Gość: galka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 19:36 Upieklam dzis wlasnie ciasto czekoladowe Pascala (niestety skusily mnie wasze piania;) i naszla mnie refleksja; myslicie ze da rade takie z bialej czekolady? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cCmille Re: slynny czekoladowiec - cd IP: *.snvacaid.dynamic.covad.net 10.05.04, 20:28 Pamietam, ze w jednym z postow na temat tego ciasta ktos wspomnial, ze mozna w innej wersji mozna zastapic czekolade gorzka biala, a olejek migdalowy cytrynowym. Musze niebawem sama sprobowac, bo mi to ciasto wyjatkowo smakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gala Re: slynny czekoladowiec - cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 20:51 Oj tak... ciasto jest, ze chyle czola. Na szczescie nie da sie go zjesc za duzo na raz, bo moja i tak nadwyrezona ostatnoi sylwetka jeszcze by zoblala:) A biale zrobie na pewno... Za pare miesiecy... Jak juz bede odbijac ustracone wczesniej kilogramy;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Groszek Zajrzyj tutaj IP: *.icnet / 80.82.1.* 17.05.04, 12:16 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=11490902&a=11490902 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b. a kalorie ...? IP: *.ug.gdow.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.04, 15:19 bardzo mnie kusi zrobienie tego ciasta, a takze zastanawia ile moze miec kalorii ... mniaaaam ;) moja wiosenna dieta chyba sie wkrotce zalamie ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galka Re: a kalorie ...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 23:25 No wlasnie... Ja to upiklam jako ostatnie ciasto przed dieta i cala rodzina miala pretensje - ze za dobre:) No faktycznie - bomba to jest kaloryczna. Jedyne pocieszenie, to ze nie da sie zjecs za duzo na raz, bo jest ciezkie dosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b. Re: a kalorie ...? IP: *.ug.gdow.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.04, 16:32 a moze ktos ma jakies tabele i pokusi sie o obliczenie wg skladników :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: speni przeliczyłam na kalorie...:-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 16:54 6000 kilokalorii ma cały torcik ale bez cukru (bo nie mam przelicznika ile ma cukier), istna bomba kaloryczna ale chyba warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sally Re: przeliczyłam na kalorie...:-( IP: *.chello.pl 18.05.04, 20:00 a kto by tam kalorie liczył! Odpowiedz Link Zgłoś
lika13 Re: przeliczyłam na kalorie...:-( 18.05.04, 22:46 nie liczyłam kalorii,ale mam wrażenie że mi wyszło za tłuste .Tak ma być? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marghe_72 Re: przeliczyłam na kalorie...:-( IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.05.04, 22:50 Tak. Ono jest tłuste i mokre. To jak, zrobił ktoś w całosci z białej czekoaldy? M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marghe_72 Re: slynny czekoladowiec -negatyw :) IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 21.05.04, 12:02 No to sama sobie zrobiłam z białej czekolady:) + do srodka powtykałam kawałki gorzkiej Pachnie jak trzeba, urosło.. po wyjęciu z piekarnika ciut opadło. Jeszcze za gorące na próbowanie. Obawiam sie , ze moze być straszliwie słodkie, jednak biała czekoada jest znacznie słodsza od gorzkiej (na szczescie zmniejszyłam ilośc cukru). Nic to , ostygnie to zreferuję:) M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galka Re: slynny czekoladowiec -negatyw :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 20:10 Nie moge sie doczekac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marghe_72 Re: slynny czekoladowiec - cd IP: *.aster.pl / *.acn.pl 23.05.04, 11:42 Zapomnaiłam odpisać. Wyszło bardzo dobre.. myslałam że bedzie jasniejsze:))) Aha.. biała czekolada jest znacznie słodsza od gorzkiej, sugeruję zmniejszyc ilosc cukru M/ Odpowiedz Link Zgłoś