02.11.06, 21:35
Ponieważ porządni forumowicze zdemaskowali wreszcie sługusów Werczyńskiego to
można pisać na luzie. Nie głosujcie na tą ekipę bo takich zgranych kandydatów
nie ma nawet Castro na Kubie. Ale na wybory iść musimy bo trzeba wybrać nową
Radę. Jak tym razem przejdzie choć jeden ze starych to znaczy że w Markach
jest więcej moherów niż myślałem. Ktoś tu pisał żeby ci nowi go przekonali.
Można i tak. Mnie przekonuje samo to że są zupełnie nowi. Jak widzę tamte
nazwiska zbiera mi się na wymioty. Niektórzy od 16 lat w radzie. Poza włosami
nic więcej w tej radzie im nie wyszło. Czasami myslę że tylko Bóg może to
zmienić, ale my musimy mu dać szansę na tą zmianę. Jak z tym Kowalskim który
nie wysyłał kuponu a chciał wygrac w totka.
Obserwuj wątek
    • xar-rax Re: Wybory 03.11.06, 10:00
      A kogo byś proponował w składzie. Sa już znane listy wyborców starych i nowych?

Pozdrawiam xar :-)

Ps. Tylko nieobecni nie mają racji !!!
    • soviet46 Re: Wybory 03.11.06, 16:56
      emtezet napisał:

> Ponieważ porządni forumowicze zdemaskowali wreszcie sługusów Werczyńskiego to
      > można pisać na luzie.

Naprawdę się bałeś pisać na luzie czy jaja sobie robisz?
      • zorro1980 Re: Wybory 06.11.06, 16:07
        Bać to ja sie nawet nie umiałem za głebokiej komuny. Tak mi sie napisało.
        Poprostu zauwazyłem że od momentu jak Redel przestał byc tym kim był na tym
        forum już nie wyrzucają moich postów. Bychowski próbował ale od kiedy kandyduje
        przestał nawet pisac. A tak wogóle życze wszystkim luzu jaki zawsze mnie
        przyswiecał. Tylko co z tego. I tak znajda się nastepne sługusy. Ciekawe co
        zrobią Ci przemalowani jak nie wejdą z listy Werczyńskiego. Mam takiego przez
        siatkę to "se poużywam".
        • k.bychowski Re: Wybory 06.11.06, 16:15
          zorro1980 napisał:
          > Poprostu zauwazyłem że od momentu jak Redel przestał byc tym kim był na tym
          > forum już nie wyrzucają moich postów. Bychowski próbował

KŁAMIESZ!!!

> ale od kiedy kandyduje przestał nawet pisac.

Zaiste - nic nie piszę.
          • zorro1980 Re: Wybory 06.11.06, 16:38
            Nie kłamie i ty o tym dobrze wiesz. Jak wejdziesz nie daj boże do rady będę na
            każdym posiedzeniu umilał ci obrady tym słowem. KŁAMIESZ.
            • ambanasik Re: Wybory 06.11.06, 16:41
              Słowo przeciwko słowu.

Zorro w masce chwyci za szpadę i popędzi na rade:-)
              ups...tak mi się coś bez sensu zrymowało
              pzdr
              amba
              • zorro1980 Re: Wybory 06.11.06, 16:54
                Jezeli już to bez maski. A swoja drogą jak bys zgadła ze tak bym zrobił.
                Chwycił co prawda szable pradziadka i ruszył. Tylko teraz za to karać chca jak
                Daniela Olbrychskiego.
                dalej bedzie tak:
                Dorwie paru sługusików i pogoni bez trzewików
                chyba w takim zaczełas stylu.
                • ambanasik Re: Wybory 06.11.06, 16:56
                  zorro czarny charakterek
                  wytnie szpadą swój numerek
            • k.bychowski Re: Wybory 06.11.06, 16:57
              zorro1980 napisał:

> Nie kłamie i ty o tym dobrze wiesz.

KŁAMIESZ!
              Napisz konkretnie - który Twój post próbowałem "wyrzucić"
              i dlaczego niby mi się to nie udało?????
              • zorro1980 Re: Wybory 07.11.06, 13:26
                Nie powiem ci który bo go wyrzuciłeś. Ty lub Redel. Juz nie pamiętam a nie
                jestem ani programistą ani inforamtykiem tylko koputerowym samoukiem. Nie wiem
                jak sie sciaga te adresy pliki itp. Wiem tylko że informowałes mnie na forum że
                zdejmiesz moje posty (lub coś w tym rodzaju).
                • k.bychowski Re: Wybory 07.11.06, 13:43
                  zorro1980 napisał:

> Nie powiem ci który bo go wyrzuciłeś. Ty lub Redel. Juz nie pamiętam

Najpierw piszesz że "próbowałem wyrzucać Twoje posty"...
                  Potem że ja lub Redeł...
                  A na końcu że nie pamiętasz
                  Nie da się z Tobą konkretnie porozmawiać...

> Wiem tylko że informowałes mnie na forum że
                  > zdejmiesz moje posty (lub coś w tym rodzaju).

GDZIE?!?!?!?
                  KIEDY???
                  - podaj linka
                  • zorro1980 Re: Wybory 07.11.06, 14:52
                    Człowieku czy ty myślisz ze ja nie mam co robić tylko tobie linki wyszukiwać.
                    Ja nie siedze przy klawiaturze za pieniądze podatników tylko prowadze powazną
                    firmę, a w wolnych chwilach zaglądam na forum. Kazał ci Werczyński pilnować to
                    forum to pilnuj i nie szukaj leszczy. A jak Ci obiecali że bedziesz radnym to
                    pewnie tak będzie. Nie bój sie ja ci nie zaszkodzę. Ja na szczęscie nie jestem
                    w markach zalezny od nikogo. Szkoda ze coraz więcej konkretnych ludzi (tak
                    ciebie też mam na mysli) przechodzi na ciemna stronę mocy. Ale i tak wygramy.
                    Tez Cię pozdrawiam.
                    • k.bychowski Re: Wybory 07.11.06, 15:06
                      zorro1980 napisał:

> Człowieku czy ty myślisz ze ja nie mam co robić tylko tobie linki wyszukiwać.

Jeżeli publicznie mi coś zarzucasz to wypadało by to poprzeć jakimś
                      konkretnym przykładem, nie uważasz?

> Ja nie siedze przy klawiaturze za pieniądze podatników tylko prowadze powazną
                      > firmę, a w wolnych chwilach zaglądam na forum.

To całkiem tak jak ja. Tylko moja firma nie jest "poważna" ;-)))

> Kazał ci Werczyński pilnować to
                      > forum to pilnuj i nie szukaj leszczy.

Znowu kłamiesz.
                      Żaden Werczyński nic mi nie kazał.
                      Opiekowanie się forum zaproponowała mi administracja forum.

>A jak Ci obiecali że bedziesz radnym to
                      > pewnie tak będzie.

Spiskowa Teoria dziejów? ;-)
                      • zorro1980 Re: Wybory 07.11.06, 15:21
                        A może nie obiecali. Człowieku w co ty grasz. Po co się wypierasz jak żaba
                        błota. Z czyjej listy startujesz. I to taki zbieg okolicznosci ze ty zostałeś
                        opiekunem Forum. Jak byś miał charakter to byś odmówił ze względu na to że
                        kandydujesz. Poza tym panie przedsiębirco dlaczego nie ma cie w MSG albo nie
                        startujesz jako TY tylko idziesz z przemalowańcami. Oni byli juz w tylu
                        partiach lub komitetach że sami nie pamiętają. Tobie najlżej przychodzi
                        mówienie kłamiesz. Zapamietałem.Juz mówiłem. Jak zostaniesz radnym usłyszysz to
                        tyle razy ile razy zabierzesz na tej radzie głos.
                        • k.bychowski Re: Wybory 07.11.06, 15:40
                          zorro1980 napisał:

> Z czyjej listy startujesz. I to taki zbieg okolicznosci ze ty zostałeś
                          > opiekunem Forum.

Proszę Cię wytłumacz mi - tylko prosto i powoli - jaki związek ma lista z
                          której startuję z moim opiekowaniem się forum.
                          • zorro1980 Re: Wybory 07.11.06, 15:52
                            Dla mnie i dla wielu innych ma. Przykro mi ze tego nie rozumiesz albo udajesz.
                            Wogóle myslę ze inaczej mogła wyglądać nasza dyskusja. Trudno. Mam nadzieje ze
                            przyjdzie czas na przebudzenie.
                            • k.bychowski Re: Wybory 07.11.06, 16:03
                              zorro1980 napisał:
                              > Mam nadzieje ze przyjdzie czas na przebudzenie.

Na pewno - po wyborach.
                              Emocje będą mniejsze.
                        • soviet46 Re: Wybory 07.11.06, 17:19
                          zorro1980 napisał:
                          > Poza tym panie przedsiębirco dlaczego nie ma cie w MSG

Skorzystam z okazji i zapytam?
                          Do MSG należy 28 (dwadzieścia osiem) osób. Firm w Markach jest ponad 2 tysiące.

Czy ktoś pytał przedsiębiorców dlaczego nie należą do MSG?
                          • tygrysek1331 Re: Wybory 07.11.06, 19:25
                            Formalnie stowarzyszenie istnieje od niedawna, więc tłumów wokół siebie jeszcze
                            nie zgromadziło. Są osoby, które mają firmy, do MSG nie nalażą a z nim
                            współpracują, jak ja dla przykładu. Stowarzyszenie się rozwija, wyszedł już3
                            numer gazety wydawanej przez MSG. Intruguje mnie skąd tak dokłądne dane
                            liczbowe na temat liczby firm w Markach? Poza tym nie kązdy mający firmę ma
                            czas na coś innego poza jej prowadzeniem...bo wątpię żeby pani Jadzia ze sklepu
                            na rogu, która w swoim sklepiku sprzedaje, sprząta,zamawia i układa towar miała
                            po pracy jesczcze siłę wychodzić z domu. Poza tym nie liczy się ilość tylko
                            jakość. Pzdr.
                            • soviet46 Re: Wybory 07.11.06, 21:39
                              tygrysek1331 napisał:

> Formalnie stowarzyszenie istnieje od niedawna, więc tłumów wokół siebie
                              > jeszcze nie zgromadziło.

Mareckie Stowarzyszenie Gospodarcze kontynuuje działalność założonego
                              w 2000 roku Mareckiego Oddziału Powiatowej Izby Gospodarczej.
                              www.msg.net.pl/

> Intryguje mnie skąd tak dokłądne dane
                              > liczbowe na temat liczby firm w Markach?

A no stąd
                              www.marki.pl/marki-info/witamy/
                              W mieście działa około 2 000 podmiotów gospodarczych w tym różnorodne zakłady
                              rzemieślnicze oraz rozwinięta sieć handlowo-usługowa.

> Poza tym nie kązdy mający firmę ma czas na coś innego poza jej
                              > prowadzeniem...bo wątpię żeby pani Jadzia ze sklepu na rogu, która w swoim
                              > sklepiku sprzedaje, sprząta,zamawia i układa towar miała po pracy jesczcze
                              > siłę wychodzić z domu.

Wszystko to fajnie, tylko co to ma do rzeczy?
                              Przecież ja nie stawiam zarzutu, że jest za mało członków w MSG.
                              Pytam z prostej ciekawości.
                              I nawet odpowiedź, że MSG liczy dlatego 28 członków, ponieważ jest
                              stowarzyszeniem stowarzyszającym przedsiębiorców których łączy wspólnota czegoś
                              tam, nieważne czego, może być zamiłowanie do spożywania soli niejodowanej, jest
                              odpowiedzią wystarczającą.
                              Takie to stowarzyszenie ma prawo i mnie nic do tego.

> Poza tym nie liczy się ilość tylko jakość.
                              To też może być wystarczającym argumentem.
                              Organizacje masowe są diabła warte.
                              I jeśli stowarzyszenie chce być, powiedzmy,
                              elitarnym stowarzyszeniem, to ma do tego pełne prawo.
                              I nie mogę z tego czynić zarzutu.

Mógłbym natomiast larum czynić, gdyby stowarzyszenie uzurpowało sobie prawo do
                              przemawiania w imieniu przedsiębiorców mareckich.

Ale fakt taki nie miał nigdy, według mojej wiedzy, miejsca.
                              Najbardziej znany przedstawiciel - Pan Skłodowski (piszę Pan z dużej litery
                              swiadomie z szacunku dla Jego działalności społecznej) - otóz Pan Skłodowski
                              zawsze podkreślał że reprezentuje Marecką Izbę Gospodarcza o obecnie Mareckie
                              Stowarzyszenie Gospodarcze.

A tak na marginesie.
                              Zasada, ze kto nie jest z nami, jest przeciwko nam - nie prowadzi do niczego.
                              O wiele lepsza jest inna - kto nie jest przeciwko nam, jest z nami.
                              • valencja54 Re: Wybory 07.11.06, 22:35
                                Jestescie chyba bardzo młodzi i nie za długo mieszkacie w Markach, rozumiem
                                wiec wasze uwielbienie dla MSG.Powtarzam więc raz jeszcze :jest to organizacja
                                założona przez byłych funkcjonariuszy komunistycznych , Skłodowskiego
                                dyrektora podstawówki Nr 3 ,wiernego współpracownika niejakiego Longosza i
                                Wiatera sekretarza ekonomicznego powiatowego komitetu PZPR w Wołominie.Teraz ci
                                panowie odgrywają role społeczników i przedsiębiorców.Ja ich dobrze pamiętam i
                                nie daję się nabrać na ich dzisiejszą niby społeczną działalność.
                                • artic Re: Wybory 07.11.06, 23:41
                                  nie chcialbym tu nikogo bronic, ale jakos mi nie przeszkadza, ze ktos byl
                                  dyrektorem szkoly.... Co to ma do rzeczy?? Jesli ktos wychodzi z inicjatywa,
                                  aby cos zmienic na lepsze w zaniedbanym miescie - to dlaczego nie??? Na stara
                                  ekipe jak widac nie ma juz co liczyc, wiec trzeba dac szanse nowym ludziom...
                                  Kwestia przylaczenia do W-wy tez jest dobrym pomyslem, ale nie ma co liczyc, ze
                                  stary "dream team" ja poprze, bo bylby to strzal we wlasna bramkę i oderwanie
                                  od koryta.

Ja w kazdym badz razie planuje glosowac na swieza krew, bo stara banda
                                  darmozjadow to co miala do pokazania - pokazala przez minione 8lat...
                                • soviet46 uwielbienie dla MSG ? 08.11.06, 07:09
                                  valencja54 napisał:

> Jestescie chyba bardzo młodzi i nie za długo mieszkacie w Markach, rozumiem
                                  > wiec wasze uwielbienie dla MSG.

Chyba nie jestem bardzo młody. Chyba mieszkam bardzo długo w Markach.
                                  Nie wiem skąd wynika przekonanie o moim uwielbieniu dla MSG.
                                  Jestem przedsiębiorcą który nie należy do MSG.
                                  Ale niech tam.

> Powtarzam więc raz jeszcze :jest to organizacja
                                  > założona przez byłych funkcjonariuszy komunistycznych , Skłodowskiego
                                  > dyrektora podstawówki Nr 3 ,wiernego współpracownika niejakiego Longosza i
                                  > Wiatera sekretarza ekonomicznego powiatowego komitetu PZPR w Wołominie.

Wiem o tym. Dlatego nie jestem ich fanem.
                                  Ale to mi nie przeszkadza w ocenie tego co robią obecnie.

> Teraz ci panowie odgrywają role społeczników ...

Ci panowie wcale nie muszą odgrywać roli społeczników.
                                  Robią to, jak sądzę, z własnej woli.
                                  Przynajmniej ja nie widzę możliwości przymusu.
                                  Jakieś teczki? Kwity?

> Teraz ci panowie odgrywają role ... przedsiębiorców.

Jak można odgrywać role przedsięborców?
                                  Przedsiębiorcą się jest lub nie.
                                  Chyba że mamy do czynienia z oszustwem.

> Ja ich dobrze pamiętam i nie daję się nabrać
                                  na ich dzisiejszą niby społeczną działalność.

Nie bardzo rozumiem na czym polega ich niby społeczna działalność.
                                  Chodzi o słowo - niby.
                                  • valencja54 Re: uwielbienie dla MSG ? 08.11.06, 09:36
                                    MSG to szyld pod którym próbują komuniści i ludzie Longosza wrócić do rządzenia
                                    w Markach.Skłodowski ,Wiater,Pasternak to najwiernisi jego funkcjonariusze
                                    przez długie lata w Urzędzie Miejskim - do czego ta ekipa doprowadziła Marki
                                    to widać bez specjalnego wysiłku.Degradacja środowiska ,bałagan
                                    urbanizacyjny,inwestycje przemysłowe godzące w zdrowie mieszkańców,przekazanie
                                    olbrzymich terenów budowlanych miedzy Pustelnikiem II i Strugą w niewiadomo
                                    czyje ręce.Tereny te dzisiaj byłyby największym majątkiem gminy ,a więc i jej
                                    mieszkańców ,nieprawdopodobny majątek został przekazany w prywatne ręce
                                    niemalże za darmo w końcu lat 80-tych.Jeśli ktoś wierzy że ci ludzie zrobią coś
                                    pozytwnego dla tego miejsca to jest naiwniakiem i hipokrytą.
                                    • artic Re: uwielbienie dla MSG ? 08.11.06, 13:40
                                      Valencja 54 z tymi komunistami to teraz przywaliłas jak łysy grzywką o
                                      parapet....
                                      Tak się składa, że znam kilka firm należących do MSG i Twoje dziwne poglądy
                                      mają się nijak do rzeczywistości. Sam się nawet dziwie tym ludziom, że
                                      poświęcają swój prywatny czas, aby coś zrobić dla Marek, podczas gdy sami
                                      mieszkańcy mają to gdzieś i wolą żyć tak jak żyją.....

Jesli już mówimy o wyprzedaży gruntów to chyba nie masz zielonego pojęcia co
                                      się działo/dzieje za rządów "dream team"........
                                      • valencja54 Re: uwielbienie dla MSG ? 08.11.06, 14:00
                                        Czytaj człowieku uważnie co jest napisane - nawet twoje najlepsze chęci nie
                                        zmienią życiorysów tym trzem ludziom z ekipy Longosza,reszta w tym całym MSG
                                        mnie nie interesuje.Nie bedę cię uświadamiał co ta ekipa wyrabiała w Markach
                                        przez długie lata zupełnie bezkarnie - tyle wyrządzili szkód ,że do dzisiaj nie
                                        można się z tym uporać.Jeśli ktoś chce "uszlachetniać"komunistyczne życiorysy
                                        to jego sprawa - dla mnie komunista jest komunistąi jeśli ktoś wierzy w dobre
                                        ich intencje to chyba jest jednym z nich lub zupełnie nie ma rozumu
                                        • zorro1980 Re: uwielbienie dla MSG ? 08.11.06, 14:42
                                          Tak sie składa że jestem chyba jeszcze bardziej anty komuchom niż ty. Od
                                          momentu jak sie dowiedziałem że ci ludzie maja taka przeszłosc nie chce mieć z
                                          nimi do czynienia. Być może ich aktywność społeczna wynika z poczucia winy ale
                                          jest. I niech będzie ale bez mojego udziału. Dlatego napisałem że Skłodowski
                                          jest pozornie w opozycji. Były PZPR-owiec wie jak to sie robi. Nie zmienia to
                                          jednak faktu że jest jednym z najlepszych radnych w ciągu 16 lat. Teraz patrze
                                          na to juz inaczej i rozumiem jego gre pozorów. Ale zawsze cosdobrego dla ludzi
                                          załatwi.
                                          • vveek Re: uwielbienie dla MSG ? 08.11.06, 16:09
                                            zorro1980 napisał:
                                            >Nie zmienia to jednak faktu że (Skłodowski) jest jednym z najlepszych radnych
                                            w ciągu 16 lat. >>
                                            A wg jakich kryteriów dokonałeś oceny ?
                                            Czy ma jakieś nadzwyczajne osiagniecia w tworzeniu, w budowie czegokolwiek na
                                            terenie miasta dla ogółu mieszkanców ? Czy ma dar przekonywania do swoich
                                            racji i zyskał dzieki temu większość w Radzie dla jakiegoś uzytecznego dla
                                            ogółu celu ?
                                            Czy tez moze bedąc w "twardej" opozycji do sprawujacych władzę nie godził się
                                            nawet na propozycje "ogłoszenia przerwy" w obradach ?
                                            • tygrysek1331 Re: uwielbienie dla MSG ? 08.11.06, 21:25
                                              Uważam, że człowieka nie można oceniac tylko przez pryzmat tego, kim był, ale
                                              równiez tego kim się stał i co robi. bycie dyrektorem szkoły nieopznacza, ze
                                              jest się komunistą...a na tych terenach, które oddano rzekomo niewiadomo komu,
                                              mieszkam dla przykałdu ja....poza tym, jakie to straszliwe zakłady
                                              zlokalizowano w Markach? Ja znam dwa Fomar i Tchibo...innych "trucicieli" poza,
                                              bezmyslnymi mieszkańcami, nie znam. Teczki i szafy zostawmy lepeij w
                                              spokoju...są tacy, którzy lubią grzebać w przeszłości, ale zapomniają, że życie
                                              toczy się dalej,a samą historią człowiek się nie wyżywi.

Osobiście nie widze powodu, dla którego miałbym zaprzestać wspólpracy z MSG, a
                                              takie historyczne wycieczki nie mają dla mnie żadnego znaczenia.
                                        • darek721 Re: uwielbienie dla MSG ? 08.11.06, 14:53
                                          valencja54 napisał:

"nie zmienią życiorysów tym trzem ludziom z ekipy Longosza,reszta w tym całym
                                          MSG mnie nie interesuje"
                                          Gdyby te osoby ukrywały życiorysy to może byłby jakiś problem ale dlatego że
                                          coś chciały robić w poprzednim systemie dla rozwoju własnego i na miarę tamtych
                                          możliwości i nie odeszło im to społecznictwo do dziś to chyba dobrze bo kiedyś
                                          robili to za darmo a dzisiejsi społecznicy bez życiorysów uchwalają sobie
                                          wysokie diety.Może zechcesz sprawdzić kto należał do Zuchów a kto do Harcerstwa
                                          przypadek Kwaśniewskiego i Szmajdzińskiego uczy że takie były poczatki
                                          partyjnego betonu w latach komuny tylko po co nam to wiedzieć?Członkami MSG
                                          jest około tylko 30 przedsiębiorców posiłkowane przez grupę ok.30 osób
                                          wspierajacych.Przedsiębiorcy w żadnym systemie nie zasilają frakcjii
                                          politycznie radykalnych i są tolerancyjni dlatego trudno wymagać radykalizmu od
                                          ludzi którzy zajmują się tworzeniem wartości materialnych a nie burzeniem
                                          wszystkiego dookoła.Jeżeli chodzi o Pana Pasternaka to nie ma go na liście
                                          członków MSG . Nie należe do jego fanów i nie dostał by miejsca na mojej
                                          liście.Ale znam osoby które uwazają tego człowieka za osobę życzliwa ludziom i
                                          dobrego fachowca wyborcy ocenią jego przydatność w radzie miasta własna kartką
                                          do głosowania.Pozdrawiam darek
                                          • darek721 Re: uwielbienie dla MSG ? 08.11.06, 15:19
                                            A co do umiejętności i technik manipuacji ludźmi przez kandydatów na radnych to
                                            dzisiejsi kierownicy zasobów ludzkich w biznesie i różni politykierzy nabyli
                                            wiedzy lepszej od profesjonalistów.Dobrym uczniem tych profesjonalistów był
                                            obecny burmistrz stosujacy zasadę dziel i rzadź.Pozdrawiam darek
                                            • artic Re: uwielbienie dla MSG ? 08.11.06, 23:13
                                              hmmm czerwonych nie znosze i nigdy ich nie popieralem i popierac nie bede.
                                              Trzeba wziac jednak pod uwage fakt, ze w dawnych latach nie mozna bylo zostac
                                              dyrektorem, gdzy nie nalezalo sie do partii. Kwestia wyznawania partyjnych
                                              przekonan to inna bajka.

Valencjo czy tez Valenty, bo ciężko stwierdzić po treści kim jesteś - napisz
                                              konkretnie jakie zło wyrządzili Pan Sklodowski i Wiatr - pytam z ciekawosci bo
                                              moze i ja czegos nie wiem...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka