Gość: Kowalski IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 29.07.06, 02:27 pieknie wypunktowano tego pana, prywate widac na kazdym kroku, dobrze ze wkrotce wybory, oby Opole tym razem wybralo madrzej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mx4 Re: Mówi prezydent Zembaczyński 29.07.06, 06:07 Od pożogi, moru, głodu, wojny i ponownego wyboru Ryszarda Z. zachowaj nas Panie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juhas Re: Mówi prezydent Zembaczyński IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 29.07.06, 06:47 To nie ON. To mieszkańcy To nie ON. To jakiś tam naczelnik jakiegoś tam wydziału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Mówię ja...... IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 29.07.06, 08:47 Prawo, ekologia,dom, rodzina,jakiś naczelnik,normy hałasu.. wszystko jasne.No ale nie ma korupcji, jest za to lobbing.160 zalobbowało na swoją korzyść i siedemset tysięcy mieszkańców województwa dostało w pysk decyzją naczelnika wydziału.Prawo jest po ich stronie to już wiemy jeszcze bez sądu.Prawo zawsze było po stronie protestujących, pardon lobbystów, stąd osiągnięcia prezydenta są mizerniutkie za to budżet mamy kumulacji.Program naprawy miasta jest ambitny, trudny i długofalowy, wymaga przeto do jego realizacji dwóch kadencji.Pierwszej przygotowawczej, drugiej wykonawczej.Przygotowawcza dobiega już końca, nadchodzi wykonawcza.Ale żeby ambitne plany mogły byc wykonane(amfiteatr,muzeum polskiej piosenki,światłowody,centrum logistyczne,most na pylonie,centra handlowe na Partyzanckiej,Malince,Wrocławskiej,lądowisko przy WCM-ie nowe połączone ze szpitalem tunelem transportowym,stadion lekkoatletyczny,hala sportowa, stadion piłkarski i żużlowy,sprowadzenie fok do Opola,zmiana nazwy osiedla ZWM na AK, pomnik zbrojnego podziemia,obwodnica północna,muzeum Odry itd.) to potrzebny jest jeden jedyny człowiek - ich twórca - Ryszard Zembaczyńki.Bo on jest gwarantem lobbystycznego rozwoju miasta i trzeba Go wybrać. A ja perhydrolę.Wszak czy może być jeszcze gorzej? Czy może być jeszcze gorszy kandydat na prezia choć niewielu kwapi się do zgłaszania kandydatur? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z. Rut Re: Mówię ja...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 10:28 Kompromitująca wypowiedż prezydenta. To nie on podjął decyzję tylko naczelnik. W Rosji za caratu, car był cacy i kochał swój naród, tylko urządnicy byli źli, to oni byli źródłem wszelkich nieszczęść. Teraz w Opolu jest tak samo? Bezdecyzyjność, chęć przypodobania się wszystkim, nienarażania się nikomu - to cechy upadającej władzy. Oby! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panathinaikos Re: Mówię ja...... IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 29.07.06, 14:09 hey Behemocik! Masz sporą wiedzę i chwała Ci za to. Przynajmniej jeden zorientowany na tym forum. Jest też wiele rzeczy o których nie wiesz. A ja wiem ;-) Zadałeś pytanie, czy może być jeszcze gorzej? Odpowiadam: może. Może, jeśli Prezydent Zembaczyński nie zostanie wybrany na II-gą kadencję. Powszechnie wiadomo, że I kadencja była przygotowawcza, a II kadencja będzie wykonawcza. Doczekasz się swego mostu na pylonie i światłowodu. M. in. na płacach dla ratuszowych urzędoli zaoszczędził 37 melonów. które mnożą się w banku na terminowych lokatach kroczących. W II kadencji będzie można tym groszem trochę poszaleć dla Opolan. Cieszysz się? Bo ja tak. W I kadencji trochę czasu niestety zabrało posprzątanie stajni. Augiasza :-( A program Prezydenta Zembaczyńskiego jest ambitny i długofalowy. Przecież o tym wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwiejący pylon Re: Mówię ja...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 14:17 Gościu...Gościuniu....Gościeńciuniuniu....wiem,żarzy z nieba,ale....nie pie...chyba,że masz coś u Wielkiego Nieudolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panathinaikos Re: Mówię ja...... IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 29.07.06, 14:45 Spoko, spoczko Siwiejący Pylonie! I'm OK. I'm fine. I have rose sunglasses :-) Wiesz doskonale, że Prezydent najpierw musi się pozbyć Januszka_Ko - autora wielu porażek dla Opola. Jarzysz o czym ja mówię...,lub się domyślasz? Pierwsze kroki zostały zrobione. Na razie zawieszono gostka. I niech tak wisi, wisi jak najdłużej. Dla dobra Opola i jego mieszkańców. Dla Wielkiego Ryszarda mam wielki szacunek, bo wart jest tego. Wiem o czym mówię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiona Re: do panathinaikosa IP: *.atol.com.pl 29.07.06, 23:17 Umiesz liczyć? Jesli prezydent zaoszczędził na płacach 37 mln, to oznacza, że ok. 400 urzedników zarobiło o prawie 100 000 zł mniej każdy, co daje 25 tys. rocznie. Czy zatem pracuja za darmo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rh minus Re: Mówi prezydent Zembaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 08:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ted Re: Mówi prezydent Zembaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 08:46 prezydent nie boi się wyborów bo słucha wyborców nie tylko przed wyborami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin Re: Mówi prezydent Zembaczyński IP: *.atol.com.pl 29.07.06, 09:06 to nie ja byłem Ewą... . skad my to znamy to nie Wielki Ryszard to oni,oni, oni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niech zamilknie! Re: Mówi prezydent Zembaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 13:40 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joey Re: Mówi prezydent Zembaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 16:21 Wogóle to kiedy są wybory, kiedy nowy prezydent?? =D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Mówi prezydent Zembaczyński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 11:53 prezydentem na jesieni zostanie znany były poseł nie zrzeszony, który popiera projekt lądowiska przy wcm i nie daje się wpuszczać swoim doradcom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $$$ Re: Mówi prezydent Zembaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 13:19 Tak jest,przebijmy dno.Tomal na Prezydenta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Mówi prezydent Zembaczyński IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 01.08.06, 09:07 ; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yogi Re: Mówi prezydent Zembaczyński IP: *.wcm.opole.pl 29.07.06, 18:32 Pan RZ mówi: "z tego co wiem, śmigłowiec lądował przy WCM tylko trzy razy w celach ratunkowych". Czyli należy domniemywać, że lądowisko przy WCM-ie miałoby być wg RZ lotniskiem pasażerskim??? Z tego wniosek następujący: 1. Z pacjentem umierającym należy lądować przy WCM bez lądowiska (co chyba jednak zwiększa ryzyko katastrofy) 2. Z pacjentem jeszcze nie umierającym należy lądować dalej, aby zdążył się pogorszyć w czasie transportu do WCM A czy lądowisko będzie za cmentarzem na Wygonowej, na stadionie Gwardii czy przy Urzędzie Wojewódzkim tak naprawdę nie ma większego znaczenia - najwięcej czasu zajmuje przekładanie pacjenta z jednych noszy (helikoptera) na drugie (karetki). I dodatkowo musi być w całą sprawę zaangażowana jedna R-ka. A przecież często jest tak, że wszystkie trzy karetki są w akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Mówi prezydent Zembaczyński IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 30.07.06, 01:40 Masz rację Yogi.Koncepcja lądowiska na Wygonowej to jest chooj nie koncepcja,powiem więcej,to antykoncepcja czyli najpopularniejszy kondom zapobiegający niepożądanym pomysłom.Trzeba kupic ziemię od rolników - koszt niemały.Mieć w zapasie dodatkową erkę jak to opisałeś i to przekładanie ofiary niczym naleśnika na patelni ze śmigłowca do erki i dalej w rejony WCM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Mówi prezydent Zembaczyński IP: *.atol.com.pl 30.07.06, 08:34 Brak zgody na lądowisko przy szpitalu oznacza, ze lądowiska w Opolu nie będzie, bo przecież od przystąpienia do planu zagospodarowania do jego uchwalenia w naszym uroczym mieście mijają 3 lata! Ryszard Zembaczyński: Lokalizacja na terenie WCM nie spełnia wymogów ekologicznych, bo śmigłowce powodowałyby zbyt duży hałas. To dlaczego w planie zagospodarowania (Uchwała nr LVIII/648/06 ) jest zapis: § 5 Ustala się ogólne zasady ochrony środowiska, przyrody i krajobrazu kulturowego obowiązujące na obszarze opracowania planu: 1. zakaz lokalizacji przedsięwzięć mogących znacząco oddziaływać na środowisko wymagających obligatoryjnie sporządzenia raportu oddziaływania na środowisko, z wyłączeniem inwestycji celu publicznego. Lądowisko przy szpitalu jest przedsięwzięciem celu publicznego! Słusznie prezydent stwierdza: Przecież nikt nie będzie wysyłał śmigłowca, jeśli przy szpitalu nie będzie lądowiska. Czyli ladowisko przy Wygonowej i tak nie byłoby uzywane, zeby nie narażać chorego. Helikoptery latałyby do Wrocławia i Gliwic. Chyba właśnie o to prezydentowi chodzi!!! Na koniec mówi: W sprawie lokalizacji lądowiska wypowiedzieli się mieszkańcy, którzy mają do tego prawo. Apeluje więc, wysyłajmy maile do prezydenta, że domagamy sie lądowiska, na adres: prezydent@um.opole.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: decyzol Re: Mówi prezydent Zembaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 11:42 Wysyłanie protestów na protesty do Prezydenta ma niestety umiarkowany sens.Po pierwsze byłaby to woda na młyn Prezia i potwierdzenie jego ulubionego działania, że trzeba poddać analizie,zastanowić się i użyć prawno finansowej inżynierii. Do konsultacji Prezio ma wystarczająco dużo obywateli,wybranych przez obywateli,których zwą, nie wiedzieć niestety dlaczego,RADNYMI. Do konsultacji Prezio ma także zespół własnych fachowców zatrudnionych w Urzędzie,którzy biorą za coś pieniądze.Wreszcie można się posiłkować opiniami i ekspertyzami z zewnątrz. Niestety,ale predzej czy później musi dojść do podjęcia DECYZJI a z tym nasz Prezio ma od początku kadencji zasadniczy problem i w tej sytuacji chodzi nie tylko o lokalizacje lądowiska, ale także o cel strategiczny:by w następnej kadencji Preziem został facet,który nie boi się podjąc decyzji bo interes miasta, jako całości tego wymaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: do decyzola IP: *.atol.com.pl 30.07.06, 15:05 Tytul artykulu: "Lądowiska ratunkowego nie będzie, ale będą znów analizy". Dlatego uwazam, ze trzeba pisac do prezydenta, zeby w "analizie" uwzgldnic równiez stanowisko tych, którzy uwazaja, ze bez ladowiska dla helikopterów nie bedzie rozwijac sie oddzial ratunkowy WCM. Dotacje na zakup sprzetu dostana te szpitale, ktore beda mialy ladowiska. WCM wkrotce bedzie na miare powiatowego Opola, bo kto sie nie rozwija - zostaje w tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: decyzol Re: do decyzola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 15:30 Nie jestem aż tak radykalny.Nie kwestionuję pomysłu by pisać do Prezydenta.Można.Tylko po co.W samym artykule są opinie tak oczywiste i racjonalne,że dalsze dyskusje i "analizy" uważam za nieracjonalne/oczywiście moim zdaniem/.Natomiast w sprawie zasadniczej jestem jak najbardziej radykalny,już i tylko radykalny.Dość przekonywania,dyskutowania,konsultowania i analizowania.Wystarczy.Materiału jest wystarczająco dużo i to o jednoznacznej wymowie.Zatem bez tego Pana w następnej kadencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: do decyzola IP: *.atol.com.pl 31.07.06, 09:12 Moze nie jestes radykalny, ale jestes naiwny. Za wieloma zaniechanymi decyzjami bylo duzo racjonalnych argumentow. Nie byly brane pod uwage, tylko glosy paru krzykaczy (np. carrefour na Malince: konkurencja dla Reala, rewitalizacja zdegradowanego obszaru, Aleja Solidarnosci ulatwiajaca dojazd do WCM, miejsca pracy, rynek zbytu dla lokalnych producentow i uslugodawcow. Oczywiscie, ze zadne analizy nie sa potrzebne, bo jest jasne jak slonce, ze bez ladowiska helikoptery beda wiezc rannych do bardziej oddalonych szpitali, co oznacza mniejsze szanse przezycia. Tylko jak przekonac prezydenta? Mozna podawac racjonalne argumenty na forum. Ale czy prezydent czyta to forum? Po blisko 4 latach widac wyraznie, ze reaguje tylko na protesty podpisane przez setke osob. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Mówi prezydent Zembaczyński IP: *.nll.se 30.07.06, 12:06 Co za glupi k..as! Trzeba mu dac mu kopa w jego spasla d..e przy urnach wyborczych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Mówi prezydent Zembaczyński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 12:09 szkodaże ludzie o takim poziomie mają prawa wyborcze Odpowiedz Link Zgłoś
jawor10 UKAZ CARSKI 30.07.06, 13:27 UKAZ CARSKI W sprawie jakości broni Właściciela Tulskiej Fabryki, Karola Biełogłazowa bić batem i zesłać na roboty do Monastyru, ponieważ podlec ośmielił się dostarczyć Wojsku Ruskiemu muszkiety kiepskiej jakości. Starszego Nadzorcę Wojskowego, Froła Fuksa bić batem i zesłać do Azowa, za stawianie pieczęci na złą broń. Nakazuję Kancelarii Zbrojeniowej w Petersburgu delegować przedstawiciela do Tuły, by dzień i noc pilnował jakości broni. Niech Nadzorcy Wojskowi i ich pomocnicy pilnie baczą, jak kontrola pieczęcie stawia. Jeśli będą mieli wątpliwości, sami niech sprawdzą przez przegląd i strzelanie z dwóch muszkieterów co miesiąc. Strzelać mają, dopóki się nie zepsują. Jeśli pomimo tego wojsko dostanie złą broń, psującą się podczas bitwy, nie oszczędzając bić batami: - właścicielowi fabryki 25 razów i karę pieniężną po jednym czerwieńcu od każdej sztuki, - Starszego Kontrolera Wojskowego bić do nieprzytomności, - Starszego Nadzorcę przenieść do podoficerów, - Nadzorcę uczynić pisarzem, a jego pomocnika pozbawić tygodniowej porcji wódki na okres jednego roku . Nowemu właścicielowi Fabryki Broni, Demidowowi nakazuję urządzić nadzorcom i ich pomocnikom pomieszczenia nie gorsze niż jemu samemu. Jeżeli będą gorsze - niech Demidow nie obraża się - każę obciąć mu głowę. Piotr I Wielki – Car Wszechrusi Piotrogrod 1723r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca Żałujący Niech nie mówi prezydent Zembaczyński, niech spada IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 09:34 i jeszcze pod sąd go za spowodowanie zagrożenia życia ofiar ciężkich wypadków! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: up Re: Niech nie mówi prezydent Zembaczyński, niech IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 11:28 Odpowiedz Link Zgłoś