Gość: ? IP: 77.252.18.* 16.10.08, 20:05 kto to pisał, gdzie jest korekta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ;-) Re: Zmieniają byle jakie Opole IP: 89.108.249.* 16.10.08, 20:39 Opolskie wcielenie "Grupy Pewnych Osób" z Łodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reno Re: Zmieniają byle jakie Opole IP: 77.252.18.* 16.10.08, 20:59 Mylisz się w Opolu działają też "Ziemianie" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znaw Re: Zmieniają byle jakie Opole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.08, 21:12 Podajcie jakiś konkretny namiar mam wiele wiadomości na temat naszego miasta podpowiemm wam ale nie mogę się ujawnić jestem pracownikiem miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Zmieniają byle jakie Opole IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 16.10.08, 21:58 zaloz sobie nowe konto pocztowe w pierwszym lepszym serwisie i napisz tam na adres podany w tekscie. coz to za klopot? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taia Re: Zmieniają byle jakie Opole IP: *.punkt.pl 17.10.08, 14:56 Witam, świetny pomysł, ciesze się, że ktoś ruszył lawinę absurdów.W którymś z miast grupa osób regularnie oczyszcza mury, murki, balustrady, drzewa,latarbie,przystanki itp z nielegalnych anonsów-przyklejanek. Zapraszam więc do wspólnego oczyszczania zrywania (-: Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glans Zmieniają byle jakie Opole IP: 77.223.236.* 16.10.08, 21:15 Jestem z Opola,ale za kazdym razem gdzie przebywam Opole pokazuje w prawdziwych czarnych kolorach.Poza festiwalem i klubem sportowym Odra,nikt Opola wogole nien kojarzy. Opole to wiocha,ale mam tutaj dobre sianko wiec hamulcowi itp sa mi calkwicie obojetni. Zadne zmiany wogole mnie nie interesuja Czesc Opole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaKO Re: Zmieniają byle jakie Opole IP: *.punkt.pl 16.10.08, 22:14 Nie wiem za co masz to dobre sianko, ale raczej nie za prace umyslowa, skoro ciezko Ci przyswoic podstawowe zasady skladni jezykowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolalin Zmieniają byle jakie Opole IP: *.chello.pl 16.10.08, 23:07 Bardzo fajna inicjatywa. Takie inicjatywy są potrzebne. Mimo, że wiele rzeczy w tym mieście mi się nie podoba to je kocham, i jak coś zauważę to chętnie pomogę. Zachęcam wszystkim opolan do tego pomysłu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurnik Zmieniają byle jakie Opole IP: *.opole.internetia.pl 17.10.08, 09:54 "Pomnik" Musioła jest co widać, tak pomyślany, że jest on jednym z nas, zwykłym przechodniem spieszącym ulicą z rozwianym krawatem (co może sugerować zaprzątnięcie głowy sprawami wyższymi). W teczce niesie wazne projekty, których nie zdążył jeszcze zrealizowac. Nie jestem jego fanem, ale tak to odbieram. Naturalne jest więc, że nie należy oddawać mu czci, jak jakimś bojownikom, czy męczennikom. To, że stanie tam samochód, czy ktoś przysiądzie dodaje tylko naturalności i uroku. Piszę to jako memento dla tejże grupy, iż nie wszystko musi być takie jak im się wydaje, choć ogólnie popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czerwony Parasol Grupa anonimowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 10:08 Czemu sie nie ujawnicie? Strach? Do Jurnika: Popieram ten pogląd. Tym bardziej że w Opolu brak miejsc parkingowych. Odpowiedz Link Zgłoś
grubyfacio Pierwsze wrażenie 17.10.08, 10:44 Liczy się pierwsze wrażenie.A jakie pierwsze wrażenie ma gość przyjeżdżający pociągiem?Pomijam Dworzec,bo to własność PKP.Wychodzi i co widzi?Chaos,krzywy bruk,pedała parkingowego,budy z mydłem i powidłem,obrzydliwy plac PKS.Jedyną zmianą,która była wprowadzona tu na przestrzeni kilkudziesięciu lat,to wprowadzenie opłat za parkowanie i dostawienie kilku obrzydliwych bud.To na pewno jedeno z najbrzydszych miejsc w centum Opola.A wystarczyłoby jedynie wyburzyć te szpetne budy i zrobić jeden duży,sensownie rozplanowany parking.Wszk miasto jest dla ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raid Re: Pierwsze wrażenie IP: *.punkt.pl 17.10.08, 10:52 banku nowego tam postawić nie można więc po co sobie głowę tym rejonem zajmować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Pierwsze wrażenie IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.08, 13:40 Tam gdzie nowa knajpa przy wejściu na dworzec pani plenipotent PKP chciała banku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /-/ To jakaś sekta czy tajna loża? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.08, 14:49 Dziwna jest ta grupa, która chce naprawiać Opole. Jakaś tajemna sekta czy co? Jakakolwiek grupa, zwłaszcza chcąca uczestniczyć w życiu publicznym, powinna mieć jakieś struktury, liderów znanych z NAZWISKA, a nie jakiejś tajemniczej skrzynki. Chyba, że zamierzacie bawić się w znaną z komuny niewidzialną rękę. Krytykujecie Prezydenta i urząd, jakby conajmniej przepili to Opole, a co Wam się nie podoba? Doniczka, reklama w oknie... itd. No, naprawdę trwoga bierze, jak to źle dzieje się w Opolu. Czuję, że za tą tajemniczą grupą stoi po prostu opozycja wobec Zembaczyńskiego, która woli nie ujawniać swoich nazwisk. I co wy biedactwa anonimowo zrobicie. Będziecie uzgadniać akcje mailami i np. w nocy zrywać te niebieskie folie czy jak? No, ale wtedy się zdekonspirujecie. Chyba o tajnych lożach masońskich się za dużo naczytaliście! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opty Re: To jakaś sekta czy tajna loża? IP: *.eranet.pl 17.10.08, 22:44 Zbytnia podejrzliwość paraliżuje działanie. Ktoś nie chce byc obojetny, komus zalezy, w jakim otoczeniu żyje, Prezydenta nie obala, ale skłanie do działania, innych zachęca do pomocy...Zamiast szukac drugiego i trzeciego dna podnies papierek i wrzuć do kubła/stoję dumnie wzdłuz deptaku/. Tak odebrałem ten apel i spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opol Re: Pierwsze wrażenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 23:07 i przenieść wreszcie dworzec PKS poza centrum, skończmy z wrażeniem powiatowego miasteczka Odpowiedz Link Zgłoś
ptaszor.only Re: Pierwsze wrażenie 18.10.08, 18:03 Wprowadzenie opłat parkingowych przed dworcem to jedyne co Byłeś w stanie zauważyć? Kiepsko ze wzrokiem Kolego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin Zmienić hasło promujące Opole!!! IP: 213.216.70.* 17.10.08, 14:43 co to znaczy "Opole - miasto bez granic"?, czyli miasto z czym? większość miast reklamuje się, że ma coś do zaoferowania np "Wrocław - miasto spotkań" pozdrawiam inicjatorów akcji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /-/ Re: Zmienić hasło promujące Opole!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.08, 14:56 A jak można do was przystąpić? Są jakieś tajne deklaracje członkowskie albo utajnione konta, gdzie można wpłacać składki członkowskie? Nadajecie jakieś pseudonimy operacyjne lub coś w tym stylu? A jak się rozpoznacie na mieście? Poprzez "Indyki wpadają we wnyki" albo "Żyrafy wchodzą do szafy"? Będziecie się przekształcać w komitet wyborczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aktywista Re: Zmienić hasło promujące Opole!!! IP: *.chello.pl 17.10.08, 15:28 Nie ważne skąd są i kogo reprezentują. Ważne, że chcą coś robić. W końcu mamy społeczeństwo obywatelskie. Osobiście wkurzają mnie przypinane reklamy do drzew przydrożnych i nie tylko. Na Pasiece, na którymś z drzew przyczepiła się szkoła tańca. Podobnie sprawy sie mają ze słupami oświetleniowymi, skrzynkami elektrycznymi, a nawet transforamtorami, które służą jako miejsce do wieszania reklam, ogłoszeń. Denerwuje mnie również, że słupy oświetleniowe przy ulicach bardzo często nie "trzymają" pionu i są powyginane, nie mówiąć o tym, że chyba ich nikt ani nie myje, ani nie maluje. Odpowiedz Link Zgłoś
k100 Zmieniają byle jakie Opole 17.10.08, 16:40 To jakas paranoja albo prowokacja. Internauci wielokrotnie wypowiadaja swoje zdania i opinnie na rozne tematy no i co i nic. Przykladem jest przemianowanie osiedla ZWM na AK mimo wyraznych sprzeciwow. To dziala na zasadzie wy se gadajcie a my i tak swoje zrobimy. Wokolo wszyscy mowia o demokracji a je jej nie widze at taka to pisowska mać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: Zmieniają byle jakie Opole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.08, 23:11 i podziękujmy jeszcze PO za nie ustanowienie święta 3 Króli dniem wolnym od pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x szmatława gazeta wyborcza IP: *.xdsl.centertel.pl 18.10.08, 09:49 pisze o jakiejs wpanialej inicjatywie majacej na celu zmienic wyglad miasta, a na swoich łamach wielokrotnie chwali inicjatywy, które tę przestrzeń niszczą. pamietam przed dwoma laty artykul jaki to wspanialy kiosk się otwiera na rogu strzelcow bytomskich / piastowskiej --> pod instytutem śląskim i jakie tam zajebiste gazety bedzie mozna kupic, a nawet batona i picie.. a wg mnie wlasnie ubzdrzenie naszego miasta budami i budkami jest PRZERAŻAJĄCE. bardziej juz nawet od tej szatławej gazety, która jak chorągiewka obraca się tam gdzie wiatr zawieje.. Odpowiedz Link Zgłoś