegokolwiek sensu! Uszanuj to co ludzie piszą,ponieważ taka ich wola a ty nie bedziesz tego podważać bo to są ich prywatne uczucia i odczucia. Zapominasz w tym wszystkim,że chodzi o uczcenie pamięcią CZŁOWIEKA bez względu na to czy był profesorem czy kimkolwiek innym. Masz wielkie pretensje i jakieś "ale", daj sobie na wstrzymanie , wrzuć główkę pod zimna wodę i załóż swoją stronę,gdzie będziesz pisać co inni mają robić i jak się zachowywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 20:26 o jej to wszystko z powodu dowcipnego skojarzenia do Prof. Marka ? Prof. zyje i ma sie dobrze. I jest ok. Niez zyje ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.06, 21:43 Rety... A wydawało się że on, taki pełen energii człowie przeżyje jeszcze wiele, wiele lat... Szkoda tak dobrego, wyrozumiałego profesora, przy tym świetnego organizatora, który wiele dobrego wnosił do naszego, opolskiego uniwerku, kolejna jasna gwiazda zgasła na zawsze...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutna Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 21:31 Chciałam tylko powiedzieć że jest mi smutno i nie przypuszczałam że choroba profesora będzie miała tak smutny koniec...Nie jestem z Opola ale profesor wykładał również na mojej uczelni w PWSZ w Raciborzu i odbył z nami wiele ciekawych zajęć. Studenci z Raciborza łączą się w bólu z rodziną profesora... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Ratajczyk Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 00:52 Niepowetowana strata. Najszczersze kondolencje. Czuje się jakby odszedł przyjaciel. Wspaniały człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnarozpacz11 Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski 01.07.06, 02:58 No prosze to juz nawet mlodzi profersorowie opuszczaja to upadle miasto za lepszym istnieniem. A tam wciaz rozgrywki personalno polityczne , ludzie jak pieknie zyc tysiace mil od tego bagna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczesciarz Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 13:29 A zyj sobie 1000 km i wiecej ! Badz szczesliwy. My tu tez mamy sie z czego cieszyc, jak ktos chce. Kazdy musi kiedys odejsc. Myslac o prof. Kuberskim dzis zrobilem 15 km na rowerze ! I powiedzialem sobie: dosc przejmowania sie: tkj ! teroz ku.. jo ! Mam gdzies polityke, mistrzostwa swiata, rozwalanie PZPN-u, nie bede sie denerwowal. Powiem jak ten gornik co wrocil s fedrunku: nie bede jod, nie beda piul ino se roz dupna i ide....na forum ! :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Misztal Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 07:50 Modlę się za Pana Profesora. Skłądam szczere kondolencje rodzinie i bliskim. Marek Misztal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Regis Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 10:19 Wielka strata dla Uniwersytetu, wydziału H-P ale i dla Opola. Jeszcze słówko do > sharleena < -> nadwaga? jesteś śmieszna w swoich wielkich pseudo naukowych domniemaniach i wnioskach. ---------------------- Jeszcze jedno - czy wiadomo kiedy jest pogrzeb? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sewery Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 11:32 Wieeeelka szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 04.07.06, 12:22 Też prosze o informacje - kiedy pogrzeb ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 04.07.06, 13:08 Dzwonilem na Uniwersytet - termin jest jeszcze nieznany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 13:27 Pogrzeb prof.Leszka Kuberskiego odbędzie się w najbliższy piątek w Opolu o godz.10.30 na cmentarzu na Półwsi Odpowiedz Link Zgłoś