Gość: dodo IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 04.12.07, 21:33 imprezoweopole.pl/viewtopic.php?t=1231 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
citizen_opole Re: Koncert zespołu Bardians 05.12.07, 20:50 Wybieram się na występ Bardiansów w piątek. Fajoską muzę grają kolesie. Jest czego posłuchać. Jest tak, pozy? Rośnie nam w Opolu nowa gwiazda gitary - Kuba Mitoraj - śledzę karierę tego muzyka. Nospa_niale idzie! :-) Szczególnie polecam mistrzowskie wykonanie coverów: - "Nothing Else Matters" - Metallica i - "Mad About You" - Sting. BIG THNX dla dodo, za linka ;-) POzdro ziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Koncert zespołu Bardians IP: 83.238.128.* 05.12.07, 21:05 cala trojka jest dobra ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bard Re: Koncert zespołu Bardians IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.07, 19:02 Rzeczywiście ciekawe utworki grają, czy może ktoś wie kiedy jest ich kolejny koncert???Pozdro i dzięki za informację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: canabis Re: Koncert zespołu Bardians IP: *.punkt.pl 06.12.07, 23:05 Lecimy jutro na Bardiansów całą paczką - "Mała generała paczka..." ;-) Zapowiada się niezły wieczorek w Haju. Dodo też tam będzie - podobno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesław Re: Koncert zespołu Bardians IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.07, 00:43 Dodo ! A czy Ty też będziesz, i inne chłopaki ??? Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Koncert zespołu Bardians IP: 83.238.128.* 07.12.07, 14:39 a chlopaki ci nic nie mowili? to nic nie wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leśna supernimfa Re: Koncert zespołu Bardians IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 22:47 Koncert...Poprostu ach. Kiedy kolejny? Odpowiedz Link Zgłoś
citizen_opole Re: Koncert zespołu Bardians 21.12.07, 23:12 Byłem w "Haju" na godzinę przed koncertem z grupą moich przyjaciół ze 100_lycy. Niestety nie było miejsc - barman popatrzył na mnie z ironią, a potem wydął pogardliwie wargi, gdy zapytałem o jedno, jedyne wolne miejsce (choćby nawet pod stolikiem:) bo nie jestem wybredny. W ten sposób barman z "Highlandera", pozbawił być może Bardiansów szansy na błyskotliwą karierą i dar od losu. No cóż, to jeszcze jeden przyczynek do tezy o roli jednostek w dziejach ludzkości. Dodo świadkiem, że chciałem posłuchać na żywo polskich następców grupy The Beatles. Kiedy kolejny koncert? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozy Re: Koncert zespołu Bardians IP: *.chello.pl 22.12.07, 12:00 Można powiedzieć,że straciłeś okazję,by pokazać światu(czyt.stolycy) takich muzyków jak Bardiands.Stali bywalcy wiedzą,że w Highu trzeba robić rezerwę tydzień przed.A swoja drogą ja na jednej nodze,ale koncertu wysłuchałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowany Re: Koncert zespołu Bardians IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.07, 21:47 A może nasz MOK zaprosiłby Bardiansów na swoją scenę w nowym roku. Przecież organizuje od czasu do czasu jakieś koncerty. Odpowiedz Link Zgłoś
citizen_opole Re: Koncert zespołu Bardians 26.12.07, 22:41 Do zainteresowanego; Pomysł bardzo dobry, bo należy popierać dobre, opolskie zespoły i jestem przekonany, że któregoś dnia Bardiansi wystąpią na scenie w Miejskim Ośrodku Kultury. Nasz MOK ma jednak bogaty pakiet imprez. I tak w najbliższym czasie: - 31.12. (poniedziałek) - Sylwester pod Ratuszem - start godz. 21:00 - wjazd za free. Zapraszam - niebawem w MOK-u wystąpią m.in.: - "Face To Face", - "Reborn To Conquer", - "PWB" a także: - "Lili Marlene" i - "Bassisters Orchestra", - "The Mads", - "Kill Joy" i - "Indios Bravos". Myslę, że znajdzie się termin dla naszych Bardiansów, ale uprzednio należy się skontaktować z Dyrektorem MOK, Panem Rafałem Poliwodą. Nr tel.: 77/451 73 06 i 453 23 27. Adres e-mail: mok@mok.opole.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozy Re: Koncert zespołu Bardians i nie tylko. IP: *.chello.pl 28.12.07, 20:51 No popatrz,tyle koncertów a nie ma czego posłuchać. ...a moze by tak koncert opolskich kapel (MOK).Jest ich przecież kilka w naszej mieścinie.Jeden wspólny dla wszystkich z odpowiednia reklamą. Odpowiedz Link Zgłoś
citizen_opole Miano Stolicy Piosenki Polskiej obliguje 29.12.07, 20:23 Do pozy'ego; Opole powinno popierać Opolszczyznę, a szczególnie kapele z Opola. Opole (mieniące się być) Stolicą Piosenki Polskiej, powinno popierać opolskie zespoły - i sprzyjać im. Jak to zrobić? Niekoniecznie poprzez śpiewające autobusy. Mam kilkadziesiąt pomysłów, ale nie chcę się nimi dzielić. Pole do popisu mają: - Wydział Kultury Sportu i Rekreacji Urzędu Miasta Opola. Na czele tego wydziału stoi Pani Dorota Witkowska - Michniewicz. Jest piękna i mądra. Ten wydział ma ogromne pole do popisu. - Wydział Gospodarki i Promocji - na czele wydziału stoi młody i dynamiczny Maciej Wujec. Ekipa stara się. Czas na efekty nadejdzie. - Młodzieżowy Dom Kultury (MDK) - ma nieograniczone możliwości - Miejski Ośrodek Kultury (MOK) - ma nieograniczone możliwości - Tadeusz PABISIAK - słynny opolski menedżer, muzyk-wirtuoz, dziennikarz i animator kultury. Ostatnio, we wrześniu 2007 r. organizował w Opolu festiwal Jazz Rock Meeting. To była totalna porażka. Zespół "Just Landed" z USA - powalił Opolan na kolana. Dosłownie. Tadeusz Pabisiak mógłby się zrehabilitować organizując teraz "Young Jazz Rock Meeting Opole '2008". Sam słynny już dodo na tym forum jest wulkanem pomysłów dla muzyków z Opola. Co jakiś czas dodo eksploduje pomysłami i wystarczy je wykorzystać. Mam do dodo telefon, ale nie podam :-) Można wykorzystać błonia na Wyspie Bolko. Ogromny parking już jest (od miesiąca). Posiada 300 miejsc do parkowania (w tym 20 dla osób niepełnosprawnych). Wokół parkingu posadzono 120 drzewek zaopatrzonych w gustowne paliki. Takie paliki mogą znakomicie pełnić rolę namiastki samurajskich mieczy podczas walk aikido. Takie walki miejscowej młodzieży na sztachety znakomicie urozmaicają wszelkie imprezy. Zespół Bardians też mógłby wziąć w tym udział. Film z imprezy zrobiony przez Miejską Telewizję Opole byłby bestsellerem. Porządne góralskie wesele nie mogło się odbyć bez walk na sztachety. Żartowałem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Miano Stolicy Piosenki Polskiej obliguje IP: 83.238.128.* 29.12.07, 21:49 wiesz co, jak preczytalem dzisiaj, coz za atrakacje poliwoda zaserwowal na sylwestra w stolicy polskiej piosnki to az mi sil w palcach zabraklo, zeby cos napisac, a szkoda mi paluchow, bo na basie cwicze caly czas :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozy Re: Miano Stolicy Piosenki Polskiej obliguje IP: *.chello.pl 29.12.07, 22:23 Szanowny citizenie.Nie chcesz sie dzielić pomysłami,poczym natychmiast to robisz.To miłe.Co do urzędników-Oni nie są od realizowania pomysłów tylko od urzędowania -mile czy nie. I jeszcze taka propozycja dla nie mniej słynnego citizena,a mianowicie poprowadzenia,konferansjerki koncertu pod tytułem:"Nie tylko Pabisiak" Honorarium nie przewidujemy,proponujemy honorowe członkostwo Towarzystwa Miłośników Poziomek,którego reaktywację planuje się na II kwartał przyszłego roku.Pozdrawiam.Konspekt koncertu do wglądu dla zainteresowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
citizen_opole Re: Miano Stolicy Piosenki Polskiej obliguje 30.12.07, 23:23 Do pozy'ego - Siemanko Ziom! Lubię ludzi z inicjatywą i tych, którzy nie siedzą z założonymi rekami czekając na mannę z nieba, tylko biorą się do roboty. Ogromna dziękówa za propozycję:) Jestem zaszczycony. Konferansjerkę uwielbiam pasjami...:-) MC - Master of Ceremony, to to, co lubię najbardziej i mogę dać popis nie oczekując nic w zamian. Idea koncertu pod roboczym tytułem: "Nie tylko Pabisiak" podoba mi się. Konkurencja skłoniłaby naszego mistrza do uruchomienia inwencji i większego wysiłku. Nic tak nie mobilizuje jak konkurent. Wszyscy na tym mogą zyskać, a najbardziej Opole!!! We wszystkim jak zwykle najważniejsi są ludzie i od nich wszystko zależy, a urzędnicy, jak to urzędnicy - są od urzędowania. Od działania są jednostki wybitne. Z konspektem koncertu zapoznam się w roku przyszłym . Można mi go przysłać na adres e-mail: citizen_opole@gazeta.pl Pozdro ziom! Żółwik! Odpowiedz Link Zgłoś