Gość: młoda IP: *.zwm.punkt.pl / 10.5.40.* 05.10.03, 19:37 ekstra bardzo sie ciesze, ze zaczna grzac bo juz myslalam ze przyjdzie mi zamarznac we wlasnym mieszkaniu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Cuś Re: Na ZMW zaczną grzać IP: *.ns / 192.168.1.* 06.10.03, 00:31 Cały tydzień ma być zimny więc pora grzać! A Pan Prezes zapomniał chyba, że mamy termozawory i podzielniki ciepla, tak więc jeśli któś chce (musi) oszczędzać, to może sobie nawet całkiem kaloryfery wyłączyć. Koszty stałe i tak opłacamy przez cały rok, nawet w najgorętsze lato. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ma Re: Na ZMW zaczną grzać IP: *.po.opole.pl 06.10.03, 07:27 Panie Wicie. Jakie koszty? W mieszkaniach są mierniki pobranego ciepła. Kto go nie chce to nie bierze. Przecieżto proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antykomuch Re: Na ZMW zaczną grzać IP: 213.25.164.* 06.10.03, 07:57 Ten artykuł jest dowodem na to, ze ciągle żyjemy w czasach tak ładnie ukazanych w serialu "alternatywy 4" - o tym, czy mamy w mieszkaniach ciepło czy nie nie decydujemy my sami tylko siedzący gdzieś urzedas - tak to juz jest jak się ma jedynie słusznego dostawcę ciepła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.A. Re: Na ZMW zaczną grzać IP: *.zwm.punkt.pl / *.uni.opole.pl 06.10.03, 08:28 Ale od kiedy zaczna grzać ludziska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanka ZWM Re: Na ZMW zaczną grzać IP: *.zeto.opole.pl / 192.168.102.* 06.10.03, 09:06 Mieszkam na Bat.Zośka to nie dość, że nasze bloki nie są ocieplone co już jest oszustwem ze strony spółdzielni,betony chociażby poczqwórne to nie ogrzeją jak tłumaczy sie sp-nia, nie dość ,że płacimy po 400 zł co miesiąc co jest wilkim nieporozumieniem, to jeszcze musimy się prosić o włączenie grzejników? To jakaś paranoja.W normalnym kraju każdy lokator włącz grzejnik kiedy mu sie podoba w końcu po co są te mierniki, chyba od parady.A my wydajemy dzięki takim rozumowanie więcej pieniędzy na lekarstwa, dzieci chorują ,kto nam to odda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurek Re: Na ZMW zaczną grzać IP: *.ns / 192.168.1.* 06.10.03, 12:37 U mnie w pokoju 18 stopni, no ale co to obchodzi SMZWM. Na dodatek mieszkam w bloku.. obitym blachą (koło savii). Polska to chyba jedyny kraj w , którym wieżowce obija się tym materiałem. Po ostatnich opadach deszczu, obfitych, mam w głowie kakofonię dźwięków. Kto obija bloki blachą ! Wystarczy kropla wody i chałas idzie od parteru do dziesiątki. A jak pada deszcz, no masakra, nie słychać telewizora. Ale to smzwm, tu nic nie dziwi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumys Na ZMW zaczną grzać Gdy utworzycie WSPOLNOTE IP: *.gigasoft.pl 06.10.03, 23:02 Gość portalu: Kurek napisał(a): > U mnie w pokoju 18 stopni, no ale co to obchodzi SMZWM. Na dodatek mieszkam w > bloku.. obitym blachą (koło savii). Polska to chyba jedyny kraj w , którym > wieżowce obija się tym materiałem. Po ostatnich opadach deszczu, obfitych, mam > w głowie kakofonię dźwięków. Kto obija bloki blachą ! Wystarczy kropla wody i > chałas idzie od parteru do dziesiątki. A jak pada deszcz, no masakra, nie > słychać telewizora. Ale to smzwm, tu nic nie dziwi A czy zastaniawialisciew sie w waszym bloku jak go wykupic od spoldzielni? Na preferencyjnych warunkach? Czyy czekacie na to co spoldzielnia zadecyduje w kazdej sprawie, i zedrze z Was znowu kupe forsy na pokrycie kosztow ogromnej administracji? Moze zalozyc wlasna wspolnote? do tego potrzebny jest tylko dobry komputer i ksiegowa, ktora ma program. Wszystkie remonty i tak trzeba zlecac, ale tym razem juz bez posrednictwa rozbudowanego do przesady aparatu komunistycznej spoldzielni, w ktorej pracuja od lat te same komunistyczne klany tzw "spoldzielcow". Wystarczy pojsc na jedno zebranie i juz wiadomo kto tam rzadzi. Wezcie sprawy w swoje rece zanim przejma to Niemcy i przestancie narzekac, ze Wam ktos nie wlaczyl ciiepla, albo zmiencie tego prezesa i caly zarzad na kolejnych aparatczykow z partyjnej nomenklatury. na pewno jakis czas bedzie wam lzej, a potem przyjda noce... Odpowiedz Link Zgłoś