28.12.06, 23:02

Uwazam ze temat jest tak wazny ze oprocz wpisu do postu o zmianie nazwy ulicy
nalezy sie temu tematowi oddzielny post:

"Hallo Opolanie !!!!!

No ,nareszcie cos "nowego" w Opolu !!!!!
Jestesmy wreszcie po wyborach i mozna sie zabrac do pracy politycznej na rzecz
naszego ukochanego miasta.
Juz widze te nowe inwestycje i zwiazane z tym nowe miejsca pracy , obiecane nam
przed wyborami.

Nasi dzielni "politycy" z RAS-iu twierdzili ze wprowadzenie lub raczej
usilowanie wprowadzenia autonomi przyniesie nam wszystkim prace i dobrobyt.
Z tego co niedawno przeczytalem w prasie pan Piotrus wraz ze swoimi RAS-owymi
kolegami, udal sie na zagraniczne spotkanie zwolennikow autonomi ktore odbylo
sie w "kraju baskow" - jesli sie nie myle !!!!!

Na czyj koszt odbyla sie ta bardzo pouczajaca wycieczka ?????

Ale pierwsze korzysci z tej wyprawy juz daje sie w Opolu odczuc!!!!

RAS jest juz BARDZO aktywny w "opolskim swiatku partyjnym" i wyszedl z nowa
bardzo wszystkim przydatna i napewno sciagajaca do miasta inwestorow inicjatywa!!
Ta inicjatywa jest tak wspaniala i rzeczywiscie mocno zwiazana z "programem
wyborczym" ze az mnie osobiscie ciarki zadowolenia przechodza po plecach .
Na cos tak wspanialego i tworczego mozna "wpasc" tylko po miedzynarodowych
spotkaniach z podobnie myslacymi!!!!

Nadszedl czas aby Wam wszysktim Opolanom zdradzic ta tworcza mysl :
Zmiana nazwy ulicy !!!!!
Hura hura hura-chcialo by sie krzyczec- niech zyje RAS i pan Piotrus!!!!

Ale po doglebnym zanalizowaniu tego postulatu moge tylko powiedziec :
O qu.. znowu to samo bagno po wyborach jak i przed wyborami.

Nic nowego ,nic tworczego ,zamiast "isc do przodu" i prubowac rozwijac nasze
wspaniale miasto - tracimy czas i sily na walke o zmiane nazwy ulicy.
Takie postepowanie napewno sciagnie tlumy inwestorow do Opola.

RAS - ja pacanek gratuluje Wam waszych wspanialych idei, jestem Wami bardzo
zachwycony ,tak wspanialej idei nawet nasz prezydent z Pacanow, pan Pacan by nie
wymyslil.

Z powazaniem pacanek

Ps:
Zycze wielu sil do walki o tak wazne zmiany nazw ulic,placow ,skwerow i osiedli. "

Tylko prosze o madre wypowiedzi i uwagi bez wzajemnego oplowania sie jak to na
tym forum jest modne i na codzien stosowane
Obserwuj wątek
    • Gość: odpowiadacz Re: Brawo RAS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.06, 23:08
      Nie ty tracisz siły (wolisz je trwonić napinając się na forum), więc w czym
      problem? W tym, że ktoś zna historię lepiej od ciebie? A może masz rodzinę w
      ratuszu i denerwuje cię, że ktoś urzędnikom głowę zawraca?
    • euskadiusz Re: Brawo RAS 28.12.06, 23:17
      Drogi Pacanku, już spieszę Ci pomóc zrozumieć kilka spraw:

pacanek_ten_prawdziwy napisała:

>
      > Uwazam ze temat jest tak wazny ze oprocz wpisu do postu o zmianie nazwy ulicy
      > nalezy sie temu tematowi oddzielny post:
      >
      > "Hallo Opolanie !!!!!
      >
      > No ,nareszcie cos "nowego" w Opolu !!!!!
      > Jestesmy wreszcie po wyborach i mozna sie zabrac do pracy politycznej na rzecz
      > naszego ukochanego miasta.
      > Juz widze te nowe inwestycje i zwiazane z tym nowe miejsca pracy , obiecane
      nam
      > przed wyborami.
      >
      > Nasi dzielni "politycy" z RAS-iu twierdzili ze wprowadzenie lub raczej
      > usilowanie wprowadzenia autonomi przyniesie nam wszystkim prace i dobrobyt.
      > Z tego co niedawno przeczytalem w prasie pan Piotrus wraz ze swoimi RAS-owymi
      > kolegami, udal sie na zagraniczne spotkanie zwolennikow autonomi ktore odbylo
      > sie w "kraju baskow" - jesli sie nie myle !!!!!
      >
      > Na czyj koszt odbyla sie ta bardzo pouczajaca wycieczka ?????
      >

NA KOSZT EUZKO GAZTEDI (młodzieżówka rządzącej Krajem Basków PNV). Ma mi być
      głupio z tego powodu, że nas zapraszają?

> Ale pierwsze korzysci z tej wyprawy juz daje sie w Opolu odczuc!!!!
      >
      > RAS jest juz BARDZO aktywny w "opolskim swiatku partyjnym" i wyszedl z nowa
      > bardzo wszystkim przydatna i napewno sciagajaca do miasta inwestorow
      inicjatywa
      > !!

Nie wyszedł z NOWĄ, tylko po raz trzeci przypomina się z tym samym. A dlaczego?
      A dlatego, że w opolskim ratuszu leży już projekt zmiany nazwy 13 ulic w naszym
      mieście. Uważasz, że stać nas na to? My chcemy tylko jednej - KONKTRETNEJ -
      oszczędzamy więc przy 12 kolejnych, nie dostrzegasz tego?

> Ta inicjatywa jest tak wspaniala i rzeczywiscie mocno zwiazana z "programem
      > wyborczym" ze az mnie osobiscie ciarki zadowolenia przechodza po plecach .
      > Na cos tak wspanialego i tworczego mozna "wpasc" tylko po miedzynarodowych
      > spotkaniach z podobnie myslacymi!!!!
      >

Nie po spotkaniach, bo informację o tym, że złożymy to pismo pojawiła się na
      stronie RAŚ pood koniec listopada, wtedy też umieściliśmy SONDĘ na stronie, na
      której pomysł pozostania przy tym samym patronie miał najmniej zwolenników.
      Dlaczego wtedy się nie wykazałeś i nie skrzyknąłeś kilku kumpli do głosowania
      za pozostawieniem tej ulicy bez zmian?

> Nadszedl czas aby Wam wszysktim Opolanom zdradzic ta tworcza mysl :
      > Zmiana nazwy ulicy !!!!!
      > Hura hura hura-chcialo by sie krzyczec- niech zyje RAS i pan Piotrus!!!!
      >
      > Ale po doglebnym zanalizowaniu tego postulatu moge tylko powiedziec :
      > O qu.. znowu to samo bagno po wyborach jak i przed wyborami.
      >
      > Nic nowego ,nic tworczego ,zamiast "isc do przodu" i prubowac rozwijac nasze
      > wspaniale miasto - tracimy czas i sily na walke o zmiane nazwy ulicy.
      > Takie postepowanie napewno sciagnie tlumy inwestorow do Opola.
      >

Oczywiście, że nie ściągnie inwestorów, bo ratuszem i województwem rządzą takie
      trzęsod... i tu każda inwestycja z kraju innego niż Poslka jest blokowana,
      dlatego mamy taki grajdoł.
      Kraj Basków ma umową gospodarczą z Wrocławiem i tam inwestują bez przeszkód, bo
      tam nikt nie patrzy skąd pieniądze przychodzą, ważne że dużo i od pewnych
      partnerów.

> RAS - ja pacanek gratuluje Wam waszych wspanialych idei, jestem Wami bardzo
      > zachwycony ,tak wspanialej idei nawet nasz prezydent z Pacanow, pan Pacan by
      ni
      > e
      > wymyslil.
      >
      > Z powazaniem pacanek
      >
      > Ps:
      > Zycze wielu sil do walki o tak wazne zmiany nazw ulic,placow ,skwerow i
      osiedli
      > . "
      >
      > Tylko prosze o madre wypowiedzi i uwagi bez wzajemnego oplowania sie jak to na
      > tym forum jest modne i na codzien stosowane

Mam nadzieję, że nikogo nie obraziłem, może oprócz trzęsod...
      • pacanek_ten_prawdziwy Re: Do euskadiusza 28.12.06, 23:50

Hallo euskadiusz !!!

Slicznie dziekuje za Twoja odpowiedz !!!

Poniewaz jest to ktoras juz z koleji odpowiedz na moje zapytania tutaj na forum
        wiec jestem do tego przyzwyczajony ze Ty odpowiadajac na pytania potrafisz to
        zrobic w przeciwienstwie do wielu innych rzeczowo i bez obrazania!!!!!

Przeczytaj moj post jeszcze raz i sprobuj zrozumiec ta "ironie" , czy chodzi o
        jedna czy o dwie ulice nie gra dla mnie wiekszej roli.
        Ja chcialem tylko wyrazic moje niezadowolenie z tego ze Wy - RAS zamiast
        "wdmuchnac nowe idee i sily" w to opolskie bagienko marnotrawicie czas i sily na
        takie drobiazgi jak nazwa ulicy!!!!
        Jak bedziemy mieli w Opolu dobra i poplatna prace ,ludzie beda zadowoleni i
        wtedy to z "nudow" zajmniemy sie wprowadzaniem "jedynie slusznych nazw" ,ale
        dopiero wtedy .
        Powtarzam :
        najpierw inwestycje ,praca dla mieszkancow okregu ,poprawienie warunkow
        socjalnych a dopiero zmiany nazw .
        Prosze o zachowanie tej kolejnosci a nie o dzialania "populistyczne pod
        publiczke" !!!!

Pozdrawiam pacanek
        • euskadiusz Re: Do euskadiusza 29.12.06, 14:54
          Ironię zrozumiałem, ale nadal będę bronił pomysłu z ul. Erenburga, bo dla nas
          to też sprawaważna.

Co do inwestorów - też Ci raczyłem odpowiedzieć.
          Jak mamy tych inwestorów ściągać będąc poza władzą, skoro władza ich przepędza?
          Dlaczego wygoniono Deichmana z Otmętu i posłano do Nowego Targu, dlaczego nie
          dawno przegoniono PCC z Kędzierzyna?

Oczywiście Ci dwaj inwestorzy nei znaleźli się na Śląsku dzięki RAŚ, żeby nei
          było że sobie coś przypisuję.

Wiesz jak wygląda przygotowanie naszych włodarzy na pozyskiwanie inwestorów?

Oto 2 przypadki z mojej działalności:

1) w 2001 pierwszy raz jechałem do Kraju Basków, wtedy jeszcze chyba nawet nie
          byłem członkiem RAŚ, ale już na pewno jako przedstawiciel tej organizacji. Nie
          znając życia, myślałem że mogę się jakoś regionowi przysłużyć (byłem studentem,
          głupi nie znałem rzeczywistości). Udałem się do Urzędu Marszałkowskiego i
          Starostwa Powiatowego z prośbą o foldery na temat naszego regionu (i powiatu) w
          j. angielskim lub niemieckim. Odpowiedź urzędników "Folderów u nas NIET. Są
          tylko po polsku"

2) Kilkalat temu (bodajże rok 2002) współorganizowałem pod opolską katedrą
          pierwszy po wojnie Weihnachtsmarkt (Jarmark Świąteczny). Pomyślałem, że skoro
          Opole ma 3 miasta partnerskie w Niemczech, to zaproszę ich do przyjazdu i
          zaoferujemy im możliwość wystawienia się też ze swoimi regionalnym specjałami.
          Znając niemiecki przystąpiłem do dzieła. Znalazłem adresy, wysłałem listy. Po
          kilku dniach zostałem wezwany do ratusza na dywanik do pana J.K. (nie o
          kowalksiego chodzi :) ), który mnie opierdzielił, że śmiałem bez jego wiedzy
          zaprosić przedstawicieli miast partnerskich.

Te 2 przykłady nie podałem aby ukazywać "kombatanctwo" RAŚ, tylko pokazać naszą
          chęć działania będąc nawet poza wszelką władzą (TY wspominałeś o opozycji).

Teraz wyszedłem z inicjatywą zorganizowania meczu. Jeśli myślisz, że to
          pierdoły to się mylisz. Kraj Basków to najbogatszy region Hiszpanii (nawet
          przed Barceloną i Katalonią), z potężnym parciem do inwestycji. Tylko trzeba w
          ich świadomości jakoś zaistnieć. Czemu nie w ten sposób?
          2 lata temu byłem na meczu A.Bilbao-Austria Wiedeń we Wiedniu (bo blisko).
          Byliśmy honorowymi goścmi ich sektora (wywiad dla 2 gazet i ichniejszej TV,
          gdzie zawsze pojawiło się maisto Opole - gazety u mnie do wglądu lub skany na
          stronie Młodziezy Gornoslaskiej). Podszedł do mnie facet, który doskonale znał
          niemeicki, bo pracował w fimie niemieckiej, mówiąc że często ląduje w
          Katowicach (dosknonale wiedział co to Śląsk i Ślązacy), bo jego firma
          zainwestowała pod Częstochową (przemysł drzewny).
          Zapytałem go połżartem "czemu nie kilkadziesiąt km na południowy Zachód,
          bylibyście już na Śląsku?" odpowiedź: "Niemcom nie pozwala się tutaj
          inwestować". I to powiedział facet, któremu teoretycznie tematyka powinna być
          obca.

Dziękuję za uwagę :)
    • Gość: Solon Re: Brawo RAS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.06, 23:29
      "Prawdziwy Pacanek" to prawdziwy PACAN!
      • pacanek_ten_prawdziwy Re: Do Solona 28.12.06, 23:36

Hallo Solon !!!!

Prosze czytaj ze zrozumieniem.

Ty napisales:
        "Prawdziwy Pacanek"

I to jest blad w Twoim rozumowaniu :
        "pacanek z malej litery bo na duza jeszcze nie zasluzyl"
        a wiec nie staraj sie mnie przewartosciowac.

Pozdrowienia od pacanka
    • euskadiusz jeszcze pokłosie z Euskadi 28.12.06, 23:36
      miasta.gazeta.pl/opole/1,35087,3818621.html

To też pewnie pierdoły, ale dla części Ślązaków jednak ważne.
    • Gość: pytający pytanie do pacanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 16:20
      zakładając teoretycznie że w Opolu byłaby ulica Hitlera, Bismarcka itp. to
      domagałbyś się zmiany ulicy czy uważałbyś że nie należy jej zmieniać i nie
      stanowiłoby dla ciebie problemu że mieszkasz przy ul.Hitlera 5/8, pracujesz na
      ul.Bismarcka 17, kolega mieszka na ul.... itp.?
      • pacanek_ten_prawdziwy Re: Do pytajacego !!! 29.12.06, 18:13

Hallo pytajacy !!!!!!

Piszesz o bardzo ciekawej sytuacji !!!

Zalozmy ze ja 30- latek od urodzenia mieszkam przy ulicy Hitlera.
        Poniewaz jest to tylko rozwazanie teoretyczne, zakladam ze wogole bym sie nad
        tym nie zastanawial ,bo bym byl od urodzenia przyzwyczajony do tej nazwy.

Dopiero po tym jak by ktos mi ta sytuacje "postawil przed oczami" to bym sie
        wtedy napewno zaczol nad tym zastanawiac!!!

Ale dla mnie -teoretyzuje- osoby 30 - letniej ktora swoje dotychczasowe zycie
        mieszkal przy tej ulicy nie bylo by to najwazniejsza sprawa.

Uwazam ze o wiele wazniejsze jest dla mlodzierzy opolskiej sprawa mieszkan ,
        miejsc pracy z godziwymi zarobkomi , miejsce dla dzieci w zlobku,przedszkolu czy
        dobre szkoly!!!!!!!!

Ostatnio wiele sie pisze w prasie i mowi w telewizji o "emigracji zarobkowej"
        do Holandi ,Niemiec,Hiszpani,Portugali czy "na Wyspe".

To prosze odpowiedziec mi ale naprawde szczerze i po doglebnym przemysleniu :
        dlaczego ta ( przewaznie ) mlodziesz opuszcza swoje rodziny,zmusza sie do
        rozlaki z najblizszymi i z kregiem przyjaciol?????
        Czy tylko dlatego ze mieszkali przy placu Armi Czerwonej, czy przy ulicy
        Obroncow Stalingradu a ich dziadkowie sluzyli w Wehrmachcie?????

Albo ktos mieszkal przy placu Armi Czerwonej a ich dziadkowie sluzyli w LWP i
        zmiana tej nazwy zmusila kogos do "emigracji zarobkowej" ?????

Dlatego tez napisalem wczesniej ze jak juz sciegniemy duzo inwestycji do Opola
        ,zapewnimy miejsca pracy i odpowiedni poziom socjalny,taki ,ze nasza mlodzierz
        pozostanie w Opolu , a zagranice bedzie jezdzic dla przyjemnosci , na wczasy czy
        wycieczki to wtedy bedziemy mieli czas na zmiane nazw ulic.

Ostatnio rozmawialem z paru przyjaciolmi na ten temat.
        Wszyscy stwierdzili " po wyborach jak przed wyborani ,czas pakowac walizki i
        wyruszyc w poszukiwaniu godziwej przyszlosci"( nie tylko za granice ale i w inne
        regiony Polski)

Dlatego zakladam teoretycznie ze nie bylo by dla mnie problemu mieszkac przy
        ulicy Hitlera5/8 .Problemem dla mnie jest to ze "kwiat" mlodzierzy opolskiej na
        wskutek "zacofania gospodarczego" naszego regionu jest przez nas wszystkich
        zmuszany do "emigracji zarobkowej"

Pozdrowienia od pacanka

• Gość: entuzjasta wszyscy do walki z wyjazdami!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 18:42
          Ludzie, słuchajcie pacanka, bo mądrze prawi! Do czasu aż wyjazdy na Zachód nie
          ustaną, nie wolno w Polsce zajmować się żadnymi innymi sprawami niż
          przeciwdziałanie wyjazdom. Żadnego byczenia się przed telewizorem (wszystkie
          odbiorniki spakować do pudeł), żadnych rozrywek, żadnego siedzenia przy kompie,
          żadnego pisania postów na forum, żadnego trwonienia czasu na życie rodzinne czy
          towarzyskie, żadnego sportu, seksu, czytania książek, chodzenia do kina,
          rozwiązywania krzyżówek, jeżdżenia na nartach, wędkowania, polowań itd. W tym
          roku żadnych zabaw sylwestrowych, a potem żadnych imprez karnawałowych. Niech
          cała Polska jak jeden mąż zajmie się tylko i wyłącznie walką z powodami, dla
          których młodzi ludzie wyjeżdżają do pracy za granicę. I niech tak będzie do
          czasu aż wyjazdy ustaną a wszyscy emigranci zjadą spowrotem do kraju. Dopóki
          pacanek nie obwieści, że juz można nie przejmować się wyjazdami, niech nikt nie
          śmie zajmować jakąkolwiek inną sprawą. Pacanek oczywiście będzie świecił nam
          wszystkim przykładem, na dowód czego od zaraz przestanie tracić czas na pisanie
          postów na tym forum, by zająć się bardziej pożyteczną aktywnością.
          • pacanek_ten_prawdziwy Re:Do entuzjasty 29.12.06, 19:55

Hallo entuzjasta!!!!

Prosze czytac wszystkie posty ze zrozumieniem!!!!!
            Juz w pierwszym poscie napisalem:
            "Tylko prosze o MADRE wypowiedzi i uwagi" !!!!!

A reszta jest milczeniem !!!!!!

Czasami lepiej pomyslec i pomilczec po takich postach.

Pozdrawiam pacanek

Ps:
            Jedynie co w Twoim poscie jest madre i prawidlowe to :
            cytat:
            " Ludzie, słuchajcie pacanka, bo mądrze prawi!"
            Nad reszta prosze, zastanow sie !!!!
            • Gość: entuzjasta Re:Do entuzjasty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 21:08
              Jesteś tak ograniczony, pacanku, że nie rozumiesz nawet, co to jest ironia!
              • pacanek_ten_prawdziwy Re:Do entuzjasty 29.12.06, 21:28
                Gość portalu: entuzjasta napisał(a):

Jesteś tak ograniczony, pacanku, że nie rozumiesz nawet, co to jest ironia!

Hallo entuzjasto !!!!!

Poraz kolejny prosze , czytaj prosze i postaraj sie zrozumiec przeczytany text.
                Cytat z mojego postu:
                "Tylko prosze o madre wypowiedzi i uwagi bez wzajemnego oplowania sie jak to na
                tym forum jest modne i na codzien stosowane."

Bez odbioru, bo na Twoj poziom dyskusji nie schodze!!!!!

Pozdrowienia od "oplutego" pacanka
    • Gość: nastepnypacan Re: Brawo RAS IP: 213.17.145.* 29.12.06, 20:14
      brawo pacanek... jestem z Tobą... tam na gorze im sie nudzi i zajmuja sie
      sprawami trzeciorzednymi !!! a wiesz dlaczego? wiele razy nad tym myslalem czemu
      dla nich wazne sa nazwy ulic, osiedli, bracia kowalczykowie, itp itd . Po
      prostu oni sie na niczym nie znają, sa tępakami w takich sprawach jak pomoc
      ludziom w swoim regionie, miescie, osiedlu... Nic nie potrafią...wiec skoro nic
      nie umieją zajmują się takimi sprawami....pozdrawiam Pacanku i odpusc bo to
      walka z tępymi wiatrakami....szkoda zdrowia na durniów.
      • Gość: nie-pacan Re: Brawo RAS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 20:48
        Spotkało się dwóch ograniczonych umysłowo pacanów, uważających swoje ciasne
        horyzonty intelektualne za przejaw wielkiej mądrości. Do końca życia nie
        zrozumieją, że "nie samym chlebem żyje człowiek". Dla nich liczy się tylko
        koryto. Tłumaczyć im, że istnieją na świecie również inne wartości, to tak jakby
        mówić ślepemu o kolorach. A może zamiast wymądrzać się na tym forum, sami
        wzięlibyście się za jakąś konkretną robotę społecznie użyteczną?
        • pacanek_ten_prawdziwy Re:Do niepacana 29.12.06, 21:32

Hallo!!!!

Cytat:
          "Tylko prosze o madre wypowiedzi i uwagi bez wzajemnego oplowania sie jak to na
          tym forum jest modne i na codzien stosowane".

Bez odbioru bo na Twoj poziom nie schodze !!!!!

Pozdrowienia od ograniczonego pacanka
          co o wazniejszych sprawach jak zmiany nazw ulic mysli !!!!
          • Gość: Opolanin Re:Do niepacana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 00:42
            "Pozdrowienia od ograniczonego pacanka
            co o wazniejszych sprawach jak zmiany nazw ulic mysli !!!!"

Nadal nie ustosunkowałeś się do odpowiedzi na poruszone przez Ciebie tematy,
            które uważasz za ważniejsze od zmiany nazwy ulic, czyli promocja opolszczyzny w
            celu pozyskiwania inwestorów.
        • Gość: Opolanin Re: Brawo RAS IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.12.06, 21:35
          Moze ustosunkujesz sie do tematu?
    • Gość: autor Re: Brawo RAS IP: 38.119.107.* 29.12.06, 20:58
      Nalezy zmienic wszystkie komusze nazwy ulic.
    • Gość: Fan Re: Brawo RAS IP: 85.195.119.* 29.12.06, 21:08
      Super organizacja!
      • Gość: RAS1 Re: Brawo RAS IP: 66.79.167.* 29.12.06, 21:18
        :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka