Gość: :) IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.07, 16:00 Widzę kilka wątków o oszustach opolskich. Może tak zebrać w jeden watek i wystawić taką listę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lista 1. Re: Numer I - złodziej Piela z Kluczborka! IP: 217.197.70.* 22.09.07, 20:55 Już podaję pierwszego: Leszek PIELA zamieszkały w Kluczborku przy ul. Konopnickiej12c/13. Pobiera od ludzi zaliczki pod pretekstem montażu okien i... znika. Dawniej zawierał umowy pod szyldem El-Bud, później firmę wyrejstrował i zarejstrował dwie nowe (może do dziś więcej?). Jedna z nich to Lech-Bud. Uważajcie sprawia wrażenie bardzo miłego sku..ela. A to bydle, oszust, złodziej!!! Najgorsze w tym wszystkim, że kluczborska Policja przymyka na jego kradzieże oko. Co tu jest grane?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sas Re: Numer I - złodziej Piela z Kluczborka! IP: *.net81.citysat.com.pl 22.09.07, 23:19 Równie dobrze można założyć wątek - DEBILE KTÓRZY DALI SIĘ OSZUKAĆ. W dziesiejszych czasach nikt rozsądny nie daje zaliczek i zadatków do póki usługa nie jest wykonana i odebrana , a porządne firmy nawet o zadatkach i zaliczkach nie wspominają. Przeciez to właśnie WY niby światli ludzie TUCZYCIE takich bezmózgów a potem z własnej bezsilności - anonimowo bijecie piane na forum . I co myslicie ,że jakis tam bezmóz Piela czy inne badziewie coś z tego sobie robi? . Sas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debil Re: do Sasa IP: 217.197.70.* 23.09.07, 10:36 Dziękuję za bardzo miłe potraktowanie. Znasz przysłowie, że mądry Polak po szkodzie? Nie życzę, by spotkało Cię coś podobnego. Mnie teraz bardziej wnerwia to, że policja i prokuratura trzymają stronę oszustów i złodzieji, a nie to, że zaufałem człowiekowi, a dałem się okraść przez bezdusznego chama. Bywaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też debil Re: do Sasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.07, 10:40 Policja i prokuratura pewnie też uważają, że winni nie są złodzieje, ale ci, co dali się okraść. "Śmierć frajerom" taką filozofie wyznawali kiedyś tylko złodzieje, dzisiaj prawie wszyscy. Takie czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sas Re: do debil IP: *.net81.citysat.com.pl 23.09.07, 12:56 Nie wiem w jaki sposób ''wykręcił'' Cie ten półgłówek. Przecież w kazdej malej opolskiej miescinie jast farbyka okien , drzwi , schodów , itd. W każdej mieścinie jest skład z materialami budowlanymi lub inne. Przedstawiciele renomowanych firm przejeżdzają na telefon. A może problem tkwi w tym ,że półgłówek zaoferował niska cene a Ty chytrusku dałes sie na to nadrać. Konkludujac sprawa jest prost - gdyby ludzie mieli w dziesiejszych wrednych czasach choc ciut wyobraźni i uzywali częściej szarych komórek to nie byloby bezdusznych chamów. Sas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: do Sasa IP: 217.197.70.* 23.09.07, 20:54 Złodziej Piela z Kluczborka biegał ze swoim wspólnikiem po klatkach schodowych w wieżowcach (i nie tylko) w Opolu. Nie oferował żadnych nadzwyczajnie niskich cen. Skusił nas właściwie tym,że to była ostatnia pora odpisów w pitach na usługi budowlane. Robił ludzi w "debila" przeważnie tym, że część roboty wykonał i wtedy prosił o zaliczkę, bo musi wpłacić producentowi okien pewną kwotę. No, a potem już nie dało się go uprosić, żeby przyjechał dokończyć robotę. Miał zarejstrowaną firmę, wystawiał rachunki, dawał namiary na siebie... Uważam, że człowiek niekoniecznie musi być debilem, żeby ufać drugiemu. Jestem ludziom w zasadzie życzliwy, ale tobie Sasie życzę byś w najbliższym czasie został "debilem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sas Re: do życzliwy IP: *.net81.citysat.com.pl 24.09.07, 17:47 Jeżeli chciałeś wymienić okna to co stało na przeszkodzie ,zeby pójść do SALOMU FIRMOWEGO firm , Filplast ,Odnowa ,Oknoplast i 100 innych. Tych renomowanych firm nie ma o co prosic , bo renoma zobowiazuje. Te firmy nikogo nie robia w ''debila'' poniewaz tym sposobem robiłyby ''debila '' z własnej renomy. Oczywiscie ,że nalezy ufać drugiemu , ale dlaczego mam ufać nieznajomemu przybłędzie a nie np. Filplastowi.Jeżeli życie cie jeszcze nie nauczyło zyczliwosci do wszystkich ludzi to proponuje zatrudnić sie na drugi etat . Bedziesz miał czym płacic za zaufanie. A za życzenia oczywiście dziekuje . Sas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: do Sasa IP: 217.197.70.* 24.09.07, 23:56 Dzięki za wszystkie uwagi. Widać jednak tak miało być. Wiesz przecież, że człowiek całe życie się uczy, a i tak głupkowatych schodzi z tego padoła. A Piela zapłaci za te swoje złodziejskie wybryczki po wielokroć, na różniste sposoby. Nie chodzi mi już tyle o mnie, ile o kilkanaście ubogich emerytek i rencistek. To akurat sku..elowi nie może ujść na sucho. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sas Re: do życzliwy IP: *.net81.citysat.com.pl 25.09.07, 12:12 Moje posty wynikają z życiowych doswiadczeń. downo , dawno , dawno temu , też ufałem ludziom , kazdemu starałem sie pomóc poprostu starałem sie być życzliwym. Po paru życiowych nauczkach i przygodach nie ufam nikomu, zakupy i uslugi wykonuje w renomowanych firmach lub wśrod sprawdzonych fachowców. Natpmiast wszelkich telemarketingowców , akwizytorow i inna chołotę - SZCZUJE PSAMI . Jestem duzym chlopcem i nikt nie bedzie mi wmawiał ,że jego towar jest najlepszy i najtańszy.Co do tego półgłówka , ktory was oszukał to prędzej czy później ŻYCIE WYRÓWNA RACHUNKI/ jak nie prokurator to BOZIA/ sas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzliwy Re: do Sasa IP: 217.197.70.* 25.09.07, 21:29 Jeszcze raz wielkie dzięki za dobre rady doświadczonego. Ja również już od kilku miesięcy przeganiam dość brutalnie wszystkich, którzy pukają do moich drzwi i coś mi chcą wcisnąć. Widać złodziej piela był potrzebny, by kolejny raz człowiek zdobył jakieś doświadczenie. Trzymajmy się już tej zdrowej zasady życiowej: na pochybel wszelkim oszustom i złodziejom! Szczuć te ścierwa psami. Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: Numer I - złodziej Piela z Kluczborka! IP: *.punkt.pl 14.11.07, 22:30 PIELA LESZEK to wielki oszust i złodziej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klops Re: Numer I - złodziej Piela z Kluczborka! IP: *.punkt.pl 27.11.07, 20:43 PIELA z Kluczborka to oszust i złodziej 0 klasy (czyli bez klasy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pochybel Re: Oszuści !!! IP: *.punkt.pl 01.10.07, 19:26 Na pohybel wszystkim oszustom. Pierwszego wsadzić na niego Pielę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zośka Re: Oszuści !!! IP: *.punkt.pl 01.10.07, 21:52 cześć Sas, cześć życzliwy. Nauczyłam się od Was czegoś, więc i ja dołożę swój kamyczek.Od bardzo szanowanej przeze mnie osoby usłyszałam; NIE RÓB NIKOMU DOBRZE, A NIE BĘDZIE CI ŻLE. Byłam oburzona. A teraz widzę, że to się często sprawdza. I to jest cholernie smutne. Pozdrawiam Was. P.S.Wiem, że to nie całkiem na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Zośki Re: Oszuści !!! IP: *.punkt.pl 02.10.07, 11:07 Właśnie Zosiu, że na temat. Bardzo na temat. Takich - niestety - dożyliśmy czasów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Zosi2 Re: Oszuści !!! IP: 217.197.70.* 05.10.07, 00:13 Dlatego trzeba tepić takich oszustów jak Piela róznymi spoobami, przez internet też! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ostrzeżenie Re: Złodziej Piela z Kluczborka IP: 217.197.70.* 06.10.07, 14:18 Złodziej Piela Leszek mieszka w Kluczborku przy ul. Konopnickiej 12c/13 i najwięcej pieniędzy nakradł, kiedy miał zarejstrowaną firmę na swoją żonę Elżbietę (adres ten sam). Firma nazywała się EL-bud. Uważajcie na tego skur.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzena Re: Złodziej Piela z Kluczborka IP: 217.197.70.* 07.10.07, 10:36 Tępić, tępić, jeszcze raz tępić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mordka Re: Złodziej Piela z Kluczborka IP: 217.197.73.* 20.10.07, 19:40 Uważać na Pielę to mało, jemu trzeba mordę obić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabareton Re: Dwaj panowie P IP: 217.197.70.* 08.10.07, 22:12 To już mamy dwóch panów P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zośka Re: Dwaj panowie P IP: *.punkt.pl 09.10.07, 08:39 a na naszym osiedlu w okresie jesiennym chodził facet po domach i mówił, że przywieżli mu ziemniaki i brakuje mu 50 zł, jest sąsiadem, jego żona zna twoją żonę /albo męża, w zależności od sytuacji/ i jak przyjdzie z pracy, to odda.Opowiedział mi to kolega, który pożyczył kasę i jak do mnie zapukał ten facet z gadką o ziemniakach, to myślałam, że mi się śni.Normalnie,DZIEŃ ŚWISTAKA.Zadzwoniłam szybko po kolegę, ale nie udało się naciągacza złapać. Jest jesień. Może sprawa ziemnaków wróci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Pabisiak kradnie prcyzyjniej IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.07, 12:12 i to tysiące z kasy miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Pabisiak - poznali się na tobie!!! IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.07, 16:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tepić oszustów Re: Oszuści !!! IP: 217.197.70.* 09.10.07, 12:07 Uważajcie na wszelkiej maści złodziei i oszustów. Prać po mordzie, zrzucać ze schodów, szczuć psami. Uwaga: nie dzwonić po policje, bo oni jak nie pomogą, to tylko Ci zaszkodzą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) zwąłszcza Pabisiak IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.07, 11:00 potrafi okraść a potem składać fałszywe donosy na policji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxyy Re: zwąłszcza Pabisiak IP: *.punkt.pl 13.10.07, 19:49 no a co na to policja, nie wie, że fałszywe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: zwąłszcza Pabisiak IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.07, 06:48 potrafi nawet swoją "marzeczoną" mieć za swiadka, choć ona była w ty,czasei w innym mieście. To jest superprzekręt! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klasyfikator Re: Piela - złodziej nr 1 IP: *.punkt.pl 15.10.07, 11:39 Na liście oszustów województwa opolskiego nnumerem pierwszym jest Piela Leszek z Kluczborka, zam. przy ul. Konopnickiej 12c/13. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta wiersz TP IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.07, 01:07 Dzień wyborów już jest bliski, więc doradzam szczerze wszystkim: Wykopmy oszusciaka, Tadeusza Pabisiaka! On kiblować ma z Opola, Taka jest wyborców wola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poetka Re: poematy ku chwale oszustów IP: *.punkt.pl 17.10.07, 10:42 Może sobie Pabisiak kiblować, kiblować Oby tylko Piela poszedł garować, garować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krytyk Re: poematy ku chwale oszustów IP: *.punkt.pl 18.10.07, 23:25 Bardzo dobra poezja, lepsza niz swietlickiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: Złodziej Piela do więzienia! IP: 217.197.73.* 22.10.07, 00:48 Obudziliśmy się w nowej rzeczywistości. Może teraz tacy złodzieje, jak Piela z Kluczborka, zam. przy ul. Konopnickiej 12c/13, odpowiedzą za swoje kradzieże! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Piela na prezydenta IP: 217.197.73.* 22.10.07, 16:42 Leszek Piela z Kluczborka na prezydenta ZŁODZIEJI!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzemien Re: Złodziej Piela do więzienia! IP: *.punkt.pl 23.10.07, 20:55 Może zajmną się nim dwaj parlamentarzyści z Kluczborka już w najbliższym czasie i pójdzie nareszcie kiblować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: Złodziej Piela do więzienia! IP: *.punkt.pl 25.10.07, 00:57 Oby jak najszybciej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piela-trup Re: Złodziej Piela do więzienia! IP: 217.197.73.* 26.10.07, 20:49 Jescze przed Dniem Zmarłych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Złodziej Piela do więzienia! IP: 217.197.73.* 30.10.07, 20:27 Chyba już nie zdążą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwal. Piela - złodziej nr 1 IP: 217.197.73.* 05.11.07, 21:28 Piela z Kluczborka jest największym oszustem na Opoloszczyźnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek Re: Piela - złodziej nr 1 IP: *.punkt.pl 11.11.07, 21:31 A może kluczborska Policja zna większego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: violka Re: Piela - złodziej nr 1 IP: *.punkt.pl 21.11.07, 02:03 Złodzieju PIELA oddawaj pieniądze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok Re: Piela - złodziej nr 1 IP: *.punkt.pl 23.11.07, 03:18 PIELA to sku..el jakich mało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok Re: Piela - złodziej nr 1 IP: *.punkt.pl 23.11.07, 03:18 PIELA to sku..el jakich mało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tywieszkto Re:Złodziej Piela IP: *.punkt.pl 06.12.07, 20:09 Piela złodzieju oddaj pieniądze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re:Złodziej Piela IP: *.punkt.pl 11.12.07, 18:55 Piela z Kluczborka to największy oszust jakiego znam. Uważajcie na niego. To ścierwo, okrada starsze osoby! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanka Re: Oszuści !!! Lista! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.07, 13:37 Ciekawe ilu " takich " znajdzie się na liście z opolszczyzny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwalifikator Re: Piela pierwszy na liście złodzieji! IP: *.punkt.pl 16.12.07, 12:30 Pewnie wielu sie znajdzie, ale Leszek Piela z Kluczborka, zamieszkały przy ulicy Konopnickiej, jest OSZUSTEM I ZŁODZIEJEM nr 1! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwalifikator Re: Piela pierwszy na liście złodzieji! IP: *.punkt.pl 20.12.07, 01:52 Narazie złodziej PIELA z Kluczborka nie ma sobie równych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: Piela to złodziej i oszust! IP: *.punkt.pl 23.12.07, 15:08 PIela to wielki oszust i złodziej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprint Re: Piela to złodziej i oszust! IP: *.punkt.pl 31.12.07, 09:55 Piela to MEGAZŁODZIEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to jest łoyz! Re: Piela to złodziej i oszust! IP: *.punkt.pl 02.01.08, 13:05 Piela? Ckla mnie kurkojad~! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieskurkojad Re: Piela to złodziej i oszust! IP: *.punkt.pl 14.01.08, 01:16 PIELA to nie kurkojad tylko skurkojad, albo jeszcze inny skur.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwalifik. Piela - łodziej nr 1 IP: *.punkt.pl 14.01.08, 21:02 Najwiekszym oszustem i złodziejem w opolskim jest Leszek Piela z Kluczborka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx07 Re: Oszuści !!! LISTA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 11:11 Czy powstała już lista oszustów? Podajcie link do listy! Odpowiedz Link Zgłoś