Gość: gość IP: 198.155.189.* 18.05.07, 12:47 To jakaś paranoja. Zniszczył Chorągiew Opolską, zawsze promował kolesiostwo i teraz też tak będzie. Ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aro Zadłużył chorągiew ZHP, dostał stołek w PFRON IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 12:51 "Gratuluję". Połowa planu zrealizowana. Teraz to już ma "100%" Druh uratuje chorągiew. Albo... A co tam chorągiew. Tu milon tam milion. A tam zostało tylko 430 000. Druhu. Niech już się Druh nie zajmuje lepiej takimi drobiazgami. A za 2 lata pójdzie się w posły.... I ... Odpowiedz Link Zgłoś
phillipis Zadłużył chorągiew ZHP, dostał stołek w PFRON 18.05.07, 12:51 No tak tu nie trzeba "biegać za pieniedzmi" tu pieniądze są (podatników). To bardzo budujące słowa nowego kierownika po "kursie marketingu perswazyjnego". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kloc Teraz k... Lepper ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 12:56 no comments Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czepialska Zadłużył chorągiew ZHP, dostał stołek w PFRON IP: 217.173.192.* 18.05.07, 13:28 A czy p. J. Pszon choć raz przeczytała to, co napisała? Chyba nie, bo jeden akapit zdublowała, no, ale co tam, ważne,że poszło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pi pi No kolesie, brońcie kumpla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 14:23 Mówcie, że to wszystko nie jest prawdą. Dziwne, że jeszcze nikt z kumpli nie rozpoczął obrony Pana "Medalisty" Mandrygi przed atakami wrogich sił. Czyżby uznali, że gra jednak nie jest warta świeczki, a może czekają w kolejce po kasę, którą im obiecał za zorganizowanie kampanii. Albo może gazują (jak to na obozach bywało)po zakończeniu podchodów? No dziewczyny i chłopaki do roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mg Re: Mandryga ma długi !!!!!!!!!!!!!!! IP: 213.76.129.* 25.05.07, 10:17 Pan Mandryga to nie tylko ma długi za ZHP, ale równiez w telefoniach komórkowych ..i jak to oczywiście bywa ...unika odpowiedzialności..czyzby to była norma w Polsce ??!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Mandryga ma długi !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.07, 11:29 14 marca 1996 roku wieczorem Mirosław Mandryga, jadąc peugeotem 405 przez las w okolicy Świerczowa, wpadł do rowu. Jak tłumaczył, musiał zjechać na pobocze, żeby nie zderzyć się z pędzącym z naprzeciwka trabantem, który wpadł w poślizg. Były komendant zgłosił szkodę z Inspektoracie PZU w Kluczborku, gdzie ubiegał się o zwrot kosztów naprawy samochodu. Wysokość odszkodowania miała wynieść 10.850 zł i 35 gr. Inspektorat PZU do zbadania sprawy wynajął prywatnego detektywa z Dolnośląskiego Biura Zleconych Dochodzeń Cywilno-Prawnych we Wrocławiu (sytuację, w której kierowca ucieka do rowu, by nie zderzyć się z nadjeżdżającym autem, nazywa się "zderzeniem z powietrzem", okoliczności takiego wypadku - dla wyeliminowania możliwości wyłudzenia pieniędzy z PZU - są wtedy szczególnie ostro prześwietlane). Okazało się, że kierowcą trabanta - głównym świadkiem zdarzenia - jest mieszkaniec podkluczborskiej Bogacicy, pracujący wówczas społecznie w... hufcu ZHP Kluczbork. Podczas policyjnych przesłuchań bogaciczanin zmienił wersję przebiegu kolizji. Powiedział, że do wypadku w ogóle nie doszło, bo on tamtędy w owym czasie swoim trabantem nie przejeżdżał. Za próbę wyłudzenia odszkodowania (prawie 11 tysięcy złotych miało być potrącone z ubezpieczenia OC kierowcy trabanta) szefowi chorągwi opolskiej zagrożono karą pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 5 lat. Wyjaśnienie sprawy gmatwa się do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin Re: Mandryga ma długi !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 28.05.07, 19:19 Jeżeli chodzi o wypadek Mandrygi, to po prostu wyłudził pieniądze z PZU. Sprawa była w prokuraturze opolskiej ale ją skręcili. Policja tę sprawę dobrze udokumentowała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Mandryga ma długi !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.07, 09:50 Czy ktoś zna sygnaturę akt dotyczącą sprawy podejrzenia o wyłudzenie odszkodowania komnunikacyjnego przez pana Mandrygę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Mandryga ma długi !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.07, 17:33 Z zapisu w PR Opole z 2006 roku. Dyrektor kluczborskiego oddziału Agencji restrukturyzacji i modernizacji rolnictwa Andrzej Butra wyslał do dyrektora w opolu notatkę w której napisał że proponowano mu spotkanie z Mirkiem w sprawie utrzymania swego stanowiska. Na to spotkanie Butra miał zabrać drobne. Jak się okazało pod imieniem Mirek kryje się nazwisko Mirosława Mandrygi który jest oburzony całą sprawą. Twierdzi że w momencie złożenia aneksu do udziału w wyborach na burmistrza Byczyny ktoś próbuje kopać pod nim dołki. W notatce pojawiło się nazwisko Michała Gasztycha, który od lat utrzymuje dobre kontakty i z Butrą i z Mandrygą. Co ma wspólnego z całą sprawą? Sprawa jest chyba już jaśniejsza w kontekście obecnego, formalnego już związku Mandrygi z samoobroną S.z O.O Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morsik Re: Mirek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 17:45 Ty pi pi i inne tej samej osoby nici nabawisz się takich leków, że w nocy nie bedziesz mógł spać! Mirek tak wyprawił cię z równowagi, że juz nie wiesz co pisać i jakie bzdury! Ale grab sobie dale i pomawiaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: Mandryga ma długi !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.07, 17:35 No to ile oddajemy teraz tej partii - 5, 6 czy 7 % z pensji za stanowisko? Ale i tak się pewno opłaciło jak komornik siedzi u pana... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obciach i tyle Re: Zadłużył chorągiew ZHP, dostał stołek w PFRON IP: *.chello.pl 18.05.07, 14:28 Już niedługo a wszyscy ci z samoobrony pójda tam gdzie ich miejsce - do pierdla z Mandrygą na czele.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zadłużył chorągiew ZHP, dostał stołek w PFRON IP: 213.17.147.* 18.05.07, 14:36 Pozamykajcie te swoje komputerki,wylejcie żółć i dajcie sobie dwa dni wolnego. Mandryga jest dyrektorem i basta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Zadłużył chorągiew ZHP, dostał stołek w PFRON IP: *.atol.com.pl 18.05.07, 15:56 problem takich ludzi jest jeden, chory nie wie że jest chory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opolanin Re: Zadłużył chorągiew ZHP, dostał stołek w PFRON IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.07, 16:35 Dopóty ten pandzban wodę nosi dopóki się coś tam nie urwie, a uwrywa się już dośc mocno bo chyba nikt znaczący i powazny w województwie po ujawnieniu tych faktów nie będzie chciał brać udziału w tej szopce. Prezydent Zembaczyński pewno by nawet nie przyszedł na owo spotkanie aby firmować samoobronny przekręt w postaci "wyboru" tego pana. Słomy z gumofilców juz tak łatwo nie pozbędzie się pan dyrektor, choć głowę nosi w obłokach a raczej oparach własnej pychy. To tragikomiczne podsumowanie kariery... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozśmieszony Re: Zadłużył chorągiew ZHP, dostał stołek w PFRON IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 19:41 Jerzy Tylkowski zatrudniony od wtorku w gabinecie wojewody szuka lżejszej pracy na starość, jak mówi jest stary i schorowany nie dodał ,że najlepszym przyjacielem Mandrygi-ot i stołek mu sie znajdzie jak przystało na wiek i schorzenia o niepełnosprawności w PFRONie!!!-tylko czym sie zajmie skoro w Urzędzie NIC nie potrafi, nawet obsługiwać komputera?-z pewnością marketingiem!!!Pozdrawiam fachowców na stanowiskach!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Riko Re: Mirek jes ok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 19:57 a Ty dalej wyj! szkoda gadać! Rewienko kazał to piszesz jak dyżurny pod różnymi nicami! Jak tuman się zachowujesz, ile można tłumaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "krótkie spodenki" Re: Zadłużył chorągiew ZHP, dostał stołek w PFRON IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 19:51 No to jest sielankowo:Mandryga dyrektorem PFERON, Tylkowski pomocnikiem rzecznika w gabinecie wojewody,August kierownikiem ARMIR, Piłat kierownikiem w Inspektoracie Weterynarii, Bortnik głównym weterynarzem, Semak wicedyrektorem ARMIRu BRAWO-POGRATULOWAĆ KADRY,SAMI WYKSZATŁCENI FACHOWCY,BAJKOWO!!!...czekamy na dalsze kompromitujące niespodzianki, co gorsze chyba długo czekać nie będziemy musieli!(a w których spółkach nadzorczych są obsadzeni?,podobno Mandryga w PKS KLuczbork?-a co z resztą?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pi Pi skrucha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.07, 20:02 Ludzie zwariowałem wpisuję sie pod różnymi nicami, działam na zlecenie i teraz pomyliłem kogo mam atakować, od takim debilem jestem! Składam samokrytykę i tyle! Sory Jurek i Mirek oraz inni tacy jak Piotr mój serdeczny kolega, obiecali mi profity więc Was atakowałem, ale nie wywiazuję się z obietnic! Dlatego lagę na to kładę, dajcie mail to napiszę kto dał zlecenie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: chorągiew ZHP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.07, 09:57 Czytam i oczom nie wierzę! Na stałe obecnie mieszkam w Niemczech, ale wychowałem się w opolskiej choragwi i jestem wdzięczny tak jak wielu ludzi Mirkowi za ten czas oddany dla harcerzy! Za nim rzucicie kamieniem zastanówcie sie Panowie czy sami jesteście bez grzechu! Kto z Was ma prawo wypowiadania się w sprawie choragwi? Kto z Was w czym kolwiek jej pomógł? W latach 98 -2000 ZHP dostawało 4 złote na członka organizacji a ZHR 100 pamietam bo prasa sie rozpisywała na ten temat /sprawdziłem w NTO/ i teraz Wy Druhowie z ZHR-u rozpisujecie sie na temat troski o ZHP? Gdzie wszyscy byliście w tamtych latach? Mieszkałem w Byczynie i wiem jak nas Druhowie z Kluczborka traktowaliście! Gratulacje dla Mirka, to facet, któremu energii, pomysłów i realizacji ich mozna zazdrościć! A opolskim harcerzom życzę wiary i konsekwencji w tym aby polityczne obietnice stały się faktem, bądźcie razem. hm.Dariusz Sawicki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: chorągiew ZHP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 20:55 Pan Darek na stałe obecnie mieszka w Niemczech, ale wychował] się w opolskiej choragwi i...mieszka w Niemczech. Nie rzucim ziemi skad nasz ród...jak to tam dalej bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pi pi Gratuluję Telekomunikacji Polskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 10:24 Za udostępnienie loginu Darkowi z Niemiec (: *.internetdsl.tpnet.pl). W jakiej Corągwi ty się człowiku wychowałeś, że tak cyganisz. Chyba w czarno-czerwono- żółtej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIeszaniec Re: chorągiew ZHP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 18:46 Też pisałem o dyskryminacji ZHP na rzecz ZHR w tych czasach. Nie znam osobiście hm Mandrygi, bo zaprzestałem działalności w ZHP przed jego nadejściem, ale wydaje mi się, że jego postępowanie w tym czasie nie wykraczało bezczelnością poza działania dyrektorów szpitali, ZOZów, kopalń i szkół. Tyle, że tamtym długi wspaniałomyślnie umorzono. Z tego co wiem hm Mandryga cały czas stara się odkupić swoje winy poprzez działania na rzecz zasilenia finansów ZHP. O ile mi wiadomo, dalej toczy się postępowanie odwoławcze przd Naczelnym sądem Harcerskim w/s wyrzucenia hm Mandrygi z ZHP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kozierowski-Lublin Gra Słowami IP: 62.233.130.* 19.05.07, 09:05 Z całą pewnością nie powiedziałem, iż moim zdaniem najlepsza była pani Joanna Niedźwiedź, natomiast stwierdziłem, iż na zdrowy rozum i biorąc pod uwagę karierę zawodową, najlepszym w konkursie powinien być ktoś kto przez ostatnie 5 lat kierował oddziałem. A kierowała nim p. Niedźwiedź. Co do samego konkursu to mogę ocenić tylko mój w nim udział, gdyż nie uczestniczyłem w rozmowach kwalifikacyjnych kontrkandydatów. Jeśli chodzi o "zwycięzcę" to też myślę, że ..... Zresztą przesłałem na adres prezesa Zarządu PFRON protest. Pozdrawiam wszystkich Opolan, w Lublinie jest piękna słoneczna pogoda. PS. Dzielę Polaków na mądrych i głupich, tak mnie wychowano, nie lubię koloru czerwonego, choć tak naprawdę to legitymacja partyjna nie jest najważniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Re: Gra Słowami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.07, 09:24 Pani Pszon wstyd i hańba!!!! Pani manipuluje wypowiedziami ludzi to nie jest jedyny przykład o którym pisze Pan Kozierowski. Proszę porównać wypowiedź Pana Senatora z przed 2 m-cy w sprawie innego kandydata Pana Wosia z tą dzisiejszą, jest taka sama! W swoim artykule pomówiła Pani Pana Kozierowskiego jakoby miał wgląd do dokumentów i wiedział kto wygrał, jednak tak nie było bo ten Pan napisał swoje zdanie w tej sprawie. Nie ładnie tak manipulować w wolnym kraju, wiem, że Pani chce mieć wpływ na rzeczywistość, ale nie może Pani nia sterować - 3 artykuły tej samej treści w 2 tygodnie - więcej obiektywizmu jest potrzebne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kozierowski-Lublin Re: Gra Słowami IP: 62.233.130.* 19.05.07, 09:48 Panie Krzychu, to drobna manipulacja, ale zawsze. Jednak proszę mi wierzyć moje zdanie nt. dh M. jest zbieżne ze zdaniem pani redaktor i zdecydowanej większości Opolan. A jeśli chodzi o PFRON, prawdą jest to co powiedział pan senator Chmielewski, pracownicy merytoryczni w oddziałach PFRON są bardzo dobrzy i to oni nobilitują tą instytucję. Prawdą też jest, iż gdzieś od roku 1995 rządzi tam polityka (1995 SDRP i PSL, 1998 ZChN, 2001 SDL i 2006 Samoobrona).Pracowałem w PFRON 6 lat i zaliczyłem 7 prezesów i po. prezesów. Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich Opolan. Jest to moje ostatnie wejście na forum. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Gra Słowami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.07, 10:01 Ale Panie Kozierewski Pani Pszon nie reprezentuje Opolszczyzny, a już na tym forum zdania w różnych tematach nie są adekwatne, w większości do prawdy! Kazdy może pod różnymi nicami wpisywać sie dowoli i sprawiać wrażenie większości! Odpowiedz Link Zgłoś
beneficjent.lublin Re: Gra Słowami 19.05.07, 13:17 Piotrze znam Jacka i wiem że to rozsądny facet, myślę, że nie sugeruje się opiniami pisanymi na forum. A te parę lat w pefron dużo go nauczyło. To chyba jeden z nielicznych ludzi, którzy po pracy w funduszu śpią spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opolanin Re: Gra Słowami IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.07, 14:31 Odezwała się sfora, którerj nawet wczorajszy artykuł w GW o "wyborach" w całym kraju i podobna relacja w TVN niczego nie uczy. Ten pan zaciera ręce wierząc, iz obojętnie jak piszą byle pisali a manipulowana przez niego sfora w psiej wiernosci bedzie dalej podobne bzdury wypisywać na cześć swojego Druha. Tak to już są piewcami argumentów tej światłe siły narodu i spijają miód z ust Lepeera. Pewno jak Druch zrobi kupę na rynku rodzinnego miasteczka to sfora za chwilę bedzie całować ślad po niej. Żałosne widowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opolanin Re: Gra Słowami IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.07, 17:31 Logika postawiona na głowie. Facetowi udało się to czego nikomu przedtem - zarżnął harcerstwo w wjewództwie a jego pochlebcy mają pretensje do wszystkich, że mu nie pomogli. Jakoś w pozostałych regionach poradzono sobie. Nieszczęścia by nie było jakby dalej dłubał w jakieść drużynce na wsi zamulając mózgi równych jemu przygłupów w krótkich majteczkach. Zasługuje na pomnik ale niekompetencji. Tonący brzytwy się chwycił ale tą brzytwę trzymają ludzie tacy sami jak on i tyle i aż tyle bo w jakimś sensie tolerujemy miernotę obok siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: chorągiew IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.07, 10:06 kopia od Mieszaniec -ludzie z mojego otoczenia plują na niego z pogrążenie chorągwi. Obciążają gonawet za przedwczesne zgony starych instruktorów. Faktycznie zaś Zadłużenie chorągwi i utrata ośrodka żeglarskiego w Turawie obciążają fatalnie jego konto. Jednak spojrzałbym na sprawę z innej strony. Po 1989 władze miały ZHP w d..., a wiadomo, że ZHP przy tej wielkości związku, bez sponsorów, w szczególności państwowych nie ma racji ekonomicznego bytu. Hm Mandryga nie płacąc ZUSu i podatków postępował dokładnie tak, jak dyrektorzy kopalń, z tym, że wystarczyło jak górnicy pojechali z kilofami do Warszawy i zaraz im długi umarzano. Nie wubrażam sobie harcerzy z petardami, mutrami i stylami od kilofów, na dodatek pijanych. Mandryga liczył, że władze nie dadzą zginąć chorągwi i się niestety przeliczył. Nie wiem czy ktoś pamięta, ale w czasach rządów AWS, ZChN i Suchockiej i innych rządów tzw. postsolidarnościowych, władze dyskryminowały ZHP. Były nawet takie 2 lata, kiedy rządowe dotacje dla ZHRu, byłyy 5x wyższe niż dla ZHP, który miał 10x więcej harcerzy. Rządy exkomuchów wcale nie były łaskawsze dla ZHP. Widziałem w tym latach na polskim morzem wyżarte drużyny ZHRowskie, wyposażone w najnowszy sprzęt obozowy, środki łaczności i transportu. W każdym razie, eufemistycznie nawet mówiąc, w tych czasach nikt się nie przejmował zbytnio losem ZHP i być może niektórzy byliby nawet szczęśliwi, gdyby tą organizację rozwiązano. Nie pomogło nawet, że ZHP znalazło sięna kolanach. Hm Mandryga o ile mi wiadomo, bynajmniej niczego nie ukradł, nie zdefraudował, nie wziął do kieszeni. Z tego co nawet tu piszą, swoje niepowodzenie ciężko przeżywa do tej pory i wciąż aktywnie działa i zbiera datki na ZHP w poczuciu winy. Warto zatem poszukać jeszcze innych winnych tej sytuacji. Jeśli rządy potrafiły z naszych pieniędzy finansować nieopłacalne kopalnie, to czemu nie uratował ZHP. W końcu pieniądze tam nie są pożytkowane na działaczy, bo etatowa kadra była tam już uszczuplona do absolutnego minimum. Zatem prawie wszystkie fundusze idą na młodzież, głównie na wypoczynek wakacyjny. Skandalem jest, że kolejne rządy i ich przedstawiciele terenowi nie załatwili sprawy zadłużenia. Powiem więcej - nawet ośrodek w Turawie powinien zostać w trymiga odkupiony z powrotem. Jeden Ryszard Zembaczyński, który coś zaproponował, a reszta ma ZHP gdzieś. Gdyby to odtyczyło ZHR, kaczory zaraz spłaciłyby długi. Czuwaj! A może warto zrobić analizę dlaczego tak się stało? kto z poza choragwi przyczynił sie do takiej kondycji finansowej?! Pamiętajmy również, że zadłużenie samego biura choragwi nie uderza w działalność hufców i druzyn, a tłumaczenie takie jest tylko zrzuceniem odpowiedzialności! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymanowski Re: chorągiew IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 10:44 Działania pani redaktor standardowe.Włóżyc coś komuś w usta,powielić artykuł,odgrzać stary kotlet.Ile razy można mielić jeden temat?Czyżby koszerna nie zauważała innych faktów.A może by tak choć raz dowaliła czerwonoskórym lub platformersom!! A swoją drogą pozdrawiam Mandrygę,życze sukcesów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Zadłużył chorągiew ZHP, dostał stołek w PFRON IP: *.bmj.net.pl 19.05.07, 15:48 Kurs marketingu persfazyjnego zaliczył pewnie na +5, bo nie mając żadnych innych kwalifikacji wyperswadował Komisji konkursowej, że jest najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łyżyhojar Re: Zadłużył chorągiew ZHP, dostał stołek w PFRON IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.07, 20:36 -------------------------------------------------------------------------------- Ale zrobił to czego nikomu sie w kraju nie udało - rozłożył harcerstwo. I proszę mu tego sukcesu nie odbierać bo jest w tym naprawdę dobry, jest i pozostanie mistrzem nad mistrzami!!! Jeszcze sie dzieci w byłych PGR-ach będą piosenek harcerskich uczyć na jego cześć w trakcie zebrań partyjnych ich rodziców. Powinien dostać jeszcze wielki krawat biało czerwony i orzeczenie z PZdsOoN o sprawnym innaczej mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małpa Re: Zadłużył chorągiew ZHP, dostał stołek w PFRON IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.07, 21:08 Dajta mu spokój, udało się wreszcie gumofil;com.małpa.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: com.pl Re: Zadłużył chorągiew ZHP, dostał stołek w PFRON IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.07, 21:17 Pozdrawiam SFOR`mirekęmałpa.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Zadłużył chorągiew ZHP, dostał stołek w PFRON IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.07, 17:07 A ja nic nie zadłużyłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marekt`ing Re: Zadłużył chorągiew ZHP, dostał stołek w PFRON IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.07, 20:28 tos dupek, bo doświadczenie perswazyjne uczy, ze z byle gówna mozna zrobić dyrektora. Odpowiedz Link Zgłoś
walder1 Re: Zadłużył chorągiew ZHP, dostał stołek w PFRON 19.05.07, 22:16 co to znaczy wukończył harcerstwo? Czy ktoś z was wie na czym polega harcerstwo? Czy ktoś z was wie na jakich zasadach działają stowarzyszenia? Ludzie puknijcie się w głowę przed wypisywaniem bzdur. Trochę wiedzy nie zaszkodzi. A emocje? Pojeździjcie na rowerze. Pobiegajcie. Może z potem wyjdzie z was głupota i niekompetencja. Głupoty można pisać na każdy temat. Czy to samorealizacja? Mirek pisał o tym co robił. Nawet jeśli 50% z tego to prawda to warto mu zaufać. Jeśli sie nie sprawdzi to życie go zweryfikuje i to szybko.A panów z ZHR należy spóścić do kanału bo to ludzie ziejący nienawiścią do całego świata pod płasczykiem kościoła i morale ze świata fantazy. Po co wypisujecie pierdoły na forum? Was to jara? To wszystkiego najlepszego. A Mirkowi dajcie spokój. Czs pokaże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dróch Re: Zadłużył chorągiew ZHP, dostał stołek w PFRON IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.07, 19:28 Walder1, wykóńcz się sam a potem spóść do kanału. To właśnie obraz "Kómpli Drócha" dyrektora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Endriu Re: Zadłużył chorągiew ZHP, dostał stołek w PFRON IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.07, 14:11 Mirek, prosiłem Cię..... Endriu, prosiłem Cię, prosiłem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zadłużył chorągiew ZHP, dostał stołek w PFRON IP: 213.17.147.* 21.05.07, 14:25 Jesteś monotematyczny.Czas pogodzić się z sytuacją,przestać wyć i wziąść sie za pracę.Jest tyle innych etatów do obsadzenia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Zadłużył chorągiew ZHP, dostał stołek w PFRON IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.07, 14:41 Mirek, nie siedź w Internecie tylko weź się do roboty, wystarczy, że pracownicy mają ubaw tym postem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yohu Re: Zadłużył chorągiew ZHP, dostał stołek w PFRON IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.07, 14:47 Jak jest taki kumaty jak poseł protektor to niewiele będzie miał do roboty prócz tzw. reprezentowania. Na razie robi "bilans otwarcia". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: instruktor ZHP Re: Zadłużył chorągiew ZHP, dostał stołek w PFRON IP: *.chello.pl 26.05.07, 21:23 Jestem zbulwersowany pisaniem, że to nie Mandryga zadłużył Chorągiew Opolską ZHP tylko "to władze są złe, bo nie chciały dawać pieniędzy na harcerstwo". Po pierwsze, w całej Polsce władze przestały finansować ZHP. Więc czemu inne chorągwie radzą sobie lepiej niż Opolska? No, dlaczego? Bo ich komendanci umieją zdobywać pieniądze dla harcerzy a nie skarżą sie jak to jest źle "bo nie chcą nam dawać pieniędzy na etaty dla działaczy". Kilka przykładów: Chorągiew Wielkopolska radzi sobie świetnie. Nie dla tego że dostaje od władz ogromne kwoty "na działalność" tylko dlatego że sama te pieniądze zarabia. No dobra, Wielkopolska to bogaty region, Poznań to duze miasto, może tam jest łatwiej. Ale inni też dają sobie radę: Chorągiew Kielecka miała długi, ale jakoś je spłaciła. Sama. I nawet nie musiała sprzedawać swoich ośrodków harcerskich. Chorągwie Kujawsko-Pomorska i Podkarpacka też sobie radzą. Tylko że one nie miały Mandrygi za komendanta! Po drugie, czasy kiedy to władze państwowe i wojewódzkie utrzymywały organizacje społeczne skończyły się i już nigdy nie wrócą. Czas to wreszcie zrozumieć, druchowie! Lepiej sobie radzą właśnie te chorągwie które zamiast żebrać o publiczne środki dawane w zamian za zasługi ZHP sprzed wielu lat, zaczęły pisać profesjonalne wnioski grantowe, przystępować do otwartych konkursów na realizacje zadań publicznych a potem UCZCIWIE ROZLICZAĆ pozyskane dotacje. Wiem to bo też jestem instruktorem ZHP. Ale moim komendantem chorągwi na szczęście nie był Mirek M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp3 Re: Zadłużył chorągiew ZHP, dostał stołek w PFRON IP: *.adsl.inetia.pl 10.06.07, 16:22 www.radio.opole.pl/audio/serwis/2007/05/11377.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: och Re: Zadłużył chorągiew ZHP, dostał stołek w PFRON IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 01:24 Och ...jakie to typowo polskie postepowasnie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brał czy nie? Re: Zadłużył chorągiew ZHP, dostał stołek w PFRON IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.07, 10:55 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,55670,2710107.html Chudzikiewicz opowiadała kiedyś, że raz D. w jej obecności przekazywał pieniądze Mirosławowi Mandrydze [były działacz opolskiej UW, były komendant opolskiego ZHP - red.] - mówi jeden z rozmówców. Z kolei w 2001 r. D. miał - według naszego informatora - przekazać kilkadziesiąt tysięcy złotych młodzieżówce SLD, w czym pośredniczyła Chudzikiewicz. miasta.gazeta.pl/opole/1,35114,3689723.html Owe "pewne działania" oznaczały przekazywanie pieniędzy wybranym politykom. Ch. zeznała, że Antoni D. w jej obecności przekazywał pieniądze Mirosławowi Mandrydze, byłemu działaczowi opolskiej UW i b. komendantowi opolskiego ZHP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: jedna pani drugiej pani IP: 213.17.147.* 22.05.07, 11:04 Jakoś nikt nie potwierdził,nikt nie wszczął,lecz raz kolejny odświerzmy stare kluchy.To jest już nudne i niesmaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Zadłużył chorągiew ZHP, dostał stołek w PFRON IP: 195.80.229.* 22.05.07, 13:13 a teraz weżmy się za Ciumkałę-nie wiem kto zacz-ale pewnie się da go trochę poflekować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagna Zadłużył chorągiew ZHP, dostał stołek w PFRON IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 15:15 Ja jako harcerz z Lublina,uważam to za paranoje aby taka osoba pracowała w takiej instytucji.... To hańba dla ZHP mieć takiego członka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: sam zadłuzył? jak? IP: 217.153.44.* 22.05.07, 15:53 W ostatnim mamy zrzut z Lublina Pan Jagna Kozierowski rozpisuje się, ze lepiej zna specyfikę Opola niż Opolanie, wpisuje się na loginie aby odpowiedzieć sobie, a teraz jako Jagna Kozierowski wpisuje bzdury! Gdzie wszyscy adwersarze byliście 6 lat wstecz? Jesteście wobec faktów niesprawiedliwi! Łatwo jest niszczyć, gorzej zbudować! Szkoda czasu i dyskusji z ludźmi, którzy albo nie chcą, albo nierozumieją faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kozierowski-Lublin Re: sam zadłuzył? jak? IP: 62.233.130.* 23.05.07, 08:15 W odróżnieniu od wszystkch uczestników forum figuruję pod własnym nazwiskiem. Nie jestem np. jakimś Zbyszkiem, czy np. Jagną. Logowanie się pod innymi nickami to choroba "stałych uczestników forum". Ja wszedłem tylko po to by zweryfikować to co zostało włożone w moje usta w komentowanym artykule. Ostatnie wejście miałem 19.05.07, 09:48 i zaznaczyłem, że już temat odpuszczam. Jednak kiedy niejaki "Zbyszek" zaczął wypisywać o mnie durnoty stąd moja reakcja. Dla pana/pani "Zbyszka" do wiadomości nigdy nie należałem do ZHP, gdyż okres przynależności do tej organizacji przypadałby w okresie komunizmu. "Wszyscy należeli" a ja się uchowałem. Z opiniami "Opola i Opolan" zapoznałem się przed konkursem i w programie konkursowym znalazły one swoje miejsce. Przegrałem konkurs - trudno. Na imię mam Jacek i zawsze używałem tylko tego imienia. Nie mam i nie miałem "znajomych" o imieniu bądź pseudonimie "Jagna" i napewno nie jestem "zrzutem". BEZ WZGLĘDU NA KOLEJNE KOMENTARZE "Zbyszka" JEST TO JUŻ MOJE NAPEWNO OSTATNIE WEJŚCIE NA FORUM. PS.Informacja dla "Zbyszka" - skończyłem szacowną Uczelnię, uczestniczyłem w wielu fachowych kursach i szkoleniach, ale nie przypominam sobie bym brał udział w KURSIE MARKETNIGU PERSWAZYJNEGO, ciekawe "Zbyszku" czy go ukończyłeś, bo murarski napewno - jak piszesz "niszczysz i budujesz". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Putin Re: sam zadłuzył? jak? IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.07, 09:47 Podobnie jak z aferą ratuszową stajemy się sławni w całej Polsce jako region korupcją stojący - tym razem jednak polityczną. I to za sprawą takiej miernoty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: sam zadłuzył? jak? IP: 213.17.147.* 23.05.07, 09:53 Putin-jaki login taki wpis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: sam zadłuzył? jak? IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.07, 10:39 Tu niestety chodzi o fakty, a jest jak jest po upublicznieniu na całą Polskę korupcyjnego sposobu awansowania ludzi. Biedna ta Opolszczyzna tym bardziej, że wychodzi na to, iż jesteśmy poletkiem doświadczalnym partii miernot, nieudaczników i oszustów. Odpowiedz Link Zgłoś
tony_halik Re: sam zadłuzył? jak? 24.05.07, 19:18 Do Zbyszek: Nie ładnie siedząc w pracy w PFRON-ie udzielać się na forum. Ciekawi mnie czy jesteś pracownikiem Oddziału Opolskiego, czy przegranym kandydatem, czy może wygranym?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Zadłużył chorągiew ZHP, dostał stołek w PFRON IP: 195.80.229.* 22.05.07, 15:58 Ja jako były;takiego członka(jakiego?)-to pewnie,przyznaję rację,paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samoobrona górą Re: Zadłużył chorągiew ZHP, dostał stołek w PFRON IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.07, 16:21 Z Gazety Wyborczej z dnia 22 V 2007 r. Redaktor Naczelny „Głosu Samoobrony przegrał konkurs na dyrektora generalnego PFRON. Wybrano fachowca. Gdy jednak PFRON przejęła Samoobrona, fachowiec wyleciał, a partyjny redaktor został p.o. dyrektora. W PFRON nikt niechciał powiedzieć dlaczego dlaczego zwolniono Jabłońską, która wygrała konkurs, dlaczego "p.o." został Domagała. Porównanie CV Marcin Domagała, 30 lat, działacz Samoobrony: -magister historii -agent ubezpieczeniowy -konsultant telefoniczny -redaktor naczelny :Głosu Samoobrony” -asystent w biurze krajowym Samoobrony asystent posła Janusza Maksymiuka Irmina Jabłońska, lat 50, bezpartyjna: - skończone zarządzanie oraz prawo i administracja na UW - egzamin z audytu w Ernst&Young - stanowiska dyrektorskie w ministerstwach finansów, Skarbu Państwa, Pracy i Polityki Społecznej, Przekształceń Własnościowych - wykładowca w Krajowej Szkole Administracji Publicznej - ukończone kursy: rachunkowość, marketing, rynek kapitałowy, kontroli wewnętrznej. I co Wam to przypomina ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin Re: Zadłużył chorągiew ZHP, dostał stołek w PFRON IP: *.chello.pl 23.05.07, 21:16 W poniedziałek Pan Dyrektor pokazał swoją klasę. Na miejscu parkingowym wyznaczonym dla ON ( 4 koperty ) przed wejsciem do siedziby PFRON zaparkował( sądząc po rejestracji OKL )swój samochód.I tu mamy wynalazek !! za szybą umieścił napis "Miejsce służbowe PFRON". Pan Dyrektor złamał przepisy ruchu drogowego i zlekceważył osoby niepełnosprawne. Od 3 lat prowadzona jest kampania parkingowa "Czy naprawdę chciałbyś być na naszym miejscu ". Pan Dyrektor zapowiadał lobbing dla osób niepełnosprawnych i ich problemów, czy to właśnie przykład takiego działania???. Każda instytucja może mieć oznakowane swoje miejsce służbowe do parkowania , ale to kosztuje 500 zł i należy załatwić. Jedno jest pewne , że nie może być ono na kopercie. Po interwencji straży miejskiej samochód z tablicą OKL zmienił miejsce postoju. Nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że to drobiazg. To właśnie świadczy o przekonaniu Pana Dyrektora ,że jest ponad wszystko. Wracając do porównania CV , to może ktoś zna jakie szkoły, studia, ukończył Mandryga. Bo tylko wiemy o kursie politycznym. Wyczytałem, że w 1985 ukończył Technikum Leśne w Tułowicach i co dalej. A propo od kandydata na Dyrektora był wymagany co najmniej 3 letni staż pracy na stanowisku kierowniczym. Mandryga stwierdził, że w ZHP pracował społecznie. Więc gdzie ten staż ????? Biorąc pod uwagę wszystkie afery w centrali Warszawskiej to afera w Opolu świadczy tylko o tym, że samoobrona ma słabiutkie zaplecze polityczne. Mierna partia mierni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Zadłużył chorągiew ZHP, dostał stołek w PFRON IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.07, 16:02 Głosowaliscie ludziska na tę partię to teraz nie narzekajcie że takie haniebne rzeczy sie dzieją. Wstyd dla Opola że takie łobuzy polityczne są importowane z prowincji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Zadłużył chorągiew ZHP, dostał stołek w PFRON IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.07, 11:51 To norma u funkcjonariuszy partii gumofilców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MS Re: Zadłużył chorągiew ZHP, dostał stołek w PFRON IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.07, 11:56 Może Ziobro przyspieszy wyjaśnienie tej sprawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GW Re: Zadłużył chorągiew ZHP, dostał stołek w PFRON IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.07, 16:02 Poczytajcie co specjaliście ds perswazji pisano dawniej: W latach 1999-2002, gdy Mirosław Mandryga szefował opolskiemu ZHP, zadłużenie organizacji przekroczyło milion zł. Komendant nie płacił ZUS-u pracownikom komendy, wypłacając im pensje netto. Sfałszował rozliczenia dotacji na wypoczynek młodzieży otrzymanych z opolskiego kuratorium, pokrywając z nich część długów. Sprawę wykryła Najwyższa Izba Kontroli. Naczelny Sąd Harcerski wykluczył go ze związku w połowie 2003 r., po roku od odwołania go z funkcji harcmistrza. Mandryga odszedł, ale długi pozostały. Ich wielkość trochę zmalała, opolska chorągiew bowiem zdała miastu lokale przy ul. Sienkiewicza i Wrocławskiej. Jednak z powodu zaniedbań z rozliczeniami kuratorium wydało jej zakaz uczestnictwa w konkursach o dofinansowanie np. wypoczynku jako organizacji pozarządowej. Zakaz ten kończy się w listopadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga ankieta do mgr, proszę o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 16:12 hej, mogę oderwać was od tematu glownego? jest was dośc dużo na tym forum, czy moglibyście uzupelnic dla mnie ankietę? jestem studentką V roku na AE w Katowicach, pisze prace o miatach kreatywnych, proszę uzupełnijcie ankietę: webankieta.pl/ankieta/w37xx13s936 będe bardzo wdzięczna wszystkim. Jeżeli nie sprawi Wam to problemu to prosze o rozesłanie linka do Waszych znajomych, mieszkających lub tez znających Opole (przez gg, tlen, skypea itp.) dzięki wielkie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr Re: ankieta do mgr, proszę o pomoc IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.07, 16:45 To nie jest niestety forum o kreatywnych ale o kreaturze.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Endrju Re: ankieta do mgr, proszę o pomoc IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.07, 16:54 Sorry ale od tematu głównego może nas oderwać tylko likwidacja korupcji politycznej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: citizen Re: ankieta do mgr, proszę o pomoc IP: *.centrum.punkt.pl 26.05.07, 21:36 Po co podbijać wątek? Państwo kolesiów trwa od maja 1926 r. do dziś. Z 6-letnią przerwą na niemiecką okupację... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: ankieta do mgr, proszę o pomoc IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.07, 16:28 Co ty matołku gadasz? Państwo kolesiów to mieliśmy w Opolu za Pogana i mamy teraz tez jego przykład w formie załatwienia pracy przez Samoobrone twojemu idolowi. Ale jakby sie na to nie patrzył to podsumowanie kariery Mandrygi jest tragikomiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AA Re: ankieta do mgr, proszę o pomoc IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.07, 18:01 Biedny gościu, co prawda nigdy za kołnierz nie wylewał ale teraz ponoć już przy sobą nosi. To tak w samoobronie na aperswazyjne stressy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: gejowskie wpisy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.07, 18:33 Nic dodać nic ująć!!!! Obserwuję te wpisy, od kilku tygodni jeden facet opisuje wątek, następnie odpisuje i tak dalej! Gościu pi pi,re, AA - anonimowy alkoholik żyjesz w matrixie, wiesz o tym czy nie? Dziś nie jesteś w pracy więc z domku sobie piszesz, wyznajesz zasadę, że co nie zabija to może wzmocnić! Dla Ciebie najlepszy,. jednak jest denaturat tani i sponiewierać też może! Przegrałeś i wyjesz.....???? Honoru troszkę zachowaj, jeśli go masz! Anna Skoczylas studentka UW Opole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pi pi do Ani Re: gejowskie wpisy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 12:35 Szanowna Pani Anno Skoczylas Proszę mnie nie obrażać. Ja wymyśliłem nick "pi pi" i nie używam innego. Czasami zdarza się, że ktoś używa takiego samego, ale nie protestuję ponieważ treści są zbieżne z moimi poglądami. Cóż tu, droga studentko, podbijać. Życie samo pokazało jak działa patologia w kręgach władzy a ludzie mają prawo się w tak ważnych sprawach wypowiadać, przestrzegać, lobbować itd. Po to jest forum. Te liczne głosy (czasami ekstremalne) pokazują jak kontrowersyjną jest postać Pana Mandrygi. Oczywiste jest, że osoba, która nie ma kwalifikacji merytorycznych a jedynie polityczne, nie powinna zajmować takiego stanowiska ponieważ zamiast zajmować się pracą, będzie koncentrować się na utrzymaniu stołka. Zdecydowanie więc pogorszy jakość obrazu całej instytucji, która dla środowiska osób i organizacji zrzeszających osoby niepełnosprawne jest niezwykle istotna. Droga Pani Anno, proszę uczyć się, zaliczać egzaminy, pisać i publikować prace, jednym słowem inwestować w siebie, a po czasie zorientuje się Pani, że poczciwy (wredny, wersja do wyboru) pi pi miał rację, a Pani uległa jedynie oddziaływaniu marketingu perswazyjnego uroczego starszego kolegi. A'propos, nie wyję (choć jest pełnia) i nic nie przegrałem, bo w nic nie grałem. Przegrał (na razie) zdrowy rozsądek i logika. Myślę, że powinno się tym zająć "Stop Korupcji". O swoim honorze nie chcę wspominać w kontekście dyrektora jego kolegów i koleżanek. Życzę wielu sukcesów, pozdrawiam, pi pi. Odpowiedz Link Zgłoś