Gość: Krzych Re: Mirosław Mandryga kandyduje na szefa PFRON IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 14:04 I ja oczywiście jestem za Mirkiem, a partie polityczne należy mieć w d... liczy się człowiek. Prawicy w Opolu nie ma i długo nie będzie. Ludzie tzw. prawicy nie radza sobie z sobą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Mirosław Mandryga kandyduje na szefa PFRON IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 16:30 O Krzyżanowskim, Rewience, Włodarczyku i Fraszku słychać jest w Opolu, ale pamietam kilka lat wstecz jak głosno było o opiece panów w swietlicy terapeutycznej Parasol! Czy tam nie chodziło o podejrzenie molestowania wychowanków przez wychowawców /Krzyżanowski i Włodarczyk/ tzn. nagie kapiele wychowanków???? Czy to prawda??? O tym była cisza medialna! Ciekawe jaki teraz atak szykuja i na kogo? Kilku maja z głowy. Sprawa OHP to tez ich rączki! Po przeczytaniu tych tematów mimo nieznajomosci Pana Mandrygi jestem za nim, wnioskuję że Jego sie boją małostkowi i cierpiacy na brak sukcesu ludzie. A Panom harcerzom czas do lasu tam podchody róbcie, bo w przyrodzie jest róznie!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Mirosław Mandryga kandyduje na szefa PFRON IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 17:21 widzi mi sié ze p.Mirek jest drzazgá w oku ludzi z Kluczborka. Rozumie bratnia organizacja ZHR /Rewienko, Krzyzanowski/ ale nie rozumié Pani Posel Zielonki z Namyslowa, jeszcze niedawno chlopcy z ZHR-u krzyczeli na Was /p.Zielonka i p.Mandryga sá w ZHP/ komuchy, czerwone pajaki, relikty przeszlosci, jak dzis widac za tym reliktem chodzá /p.Zielonka/ o poparcie dla Krzyzanowskiego!!! Nie wstyd Wam za wasze kalumnie i pomówienia! jak na dloni widac ze amnezja jest waszá najwiekszá zaletá!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Mirosław Mandryga kandyduje na szefa PFRON IP: *.chello.pl 18.03.07, 18:39 To zwykła zawiść. Że ktoś jest o niebo lepszy od nich razem wziętych. Nic dodac ni ująć. A pod tym co robi p. Mandryga mozna się śmiało podpisac obiema rękami. Popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Mirosław Mandryga kandyduje na szefa PFRON IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 19:37 Czas na nas! Od kiedy Mirek z Żoną Mariolą wprowadzili się do Byczyny dla wielu młodych ludzi świat stał się kolorowy! Dom Harcerza to Oni, Mariola i Mirek, zrujnowany budynek w 1990roku wspólnymi siłami wyremontowali i do dziś hufiec i Dom Harcerza w dużym stopniu dzięki nim funkcjonuje. Jako Komendantka Hufca Byczyna musiałam wraz z instruktorami zabrać głos poniewaz uważamy, że jeżeli prawdą jest iż Druhowie z ZHR-u Kluczbork robili i robią intrygi wobec Mirka to zapomnięli już np. rozmów w czasie wyborów samorządowych i wspólnych ustaleń - dziś już ich nie pamietają, jezeli trzeba będzie to przypomnę. Żałujemy, że Mirek odszedł do Opola w 1993roku na Komendanta Choragwi bo do dziś hufiec Byczyna efektów miałby więcej gdyż Mirka energia poszła na całe województwo. Kiedy Polska 1 raz uczestniczyła oficjalnie po II wojnie światowej w Zlocie Scautów w Anglii to 2 grupy po 50osób uczestniczyło w Zlocie z Warszawy i z Byczyny. To Mirek wszystko organizował. Wiele innych zadań profilaktyki społecznej organizujemy przy Mirka dużej pomocy. Wpełni popieramy Mirka i zawsze będziemy z nim za poświecenie i zaangazowanie w realizowaniu różnego rodzaju zadań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KP Re: Mirosław Mandryga kandyduje na szefa PFRON IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 20:13 Myśle, ze nie wszyscy którzy sie tutaj wypowiadaja maja racje ale w koncu kazdy ma prawo do swojego zdania. Ja mocno trzymam kciuki za dh. Mirka i wiem ze bedzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Mirosław Mandryga kandyduje na szefa PFRON IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 20:26 Ja również popieram p.Mirka w Jego dążeniach, jest człowiekiem dynamicznym i sprawnym organizacyjnie. Ma wiele sukcesów wystarczy na tym forum poczytać o odznaczeniach...jest ich bardzo dużo! Za nic ich sie nie dostaje! A to może przeszkadzać słabeuszom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazia Re: Mirosław Mandryga kandyduje na szefa PFRON IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 20.03.07, 11:47 Daję skopiowany tekst o p.Mandrygi wyróżnieniach....najważniejsze sukcesy i wyróżnienia, aby przerwać te nieustane pomówienia wynikające z zazdrości;* 1991r. otrzymałem Srebrny Krzyż Zasługi dla ZHP nadany przez Naczelnika ZHP * 1992r. otrzymałem Złoty Medal Skautowy w Ellesmere w Anglii * 1993r. otrzymałem Złoty Krzyż Zasługi dla ZHP nadany przez Naczelnika ZHP * 1997r. Harcerska Akcja Przeciwpowodziowa, którą kierowałem i związane z nią sukcesów w skali Polski, * 1998r. obrona Opolszczyzny – napisałem program „Opolszczyzna Moja Mała Ojczyzna" realizowany w strukturach harcerskich, współtworzyłem i prowadziłem z panami: Stanisławem Wedlerem i Januszem Wójcikiem Obywatelski Komitet Obrony Opolszczyzny „OKOOP”, w wyniku działań Komitetu Opolszczyzna pozostała na mapie administracyjnej Polski jako 16 województwo. * 1998r. otrzymałem Medal za Dzielność i Odwagę nadany przez Prezydenta RP * 1998r. kierowałem organizacją, która za osiągnięte sukcesy otrzymała tytuł Najlepszej Polskiej Organizacji Pozarządowej nadany przez Fundację im.S.Batorego * 1998r. otrzymałem Złotą odznakę za Zasługi w Pracy Penitencjarnej nadaną przez Ministra Sprawiedliwości, * 1999r. otrzymałem Medal Dr. Henryka Jordana nadany przez Zarząd Główny TPD, * 1999r. otrzymałem Odznakę za zasługi dla Kombatantów RPi b. Więźniów Politycznych, * 1999r. otrzymałem odznakę Przyjaciel Dziecka nadaną przez TPD w Opolu, * 2000r otrzymałem Kombatancki Krzyż Zasługi nadany przez Polskich Kombatantów Obrońców Ojczyzny, * 2000r. otrzymałem Srebrny Medal za Zasługi dla Pożarnictwa nadany przez Zarząd Główny OSP RP, *2000r.otrzymałem tytuł Kawalera Orderu Uśmiechu, * 2001r. współudział przy powołaniu Opolskiego Ośrodka Telewizji Regionalnej w Opolu,* 2002r. Prezydenta RP nadał mi Srebrny Krzyż Zasługi, * w latach 1991 – 2006 otrzymałem srebrną i złotą odznakę Zasłużony dla Chorągwi Opolskiej, jak również wiele innych wyróżnień za działalność na rzecz dzieci i młodzieży oraz rozwoju i budowy społeczności lokalnej.....uważam, że jest to imponujące i tyle. Adwersażom życzę również sukcesów. A Pana Mandrygę popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kim Ir Sen Re: Mirosław Mandryga kandyduje na szefa PFRON IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.07, 12:35 Jeszcze należy dopisać, że Mandryga jest dobry na wszystko zło tego świata i ogólnie, ze żaden postęp i to w każdej dziedzinie nie jest możliwy bez druha Mandrygi - Howg! małolaty i z takim błogostanem pozostańcie w zalepaniu sobie dziury w mózgu. Zapraszam do skansenu na mój półwysep... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Mirosław Mandryga kandyduje na szefa PFRON IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 20.03.07, 13:59 A ja jeszcze raz dodam.Panie Kimi każdy z nas może mieć swoich idoli. Moze Mirek nim nie jest, ale napewno jest człowiekiem godnym i dobrym. Dlatego ja i moi znajomi go wspierają. Jestem ja przynajmniej jemu coś winien. Kiedy został sam z niewielką grupom ludzi, znieważany i pomawiany. Wtedy w zakłamaniu i ogólnej niezgodzie w opolskiej chorągwi nikt z nas nie potrafił stanąć oficjalnie na forum chorągwi w Jego obronie. Dopiero po 5 latach ludzie zrozumieli, że Mirek miał rację. A nik nie pisze że jest na wszystkie problemy rozwiazaniem Mirek, my Go popieramy i piszemy o Jego zaletach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anatol Re: Mirosław Mandryga kandyduje na szefa PFRON IP: 213.17.147.* 21.03.07, 08:08 Ile głupoty i fałszu musi być w ludziach pokroju Krzyżanowskiego,Rywienko. Tu piękne ideały Bóg,Honor,Ojczyzna - z drugiej strony donosy i pęd do stanowisk.Wstyd o ile go mają - w co po przeczytaniu poczty wątpię. Panowie wyluzujcie bo dostaniecie wysypki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Mirosław Mandryga kandyduje na szefa PFRON IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 08:34 Jestem i będę za Druhem Mirkiem, jestem instruktorką ZHP w Byczynie i niejednokrotnie byłam swiadkiem jak dh.Mirek przekonywał wszystkich do zgody między ZHP-ZHR. Najwięcej animozji zawsze było w Kluczborku, ale tylko z tymi Panami Rewienko i Krzyżanowski, aczkolwiek dh.Leszek w oczy nic złego nigdy nie powiedział ale swoje intrygi od lat robią, w tej nienawisci żyjąc i wychowując młodych ludzi. Do na przyjeżdżaja na biwaki i rajdy harcerki i harcerze z ZHR-u z Kluczborka, Opola, Wrocławia i innych miejscowości i tego Panowie nienawiścią nie zrujnujecie. Anatol pisze o poczcie, ciekawe co w niej jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala1 Tak tu piszecie jakby dyrektor miał jakąś władzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 21:35 a jak się popatrzy w ustawy to wychodzi z tego, że musi być tylko administratorem. Koniec kropka. I nie ma polityki, kolesiów itd. Jak Pan Mandryga administrował wiedzą wszyscy w Opolu i dobrze, że go w ZHP już nie ma. A'propos, krótka musi być ławka Samoobrony, skoro wystawiają takich tuzów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Re: Tak tu piszecie jakby dyrektor miał jakąś wła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 21:44 Ala 1 na innym Opol, z tej bezradności mózg ci wyżera! Szkoda, ze merytorycznie nie potrafisz dyskutowąć! Efekty na tym temacie mozna ich wiele odczytać! Stowarzyszenie funkcjonuje przedewszystkim z darowizn i grantów, ten facet robił to 10 lat ostatnie 1,5 roku był problemem. Gdyby był zły nie rzadziłby tyle lat. Popatrz na sukcesy i sefekty Jego pracy, o środków nie mieli tylko obietnice. Zreszta jak widać Ty wiesz lepiej. A w ZHP nadal jest, i oty powinienes wiedzieć jak jestes taki wszechwiedzący. PFRON to nie tylko administrowanie. Działania fakultatywne dla ludzi są równie ważne. I kropka. A w finale liczą się inni tak wasze grono wieści roznosi. I dobrej nocy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala1 Re: Tak tu piszecie jakby dyrektor miał jakąś wła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 21:58 Co racja to racja, ale zauważ, że nick "Opol" już jest a chciałam zabrać głos. Tu noie ma w ogóle dyskusji merytorycznej. Na Opolszczyźnie jest może z 5-6 osób, które mogą taką dyskusję prowadzić, a ich głosu tu nie ma. Nestety. Co do mózgu, to być może racja. W kwestii formalnej przede wszystkim pisze się osobno. Poćwicz przed snem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Tak tu piszecie jakby dyrektor miał jakąś wła IP: *.chello.pl 21.03.07, 22:08 Alu1 - nie wracasz do swoich zarzutów? I racja - bo nie ma o czym mówić. Ci, co zarzucali Mandrydze nieprawidłowości, nie tylko wycofali się z oskarżeń, ale nie ma ich już w ZHP. Żaden z zarzutów się nie potwierdził... Więc chyba rządził dobrze ZHP skoro sprowadził na Opolszczyznę 20 milionów złotych. Znasz inna organizację pozarządową tak skuteczną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: Tak tu piszecie jakby dyrektor miał jakąś wła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 22:23 Kris to są fakty! Ale częst ludziom niewygodne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anatol Re: Tak tu piszecie jakby dyrektor miał jakąś wła IP: 213.17.147.* 22.03.07, 07:13 I takie jest właśnie rozeznanie nt.pracy i samego PFRONU. Wystarczy administrator i jakoś to będzie. Funkcję powinien objąć ktoś rzutki,kto nie będzie dbał tylko o wydaanie kasy. Nie powinien być to na pewno kombatant-geriatra Krzyżanowski. Ci ludzie zasługują na kogoś kto będzie normalnie ich traktował,kto będzie inicjował i scalał, a nie stanowił ciągłe zarzewie konfliktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala1 Re: Tak tu piszecie jakby dyrektor miał jakąś wła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.07, 10:02 Kris, 8 lat temu ZHP i ZHR działały na zupełnie innych zasadach finansowych jak dziś. Wtedy ustalano odgórnie, kto, gdzie i w jakie projekty będzie wchodził i bez problemów dostawało się kasę. Zwróć uwagę, że problemy opolskiego ZHP zaczęły się w momencie, gdy tego parasola już nie było. Pan Mandryga działał dalej wg. starych zasad bo mu kolesie w Warszawie głupot naopowiadali (a On nie sprawdzając ich obietnic od strony formalno prawnej) i dał się wpuścić w długi. Wiele organizacji wtedy poległo, bo ich liderzy nie potrafili znaleźć się w nowych realiach. Jeżeli o mnie chodzi, to Pan Mirosław może tostać nawet ministrem, ale mam pytanie, czy to będzie z pożytkiem dla środowiska. To, że chce, nie oznacza, że da radę. To jest ogromna odpowiedzialność. Trzeba mieć doświadczenie w pracy administracyjnej (rozumiejąc ją jako postępowanie zgodne z przepisami prawa proceduralnego) i merytorycznej (rozumianej jako sprawne poruszanie się w obszarze prawa materialnego), a poza tym czuć ludzi i ich sprawy bez manipulacji i emocji, jakich się nawet na tym forum niektórzy dopuszczają. Znając przebieg kariery i postawę wobec problemów (zwykle "oni muszą, powinni, itd"), obawiam się, że nie jest to najlepszy wybór. I tylko tyle. Szczerze pozdrawiam, zarówno kandydata, jak i pozostałych uczestników dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulo Re: Stawiam na Mirka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 11:15 Ala 1! jesteś w błędzie! Jestem instruktorem ZHP 20 lat i wiem, że było inaczej. Inne finasowanie rozpoczęło się od 1993roku. Mirek przejał choragiew zadłuzona i skłuconą kadre. To dzięki Jego operatywnosci choragiew i opolskie chufce wyszły wtedy z kryzysu. Do 2001roku Mirek pozyskał prawie 20mln. złotych i wszyscy robili wielkie oczy jak Mirek to robi. Popatrz na sukcesy w tamtych latach Mirka i Jego zespołów! A 8 lat temu mój drogi adwersażu, ZHP odcięto za czasów AWS-u kasę! Mirek jednak sobie radził poniewaz jego przyjaciele z prawicy pomagali chorągwi, a za to obrywał od GK z Warszawy, że Opole dostaje kase z rządu. Więc dług jaki mieli dla Opola za zadania akcji dla dzieci powodzian nie oddali! Wtedy w 2001roku nastał woj.Pogan. który niszczyłMirka za jego zuchwałość w rozmowach z nim! gazety też o tym mało pisały! On robił na wszystkie fronty aby choragiew funkcjonowała! I działał wg. zasad nowych, które On juz kilka lat wstecz przewidział i przygotował ludzi do pisania projektów. Opolska choragiew w tym czasie była jedną z niewielu org. otrzymujacych kase z fundacji. Odszedł w 2002roku w czerwcu i od tego czasu minęło 5 lat i nikt nie potrafił zarzadzać choragwią przez prawie 10 lat! Zadłużenie było spowodowane brakiem środków i ich odcięciem dlatego Mirek odszedł. Poseł Korzeniowski napisał w NTO, że jak mirek odejdzie strumień pieniędzy wpłynie do choragwi, On odszedł a strumien nie nadpłynął. Poczytaj o Jego sukcesach i pozytku jaki przynisł dla opolskiego srodowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Stawiam na Mirka IP: *.centrum.punkt.pl 22.03.07, 12:44 Wpełni popieram ten wpis o dh Mirku! Ma jak wszyscy zwoleników i przeciwników. Z wieloma o prawdę walczył 5 lat! Wygrał! Ale co z tego? stracony czas, energia poszła nie w tę stronę co powinna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Mirosław Mandryga kandyduje na szefa PFRON IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.07, 08:25 Widzisz Ala1 poprawiasz innych a sama błędy robisz tak sie pisze "noie". W przeczytanych tekstach popierajacych p.Mandrygę nie widać dążenia do władzy i tym się różni od atakujących go ludzi! Zresztą Jego odpowiedzi otwarte i podpisywane z imienia i nazwiska są ponad tymi, którzy twierdzą że jest niedobry i nie potrafią podpisać się pod wypisanymi pomówieniami, a są one mało wiarygodne. I po wtóre decyzję podejmuje komisja konkursowa, a nie anonimowi formułowicze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roni Re: Mirosław Mandryga kandyduje na szefa PFRON IP: *.centrum.punkt.pl 22.03.07, 12:50 Wpełni popieram ten wpis Piotra...."Przeczytałem wszystkie wypowiedzi i jestem zagubiony.Tyle różnych wypowiedzi, skrajne oceny.Zwolennicy, przeciwnicy Mandrygi , a przecież chodzi głównie o niepełnosprawnych. Chyba, że to forum chce ustanowić jakiś nowy rekord , wpis do księgi ????. Proponuję przerwać to wzajemne obrzucanie się wyzwiskami itp. Proponuję aby wszyscy zainteresowani losem osób niepełnosprawnych wzieli udział w sesji Rady Miasta 19.04.2007 w opolskim ratuszu. Na sesji tej ma być uchwalony "Program działania na rzecz osób niepełnosprawnych na lata 2007-2012 w mieście Opolu" A propo czy jakaś organizacja, stowarzyszenie, społeczna rada,mogła by nam odpowiedzieć gdzie można przeczytać projekt programu. Kto go napisał , z kim był konsultowany.Dotychczasowe programy były programami zawierającymi tylko teorie.Nic konkretnego nie zawierały. Dajmy spokój Panu Mandrydze. Dla jednych jest bohaterem dla innych nie. Jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził....odnosnie rekordu do do wpisu Piotra, My odpisujemy tylko na rzucane co jakis czas kalumnie na dh.Mirka, jest moim zdaniem tego wart! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Mirosław Mandryga kandyduje na szefa PFRON IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 13:05 Magda i Robert włączcie telefony, czekam na Was w kinie! Pozdrawiam, oczywiście jestem za Mirkiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leperuś Re: Mirosław Mandryga kandyduje na szefa PFRON IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.07, 18:33 No to startuj jeszcze raz Miruś, masz teraz szanse skoro wstąpiłeś do paczki hojarskobegerowołyżwińskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alf_9 Re: Mirosław Mandryga kandyduje na szefa PFRON IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.07, 20:34 Gość portalu: Leperuś napisał(a): > No to startuj jeszcze raz Miruś, masz teraz szanse skoro wstąpiłeś do paczki > hojarskobegerowołyżwińskiej. Masz odwagę!? Ja się przedstawiam i podpisuję pod wypowiedziami, a Ty albo wysyłasz faksy z pomówieniami na mój temat lub rzucasz niesprawdzone informacje. I co Tobie dają takie kalumnie wobec innych ludzi? Sprawdzasz swoje zdolności intryganta? Szkoda słów, życie jest takie krótkie, nie masz lepszych zajęć!? A ponoć jesteś katolikiem! Bóg, Honor, Ojczyzna i Bliźni! A może się mylę! sory ale nie pozdrawiam Mirek M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Mirosław Mandryga kandyduje na szefa PFRON IP: 213.17.147.* 02.04.07, 07:23 Niech ten konkurs zostanie rozstrzygnięty czas najwyższy na spokój w tej tak ważnej społecznie instytucji. Panom z pisu dziękujemy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Mirosław Mandryga kandyduje na szefa PFRON IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.07, 11:51 Popieram. Dajcie juz spokój temu Mandrydze z Samoobrony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czaruś Dziwię się, że o Panu mandrydze tyle się pisze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 12:58 Przecieżo o tym facecie po tych wszystkich dziwnych sytuacjach w jakich stawiał swoją instytucję i kolegów powinno się jak najszybciej zapomnieć. A tu dyskusja jak Bóg wie nad czym. Chłop robi sobie reinkarnację w polityce - ot i wszystko. A tu jakieś programy się ocenia (mierne, nawiasem mówiąc), plany snuje, co to wielkiego zrobi, albo czego zaniecha. Jedni się podpisują, jedni nie; ludzie chyba pogłupieli do reszty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opolanin Re: Mirek to równy gość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 13:09 Czruś! Już wielu jak TY czarowało, jak się dziwisz to niepisz o nim! Jakie dziwne sytuacje? Jaka reinkarnacja? Przeczytaj facet to co On zrobił dobrego, a to że jesteś od chłopców kluczborskiego WDR-u to czuć! Jak się Jego nie obawiacie to po co tyle piszecie? A zreszta nic nowego nie wymyśliłeś Czarusiu! Wesołych Świąt! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I Łyżwa RP Re: Mirek to równy gość IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.07, 13:27 Odczepcie się od Mandrygi bo was wszystkich przelecę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Mirek to równy gość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 13:30 Ty nic Łyżwa, ale się uśmialiśmy! Siedzi jeden palant przy kompie i mózg nienawiść zdominowała! Człowieku Święta idą. Wielki piątek a Ty...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Mirek to równy gość IP: *.adsl.inetia.pl 06.04.07, 13:34 A o co chodzi z tą łyżwą i Mandrygą, juz nic nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Mirek to równy gość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 13:46 Asiu dlaczego te brednie piszesz? Po co? Może to poziom jakiejś ekstazy? Obie wiemy, że nie jesteś tą osobą za którą się podajesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin Re: Mirosław Mandryga kandyduje na szefa PFRON IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 13:03 Przy dalszych rządach Kłosowskiego, Walkiewicza i Semaka ikony opolskiej prawicy, szeregi Samoobrony i innych ugrupowań zasili pozostałość godnych i uczciwych ludzi z PiS-u, którzy nie mają dalszej możliwości funkcjonowania, kiedy jedynymi i słusznymi działaczami obejmujacymi funkcje są np.Semak, Bortnik, Zdun, August i inne gwiazdy opolskiej prawicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Mirosław Mandryga kandyduje na szefa PFRON IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 14:01 Asiu i Haniu - dwoje a może więcej w jednym? Skąd u Was taka wiedza O p.Hojarskiej, p.Łyzwińskim może Wy jesteście z nim w stałym kontakcie? WDR, ZHR, PiS co jeszcze może nas zaskoczyć. To że w Kluczborku z nazwiska Fraszek, Krzyżanowski, Włodarczyk, Rewienko, Konarski i Paluch ludzie boki zrywają, jednak obawiajac się sb-ckich metod podsłuch, intryg i pomówień nie znaczy, że w Opolu Was ktoś się obawia. Was czas jest podsumować. Święta nadeszły, wielki piątek a Wy wbrew tego czego dzieci uczycie zioniecie nienawiścią, która mózgi Wam wypaliła. Luzik Panowie i wesołych Świat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Mirosław Mandryga kandyduje na szefa PFRON IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 16:29 Głowy w popiół i cisza, mamy święta i dosyć ujadania frustratów z PiS i WdR. A swoja drogą szkoda Mandrygi do Samoobrony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadziu Re: Mirosław Mandryga kandyduje na szefa PFRON IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 16:50 > Głowy w popiół i cisza, mamy święta i dosyć ujadania frustratów z PiS i WdR. I tu masz rację, a zwłaszcza, że Panowie z WDR-u przegrali wszystkie konkursy na dyrektorów szkół w Kluczborku ich faworytem był Paluch, startował w trzech konkursach i przegrał, Krzyzanowski jest dyr. Domu Kombatanta w Opolu popierany przez PO i startuje gdzie jest możliwość w Wołczynie do MOPS-u próbował i "0", tam tez Go znają. WDR-owcy próbują wszędzie swoją szrancze wstawić nie ważne barwy np.Konarski z WDR-u startował z poparcia SLD na burmistrza Kluczborka i nie przekadzało im teraz wystawiać go z WDR-u pseudo prawicowego ugrupowania, na radnego miejskiego. Głupi nie widzi tylko ich ujadania aby Krzyżanowskiego wspierać w konkursie PFRON! Chce tam swoich ludzi obsadzić! Całe szczęście, że te wpisy tylko ich pogrążają, a nie mają wpływu na rzeczywistość. Więc chłopcy w krótkich majtkach > Głowy w popiół i cisza, mamy święta i dosyć ujadania frustratów z PiS i WdR. Mokrego dyngusa, może to Wam głowy schłodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
alf_9 Re: Mirosław Mandryga kandyduje na szefa PFRON 06.04.07, 17:46 Do napisania tego tekstu sam się zmobilizowałem po dzisiejszych rozmowach z moimi znajomymi, którzy wypowiadają się na forum. Nikt z dziennikarzy nie napisał do dziś o wielu przyczynach „niszczenia” mnie w mediach przez ostatnie 5 lat. Nikt do tej pory nie pokusił się o analizę przyczyn trudnej sytuacji w jaką weszła nasza chorągiew w 2000roku. Pisałem o tym i prosiłem, również w mediach o pomoc w latach 2000-2002. Komendantem Chorągwi byłem 9lat, wybierany byłe 3 razy na zjazdach na tę funkcję, sam zrezygnowałem w czerwcu 2002roku. W 1993roku przejmowałem zadłużone hufce i chorągiew, spalone w pożarze pomieszczenia biurowe KCH, brak rozwiązań systemowych finansujących działalność Opolskiej Chorągwi i wiele innych spraw, które uregulowałem wraz z moim zespołem zarządzającym. Przez ostatnie 5 lat, również moim następcom politycy obiecali pomoc! i nic! Gdziekolwiek jest podejmowany temat w mediach w którym biorę udział dopisuje się do znudzenia że mieliśmy dług w chorągwi. Tak mieliśmy, ale dlaczego nikt nie potrafi napisać o tym prawdy? Dlaczego nie napiszecie, że w czasie kiedy kierowałem chorągwią wprowadziłem z różnych źródeł ok.20mln złotych? Proszę pokazać organizację pozarządową na Opolszczyźnie z takim wynikiem. Dlaczego nikt nie opisze, że przez ten czas nie mieliśmy wsparcia strukturalnego /środki na etaty i pochodne - ZUS i US, opłaty za lokale itd./, środki te musiałem organizować dla funkcjonowania chorągwi, że pracowałem społecznie?! Dlaczego nikt nie napisze w mediach, że Mandryga to ten do którego w udziale należą; Do najważniejszych projektów chorągwianych o charakterze regionalnym należą; - z zakresu ekologii - „ Woda jest życiem” – wyróżnienie KFOŚIGW Warszawa - z zakresu profilaktyki zdrowotnej „ Jestem Ok., nie palę” - z zakresu Unii Europejskiej „Paszport do Europy” - z zakresu profilaktyki zdrowotnej „ Odkrywcy nieznanego świata” - wyróżnienie PFRON Warszawa - z zakresu łagodzenia antagonizmów narodowych /autorski, międzynarodowy/ „Uczyć się z przeszłości dla przyszłości’ – wyróżnienie JUGENWERK w Poczdamie - regionalny /autorski/ „Opolszczyzna moja mała Ojczyzna” oraz setki szkoleń, kursów dla liderów harcerskich. Tysiące dzieci m.in. z rodzin patologicznych, ubogich dla których Chorągiew organizowała środki na obozy, rajdy i biwaki w kraju i zagranicą przez 50 lat. Wyróżnienia tytułem Kawaler Orderu Uśmiechu naszych liderów; hm. Helena Wąchała, hm. Jacek Chlebda, hm. Mirosław Mandryga 3 osoby z Chorągwi Opolskiej na 10 innych osób z Opolszczyzny. Zloty na Górze Św. Anny to kultywowanie tradycji i pamięci o Powstaniach Śląskich przez 50 lat istnienia Chorągwi. To setki tysięcy dzieci i młodzieży wychowywanych w gromadach zuchowych i drużynach harcerskich.. W 1995roku kilka tysięcy harcerzy uczestniczyło w Zlocie Harcerstwa Śląskiego, a honorowym gościem był Prezydent RP Lech Wałęsa. Na kolejnym Zlocie w 1996r. honorowym gościem był Prezydent RP Aleksander Kwaśniewski. Wielka powódź w 1997r. to sztab przeciwpowodziowy i akcje, które organizowała Opolska Chorągiew, Harcerska Akcja Przeciwpowodziowa to sukcesy w skali Polski, organizacja przez kilka lat akcji obozowej dla dzieci powodzian i dzieci z rodzin ubogich oraz zdobywane na ten cel środki! Tytuł Najlepszej Polskiej Organizacji Pozarządowej w Polsce 1998 rok. nadany przez Fundację im. S. Batorego. Żadna organizacja pozarządowa na Opolszczyźnie oraz jednostki organizacyjne ZHP w Polsce, do dziś takiego tytułu nie otrzymały, 1998r. obrona Opolszczyzny- program „Opolszczyzna Moja Mała Ojczyzna” realizowany w strukturach harcerskich, współtworzony i prowadzony z panami: Stanisławem Wedlerem, Januszem Wójcikiem i Mirosławem Mandryga, którzy stworzyli Obywatelski Komitet Obrony Opolszczyzny „OKOOP”, w wyniku działań Komitetu Opolszczyzna pozostała na mapie administracyjnej Polski jako 16 województwo. Można rzec, że od 1998roku włodarze Opolszczyzny /wojewodowie, marszałkowie/, Posłowie RP i wiele innych osób swoje funkcje zawdzięcza m.in. naszej organizacji. My natomiast możemy tylko dziękować za składane obietnice. Dlaczego tego w mediach nikt nie napisze? W czasie transformacji ustrojowej na początku lat 90’ poradziliśmy sobie, ponieważ byliśmy jedną z niewielu organizacji pozarządowych, jak również była większa przychylność polityków, a zwłaszcza dawane Ich słowo było dotrzymywane. W trudnym czasie 2000 – 2002 władze Państwowe w sposób drastyczny ograniczyły środki dla ZHP, samorządy wspierały działania naszych hufców w zakresie działań programowych, nie mając możliwości wsparcia strukturalnego. Niestety wsparcie sponsorów zmalało znacząco ze względu wzrostu zapotrzebowania społecznego na pomoc dla wzrastającej liczby organizacji pozarządowych oraz zwiększającego się ubóstwa naszej społeczności lokalnej i zmniejszającej się ilości firm udzielających takiego wsparcia. Pisemne oświadczenia polityków i deklaracje wyrażane również w mediach nie odniosły oczekiwanych efektów. Podobne deklaracje wyrażane przez ostatnie sześć lata również nie przyniosły efektów finansowych. W ostatnich latach Chorągiew nie była w stanie realizować wielu przedsięwzięć programowych i organizacyjnych. Zmniejszona ilość drużyn w ostatnich pięciu latach i jej członków o prawie 70% jest wystarczającym dowodem na brak wsparcia strukturalnego dla naszej organizacji. Dług publiczny jaki posiada chorągiew jest wyznacznikiem braku środków finansowych, a nie ich złym wydatkowaniem! Brakiem jasnych reguł i systemu przyznawania i przekazywania dotacji na wsparcie strukturalne dla organizacji harcerskich. Prowadzenie naszej organizacji w sferze strukturalnej oparte jest na pozyskaniu środków na działania programowe, organizacyjne i logistycznej. Dziś jest to trudne zadanie. Obawiamy się, że o harcerstwie rozmawiać będzie się poważnie wtedy kiedy zniknie z mapy naszego regionu jako organizacja skutecznie wychowująca młode pokolenie polaków. Harcerstwo jest skuteczne w dziedzinie profilaktyki takich problemów społecznych jak: bezrobocie, narkomania, przestępczość wśród młodych ludzi. Może także skutecznie podejmować się funkcji rzecznictwa praw oraz problemów dzieci i młodzieży. W przyszłości harcerstwo może odegrać szczególną rolę wobec młodzieży na wsi. Ważne jest aby dzieci wiejskie miały zapewnioną równość szans rozwoju. Zjawiska i procesy społeczne, ekonomiczne i kulturowe, które zachodzą w społeczeństwie, będą się pogłębiały w otoczeniu naszej organizacji niezależnie od naszej woli. Chcemy skutecznie wychowywać, szybko reagować na zmiany w naszym otoczeniu i nowe potrzeby społeczne, mamy ideę, ale brak jest nam skutecznego wsparcia harcerstwa w wielu samorządach, a najbardziej jest to odczuwalne na poziomie województwa. Elity polityczne nie traktują nas poważnie przez wiele lat składając niespełnione deklaracje. Niejednokrotnie wywierając presję, obietnicami finansowymi, wpływając w ten sposób na suwerenne decyzje organizacyjno-programowe, a na personalnych skończywszy. Politycy, również opolscy w tryb swoich sporów ideowych wkładają harcerstwo, przez co początek nowego stulecia to niespełnione obietnice i deklaracje, potwierdzane również w mediach. Harcerstwo na Śląsku Opolskim zawsze było organizacją patriotyczną. Program harcerstwa odpowiada na pytanie: co oznacza dla nas patriotyzm w przeszłości i przyszłości, jak wyraża się w treściach harcerskiego wychowania i podejmowanej przez nas służbie społecznej. W społeczeństwie demokratycznym ważne jest zachowanie powszechnego i otwartego charakteru harcerstwa, dostępnego dla wszystkich młodych ludzi. Aby skutecznie realizować swe cele, harcerstwo powinno pozostać samodzielnym stowarzyszeniem, niezależnym ideowo i organizacyjnie od partii i organizacji o ch Odpowiedz Link Zgłoś
alf_9 Re: Mirosław Mandryga kandyduje na szefa PFRON 06.04.07, 17:55 cd.2. Aby skutecznie realizować swe cele, harcerstwo powinno pozostać samodzielnym stowarzyszeniem, niezależnym ideowo i organizacyjnie od partii i organizacji o charakterze politycznym. A struktury Opolskiej Chorągwi, wspierane czynami polityków winny istnieć i funkcjonować dla dobra naszej ziemi! Opolskiej Ziemi!. To nie jest chwalenie się, ale bardziej asertywność i zajęcie stanowiska wobec krzywdzącej mnie i moją rodzinę, wyrażanej negatywnej opinii w mediach, od kilku lat i tylko w jednym temacie. Mam 43lata, oprócz porażki mam wiele sukcesów i osiągnięć. A to moje najważniejsze, personalne sukcesy; * 1991r. otrzymałem Srebrny Krzyż Zasługi dla ZHP nadany przez Naczelnika ZHP * 1992r. otrzymałem Złoty Medal Skautowy w Ellesmere w Anglii * 1993r. otrzymałem Złoty Krzyż Zasługi dla ZHP nadany przez Naczelnika ZHP * 1997r. Harcerska Akcja Przeciwpowodziowa, którą kierowałem i związane z nią sukcesy w skali Polski, * 1998r. obrona Opolszczyzny – napisałem program „Opolszczyzna Moja Mała Ojczyzna” realizowany w strukturach harcerskich, współtworzyłem i prowadziłem z panami: Stanisławem Wedlerem i Januszem Wójcikiem Obywatelski Komitet Obrony Opolszczyzny „OKOOP”, w wyniku działań Komitetu Opolszczyzna pozostała na mapie administracyjnej Polski jako 16 województwo. * 1998r. otrzymałem Medal za Dzielność i Odwagę nadany przez Prezydenta RP * 1998r. kierowałem organizacją, która za osiągnięte sukcesy otrzymała tytuł; Najlepszej Polskiej Organizacji Pozarządowej nadany przez Fundację im.S.Batorego * 1998r. otrzymałem Złotą odznakę za Zasługi w Pracy Penitencjarnej nadaną przez Ministra Sprawiedliwości * 1999r. otrzymałem Medal Dr. Henryka Jordana nadany przez Zarząd Główny TPD * 1999r. otrzymałem Odznakę za zasługi dla Kombatantów RPi b. Więźniów Politycznych * 1999r. otrzymałem odznakę Przyjaciel Dziecka nadaną przez TPD w Opolu * 2000r otrzymałem Kombatancki Krzyż Zasługi nadany przez Polskich Kombatantów Obrońców Ojczyzny * 2000r. otrzymałem Srebrny Medal za Zasługi dla Pożarnictwa nadany przez Zarząd Główny OSP RP * 2000r. otrzymałem tytuł Kawalera Orderu Uśmiechu * 2001r. współudział przy powołaniu Opolskiego Ośrodka Telewizji Regionalnej w Opolu * 2002r. Prezydenta RP nadał mi Srebrny Krzyż Zasługi * w latach 1991 – 2006 otrzymałem srebrną i złotą odznakę Zasłużony dla Chorągwi Opolskiej, jak również wiele innych wyróżnień za działalność na rzecz dzieci i młodzieży oraz rozwoju i budowy społeczności lokalnej. Mam wykształcenie wyższe, ukończyłem wiele kursów i szkoleń, do najważniejszych od 1992rku należą; - kierowanie organizacjami pozarządowymi – org. WOSSM Londyn - zarządzanie organizacjami pozarządowymi - Polska Fundacji Dzieci i Młodzieży w Warszawie - sztuka negocjacji i mediacji - Uniwersytet Warszawski - staż szkoleniowy z zarządzania organizacjami w Barcelonie –Polska Fundacja Dzieci i Młodzieży w Warszawie - Planowanie Strategiczne – Incontext Warszawa - certyfikat Państwowego Urzędu Nadzoru nad Ubezpieczeniami w Warszawie - egzamin Członków Rad Nadzorczych w Spółkach Skarbu Państwa - Warszawa - kształcenie z zakresu projektów ZPORR - pozyskiwanie funduszy UE - WUP w Opolu - certyfikat z zakresu Marketingu Perswazyjnego – Yans Cron w Warszawie * prowadzenie i koordynowanie najważniejszych projektów regionalnych; - z zakresu ekologii - „ Woda jest życiem” – wyróżnienie KFOŚIGW Warszawa - z zakresu profilaktyki zdrowotnej „ Jestem Ok., nie palę” - z zakresu Unii Europejskiej „Paszport do Europy” - z zakresu profilaktyki zdrowotnej „ Odkrywcy nieznanego świata” - wyróżnienie PFRON Warszawa *z zakresu łagodzenia antagonizmów narodowych /autorski, międzynarodowy/ „Uczyć się z przeszłości dla przyszłości’ - wyróżnienie JUGENWERK w Poczdamie - regionalny /autorski/ „Opolszczyzna moja mała Ojczyzna” - z zakresu ekologii „Drużyny ekologiczne” – III nagroda WFOŚiGW w Opolu * udział w innych zespołach problematyki społecznej; - 1994 - 1998 - członek Rady Programowej Konwencji o Prawach Dziecka przy Wojewodzie Opolskim - 1993 - 2002r. koordynacja zadań dla dzieci i młodzieży niepełnosprawnej zrzeszonej w Nieprzetartym Szlaku na terenie woj. Opolskiego - 1994 - 1998 - członek Rady do Spraw Rodziny, Dzieci i Młodzieży przy Wojewodzie Opolskim - 1996 - 1998 - członek Zespołu do spraw profilaktyki społecznej i resocjalizacji przy Kuratorze Oświaty w Opolu - 1987 - 1993 rok prowadziłem Hufiec ZHP Byczyna - 1993 - 2002 rok zarządzałem Opolską Chorągwią ZHP Dziś przykro jest słuchać i czytać jak ludzie nie znający mnie lub znający / z przekory, nienawiści lub innych personalnych pobudek/, wypisują na mnie przykre epitety. Tak popełniłem błąd ! Błąd naiwności i wiary w ludzi! Wiem, że to nie jest informacja dla mediów czy zacietrzewionych na forum dyskutantów. Często zastanawiam się czy było warto pracować z poświęceniem, zaangażowaniem, kreatywnością i pomysłami? Tak łatwo w dzisiejszych czasach człowieka upodlić lub wykreować. Często to zależy od mediów i stosowanej w ich działaniu perswazji w publikowanych tekstach. Na koniec przytoczę tekst napisany przez grupę instruktorów naszej chorągwi; Nie było w tym winy Mirka... W 2002 roku w prasie ukazał się artykuł „Druhu Mirku spocznij” podważający uczciwość hm. Mirosława Mandrygi, ówczesnego komendanta Opolskiej Chorągwi ZHP. Oskarżające go o działania niezgodne z prawem i na szkodę harcerstwa. Dziś kolejny raz powtarzamy, z pełną świadomością i odpowiedzialnością, że w Opolskiej Chorągwi ZHP za czasów hm. Mirosława Mandrygi nie było żadnych nadużyć czy malwersacji, a dług powstał głównie z przyczyn leżących poza chorągwią, w dużej mierze zależnych od decyzji politycznych, a nie merytorycznych, których skutki widoczne były w różnych dziedzinach życia i dotknęły również całe ZHP w latach 1999-2001. Opolscy harcerze na skutek decyzji politycznych zostali pozostawieni samym sobie, a składane przez decydentów liczne obietnice nigdy nie zostały spełnione. Artykuły na temat trudnej sytuacji chorągwi w żaden sposób nie miały na celu poniżenie albo podważenie autorytetu hm. Mirka Mandrygi. Wynikały z błędnych przesłanek i informacji. Jesteśmy pewni, że nie ma żadnych wątpliwości, że działalność Mirka Mandrygi była uczciwa, pełna poświęcenia, pasji i determinacji. Podołał wyzwaniu – prowadzenia chorągwi w trudnych czasach transformacji, klęski wielkiej powodzi i obrony Opolszczyzny. Okazało się, że polityczne obietnice, bez względu na to, kto był komendantem chorągwi, były pustymi słowami, za wyjątkiem jednostek, które wspierały chorągiew. We wspomnianym artykule politycy też nam obiecywali, że jak Mirek odejdzie, to strumień pieniędzy wpłynie do Chorągwi. Jednak do dziś tej pomocy nie ma. Tymczasem Mirosław Mandryga przyzwyczaił wszystkich, że zawsze dobrze sobie radzi sam z problemami jednak przy braku środków na wsparcie strukturalne, realizowanych zadań na Opolszczyźnie, brak obiecanych środków przez polityków dla organizacji i na czas nie wprowadzenie programu restrukturyzacji zadłużenia doprowadziły do trudnej sytuacji chorągwi. Sposób w jaki podsumowano w mediach rezygnację dh.Mirka, po 9 latach pełnienia funkcji Komendanta Chorągwi jest dla nas niezrozumiałe i nierzetelne, zwłaszcza, że wcześnie wszystkie media, przez wiele lat rozpisywały się o sukcesach chorągwi pod wodzą dh.Mirka, pod którego przywództwem Opolska Chorągiew otrzymała Tytuł Najlepszej Polskiej Organizacji Pozarządowej w 1998roku nadany przez Fundację im.S.Batorego. / podpisy po listem/ Odnośnie konkursu to mogę tylko tyle napisać, że w moim posiadaniu jest 19 stron fax-u wysłanego do Warszawy w czasie trwającego konkursu z paszkwilami na mój temat, kopiami artykułów z informacja o problemie zadłużenia chorągwi itp. Fax-y z Odpowiedz Link Zgłoś
alf_9 Re: Mirosław Mandryga kandyduje na szefa PFRON 06.04.07, 17:59 Odnośnie konkursu to mogę tylko tyle napisać, że w moim posiadaniu jest 19 stron fax-u wysłanego do Warszawy w czasie trwającego konkursu z paszkwilami na mój temat, kopiami artykułów z informacja o problemie zadłużenia chorągwi itp. Fax-y zostały wysłane z poczty w Kluczborku. Moimi konkurentami było 5 osób / razem startowało 6 osób/, związanych z politykami PiS-u! A faworytem w konkursie nigdy nie byłem! Pisano o mnie ponieważ mam historię.......... Jest parę osób, które te osiągnięcia podważają, więc jaki jest problem w tym abyśmy skonfrontowali nasz dorobek, proszę aby adwersarze napisali co takiego zrobili aby można było ocenić podstawy negacji moich osiągnięć! A czy ktoś ten tekst przeczyta? Zapewne tak, ale o refleksje nad nim nie posądzam moich adwersarzy., którzy od paru tygodni piszą bzdury, pomówienia i niesprawdzone informacje. Na zakończenie mojej ostatniej w tej sprawie , na tym forum wypowiedzi napiszę stare przysłowie pszczół „kto mieczem walczy, od miecza ginie” W ten Wielki piątek wystarczy tej negatywnej dyskusji. Życzę wszystkim Wesołych Świąt Wielkiej Nocy. i tyle.....z poważaniem Mirosław Mandryga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mandryga Re: Mirosław Mandryga kandyduje na szefa PFRON IP: *.adsl.inetia.pl 07.04.07, 18:50 Kompletnie ci odbiło Mandryga , megalomanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Re: Mirosław Mandryga kandyduje na szefa PFRON IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 19:33 Nie podpisuj się sflustrowany człowieku nie swoim nazwiskiem, po drugie miał Mirek prawo napisać o sobie, przeszkadza Ci? Napisał chłop prawdę /subiektywny pogląd/, opisał co robił, to przeszkadza? Megalomania? Co ty możesz o tym napisać? Zresztą, tak jak nie potrafisz uszanować Świat, co dopiero swojego adwersaża! Przeczytałes dokładnie to co napisał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Mirosław Mandryga kandyduje na szefa PFRON IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 19:46 Megalomania to skupienie na uznaniu własnej doskonałości, samozadowoleniu oraz świadomości własnej wartości, znaczenia i możliwości. Czy w dzisiejszych czasach to przeszkadza? Trzeba mieć poczucie wartości i umieć walczyć o swoje przekonania.Mirek ma mozliwości i energię, która może obdzielić innych. Wesołych Świat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byczy Nianin Re: Mirosław Mandryga kandyduje na szefa PFRON IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.07, 09:05 Ten Mandryga taką przeszłość opisał a tak marnie skończył... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa z Byczyny Re: Mirosław Mandryga kandyduje na szefa PFRON IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 09:35 Pracuję w urzedzie w Byczynie, jestem instruktorka harcerską i twierdzę, że to co Mirek opisał jest prawdą, a boli to kilku Jego adwersaży. Kto powiedział, że źle skończył? Z tego co wiem to wiedzie jemu sie dobrze. A kazdy z nas ma swoje wzloty i upadki. A tak nawiasem, to zawsze jest tak, że uwielbiamy narzekać, krytykować itd. Przez swięta musiał się facet nacierpieć, że z samego rana już pisze o Mirku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odp.do Ewy Re: Mirosław Mandryga kandyduje na szefa PFRON IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 11:44 Pani Ewo czy przełożeni w pracy w Urzedzie wyrazaja zgodę na "prywate" w godzinach urzędowania!!!!!- nie ładnie tak wykorzystywać budżetowe pieniądze podatników!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odp. pi pi Re: Mirosław Mandryga kandyduje na szefa PFRON IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 12:10 Ja mam jeszcze urlop. Sądzi Pan ludzi po swoim zachowaniu? Nie każdy chodzi w krótkich majtkach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kunegunda Re: Mirosław Mandryga kandyduje na szefa PFRON IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.07, 16:28 Ręce precz od Mandrygi. Jak tylko zostanie dyrektorem to wam wszystkim pokażemy jak się gospodaruje społecznymi pieniędzmi. Zlikwidujemy wszystkie bariery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Mirosław Mandryga kandyduje na szefa PFRON IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 18:03 Panowie Kluczborskie gwiazdy wasze spotkania nic nie dadzą przegrywacie wszystko. WDR-owcy nawet w swięta spotkania organizacyjne /knowania, intrygi, donosy/ robią. Łowicką przekabacili, ale jak Warszawa dowie sie o ich intrygach i to, że Łowicka członek rady programowej PiS-u jest w-ce przewodnicząca rady miejskiej w Kluczborku która jest w koalicji SLD-PSL, a jej ugrupowanie jest w opozycji to nawet najwięksi ideolodzy PiS-u tego nie zrozumieją. Ale cóż Rewienko główny ideolog Kluczborskiej pseudoprawicy tak nakreślił jej przyszłość, że pokusa 1400zł miesięcznie była silniejsza od pragmatycznego i ideowego myślenia. Teraz został wam jedyny na horyzoncie konkurs PFRON!!!! I twierdzicie, że go wygracie. I tak trzymać - mać, pamietajcie, że podchod ogłoszono za zakończone. Odpowiedz Link Zgłoś
alf_9 Re: Mirosław Mandryga kandyduje na szefa PFRON 10.04.07, 20:09 Jestem w niezręcznej sytuacji ponieważ ja podpisuję się pod moimi wypowiedziami, moi adwersaże natomiast nie. Tak jak Krzysiek napisał, że jeden i ten sam człowiek wypisuje bzdury pod różnymi nicami, tak ja to również sprawdziłem i dochodzę do tego samego wniosku. Dziwne jest to, że w tym samym czasie wypowiada się "ktoś" z dużą aktywnością jako Opolanin w sprawie osób niepełnosprawnych i oczywiście w moim temacie, próbując w oczach czytających mnie osmieszyć. Aktywność ta jest zrozumiała ponieważ jest duże prawdopodobieństwo, że z ową osobą jest konkurujący w objęciu funkcji dyrektora PFRON znajomy z Kluczborka Leszek Krzyżanowski lub Jego kolega. I jest to dla mnie zrozumiałe. Lecz nie rozumię, stosowanych na tym forum przez grupkę ludzi form wywierania wpływu na opinię społeczną. Znane mi techniki psychologii wywierania wpływu społecznego i persfazji czy psychomanipulacji nie przewidują skutecznego marketingu bez podpisania się pod tekstem oraz zastosowania odpowiedniej struktury tekstu z uwzględnieniem presupozycji, metaprogramów i implikacji. Struktura Waszych tekstów jest prymitywna i podważajaca zasady dobrego wychowania i kultury nie wspominając już o etyce. Próbujecie Panowie podważać moje osiagnięcia, nagrody i wyróżnienia, mając prawo do krytyki moich porażek nie macie prawa podważania bezdyskusyjnych sukcesów. W niedługim czasie będę współorganizował spotkanie w sprawie ludzi niepełnosprawnych,już dziś zapraszam tam do merytorycznej dyskusji, zaproponowania pragmatycznych i skutecznych rozwiązań dla osób niepełnosprawnych. Termin spotkania podamy na forum. W tym spotkaniu uczestniczyć będą również moi przyjaciele, koleżanki i koledzy, którzy często na forum w mojej sprawie się wypowiadają, a zajmują się w swoich miejscowościach rozwiązywaniem problemów społecznych. Przecież, w dyskusji można znaleźć to co nas łączy w sprawach nadrzędnych nie małostkowych. To jest moja ostatnia wypowiedź w tym temacie. Mirosław Mandryga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pi pi Nie ma co, dobrych PR-owców mają w Samoobronie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 10:43 Ale prócz wizerunku trzeba mieć jakąś propozycję, a Pan to ciągle tak jak Zieloni Z doliny Rospudy: pojęczą, połazi się po kolegach, jakiś dym puści i tyle z tej całej roboty. A przecież ludzi na budowach potrzebują, do tapetowania, setki ogłoszeń w biurach pośrednictwa pracy. Ale Pan Mandryga nie. Do roboty, gdzie trzeba ręce pobrudzić to nie chce. Tylko; albo harcmistrz, albo jaki dyrektor. I na dodatek z jakąś kluczborską fobią. Innym chce Pan pomagać a sobie samemu nie potrafi i jeszcze wykorzystuje biednego kalekę na wózku do swojej kampanii. Dobrze zrobili ci, co wysyłali te faksy do Warszawy w Pana sprawie. Nie wiadomo tylko czy wysłali wszystkie materiały. Czy napisali o arogancji, obłudzie, naiwności, manipulowaniu faktami. Czy aby na pewno są tam opisy rozdziału darów po powodzi z 97' i temu podobne. Jeśli nie, to może jeszcze uzupełnią. A tak poza wszystkim, internet to fantastyczne medium przede wszystkim dlatego, że można być anonimowym, i wcale z tego powodu nie czuję się niezręcznie. Bo to nie ja staram się o wysokie stanowisko z ramienia partii koalicyjnej. PS. Nie znam Pana Krzyżanowskiego, Pana, Panie Mandryga znam i moim obowiązkiem jest przestrzegać ludzi przed Panem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Re: Popieram Mirka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 11:40 Większych bzdur nie słyszałem nasza Chorągiew po wodzą Mirka otrzymała z działania w czasie powodzi 1997 od Fundacji Batorego tytuł Najlepszej Polskiej Organizacji Pozarzadowej. A ty koleś pi pi wpisujesz się pod róznymi nicami i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kicior Re: Mirosław Mandryga kandyduje na szefa PFRON IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.07, 16:30 Tyś powinien Miruś za technika psychologii robić a najlepiej z masami pracować, na tyle ciemnymi że jeszcze im ten kit wcisniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: politolog Re: Mirosław Mandryga kandyduje na szefa PFRON IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 18:02 Czytam i zastanawiam się nad źródłem ataku na tego Pana Mirka. On jako jeden z niewielu ludzi podpisuje sie pod swoimi wypowiedziami, określa swoje postawy i zamiary, podaje sukcesy i porazki. Nie obarcza porazkami innych ludzi. Domniemuję, że za to własnie jest atakowany, poniewaz my Polacy lubimy jak bliźni przegrywa, zgoła nie lubimy ludzi sukcesu. Dla nas sukces jest podejrzliwy. Atak na tego Pana na forum to zgoła pomówienia i insynuacje. Ktoś napisał o zaniedbaniach przy darach w czasie powodzi, a stowarzyszenie, którym przewodził otzrymuje za tę akcje przeciwpowodziowa tytuły Najlepszej Organizacji Pozarzadowej i nagrody. Fundacja batorego jest najbardziej przejrzysta organizacja w Polsce. Od nich nagroda i tytuł to splendor. I dla mnie jako politologa jest to już nieczysta sytuacja. Nie znam drugiej strony bo nie doczytałem sie informacji na ten temat tylko jakies slogany i również pomówienia. Sytuacja dobra do zbadania politologicznego. Radzę mniej emocji i rozsadku, ponieważ to do niczego nie prowadzi. Popatrzcie Panowie na drugi biegun sceny politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pi pi Szybki Bill ten Mandryga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 10:13 Żeby w kilkanaście minut taki referat odwalić. Szanowny Panie, skoro jest Pan taki dobry, taki wykształcony i taki ach i och, to dlaczego nikt przez 5 lat nie chciał z Panem poważnie podziałać. Zawsze tylko jakaś partia się nad Panem lituje. Co prawda jest już wtorek, ale nie jest chyba za późno na kubeł zimnej wody, człowieku. Dawałeś Pan ciała i tyle. W pewnych sprawach dać ciała można tylko jeden raz. Drugiej szansy się już nie dostaje. I to jest Pański przypadek. A tęsknotę za władzą trzeba włożyć na półkę z dyplomami i innymi zaświadczeniami z kursów. Bywa, że tak się kończy. Trzeba umieć się z tym pogodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re:Mirek to gość i tyle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 10:27 Chłopie tobie trzeba nic pi pi przyznać, że masz refleks! Czuwasz, nad kazdym wpisem pochylając się krytykujesz! Twoje zdanie jest takie, a my mamy inne. I tyle co jeszcze napiszesz czego nie wiemy? Jak w edytorze tekstu napiszesz długie wypracowanko i wklejasz je na forum, a nie zmiesci sie w całosci to część, która sie nie zmieściła wklejasz drugi raz. Od sztuka szybkości Bila. Rozumię, że Ty nie masz na jaką półkę włożyć swoich tęsknot, ponieważ nie masz co układać na tych półkach! Samym gadaniem, nikt jeszcze nic nie zrobił!!!!!! Ale cóż w Kluczborku może masz szanse! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mandrocierewicz Re:Mirek to gość i tyle IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.07, 11:05 To jest jakiś spisek i knowania byłych agentów uniemożliwiających Panu Mandrydze powrót na łono społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzys Re:Mirek to gość i tyle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 11:16 Mirek na tym łonie jest, ale paru idiotów ciagnie temat aby tylko sobie popisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Re:Mirek to głupek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 11:32 Mirek przestań pisać sobie te posty!!!przestań sie już wygłupiać!!!!Ta reklama jest darmowa!!!-stać Cie na nią! ale juz przestań!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Re:Mirek to gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 11:48 To my wpisujemy posty, jestesmy kumplami Mirka chcesz sie z nami spotkać, proszę może niedowiarku poznasz to co jest prawdą , a nie traktowanie innych wedle siebie. Wiem, że wpisujesz sam te posty, jak chcesz to sam przestań pisać, my wtedy przestanie tobie odpowiadać. Co do kluczborka to ja mam awersję do facetów w krótkich majtkach chłopcach Rewienki i Krzyzanowskiego, tyle, że my was nie nazywamy kombinatorami patrz. wasz obóz w 2000roku za który dostaliście zakaz na 3 lata otrzymywania dotacji. Nie piszemy o przypadkach dziwnych w Parasolu parę lat wstecz. Dajcie luz chłopcy, znajdźcie inną piaskownicę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Re:Mirek to gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 12:08 mirek przestań!!! spotkam sie chetnie z Toba żebyt dac Ci w ten głupi pysk!! przeciez jeszcze wczoraj mi opowiadales jak sie tym bawisz!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re:Mirek to gość IP: 213.17.147.* 11.04.07, 12:36 W Tesco są nizłe taboreciki kupcie Rywience to może w złości jak stanie to dosięgnie Mandrygi!!!!!! Porażające posty, czas rozstrzygnąć konkurs, a harcerzy wysłać na zwiady do lasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krysia Re:Mirek to gość IP: *.centrum.punkt.pl 11.04.07, 13:25 Piszesz Pan bzdury, poniewaz Mirek wracał wczoraj od rodziny ze świat i wieczorem nasze rodziny razem spędziły ten czas. więc nie mógł Pan z nim się widzieć, a jak się znacie to dlaczego Pan takie rzeczy piszesze, że chce Jego pobić! Szok, ten wymiar to chyba nie dla Pana. A ja widze, że to jeden i ten sam człowiek podkręca ten temat i wczoraj i dziś. Jest to przykre, biorac pod uwagę, że może być Pan wychowawca dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIREK TO JA Re:Mirek to głupek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 18:41 Uspokój się duszo nieczysta!!!!- to ja CIEŃ Mirka tak sobie o nim pisze!!!-jak mi minie schizofremia to wróce i sie podpisze swoim nazwiskiem: Mirek Mandryga! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uśmiech Re:Mirek to głupek IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.07, 16:01 Ale przynajmniej jest skuteczny no bo kto by potrafił tak podopiecznych i podległą kadrę zmanipulować aby otrzymać Order Uśmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radość Re:Mirek to głupek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 17:52 Bo Mirka choroba jest taka uniwersalna jak chce to jest małym dzieckiem i tak sie zachowuje, jak chce to jest dorosłym i tez stara sie tak zachowywać, jak chce to jest każdym podpisującym sie na tej i podobnych stronach forum, zmienia tyklo imiona i ksywki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Re:Mirek to gość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 17:57 Juz nie umiesz inaczej rozmawiać, potraktował Was poważnie podpisując się pod postami, a Ty Jeden w wielu nicach z nienawiści już nie możesz wytrzymać i nawet z zadrości wypominasz Order Usmiechu. Wejdź idioto na stronę Orderu Usmiech i zobacz kto przyznaje order. A Mirek ma ich wiele. I to ciebie boli. Nie umiesz rozmawiać tyko wyzywasz człowieka. Proponuję spotkanie wtedy sam zobaczysz ilu ma znajomych i nas, którzy tu się wpisujemy. A ty pokaż osoby, przeciwników Mirka. Kluczbork, Byczyna, wybieraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Usmiech Re:Mirek to gość IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.07, 10:34 To juz nie pamiętasz tej akcji w sprawie Orderu Usmiechu w KCH i w terenie, te ustalenia gabinetowe. I ten kac moralny w środowisku tych co otrzymali z autentycznych wyborów ten Order.To cały Miruś i jego ówczesne przyd...pasy. Tak manipulujecie do dzisiaj ale naród nie traki juz głupi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re:Mirek to gość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.07, 12:03 Jak widać na załączonym obrazku to jedna są wyjatki w narodzie i ty nic uśmiech do tych głupków należysz. Order Uśmiechu nadaje międzynarodowa kapituła dziecięca w Warszawie i to właśnie normalni ludzie wiedzą. Mirek to mój kumpel i nie jestem Jego przydupasem jak napisałeś o nas, a jeżeli tak uważasz to koledzy Twoi też są przydupasami, chyba, że ich nie masz. Notomias kłamstwa chłopie nie są nic warte. Nie znasz naszego środowiska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Kolegów Mirka Re:Mirek to gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 07:32 Mirek przestałeś sie zachwalać i spadłeś na drugi plan forum , nie może tak być! Ty lubisz być gwiazdorem , koledzy Mirka pilnujcie więc aby kolega był widoczny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re:Mirek to gość IP: 213.17.147.* 19.04.07, 08:07 Wielka troska o Mirka.Gwiazdorstwo mu nie grozi. Z równą troską należy zadbać o ilość wpisów dotyczących niejakiego Krzyżanowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Re:Mirek to gość IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.07, 16:36 No i co wszyscy ci którzy sądzili ze Mirek nie będzie dyrektorem PFRON! Łyso wam teraz co!? Zdeklasował podobno wszystkich i teraz tylko rozmowa gzie swoje wielkie talenty pokaże i koniec. Nareszcie wam pokażemy jak należy działać, mamy całą strategię opracowaną i o Opolskim znowu będzie głośno. Chwała Ci Mirku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re:Mirek to gość IP: *.adsl.inetia.pl 22.04.07, 16:52 Przewietrzymy pefronik i ruszamy z kopyta. Możesz Mirek na nas liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Re:Mirek to gość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 17:14 Do Krzycha z wpisu dzis o 16.36 wiesz dobrze, że dobrym zwyczajem jest nie powtarzać NIC-ów osób poprzednio sie wpisujacych. Faktem jest, że z poprzedniej ekipy tylko Mirek został w drugim konkursie, pozostałe osoby są nowymi w tej turze. I Jemu kibicujemy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pi pi W postach Pana Krzyżanowskiego ujawniła się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.07, 10:26 Pewna Sylwia, która może da się namówić na opowieść o swojej znajomości z małym Pana Krzyżanowskiego. Może ktoś mógłby odnieść się do podobnych spraw tutaj? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cygan Re: W postach Pana Krzyżanowskiego ujawniła się IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.07, 16:37 Miruś co sie stało, że znów Cię olali w pefronie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Re: W postach Pana Krzyżanowskiego ujawniła się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 17:19 To jest kopia wpisu Piotra z postu o Panu Krzyzanowskim!...................... Panie Pi pi o tym napisała Ewa a nie Sylwia, że zna Krzyżanowskiego. Po drugie to co Pan napisał jest chamskie!!!!!!!!!!!!!!!! To jest moja dziewczyna i mam nadzieję, że kiedys to Ty dostaniesz w pysk! Po trzecie nikt oprócz Mirka z poprzedniej elipy startujacych w konkursie tym razem nie został zakwalifikowany do niego! sa 4 osoby nowe! ...........Są to nie smaczne teksty, poniewaz ja równiez znam Sylwię jest Komendantką Hufca ZHP Byczyna, wszystko ma swój smak i styl. Możemy mieć odmienne poglądy, ale nie stosujmy takich obrzydliwych metod. Jestesmy Polakami, a młodzież od nas się uczy kultury, zwłaszcza w necie, gdzie każdy jest anonimowy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: W postach Pana Krzyżanowskiego ujawniła się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 17:43 No to czekamy na długi weekend,po nim ma być rozstrzygnięcie Pfronu. I dobrze,bo kultura wymiany zdań z strony niektórych jest porażająca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Mirek to gość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.07, 17:58 Ja trzymam oczywiście kciuki za Mirka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Mirek to gość IP: *.chello.pl 22.04.07, 22:56 Ciekawe, że im bliżej rozstrzygnięcia to kogoś coraz bardziej szlag trafia... Boicie się Mandrygi? To w sumie super, bo to znaczy, że jest po kim sprzątać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Mirek to gość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.07, 18:35 Szanowny Panie Pi pi, jak imienia Panu nie "nadano" lub wstydzi sie Pan jego, ja w przeciwieństwie do Pana nie wstydzę sie swoich poglądów. Ewa jest moja koleżanką i to Ona napisała o znajomości z Panem Leszkiem. Pan to przerobił po swojemu, żali mi Pana. Może trudno jest Panu uwierzyć w to, że ludzie mają przyjaźnie, koleżeństwo itd. ale my takie posiadamy. Zapraszam do Domu Harcerza do Byczyny mozemy się spotkać i porozmawiać, może wtedy Pan zrozumie na czym polega nasz wzajemny szacunek do siebie. Pan natomiast swoimi wpisami "brudzi" nasz "mir". Nie szukamy zwad i wzajemnych obelg i wymagamy tego od innych z którymi obcujemy! Co do Pana wpisu na mój temat, to tylko mogę napisać, że żali mi takich ludzi jak Pan!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pi pi do Krzycha Re: W postach Pana Krzyżanowskiego ujawniła się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.07, 13:00 Co ty człowieku za głupoty piszesz - z takim mentorstwem w przesłaniu nie pisze młodzieżówa. Jaka dziewczyna, to ile ona ma lat, 70? Jeżeli tak to w Byczynie to nieprzepuszczą żadnej lasce, każda będzie miała swoje wzięcie. Jeżeli zaś ma mniej lat, a tylko udaje starszą, to chłopie zerwij z nią natychmiast. Po co Ci na stare lata w domu wojująca terorystka emocjonalna. Co to wszystko wie najlepiej, i wszystkich zna od małego. P.S. Na to by dać mi w pysk ... no cóż, po chrześcijańsku, w pokorze, nastawię Ci drugi policzek jeżeli ma to poprawić Twoje samopoczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych do Pi pi Re: W postach Pana Krzyżanowskiego ujawniła się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.07, 16:30 Zastanów sie facet co napisałeś?! Masz problem nie tylko ze zrozumieniem czytanego tekstu, ale ze zrozumieniem napisanego przez siebie tekstu! To co napisałeś nie ma sensu! Pisze Tobie, że o znajomości z Lesiem napisała Ewa a nie Sylwia. A odnosnie dawania w pysk, to Ty napisałeś, że Mirkowi dasz w pysk! Nie rozumię tego!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pi pi do Krzycha Re: W postach Pana Krzyżanowskiego ujawniła się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 10:55 A niech to, faktycznie masz rację. Od tego jątrzenia mózg mi się zajątrzył. Wystarczy tych bredni bo jeszcze się ktoś obrazi. NIECH WYGRA NAJLEPSZY. Pozdrawiam harcerzy i Pana Mandrygę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podsumowanie Re: W postach Pana Krzyżanowskiego ujawniła się IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.07, 15:52 Cały ten długi,długi i sztucznie podtrzymywany kroplówką przygłupich tekstów i opini post obrazuje mierność lansowanej w nim osoby tj. Pana Mandrgi. Należy go zakończyć tak jak się rozpoczął "no to już po PFRON - kończ waść, wstydu oszczędź". Trzeba faktycznie na głowę upaść aby oddać tę instytucję w ręce tego Pana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf_9 Re: W postach Pana Krzyżanowskiego ujawniła się IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.07, 16:24 Tylko ubolewać nad poziomem takich wypowiedzi, gdybyś mnie znał to nie pisałbyś takich bzdur. Ktoś już napisał, że nienawiścią bruk w piekle jest wyłożony! Napiszę Tobie żeglarzu moje najważniejsze sukcesy i wyróżnienia, aby przerwać te nieustane pomówienia wynikające z zazdrości;* 1991r. otrzymałem Srebrny Krzyż Zasługi dla ZHP nadany przez Naczelnika ZHP * 1992r. otrzymałem Złoty Medal Skautowy w Ellesmere w Anglii * 1993r. otrzymałem Złoty Krzyż Zasługi dla ZHP nadany przez Naczelnika ZHP * 1997r. Harcerska Akcja Przeciwpowodziowa, którą kierowałem i związane z nią sukcesów w skali Polski, * 1998r. obrona Opolszczyzny – napisałem program „Opolszczyzna Moja Mała Ojczyzna" realizowany w strukturach harcerskich, współtworzyłem i prowadziłem z panami: Stanisławem Wedlerem i Januszem Wójcikiem Obywatelski Komitet Obrony Opolszczyzny „OKOOP”, w wyniku działań Komitetu Opolszczyzna pozostała na mapie administracyjnej Polski jako 16 województwo. * 1998r. otrzymałem Medal za Dzielność i Odwagę nadany przez Prezydenta RP * 1998r. kierowałem organizacją, która za osiągnięte sukcesy otrzymała tytuł Najlepszej Polskiej Organizacji Pozarządowej nadany przez Fundację im.S.Batorego * 1998r. otrzymałem Złotą odznakę za Zasługi w Pracy Penitencjarnej nadaną przez Ministra Sprawiedliwości, * 1999r. otrzymałem Medal Dr. Henryka Jordana nadany przez Zarząd Główny TPD, * 1999r. otrzymałem Odznakę za zasługi dla Kombatantów RPi b. Więźniów Politycznych, * 1999r. otrzymałem odznakę Przyjaciel Dziecka nadaną przez TPD w Opolu, * 2000r otrzymałem Kombatancki Krzyż Zasługi nadany przez Polskich Kombatantów Obrońców Ojczyzny, * 2000r. otrzymałem Srebrny Medal za Zasługi dla Pożarnictwa nadany przez Zarząd Główny OSP RP, *2000r.otrzymałem tytuł Kawalera Orderu Uśmiechu, * 2001r. współudział przy powołaniu Opolskiego Ośrodka Telewizji Regionalnej w Opolu,* 2002r. Prezydenta RP nadał mi Srebrny Krzyż Zasługi, * w latach 1991 – 2006 otrzymałem srebrną i złotą odznakę Zasłużony dla Chorągwi Opolskiej, jak również wiele innych wyróżnień za działalność na rzecz dzieci i młodzieży oraz rozwoju i budowy społeczności lokalnej. Ma 43 lata, swoje sukcesy i porażki, ale takie zdanie do którego sie odnosze jest niesprawiedliwe, populistyczne. A jak człeku mnie znasz to podpisz się tak jak ja pod wpisem i zobaczymy kim jesteś, co takiego w żuciu zrobiłeś, albo w czym ja Tobie zaszkodziłem, że zioniesz jadem! Jednak tym poziomem nie będę sie odgrywał- życzę miłego dnia. Mirosław Mandryga Odpowiedz Link Zgłoś
alf_9 Re: do Pana pi pi 28.04.07, 18:09 Ten wpis z dzisiejszego dnia z 16.24 jest skopioowany z poprzednich miesięcy! To nie ja się wpisałem tylko Pan Pi Pi tj. jakiś gostek przewartościowany! Widzę, że nie ma Pan już pomysłu na to aby ten temat był na wierzchu! Ale podpisywanie się cudzym NIC-iem jest obrzydliwe! Nie pisze o honorze bo chyba nie znasz tego określenia! Dopiszesz teraz, że to ja monolog prowadzę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pi pi Re: do Pana pi pi IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.07, 18:18 Mirek to jednak gość, ma medale i ordery... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Re: do Pana pi pi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.07, 19:26 A Ty baranku ich nie masz i zazdrościsz!? za coś je się otrzymuje, nikt za darmo ich nie daje! I sztucznie nie podtrzymuj tego tematu, nudny jesteś NIC-u pi pi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwy pi pi Re: do Pana pi pi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 19:11 Panie Alf_9, ani ja ani nikt z mojej rodziny nie ma medali, odznaczeń, dyplomów czy wyróżnień. Ciężko co dnia pracujemy na chleb i ew. jakieś piwo. Nigdy nie zazdrościliśmy VIP-om (do których pan aspiruje), bo jak uczy przysłowie; im wyżej cię wypchną to z większej wysokości spadniesz. Widzi Pan, Pan spadł po tych wszystkich jajach jakie pan robił przez lata i teraz d. Panu obrabiają, a te przydup...sy, które Pana chwalą widać mają w tym interes. Mnie tam nikt nie obgaduje, bo znam swoje miejsce, mam swój zawód i cieszę się każdym dobrym dniem. I nigdy nie szukałbym szczęścia w profesjach o jakich nie mam pojęcia. Dziś był dobrt dzień dla Alfów. Można było pójść na wystawę psów i sprawdzić czy jest chociaż jeden co ma więcej medali. Jeżeli by się taki znalazł, czy to miało by oznaczać, że też nadaje się na dyrektora PFRON? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: do Pana pi pi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.07, 19:59 Nie jestem przydupasem Mirka tylko dobrym kumplem od wielu lat i tak zostanie! Pan widocznie kumpli nie ma i na wystawie psów ich szuka! A ten dowcip z medalami nadaje sie dla Pan i znajomych Pana bo to jest wasza rzeczywistość! I co daje to Pana wycie po forach!? Rozpacz w biały dzień! Zostały noce do knucia! A gdzie Pan pracuje to wyłącznie Pana sprawa, a co Pan pisze to jak zawsze mogą być kłamstwa?! Nie potrafi Pan się określić, bo jak kiedyś Pan napisał dobrze w kanałach się Pan czuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pi pi Ach, jaki zbieg okoliczności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.07, 10:30 Pan Mandryga w Samoobronie a P.Minister Kalata z Samoobrony odwołała Pełnomocnika Rządu ds. Osób Niepełnosprawnych. No chyba nie za to, że nie mianował Pana Mirka dyrektorem. Co tam dyrektorowanie, Harcerzu wal od razu na Pełnomocnika. Tylko nie zapomnij medali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfa i Omega Re: Ach, jaki zbieg okoliczności IP: *.adsl.inetia.pl 30.04.07, 11:01 I teraz was wszystkich rozliczymy, cały ten układ tak rozwalimy że Opole długo popamieta nasze rządy w PFRON. Łyso wam teraz, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Mirek to gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 11:11 Zawiść Wasza nie zna granic panowie bracia harcerze z ZHR-u! Knucie i oplówanie innych to Wasza domena! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Ach, jaki zbieg okoliczności IP: *.centrum.punkt.pl 30.04.07, 11:38 Jako czytelnik róznych tematów nie mogę oprzeć się refleksji nad pisanymi przez adwersaży Mandrygi, bzdurami. Konkurs był ponad 2 miesiace wstecz, nie był roztrzygnięty, wtedy Prezes mógł być juz zwolniony i został! Teraz w zeszłym tygodniu był drugi konkurs, z tego co wiem PiS nie miał swoich przedstawicieli, oprócz Mandrygi były osoby związane z SLD. Wystarczy popatrzeć na listę! Te wypociny to spiskowa teoria dziejów! Dyrektorów mianuje Prezes PFRON a nie Pełnomocnik! Co do barw kazdy ma prawo należeć tam gdzie chce! Jako dobry obserwator sceny politycznej w Opolu wiem, że Mandryga nie jest w Samoobronie! Jak chcecie Pan Pi Pi / prowadzi monolog na forum/ być wiarygodny to pisz prawdę! Pozdrawiam Kluczbork Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pi pi Re: Ach, jaki zbieg okoliczności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.07, 12:30 > Jako dobry obserwator sceny politycznej w Opolu wiem, że Mandryga nie jest w Samoobronie! > Jak chcecie Pan Pi Pi / prowadzi monolog na forum/ być wiarygodny to pisz > prawdę! Pozdrawiam Kluczbork Ach znów ten Kluczbork. Nawet w "Rejsie" Wam nie przepuścili. Można być dobrym obserwatorem i nic nie zrozumieć. I z takim przypadkiem mamy miejsce w osobie Obserwatora z Kluczborka i innych fanów z Byczyny. A'propos; Burmistrz Byczyny powinien Panu Mandrydze jakąś nagrodę dać. Przed jego kandydowaniem nikt nie wiedział, że taka miejscowość jest w woj. opolskim, a teraz proszę, proszę... Tylko niech nie daje, na litość Boską, kolejnego medalu. Wyłącznie kasę, albo jakąś wycieczkę sponsorowaną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymanowski Re: Ach, jaki zbieg okoliczności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 13:06 Szkoda Twoich łez pi pi.Mleko się wylało i nawet największe żale możesz sobie wsadzić między bajki.Najłatwiej jest obrażać i opluwać co jak widzę po forum opanowałeś bardzo dobrze. Nie obrażaj Byczyny i byczynian, trzeba wiele żółci mieć w sobie ,by pisać takie bzdury.Żal Ci d... ściska to popracuj troszkę na sukcesy,a nie wieczne biadolenia i knowania na forum. Pozdrawiam Mandrygę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Posłuchajcie Re: Ach, jaki zbieg okoliczności IP: *.adsl.inetia.pl 30.04.07, 13:50 Komendantem Chorągwi byłem 9lat, wybierany byłe 3 razy na zjazdach na tę funkcję, sam zrezygnowałem w czerwcu 2002roku. W 1993roku przejmowałem zadłużone hufce i chorągiew, spalone w pożarze pomieszczenia biurowe KCH, brak rozwiązań systemowych finansujących działalność Opolskiej Chorągwi i wiele innych spraw, które uregulowałem wraz z moim zespołem zarządzającym. Przez ostatnie 5 lat, również moim następcom politycy obiecali pomoc! i nic! Gdziekolwiek jest podejmowany temat w mediach w którym biorę udział dopisuje się do znudzenia że mieliśmy dług w chorągwi. Tak mieliśmy, ale dlaczego nikt nie potrafi napisać o tym prawdy? Dlaczego nie napiszecie, że w czasie kiedy kierowałem chorągwią wprowadziłem z różnych źródeł ok.20mln złotych? Proszę pokazać organizację pozarządową na Opolszczyźnie z takim wynikiem. Dlaczego nikt nie opisze, że przez ten czas nie mieliśmy wsparcia strukturalnego /środki na etaty i pochodne - ZUS i US, opłaty za lokale itd./, środki te musiałem organizować dla funkcjonowania chorągwi, że pracowałem społecznie?! Dlaczego nikt nie napisze w mediach, że Mandryga to ten do którego w udziale należą; Do najważniejszych projektów chorągwianych o charakterze regionalnym należą; - z zakresu ekologii - „ Woda jest życiem” – wyróżnienie KFOŚIGW Warszawa - z zakresu profilaktyki zdrowotnej „ Jestem Ok., nie palę” - z zakresu Unii Europejskiej „Paszport do Europy” - z zakresu profilaktyki zdrowotnej „ Odkrywcy nieznanego świata” - wyróżnienie PFRON Warszawa - z zakresu łagodzenia antagonizmów narodowych /autorski, międzynarodowy/ „Uczyć się z przeszłości dla przyszłości’ – wyróżnienie JUGENWERK w Poczdamie - regionalny /autorski/ „Opolszczyzna moja mała Ojczyzna” oraz setki szkoleń, kursów dla liderów harcerskich. Tysiące dzieci m.in. z rodzin patologicznych, ubogich dla których Chorągiew organizowała środki na obozy, rajdy i biwaki w kraju i zagranicą przez 50 lat. Wyróżnienia tytułem Kawaler Orderu Uśmiechu naszych liderów; hm. Helena Wąchała, hm. Jacek Chlebda, hm. Mirosław Mandryga 3 osoby z Chorągwi Opolskiej na 10 innych osób z Opolszczyzny. Zloty na Górze Św. Anny to kultywowanie tradycji i pamięci o Powstaniach Śląskich przez 50 lat istnienia Chorągwi. To setki tysięcy dzieci i młodzieży wychowywanych w gromadach zuchowych i drużynach harcerskich.. W 1995roku kilka tysięcy harcerzy uczestniczyło w Zlocie Harcerstwa Śląskiego, a honorowym gościem był Prezydent RP Lech Wałęsa. Na kolejnym Zlocie w 1996r. honorowym gościem był Prezydent RP Aleksander Kwaśniewski. Wielka powódź w 1997r. to sztab przeciwpowodziowy i akcje, które organizowała Opolska Chorągiew, Harcerska Akcja Przeciwpowodziowa to sukcesy w skali Polski, organizacja przez kilka lat akcji obozowej dla dzieci powodzian i dzieci z rodzin ubogich oraz zdobywane na ten cel środki! Tytuł Najlepszej Polskiej Organizacji Pozarządowej w Polsce 1998 rok. nadany przez Fundację im. S. Batorego. Żadna organizacja pozarządowa na Opolszczyźnie oraz jednostki organizacyjne ZHP w Polsce, do dziś takiego tytułu nie otrzymały, 1998r. obrona Opolszczyzny- program „Opolszczyzna Moja Mała Ojczyzna” realizowany w strukturach harcerskich, współtworzony i prowadzony z panami: Stanisławem Wedlerem, Januszem Wójcikiem i Mirosławem Mandryga, którzy stworzyli Obywatelski Komitet Obrony Opolszczyzny „OKOOP”, w wyniku działań Komitetu Opolszczyzna pozostała na mapie administracyjnej Polski jako 16 województwo. Można rzec, że od 1998roku włodarze Opolszczyzny /wojewodowie, marszałkowie/, Posłowie RP i wiele innych osób swoje funkcje zawdzięcza m.in. naszej organizacji. My natomiast możemy tylko dziękować za składane obietnice. Dlaczego tego w mediach nikt nie napisze? W czasie transformacji ustrojowej na początku lat 90’ poradziliśmy sobie, ponieważ byliśmy jedną z niewielu organizacji pozarządowych, jak również była większa przychylność polityków, a zwłaszcza dawane Ich słowo było dotrzymywane. W trudnym czasie 2000 – 2002 władze Państwowe w sposób drastyczny ograniczyły środki dla ZHP, samorządy wspierały działania naszych hufców w zakresie działań programowych, nie mając możliwości wsparcia strukturalnego. Niestety wsparcie sponsorów zmalało znacząco ze względu wzrostu zapotrzebowania społecznego na pomoc dla wzrastającej liczby organizacji pozarządowych oraz zwiększającego się ubóstwa naszej społeczności lokalnej i zmniejszającej się ilości firm udzielających takiego wsparcia. Pisemne oświadczenia polityków i deklaracje wyrażane również w mediach nie odniosły oczekiwanych efektów. Podobne deklaracje wyrażane przez ostatnie sześć lata również nie przyniosły efektów finansowych. W ostatnich latach Chorągiew nie była w stanie realizować wielu przedsięwzięć programowych i organizacyjnych. Zmniejszona ilość drużyn w ostatnich pięciu latach i jej członków o prawie 70% jest wystarczającym dowodem na brak wsparcia strukturalnego dla naszej organizacji. Dług publiczny jaki posiada chorągiew jest wyznacznikiem braku środków finansowych, a nie ich złym wydatkowaniem! Brakiem jasnych reguł i systemu przyznawania i przekazywania dotacji na wsparcie strukturalne dla organizacji harcerskich. Prowadzenie naszej organizacji w sferze strukturalnej oparte jest na pozyskaniu środków na działania programowe, organizacyjne i logistycznej. Dziś jest to trudne zadanie. Obawiamy się, że o harcerstwie rozmawiać będzie się poważnie wtedy kiedy zniknie z mapy naszego regionu jako organizacja skutecznie wychowująca młode pokolenie polaków. Harcerstwo jest skuteczne w dziedzinie profilaktyki takich problemów społecznych jak: bezrobocie, narkomania, przestępczość wśród młodych ludzi. Może także skutecznie podejmować się funkcji rzecznictwa praw oraz problemów dzieci i młodzieży. W przyszłości harcerstwo może odegrać szczególną rolę wobec młodzieży na wsi. Ważne jest aby dzieci wiejskie miały zapewnioną równość szans rozwoju. Zjawiska i procesy społeczne, ekonomiczne i kulturowe, które zachodzą w społeczeństwie, będą się pogłębiały w otoczeniu naszej organizacji niezależnie od naszej woli. Chcemy skutecznie wychowywać, szybko reagować na zmiany w naszym otoczeniu i nowe potrzeby społeczne, mamy ideę, ale brak jest nam skutecznego wsparcia harcerstwa w wielu samorządach, a najbardziej jest to odczuwalne na poziomie województwa. Elity polityczne nie traktują nas poważnie przez wiele lat składając niespełnione deklaracje. Niejednokrotnie wywierając presję, obietnicami finansowymi, wpływając w ten sposób na suwerenne decyzje organizacyjno-programowe, a na personalnych skończywszy. Politycy, również opolscy w tryb swoich sporów ideowych wkładają harcerstwo, przez co początek nowego stulecia to niespełnione obietnice i deklaracje, potwierdzane również w mediach. Harcerstwo na Śląsku Opolskim zawsze było organizacją patriotyczną. Program harcerstwa odpowiada na pytanie: co oznacza dla nas patriotyzm w przeszłości i przyszłości, jak wyraża się w treściach harcerskiego wychowania i podejmowanej przez nas służbie społecznej. W społeczeństwie demokratycznym ważne jest zachowanie powszechnego i otwartego charakteru harcerstwa, dostępnego dla wszystkich młodych ludzi. Aby skutecznie realizować swe cele, harcerstwo powinno pozostać samodzielnym stowarzyszeniem, niezależnym ideowo i organizacyjnie od partii i organizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nick Re: Ach, jaki zbieg okoliczności IP: *.adsl.inetia.pl 30.04.07, 14:14 No to Leeper będzie musiał za jakiś czas dołożyć do Opolskiego PFRON-nu z kasy partyjnej… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Re: Mirek to gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 14:28 Ciagle ten sam facet wyje albo Rewienko lub Krzyzanowski! Ma facet czym sie pochwalić, pokaż co wy zrobiliście w Kluczborku?! Kompilacje wpisów Mirka tylko Go wzmacniają! Czy wiecie już coś czego my jeszcze nie? ale czekamy na decyzję! Pozdrawiam Byczynę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotruś Mandryga WYGRAŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 15:53 Dzisiaj o godz.15.00 ogłoszono wyniki konkursu!-dyrektorem Pefron został Pan MIrosław Mandryga- GRATULUJEMY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pi pi Jeżeli to prawda to zawyjmy; Auuuuuu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 20:07 Jeden "specjalista" w Opolu więcej. Desant trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Mirek to gość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.07, 21:17 Jedynym idiotą na tym forum jesteś Ty Pi Pi !!!! A kim jesteś, co w życiu zrobiłeś? umiesz Tylko wyć....teraz jesteś prawdziwym Pi Pi ???? co przegrałeś? Jesteś baranem i tyle! wiesz co honorowi ludzie przed wojną robili gdy doznawali takiego ubytku na honorze jak ty przedstawiasz swój? ......więc też walnij się tylko w łeb delikatnie................ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pi pi Re: Mirek to gość IP: *.chello.pl 30.04.07, 21:28 wyję, bo mam coś na sumieniu... auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Mirek to gość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.07, 21:39 Pi Pi Tobie już całkiem wali na ten pusty łeb!!!! Kluczbork zawiało morowym powietrzem, dlatego chłopie mózg ci gnije! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V1 Re: Mirek to gość IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.07, 09:08 Nie nabijajcie się, przecież ten facet idelanie pasuje do Samoobrony. Wszystko juz jasne - nie trzeba już kolejny raz odwoływać konkurs. Przyjdzie Kalata i posprząta po tych nie chcieli choć pozory zachować..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Mirek to gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 09:15 Konkurs zawsze jest konkursem.Wskazanie to było za komuny. Komisja może wybrać tylko jedną osobę. A swoją drogą jak słucham komentarzy sekretarza-barona Garbowskiego w Radiu Opole to coraz bardziej rozumiem dlaczego do końca należy pozbawić ich funkcji,funduszy,rozliczyc z robionych interesów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Mirek to gość IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.07, 10:13 O jakim ty konkursie marudzisz? Konkurs przewleczono bo byli zbyt kompetentni kontrkandydaci dla tego pana. Zrobiono jak w KRUS-ie. To pyrrusowe zwycięstwo. Znacznik Samoobrony stanie niebawem w gardle nominantom. Pomijam już prostytucję polityczną w tym przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Mirek to gość IP: *.chello.pl 02.05.07, 13:40 Ktoś - to łoś... Typowe dla pewnych służb - nic nie napisać, żadnych konkretów, ale kupką rzucić. Uczył cię Józef G. jak to się robi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek to gość Re: Mirek to gość IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.07, 13:57 Z ogłoszenia o naborze co należy złozyć w formie dokumentów. "oświadczenie kandydata o niekaralności oraz posiadaniu pełnej zdolności do czynności prawnych i korzystaniu z pełni praw publicznych". No a teraz trzeba będzie złożyć aktualne zaświadczenie z Krajowego Rejestru Karnego o niekaralności. To ustawowy warunek do pełnienia m.innymi takich funkcji. To niestety nie jest Sejm gdzie karani członkowie Samoobrony mogą byc posłami (jest to obecnie jedyna instytucja w Polsce, której taki wymóg nie obowiązuje). I co otrzytmamy z KRK? W toku są chyba także następne sprawy komunikacyjno - samochodowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Mirek to gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 14:23 Ciekawe skąd masz tak nieświeżą wiedzę! Trzeba było swoje rewelacje dołaczyć do donosów wysyłanych faksem,teraz nie czas na płacz,bo ktoś wygrał. Jesli to prawda co podaje NTO gratuluję panu Mandrydze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Mirek to ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 19:36 i znowu MANDRYGA SAM SOBIE POGRATULOWAŁ!!!HA HA HA- to faktycznie jest gość!!- teraz to te biedaki niepełnosprawne zamiast kul dostaną patyki zerwane z drzew!!! ten gość zna się na pfronie jak Brzęczyszczykiewicz na wojnie!!!-ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pi pi Re: Mirek to zwycięzca IP: *.chello.pl 02.05.07, 19:50 Odezwał się fachowiec... od obłapiania chyba ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Mirek to zwycięzca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.07, 21:00 Jedni szukaja naszego kolege w Warszawie, drudzy spekulują, że siedzi na kompie a ja wiem gdzie wyjechał! odnośnie pana pi pi to nic ująć nic dodać - szloch i skowyt! Mirek jak wiesz miał wypadek nie ze swojej winy 10 lat temu!!!! A dokumenty jak wiesz o niekaralności z winy umyślnej się składa! Gdy nawet tak mysleć o sprawach komunikacyjnych to większość społeczeństwa powodując kolizje nieumyślnie miałaby z tym problem. Ustawodawca o tym pomyślał! To tyle za lekcje dodatkowe wnosi się opłaty, czytaj gościu, czytaj.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Była"Przyjaciółka" Re: Mirek to PALANT !!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 21:09 Mirek komu płacisz za pilnowanie tego forum??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Mirek to gość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.07, 21:20 Ty pi pi tracisz osobowość, teraz podajesz się za byłą przyjaciółkę! Mirek ma kumpli, mamy prawo do wpisów pozytywnych. Ty nie masz kumpli tylko psa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samoobrona Re: Mirek to człowiek bez amibicji!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 18:47 teraz jest jasność i szkoda, konkursy nie są konkursami, to ustawione zawody, który ma "plecy" ten wygrywa!!! nie liczy sie wiedza nie liczy sie wykształcenie!!!gdyby miało to zanczące miejsce NIGDY ale to NIGDY nie wygrałby Mndryga!!! to człowiek skompromitowany!!!to człowiek nie mający żadnego pojęcia o pracy w PFRONie!!! jakie to "HAKI" ma na Kłosowskiego?że wyskamlał to poparcie? Jakie to bajki opowiadał Maksymiukowi? (ordery,odznaczenia) i kompletna dziura w głowie dot. wiedzy na temat PFRON!!! To ogromna klęska i krzywda dla naszego regionu!!! smutek i żałoba !!!To kolejna porażka Samoobrony!!!Głebokie wyrazy współczucia!!!!MIrek nie odpisuj mi spotkamy sie w sobote w Byczynie , bedziesz chodził dumny z podniesiona głową, a tylko my wiemy jak jest naprawdę!!!Z peewnościa z euforia bedziesz mi wylewał swoje polemiki bo tylko gadane masz!Bez zazdrości!! ale sam wiesz że to stanowisko dla Ciebie to OGROMNE NIEPOROZUMIENIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Re: Mirek to gość! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 19:13 Chętnie z Tobą się również spotkam ponieważ będe w Byczynie, zapewne razem z Mirkiem i chcę Cię poznać! Nic-u Samoobrona !!!! Nie pisz takich bzdur, że znasz Mirka a teraz go znieważasz! Jakim to jesteś kolegą, że nerwy Ci puściły, że pewny byłeś Panie z WDR-u Rewienko, Krzyżanowski czy inny d...k !!!1 Masz honor? To dobra okoliczność w sobotę rycerstwo będzie walczyć w Byczynie, masz szanse dochować ślubów rycerskości! Jesteś obłudny, koleś! Monotematyczny! Pod jakim niciem się jeszcze wpiszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Mirek to gość! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 20:22 Umiejętność obrażania panowie z Wdr opanowali do perfekcji.Bo tylko to im zostało przy tylu osobistych porazkach.Wiadro pomyj wylewajcie na siebie i sobie podobnych.Z Samoobroną to wy knuliście przy samorządówce po czym jak zwykle kopneliście ja w tyłek.Nawet gumofilce już wam nie ufają!!!!! Trzeba wykazywać sie niezwykłą indoelencją by takie bzdury o Kłosowskim i Mandrydze wypisywać.Mandryga sympatyzował z Ceglecką a to druga strona pisuarów wśród których jest Fraszek,Rywienko. Panie Mandryga nie przejmuj sie pan głupolami-oni tak muszą,nic konstruktywnego nie zrobili i nie zrobią.Donosy,faksy.posty i paszkwile w tym są najlepsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Mirek to gość! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 20:35 To ja juz tego nie rozumię! Przecież to dzięki Pani Poseł Cegleckiej maja prawo funkcjonować w PiS-ie Fraszek, Rewienko i Krzyzanowski. Bez jej poparcia Oni tam nie istnieją! I atakują Mirka, który wszyscy wiedzą, że sympatyzuje z Panią Ceglecką - są oboje z harcerstwa, tylko ZHP, a Panowie Rewienko i Krzyżanowski z ZHR-u i nie pałali sympatią przed wyborami parlamentarnymi do Pani Cegleckiej, nazywajac ja komunistką! Jednak po wyborach już zdanie zmienili! Jak zwykle! Kłosowski nie lubi Mirka, bo jest dobry, więc nalezy Go niszczyć! Tak niszczy też Panią Poseł i wiele innych ludzi! Ja tez chętnie spotkam tego Pana w sobotni dzień spotkam bo ja jak wielu z nas nie kryjemy, że sympatyzujemy z Mirkiem od wielu lat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Mirek to gość! IP: *.chello.pl 03.05.07, 20:55 Kogoś szlag trafia, i kij z nim, jak widać. Dobrze napisał ktos w poprzednich postach - Mirek ma przyjaciół, a jego wrogowie to zwykła zbieranina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Order z samoobrony Re: Mirek to gość! IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.07, 21:11 Ależ co chcecie od Mandrygi. Przecież to idealny kandydat Samoobrony, sama kwitesensja tegoż światłego ugrupowania. W Mandrydze ogniskują się jej wszystkie cechy. Fajnie być razem z Łyżwińskim, Hojarską, Lepeerem. I niech tak już pozostanie po wsze czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Mirek to gość! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 21:16 Nie co chcecie - w liczbie mnogiej, tylko pojedynczej, bo adwersażem jest jedna osoba pisząca reprezentujaca grono WDR-u i to nie całe, bo jest paru myslacych normalnie ludzi w tym towarzystwie wzajemnej adoracji! A na Górze św.Anny byli, nie byli to gdzie Wasz Kluczborski patriotyzm! Polityka jest sztuką osiągania celów, możliwych! Ty i tak tego nie zrozumiesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Mirek to gość! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 21:12 Pisanina Panów z Kluczborka daje do myślenia! Sugerują, że jak konkurs nie jest ustawiony, jak nie masz na kogoś HAKA to nie próbuj startować gdziekolwiek! To przesłanie Panów z WDR-u, mają w tych sprawach doświadczenie pisząc na podstawie własnych przeżyć! Widać, że wygrana Mirka jest dla nich tramatycznym przeżyciem, tyle dogadywań, tyle wyjazdów do Warszawy, tyle obietnic, tyle planów do zatrudnienia chłopców z WDR-u w Opolu itd. a tu nic!!!!! D..a !!!!! Ale macie głowy, knujcie dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Mirek to gość! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 21:28 Liderzy samoobrony sa bardzo podobni do tych z Wdr- teczkowy Fraszek,Gówienko,najlepszy z kandydatów Krzyżanowski i świętobliwy Paluch. Niezłe bagienko które potrafi się tylko upominać o swoje- super że nawet pisuary nie były w stanie "załatwić" konkursu. Nigdy nie podejrzewałem,że jeden Mandryga tak nadepnie im na odcisk.Ich macki kończą się na grajdołku zwanym Kluczbork i tyle. Czytając te wszystkie posty nasuwa się powiedzonko - kto mieczem wojuje........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zemdlony Re: Mirek to ...harcerzy w krótkich majtkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.07, 07:39 i co sie dowiedzielismy ,że Mandryga idealnie pasuje do Samoobrony!!!wreszcie znalazł swoje miesjce w odpowiedniej partii-ha ha ha!!!przynajmniej z ta etykieta juz nigdy nikt go nigdzie nie zechce!!! BRAWO!!! do zobaczyska w Bycznie!!!- znów podasz mi swoja lapę i znów te same pierdody posuniesz, troche mnie zemdli ale cóż z czystej grzeczności to odwzajemnie!!ble,błe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Re: Mirek to gość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.07, 09:45 Facet Pi Pi , Zemdlony, Byczynianin i co jeszcze wymyślisz sflustrowany człowieku! Oczywiście przyjeżdżaj do Byczyny obiecujesz to od kilku wpisów. Piszesz, że Mirkowi dasz po buzi i inne pierdoły, chetnie Cię poznam! Twoje wypociny sa na niskim poziomie, nie czujesz, że piszesz cały czas w tym samym stylu. Kolega Mirka? Jesteś zwykłym łachmytą w krótkich majtkach....takim WDR-owskim i ZHR-owskim, brukowym durniem i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek to gościówa Re: Mirek to gość IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.07, 09:54 Proponuję nową ksywę dla Mireczka - Druh Łyżwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PFRON Nie krytykowałbym tak do końca Samoobrony IP: *.atol.com.pl 04.05.07, 09:58 Czy Pogan jest lepszy od Samoobrony? A Dolata? A 100 innych? Czy Figas jest lepszy? Czy dlatego, że nosi się ładnie i mówi? Polskei społeczeństwo to nie tylko ładne garnitury i bankiety, oratoria i filharmonie. To także głęboka prowincja. A ten kto tego nie rozumie jest tumanem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Mirek jest wporzadku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.07, 10:07 Tak jak wcześniej napisałem my podpisujemy się pod wpisami, a chłopcy WDR-owcy nie, stosując co możliwe hasełka! Chłopcy miarka sie przebiera. Widać, że dorwaliscie sie do służbowego laptopa i wypisujecie bzdury. Ciekawe co na to Twoja szefowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek jest wporzo Re: Mirek jest wporzadku IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.07, 11:20 No to teraz kumple Mirka muszą opracować strategię obrony samoobrony, robi się coraz bardziej jajcarsko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Mirek jest wporządku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 11:26 Panowie macie duzy kompleks Byczyny i ludzi stąd pochodzących! Jeden gość co chwile wpisuje pierdochwiły byleby zaistnieć! Szlag was trafia, że Krzyzanowski przegrał, a mogło byc tak pieknie, etaty dla ludzi z Kluczborka oczywiscie z WDR-u! A tu klops popsuli wam szyki, jakis tam Mandryga z jakies tam Byczyny> Luzi goscie...oczywiscie zapraszam na Turniej Rycerski w sobote może bedzie mozliwość odkuć wam zakute łby!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Mirek jest OK IP: *.chello.pl 04.05.07, 11:48 Raczej wsadzić race w... ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Mirek jest OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 12:02 Gość portalu: Kris napisał(a): > Raczej wsadzić race w... ;) > Pozdrawiam Race tez im mozemy wsadzić w d..e ale to moze być dla nich przyjemność, to zawistne chamy i tyle. Szkoda słów ale łby maja zakute więc zostawmy ich z tym problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mkd Re: Mirek jest wporzadku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 11:48 w porządku ???? to jest mało powiedziane to jest człowiek z klasą wielki społecznik człowiek który kocha ludzi !!!!!! znam od wielu lat i pomimo wielu gorzkich słów pod jego adresem to obiektywnie patrząc wynika z nich jedno ... są to osoby zawistne rządne władzy nieprzyjazne ludziom czynu uwikłane w interesy kolesi prubujące cudze sukcesy przypisywać sobie .całe szczęście,że mamy jeszcze takich ludzi jak Mirosław Mandryga odważny i nieugięty .MIrku tak trzymaj i niech lud będzie z tobą . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Mirek jest wporzadku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 12:19 Szkoda czasu na polemikę z ludźmi pokroju Krzyżanowski,Gówienko i reszta. Gratulacje dla Mandrygi, że nie zrezygnował i nie poddał się ich metodom. Bardzo trafnie ktoś napisał jakie persony takie metody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ob_serwator Re: Mirosław szefem PFRON IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.07, 12:19 Psy kluczborskie z wdr-u szczekają a karawana jedzie dalej. Tak mozna to podsumować, to są ludzie /WDR/ o niezaspokojonych ambicjach, na ustach Bóg, Honor, Ojczyzna i Bliźni, a w sercach nienawiść i złośliwość! Takim ludziom nie powinno sie dawać możliwości wpływania na młodych ludzi bo zaczną demostrować jak Wszechpolacy i inne nacjonalistyczne organizacje swoje przekonania na Górze Św.Anny. WDR to znamiona nacjonalistycznego wychowania, pamietajmy, że ci sami ludzie maja wpływ w Kluczborku na ZHR - zgrozo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartłomiej Kuc Re: Mirosław szefem PFRON IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.07, 12:32 czytam te posty i sie zastanawiam kto to jest ten Mandryga? oprócz medali i orderów jakie sa te prawdziwe negatywy jego pracy, jaki windykator i komornik i za co u niego siedzi?- a tak a propos czytając dalej pozwolę sobie napisać swój wniosek,niejaki Krzyżanowski się nie dostał na ten stołek i nie obsadzi swoich ludzi a ten Mandryga i osoby , które odpisuja tak przyjażnie nie liczą na te stołki?Dajcie już spokój!!! to nieprawdopodobne co wy tutaj piszecie,...a ty sie podpisz a ja sie podpisuje- co to za głupoty ! oprócz imienia każdy ma jeszcze nazwisko czy nie?-fajnie jest tak kogos oblepiać błotem nie podpisując się z imienia i nazwiska-Jeśliś Pan Mandryga taki uczciwy i kochający ludzi to daj rozkaz tym swoim najlepszym kolegom żeby przestali sie wygłupiać na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Mirosław szefem PFRON IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 13:02 Panie Bartłomieju Kuc uwaznie czytam forum gazety wyborczej i NTO odpowiada Pan na swoje wpisy z NTO? Przeciez tam napisał Pan Pan o jakims komorniku! Chwyty poniżej pasa, sam napisał Pan o obrzucaniu błotem. To Pan wypisuje różne kalumnie, podajac się za znajomego Mirka. Przez gardło Wam nie moze przejść, że facet jest lepszy i wygrał. Odnośnie medali i wyróżnien to mósiał je otrzymać za pracę. Bo jak czytam to wy wyzywacie Jego i zarzucacie brak kompetencji. Pan Mandryga, Twoim zdaniem ma cicho siedzieć jak pokornie czytać kalumnie na swój temat. On wypisał parę postów podpisujac sie pod tym, jeżeli ma ktoś twarde dowody i pisze pomówienia wierząc w ich autetyczność to niech się pod tym podpisze. I o takie podpisy chodzi, a nie zwykłe wypowiedzi za i przeciw. I mam nadzieję, że administrator tego forum zajmie się tymi wpisami, które podwazaja dobra osobiste. Panie Kuc ma Pan lusterko i dowód osobisty? Proszę sprawdzić swoją osobowość, czy się zgadza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apolloniusz Cezark Re: Mirosław szefem PFRON IP: *.chello.pl 04.05.07, 13:12 Ciekawe co to za sztuka podpisać się Jan Nowak czy Hieronim Paciorek? A w poście pana Kuca dalej jakieś bzdury zamiast konkretów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robertos Re: Mirosław szefem PFRON IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 13:32 Cześć Kris! Jesteśmy w trakcie organizowania zlotu! Poznałem, że parodiować tych ludzi- kluczborskich nieudaczników ty ze swoistym spokojem potrafisz. Przyjeżdżasz w sobote na turniej rycerstwa? Może pomożesz tych ludzi z WDR-u nawrócić jeżeli oczywiście chcesz zrobić dobry uczynek dla ich rodzin i odkujemy im te zakute mózgi!? A i chetnie sie z nimi lub z nim tym niby znajomkiem Mirka poznam. Jako Krasnoludek, tak sie wpisuje na NTO możemy Go nie widzieć ale jest i na to rada!A propos podpisów to i tak nie zrozumiał co jemu ludzie tłumaczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirosław szefem Re: Mirosław szefem PFRON IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.07, 13:39 Zaświadczeniem o niekaralności, komornikiem i innymi duperelami niech się Pan Mandryga nie przejmuje. W tej formacji to wszyscy mają z tym kłopoty więc i jeszcze jeden się uchowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Mirosław szefem PFRON IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 14:17 Szanowny Panie raczej martwiłbym się Pana łamaniem prawa! Ale mam nadzieję, że Mirek bedzie dochodził ochrony swoich praw dalej i policja dojdzie prawdy a Pan Panie różne nici poniesie konsekwencje swojej głupoty! Wiemy obydwaj o jakiej sprawie piszę. Zaświadczenia o niekaralności wydaje Sąd i tej kompetencji już Pan nie podważy! Panie Rewienko czy Krzyżanowski już niedługo nie będzie anonimowi! Za swoje gó..arskie zachowanie odpowiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Socjolog Re: Mirosław szefem PFRON IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.07, 15:07 Tak czytam i oczom nie wierze ile jeden człowiek moze wzbudzić emocji! Szczerze pisząc nie wiem jak do tego sie odnieść jak tylko nazwać to polskim piekiełkiem. Wyznaję zasadę żyj i daj innym żyć. I co z tego, że ktoś jest czy sympatyzuje z Samoobroną? Dziwne? A kto jest partnerem do rozmów w PiS-e? Tchórze z Góry Św.Anny? Kto dziś reprezentuje opolską prawicę? tzw.ujadacze na forum. Syndrom AWS-u jest widoczny i jak nic PiS się rozpadnie! Liczy się człowiek a nie partia, tego wielu nie umie zrozumieć ponieważ nie myślą i nie działają samodzielnie! Zarzucanie komuś zasług, wyróznień czy odzanaczeń jest czymś nienormalnym! Ci ludzie nie znaja nowoczesnego myślenia, marketingu politycznego lub boją się wykształconych w tym kierunku ludzi. Powtarzam jeden człowiek a tyle strachu, nic tak nie buduje i łączy jak ludzka nienawiść i zazdrość. Każdy z nas żyje w świadomości ludzkiej wtedy kiedy o nimn sie mówi i pisze. Gratuluję Panu Madrydze tej umiejętności, jak napisał przeszedł kształcenie z marketingu persfazyjnego czyli manipulacji społecznej. Jego adwersaże weszli w temat zgodnie z zasadą nowoczesnych technik persfazyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hi hi Re: Mirosław szefem PFRON IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.07, 15:10 O to fajnie, bo przy okazji wyjdzie na jaw mechanizm opluwania róznych ludzi przez całą te bandę przygłupów skupionych wokół Druha Łyżwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Socjolog Re: Mirosław szefem PFRON IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.07, 15:18 Wydaje mi się, że Pan o Nic-u Hi Hi mnie nie zrozumiał. Ponieważ nie Ci ludzie Pana, ale Pan ich obraża i przy tym zachowuje pełną ignorancję, a nie podejrzewam brak zrozumienia czytanego tekstu, do przedstawianych opinii. To Pan swoim bezczelnym zachowaniem doprowadza do tych emocji. Póżniej z ich wychamowaniem sa problemy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Mirosław szefem PFRON IP: *.chello.pl 04.05.07, 22:36 Do Robertosa - sorry, ale nie uda się. Siła wyższa... Chociaż chętnie bym złote pieniste wypił w cieniu parkowych drzew (szkoda, że trochę ich wycięto...) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Mirosław szefem PFRON IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.07, 22:44 Do Krisa - turniej nawet dobrze przygotowany, w tym roku Robert ma większy luz, nasze chłopaki już dorosły do robienia imprez tego typu. Pozdrowienia dla Opola od kumpli. Zadzwonię po turnieju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radio Opole 6 V Re: Mirosław szefem PFRON IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.07, 14:18 Opolska debata o nominacji Mandrygi Mirosław Mandryga, były Komendant Chorągwi ZHP, ma zostać dyrektorem opolskiego PFRON-u. Nominacji w Warszawie jeszcze nie odebrał, bo nie było na niej podpisu odpowiedzialnego za to urzędnika. Pojawiają się głosy, że został rekomendowany na to stanowisko przez Samoobronę, bo choć wcześniej bezpartyjny, sympatyzował z partią Andrzeja Leppera. O wszystkim zdecyduje komisja konkursowa - powiedział w Opolskiej debacie Janusz Maksymiuk z Samoobrony. Z raportu Najwyższej Izby Kontroli wynika, że Mandryga miał się dopuścić nieprawidłowości i dlatego Naczelny Sąd Harcerski wyrzucił go ze Związku. Chodzi o długi, które do dziś pozostają niespłacone. Nie uprzedzajmy faktów - powiedział z kolei Mieczysław Walkiewicz z PiS-u. Opolska Chorągiew była zadłużona między innymi w Urzędzie Marszałkowskim - potwierdza Ryszard Galla z Mniejszości Niemieckiej, który był wówczas w zarządzie. Styl powoływania szefów instytucji państwowych jest sprawą tych, którzy to robią a ocena należy do społeczeństwa - powiedział Stanisław Rakoczy z PSL. Wiesław Hernes z SDPL i Piotr Mielec z SLD przywołali przykład Piotra Semaka, o którym również było bardzo głośno. To kwestia odpowiedzialności i moralności - skomentowali obaj politycy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Mirosław szefem PFRON IP: *.chello.pl 07.05.07, 21:22 Zapomniałeś dodać - Wiesław Hernes, były etatowy pracownik SB... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: citizen Re: Mirosław szefem PFRON IP: *.centrum.punkt.pl 08.05.07, 07:58 Errata dla socjologa; sorrki, ale: - nie piszemy "persfazja", ale perswazja - nie piszemy "wychamowanie", ale wyhamowanie, słowo "wychamowanie" możemy uznać za neologizm i określać nim wyrzucenie pospolitego chamstwa z tego forum GW. Komentarz: No cóż, język polski nie jest tak prosty jak socjotechniczne aspekty gry politycznej w ujęciu perswazyjnym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziuta Re: Mirosław szefem PFRON IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.07, 14:47 No to teraz wszystko w rękach chłopaka od Sandry... Odpowiedz Link Zgłoś