Dodaj do ulubionych

Drastyczna wystawa przeciwko aborcji

• boleclaw Drastyczna wystawa przeciwko aborcji 21.06.07, 14:48
      Wystawa jest drastyczna bo prawda jest drastyczna
      Drastyczne to są sceny w niektórych grach komputerowych, w które grają wasze
      dzieci, tam nie tylko są do obejżenia ale i bierze się aktywny udział w
      pastwieniu się nad ofiarą.
    • Gość: Jacek Drastyczna wystawa przeciwko aborcji IP: *.uphs.upenn.edu 21.06.07, 14:52
      Zwolennicya borcji caly czas mowia, ze aborcja jest niczym zlym, ze jest
      normalna procedura medyczna. I caly czas tylko powtarzaja prawo wyboru, prawo
      wyboru. NIe powiedza jednak dokladnie na czym aborcja polega. Aborcja jest
      czystym okrucienstwem polegajacym na cwiartowaniu zywcem ludzkiego plodu. Ta
      wystawa ukazuje prawde. A ze nienarodzoen dzieci sa porownane do zwierzat, no
      coz, ale nawet zwierzat nie ubija sie w tak niehumanitarny sposob jak ludzkie
      plody. Zwolennicy aborcji-ta wystawa pokazuje prawde o aborcji i tego sie
      boicie. Bo nikt przy zdrowych zmyslach nie moze czegos takiego popierac. Tylko
      wynaturzeni zwyrodnialcy i sadysci!!!
    • Gość: veget Bardzo dobrze, trzeba tępić morderców IP: *.agora.pl 21.06.07, 14:53
      Bardzo dobrze, trzeba tępić morderców.
    • Gość: Jacek Re: Drastyczna wystawa przeciwko aborcji IP: *.uphs.upenn.edu 21.06.07, 14:53
      Zwolennicya borcji caly czas mowia, ze aborcja jest niczym zlym, ze jest
      normalna procedura medyczna. I caly czas tylko powtarzaja prawo wyboru, prawo
      wyboru. NIe powiedza jednak dokladnie na czym aborcja polega. Aborcja jest
      czystym okrucienstwem polegajacym na cwiartowaniu zywcem ludzkiego plodu. Ta
      wystawa ukazuje prawde. A ze nienarodzoen dzieci sa porownane do zwierzat, no
      coz, ale nawet zwierzat nie ubija sie w tak niehumanitarny sposob jak ludzkie
      plody. Zwolennicy aborcji-ta wystawa pokazuje prawde o aborcji i tego sie
      boicie. Bo nikt przy zdrowych zmyslach nie moze czegos takiego popierac. Tylko
      wynaturzeni zwyrodnialcy i sadysci!!!
      • Gość: Pan Retoryk Re: Drastyczna wystawa przeciwko aborcji IP: 217.149.242.* 21.06.07, 15:06
        Nie jestem zwolennikiem aborcji, ale i nie jestem zwolennikiem takich zdjęć.
        Jednak muszę powiedzieć, że ci co tak się denerwują na krytyków epatowania
        takimi zdjęciami, ci co tak gorliwie twierdzą, że prawda jest potrzebna itp,
        pierwsi protestowali przeciwko numerowi magazynu "Zły", w którym były
        IDENTYCZNE zdjęcia. Czy mogę więc ich nazwać hipokrytami?
      • ona3010 Re: Drastyczna wystawa przeciwko aborcji 21.06.07, 15:10
        Gość portalu: Jacek napisał(a):

> Zwolennicya borcji caly czas mowia, ze aborcja jest niczym zlym, ze jest
        > normalna procedura medyczna. I caly czas tylko powtarzaja prawo wyboru, prawo
        > wyboru. NIe powiedza jednak dokladnie na czym aborcja polega. Aborcja jest
        > czystym okrucienstwem polegajacym na cwiartowaniu zywcem ludzkiego plodu. Ta
        > wystawa ukazuje prawde. A ze nienarodzoen dzieci sa porownane do zwierzat, no
        > coz, ale nawet zwierzat nie ubija sie w tak niehumanitarny sposob ........

po 1)jest demokracja, wolne wybory i sprawy indywidualne
        po 2) www.strasbourgcurieux.com/fourrure/

i prosze sie zastanowic co sie pisze.
    • Gość: Ewa Re: Drastyczna wystawa przeciwko aborcji IP: *.uphs.upenn.edu 21.06.07, 14:54
      Wytzuty sumienia???
      • ona3010 Re: Drastyczna wystawa przeciwko aborcji 21.06.07, 15:03
        w tak zakompleksionym spoleczenstwie nie miesci sie w glowie aborcja...no coz w
        kraju z skrajna prawica Romkiem na czele, polityka prorodzinna...srednie
        zarobiki ludzi ok 1500zl na reke? Gdzie sa wobec tego darmowe prezerwatywy jak
        w UE??? Gdzie sa lekcje edukacja seksualna? Kraj milosierdzia bozego nie
        pozwala na to! Trzeba jeszcze 2 pokolen az zmieni sie mentalnosc polakow.
        Poza tym dlaczego o takich rzaczeach decuduja panowe lat sredni ok.50 w
        rzadzie? A moze oni wiedza wszystko lepiej od kazdej kobiety???
        Ta reklama jest okropna!! A porownanie zenujace.
        • Gość: iwona Re: Drastyczna wystawa przeciwko aborcji IP: *.as.kn.pl 21.06.07, 15:57
          A kiedy wreszcie ludzie zaczną ponosić odpowiedzialność za własne czyny. A nie
          tylko państwo powinno zapewnić, państwo powinno dać. Jak ktoś skacze pod pociąg
          to nie wina kolei że jeżdżą po torach ani państwa że nie wysłało do niego anioła
          stróża, ale tylko i wyłącznie jego głupoty. Najlepiej żeby państwo za wszystkich
          myślało. Państwo powinno zapewniać wynagrodzenia, państwo powinno zabezpieczać
          młodzież przed niechcianą ciążą i jeszcze ubrać mnie w czapkę w zimie żebym się
          nie przeziębiła. No ludzie może zacznijcie wreszcie sami o sobie stanowić co?
          Jak ktoś decyduje się na seks z drugą osobą to powinien liczyć się z
          konsekwencjami, a nie ja zrobię a później się wyskrobię. Trochę
          odpowiedzialności ludzie drodzy.
          • Gość: pelagia Re: Drastyczna wystawa przeciwko aborcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 17:16
            Iwonko, obyś NIGDY nie dowiedziała się, będąc np. w 10 tygodniu ciąży, że jestes chora, cięzko chora. Że albo podejmiesz NATYCHMIASTOWE leczenie, które nie4stety skutkuje poronieniem, albo donosisz ciążę, ale dziecko juz mamusi najprawdopodobniej nigdy nie pozna. Ciekawe czy wtedy byłabys tak pryncypialna i kategoryczna? Watpię, szczerze w to wątpię. walcz równie zajadle jak teraz z aborcją, o pełna i szroka edukację seksualną, o dostęp do nieddrogich i skutecznych środków antykoncepcyjnych, o rozwój rodzinnych domów dziecka dla tych dzieci, które miały nieszczeście zostać porzucone lub osierocone. A sprawę aborcji na prawdę zostaw sumieniu obiety, która staje przed dylematem. Nie TY będiesz potem ponosiła koszty wychowywania dziecka. ksiądz proboszcz też nie
            • Gość: iwona Re: Drastyczna wystawa przeciwko aborcji IP: *.as.kn.pl 21.06.07, 20:38
              A kto mówi o przypadku zagrożenia życia matki. Wtedy sprawa jest oczywista, że
              wówczas jest to decyzja kobiety. Ja mówię o wszystkich innych przypadkach. I nie
              można zostawiać to sumieniu kobiety ponieważ sprawa dotyczy nie tylko jej życia.
              A państwo jest właśnie od egzekwowania prawa i pilnowania by szczególnie tym
              najbardziej bezbronnym nie działa się krzywda. A co rozumiesz poprzez tanie
              środki antykoncepcyjne? Mam nadzieję że nie tanie poprzez dopłaty państwowe.
              Jeszcze raz powtarzam więcej wolności i odpowiedzialności.
              • Gość: pelagia Re: Drastyczna wystawa przeciwko aborcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 12:46
                a SKĄD WIESZ ty wielka moralistko od siedmiu bolesci i ósmego skonania, że tam NIE MA przypadku aborcji wykonanej własnie dla ratowania zycia matki???? Nie wiesz i nigdy sie nie dowiesz, ideologicznie dopowiadasz sobie, że tam są sfotografowane przypadki takich wstrętnych puszczalskich i nieodpowiedzialnych panienek, które dają na prawo i lewo apo tem skrobią się na potęge w 5 miesiącu ciąży. Bo taka wersja wydarzeń bardziej ci pasuje do moralizowania.
                • Gość: iwona Re: Drastyczna wystawa przeciwko aborcji IP: *.as.kn.pl 22.06.07, 18:00
                  No widzisz mylisz się. Jak patrzę na te zdjęcia to w ogóle nie zastanawiam się
                  nad jakimiś puszczalskimi i tym podobnymi, tylko ogarnia mnie smutek na myśl że
                  nie dane było tym dzieciom zaznać uroków i smutków życia. W swych wypowiedziach
                  prosiłabym abyś wstrzymała się od wypisywania moich myśli i odczuć których nie
                  znasz, a jedynie odnosiła się do tego co napisałam. Jeszcze raz mówię
                  niezależnie czy aborcja jest wykonana w przypadku kobiety zgwałconej,
                  puszczalskiej, osoby której życie było zagrożone zawsze przedstawia podobny
                  obrazek. Zresztą domyślam się że autorzy pewnie sami do końca nie wiedzą kim
                  były matki tych dzieci. Przekaz tej wystawy ja odbieram jako chęć przedstawienia
                  aborcji jako okrutnego aktu i przestrogę przed podjęciem takiej decyzji, a nie
                  chęć szkalowania kogokolwiek. Aborcja jest złem i krzywdą wyrządzoną najbardziej
                  niewinnym i bezbronnym istotom i właśnie to powinna ta wystawa uświadamiać,
                  abstrahując oczywiście od miejsca w którym została ona podana, mam w tym
                  względzie mieszane uczucia.
        • Gość: gern Re: Drastyczna wystawa przeciwko aborcji IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.06.07, 19:38
          >Gdzie sa wobec tego darmowe prezerwatywy jak
          > w UE???

a gdzie rozdają darmowe prezerwatywy w Niemczech?? podaj namiary to chetnie skorzystam...:)
    • marietka_op Re: Drastyczna wystawa przeciwko aborcji 21.06.07, 14:56
      Dobrze, że przeczytałam o tej wystawie, bo właśnie wybierałam się na Krakowską.
      Teraz mogę przynajmniej przejść przez miasto tak, by nie musieć jej oglądać.
      Nie życzę sobie, żeby tak drastyczna wystawa stała w centrum mojego miasta. Mam
      nadzieję, że jeszcze dzisiaj zostanie usunięta.
    • Gość: Doc Drastyczna wystawa przeciwko aborcji IP: *.chello.pl 21.06.07, 15:05
      Taaa człowiek z rozłożonymi rękami na kobiecym łonie to "beee", sutek w reklamie
      książki: "a fuj!", Epatowanie krwią i fałszowanie rzeczywistości w imię
      katotalibanu: "Super"!
      Co ja jeszcze robie w tym obłudnym gów...?!
      • Gość: Pan Retoryk Re: Drastyczna wystawa przeciwko aborcji IP: 217.149.242.* 21.06.07, 15:07
        Bo sutki i łona są grzeszna. A krwawe szczątki nie.
      • Gość: ktos Re: Drastyczna wystawa przeciwko aborcji IP: *.as.kn.pl 21.06.07, 15:44
        "Co ja jeszcze robie w tym obłudnym gów...?!"
        Czyżby chodziło Ci o portal na którym dyskutujesz:P??
    • Gość: Aniela Re: Drastyczna wystawa przeciwko aborcji IP: *.pool.mediaWays.net 21.06.07, 15:06
      Szkoda, ze Kaczorow i Giertycha nie usunieto.
      Europa i nasza ojczyzna by odetchela.
    • Gość: x Drastyczna wystawa przeciwko aborcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 15:07
      ciekawe, jakie oznaczenie dostałaby taka "wystawa" w telewizji?
      • Gość: Pan Retoryj Re: Drastyczna wystawa przeciwko aborcji IP: 217.149.242.* 21.06.07, 15:09
        Zapewne w Trwam byłby to program przeznaczony specjalnie dla całej rodziny. A
        kto by nie chciał oglądać - ten Żyd
    • tektur propagandowe kłamstwo 21.06.07, 15:10
      typowe dla fanatyków. To są zdjęcia rozwiniętych płodów z trzeciego trymestru
      ciąży. Czyli mamy najprawdopodobniej do czynienia z martwymi, usuniętymi w celu
      ratowania życia matki.
      • Gość: Kas Re: propagandowe kłamstwo IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.06.07, 17:28
        Czy nie wiesz, że katolikow nie obowiązuje prawda? W walce o "świętą" sprawę
        mogą posługiwać się swobodnie kłamstwem. Szkoda tylko, że wielu szokujących się
        nie wie nic lub wie tak mało, za mało o rozwoju zygoty, żeby zrozumieć tą
        manioulację.
    • Gość: natus cenzura - NIE!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 15:11
      Zwolennicy nieograniczonego prawa do aborcji dużo mówią o wolności wyboru itp.
      Sami chcieliby jednak ograniczyć wolność publicznego wypowiadania na ten temat.
      Typowy dla nich przejaw dwulicowości!

P.S. Założę się, że wszyscy ci, którzy tak bardzo oburzają się tutaj na wystawę
      na ul. Krakowskiej, nie mieliby nic przeciwko temu, żeby na tej samej ulicy
      urządzono np. paradę homoseksualistów. Na pewno nie przejmowaliby się wtedy
      odczuciami dzieci itp. Już wyobrażam sobie, jak pomstowaliby tutaj przeciwko
      tym, którzy ośmieliliby się taką paradę krytykować.
      • Gość: Pan Retoryk Re: cenzura - NIE!!! IP: 217.149.242.* 21.06.07, 15:14
        A wiesz co, wolę popatrzeć na dwóch kolorowo ubranych gejów jak cieszą się
        życiem idąc trzymając za łapki, niż patrzeć na zdjęcia podniecające dla
        psychopatów.
        • Gość: natus Re: cenzura - NIE!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 15:20
          A nie mówiłem? Uderz w stół a nożyce się odezwą.
          • Gość: Pan Retoryk Re: cenzura - NIE!!! IP: 217.149.242.* 21.06.07, 15:24
            Czytaj ze zrozumieniem, nie napisałem, że jestem za prawem do publicznej
            demonstracji kopulowania mężczyzn per anus.
            • Gość: natus Re: cenzura - NIE!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 15:30
              To ty nie potrafisz czytać ze zrozumieniem! Pisałem o paradach homoseksualistów
              (tzw. parady równości) a nie kopulowaniu w miejscach publicznych, choć obawiam
              się, że przy obecnych "trendach" i do tego z czasem dojdzie.
      • Gość: nyt Re: cenzura - NIE!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 15:28
        zgadzam się z twoją (natus) wypowiedzią w 100%!!
      • Gość: sic!... Re: cenzura - NIE!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.06.07, 17:28
        ewentualnie na wystawę plakatów przedstawiający różnorodne członki ciała ludzkiego na krzyżu
      • Gość: sic! Re: cenzura - NIE!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.06.07, 17:35
        dokładnie tak... jak wolność to wolność...każda ze stron ma prawo na happening... czyli homoseksualiści na paradę wolności a ugrupowanie antyaborcyjne na swoja wystawę... jak dla mnie i jedno i drugie jest szokujące i niesmaczne, bo jest przerysowane, no ale jak wolnośc to dla wszystkich precz z cenzurą
    • Gość: nieważna jestem w ciąży... IP: 212.160.172.* 21.06.07, 15:13
      Zostałam zgwałcona.Jestem w ciązy.Postanowiłam urodzić. WYSTAWCIE MI POMNIK!
      • soulworm chyba pomnik glupoty :D 21.06.07, 15:45

