Dodaj do ulubionych

Odszedł profesor Leszek Kuberski

IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 23:20
['] ['] ['] za mlody żeby odejść:(
Obserwuj wątek
    • Gość: Absolwentka 2002 Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 01:05
      Wyrazy współczucia dla rodziny z powodu odejścia Wspaniałego Człowieka-
      Preofesora. Na zawsze pozostanie w naszej pamięci... Jeszcze nie tak dawno
      zamieniliśmy kilka zdań, kto by przypuszczał, że ostatnich. Bardzo mi smutno :-(
      • Gość: R Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.ny325.east.verizon.net 29.06.06, 02:15
        Mialem z Profesorem wiele spotkan jako student, wiecej z nim, jak innymi... I
        kiedy to czytam, bardziej dociera do mnie jak wartosciowy byl to facet.
        Uczelnia stracila klasowego naukowca pracownika administracyjnego. Na zawsze z
        szacunkiem...
    • Gość: Anna Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 08:37
      Dobrzy ludzie za szybko odchodzą....pozostaje tylko smutek i ogromny żal.
    • Gość: Starosta Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 08:39
      Ogromny żal i smutek nastał po śmierci Pana profesora...Szanował studentów jak
      nikt inny, zawsze starał się znaleźć dla studentów czas, wyrozumiały i pełen
      energii do pracy... NIe mogę uwierzyć w to co się stało...Jedno jest pewne,
      spotkał mnie duży zaszczyt w poznaniu tak wspaniałej osoby jak profesor
      L.Kuberski, który z pewnością powinien stać sie wzorem do naśladowania nie
      tylko przez studentów ale przez całe środowisko uniwersyteckie...
      • sharleena Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski 29.06.06, 09:32
        jak zmarł prof lesiuk to pisaliście to samo bo każda śmierć jest przykra dla
        żyjacych.
        ale klinika Gemelli to brzmi nieźle..
        • Gość: marek Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 09:35
          podobno Lesiuk zmarl na wlasna prosbe, czy to prawda ?
    • Gość: gosc Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 29.06.06, 11:00
      do tej pory nie moge pojac dlaczego zycie jest tak niesprawiedliwe, i zabiera
      nam takich ludzi jak ten czlowiek!! pozadny, pomocny, o dobrym sercu, i
      wielkich planach!!do niedawna byl moim sasiadem...ale wyprowadzil sie do
      wybudowanego domu...nalezalo mu sie wszystko co dobre!! ech...
      Wyrazy wspolczucia dla rodziny!!!!!!!!!!
      [*]
    • Gość: Łukasz Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: 82.160.19.* 29.06.06, 11:39
      Odszedł Profesor ale przede wszystkim odszedł prawdziwy CZŁOWIEK
      przed Bogiem nie ważny jest tytuł ale całe życie...
      Jego było piękne

[*]
      Requiescat In Pace
      • sharleena Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski 29.06.06, 11:43
        dobrze że Profesor Marek żyje
        i inni profesorowie
        niech żyją!
        • Gość: kiki Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.elopole.com.pl 29.06.06, 13:06
          sharleena Ty chyba nie rozumiesz pewnych spraw. A taka a propo czy kiedykolwiek
          poznałasz profesora?
          • sharleena Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski 29.06.06, 13:12
            a propo to poznałam bliżej niż ci sie zdaje i to był w porządku człowiek

ale takie zbiorowe rysowanie świeczek w necie i opłakiwanie, Requiescat in Pace
            itp uważam za emocjonalny ekshibicjonizm i pretensjonalną wulgarność.
            śmierć przychodzi po każdego i nie ma co z tego robic afery.
            pisanie że: 'odszedł za wcześnie' to przecież paranoja

apropo. a kiedy zmarł fantasttyczny profesor Kaczmarek to poszłam zapalic
            świeczkę na grobie bo netu jeszcze nie było. czego i wam życzę. i dobrze.
            • Gość: Majka Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 29.06.06, 14:46
              Sharleena - przesadzasz, ale masz prawo mieć swoje zdanie i ja je
              szanuję .Uważam jednak, ze nie ma nic złego w tym że ludzie w takich sutuacjach
              jak ta chcą się dzielić swoimi wspomnieniami, opiniami itp.Najwyraźniej jest
              nam to potrzebne ,a net nam to ułatwia.Jest to narzędzie nie tylko
              do "zwalczania", pseudokrytyki ale też do swobodnej wymiany myśli.Cieszę się że
              dobra opinia o Leszku nie jest odosobniona.Znałam leszka, szanowałam jak inni -
              bo było za co...To był skromny,dobry, wrażliwy człowiek , który wiedział że nie
              jest na tym świecie sam, pracował i żył dla innych a potem dla siebie.A skoro
              go znałaś ....to cóż tu można wiecej Ci powiedzieć.Pożegnajmy go.....łezka sie
              w oku kreci....szkoda.....wielka szkoda......
              • Gość: IRENA Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 29.06.06, 14:51
                Mądre słowa !!!!ALE JA DALEJ NIE MOGĘ W TO UWIERZYĆ !!!!
      • Gość: Szymon Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.osti.pl / 80.51.194.* 04.07.06, 01:09
        Wspaniały człowiek. Wielka szkoda. Serbołużyczanie mają mu co zawdziędzać.
    • Gość: Rosi Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.06, 16:03
      Jest mi niezmiernie przykro! I niech ta śmierć nas czegoś nauczy: czy nie
      zapłacił tak wielkiej ceny za parę lat ciężkiej pracy, stresu i oddania?!
      • sharleena Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski 29.06.06, 16:08
        ale czego niby ma ta smierć nas nauczyć - żeby sie nie angażowac w pracę?
        człowiek był klasycznym zawalowcem, pewnie niewłaściwie się odzywiał, że miał
        nadwage to było widać - nie wiem jak z fajkami i gorzałką, nie uprawiał sportów
        to i serducho nie wytrzymało - tak bywa
        i tyle
        • Gość: Szymek Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 29.06.06, 16:24
          Nie wiem kim jesteś - ale jestem pewien że nie znałaś tego człowieka !!!!
          Nie rozumie dlaczego piszesz o swoich "domniemaniach". Pomyliłaś( bądz
          pomyliłeś pokoje)- zmień wątek.Nic tu po Tobie.
          • sharleena Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski 29.06.06, 16:28
            załóż bloga szymku i tam się rządź
            • Gość: Szymek Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 29.06.06, 16:39
              Wezmę Twoja radę pod uwagę.
              A Ty zastanów sie nad tym : co piszesz, kiedy , do kogo i w jakim celu.Taka
              chwila refleksji - zrób coś dla siebie.Nie jest to przejaw złosliwości
              skierowany do Ciebie.Podskurnie czuję ze Cie coś gnębi i być może to COŚ tak
              Cie nastawia do ludzi, świata,itp.Pozdrawiam( musze opuścić komputer)
    • Gość: Starosta Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 20:16
      sharleena - kobieto albo masz porblemy z własną osobowością albo nie możesz
      znaleźć akceptacji wśród ludzi dlatego napinasz się na internecie bez
      jakiegokolwiek sensu! Uszanuj to co ludzie piszą,ponieważ taka ich wola a ty
      nie bedziesz tego podważać bo to są ich prywatne uczucia i odczucia. Zapominasz
      w tym wszystkim,że chodzi o uczcenie pamięcią CZŁOWIEKA bez względu na to czy
      był profesorem czy kimkolwiek innym. Masz wielkie pretensje i jakieś "ale", daj
      sobie na wstrzymanie , wrzuć główkę pod zimna wodę i załóż swoją stronę,gdzie
      będziesz pisać co inni mają robić i jak się zachowywać.
      • Gość: marek Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 20:26
        o jej to wszystko z powodu dowcipnego skojarzenia do Prof. Marka ? Prof. zyje i
        ma sie dobrze. I jest ok. Niez zyje !
    • Gość: Maciek Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.06, 21:43
      Rety... A wydawało się że on, taki pełen energii człowie przeżyje jeszcze wiele,
      wiele lat... Szkoda tak dobrego, wyrozumiałego profesora, przy tym świetnego
      organizatora, który wiele dobrego wnosił do naszego, opolskiego uniwerku,
      kolejna jasna gwiazda zgasła na zawsze...:(
    • Gość: smutna Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 21:31
      Chciałam tylko powiedzieć że jest mi smutno i nie przypuszczałam że choroba
      profesora będzie miała tak smutny koniec...Nie jestem z Opola ale profesor
      wykładał również na mojej uczelni w PWSZ w Raciborzu i odbył z nami wiele
      ciekawych zajęć. Studenci z Raciborza łączą się w bólu z rodziną profesora...
    • Gość: Marek Ratajczyk Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 00:52
      Niepowetowana strata. Najszczersze kondolencje. Czuje się jakby odszedł
      przyjaciel. Wspaniały człowiek.
    • czarnarozpacz11 Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski 01.07.06, 02:58
      No prosze to juz nawet mlodzi profersorowie opuszczaja to upadle miasto za
      lepszym istnieniem. A tam wciaz rozgrywki personalno polityczne , ludzie jak
      pieknie zyc tysiace mil od tego bagna.
      • Gość: szczesciarz Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 13:29
        A zyj sobie 1000 km i wiecej ! Badz szczesliwy. My tu tez mamy sie z czego
        cieszyc, jak ktos chce. Kazdy musi kiedys odejsc. Myslac o prof. Kuberskim dzis
        zrobilem 15 km na rowerze ! I powiedzialem sobie: dosc przejmowania sie: tkj !
        teroz ku.. jo ! Mam gdzies polityke, mistrzostwa swiata, rozwalanie PZPN-u,
        nie bede sie denerwowal. Powiem jak ten gornik co wrocil s fedrunku: nie bede
        jod, nie beda piul ino se roz dupna i ide....na forum ! :)))))))
    • Gość: Marek Misztal Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 07:50
      Modlę się za Pana Profesora. Skłądam szczere kondolencje rodzinie i bliskim. Marek Misztal
      • Gość: Regis Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 10:19
        Wielka strata dla Uniwersytetu, wydziału H-P ale i dla Opola.
        Jeszcze słówko do > sharleena < -> nadwaga? jesteś śmieszna w swoich wielkich
        pseudo naukowych domniemaniach i wnioskach.

----------------------
        Jeszcze jedno - czy wiadomo kiedy jest pogrzeb?
        • Gość: Sewery Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 11:32
          Wieeeelka szkoda.
        • Gość: Mariusz Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 04.07.06, 12:22
          Też prosze o informacje - kiedy pogrzeb ?
          • Gość: Janusz Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 04.07.06, 13:08
            Dzwonilem na Uniwersytet - termin jest jeszcze nieznany
            • Gość: Janusz Re: Odszedł profesor Leszek Kuberski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 13:27
              Pogrzeb prof.Leszka Kuberskiego odbędzie się w najbliższy piątek w Opolu o
              godz.10.30 na cmentarzu na Półwsi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka