Gość: wara IP: *.atol.com.pl 21.03.07, 06:52 Już nikt nie jest zainteresowany Odrą.Brak wyników ...=brak kasy. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: juhas Re: Odrze Opole grozi upadłość IP: *.zwm.punkt.pl 21.03.07, 07:12 No gdyby miasto zawarło z Odrą spółkę, to przecież by było tak wspaniale. W takim tonie wypowiadali się niektórzy radni dla dziennikarzy i kibice na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn już nawet nie jest żal Odry... IP: *.uni.opole.pl 21.03.07, 08:26 stali się 100% amatorami, jak prawie cała liga polska (przykład Zawiszy, która miała jeszcze pół roku temu realne aspiracje I ligowe, a dziś już jej nie ma). Zaorać to patologiczne środowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miro Odrze Opole grozi upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 08:53 i o to chodzi bo trza jakos sie wycofac z oderki i dac na kolporter kielce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kimala Re: Odrze Opole grozi upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 09:16 To jak to? Gdzie są ci złotouści picerzy:Zembaczyński,Kowalski,Trzepizur i reszta z placu weglowego? Nabudowali się już stadionów,boisk i nawieżli piasku na malinę tylko efektów nie widać.A gdzie są ci obywatelscy wyborcy z bożej łaski,którzy z otwartymi gębami słuchali fantazji picerów i nie tylko słuchali? Zmądrzeliście czy też jeszcze nie bo miasto jeszcze za malo zapyziałe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin Re: Odrze Opole grozi upadłość IP: 217.173.202.* 21.03.07, 09:19 a co dali Twoi ziomkowie Syn Owiec? Poganin? wspomagali tylko motorki ktore zakłócają spokoj swoim halasem. fakt faktem pan prezydent i jego swita nie potrafia zdobyc srodkow i nie zalezy im jak zalezalo przed kampania. ale napewno wiecej zrobili niz czerwoni zlodzieje. ODRA OPOLE precz z komuna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin Re: Odrze Opole grozi upadłość IP: 217.173.202.* 21.03.07, 09:16 pamietacie co sie dzialo, w Krakowie jak Cracovia miala upasc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: san Re: Odrze Opole grozi upadłość IP: *.chello.pl 21.03.07, 20:01 Nie wiem dlaczego Pan Guido Vreuls został prezesem ODRY. Czy ktos wie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zebro Re: Odrze Opole grozi upadłość IP: *.sgh.waw.pl 21.03.07, 09:48 W Opolu jest pierwszy raz od kilku lat druga liga i dobre perspektywy na utrzymanie, bo zajmujemy 11 miejsce na 18 druzyn. Brak wynikow Odry czy brak Twojego mozgu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Odrze Opole grozi upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 10:51 No i jak zwykle w mieście Opolu wychodzi śmierdzące szydło z worka:-( Proponuję (jak Kononowicz) zlikwidować: Odrę, Kolejarza, zlikwidować wszystko... (a w zamian posprzedawać kolejne grunty pod kolejne super i hyper- markety!) Nie przypadkiem przywołuję tutaj Kononowicza, bo o ile ten prawdziwy jest stuknięty - to nasi opolscy "Kononowicze" są jak najbardziej zdrowi na umyśle, a i tak potrafią zrobić z tego miasta pośmiewisko:-( Tragicznie się czuję kiedy widzę jak pracę wielu ludzi spuszcza się bez mrugnięcia okiem do kibla...:-( A potem się dziwią, ze ludzie z Opola uciekają - a ja się pytam: CO KU.. MAJĄ TU ROBIĆ!? Szkoda mi tej Oderki jak jasna cholera, ale co robić... Chyba trzeba wskrzesić akcję "ODRA MÓJ KLUB" - by znowu mieszkańcy (kibice - osoby prywatne) uratowali ten klub, bo tylko na zwykłych ludzi można tutaj jeszcze liczyć... TYLKO ODRA OKS! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaa Re: Odrze Opole grozi upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 11:27 Bardzo dobra idea - nich kibice i sponsorzy utrzymują Odrę ( tak jak zresztą i inne kluby ) a miasto niech dba o szkoły, drogi itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Odrze Opole grozi upadłość IP: *.chello.pl 21.03.07, 11:48 Prezes Vreuls lamentuje, że już tylko jemu zależy na klubie. To dlaczego pozwolił na odejście ludzi którzy pomagali mu w prowadzeniu Odry. Panie Prezesie, dla mnie jest Pan człowiekiem biznesu i oczywiście na Odrze też chciał Pan zarobić. Co to za sztuka zatrudnić swoich znajomków, którym pensje płacić ma miasto i urząd wojewódzki? Teraz, kiedy po wyroku Sądu Administracyjnego okazało sie to niemożliwe, chce Pan zgłosić do sądu wniosek o upadłość klubu. Prawdziwy działacz, któremu zależy na Odrze teraz zabrałby się do pracy ze zdwojona energią. Współczuję Odrze bo tacy ludzie jak Pan na pewno nie pomogą tej drużynie. Jak tylko zgaśnie światełko w tunelu z napisem kasa, to Pan zabierze zabawki i wyjedzie z Opola. Trzyma Pana u nas wyłącznie rachunek ekonomiczny. Jeżeli Opolanie przestaną korzystać z usług firmy OTTO, to Pan wyjedzie z Opola. Niech mnie Pan przekona, że nie mam racji i zabierze sie za ratowanie klubu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Libra 75 Re: Do ABC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 13:16 Trochę przesadziłeś... Guido i m.in. jego ludzie dali nam (kibicom) jednak trochę radości (awans do II ligi), więc go moim zdaniem źle oceniasz... Postaw się takiej sytuacji: jesteś szefem (czy prominentem) pewnej zagranicznej firmy i przychdza do ciebie nasi "działacze" i proponują ci sponsoring? Nawet jak masz sporo kasy do wydania i zobaczysz czym dysponuje klub (infrastruktura, rozpadająca się połowa stadionu, afera w całej polskiej piłce etc.) to czy zgodzisz się zainwestować w ledwie powłóczacego trupa!? Nawet będąc zapaleńcem piłki nożnej raczej zwyciężył by zdrowy rozsądek i kasy byś nie zainwestował! A On (Oni - firma) to zrobili! Owszem, gdzieś musi być zysk z tej działalności - i dla nich takim zyskiem jest reklama oraz możliwości skorzystania na opolskim rynku pracy! Dla mnie to nie jest tylko jednostronny interes ale obustronna symbioza! Winy upatrywałbym raczej wśród opolskich radnych i działaczy, bo to MY POLACY jesteśmy wypaczeni! Pzdrawiam - P.S. dla mnie też dobro ODERKI jast bardzo ważne! Do zobaczenia (OBY!) w Niedzielę na Oleskiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vooyek BEDZIE DOBRZE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 13:47 TYLKO ODRA OKS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glowa do gory Re: Bedzie dobrze IP: *.pools.arcor-ip.net 21.03.07, 14:40 Przypomnijcie sobie maslo za 16 zlotych 50 groszy i za 17 zlotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz piegojski Odrze Opole grozi upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 14:48 wszyszto ok, ale z jakiej racji, miasto (czytaj my podatnicy) ma klasc ciezka kase na odre ktora zaintersowanie (proprcjonalnie do liczby miszkancow - czyli osob placacych podatki) jest znikome a poziom gry rowniez nieporywajacy? sport zawodowy powinien utrzymawac sie 'sam' (sponsorzy, reklamy itd) jesli nie potrafi tego zrobic znaczy ze nie powineien isteniec bo po co? zeby dac prace pilkarzom, ktorzy beda kopali sobie pilke ot tak dla siebie i brali za to kase? co innego sport amatorski tu jak najbardziej miasto powinno czynnie pomagac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raid Re: Odrze Opole grozi upadłość IP: *.zaodrze.punkt.pl 21.03.07, 15:00 Opole z Odrą, Opole bez Odry - dla 99% mieszkańców nie ma to najmniejszego znaczenia. jeśli klub nie umie sam na siebie zarobić to trzeba się na poważnie zastanowić nad jego dalszą przyszłością Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rotfl Re: Odrze Opole grozi upadłość IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 21.03.07, 16:35 We Wrocławiu miastu zalezy na odbudowaniu Slaska i pomagaja klubowi jak moga... Tylko w Opolu miasto sie nie przejmuje niczym.. Wystarczy porownac promocje Wrocławia i promocje Opola... Smiech na sali. Wroclaw chce zrobic ze Slaska kolejna wizytowke miasta, by sie wciaz rozwijac.. A co ma Opole? Festiwal? I cos wiecej? Smieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leonard Re: Odrze Opole grozi upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 17:28 Po raz kolejny pragnę przypomnieć , że przyrównywanie mozliwości Wrocławia do Opola jest tak samo uprawnione jak porównywanie mozliwości Opola i Ozimka. To nie ta skala. Czy tak trudno to zrozumieć ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grom Re: Odrze Opole grozi upadłość IP: *.zwm.punkt.pl 21.03.07, 18:08 Leonardzie! Pomyśl troszeczkę zanim coś napiszesz. Przecież Wrocław i Opole to miasta wojewódzie. Oba są stolicami regionów i rozwoju nikt im nie zabrania. A że jedno ma ambitnych,młodych i obrotnych włodaży a drugie nieudaczników to już inna sprawa. Możliwości teoretycznie są podobne(lub były na starcie).Teraz możemy zauważyć różnicę jak rządzono przez lata Opolem i Wrocławiem. Jednakże pomysł sponsorowania przez miasto klubu piłkarskiego z tradycjami we Wrocławiu jest oczywisty i opłacalny a w Opolu najlepiej zamknąć, zniszczyć i bratki posadzić. Mogę się zgodzić z Tobą jedynie że jeszcze parę lat takiego myślenia władców Opola i będziemy wybierali sołtysa a nie prezydenta(podobnie jak w Ozimku). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WKS Re: Odrze Opole grozi upadłość IP: *.airnet.opole.pl 21.03.07, 19:07 pie..ć Odre h.. nam ona potrzebna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leonard Re: Odrze Opole grozi upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 19:21 Drogi Gromie. Pomyśl troszeczkę zanim coś napiszesz. "Przecież Wrocław i Opole to miasta wojewódzie." Tak samo jak Londyn i Tirana. "Stolice regionów i rozwoju nikt im nie zabrania." Tak samo jak Londyn i Tirana. "A że jedno ma ambitnych,młodych i obrotnych włodaży a drugie nieudaczników to już inna sprawa." Tak samo jak Londyn i Tirana. "Możliwości teoretycznie są podobne(lub były na starcie). Tak samo jak Londyn i Tirana. "Mogę się zgodzić z Tobą jedynie że jeszcze parę lat takiego myślenia władców Opola i będziemy wybierali sołtysa a nie prezydenta(podobnie jak w Ozimku)." Tylko , że w Ozimku nigdy nie wybierali sołtysa. Pomyśl, zanim zaczniesz dotykać tych guzików, które masz przed sobą. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grom Re: Odrze Opole grozi upadłość IP: *.zwm.punkt.pl 22.03.07, 01:08 Drogi Leonardzie. Londyn i Tirana? Cóż to za porównanie? My mówimy o dwóch miastach sąsiednich w południowo-zachodniej Polsce! Koncepcji rozwoju, promocji, przyciąganiu inwestycji, tworzeniu miejsc pracy i dobrobytu ludzi w nich żyjących. Podejściu do promocji miasta. Wrocław widzi kolosalne możliwości w przejęciu klubu a w Opolu będą się zastanawiać latami co z tym zrobić aż klub który ma swoją historię i jest kojarzony przez większość Polaków z naszym grodem padnie. Jeśli mam Ci wytłumaczyć łopatologicznie o co w tym chodzi, to ty dotykasz guzików, a ja stukam sobie z przyjemnością w nowoczesną bezprzewodową klawiaturę. Guziki jakoś mi osobiście zalatują komunizmem(walizeczka z guzikami) i pewnie wiesz kogo wybierają w Tiranie a nawet w Hawanie. Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baca Odrze Opole grozi upadłość IP: *.chello.pl 21.03.07, 19:58 Dlatego wladze Opola zlikwidowały targowisko przy Duboisa żeby przenieść je na Oleska !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Odrze Opole grozi upadłość IP: *.chello.pl 21.03.07, 20:21 OTTO ma biura w Olsztynie, Kielcach, Bialymstoku wiec pewnie musi wiecej kasy przeznaczac na reklame w tych miastach. Koniec wsparcia dla Opola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oliko Re: Odrze Opole grozi upadłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 20:34 Nareszcie koniec z Tym bałaganem w którego podatnicy nie z własnej woli pompowali kasę - bardzo się cieszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: Odrze Opole grozi upadłość IP: *.proxy.aol.com 21.03.07, 21:23 Leonard i spolka.Smiechu warte wasze wypociny.Wroclaw to Londyn Opole Tirana.Zainteresuj sie troszke wiecej to moze zrozumiesz dlaczego Odra Wodzislaw,Gornik Zabrze, Polonia Bytom,Kielce,Gliwice i wiele innych miast,mniejszych,o mniejszych mozliwosciach z budzetu panstwa,nie WOJEWODZKICH !!!moze wspierac ZDECYDOWANIE sport, budowy stadionow(Kielce),a w Opolu potrafia tylko niszczyc lub KRASC!Odpowiedz jest chyba jedna.Za duzo tam zmieszanych krzyzakow w tym naszym opolskim spoleczenstwie,dla ktorych liczy sie tylko wlasna prywata,zazdrosc, chciwosc i nienawisc do wszystkiego czego nie mozna "polizac".Dlaczego ja mam lozyc na Odre pyta jeden z drugim,jak ja wole isc do ZOO? Dlatego,ze Odra Opole to najjasniejszy wizerunek miasta, ale nie Twojego jak widac Ty jestes tutaj pasozytem, chorym od wewnatrz z zolcia wyplywajaca od serca.Proponuje zakupic ci bilet do kina.Bedziesz maial za darmo wjazd.A moze lepiej zamknac kina, bo ktos nie lubi ogladac filmow i zaorac ZOO bo tam mecza uwiezione zwierzeta dla Twojej glupawej radosci bowiem ty z tych atrakcji nie korzystasz w niedzielne popoludnie brynzlujesz sie na dzialce.Ludzie jak Ty nigdy nie beda poczuwali przywiazania do regionu i do wartosci opolskich a Ta wlasnie HISTORIA u boku Wielkich Piastow Opolskich jest juz Odra Opola.Nawet gdy Ty tam nie chodzisz zastanow sie czy kilka tysiecy Opolan kibicow slabej drugoligowej druzyny uczestniczacych w tej spolecznej rozrywce co kilkanascie dni to maly potencjal w 130tys miescie?!Obudz sie balwanie egoisto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szd Re: Odrze Opole grozi upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 22:48 "Ty jestes tutaj pasozytem, chorym od wewnatrz z zolcia wyplywajaca od serca." A ty na co jesteś chory? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leonard Re: Odrze Opole grozi upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 17:16 Snajper był uprzejmy napisać " ...nienawisc do wszystkiego czego nie mozna "polizac" (Koniec cytatu)- że niby my tak bardzo nienawidzimy Oderki. Otóż drogi Snajperze może zechcesz przypomnieć sobie jak na nieistniejącym forum niebiesko-czerwonych plułeś jadem i nienawiścią np. na zuzlowców. Przypomnieć Ci ? Może Marcinek ma jeszcze te twoje "wypowiedzi" w archiwum to sobie je przeczytaj raz jeszcze i wtedy doszukuj się czyjejś niechęci do Twojego klubu. Jak widzisz sprawy Oderki i jej kibiców nie są mi obce. Mało tego, mam wykupiony karnet na cały sezon, więc osobiście też w małym stopniu udzieliłem klubowi wsparcia. Czym innym jest jednak kibicowanie drużynie a czym innym jest finansowe wejscie Miasta do klubu. Pomysł ten uważam za chybiony i nie przekonasz mnie przykładami innych miast, ponieważ nieco lepiej znam tylko dwa kluby (Korona i Zabrze). W Kielcach boźcem do budowy stadionu było wejście potęźnego sponsora i wprowadzenie klubu do I ligi a w zabrzu wejście miasta do klubu spowodowało, że lokalny biznes wogóle nie wspiera klubu wychodząc z założenia , że skoro miasto jest głównym udziałowcem to nie da klubowi zginać. Jaka jest sytuacja w Zabrzu lepiej nie mówić. Pozdrawiam i oddaję głos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deko Re: Odrze Opole grozi upadłość IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 22.03.07, 18:42 o jakich tysiacach ty snajper mówisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Odrze Opole grozi upadłość IP: *.chello.pl 21.03.07, 21:46 A czytaliscie TO??? www.sportowefakty.pl/?dysc_id=1&k1_id=2&k2_id=2&dzial_id=6&news_id=182712 zupelnie inna gatka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "Polak mały" Re: Odrze Opole grozi upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 08:03 Panowie krytycy Odry co takiego wielkiego nasze miasto robi dla Opola? Przez kilka ostatnich lat nie ma żadnej spektekularnej inwestycji. Jedynie co przychodzi mi do głowy to nowy basen (11mln) i wiadukt na Niemodlińskiej. Może rozpadająca i ciągle zakorkowana obwodnica? Przypomnę że co roku budżet zwiększa o około 30-40mln zł. Co roku słyszymy że nie ma pieniędzy. Wydatki sztywne powiększają się a inwestycje to w większości remontowanie obecnych obiektów i infrastruktury. Zrozumcie drodzy krytycy że prawdziwy stadion to obok corocznego festwialu jedyna wizytówka Opola. Zapewne każdy z was wie jaki jest stadion w Kielcach. Czy o Kielcach było wcześniej tak gośno? Miasto naprawdę nie odbiegające Opolu, przejedzcie się. Czy 4mln rocznie (700mln budżet) przez trzy lata to dla miasta tak dużo na obiekt godny pokazania się w kraju? Nie dziwcie się, że nie ma tylu sponsorów, o niebo lepszy stadion przyciągać będzie jak magnes. Więcej osób na stadionie, większe zainteresowanie w Opolu i kraju a o to sposnorom chodzi. Co do obecnej sytuacji finasowej w klubie, to uważaam że niebawem miasto znajdzie sposób na uruchomienie środków wcześniej zapisach, choćby poprzez promocję. Piłka nożna jest najbardziej popularnym sportem w Polsce, została doprowadzona na słaby poziom europejski poprzez różne patologie o jakich można usłyszeć w mediach. Jednak nadal kilkadziesiąt procent naszego społeczeństwa ogląda piłkę nożną czy to mistrzostwa, eleminacje czy LM. Stadion prędzej czy później i tak powstanie nie wiadomo tylko za której kadencji. Na Oleskiej nie ma miejsca, zaplecza i infrastruktury. Alternatywne miejsce jest przy obwodnicy koło Makro, które wymienił Pan Prezes Odry Opole. Pan Zembaczyński przed wyborami gościł na stadionie. Swoje osiągnał, więc już nie chodzi i co gorsze odsuwa się o tego co nieuniknione (czytaj stadion). Przykro się dzieje, bo z tego co obserwowałem masa kibiców namawiała, głosowała i liczyła na obecnego Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ebi Re: Odrze Opole grozi upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 09:10 Tak sobie myślę.Skoro kopana jest takim promocyjnym hitem zarówno dla kopaczy,oglądaczy no i dla sponsorów to dlaczego,no dlaczego w takim chwalonym Wrocławiu, gdzie uwielbienie dla Śląska nie zna granic,miasto bierze klub na garnuszek? No dlaczego? Gdzie są ci sponsorzy sławetnego klubu w mieście kipiącym rozwojem,no gdzie. To pytanie,takie sobie,zadaję tak sobie,milosnikom Oderki,mającym dość swobodny stosunek do kasy,zwłaszcza miejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glowa do gory Re: Bedzie dobrze IP: *.pools.arcor-ip.net 22.03.07, 11:51 Przypomnijcie sobie maselko za 17 zlotych 50 groszy i za 18 zlotych 75 groszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibol Re: Bedzie dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 20:01 Zlikwidować rozgrywki we wszystkich ligach i klasach. Najlepszych piłkarzy posprzedawać na Zachód. Na trenera reprezentacji tego co jest i jedziemy na mundiale i kopiemy tyłki całemu światu. Tyle kasy zaoszczędzimy na miernoty i preziów, że stać nas będzie na Puchar Świata! Odpowiedz Link Zgłoś