• Gość: poganin znowu ten po..y studencik? IP: 213.17.140.* 21.06.07, 15:13
      szkoda słów
      • antypisiorek co za kupa, a goły pośladek im przeszkadza... 21.06.07, 15:14
        żenada, że tego nikt jeszcze nie zamalował, nie rozwalił, w wawie by to nie
        przetrwało nocy..
        • Gość: natus Re: co za kupa, a goły pośladek im przeszkadza... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 15:17
          Powyżej typowa wypowiedź fanatycznego zwolennika "wolności" i "demokracji"
          w rozumieniu zwolenników aborcji. Agresywny fanatyzm strojący się w kostium
          rzekomego liberalizmu.
        • ona3010 kraj milosierdzia bozego 21.06.07, 15:21
          no wlasnie a co z kobieta zgwalcona? jaka pomoc daje jej panstwo? Czy ona
          bedzie kochac to dziecko? A moze to bedzie szrpanina zycia jej i dziecka? Czy w
          naszy spoleczenstwie mozna glosno sie przyznac do tego ze bylo sie zwalconym i
          to dziecko jest po gwalcie???....
          • Gość: iwona Re: kraj milosierdzia bozego IP: *.as.kn.pl 21.06.07, 16:04
            I dlatego dziecko powinno się zabić? Tak samo jak dziecko które na przykład
            będzie jeździć na wózku, czy będzie niepełnosprawne umysłowo? No to ja się pytam
            jakim prawem? Czemu dzieci mają być segregowane na lepsze i gorsze?
            • Gość: poganin Re: kraj milosierdzia bozego IP: 213.17.140.* 21.06.07, 16:08
              jestem ciekaw czy ty byś urodziła po gwałcie dziecko
              • Gość: iwona Re: kraj milosierdzia bozego IP: *.as.kn.pl 21.06.07, 16:14
                Owszem.
                • Gość: kazik pewnie jestes tak brzydka IP: *.icm.edu.pl 21.06.07, 16:44
                  ze nikt by cie kijem od szczotki nie ruszyl a co dopiero zgwalcil
                  • Gość: iwona Re: pewnie jestes tak brzydka IP: *.as.kn.pl 21.06.07, 16:56
                    Chyba kolega wykazał się tu brakiem logiki. A właściwie nawet nie logiki tylko
                    elementarnego rozumienia tekstu.
                • Gość: Kas Re: kraj milosierdzia bozego IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.06.07, 17:04
                  To poproś o gwałt obsranego menela a potem urodź mu dziecko z downem i poświęć
                  mu całe życie. A bogiem, a może z diabłem? Jednak mnie nie zmuszaj do takiego
                  rozwiązania.
                  • Gość: iwona Re: kraj milosierdzia bozego IP: *.as.kn.pl 21.06.07, 20:31
                    Pozwalam ci nie prosić żadnego menela o gwałt, nie zmuszam cię :]
                • Gość: poganin Re: kraj milosierdzia bozego IP: *.rcb.vectranet.pl 21.06.07, 17:22
                  no widzisz, a inne kobiety tego by nie chciały, czemu na siłę chcesz je
                  "uszczęśliwiać", a może zamiast popapranego gadania wzięłabyś i zaadoptowałabyś
                  takie dziecko?
                  • Gość: iwona Re: kraj milosierdzia bozego IP: *.as.kn.pl 21.06.07, 20:46
                    Nie chcę uszczęśliwiać kobiet na siłę, jedynie chcę aby moje państwo opiekowało
                    się i dbało o życie i zdrowie wszystkich obywateli, również tych najmniejszych.
                    Żadnej kobiety nie zmusi się do opieki nad dzieckiem. Ja tylko chcę aby nie
                    pozwolono mu jej go zabić, bo cóż one temu winne że poczęło się w takich a nie
                    innych warunkach.
      • Gość: Pan Retoryk Re: znowu ten po..y studencik? IP: 217.149.242.* 21.06.07, 15:16
        Nie chciało mu się siedzieć nad książkami, taki pobożny że na dyskotekę nie
        pójdzie, bo tam o zgrozo dziewczyny w krótkich spódniczkach grzesznice jedne,
        to znalazł sobie sposób na rozładowanie frustracji. Powiem tylko jedno słowo -
        sublimacja popędu. I wszystko jasne!
    • Gość: bebe Drastyczna wystawa przeciwko aborcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 15:21
      znany skandalista Wróbel,wesołek robiący dużo hałasu w celu własnej autopromocji
      bo do aborcji to on nie zniechęci,raczej zniechęci do seksu.
      Czy ktoś może zrobić fotomontaż -zdjęcie twarzy pana Wróbla polane czerwoną
      farbą i dopiąć je do wystawy ? Tylko niech prokuratura nie szuka zarzutu zachę
      cania do rękoczynów na panu Wróblu,to tylko taka forma sztuki,a że skuteczna,
      no cóż.... Bywa i tak.
      • ona3010 Re: Drastyczna wystawa przeciwko aborcji 21.06.07, 15:26
        scyzoryk sie otwiera,kraj ciemnogrodu swieci...
    • gburiaifuria Drastyczna wystawa przeciwko aborcji 21.06.07, 15:23
      aborcja jest konieczna, bowiem na swiecie jest za duzo ludzi. Komuna
      przynajmniej nie robila z tego ceregieli i slusznie, teraz wokol aborcji jest
      histeria, wiec nastolatki zrzucaja dzieci z mostu, czy wywalaja na smietnik, czy
      tez wyrzucaja przez okno. Polityka oszolomow jest obrzydliwa, a jeszcze chca
      zakazy aborcyjne zaostrzyc, zycze im gleboko, zeby najpierw wyprobowali na
      sobie, jak to jest spodziewac sie dziecka z downem- i wiedziec o tym, czy
      spodziewac sie dziecka na skutek gwaltu, czesto bardzo brutalnego. Nie moge, bo
      nie mam srodkow protestowac inaczej, wiec moj protest przeciwko zaostrzeniu
      aborcji, to nieklikanie w pajacyka (kiedys klikalam codziennie, teraz juz od
      roku wcale) trudno, niech zra po smietnikach, ja do konca rzadow tej ekipy sie
      nie ugne!
      • Gość: natus Re: Drastyczna wystawa przeciwko aborcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 15:28
        Jeżeli uważasz, ze na świecie jest za dużo ludzi, to proponuję, żebyś na dobry
        początek uwolniła świat od swojej własnej osoby! A tak poważnie, to
        przeludnienie dawno już przestało być problemem naszej części świata. Obecnie
        problemem jest depopulacja. Europa starzeje się i powoli wymiera i to jest
        prawdziwy problem naszych czasów.
    • junkier Pokazac bestialstwo aborterow, co, zle sie teraz c 21.06.07, 15:25
      Pokazac bestialstwo aborterow, co, zle sie teraz czuja gdy ktos jasno pokazal
      na czym polega ich mordercz dzialalnosc???
      • Gość: danny Lukasz Wrobel trzymaj sie! IP: 195.187.253.* 21.06.07, 15:28
      • ona3010 Re: Pokazac bestialstwo aborterow, co, zle sie te 21.06.07, 15:29
        polityka prorodzinna...w Chinach jest bilion ludzi...od 1976r rzad leganie to
        tnie nakazujac posiacac tylko 1 dziecko, mozna miec wiecej ale na wlasne ryzyko
        tz rzad nie pokrywa zadnych swiadczen za 2 dziecko tz edukacja,opieka
        zdrowotna, itp
        Moze o to tu chodzi?:D
      • soulworm bestialstwem bylo pozostawic cie przy zyciu :D 21.06.07, 15:44

• Gość: gość Drastyczna wystawa przeciwko aborcji IP: *.chello.pl 21.06.07, 15:31
      Przeżyłam dziś szok!!!
      Jestem w 38 tygodniu ciąży i przypadkiem weszłam na Krakowską. To co zobaczyłam
      popsuło mi cały dzień. Do teraz nie mogę się uspokoić.
      Tego Pana, który organizuje taką wystawę powinno się podać badaniom
      psychiatrycznym - moim zdaniem jest z lekka psychicznie chory zmuszając
      przypadkowych ludzi do oglądania takich zdjęć.
      • ona3010 Re: Drastyczna wystawa przeciwko aborcji 21.06.07, 15:34
        bo pewnie Pan autor jest swietym czlowiekiem i wyjatkowym...nie pije nie pali
        nie grzeszy wszystko z wola boza...aaa i tylko robi duzo dzieci.
      • Gość: Pan Retoryk Re: Drastyczna wystawa przeciwko aborcji IP: 217.149.242.* 22.06.07, 10:09
        38 tydzień?! To leć do lekarza prowadzącego bo to coś nienaturalne.
    • mienszewik Aborcja NIE jest morderstwem 21.06.07, 15:32
      Aborcja nie jest zabojstwem czlowieka poniewaz plod NIE jest czlowiekiem,tak
      samo jak jajko nie jest kura.

Aby moc stwierdzic kiedy rozpoczyna sie zycie,musimy wiedziec kiedy to samo
      zycie sie konczy.
      Czlowiek umiera wtedy kiedy jego pien mozgu przestaje funkcjonowac,pomimo ze na
      jego ciele nadal rosna wlosy i paznokcie.Zatem poczatek czlowieka to nie moment
      kiedy zaczynaja rosnac konczyny ale wtedy kiedy jego mozg zaczyna funkcjonowac.

Aborcja nie jest wiec zabiciem czlowieka ale usunieciem plodu ktory czlowiekiem
      nie jest.

Dlatego jestem zwolennikiem aborcji na zyczenie,a wy oszolomy mozecie mi
      naskoczyc.

Pozdrawiam.
      • ona3010 Re: Aborcja NIE jest morderstwem 21.06.07, 15:36
        mienszewik napisał:

> Aborcja nie jest zabojstwem czlowieka poniewaz plod NIE jest czlowiekiem,tak
        > samo jak jajko nie jest kura.
        >
        > Aby moc stwierdzic kiedy rozpoczyna sie zycie,musimy wiedziec kiedy to samo
        > zycie sie konczy.
        > Czlowiek umiera wtedy kiedy jego pien mozgu przestaje funkcjonowac,pomimo ze
        na
        >
        > jego ciele nadal rosna wlosy i paznokcie.Zatem poczatek czlowieka to nie
        moment
        >
        > kiedy zaczynaja rosnac konczyny ale wtedy kiedy jego mozg zaczyna
        funkcjonowac.
        >
        > Aborcja nie jest wiec zabiciem czlowieka ale usunieciem plodu ktory
        czlowiekiem
        >
        > nie jest.
        >
        > Dlatego jestem zwolennikiem aborcji na zyczenie,a wy oszolomy mozecie mi
        > naskoczyc.
        >
        > Pozdrawiam.
        >

> tak madre slowa to az sobie wydrukuje:)
      • Gość: iwona Re: Aborcja NIE jest morderstwem IP: *.as.kn.pl 21.06.07, 16:12

W momencie kiedy nie ma dowodu na to czy jest to człowiek czy nie należy przyjąć
        tezę, że owszem jest aby nie wyrządzić strasznej krzywdy. Od momentu poczęcia
        człowiek rozwija się w sposób ciągły więc nie da się jednoznacznie wyodrębnić
        momentu w którym jest to zlepek komórek a w którym już człowiek (zresztą dorosły
        człowiek jakby nie patrzeć również takim zlepkiem jest). Dlatego jedynym
        słusznym założeniem wydaje się przyjęcie że człowiekiem zaczyna się być od
        poczęcia. Przyjęcie innych kryteriów kojarzy mi się z segregacją rasową.
        • mienszewik Re: Aborcja NIE jest morderstwem 21.06.07, 18:09
          Nie obchodzi mnie co Ci sie wydaje.Interesuje mnie tylko to jaka jest prawda.

Zygota nie jest czlowiekiem.Plod nie jest czlowiekiem.Istota ktora
          czuje,rozumnie,rusza sie - jest czlowiekiem.I tyle.
          Umieramy kiedy mozg przestaje pracowac,zaczynamy zyc kiedy mozg zaczyna
          pracowac.
          • Gość: ubik Re: Aborcja NIE jest morderstwem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.06.07, 19:54
            Philip K.Dick "Ostatni Pan i Władca" opowiadanie "Przedludzie" napisane w 1974r.
            co prawda to s-f ale chyba powoli się zbliżamy do tego...
          • Gość: iwona Re: Aborcja NIE jest morderstwem IP: *.as.kn.pl 21.06.07, 20:41
            No to podaj mi dowód na to twierdzenie bo póki co jest to tylko twoja hipoteza i
            to tobie też się tylko wydaje. A skoro nie wiadomo jak tak do końca jest to
            sprawę powinno rozwiązać się na korzyść istoty która może zostać skrzywdzona.
          • Gość: iwona Re: Aborcja NIE jest morderstwem IP: *.as.kn.pl 21.06.07, 20:50
            Poza tym do twojej "definicji" człowieka mogłyby się nie załapać niektórzy już
            urodzeni ludzie z różnymi specyficznymi schorzeniami. Czekam więc na lepszą
            "definicję", jeżeli oczywiście nadal obstajesz przy segregacji na ludzi i
            jeszcze nieludzi.
          • Gość: natus Aborcja JEST zabójstwem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 10:05
            Do mienszewika:

To co nazywasz zygotą, jest pełnowartościową istotą ludzką, ponieważ od chwili
            połączenia się komórek rodzicielskich posiada indywidualny zespół genów,
            determinujący jego dalszy rozwój. Od chwili powstania zygoty mamy już tylko
            kolejne stadia rozwojowe tej samej istoty ludzkiej, której niepowtarzalne cechy
            indywidualne określa wspomniany zespół genów. Jakiekolwiek inne określanie
            początku cech ludzkich u "zygoty" (np. od któregoś miesiąca ciąży czy od chwili
            narodzin) nie ma żadnego uzasadnienia naukowego. To tylko ideologiczne
            manipulacje aborcjonistów.
    • Gość: kierowca Proponuję pójść za ciosem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 15:35
      Proponuję pójść za ciosem i zacząć wystawiać publicznie, na rynkach miast,
      zdjęcia skutków wypadków drogowych. Np. porozrywane ciało kierowcy samochodu,
      który się owinął wokół drzewa. Albo zmiażdżone zwłoki dziecka, które podczas
      zderzenia wyleciało przez przednią szybę, bo nie miało zapiętych pasów.
      Na polskich drogach w ciągu tygodnia ginie około dziesięciu osób. Proszę to
      sobie porównać z liczbą aborcji.
    • Gość: Paweł 24l Opole Drastyczna wystawa przeciwko aborcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 15:36
      Wystawa jest szokująca...rozumiem tez intencje autora iz w ten sposób pragnie
      wstrząsnąć opinia publiczna....jednakże jej miejsce powinno być raczej w galerii
      sztuki a nie na deptaku...przecież na krakowskiej patrzą na nią także
      dzieci...skoro programy w telewizji maja znaczki zeby nie ogladaly ich
      dzieci...skoro toczy sie walka o znikniecie z wystaw kioskow
      "swierszczykow"...to nie powinno sie umieszczac takich tresci na deptaku...nawet
      w slusznej dla autora i czesci spoleczenstwa sprawie...
    • wenussa Pilnujcie własnego nosa! 21.06.07, 15:38
      A kogo to ma przepraszam zrażać?!Przypadkowych przechodniów tak?A co oni mają
      przepraszam do powiedzenia w indywidualnych przypadkach kobiet,które się na to
      zdecydowały?To nie ich sprawa,a tym bardziej polityków!Nikt nikomu nie musi
      niczego pokazywać i to w dodatku w taki sposób i w takim miejscu.Jeśli jakaś
      kobieta niestety zdecyduje się na aborcję,na pewno wie jak to wygląda i
      wystarczy jej ból do końca życia,a nie oburzenie i potępienie przez przechodniów!
      • ona3010 Re: Pilnujcie własnego nosa! 21.06.07, 15:44
        sluszna uwaga lecz tu wchodzi polityka-religia i ciekawosc ludzi co sie robi z
        czyjas macica... a w przypadku gdy kobieta stara sie o pomoc z MOPS na dzieci
        wtedy mysla niech se radzi sama....
        • Gość: iwona Re: Pilnujcie własnego nosa! IP: *.as.kn.pl 21.06.07, 21:55
          Co wy z ciągle ten sam argument z macicą. Powtarzam nikogo nie interesuje twoja
          macica. Możesz robić ze swoim ciałem co chcesz póki nie szkodzisz życiu i
          zdrowiu innej osoby. Dalsza część twojej wypowiedzi nie jest żadnym argumentem w
          dyskusji, gdyż problemy ekonomiczne samotnych matek nie usprawiedliwiają
          mordowania dzieci. To już uczciwiej byłoby pozwolić tym wszystkim dzieciom się
          narodzić i zobaczyć czy są "wystarczająco szczęśliwe" i na tej podstawie
          współczynnika szczęśliwości później eksterminować. Przykład celowo przesadzony
          aby podkreślić demagogię twojej wypowiedzi.
    • Gość: mln79 Ustawy, wystawy, a aborcje jak są, tak są. IP: 80.51.232.* 21.06.07, 15:41
      "Roland Rzepczyk: - Szokujące! Ale ukazujące prawdę. Może dzięki tej akcji
      kiedyś będzie lepiej i zakażą aborcji."

Skąd się ten gościu urwał? Z choinki? A może dopiero co wrócił na ojczyzny łono
      po wieloletniej emigracji? Przecież aborcja jest w tym kraju od lat zakazana.
      Ale oczywiście to nie rozwiązuje problemu: po prostu aborcje legalne zostały
      zastąpione nielegalnymi. Bo problem aborcji może być rozwiązany tylko w ten
      sposób, że będzie się zapobiegać niechcianym ciążom, np. przez odpowiednio
      wczesną edukację seksualną, propagowanie skutecznych, a nie tylko ideologicznie
      poprawnych metod antykoncepcji i refundację środków antykoncepcyjnych. Ale ten
      rząd tego nie rozumie. Poprawić konstytucję i zamieść problem pod dywan - oto
      metoda pana Jurka i spółki.
    • soulworm _ż_y_c_i_e___w_y_p_o_c_z_ę_t_e_ 21.06.07, 15:42

• Gość: kazik zboki religijne dokonuja parszywej manipulacji IP: *.icm.edu.pl 21.06.07, 15:45
      ukazujac aborcje jako zabojstwo rownie dobrze mozna by ukazac zabitych ludzi w imie wiary i zdelegalizowac kosciol katolicki jako organizacje zbrodnicza
      • Gość: basia Re: zboki religijne dokonuja parszywej manipulacj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 15:48
        ooo podoba mi się to porównanie !

KTO WYDAŁ ZEZWOLENIE NA TAKĄ WYSTAWĘ ?!?! nie tędy droga...
    • Gość: hipokryzja A czemu nie przyrównają tego do zwierząt zabija IP: 83.233.168.* 21.06.07, 15:45
      nych w rzeźniach albo na skóry? Tej części rzeczywistości mohery nie widzą, a
      pojęcie "życie" jest dla nich równoważne pojęciu "życie ludzkie".
      • soulworm dokladnie. scierwozercy bredza o wartosci zycia... 21.06.07, 15:47

• Gość: natus Re: A czemu nie przyrównają tego do zwierząt zabi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 12:04
        Nie tylko "mohery" uważają życie człowieka za cenniejsze od życia zwierząt!
        To jedna z najpowszechniej akceptowanych norm cywilizacyjnych. Nie ma takiego
        kraju na świecie, w którym za zabicie zwierzęcia groziłaby taka sama kara jak za
        zabicie człowieka. Na razie! Bo kto wie. czy na fali ogarniającego powoli świat
        szaleńswa jakaś koalicja ekofanatyków i aborcjonistów nie doprowadzi do tego, że
        za kilkadziesiąt lat można będzie bezkarnie zabijać nienarodzone dzieci,
        natomiast będzie szło się do kryminału za zabicie byle muchy czy karalucha.

P.S. Dla uniknięcia ewentualnych nieporozumień, zaznaczam, że jestem
        zwolennikiem humanitarnego traktowania zwierząt i przeciwnikiem ich zbędnego
        uśmiercania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka