Dodaj do ulubionych

Zbudowali gród jak ze snu

• Gość: x we Wrocławiu tez jest (LINK) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.07, 11:14
      www.grod.wroclaw.pl/
      • Gość: :) potwierdzasz "jakość" opolskiej GW IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.07, 14:10
        Jak zwykle niedoinformowani. Akle co tam naczelnemu i pszonowej?
        Grunt, że za swój brak kompetencji mają dobre pensje
    • Gość: Rit bzdurny tytuł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.07, 11:42
      "Rycerskie grodzisko wyrosło pod Opolem". Ten tytuł to żenujące świadectwo
      totalnej niekompetencji autorki. Nic się tu nie zgadza. Jak można pisać "pod
      Opolem", skoro chodzi o obiekt leżący na odległych peryferiach województwa? Po
      drugie tu nie chodzi o żadne "grodzisko". Grodzisko to współczesne pozostałości
      grodu, jego ruina, a nie gród jako taki. Podobnie jak zamczysko to pozostałość
      (ruina) zamku, a cmentarzysko to pozostałość dawnego cmentarza. Czyżby obiekt
      pod Byczyną już leżał w ruinie? Chyba nie, a więc jest trochę za wcześnie, by
      nazywać go grodziskiem. Na razie można tylko zastanawiac, się, czy w ogóle
      zasługuje on na miano grodu. Na przyszłośc radziłbym, zeby autorka posiłkowała
      się przynajmniej Wikipedią, jeśli nie ma czasu na zaglądanie do poważniejszej
      literatury.
      pl.wikipedia.org/wiki/Grodzisko_(archeologia)
    • Gość: zainteresowany Zbudowali gród jak ze snu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.07, 11:48
      Gdyby nie odzywające się co jakiś czas telefony komórkowe można by pomyśleć, że w podopolskiej Byczynie czas cofnął się w miejscu

Czas może 'cofnąć się w miejscu'?
    • deerzet A gdanisko? A zamtuz?? Brak! Potrzeby hm ... 04.09.07, 13:17
      ...naturalne także ci ciężkozbrojni mieli...
    • ptaszor.only Re: Zbudowali gród jak ze snu 05.09.07, 09:53
      chyba zatrzymał się w miejscu?
    • Gość: olo Zbudowali gród jak ze snu IP: *.olesno.info.pl 09.09.07, 19:15
      ten który pisze o betonie obudowanym boazerią to chyba ma
      beton ale w głowie , byłem i widzialem sciany są z bali
      modrzewiowych nie ma tam betonu a z ciekawosci zobaczylem
      wroclaw wstyd żeby tak rozwijajace się miasto skapilo kasy
      i używalo elementów z poradzieckich ziemianek
      • Gość: Neuro ziemianki? IP: *.bermudy.net 10.09.07, 22:00
        Byłem przy budowie grodu we Wrocławiu - od samego początku - zapewniam Cie
        ....nie ma tam żadnych elementów "z odzysku" ..tylko czyste drewno. Co do
        skapienia...fakt ...nie było dotowane z funduszów unijnych....a bez nich w
        "Opolu" nie byłoby nawet jednego pala ..a co dopiero "gród".
        • Gość: OLO Re: ziemianki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.07, 09:14
          NO MOŻE PRZESADZIŁEM ALE ZDJECIA NIE SĄ REPREZENTACYJNE , Z
          JAKIEGO DREWNA BYLO TO BUDOWANE MOŻE MASZ NAMIARY NA FIRMY
          KTÓRE BUDOWALY GRÓD W WROCŁAWIU I BYCZYNIE
      • Gość: gość Re: Zbudowali gród jak ze snu IP: *.uni.opole.pl 20.03.08, 21:21

A ja byłem w trakcie budowy i widziałem i beton i stalowe filary (tzw. dwuteowniki:)
    • Gość: rycerz Re: Zbudowali gród jak ze snu IP: *.eranet.pl 21.03.08, 16:50
      I tak trzymać
      • Gość: al Re: Zbudowali gród jak ze snu IP: 77.252.18.* 20.07.08, 20:20
        Mi sie ten gród nie podoba
        Nic ciekawego tam i przede wszystkim WOKÓŁ nie ma

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka