Gość: Oberschlesier IP: *.dip.t-dialin.net 06.07.03, 12:10 ...ze nie jestem polakiem! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Polak Re: Jestem dumny... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.03, 12:38 Gość portalu: Oberschlesier napisał(a): > ...ze nie jestem polakiem! Masz do tego prawo, ale "Polakiem" i tak powinieneś pisać przez duże P. Poza tym... chyba masz kompleksy, bo ludzie raczej nie definiuja swojej tozsamości przez odwołanie się do kategorii kim nie są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oberschlesier Re: Jestem dumny...OK... IP: *.dip.t-dialin.net 06.07.03, 12:41 ..ich bin stolz ein Deutscher zu sein.....sorry, dass ich polakiem klein geschrieben habe...es sollte Polakiem stehen ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deutscher Re: Jestem dumny... IP: *.dip.t-dialin.net 06.07.03, 12:50 TY GEBELSIE!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oberschlesier Re: Jestem dumny... IP: *.dip.t-dialin.net 06.07.03, 13:00 kto to gebels? ja tylko znam "witaj lato" taki fest polonijny w niemczech....gdzie jako obserwator sobie czasami jade i dzieci biore ze soba...no musza widziec jak polska kultura wyglada :-P szczerbate pyski zalane woda bojki co 5 minut...mowie ci starsza juz nie wie gdzie polska lezy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmopolita Re: Jestem dumny... IP: *.zwm.punkt.pl / 192.168.0.* / *.pl 06.07.03, 14:13 Gość portalu: Oberschlesier napisał(a): > kto to gebels? ja tylko znam "witaj lato" taki fest > polonijny w niemczech....gdzie jako obserwator sobie > czasami jade i dzieci biore ze soba...no musza widziec > jak polska kultura wyglada :-P szczerbate pyski zalane > woda bojki co 5 minut...mowie ci starsza juz nie wie > gdzie polska lezy A ja widzę taki obrazek. Oberschlesiery z tablicami z literką "D" samochodami wjeżdzają niemal do jeziora osowieckiego czy zbiorników na Malinie. Otwierają drzwi auta, nastawiają radio na cały regulator i biwakują w wąchająć rozgrzaną gumę i oleje. Odpalają śmierdzącego grilla, piją najtańsze piwsko z "Reala" i zwykłą gorzałę. Mówią pomiedzy sobą jakąś plugawą mieszanką niemiecko-śląsko-polską, nie dającą się lingwistycznie nijak sklasyfikować. Hałasują i przeklinają co drugie słowo. Plują i rzygają pod krzakiem. Obsrywają i obszczywają las, siusiają do jeziora. Na koniec pozostawią po sobie całą kupę śmieci. Wracają, zasiadając za kierownicę zaprawieni 7 piwami. Taka jest ta obeschlesiersko-niemiecka kultura. Jeśli chodzi o uzębienie, to się nie przyglądałem, może i mają w lepszym stanie, niż Polacy, bo są zamożniejsi. Ale zwykle są średnio gorzej wykształceni od Polaków, bo Oberschlesiery uważały, że trzeba do roboty, a nie do szkoły. Z reguły są niezbyt rozgarnięci, bo wychodzili za mąż/ żenili się w obrębie jednej gminy, co ograniczało pulę gentyczną (95% Ślązaków z wyższym wykształceniem ma żony Polki !). Widzisz facet, jakie to proste kogoś obrazić? Jesteś zwykły prymityw. Żaden współczesny wykształcony Niemiec, z tych co chodzą nie tylko do ogródków piwnych, ale i do teatru, takich chamskich opinii nigdy by nie wygłaszał. A wiem o tym, bo takich znam. Wywyższanie się to nic innego jak ekspresja ukrytych kompleksów. Każdy nacjonalizm, bycie dumnym, że się do jakiegoś narodu należy (pewnie lepszego narodu, już to przerabialiśmy 1933-1945), lub nie należy, to jest wielkie gówno. Moim zdaniem każdemu nacjonaliście (włącznie z autorem wątku) należy zrobić lobotomię. Zwrócę jeszcze uwagę, że równie obrzydliwe opinie, gorsze od mojej prowokacji, wygłaszali na tym forum kretyńscy polscy nacjonaliści. A swoją drogą ciekawe co też robił oberschlesier na imprezie polonijnej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oberschlesier Re: Jestem dumny... IP: *.dip.t-dialin.net 06.07.03, 14:16 ..to ja niewiedzialem ze mnie znasz sasiedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: Jestem dumny... IP: *.dip.t-dialin.net 06.07.03, 13:09 A KIM ty JESTES????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oberschlesier Re: Jestem dumny... IP: *.dip.t-dialin.net 06.07.03, 14:17 ich bin kein berliner....sondern ein oberschlesier Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Burak niemeicki Re: Jestem dumny... IP: 80.48.206.* 06.07.03, 13:53 Jestes dumny to spierdalaj nich ci niemcy cie nakarmią i dadzą edukacje... A zapomnialem za robolom szokly sa niepotrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oberschlesier Re: Jestem dumny... IP: *.dip.t-dialin.net 06.07.03, 14:20 karmie sie sam, nawet zatrudniam polnische putzfrauen i daje chleb polakom ...dziekuj mi...a jak nie umiesz dziekowac to wyliz mi schody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Jestem dumny... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.03, 20:08 Gość portalu: Oberschlesier napisał(a): > karmie sie sam, nawet zatrudniam polnische putzfrauen i > daje chleb polakom ...dziekuj mi...a jak nie umiesz > dziekowac to wyliz mi schody Ja daje chleb Niemcom, bo w mojej firmie komputerowej pracuje ich trzech. Ale Niemiec pisze przez duze N, szanuje ich, a z faktu, że ich zatrudniam nie wyciagam wniosku, że mają mi dziekowac, albo lizać schody. Ty jesteś po prostu smieć, a nie Niemiec, ani Polak, Ty jestes śmiec przez małe ś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodak Re: ZNISZCZYC GADA IP: *.dip.t-dialin.net 06.07.03, 20:36 Gość portalu: Oberschlesier napisał(a): > ...ze nie jestem polakiem! A TO JEST JEGO ADRES oberschlesier@gazeta.pl A TO JEST JEGO IP 212.244.24.* A TO JEST JEGO INT:*.dip.t-dialin.net - t-online -deutsche telekom NAMIERZYC GO I ZNISZCZYC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein21 Seek & destroy 06.07.03, 20:40 Gość portalu: rodak napisał(a): > Gość portalu: Oberschlesier napisał(a): > > > ...ze nie jestem polakiem! > A TO JEST JEGO ADRES oberschlesier@gazeta.pl > A TO JEST JEGO IP 212.244.24.* > A TO JEST JEGO INT:*.dip.t-dialin.net - t-online -deutsche telekom > NAMIERZYC GO I ZNISZCZYC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! No to volku masz problem Odpowiedz Link Zgłoś