Dodaj do ulubionych

Jestem dumny z wysiedlenia Niemców !!!

IP: *.atol.com.pl 17.01.07, 23:00
Sprawiedliwości stało się zadość. Zdrajcy i oprawcy zasłużyli na wysiedlenie.
Poczuciu sprawiedliwiości społecznej milionów Polaków stało się zadość. W
sumie to zasłużyli na znacznie większą karę niż tylko wysiedlenie.
Obserwuj wątek
    • Gość: jasio Re: Jestem dumny z wysiedlenia Niemców !!! IP: *.chello.pl 17.01.07, 23:06
      A ja średnio bo sporo tych ssynów jeszcze zostało. Trzeba operację powtórzyć.
      • Gość: d Re: Jestem dumny z mordowania Niemców ! jasio IP: *.dip.t-dialin.net 18.01.07, 17:46
        jasio jest godnym potomkiem geborskiego!
        Pragnie znowu wysiedlac i mordowac !
        Jego najwiekszym marzeniem jest zabic Niemca!
        • Gość: bhbnb Re: Jestem dumny z mordowania Niemców ! jasio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 19:21
          Wygonić wszystkich szwabów!!!
          • Gość: Sigi Re Tylko polaczkowski kretyn moze byc dumny ze mor IP: *.t.pppool.de 19.01.07, 12:03
            www.silesia.biz/bilder-impressionen-os-20-02.htm
            www.dhm.de/lemo/objekte/karten/D1871/
            www.oberschlesien-ka.de/
            www.opfergang.de/ok037.htm
            upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/55/SchlesischerAdler.jpg
            upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/55/SchlesischerAdler.jpg
            kriegsende.ard.de/pages_magnifier/0,3273,OID1061694_CON1086528_POS2,00.html
            • Gość: bbbb Re: Re Tylko polaczkowski kretyn moze byc dumny z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 18:58
              Wsadź sobie głęboko w dupę te linki, pisane w tym szwabskim wymiocie.
              • Gość: slunzok Re: Re Tylko polaczkowski kretyn moze byc dumny z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 11:55
                widać że bbb szybko osiągął kres swojego IG i tyle ma do powiedzenia.
                historii nie zna, ale paszkwile pisze
                • Gość: kk Re: Re Tylko polaczkowski kretyn moze byc dumny z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 16:16
                  ?
                  • Gość: c Re: Re Tylko polaczkowski kretyn moze byc dumny z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 23:32
              • Gość: fg Re: Re Tylko polaczkowski kretyn moze byc dumny z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 23:51
                zc
              • Gość: xbf Re: Re Tylko polaczkowski kretyn moze byc dumny z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 01:12
      • zoolkaaa Re: Jestem dumny z wysiedlenia Niemców !!! 08.02.07, 15:45
        o matko... co za kretyniiii.
        • Gość: gh? Re: Jestem dumny z wysiedlenia Niemców !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 23:35
          ?
          • Gość: gh Re: Jestem dumny z wysiedlenia Niemców !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 23:37
            fhg
      • Gość: Kamil S. Re: Jestem dumny z wysiedlenia Niemców !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 22:07
        Niestety, będzie trudno, bo w dobie internetu - jak widać - nawet największy
        gebelsowski burak może sobie bezkarnie wejść na forum i gardłować. Niemniej
        próbować warto.. :)
    • Gość: b.zia Re: Jestem dumny z wysiedlenia Niemców !!! IP: *.chello.pl 17.01.07, 23:59
      A z czego jeszcze???Jak tam brązowa koszulka p....cie.Szacuneczek.
      • Gość: werwolf Re:Kargule Pawlaki Hadziaje,Gorole za Buga!! IP: *.t.pppool.de 18.01.07, 08:36
        • alojs Re:Kargule Pawlaki Hadziaje,Gorole za Buga!! 18.01.07, 08:40
          My was popedzimy na wasze Kresy przybledy Kargulowe raus aus Schlesien
          Wy ku-wa Gorole hadziejskie Schlesien für Schlesier Polactwo za Buga do Rodinu
          na Kresy
          • Gość: Sas-Kargul Re:do alojs IP: *.net81.citysat.com.pl 18.01.07, 18:07
            Posłuchaj debilu co ma do powiedzenie a takich śląskich / nie mylić
            niemieckich / wykolejeńcach jak ty Sas-Kargul. Te przybłędy z kresów nauczly
            czytać i pisac takich śmieci jak ty , zazwyczaj po przyjeździe zajmowali
            wysokie stanowiska w sądownictwie , magistracie , szkołach itp. Tacy debile-
            narodowcy jak ty nie mogą sobie teraz znaleźć miejsca na śląsku ani tym
            bardziej na nimcach . Popatrz wokoł siebi - musisz zap[ieprzac za parę euro i
            jeszcze te twoje nimcy nie wypłacą ci geltaku , a my gorole mamy dobrze
            prosperujące interesy i lubimy zatrudniać ślązakow bo oni umieja życ tylko na
            razkaz . Sas
            • Gość: jr nowa historia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 18:52
              Gość portalu: Sas-Kargul napisał(a):

Te przybłędy z kresów nauczly
              > czytać i pisac takich śmieci jak ty ,
              dopiero wiać zaczyna a już ci mózg wywiało? czy nową historię piszesz? przecież
              na Śląsku do przyjazdu takich jak ty to nie było analfabetyzmu, więc o czym ty
              bredzisz?

>zazwyczaj po przyjeździe zajmowali
              > wysokie stanowiska w sądownictwie , magistracie , szkołach itp.
              a to raczej nie jest powód do chwalenia się że napływowi zaczęli się czuć jak u
              siebie i zaczynali rządzić się
              • Gość: jasio Re: nowa historia IP: *.chello.pl 18.01.07, 19:12
                Przyjechali na swoje i mieli prawo się rządzić.
                Nie było analfabetyzmu ale ci co zostali i deklarowali polskość nie umieli po
                polsku więc trzeba było ich uczyć. Niestety Niemca nie nauczy polskości
                zwłaszcza ze cały czasmyślał jal wykopać ukradzione w polsce skarby i
                spieniężyć je na marki.
                • Gość: ??? Re: nowa historia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 22:16
                  jasio, nawet najgłupsza propaganda PRLu nie zniżała się do takiego poziomu by
                  twierdzić że kresowiacy przyjechali na swoje, bo w to nawet chorzy psychicznie
                  nie wierzyli. Ty jak widać jesteś poniżej tych chorych. oj biedny ty...
                  A tak w ogóle to podobno ludnośc na tej ziemi umiała podobno tylko po polsku
                  więc co teraz piszesz że nie umieli? Widać swoje teorie zmieniasz w razie
                  potrzeby...
                  • Gość: jasio Re: nowa historia IP: *.chello.pl 19.01.07, 09:08
                    Jedno drugiemu nie przeczy. Nie zapominaj że przez prawie cały XIX wiek nie
                    można siębyło uczyć po polsku a w XX do 45 wcale nie było takiej możliwości.
                    • Gość: ?? Re: nowa historia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 12:03
                      pier...lisz!!!! moi pradziadek i prababcia się uczyli i wcale się z tego powodu
                      nie cieszyli. To raczej takim jak ty oszołomom działa się krzywda, że kiedyś
                      gdzieś tam na Śląsku za mało uczyli się polskiego, nawet jeśli się to podobało
                      mieszkańcom. Tylko nie pieprz teraz że ludzie byli zgermanizowani i nie
                      wiedzieli czego chcieli
                      • Gość: vv Re: nowa historia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 14:58
                  • Gość: nngn Re: nowa historia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.07, 20:12
                • Gość: se Re: nowa historia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 23:20
            • Gość: Oberschlesier Re:do sas kargula IP: *.t.pppool.de 19.01.07, 11:45
              Pawlak kargul abo koles jak ci tam godajom my wos zas do tych "krowioków
              Bydlecych" myslę o wagonach załadujemy i paschli wpieriod do Rodinu Ukraina
              czeka Kolomyja,Zytomierz,Lwów.itd wasze willenki z besenikami zurawie wodne ach
              ta piekna kraina czeka na swoich gospodarzy Lemkow,Kresowiaków,Zaburzanców my
              wam damy bezpowrotne kredyty na zagospodarowanie byle paschli na Kresy!!
              • Gość: Sas Re:do sas kargula IP: *.net81.citysat.com.pl 19.01.07, 17:45
                Tak byś chciał helmucie. Tylko jest mały problemik . Właścicielami tych
                wagomów są hadziaje , a wy helmutowskie bezmózgi nadajacie sie tylko do
                sprzątania w tych wagonach kibli .Bo jedyne co potraficie robić to PUCOWAĆ . Co
                do willi z basenami to wielu moich kumpli HADZIAJI ma takie posiadłosci a
                helmutków i to nie stac i dlatego zżera ich rak zazdrości / jak kazdego
                niemca , ktorego sasiad ma 1 feniga więcej/. Mógłbym jeszcze napisac o tym co
                robią wasze żoneczki , kiedy ty i inni z..........ą za 5 euro na godz /
                majstrem jest oczywiście hadziaj/ przy cebulkach ale twoja mała główka i tak
                tego nie zrozumie wiec adie. Sas
                • Gość: Karol Re:do sas kargula IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 09:27
                  HEHE
              • Gość: adolf Re: Faszysci w niemcach IP: *.dip.t-dialin.net 19.01.07, 17:57
                cala rase niemiecka wymordowac precz z gebelsami
                • Gość: do weszpola Re: Faszysci w polsce IP: *.dip.t-dialin.net 19.01.07, 19:34
                  adolf ty glupku niedorozwiniety, dlaczego zyjesz w Niemczech!???
                  Wyzywasz od "Goebelsow" tych ktorzy cie zywia.
                  Chcesz gnojku weszpolski wszystkich Niemcow wymordowac!?? Dlaczego !?? Za co !?

ty trutniu zacofany! zaraza. pfuj!
                • Gość: xc Re: Faszysci w niemcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 00:46
          • Gość: śpioch Re:Kargule Pawlaki Hadziaje,Gorole za Buga!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 06:30
            a my was pazdrawlajem i mamy w duzym powazaniu:))) !!!
            • Gość: Sas Re:Kargule Pawlaki Hadziaje,Gorole za Buga!! IP: *.net81.citysat.com.pl 19.01.07, 11:35
              i vise-versa. Sas
          • Gość: bb Re:Kargule Pawlaki Hadziaje,Gorole za Buga!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 10:36
            Przygłup.
        • Gość: a Re:Kargule Pawlaki Hadziaje,Gorole za Buga!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 00:20
    • Gość: e Dlaczego nie wszystkich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 00:01
      Ja też.
      • Gość: I ja Re: Dlaczego nie wszystkich? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 16:09
        Chyba po raz pierwszy Niemcy w swojej historii tak dostali po du..pie. Dlatego
        do dzisiaj nie mogą tego przeżyć. Następnym razem będzie jeszcze gorzej niech
        tylko spróbują
      • Gość: Dentosept A śmieszni "Niemcy" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 16:11
        Niemcy uciekli,część wysiedlono.Śmieszna jest tak zwana "mniejszość niemiecka"
        na Śląsku Opolskim.Skoro tacy z nich Niemcy,to czemu ich nie wysiedlono,jak z
        innych rejonów Ziem Odzyskanych ? Bo to dupy są nie Niemcy !
        • alojs Re: śmieszni "Niemcy" 20.01.07, 18:30
          Gość portalu: Dentosept A napisał(a):

> Niemcy uciekli,część wysiedlono.Śmieszna jest tak zwana "mniejszość
          niemiecka"
          > na Śląsku Opolskim.Skoro tacy z nich Niemcy,to czemu ich nie wysiedlono,jak z
          > innych rejonów Ziem Odzyskanych ? Bo to dupy są nie Niemcy !
          JA KARGULE I POWLAKI TEZ SA SMIESZNI Z TA ICH RUSKO UKRAINSKO DZWIECZACA
          GADKA WYSTARCZY ZE TYLKO OTWORZA JAPE TO SIE ZARAZ WIE ZE WIATR WIEJE ZE
          WSCHODU RUBIERZY TAJOJ TA PODEJDZ DO PLOTA!!! BUHAHA!!
          • Gość: Dentosept A Re: śmieszni "Niemcy" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 12:45
            Prawda jest taka,że ma Śląsku Opolskim nie ma Niemców.Są jacyś niewykształceni
            przebierańcy udający Niemców.
            • Gość: gf Re: śmieszni "Niemcy" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 23:40
              Farbowańcy
    • wladzio55 Re: Tą Bandę Ukrainską trzeba znowu Przesiedlic 20.01.07, 18:40
      Jako Polak czuję odraze do tych tz; Kresowiaków,Zaburzaków,Lemkow,i innych
      przybledów z Polski Centralnej to jest primityw gdzie sie zadko spotyka
      nie nadarmo ten primityw Ludzki został zfilmowany pod tytułem "Sami Swoi"
      trzeba ich znowu załadowac do tych wagonów bydlencych którymi przyjechali
      na Slązk i odesłac zpowrotem w rodzinne strony dawnej Galicji!!
      • Gość: Kazik Re: Tą Bandę Ukrainską trzeba znowu Przesiedlic IP: *.chello.pl 20.01.07, 22:54
        Ta Wladzio, a ty skund, jak nie z centralnej? Ta słychać że ty z Wielunia... Ta
        to nad Prosną, centralna Polska, więc nie p...
        • alojs Re: Tą Bandę Ukrainską trzeba znowu Przesiedlic 21.01.07, 11:07
          Gość portalu: Kazik napisał(a):

> Ta Wladzio, a ty skund, jak nie z centralnej? Ta słychać że ty z Wielunia...
          Ta
          > to nad Prosną, centralna Polska, więc nie p...
          KAZMIR CO TY ZE STODOŁY SPADŁ TA PODEJDC DO PŁOTA JAKO I JA PŁODCHODZE!!!
          UKRAINCY CZEKAJA NA WAS PASCHLI DO RODINU DO GALICJI
        • alojs Re: Tą Bandę Ukrainską trzeba znowu Przesiedlic 21.01.07, 11:57
          Gość portalu: Kazik napisał(a):

> Ta Wladzio, a ty skund, jak nie z centralnej? Ta słychać że ty z Wielunia...
          Ta
          > to nad Prosną, centralna Polska, więc nie p...
          www.panstwo.f.pl/panstwo-1-news100.html
          Kazek za niededługo przyjdą prawowici własciciele tych ziem spowrotem Europejski
          Sąd za niedługo orzeknie ze oddasz moją Ojcowizne co zabrałes bezprawnie nawet
          granaty kargula i Pawlaka w sądzie nie pomągą jusz przygotowóje papiery dla
          Adwokata w Polsce i Niemczech radze ci zrobic to samo tzak ze dostaniesz twoje
          na Kresach napewno siedzi jakis Rusak albo Ukrainiec! kto walczy o swoje ten
          zwycieza! a jak sądownie nie dostanę to co mi sie nalezy to odkupie od Kargula
          tą Ojcowizne co przez wieki była nasza to tylko sprawa ceny do uzgodnienia i
          takich jak ja są tysiace a wiec znowu wróci nasz Heimat Schlesien do rodowitych
          włascicieli tz: Schlesier!!!
          • Gość: wax Re: Tą Bandę Ukrainską trzeba znowu Przesiedlic IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 21.01.07, 12:20
            Alojs, uważam, że wysiedlenia Niemców po 1945 były bardzo dużym błędem. Zamiast
            wysyłać ich do stref okupacyjnych trzeba było ich wysłać do waszego wzorcowego
            Auschwitz. I byłoby po problemie.
            • Gość: r5th Re: Tą Bandę Ukrainską trzeba znowu Przesiedlic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 06:40
              .
            • Gość: zz Re: Tą Bandę Ukrainską trzeba znowu Przesiedlic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 14:34
    • Gość: Schlesier Re: Niedlugo wysiedlenia Goroli i Hadziajow !!!!!! IP: *.mcbone.net 21.01.07, 11:47
      Nie dlugo pakujcie i na swoie kresy za BUG :AMEN
      • Gość: Król Re: Niedlugo wysiedlenia Goroli i Hadziajow !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 21:15
        Słuchaj Schleisier nie podskakuj bo na Ciebie też przyjdzie czas i to niedługo
      • Gość: ref34 Re: Niedlugo wysiedlenia Goroli i Hadziajow !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 18:19
    • Gość: znajomy Re: Jestem dumny z wysiedlenia Niemców !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 13:49
      Alojs Polska to państwo k..ew i złodziei.
      • Gość: ingo Re: Jestem dumny z wysiedlenia Niemców !!! IP: *.netcologne.de 21.01.07, 18:48
        No cóz ,jestes Polakiem i to wyjasnia wszystko
        • Gość: Heniek_Kroll fukk u IP: 217.153.83.* 22.01.07, 13:59
          Tys za to Niemiec ;) Jak chooj!
    • Gość: Ślązak Re: Jestem dumny z wysiedlenia Niemców !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 22:45
      Oj Polak pie..ij sie twój głupi łep !

To tak jakbym ja powiedzieł iż jestem dumny z tego że hitlerowiskie Niemcy
      wymordowały tylo Polków ((
      • Gość: jasio Re: Jestem dumny z wysiedlenia Niemców !!! IP: *.chello.pl 22.01.07, 11:13
        Ty może tak nie mówisz ale na pewno jesteś za zostawieniem postawionych przez
        MN pomników dziękczynnych dl hitlerowców. To to samo bo niby za co można być
        wdziecznym hitlerowcom?
        • Gość: familiant Re: Jestem dumny z wysiedlenia Niemców !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 12:00
          Za zrobienie.
          • Gość: śpioch Re: Nie jestem dumny z wysiedlenia Niemców !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 18:04
            Tu nie ma byc z czego dumnym. To mlyn wojny, a mlyny wojny miela bezlitosnie !
            Ból opuszczania miejsca cieplego i na zawsze znamy jako Polacy wiec mozemy
            tylko wspolczuc Niemcom jako ludziom. Chyba poczuli jaka krzywde wyrzadzili nam
            niewinnie, bez powodu. Chyba poczuli ze ich wysiedlenie to byl gniew Boga ! Ci
            przyzwoici wiedza to i boleja razem z nami, a ci glupi i bez serca wzniecaja
            jazgot, beznadziejny, krwawiacy, szalenczy, zlowrogi.
      • Gość: jasio Re: Jestem dumny z wysiedlenia Niemców !!! IP: *.chello.pl 09.02.07, 18:11
        No a jak inaczej można rozumieć pomniki wystawione hitlerowcom z napisami
        typu "W podzięce ..." i listą SS-synów wypisaną złotymi literami?
        • Gość: obserwator Re: Jasio jest dumny z wysiedlenia nietylko IP: *.dip.t-dialin.net 09.02.07, 21:35
          Niemcow lecz takze Ukraincow,Lemkow,Bialorusinow, Litwinow, Czechow itd.
          >
          taki pomnik stoi napewno w twoim ogrodku jasio!
    • Gość: MIeszaniec Re: Jestem dumny z wysiedlenia Niemców !!! IP: *.pl 31.01.07, 21:44
      Jak jesteś dumny, to jesteś waść kretyn.
      Homo sapiens morpha cretinus vulgaris.
      • Gość: Olek Re: Jestem dumny z wysiedlenia Niemców !!! IP: *.n.pppool.de 31.01.07, 21:50
        Nie tylko Niemcow " Wypedzono" ze Slaska , Na przyklad rodzina Popolskich mimo
        polskiego rodowodu oszukano i wypedzono. To skandal na skale Europejska . Kto
        wypedzal swoich ziomkow tylko komuna ! Link www.thepops.de
    • wypasione_losie To orzejaw rasizmu 08.02.07, 15:20
      jeżeli chcesz żeby ciebie dobrze traktowali to traktuj dobrze innych.
      teraz trzeba się godzić a nie kłócić!
      przez to że bracia kaczyńscy chcieli pokazać wyższość nad rosją to wprowadzono
      nam embargo a jak jeszcze z narodem niemieckim zaczniesz bojować to polaska
      gospodarka siądzie!
      • Gość: Polak Niemcy zasłużyli na takie potraktowanie. IP: *.atol.com.pl 08.02.07, 16:48
        Czym?
        - wywołaniem wojny - Hitler nie wybrał się sam
        - za mordy wojenne
        - za mordy w obozach koncentracyjnych
        - za pracę przymusową u "zwykłych" obywateli niemieckich
        - za uważanie się za rasę panów
        - za traktowanie innych jako podludzi
        - za nieludzkie eksperymenty medyczne
        - za traktowanie Polakó jako podkategorię
        i za 1000 innych spraw zasłużyli na odpowiedzialność zbiorową.
        Niemcy się zmienili, bo musieli. To dziś inny Naród. Ale był narodem
        bestialskim i za to winni być rozstrzelani a nie wysiedleni. Mieli szczęście.
        • Gość: Collonna Re: Polakom dopiero sie zbiera IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.02.07, 17:05
          Polska papuga sie dugo uczyla, ale nauczyla.
          Po I wojnie rabowali Niemcy z blogoslawienstwiem Francuzow,
          po II z blogoslawienstwiem ZSRR.
          Teraz mysla ze USA im w tym dalej pomoze.
          Ale tu jest oszybka-Amis zrobia to z Polska sami.
        • Gość: Zwitter1 Re: Podsumowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 17:24
          Jak już wcześniej ktoś z szanownych Forumowiczów napisał najwięszym błędem było
          wysiedlanie na zachód ludności "poniemieckiej".
          Rasa panów stworzyła krematoria w Auschwitz w celu mordowania podludzi,więc po
          zdobyciu Obozu w Auschwitz trzeba było umieścić tam tych waśnie wysiedleńców.
          Nie byłoby wtedy dzisiejszych opluwaczy Polski i Polskości na tym forum gdyż nie
          mogli by się wogóle narodzić.Prawdziwi pozostali Niemcy nie uczyliby się
          specjalnie j polskiego żeby na polskich forach ziać do nas nienawiścią.
          Słowianie mają ludzkie cechy człowieczeństwa i nie potrafili by hurtowo mordować
          kogokolwiek.Nawet rasę Nadludzi-Niemców.
          Ludobójstwo najlepiej wychodziło zawsze ludziom niemieckojęzycznym.
          • Gość: ADOLF Re: Podsumowanie historii przez zwittera1, IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.07, 20:08
            faszystowskiego oszoloma wszechpolskiego i wnuka polskiego bandyty geborskiego,
            mordercy niemieckoslaskich kobiet,starcow i dzieci!
            Tfu faszystowski znawco!
            • Gość: Collonna Re: Podsumowanie historii przez zwittera1, IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.02.07, 20:29
              Zwitter, pociesz sie.
              Po wojnie w Auschwitz byl oboz dla Niemcow.W samym obozie z roznych powodow
              wyginelo 10-tki tys.Reszta na Syberi.
              I tylko Polaki sie smiali.....
              Raz Zydy, raz Niemcy.
              • Gość: jasio Re: Podsumowanie historii przez jasia IP: *.chello.pl 08.02.07, 21:43
                nie wiem jak było w innych obozach ale zinteresowałem się obozem Lamsdorf.
                Zginęło tam i w filiach około 100 tys ludzi. Gębarski nie umiał się wyliczyć
                raptem ze 100 nadludzi - njprawdopodobniej SS manów. Reszta (ok. 1000) zmarła
                na tyfus itp nieuleczlne choroby. Nawet nie ma o czym wspominać (już nie
                wypominając Auschwitz). Po plebiscycie w podobnych warunkach Niemców którzy nie
                chcieli być w Polsce trzymali w Lamsdorf sami Niemcy, o głodzie i chłodzie bo
                nie chcieli aby za dużo Niemiaszków przesiedlało się z Polski do Niemiec.
                Podejrzewam że wam się historie pomyliły i zlały w jedno zdarzenie.
                Uczcie się lepiej historii i nie zmyslajcie bajek na braci Grimm się nie
                nadajecie!
                • zwitter1 Re: Jasio ma racje-i zna Historię 08.02.07, 22:17
                  Niemcy z historą- beszajtem mają zawsze duże problemy.
                  Tych prawdziwych ona raczej nie interesuje.
                  Brużdzą głównie ci u których się nie powiodła naturalizacja na niemcoków.
                  Nie czują się doi końca ani niemcami i nienawidzą Polaków.
                  To duchowe bezpaństwowce.
                  • Gość: Collonna Re:Zwitter, ty znasz lepiej. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.02.07, 22:51
                    Ale te duchowne bezpanstwowce , to Ci sie udalo.
                    Ja nie wiem, dlaczego mam byc duchownym i do tego jakims panstwowcym.
                  • Gość: ADOLF Re: Jasio ma nigdy nie mial racji i nie zna histo IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.07, 23:04
                    -rii!
                    zwitter ty jestes poprostu glupi, einfach doof wie ein Stück Scheisse!
                    zastanow sie czy ty jestes prawdziwym polokiem, albo tylko polskym lizodupem!
                    Dlaczego masz dwa paszporty!????
                    • zwitter1 Re: Jasio ma nigdy nie mial racji i nie zna histo 09.02.07, 08:58
                      Gość portalu: ADOLF napisał
                      > zwitter ty jestes poprostu glupi, einfach doof wie ein Stück Scheisse!
                      > zastanow sie czy ty jestes prawdziwym polokiem, albo tylko polskym lizodupem!
                      > Dlaczego masz dwa paszporty!????

Uprzejmie informuję że nie mam żadnej rodziny ani krewnych po drugiej stronie Odry
                      Nigdy nie posiadałem niemieckiego paszportu.Nie muszę pracować tam gdzie
                      większość z was tyra gdyż robię doskonałe interesy w Polsce.
                      Pisałem kiedyś czym się zajmuję.
                      Jestem Polakiem i wiem że Polak - prawdziwy nie zapiernicza na budowie w
                      niemczech tylko jak chce zarobić więcej to jedzie sobie tam gdzie nim nie gardzą
                      tj.Irlandia,Anglia.Teraz nawet chcą Polaków w Norwegii.
                      Widzicie sami :) że za Odrą jest coraz ciężej dlatego brużdzicie pisząc po
                      polsku na naszym forum.
                      Być robolem za Odrą to prawie jak obóz pracy z czasów wojny.
                      Schnell und schwer arbeit macht spas :))

Wie gut ist das ich kein Deutsche bin

• Gość: ADOLF Re: zwiter nigdy nie mial racji i nie zna historii IP: *.dip.t-dialin.net 09.02.07, 14:45
                        > robisz sobie doskonale interesy!
                        bardzo dobrze dla ciebie!
                        > jako "prawdziwy" Polak nie pracujesz na budowie!
                        taki jak ty nie musi bo robi doskonale "interesy". Moze jako posrednik albo
                        kapo w obozach pracy tak jak w Itali!
                        Znam bardzo wielu Polakow - Roboli na budowach! Pracuja bo musza, bo Polska dla
                        nich miejsca pracy nie ma. Doskonalych "interesow" tez nie robia!
                        > Irlandia,Anglia nawet Norwegia chce Polakow! Mozesz tez do Rosji!
                        Tania sila robocza ma zawsze i wszedzie popyt! Oby tylko starczylo chetnych
                        pracujacych w pierwszej lini na robiacych "doskonale" interesy posrednikow-
                        Polakow !
                        > byc robolem za Odra to prawie jak oboz pracy z czasow wojny!
                        przezyles oboz pracy w czasie wojny !?? Pracowales za Odra !??
                        Byles u polskiego posrednika i polskiego "kapo" mianujacego siebie
                        kontaktowym !!!
                        > bruzdzicie piszac po polsku na naszym forum !
                        forum jest dla kazdego! Naucz sie po niemiecku to bedzie sie "bruzdzilo" po
                        niemiecku!
                        > schnell und ...
                        pisz poprawnie albo wcale. Es ist gut dass du Polak bist!
                        • Gość: Zwitter1 Re: zwiter nigdy nie mial racji i nie zna histori IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 15:08
                          Gościu Adolf:
                          Nie trzeba być "Kapo" żeby robić dobre interesy.
                          Kapo to raczej fach który lubił twój Imiennik.
                          Dobry robotnik nie musi zapierniczać łopatą w niemieckich obozach budowlanych.
                          Dobry robotnik który ma w głowie poukładane-sam sobie otwiera firmę zwiększając
                          swoje zyski mając jednocześnie więcej obowiązków :)
                          Do tego nie trzeba być Kapo :)
                          Trzeba mieć tylko rozum,którego większości z was brużdzących brakuje.

Niemiecki kalacze,to fakt.
                          Lecz dawno temu w średniej szkole trochę się uczyłem niemieckiego.
                          I mimo szczerych chęci jakoś nie chce mi ten szczekający język wyjść całkiem z
                          głowy.
                          • Gość: ADOLF Re: zwiter nigdy nie mial racji i nie zna histori IP: *.dip.t-dialin.net 09.02.07, 16:10
                            zwiter1
                            pisze o polskich organizatorach, polskich pilnowaczach polskich robotnikow w
                            polskich obozach pracy we Wloszech!
                            Kilkunastu albo i kilkudziesieciu Polakow i Polek zabitych i zakatowanych przez
                            Polakow, wycienczonych,wyzyskanych i oszukanych tez przez Polakow.
                            Zyjacych na polu z dala od ludzi w prymitywnych warunkach.To dzialo sie w
                            latach 2002-2006.!!
                            Zanim zaczniesz bluzgac na Niemcy pomysl troche o tych Polakach.
                            Zarowno oprawcach jak i ofiarach! W Niemczech czegos takiego niema! Jedni ci
                            pierwsi mieli rozum i "dobrze poukladane" w glowie no i zrobili doskonaly
                            interes na rodakach!
                            Ci drudzy tez mieli rozum i dobrze poukladane w glowie. Chcieli tylko troche
                            zarobic. Uwierzyli tym pierwszym i stracili wszystko, niektorzy zycie.
                            Polski jezyk to jak wloska piosenka!
                            Zapytaj ludzi ktorzy polskiego nie znaja jak im sie dzwiek waszej mowy podoba.
                            Nie rozczaruj sie jak ci ktos powie ze slyszy tylko trzeszczenie!!
                            Wypowiedz Wlocha!!
          • Gość: vd Re: Podsumowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 14:49
            Racja.
    • Gość: bozia Re: Jestem dumny z wysiedlenia Niemców !!! IP: *.chello.pl 09.02.07, 17:36
      No to gratuluję widać masz mało powodów do dumy w życiu.Nie rozumię jak można
      być takim idiotą.Stary mój! czytaj czasami,a nie tylko pluj jadem.A słyszałeś
      hasło wspólna Europa.Zyjemy tu i teraz.
      • Gość: jasio Re: Jestem dumny z wysiedlenia Niemców !!! IP: *.chello.pl 09.02.07, 17:49
        Bożenko, aleś ty naiwna. Szwaby pod pozorem tolerancji zajęły już Śląsk a kiedy
        oni się wykazywali tolerancją? Przecież to nie myśmy wymyślili germanizację!
        Zaproś mnie na placki ziemniaczane to ci to bliżej wyjaśnię!
        • Gość: h Re: Jestem dumny z wysiedlenia Niemców !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.07, 02:03
          I cały wągiel ukradli.
          • Gość: Zwitter1 Re: Jestem dumny z wysiedlenia Niemców !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 20:31
            Lepiej zamiast zabierać się za Polskę niech ślązoki niemieckie zajmą tereny po
            dawnym DDR.Opustoszałe betonowe osiedla straszą czekając na nowych gastarbeiterów.
            Willkomen neue leute aus Schlesien in Cottbus.
            Witamy nowych ludzi ze śląska w Chocieborzu.
            Możeta tam sobie zrobić małą ojczyznę ;))
            • Gość: tejo Re: Jestem dumny z wysiedlenia Niemców !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 22:32
              Przeca to my soom u dooma tos nie musiymy nikaj jechać za to wy mozecie smiało
              ciś na ziymie pod wilenszczyzna i sie nie starejcie , zoudyn nie bandzie za
              wami puakou :)
              • Gość: jasio Re: Jestem dumny z wysiedlenia Niemców !!! IP: *.chello.pl 23.02.07, 06:05
                Ty żyjesz w innych czasach. Już dawno tacy Niemcy jak ty nie są w Polsce w
                domu. Jestście przybłędami, mniejszością, dywersantami, Każde określenie
                upoważnia do wywiezienia was świńskim wagonem.
                • Gość: do jasia Re: Jasio dumny z wysiedlenia Niemców !!! IP: *.dip.t-dialin.net 23.02.07, 09:58
                  jasio nie badz nudny
                • Gość: z Re: Jestem dumny z wysiedlenia Niemców !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 14:50
                  hehe
        • Gość: bozia Re: Jestem dumny z wysiedlenia Niemców !!! IP: *.chello.pl 11.02.07, 22:48
          Jasio placki ziemniaczane odpadają.Nie lubię.A zapewne i rozmowa by się nie
          kleiła.ha-ha.W moim wieku raczej człowiek jest mało naiwny.Czytanie tego napawa
          jedynie zgrozą.
        • Gość: dfg Re: Jestem dumny z wysiedlenia Niemców !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 17:21
          A wurst lubisz?
          • Gość: janek Re: Jestem dumny z wysiedlenia Niemców !!! IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 15.02.07, 17:39
            na wurst z jasia to sie pisa
            • zwitter1 Gute wurst nur fur Pole :-) 15.02.07, 18:25
              Deutsche Wurst kenn nur mein Hund essen.
              Deutsche schlesien konnen nicht gute Wurst machen.
              Gute main ich fuhr normal Leute.

Niemcoki nie potrafią dobrej kiełbachy zrobić dlatego importują Krakauer Wurst.
              Jest lepszy i zrowszy bez konserwantów.Wielu klientów za Odrą może sobie tylko
              na nią popatrzeć gdyż nie stać ich na takie specjały.
              Zresztą w ALDIKACH czy PLUSACH (sklepach dla pospulstwa)polskich wędlin nie ma.
              To nie ta klasa żywności.

Viel Gluck und Gesund :)
              • Gość: kk Re: Gute wurst nur fur Pole :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 19:47
                Pospólstwo i w dodatku niewykształcone!
                • zwitter1 Re:Deutsche -gute totespecjalist 15.02.07, 21:30
                  Gość portalu: kk napisał(a):
                  > Pospólstwo i w dodatku niewykształcone!

Niemieckie władze zawsze wiedziały że mniej wykształcony robol sprawia mniej
                  problemów,bo czym mniej wie tym mniej zadaje pytań i łatwiej można nimi manipulować.
                  Ma to też dobre strony dla gospodarki.

Lecz wiadomo teraz dlaczego Niemcy tak bardzo tępili polskich intelektualistów i
                  dlaczego masowo mordowano polską inteligencje.
                  Oni DOSKONALE sterowali swoimi robolami i wojskiem żeby osiągnąć dany cel.
                  Dzisiejsi ROBOLE - polskojęzyczni dwupaszportowcy i jednopaszportowcy znający
                  płynną polszczyzne zapierniczają na budowach (baustellach) wierząc w propagande
                  sukcesu i w to że tylko tam mogą godnie żyć oszczędzając każdego "Cento-Fenyśia".
                  Ciężka praca w Niemczech czyńi szczęśliwym tylko tych z oślą głową
                  Schwehr Arbeit in Deutschlad macht spas-aber nur fuhr eisels Kopf
                  • Gość: d Re:Deutsche -gute totespecjalist IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.07, 13:58
                    zwiter zastanawiam sie czy twoj ojciec cie czesto bil po glowie,
                    albo czy tobie na twoja kapuste ceglowka spadla, albo cos innego!
                    Bo inaczej nie pisalbys takich poronionych wypowiedzi! Jezeli chcesz pisac po
                    niemiecku to naucz sie go najpierw poprawnie, du Hanswurst!
                    >
                    Kim sa dla ciebie?? dwupaszportowi Polacy-Australijczycy,-Nowozelandczycy
                    Polacy-Kanadyjczycy
                    Polacy-USamerykanie
                    Polacy-Brytyjczycy,-Irlandczycy
                    Polacy -Francuzi itd.itd.
                    Uwazam umyslowa prace przy pelnej odpowiedzialnosci za ciezsza od fizycznej,
                    jezeli ty w ogole wiesz co to jest praca!
                    Myslisz maly kombinatorze ze juz zdobyles wszystko i nie musisz juz sie wyginac
                    cwaniaku .!?? Zycie cie jeszcze nauczy, "yntelygentny" arogancie .
                    • Gość: tryt Re:Deutsche -gute totespecjalist IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 16:41
                      Ty chyba za dużo pijesz
      • sigi88 Re: Jestem dumny z wysiedlenia Niemców !!! 04.03.07, 22:11
        Zdecydowana wiekszosc sama spieprzala tak ze az sie kurzylo - bali sie Armii
        Czerwonej - synkowie Mnimcoszlonzakow ostatecznie na przepustkach opowiadali
        czego to na obszarze "Rosji" dokonali. Jako zdyscyplinowi "obywatele" trzeciej
        rzeszy adolfowej jedno zrozumieli - ze po zbrodni nastapi kara. Inni zostali i
        wstapili do PZPR-ow i innych ZSMP i dalej gnoili Polakow jak mogli. Ci ktorzy
        milcza - zrozumieli swoj blad i zaczeli nowe zycie w RFN - chcac zapomniec mlyn
        zbrodni ktory wprawili w ruch. Ci ktorzy tu pluja na Polske i Polakow to ci
        ktorzy jak choragiewki na wietrze pozostali po 1945 roku. Najpozniej w roku 1970
        zaczelo do nich docierac ze ten komunizm i wspolpraca z ubekami to moze im
        kiedys bokiem wyjsc - i zaczeli dawac dyla do EFu.

pozdro.
        Sigi aus Karlsruhe
    • Gość: kik Re: Jestem dumny z wysiedlenia Niemców !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 15:01
      szkoda, że nie wszyscy
      • Gość: Polak Niemcy nie szanują Polaków. IP: *.atol.com.pl 02.03.07, 19:41
        Nadal uważają nas za śmieci - taka jest pospolita opinia. Za złodziei i
        brudasów. Tak myślą o większości nacji. Kombinatorów i wszystko co najgorsze.
        Nigdy nas nie traktują i dopiero po II wojnie światowej zaczną nas traktować za
        równych sobie - bo Polakó będzie więcej. Osobiście na mam żadnych wątpliwości,
        że to właśnie Niecy gdy poczują się mocni rozpętają III tak jak i II i I Wojnę
        Światową.
        • Gość: potomek Re: Niemcy nie szanują Polaków. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 20:01
          Masz okazje zmienić wizerunek twego narodu :)
          Daj przykład i napisz że jest ci smutno z powodu wysiedlenia Niemców na równi z
          powodu wysiedlenia polaków z kresów .
          • Gość: jasio Re: Niemcy się nie zmienili! IP: *.chello.pl 05.03.07, 09:46
            Mnie jest smutno z tego powodu że nie puszczono 40 milionów nadludzi
            niemieckich przez komin. Dzisiaj nie mieliby okazji czuć się pokrzywdzonymi a
            wręcz cieszyli by się że żyja.
    • Gość: gosc Re: Jestem dumny z wysiedlenia Niemców !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 07:34
      Duma w tym wypadku gó.. znaczy
      • Gość: Gorol Chadziaji do wora,a wór do jeziora! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 07:58
    • sigi88 Re: Jestem dumny z wysiedlenia Niemców !!! 03.03.07, 14:02
      Watek to gory, up!

pozdro.
      Sigi aus Karlsruhe

PS.
      Mniemieccy nacjonalisci to juz sie rodza z hitlerowskimi genami mordercow
      • Gość: ada Re: Jestem dumny z wysiedlenia Niemców !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 20:15
        > PS.
        > Mniemieccy nacjonalisci to juz sie rodza z hitlerowskimi genami mordercow
        Tak zresztą jak i polscy !
        • Gość: Zwitter1 Jestem Bardzo dumny z wysiedlenia Niemców !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 20:58
          Tylko pod Opolem coś z tym wysiedlaniem poszło nie tak,gdyż wielu tutaj udało
          się zostać.Wyjechali dopiero jak im strach minął.Lecz niestety zdążyli się
          nauczyć polskiego i posłać swoje dzieci do polskich szkół.
          To one dzisiaj opluwają Polaków z OPola.
          Zadne inne forum nie przechodzi takiego skomasowanego ataku czarnych szlezjan
          jak Opole.Piszą że Polacy tam niby pracują.
          Porządni Polacy dawno z Niemiec uciekli do innych krajów i żyją w normalnym
          społeczeństwie.
          OPole dla Polaków
          • Gość: karla Re: Jestem Bardzo dumny z wysiedlenia Niemcó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 15:20
            Nikt nie opluwa Polaków !
            Ślązacy i Niemcy tylko reagują odpowiednio na waszechpolskie zaczepki.
            • zwitter1 My nic do Niemców nie mamy :-) 05.03.07, 15:56
              Ja nie żywię zadnych urazów do Niemców.
              Niemcy,ci wykształceni i bez wykształcenia mają kulturę i nic ich Polska nie
              obchodzi.
              Lecz najwięcej rzygowin wylewają prymitywni szlezjanie z Niemiec.
              Szlag ich trafia że w Polsce jest coraz lepiej a oni nają coraz gorzej.
              Sami kradną w sklepach i okradają samochody.
              Niemcy uważają ich za Polaków bo o Polakach słyszeli a o czymś takim jak ślązak
              nie!!
              Więc kto ktadnie ??
              No Polak , bo wszyscy ze wschodu to Polacy.
              Zrbcie tam z tymi szlezjanami porządek i wywieżcie ich w kosmos a skończą się
              kradzieże samochodów,rowerów i jedzenia z tanich sklepów.
              Pozdrawiam
            • zwitter1 Jestem Bardzo dumny z wysiedlenia Szlezjan 05.03.07, 15:59
              Gość portalu: karla napisał(a):
              > Nikt nie opluwa Polaków !
              > Ślązacy i Niemcy tylko reagują odpowiednio na waszechpolskie zaczepki.

Niemcy nie reagują bo ich to nie obchodzi co sie tutaj pisze.
              Polaków nie obchodzą niemieckie bojówki faszystowskie i nazistowskie i to co oni
              sobie tam piszą.
              Ist das verstanden ??
              • Gość: abdul Re: Jestem Bardzo dumny z wysiedlenia Szlezj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 16:37
                zwitter1 ☺ no to masz pożadny problem :(((
                A o leczeniu się pomyślałes ?
    • Gość: OPolak Re: Jestem dumny z wysiedlenia Niemców !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 23:02
      Up^
    • Gość: Alf_9 Re: Jestem dumny z wysiedlenia Niemców !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.07, 17:42
      Nie rozumieć dlaczego admin forum nie reaguje na nacjonalizm w postach pisanych
      przez parę osób. Najgorsze jest to, że chamstwa nikt ni umie zatrzymać np.
      zbanowanie człeka nie przestrzegajacego regulaminu.
    • Gość: UJEK ADOLF Re: Jestem dumny z wysiedlenia Niemców !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 18:11
      hadziaje do pieca
      raus z POLSKI!!!!!!
      TU BUŁY NIYMCY SUN NIYMCY I BANUN NIYMCY schluss!!!!!
    • Gość: bozia Re: Jestem dumny z wysiedlenia Niemców !!! IP: *.chello.pl 09.04.07, 19:52
      POpieram Alfa9 Kochany Adminie gdzie jesteś?Mam dosyć takich tematów.Pozdrawiam.
      • Gość: adolf Re: Jestem dumny z wysiedlenia Niemców !!! IP: *.dip.t-dialin.net 09.04.07, 19:53
        wypad
    • Gość: bozia Re: Jestem dumny z wysiedlenia Niemców !!! IP: *.chello.pl 09.04.07, 22:19
      Szerzenie poglądów faszystowskich jest karalne.Tacy jak Wy przynoszą wstyd
      Niemcom.Mój szwagier< Niemiec z krwi i kości>.Robił wielkie oczy jak czytał to
      forum.No tylko on należy do tych cybilizowanych Niemców.A Wy nie Wiecie kim
      jesteście.No to chłopaki w brązowe koszule-smutne to że tacy ludzie jeszcze
      istnieją.
    • rico-chorzow Re: Jestem dumny z wysiedlenia Niemców !!! 09.04.07, 22:22
      Gość portalu: Polak napisał(a):

> Sprawiedliwości stało się zadość. Zdrajcy i oprawcy zasłużyli na wysiedlenie.
      > Poczuciu sprawiedliwiości społecznej milionów Polaków stało się zadość. W
      > sumie to zasłużyli na znacznie większą karę niż tylko wysiedlenie.

No to ja jestem dumny z SS:)
    • rico-chorzow Re: Jestem dumny z wysiedlenia Niemców !!! 09.04.07, 22:28

W traktacie pokojowym z Niemcami nie użyto słowa - wysiedlenie - tylko -
      wypędzenie -,Polaku.
    • Gość: gerhard Re: Jestem dumny z wysiedlenia Niemców !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 07:43
      Jestes dumny ze spapranej roboty ? To takie typowe dla prymitywnego narodu
      polskiego .:)))hehe
    • rico-chorzow Slązak 11.05.07, 08:17

Pan się myli,w traktacie z 1991 roku,podpisane jest przez Niemcy jak i Polskę
      słowo - wypędzenia -,które jest dość różne używanemu przez Pana słowu -
      wysiedlenia -,miałbym też pytanie,kogo uważa Pan za zdrajców i oprawców?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka