Dodaj do ulubionych

slynny czekoladowiec - cd

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 19:36
Upieklam dzis wlasnie ciasto czekoladowe Pascala (niestety skusily mnie wasze
piania;) i naszla mnie refleksja; myslicie ze da rade takie z bialej
czekolady?
Obserwuj wątek
    • Gość: cCmille Re: slynny czekoladowiec - cd IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 10.05.04, 20:28
      Pamietam, ze w jednym z postow na temat tego ciasta ktos wspomnial, ze mozna w
      innej wersji mozna zastapic czekolade gorzka biala, a olejek migdalowy
      cytrynowym. Musze niebawem sama sprobowac, bo mi to ciasto wyjatkowo smakuje.
    • Gość: gala Re: slynny czekoladowiec - cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 20:51
      Oj tak... ciasto jest, ze chyle czola. Na szczescie nie da sie go zjesc za duzo
      na raz, bo moja i tak nadwyrezona ostatnoi sylwetka jeszcze by zoblala:) A
      biale zrobie na pewno... Za pare miesiecy... Jak juz bede odbijac ustracone
      wczesniej kilogramy;)
      • dela32 Re: slynny czekoladowiec - cd 17.05.04, 10:12
        można prosić o przepis?
    • Gość: Groszek Zajrzyj tutaj IP: *.icnet / 80.82.1.* 17.05.04, 12:16
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=11490902&a=11490902
      • Gość: b. a kalorie ...? IP: *.ug.gdow.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 15:19
        bardzo mnie kusi zrobienie tego ciasta, a takze zastanawia ile moze miec
        kalorii ... mniaaaam ;) moja wiosenna dieta chyba sie wkrotce zalamie ;P
        • Gość: galka Re: a kalorie ...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 23:25
          No wlasnie... Ja to upiklam jako ostatnie ciasto przed dieta i cala rodzina
          miala pretensje - ze za dobre:)
          No faktycznie - bomba to jest kaloryczna. Jedyne pocieszenie, to ze nie da sie
          zjecs za duzo na raz, bo jest ciezkie dosc.
          • Gość: b. Re: a kalorie ...? IP: *.ug.gdow.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.04, 16:32
            a moze ktos ma jakies tabele i pokusi sie o obliczenie wg skladników :>
            • Gość: speni przeliczyłam na kalorie...:-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 16:54
              6000 kilokalorii ma cały torcik ale bez cukru (bo nie mam przelicznika ile ma
              cukier), istna bomba kaloryczna ale chyba warto.
              • Gość: sally Re: przeliczyłam na kalorie...:-( IP: *.chello.pl 18.05.04, 20:00
                a kto by tam kalorie liczył!
                • lika13 Re: przeliczyłam na kalorie...:-( 18.05.04, 22:46
                  nie liczyłam kalorii,ale mam wrażenie że mi wyszło za tłuste .Tak ma być?
                  • Gość: Marghe_72 Re: przeliczyłam na kalorie...:-( IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.05.04, 22:50
                    Tak. Ono jest tłuste i mokre.
                    To jak, zrobił ktoś w całosci z białej czekoaldy?
                    M.
    • Gość: Marghe_72 Re: slynny czekoladowiec -negatyw :) IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 21.05.04, 12:02
      No to sama sobie zrobiłam z białej czekolady:) + do srodka powtykałam kawałki
      gorzkiej
      Pachnie jak trzeba, urosło.. po wyjęciu z piekarnika ciut opadło.
      Jeszcze za gorące na próbowanie. Obawiam sie , ze moze być straszliwie słodkie,
      jednak biała czekoada jest znacznie słodsza od gorzkiej (na szczescie
      zmniejszyłam ilośc cukru).
      Nic to , ostygnie to zreferuję:)
      M.
      • Gość: galka Re: slynny czekoladowiec -negatyw :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 20:10
        Nie moge sie doczekac:)
    • Gość: Marghe_72 Re: slynny czekoladowiec - cd IP: *.aster.pl / *.acn.pl 23.05.04, 11:42
      Zapomnaiłam odpisać.
      Wyszło bardzo dobre.. myslałam że bedzie jasniejsze:)))

Aha.. biała czekolada jest znacznie słodsza od gorzkiej, sugeruję zmniejszyc
      ilosc cukru
      M/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka