Dodaj do ulubionych

Koncert zespołu Bardians

IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 04.12.07, 21:33
imprezoweopole.pl/viewtopic.php?t=1231
Obserwuj wątek
    • citizen_opole Re: Koncert zespołu Bardians 05.12.07, 20:50
      Wybieram się na występ Bardiansów w piątek. Fajoską muzę grają
      kolesie. Jest czego posłuchać. Jest tak, pozy?

Rośnie nam w Opolu nowa gwiazda gitary - Kuba Mitoraj - śledzę
      karierę tego muzyka. Nospa_niale idzie! :-)

Szczególnie polecam mistrzowskie wykonanie coverów:
      - "Nothing Else Matters" - Metallica i
      - "Mad About You" - Sting.
      BIG THNX dla dodo, za linka ;-) POzdro ziom.
      • Gość: dodo Re: Koncert zespołu Bardians IP: 83.238.128.* 05.12.07, 21:05
        cala trojka jest dobra ;)
        • Gość: dodo Re: Koncert zespołu Bardians IP: 83.238.128.* 06.12.07, 19:31
          up
      • Gość: Bard Re: Koncert zespołu Bardians IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.07, 19:02
        Rzeczywiście ciekawe utworki grają, czy może ktoś wie kiedy jest ich
        kolejny koncert???Pozdro i dzięki za informację.
    • Gość: canabis Re: Koncert zespołu Bardians IP: *.punkt.pl 06.12.07, 23:05
      Lecimy jutro na Bardiansów całą paczką - "Mała generała paczka..."
      ;-) Zapowiada się niezły wieczorek w Haju. Dodo też tam będzie -
      podobno.
    • Gość: Czesław Re: Koncert zespołu Bardians IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 00:43
      Dodo !
      A czy Ty też będziesz, i inne chłopaki ???

Pozdrawiam :-)
      • Gość: dodo Re: Koncert zespołu Bardians IP: 83.238.128.* 07.12.07, 14:39
        a chlopaki ci nic nie mowili? to nic nie wiesz?
        • Gość: leśna supernimfa Re: Koncert zespołu Bardians IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 22:47
          Koncert...Poprostu ach. Kiedy kolejny?
          • citizen_opole Re: Koncert zespołu Bardians 21.12.07, 23:12
            Byłem w "Haju" na godzinę przed koncertem z grupą moich przyjaciół
            ze 100_lycy. Niestety nie było miejsc - barman popatrzył na mnie z ironią, a
            potem wydął pogardliwie wargi, gdy zapytałem o jedno, jedyne wolne miejsce
            (choćby nawet pod stolikiem:) bo nie jestem wybredny.

W ten sposób barman z "Highlandera", pozbawił być może Bardiansów szansy na
            błyskotliwą karierą i dar od losu.
            No cóż, to jeszcze jeden przyczynek do tezy o roli jednostek w dziejach
            ludzkości. Dodo świadkiem, że chciałem posłuchać na żywo polskich następców
            grupy The Beatles.
            Kiedy kolejny koncert?
            • Gość: pozy Re: Koncert zespołu Bardians IP: *.chello.pl 22.12.07, 12:00
              Można powiedzieć,że straciłeś okazję,by pokazać światu(czyt.stolycy)
              takich muzyków jak Bardiands.Stali bywalcy wiedzą,że w Highu trzeba
              robić rezerwę tydzień przed.A swoja drogą ja na jednej nodze,ale koncertu
              wysłuchałem.
              • Gość: Zainteresowany Re: Koncert zespołu Bardians IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.07, 21:47
                A może nasz MOK zaprosiłby Bardiansów na swoją scenę w nowym roku.
                Przecież organizuje od czasu do czasu jakieś koncerty.
                • citizen_opole Re: Koncert zespołu Bardians 26.12.07, 22:41
                  Do zainteresowanego;
                  Pomysł bardzo dobry, bo należy popierać dobre, opolskie zespoły i jestem
                  przekonany, że któregoś dnia Bardiansi wystąpią na scenie w Miejskim Ośrodku
                  Kultury.
                  Nasz MOK ma jednak bogaty pakiet imprez. I tak w najbliższym czasie:
                  - 31.12. (poniedziałek) - Sylwester pod Ratuszem
                  - start godz. 21:00 - wjazd za free. Zapraszam

- niebawem w MOK-u wystąpią m.in.:
                  - "Face To Face",
                  - "Reborn To Conquer",
                  - "PWB"
                  a także:
                  - "Lili Marlene" i
                  - "Bassisters Orchestra",
                  - "The Mads",
                  - "Kill Joy" i
                  - "Indios Bravos".

Myslę, że znajdzie się termin dla naszych Bardiansów, ale uprzednio należy się
                  skontaktować z Dyrektorem MOK, Panem Rafałem Poliwodą.
                  Nr tel.: 77/451 73 06 i 453 23 27.
                  Adres e-mail: mok@mok.opole.pl
                  • Gość: pozy Re: Koncert zespołu Bardians i nie tylko. IP: *.chello.pl 28.12.07, 20:51
                    No popatrz,tyle koncertów a nie ma czego posłuchać.
                    ...a moze by tak koncert opolskich kapel (MOK).Jest ich przecież kilka w naszej
                    mieścinie.Jeden wspólny dla wszystkich z odpowiednia reklamą.
                    • citizen_opole Miano Stolicy Piosenki Polskiej obliguje 29.12.07, 20:23
                      Do pozy'ego;
                      Opole powinno popierać Opolszczyznę, a szczególnie kapele z Opola. Opole
                      (mieniące się być) Stolicą Piosenki Polskiej, powinno popierać opolskie zespoły -
                      i sprzyjać im.
                      Jak to zrobić? Niekoniecznie poprzez śpiewające autobusy.
                      Mam kilkadziesiąt pomysłów, ale nie chcę się nimi dzielić.

Pole do popisu mają:
                      - Wydział Kultury Sportu i Rekreacji Urzędu Miasta Opola. Na czele tego wydziału
                      stoi Pani Dorota Witkowska - Michniewicz. Jest piękna
                      i mądra. Ten wydział ma ogromne pole do popisu.
                      - Wydział Gospodarki i Promocji - na czele wydziału stoi młody
                      i dynamiczny Maciej Wujec. Ekipa stara się. Czas na efekty nadejdzie.
                      - Młodzieżowy Dom Kultury (MDK) - ma nieograniczone możliwości
                      - Miejski Ośrodek Kultury (MOK) - ma nieograniczone możliwości
                      - Tadeusz PABISIAK - słynny opolski menedżer, muzyk-wirtuoz, dziennikarz i
                      animator kultury. Ostatnio, we wrześniu 2007 r. organizował w Opolu festiwal
                      Jazz Rock Meeting. To była totalna porażka.
                      Zespół "Just Landed" z USA - powalił
                      Opolan na kolana. Dosłownie. Tadeusz Pabisiak mógłby się zrehabilitować
                      organizując teraz "Young Jazz Rock Meeting Opole '2008".

Sam słynny już dodo na tym forum jest wulkanem pomysłów dla muzyków z Opola. Co
                      jakiś czas dodo eksploduje pomysłami i wystarczy je wykorzystać. Mam do dodo
                      telefon, ale nie podam :-)

Można wykorzystać błonia na Wyspie Bolko. Ogromny parking już jest (od
                      miesiąca). Posiada 300 miejsc do parkowania (w tym 20 dla osób niepełnosprawnych).
                      Wokół parkingu posadzono 120 drzewek zaopatrzonych w gustowne paliki.
                      Takie paliki mogą znakomicie pełnić rolę namiastki samurajskich mieczy podczas
                      walk aikido. Takie walki miejscowej młodzieży na sztachety znakomicie
                      urozmaicają wszelkie imprezy. Zespół Bardians też mógłby wziąć w tym udział.
                      Film z imprezy zrobiony przez Miejską Telewizję Opole byłby bestsellerem.
                      Porządne góralskie wesele nie mogło się odbyć bez walk na sztachety. Żartowałem
                      :-)
                      • Gość: dodo Re: Miano Stolicy Piosenki Polskiej obliguje IP: 83.238.128.* 29.12.07, 21:49
                        wiesz co, jak preczytalem dzisiaj, coz za atrakacje poliwoda zaserwowal na sylwestra w stolicy polskiej piosnki to az mi sil w palcach zabraklo, zeby cos napisac, a szkoda mi paluchow, bo na basie cwicze caly czas :)
                        • Gość: pozy Re: Miano Stolicy Piosenki Polskiej obliguje IP: *.chello.pl 29.12.07, 22:23
                          Szanowny citizenie.Nie chcesz sie dzielić pomysłami,poczym natychmiast
                          to robisz.To miłe.Co do urzędników-Oni nie są od realizowania pomysłów
                          tylko od urzędowania -mile czy nie.
                          I jeszcze taka propozycja dla nie mniej słynnego citizena,a mianowicie
                          poprowadzenia,konferansjerki koncertu pod tytułem:"Nie tylko Pabisiak"
                          Honorarium nie przewidujemy,proponujemy honorowe członkostwo Towarzystwa
                          Miłośników Poziomek,którego reaktywację planuje się na II kwartał przyszłego
                          roku.Pozdrawiam.Konspekt koncertu do wglądu dla zainteresowanych.
                          • citizen_opole Re: Miano Stolicy Piosenki Polskiej obliguje 30.12.07, 23:23
                            Do pozy'ego - Siemanko Ziom!
                            Lubię ludzi z inicjatywą i tych, którzy nie siedzą z założonymi rekami czekając
                            na mannę z nieba, tylko biorą się do roboty.

Ogromna dziękówa za propozycję:) Jestem zaszczycony.
                            Konferansjerkę uwielbiam pasjami...:-)
                            MC - Master of Ceremony, to to, co lubię najbardziej i mogę dać
                            popis nie oczekując nic w zamian.

Idea koncertu pod roboczym tytułem: "Nie tylko Pabisiak" podoba mi się.
                            Konkurencja skłoniłaby naszego mistrza do uruchomienia inwencji i większego
                            wysiłku. Nic tak nie mobilizuje jak konkurent.
                            Wszyscy na tym mogą zyskać, a najbardziej Opole!!!

We wszystkim jak zwykle najważniejsi są ludzie i od nich wszystko zależy, a
                            urzędnicy, jak to urzędnicy - są od urzędowania.
                            Od działania są jednostki wybitne.

Z konspektem koncertu zapoznam się w roku przyszłym . Można mi go przysłać na
                            adres e-mail:
                            citizen_opole@gazeta.pl

Pozdro ziom! Żółwik!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka