Dodaj do ulubionych

Ignorancja w Mosznej

IP: 80.51.229.* 16.01.07, 14:03
Ciekawe, że o opinię w sprawie leczenia psychoterapeutycznego i
psychiatrycznego pyta się prof Lukaszewskiego, który jest psychologiem
społecznym a nie klinicystą!!! Prof Łukaszewski jest świetnym fachowcem w
dziedzinie pschologii społecznej , naukowcem, nauczycielem akademickim ale
nie jest psychoterapeutą!!! Swiadczy o tym chociażby fakt, że problemu
derpresji nie moża przepracować jak podaje prof Ł. "w kąciku". Natomiast dr
Piwowarczyk jest psychiatrą i psychoterapeutą z wieloletnim doświadczeniem
oraz z certyfikatem PTP-u którego prof Ł. nie posiada!!! Dlatego zastanawia
mnie dlaczego dziennikarze tak jednostronnie i oskarżycielsko podają pewne
informacje do wiadomości publicznej..... czyżby w tym momencie wychodziła ich
niekompetencja w zbieraniu materiału do artykułu!!!!!!
Zgadzam się z tym, że Ośrodek w Mosznej powinien podać pacjentce alternatywne
miejsce leczenia, ale nie widzę nic złego w tym, że w przypadku kiedy ośrodek
nie posiada wyszkolonej kadry z danej specjalizacji odmówił pacjentce
leczenia.
Obserwuj wątek
    • Gość: :) Re: Ignorancja w Mosznej IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.07, 14:12
      I co z tgego że ma papierki?
      Jest po prostu biurokratą i bezdusznym człowiekiem (czyt. s....synem)
      A miejsca w Mosznej są rezerwowane dla "lepszych"
      • Gość: er Re: Ignorancja w Mosznej IP: *.zwm.punkt.pl 16.01.07, 16:01
        "Lepsi" emeryci nie mają specjalnego problemu z leczeniem.
        • Gość: z up. dyrektora Re: Ignorancja w Mosznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 16:24
          Mam 48 lat. Jestem zatrudniony w NZOZ-ie na kierowniczym (administracyjnym)
          stanowisku. Do 60-ątki pozostało mi 12 lat tj, około 4400 dni. Nie mogę
          uwierzyć, że za 12 lat w Mosznej pan doktor mi nie pomoże bo będę za stary.
          Przecież w tym wieku ludzie prowadzą z powodzeniem interesy, pracę naukową,
          uczestniczą w rządzeniu krajem itd. itd. Mój niedawno zmarły na raka ojciec do
          samego końca był osobą bardzo inteligentną, oczytaną. Umierając miał 69 lat.
          Czy to oznacza ża był już o 9 lat za stary na ewentualne leczenie w Mosznej.
          Ludzie, co tu jest grane ? Ktoś tu pociska pacjentom kit. A w jakim wieku jest
          szanowny pan doktor i ile lat może jeszcze mieć nadzieję, że jakby coś to mu w
          Mosznej pomogą ? A może pan dr już sobie sam pomaga i coś mu w tej terapii nie
          wychodzi ?
          • Gość: juhas Re: Ignorancja w Mosznej IP: *.zwm.punkt.pl 16.01.07, 16:34
            Przeciętna długość życia na emeryturze wynosi podobna w Polsce 6 miesięcy (tak
            w ubiegłym roku radio mówiło, niestety nie pamiętam jaka to była stacja i z kim
            był ten bardzo pouczający wywiad).
            • Gość: 4.5% Re: Ignorancja w Mosznej IP: *.chello.pl 16.01.07, 17:03
              Sześć miesięcy? To niezbyt długo żyją, ale jednak jest to wydatek! Reszta
              żyjących dłużej powinna zorganzować sobie WOŚP i po kłopocie.
    • Gość: doktor Re: Ignorancja w Mosznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.07, 22:16
      jakiego PTPu ma certyfikat? nie mogę znaleźć go na żadnej liście
    • Gość: bozia Re: Ignorancja w Mosznej IP: *.chello.pl 16.01.07, 22:39
      Wniosek z postów dotyczących służby zdrowia jest jeden że pacjentów dzielimy na
      lepszych i gorszych,a może tych z kasą lub bez?Może patrzę zbyt idealistycznie
      podział powinien być jeden prosty na potrzebujących pomocy lub nie.Moszna jest
      jedną z placówek,która winna pomagać.A selekcja wiekowa,to okrucieństwo<sorry
      czym różni się depresja 60 latka od deprechy 65 latka-nie rozumię? Tym starszym
      życzę uśmiechu.<no i brzmi to strasznie głupio>
    • Gość: taia Ignorancja w Mosznej IP: *.centrum.punkt.pl 17.01.07, 09:06
      Kilka dni temu w Radiu Opole wyemitowano materiał o Mosznej, w którym między
      innymi pewna starsza pani mówiła o tym, że osoby ,które skończyły 65 lat, a
      nawet znacznie starsze, moga korzystać z leczenia w Mosznej...odpłatnie. Sama
      jest właśnie taką osobą.Czy więc kompetencje personelu, po dodatkowym
      opłaceniu, zmieniają się i mogą już leczyc starsze osoby? A co do warunków
      socjalnych, to odsyłam na www Mosznej.Oprócz pięknych, stylowych apartamentów,
      w których na pewno każda starsza (i młodsza!) osoba z przyjemnością poddałaby
      się leczeniu, to również zwykłe pokoje są bardzo przyzwoite.Życze wszystkim
      miłego dnia.
    • Gość: psycholog Ignorancja w Mosznej IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 17.01.07, 09:56
      Spór jest, moim zdaniem, bezzasadny. Wynika z braku jednoznacznej definicji
      psychoterapii. Jeżeli jest to "leczenie w oparciu o metody psychologiczne" to
      kwalifikacja obejmuje wszystkie osoby. Jeżli mamy z tzw. psychoterapią
      kwalifikowaną, inaczej głęboką to obejmuje ona tylko nieliczna grupę osób. W
      najlepszych czasach Mosznej kwalifikowanej psychoterapii poddawano nie więcej
      niż 20 osób w jednym terminie. Metoda powinna być dobierana do pacjenta a nie
      odwrotnie. Z wieloma argumentami doktora Piwowarczyka zgadzam się. O
      psychoterapii nie powinni wypowiadać się niefachowcy.
    • Gość: psychoterapeuta2 Ignorancja w Mosznej IP: *.chello.pl 17.01.07, 12:08
      To typowe : obrażanie i wypowiadanie się na temat , na który nie ma się
      zielonego pojęcia. Pani dziennikarka i p. profesor- mało wiedzą ale mówią , bo
      mówić trzeba, a jak już to robi autorytet czyli p. profesor to dopiero udana
      robota. Pani Doroto fajnie jest zaistnieć - przynajmniej na chwile, natomiast
      panu Łukaszewskiemu się dziwię , ale cóż nie zawsze tytuły naukowe idą w parze
      z klasą
    • Gość: jądra Re: Ignorancja w Mosznie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.07, 12:22
      a my na Moszną nie narzekamy!
    • Gość: OLA-BOGA! Re: Ignorancja w Mosznej IP: *.centrum.punkt.pl 17.01.07, 21:42
      CHRYSTE-PANIE! Piwowarczyk znów dyrektorem w Mosznej?! Mało narozrabiał za
      pierwszym razem, kilka lat temu, jak musiał salwować się ucieczką z panienką do
      Bielska? To on już wtedy wprowadzał kretyńskie zarządzenia tego typu. Ten gość
      postawił sobie wille kilka kilometrów od CTN i do końca swoich dni (czytaj: do
      sześćdziesiątki!)będzie zaciekle walczył o dyrektorskie fotele w tej placówce
      zdrowia! Na pohybel wszystkim "piwowarczykom-karierowiczom"!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka