Gość: kierowca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 22:41 Gdzie można w Opolu wymienić olej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wuj Dobra Rada Re: wymiana oleju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.07, 08:04 olej to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: wymiana oleju IP: 217.197.79.* 08.06.07, 08:20 najlepiej w głowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzlywy Re: wymiana oleju IP: *.atol.com.pl 08.06.07, 08:39 Ale w czym chciałeś wymienic ten olej? Odpowiedz Link Zgłoś
grubyfacio Re: wymiana oleju 08.06.07, 08:56 We frytownicy,to Ci mogę sam wymienic, bo łumje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: wymiana oleju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 18:16 Gość portalu: behemot napisał(a): > najlepiej w głowie... Behemot, Ty już po przeglądzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mb Re: wymiana oleju IP: *.chello.pl 08.06.07, 22:13 podaj sierotko w jakim aucie to ci podpowiem. ( marka, model , stare nowe ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwakwa Re: wymiana oleju IP: *.chello.pl 11.06.07, 11:34 ech, czlecze, to miasto ma 140 000 tys ludzi i jest pare sklepow. idz z pierwszego tloczenia nabadz droga kupna olej i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: wymiana oleju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 12:15 Chcialam wymienić w samochodzie vw polo ale nie wiem czy mam sama kupić olej dlatego sie pytam,a Wy robicie sobie żarty typu "behemot"on jest cwaniaczkiem bo pewnie do lellka jezdzi a mnie na to nie stać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: wymiana oleju IP: 217.197.79.* 11.06.07, 13:08 No widze, że olej w głoie wymieniony, czego skutkiem jest powyzszy post kierowczyni.Teraz wiadomo o co chodzi i mozna skutecznie Ci pomóc.Bo pomagac należy i wiadomo, że nie wszyscy wiedzą wszystko, ale zadawać pytania, by dostać satysfakcjonujacą odpowiedż, trzeba precyzyjnie.Ale już dość. Do Lellllka, ani nawet do swojego serwisu dilerskiego nie jeżdżę, bo kroją tam równo i na tłusto.Dowiedz sie na czym(jakim oleju) jeżdzi Twoje autko.Po podniesieniu tej klapy z przodu poszukaj(tylko ją najpierw podeprzyJ) karteczki z notatką kiedy był wymieniany olej i jaki(syntetyczny,mineralny i o jakich parametrach) i jakiej marki.Jak już sie tego dowiesz, zakup olej(najlepiej w hurtowni w Szczepanowicach w okolicy Wróblewskiego bo tam jest tanio,albo w makro) i zakup też filtr oleju podając rocznik,pojemność, rodzaj paliwa swojego autka.Gdy już zgromadziśz te rzeczy, filtr+olej, udaj sie do jednego z licznych warsztatów mechanicznych w naszym mieście(nie do lakiernika,elektryka,czy tłumikowca) i zapytaj za ile wymienią olej w autku.Gdy usłyszysz odpowież, że za 3 dychy to możesz wymieniać.Gdy usłyszysz, że za 2 dychy to oczywiście też. Cwaniaczkiem nie jestem droga kierowczyni.Pozdrawiam i życzę szerokiej drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blondynka Re: wymiana oleju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 16:46 Mnie to wszystko robią panowie za jeden uśmiech. Ja tylko powożę tymi konikami.Może masz córkę w stosownym wieku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: wymiana oleju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 22:03 dzięki behemot,ale u mnie maski silnika nie musze podpierać ręcznie bo ma teleskopy:)pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leonard Re: wymiana oleju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 14:20 Ja wymieniam na ul. Eichendorfa (Nowa wieś Królewska) w zakładzie pana Marka Rostalskiego. Behemot był uprzejmy podać Ci najtańszą wersję ale jest ryzyko , że jak coś pomylisz w roczniku, modelu czy czymś tam jeszcze, to będziesz miała duży problem. Lepiej dać parę złotówek więcej i niech się mechanik o wszystko martwi a i tak będzie to duuużo taniej jak w autoryzowanym serwisie. Faktem jest jednak, że zakupienie oleju i filtra we własnym zakresie mocno potani koszt wymiany.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: wymiana oleju IP: 217.197.79.* 12.06.07, 14:36 No Nardek nie rób z kierowczyni takiego kołka.Co tam można pomylić, jak wszystko w dowodzie rejestracyjnym zapisane, no chyba, że co innego w papierach, a co innego pod maską z teleskopami.Jak sam kupię to wiem co mi wlali,bo patrze na ręce, a w aso pijesz kawkę za "frico", a tam ci leją fryturę albo inny słonecznik, bo niby czym sie różnią od POLMOZBYTU? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: wymiana oleju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 21:06 Drogi Behemocie. Pracuję w usługach (optyk) i w zasadzie też moglibyśmy zamiast szkieł Zeissa wstawiać do oprawek np. szkła Jeleniogórskie, które są dużo tańsze. Tak się jednak nie robi. To nie te czasy, że każdy każdego walił po rogach na wszystkim. Jest jeszcze coś takiego jak etyka i po prostu ludzka przyzwoitość. Więcej wiary w ludzi drogi Kolego. My, pracujący w usługach, naprawdę staramy się zadowolić Was jako klientów i działania jakie sugerujesz , że mają miejsce w branży motoryzacyjnej są zapewne marginalne. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno Re: wymiana oleju IP: *.chello.pl 12.06.07, 21:24 To POLMOZBYT jeszcze funkcjonuje?! Jako skansen chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pronger Re: wymiana oleju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 21:43 nie byłbym polecał metody leonarda; raczej posłuchałbym behemota. Nina coprawda bardzo mnie podniosła na duchu ale zawsze lepiej trzymać oko i ucho na pulsie. Dodałbym jeszcze do uwag behemota że jeśli Twój samochód kierowco dotychczas jeździł na syntrtyku to możesz wymienić/zalać półsyntetykiem lub mineralnym, jesli jednak miałaś mineralny to nie radzę wymieniać na semi lub fulsyntetyk. Zasada jest taka: można gorszy ale nigdy lepszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: wymiana oleju IP: 217.197.79.* 13.06.07, 00:52 Nino! Wlałaś mi mniód na serce.Z tą etyką zawodową, zadowoleniem klienta i z tym niepruciem klienta z kasy.Moje doświadczenie życiowe, przeszłe i dzisiejsze, każe mi przypuszczać, że głos Twój, jest głosem żubra lub dziewicy (jedno i drugie na wymarciu) wołającym na puszczy.Ale obym sie mylił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rh minus Re: wymiana oleju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 08:04 Żubr na wymarciu? No nie. Podchodzi coraz bliżej i dobrze przy nim posiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś