Dodaj do ulubionych

Odrze Opole grozi upadłość

IP: *.atol.com.pl 21.03.07, 06:52
Już nikt nie jest zainteresowany Odrą.Brak wyników ...=brak kasy. Proste.
Obserwuj wątek
    • Gość: juhas Re: Odrze Opole grozi upadłość IP: *.zwm.punkt.pl 21.03.07, 07:12
      No gdyby miasto zawarło z Odrą spółkę, to przecież by było tak wspaniale. W
      takim tonie wypowiadali się niektórzy radni dla dziennikarzy i kibice na tym
      forum.
    • Gość: nn już nawet nie jest żal Odry... IP: *.uni.opole.pl 21.03.07, 08:26
      stali się 100% amatorami, jak prawie cała liga polska (przykład Zawiszy, która
      miała jeszcze pół roku temu realne aspiracje I ligowe, a dziś już jej nie ma).
      Zaorać to patologiczne środowisko.
    • Gość: miro Odrze Opole grozi upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 08:53
      i o to chodzi bo trza jakos sie wycofac z oderki i dac na kolporter kielce
      • Gość: kimala Re: Odrze Opole grozi upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 09:16
        To jak to? Gdzie są ci złotouści picerzy:Zembaczyński,Kowalski,Trzepizur i
        reszta z placu weglowego? Nabudowali się już stadionów,boisk i nawieżli piasku
        na malinę tylko efektów nie widać.A gdzie są ci obywatelscy wyborcy z bożej
        łaski,którzy z otwartymi gębami słuchali fantazji picerów i nie tylko słuchali?
        Zmądrzeliście czy też jeszcze nie bo miasto jeszcze za malo zapyziałe.
        • Gość: opolanin Re: Odrze Opole grozi upadłość IP: 217.173.202.* 21.03.07, 09:19
          a co dali Twoi ziomkowie Syn Owiec? Poganin? wspomagali tylko motorki ktore
          zakłócają spokoj swoim halasem. fakt faktem pan prezydent i jego swita nie
          potrafia zdobyc srodkow i nie zalezy im jak zalezalo przed kampania. ale napewno
          wiecej zrobili niz czerwoni zlodzieje. ODRA OPOLE precz z komuna!!!
      • Gość: opolanin Re: Odrze Opole grozi upadłość IP: 217.173.202.* 21.03.07, 09:16
        pamietacie co sie dzialo, w Krakowie jak Cracovia miala upasc?
      • Gość: san Re: Odrze Opole grozi upadłość IP: *.chello.pl 21.03.07, 20:01
        Nie wiem dlaczego Pan Guido Vreuls został prezesem ODRY.
        Czy ktos wie ??
    • Gość: zebro Re: Odrze Opole grozi upadłość IP: *.sgh.waw.pl 21.03.07, 09:48
      W Opolu jest pierwszy raz od kilku lat druga liga i dobre perspektywy na utrzymanie, bo zajmujemy 11 miejsce na 18 druzyn. Brak wynikow Odry czy brak Twojego mozgu?
      • Gość: Maciek Re: Odrze Opole grozi upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 10:51
        No i jak zwykle w mieście Opolu wychodzi śmierdzące szydło z worka:-( Proponuję
        (jak Kononowicz) zlikwidować: Odrę, Kolejarza, zlikwidować wszystko... (a w
        zamian posprzedawać kolejne grunty pod kolejne super i hyper- markety!) Nie
        przypadkiem przywołuję tutaj Kononowicza, bo o ile ten prawdziwy jest
        stuknięty - to nasi opolscy "Kononowicze" są jak najbardziej zdrowi na umyśle,
        a i tak potrafią zrobić z tego miasta pośmiewisko:-( Tragicznie się czuję kiedy
        widzę jak pracę wielu ludzi spuszcza się bez mrugnięcia okiem do kibla...:-( A
        potem się dziwią, ze ludzie z Opola uciekają - a ja się pytam: CO KU.. MAJĄ
        TU ROBIĆ!? Szkoda mi tej Oderki jak jasna cholera, ale co robić... Chyba trzeba
        wskrzesić akcję "ODRA MÓJ KLUB" - by znowu mieszkańcy (kibice - osoby prywatne)
        uratowali ten klub, bo tylko na zwykłych ludzi można tutaj jeszcze liczyć...
        TYLKO ODRA OKS!
        • Gość: Jaa Re: Odrze Opole grozi upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 11:27
          Bardzo dobra idea - nich kibice i sponsorzy utrzymują Odrę ( tak jak zresztą i
          inne kluby ) a miasto niech dba o szkoły, drogi itp
    • Gość: abc Odrze Opole grozi upadłość IP: *.chello.pl 21.03.07, 11:48
      Prezes Vreuls lamentuje, że już tylko jemu zależy na klubie. To dlaczego
      pozwolił na odejście ludzi którzy pomagali mu w prowadzeniu Odry. Panie
      Prezesie, dla mnie jest Pan człowiekiem biznesu i oczywiście na Odrze też chciał
      Pan zarobić. Co to za sztuka zatrudnić swoich znajomków, którym pensje płacić ma
      miasto i urząd wojewódzki? Teraz, kiedy po wyroku Sądu Administracyjnego okazało
      sie to niemożliwe, chce Pan zgłosić do sądu wniosek o upadłość klubu. Prawdziwy
      działacz, któremu zależy na Odrze teraz zabrałby się do pracy ze zdwojona
      energią. Współczuję Odrze bo tacy ludzie jak Pan na pewno nie pomogą tej
      drużynie. Jak tylko zgaśnie światełko w tunelu z napisem kasa, to Pan zabierze
      zabawki i wyjedzie z Opola. Trzyma Pana u nas wyłącznie rachunek ekonomiczny.
      Jeżeli Opolanie przestaną korzystać z usług firmy OTTO, to Pan wyjedzie z Opola.
      Niech mnie Pan przekona, że nie mam racji i zabierze sie za ratowanie klubu.
      • Gość: Libra 75 Re: Do ABC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 13:16
        Trochę przesadziłeś... Guido i m.in. jego ludzie dali nam (kibicom) jednak
        trochę radości (awans do II ligi), więc go moim zdaniem źle oceniasz... Postaw
        się takiej sytuacji: jesteś szefem (czy prominentem) pewnej zagranicznej firmy
        i przychdza do ciebie nasi "działacze" i proponują ci sponsoring? Nawet jak
        masz sporo kasy do wydania i zobaczysz czym dysponuje klub (infrastruktura,
        rozpadająca się połowa stadionu, afera w całej polskiej piłce etc.) to czy
        zgodzisz się zainwestować w ledwie powłóczacego trupa!? Nawet będąc zapaleńcem
        piłki nożnej raczej zwyciężył by zdrowy rozsądek i kasy byś nie zainwestował! A
        On (Oni - firma) to zrobili! Owszem, gdzieś musi być zysk z tej działalności -
        i dla nich takim zyskiem jest reklama oraz możliwości skorzystania na opolskim
        rynku pracy! Dla mnie to nie jest tylko jednostronny interes ale obustronna
        symbioza! Winy upatrywałbym raczej wśród opolskich radnych i działaczy, bo to
        MY POLACY jesteśmy wypaczeni! Pzdrawiam - P.S. dla mnie też dobro ODERKI jast
        bardzo ważne! Do zobaczenia (OBY!) w Niedzielę na Oleskiej!
        • Gość: vooyek BEDZIE DOBRZE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 13:47
          TYLKO ODRA OKS
          • Gość: Glowa do gory Re: Bedzie dobrze IP: *.pools.arcor-ip.net 21.03.07, 14:40
            Przypomnijcie sobie maslo za 16 zlotych 50 groszy i za 17 zlotych.
    • Gość: janusz piegojski Odrze Opole grozi upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 14:48
      wszyszto ok, ale z jakiej racji, miasto (czytaj my podatnicy) ma klasc ciezka kase na odre ktora zaintersowanie (proprcjonalnie do liczby miszkancow - czyli osob placacych podatki) jest znikome a poziom gry rowniez nieporywajacy?

sport zawodowy powinien utrzymawac sie 'sam' (sponsorzy, reklamy itd) jesli nie potrafi tego zrobic znaczy ze nie powineien isteniec bo po co? zeby dac prace pilkarzom, ktorzy beda kopali sobie pilke ot tak dla siebie i brali za to kase?

co innego sport amatorski tu jak najbardziej miasto powinno czynnie pomagac.
    • Gość: Raid Re: Odrze Opole grozi upadłość IP: *.zaodrze.punkt.pl 21.03.07, 15:00
      Opole z Odrą, Opole bez Odry - dla 99% mieszkańców nie ma to najmniejszego
      znaczenia. jeśli klub nie umie sam na siebie zarobić to trzeba się na poważnie
      zastanowić nad jego dalszą przyszłością
      • Gość: rotfl Re: Odrze Opole grozi upadłość IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 21.03.07, 16:35
        We Wrocławiu miastu zalezy na odbudowaniu Slaska i pomagaja klubowi jak moga... Tylko w Opolu miasto sie nie przejmuje niczym.. Wystarczy porownac promocje Wrocławia i promocje Opola... Smiech na sali. Wroclaw chce zrobic ze Slaska kolejna wizytowke miasta, by sie wciaz rozwijac.. A co ma Opole? Festiwal? I cos wiecej? Smieszne.
        • Gość: leonard Re: Odrze Opole grozi upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 17:28
          Po raz kolejny pragnę przypomnieć , że przyrównywanie mozliwości Wrocławia do
          Opola jest tak samo uprawnione jak porównywanie mozliwości Opola i Ozimka. To
          nie ta skala. Czy tak trudno to zrozumieć ?
          • Gość: grom Re: Odrze Opole grozi upadłość IP: *.zwm.punkt.pl 21.03.07, 18:08
            Leonardzie! Pomyśl troszeczkę zanim coś napiszesz. Przecież Wrocław i Opole to miasta wojewódzie. Oba są stolicami regionów i rozwoju nikt im nie zabrania. A że jedno ma ambitnych,młodych i obrotnych włodaży a drugie nieudaczników to już inna sprawa. Możliwości teoretycznie są podobne(lub były na starcie).Teraz możemy zauważyć różnicę jak rządzono przez lata Opolem i Wrocławiem. Jednakże pomysł sponsorowania przez miasto klubu piłkarskiego z tradycjami we Wrocławiu jest oczywisty i opłacalny a w Opolu najlepiej zamknąć, zniszczyć i bratki posadzić. Mogę się zgodzić z Tobą jedynie że jeszcze parę lat takiego myślenia władców Opola i będziemy wybierali sołtysa a nie prezydenta(podobnie jak w Ozimku).
            • Gość: WKS Re: Odrze Opole grozi upadłość IP: *.airnet.opole.pl 21.03.07, 19:07
              pie..ć Odre h.. nam ona potrzebna
            • Gość: leonard Re: Odrze Opole grozi upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 19:21
              Drogi Gromie. Pomyśl troszeczkę zanim coś napiszesz. "Przecież Wrocław i Opole
              to miasta wojewódzie." Tak samo jak Londyn i Tirana. "Stolice regionów i
              rozwoju nikt im nie zabrania." Tak samo jak Londyn i Tirana. "A że jedno ma
              ambitnych,młodych i obrotnych włodaży a drugie nieudaczników to
              już inna sprawa." Tak samo jak Londyn i Tirana. "Możliwości teoretycznie są
              podobne(lub były na starcie). Tak samo jak Londyn i Tirana.
              "Mogę się zgodzić z Tobą jedynie że jeszcze parę lat takiego myślenia władców
              Opola i będziemy wybierali sołtysa a nie prezydenta(podobnie jak w Ozimku)."
              Tylko , że w Ozimku nigdy nie wybierali sołtysa. Pomyśl, zanim zaczniesz
              dotykać tych guzików, które masz przed sobą. Pozdrawiam.

• Gość: grom Re: Odrze Opole grozi upadłość IP: *.zwm.punkt.pl 22.03.07, 01:08
                Drogi Leonardzie. Londyn i Tirana? Cóż to za porównanie? My mówimy o dwóch miastach sąsiednich w południowo-zachodniej Polsce! Koncepcji rozwoju, promocji, przyciąganiu inwestycji, tworzeniu miejsc pracy i dobrobytu ludzi w nich żyjących. Podejściu do promocji miasta. Wrocław widzi kolosalne możliwości w przejęciu klubu a w Opolu będą się zastanawiać latami co z tym zrobić aż klub który ma swoją historię i jest kojarzony przez większość Polaków z naszym grodem padnie.
                Jeśli mam Ci wytłumaczyć łopatologicznie o co w tym chodzi, to ty dotykasz guzików, a ja stukam sobie z przyjemnością w nowoczesną bezprzewodową klawiaturę. Guziki jakoś mi osobiście zalatują komunizmem(walizeczka z guzikami) i pewnie wiesz kogo wybierają w Tiranie a nawet w Hawanie. Pozdro!
    • Gość: baca Odrze Opole grozi upadłość IP: *.chello.pl 21.03.07, 19:58
      Dlatego wladze Opola zlikwidowały targowisko przy Duboisa żeby przenieść je na
      Oleska !!!
    • Gość: paul Odrze Opole grozi upadłość IP: *.chello.pl 21.03.07, 20:21
      OTTO ma biura w Olsztynie, Kielcach, Bialymstoku wiec pewnie musi wiecej
      kasy przeznaczac na reklame w tych miastach. Koniec wsparcia dla Opola.
      • Gość: oliko Re: Odrze Opole grozi upadłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.07, 20:34
        Nareszcie koniec z Tym bałaganem w którego podatnicy nie z własnej woli
        pompowali kasę - bardzo się cieszę
        • Gość: snajper Re: Odrze Opole grozi upadłość IP: *.proxy.aol.com 21.03.07, 21:23
          Leonard i spolka.Smiechu warte wasze wypociny.Wroclaw to Londyn Opole
          Tirana.Zainteresuj sie troszke wiecej to moze zrozumiesz dlaczego Odra
          Wodzislaw,Gornik Zabrze, Polonia Bytom,Kielce,Gliwice i wiele innych
          miast,mniejszych,o mniejszych mozliwosciach z budzetu panstwa,nie
          WOJEWODZKICH !!!moze wspierac ZDECYDOWANIE sport, budowy stadionow(Kielce),a w
          Opolu potrafia tylko niszczyc lub KRASC!Odpowiedz jest chyba jedna.Za duzo tam
          zmieszanych krzyzakow w tym naszym opolskim spoleczenstwie,dla ktorych liczy
          sie tylko wlasna prywata,zazdrosc, chciwosc i nienawisc do wszystkiego czego
          nie mozna "polizac".Dlaczego ja mam lozyc na Odre pyta jeden z drugim,jak ja
          wole isc do ZOO? Dlatego,ze Odra Opole to najjasniejszy wizerunek miasta, ale
          nie Twojego jak widac Ty jestes tutaj pasozytem, chorym od wewnatrz z zolcia
          wyplywajaca od serca.Proponuje zakupic ci bilet do kina.Bedziesz maial za darmo
          wjazd.A moze lepiej zamknac kina, bo ktos nie lubi ogladac filmow i zaorac ZOO
          bo tam mecza uwiezione zwierzeta dla Twojej glupawej radosci bowiem ty z tych
          atrakcji nie korzystasz w niedzielne popoludnie brynzlujesz sie na
          dzialce.Ludzie jak Ty nigdy nie beda poczuwali przywiazania do regionu i do
          wartosci opolskich a Ta wlasnie HISTORIA u boku Wielkich Piastow Opolskich jest
          juz Odra Opola.Nawet gdy Ty tam nie chodzisz zastanow sie czy kilka tysiecy
          Opolan kibicow slabej drugoligowej druzyny uczestniczacych w tej spolecznej
          rozrywce co kilkanascie dni to maly potencjal w 130tys miescie?!Obudz sie
          balwanie egoisto!
          • Gość: szd Re: Odrze Opole grozi upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 22:48
            "Ty jestes tutaj pasozytem, chorym od wewnatrz z zolcia
            wyplywajaca od serca." A ty na co jesteś chory?
          • Gość: leonard Re: Odrze Opole grozi upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 17:16
            Snajper był uprzejmy napisać " ...nienawisc do wszystkiego czego
            nie mozna "polizac" (Koniec cytatu)- że niby my tak bardzo nienawidzimy Oderki.
            Otóż drogi Snajperze może zechcesz przypomnieć sobie jak na nieistniejącym
            forum niebiesko-czerwonych plułeś jadem i nienawiścią np. na zuzlowców.
            Przypomnieć Ci ? Może Marcinek ma jeszcze te twoje "wypowiedzi" w archiwum to
            sobie je przeczytaj raz jeszcze i wtedy doszukuj się czyjejś niechęci do
            Twojego klubu. Jak widzisz sprawy Oderki i jej kibiców nie są mi obce. Mało
            tego, mam wykupiony karnet na cały sezon, więc osobiście też w małym stopniu
            udzieliłem klubowi wsparcia. Czym innym jest jednak kibicowanie drużynie a
            czym innym jest finansowe wejscie Miasta do klubu. Pomysł ten uważam za
            chybiony i nie przekonasz mnie przykładami innych miast, ponieważ nieco lepiej
            znam tylko dwa kluby (Korona i Zabrze). W Kielcach boźcem do budowy stadionu
            było wejście potęźnego sponsora i wprowadzenie klubu do I ligi a w zabrzu
            wejście miasta do klubu spowodowało, że lokalny biznes wogóle nie wspiera klubu
            wychodząc z założenia , że skoro miasto jest głównym udziałowcem to nie da
            klubowi zginać. Jaka jest sytuacja w Zabrzu lepiej nie mówić. Pozdrawiam i
            oddaję głos.
          • Gość: deko Re: Odrze Opole grozi upadłość IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 22.03.07, 18:42
            o jakich tysiacach ty snajper mówisz?
    • Gość: dodo Odrze Opole grozi upadłość IP: *.chello.pl 21.03.07, 21:46
      A czytaliscie TO???
      www.sportowefakty.pl/?dysc_id=1&k1_id=2&k2_id=2&dzial_id=6&news_id=182712
      zupelnie inna gatka
    • Gość: "Polak mały" Re: Odrze Opole grozi upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 08:03
      Panowie krytycy Odry co takiego wielkiego nasze miasto robi dla Opola? Przez
      kilka ostatnich lat nie ma żadnej spektekularnej inwestycji. Jedynie co
      przychodzi mi do głowy to nowy basen (11mln) i wiadukt na Niemodlińskiej. Może
      rozpadająca i ciągle zakorkowana obwodnica? Przypomnę że co roku budżet
      zwiększa o około 30-40mln zł. Co roku słyszymy że nie ma pieniędzy. Wydatki
      sztywne powiększają się a inwestycje to w większości remontowanie obecnych
      obiektów i infrastruktury. Zrozumcie drodzy krytycy że prawdziwy stadion to
      obok corocznego festwialu jedyna wizytówka Opola. Zapewne każdy z was wie jaki
      jest stadion w Kielcach. Czy o Kielcach było wcześniej tak gośno? Miasto
      naprawdę nie odbiegające Opolu, przejedzcie się. Czy 4mln rocznie (700mln
      budżet) przez trzy lata to dla miasta tak dużo na obiekt godny pokazania się w
      kraju? Nie dziwcie się, że nie ma tylu sponsorów, o niebo lepszy stadion
      przyciągać będzie jak magnes. Więcej osób na stadionie, większe zainteresowanie
      w Opolu i kraju a o to sposnorom chodzi.
      Co do obecnej sytuacji finasowej w klubie, to uważaam że niebawem miasto
      znajdzie sposób na uruchomienie środków wcześniej zapisach, choćby poprzez
      promocję.
      Piłka nożna jest najbardziej popularnym sportem w Polsce, została doprowadzona
      na słaby poziom europejski poprzez różne patologie o jakich można usłyszeć w
      mediach. Jednak nadal kilkadziesiąt procent naszego społeczeństwa ogląda piłkę
      nożną czy to mistrzostwa, eleminacje czy LM. Stadion prędzej czy później i tak
      powstanie nie wiadomo tylko za której kadencji. Na Oleskiej nie ma miejsca,
      zaplecza i infrastruktury. Alternatywne miejsce jest przy obwodnicy koło Makro,
      które wymienił Pan Prezes Odry Opole. Pan Zembaczyński przed wyborami gościł na
      stadionie. Swoje osiągnał, więc już nie chodzi i co gorsze odsuwa się o tego co
      nieuniknione (czytaj stadion). Przykro się dzieje, bo z tego co obserwowałem
      masa kibiców namawiała, głosowała i liczyła na obecnego Prezydenta.
      • Gość: Ebi Re: Odrze Opole grozi upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 09:10
        Tak sobie myślę.Skoro kopana jest takim promocyjnym hitem zarówno dla
        kopaczy,oglądaczy no i dla sponsorów to dlaczego,no dlaczego w takim chwalonym
        Wrocławiu, gdzie uwielbienie dla Śląska nie zna granic,miasto bierze klub na
        garnuszek? No dlaczego? Gdzie są ci sponsorzy sławetnego klubu w mieście
        kipiącym rozwojem,no gdzie.
        To pytanie,takie sobie,zadaję tak sobie,milosnikom Oderki,mającym dość swobodny
        stosunek do kasy,zwłaszcza miejskiej.
        • Gość: Glowa do gory Re: Bedzie dobrze IP: *.pools.arcor-ip.net 22.03.07, 11:51
          Przypomnijcie sobie maselko za 17 zlotych 50 groszy i za 18 zlotych 75 groszy.
          • Gość: kibol Re: Bedzie dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 20:01
            Zlikwidować rozgrywki we wszystkich ligach i klasach. Najlepszych piłkarzy
            posprzedawać na Zachód. Na trenera reprezentacji tego co jest i jedziemy na
            mundiale i kopiemy tyłki całemu światu. Tyle kasy zaoszczędzimy na miernoty i
            preziów, że stać nas będzie na Puchar Świata!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka