Dodaj do ulubionych

Moje Opole

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 13:44
Którą część miasta lubicie najbardziej? Ja najbardziej lubię część kolo kościólka na górce. Uniwersytet wykonal naprawde kawal dobrej roboty.
Obserwuj wątek
    • Gość: ka Re: Moje Opole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 12:59
      A ja lubię rynek!
    • Gość: citizen Re: Moje Opole IP: *.centrum.punkt.pl 13.12.06, 20:58
      Ja lubię to miasto, bo jest piękne i mieszka tu dużo wspaniałych ludzi i to oni
      tworzą miasto. Bez wartościowych ludzi miasto może być tylko kupą cegieł.

Najbardziej urokliwe miejsce w Opolu, to oczywiście Wzgórze Uniwersyteckie.
      To czarowne miejsce powoli staje się miejscem kultowym za sprawą JM Rektora
      Stanisława Mirosława Nicieji. On pokazał, że przeszłość, teraźniejszość i
      przyszłość splatają się tu ze sobą na zawsze. A pamięć w kamień wrasta.

To dzięki kreatywnym, zaangażowanym, pełnym entuzjazmu ludziom, Opole stanie
      się jednym z piękniejszych miast w Polsce. Dlatego tu mieszkam, choć Dublinek,
      Londek i Edynburg - czekają.
      Szkoda tylko, że JM Rektor ma taką niechlubną komunistyczną przeszłość -
      [brrrrr!], bo wartościowym człowiekiem jest.
      Zaznaczam, że nie jestem Moniką (dr Danuta Berlińska) i nie jest to laurka dla
      JM Rektora.
      • komol Re: Moje Opole 14.12.06, 15:34
        Czy rzeczywiście jeszcze są tacy w Opolu???
        Dlaczego nie są radnymi czy posłami - chwalcami tego grodu????
    • Gość: bozia Re: Moje Opole IP: *.chello.pl 13.12.06, 22:39
      Opole to małe miasto,może dlatego takie fajne.Ja chyba lubię Krakowską.Nadaje
      miastu fajny charakter.
      • Gość: Gosia Re: Moje Opole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 09:55
        Ja też lubie Opole, jest w sam raz, nie ma takich odleglosci jak w wielkich miastach, ma swoj klimat. Jak gospodarze maista jeszcze bardziej o miasto zadbaja to bedzie perelka. Swoja droga niektore kamieniczki naprawde wygladaja super, ladny jest tez odnowiony budynek LO5 na Kosciuszki.
        • opolak Re: Moje Opole 15.12.06, 10:16
          Zapewne podoba się Wam Plac Kopernika z Kinopleksem i tą badziewiatą resztą,
          plac przy PKP.
          Opole było ładnym miastem 30 lat temu, kiedy nie było ZWM i tej reszty
          architektury zdobyczy socjalizmu. Pełne zieleni.
          Teraz niszcymy wszystko - tylko liczy sie wartość gruntu, interesów
          marketów.Nie ma miejsc pracy - pozamykano wielkie przedsiębiorstwa nie tworząc
          w to miejsce inne miejsca pracy. Młodzi uciekają , więc co tutaj pięknego,
          skoro płatników podatku coraz mniej - pozostaja tylko biorcy świadczeń.
          Nie ma ludzi tworzących dochód, uczelnie produkuja materiał dla zagranicy, bo
          miasto nie wykorzystuje tej siły intelektu - pozbywa się, nawet nie zatrzymując
          terenami pod budownictwo - uzbrojonymi.
          Miasto, jego piękno, to nie tylko starówka, ale ta reszta z miejscami
          pracy,drogami, szpitalami, obwodnicą, parkami - radością ludzi tutaj żyjących.
        • tiresias Re: Moje Opole 15.12.06, 10:18
          wszędzie mi się podoba.
          w londynie najbardziej lubię Highgate z cmentarzem i ślicznym widokiem na miasto
          + Battersea Park - niby w centrum a cicho i klimatycznie (koło pagody)
          we Wrocławiu wyspę słodową (podczas koncertu)
          w Pradze uwielbiam malą stranę, chodze jak na..y tymi ślicznymi uliczkami
          w Rzymie bardzo ciekawe są dzielnice gdzie nie trafia żaden turysta - jedzenie
          lepsze, tańsze - zatybrze, tiburtino
          w Opolu lubię wały nad kanałem ulgi, jesienio - miasta nie widać i winko w
          spokoju wypić można, bo straźniki tam nie chodzo.

całuję.
    • Gość: Nudy Re: Moje Opole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 18:03
      Nudy tu..
      • Gość: chello Re: Moje Opole IP: *.centrum.punkt.pl 15.12.06, 20:53
        Człowiek inteligentny nigdy się nie nudzi.
        Nawet kiedy jest w Opolu i jest sam. Chyba, że nie jest inteligentny....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka