Gość: Alojz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 22:05 Psychiczni chorzy na nienawiść PISdzielce!!!! Won z naszej ziemi rydzykowa zakało!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: opolanin Re: Anna Walentynowicz: wolna Polska to fikcja IP: *.punkt.pl 05.12.08, 22:49 oo, zjazd odrzuconych przez świat "indywidualności"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piss and go Re: Anna Walentynowicz: wolna Polska to fikcja IP: *.punkt.pl 05.12.08, 22:56 Tak Polski są dwie: Polska normalnych obywateli, co dzień budujacych nowoczesne europejskie państwo i Polska kopnietych w dupę przez historie frustratów, których przyszłością jest altzchajmer i demencja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nimfa Re: Anna Walentynowicz: wolna Polska to fikcja IP: *.chello.pl 05.12.08, 23:53 popieram komentarze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julia Re: Anna Walentynowicz: wolna Polska to fikcja IP: *.vast.net.pl 06.12.08, 18:50 "Polska kopnietych w dupę przez historie frustratów, których przyszłością jest altzchajmer i demencja" oczywiscie tej grupie przewodzi PIS, ktory dzieki przeszlosci i teczkom esbekow jest na wysokiej fali , bo na wiecej juz ich nie bylo stac, widoczne to bylo przez dwa lata ich rzadow i brak interesowania sie polska gospodarka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do piss and go Re: Anna Walentynowicz: wolna Polska to fikcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 09:18 chyba za ostro w koncu zal takich ludzi ze takimi sa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupek Anna Walentynowicz: wolna Polska to fikcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 23:31 Biedna, stara i brzydka kobieto! Współczuję Ci z całego serca! Nigdy nie miałaś żadnych przyjemności! Pominięto Cię nawet przy Noblu, a Twoja kobiecość uschła razem z rozumem. Żal mi Cię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Lolek Re: Anna Walentynowicz: wolna Polska to fikcja IP: *.punkt.pl 05.12.08, 23:54 Kto to jest Walentynowicz, kto to jest Gwiazda? Laureaci "Tańca z Gwiazdami" czy finaliści "Gwiazdy tańczą na lodzie"??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tejo Re: Anna Walentynowicz: wolna Polska to fikcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 05:41 Alojz co ci se stało ? Jak my grali w mitwoch karty na Wodociągowej toś mi co innego rządził .Terazki na przepustce co innygo szrabujesz. Mysla że tablety bieresz? i przydż w sonntak zurik bo mi smutno bez ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OPOLEK Anna Walentynowicz: wolna Polska to fikcja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.08, 10:04 Chorzy ludzie. Naprawdę chorzy. Jedyne co mnie zastanawia to to że ktoś chodzi na te ich spotkania - też chorzy ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Anna Walentynowicz: wolna Polska to fikcja IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 06.12.08, 10:25 DLACZEGO NIE MÓWILIŚCIE O TYM WCZEŚNIEJ, CZYŻBY ZABRAKŁO WAM ODWAGI, A MOŻE POMYŚLELIŚCIE, ŻE WARTO ZADBAĆ O SWOJE PORTFELE I STĄD TA AKCJA! PLUJECIE I SĄCZYCIE JAD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: musioł Anna Walentynowicz: wolna Polska to fikcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 10:53 Anna Walentynowicz: wolna Polska to fikcja Ona ma rację ta biedna opluwana skromna osoba która wierzy w ideały lk Ma honor i dumę zwykłego prostego człowieka , który potrafi w twarz powiedzieć co myśli jak prawdziwa matka . A tu wykształcone ,najedzone kumate za parawanu narzędzi demokracji jak szare eminencje plują zza węgła i wielkim głosem mówią o demokracji. Do demokracji trzeba dorosnąć a to niewielu się udało . To z cząstki ciężko zapracowanych przez nią pieniędzy wielu wykształciło się a teraz plują. Jak to w fimie Bareju .. wróg , a wróg na własnej krwi wychodowany.. Ale zawsze nie będziecie młode wilki i wam wypadną kły , wyleniejecie i z kolegą Alchaimerem w ZOLU wylądujecie. Wszystko w swoim czasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matka57 Re: Anna Walentynowicz: wolna Polska to fikcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 19:18 Podzielam Pana opinię.Jestem zszokowana treścią wpisów wszak ma to miejsce na forum opolskim.Zmarnowane pokolenia myślące kategoriami posiadanych ilości EUR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Badura Gdybym był Wałęsą... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 11:07 Gdybym był Wałęsą, to przeczytawszy tu na forum wpisy "Alojza", "piss and go", "dupka", "ss" i inne chyba bym się powiesił z rozpaczy, że moi sympatycy to tak obrzydliwa żulia, ociekająca jeszcze rynsztokiem, z którego się wygramoliła. Roli i znaczenia Wałęsy nikt przy zdrowych zmysłach nie zakwestionuje. Czepianie się Wałęsy o jakąś współpracę z SB jest głupie, ale też jest to skutek przyjęcia durnej zasady, że każda współpraca z SB dyskwalifikuje. Nie da się wchodzić w świat wielkiej polityki bez tego typu współpracy. Anna Walentynowicz, małżeństwo Gwiazdów etc. to ludzie zapewne bardzo szlachetni, zasłużeni, ale nie potrafiący chyba zrozumieć, jakimi zasadami rządzi się polityka. Oni byli bardzo dobrzy, gdy trzeba było nadstawiać karku, ale potem musieli być odsunięci, bo po każdej walce przychodzi pora na kompromisy i układy. Kto tego nie rozumie, powinien odejść. Osobiście mam jednak żal do środowiska Wałęsy o formę odstawienia na bok ludzi takich jak Walentynowicz czy Gwiazdowie. Należało im dać medale, należało im dać jakieś sensowne emerytury, dopieścić ich udziałami w przeróżnych pompach i dzielnie puszczać mimo uszu ich zarzuty o zbytnią elastyczność. Jest mi przykro, gdy dziś ludzie dawnej Solidarności, którzy za swą działalność wtedy oberwali, muszą iść do sądu, by dostać jakieś nędzne grosiki. Ja na ogół mocno różnię się z nimi w poglądach, ale uważam, że należało dać im większe pieniądze i w sposób dużo bardziej elegancki. Jest mi przykro, gdy czytam tu na forum wypowiedzi różnych matołów, jakoby ci, którzy wywalczyli w sądzie te 25 tys., zrobili to kosztem społeczeństwa, które musi teraz zapłacić. Tzw. społeczeństwo dostaje najmniej jak się da i nic już się nie da zrobić jego kosztem. Te 25 tys. jest kosztem różnych politycznych cwaniaków i wydrwigroszy, którzy mają mniej do zrabowania. W młodości działałem w PAX-ie. Ponieważ byłem raczej ducha Walentynowicz i Gwiazdów niż Wałęsy, więc w którymś momencie mnie wyeliminowano ze struktur politycznych, ale przez ponad rok, który mi pozostał do ukończenia studiów i podjęcia pracy, dostawałem regularnie swe pieniądze. Odsunięto mnie tylko od polityki. Takie były w PAX-ie zasady. Człowieka odsuwano, ale nie niszczono go w życiu prywatnym. Gwiazdów i Walentynowicz słusznie odsunięto od polityki (nie byli dość elastyczni), ale dlaczego uderzono w nich w życiu prywatnym? To jest zawstydzające. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupek Do Badory Pietra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 15:14 Chłopie, w Pax-ie to działali komunistyczni katolicy, a nie Gwiazda i Walentynowicz, prosto z Pax-u do PRONcia szli. Ty pewnie też, Badoro Pietrze, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kryzys Re: Gdybym był Wałęsą... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 15:34 Gwiazdów i Walentynowicz słusznie odsunięto od polityki (nie byli dość elastyczni), ale dlaczego uderzono w nich w życiu prywatnym? To jest zawstydzające. Może i słusznie bo odsduwający byli wykształceni i przewidujący . Tylko jak to zrobili ? ci światli przywódcy , wystawia im świadectwo . Moje 100 milionów wisi w ramce nad łóżkiem . Można się różnić politycznie czy poglądami to naturalne . Jak się przypisuje wielkie zasługi i przywileje to się ponosi odpowiedzialność . za naruszenie godność człowieka i jego prawa do życia . Walentynowicz i Gwiazda sa symbolem siły 10.000.000 na której plecach wielu wjechało do sterów wypaczając idę SOLIDARNOŚCI.Po porostu byli bliżej i znali ruch co gdzie pójdzie.Skąd mieli o tym wiedzieć Gwiazda , Walentynowicz i miliony robotników ? Zawstydzenie nic nie kosztuje i można tym szermować, gorzej jak się nie ma na leki z marnej emerytury a dawny elastyczny i jasnowidzący przywódca nie ma zaufania do naszej Polskiej służby medycznej i Matki Boskiej Częstochowskiej którą w klapie garnituru nosi i leci do USA na operację . Kryzys nie dosięgnął naszego Noblistę to widać po ilości gości na uroczystości . Mnie dosięga codziennie a Unia mnie w żadnym projekcie nie dofinansowuje mam mniej jak 15zł na każdy dzień mojego życia w tym rozwijającym się pięknie świecie dobrobytu . Chętnie bym się z nim zamienił na rok . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alojz Re: Gdybym był Wałęsą... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 15:45 Pisz lepiej tą swoją kiepską BECZKĘ ŚMIECHU, na jej łamach podobnie jak GWiazdowie i Walentyniowicz pałasz nienawiścią, ale do NTO... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tejo Re: Gdybym był Wałęsą... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 16:44 Alojz kaj moga kupić tyn zaitung BECZKA ŚMIECHU ? NTO czytomy przeca co dzień . Widza szpasu nie rozumiesz , to sie może zawałem skończyć i możesz dostać z tej puli co Gwiazda i Walentynowicz na życie . Dzieci jak ci nie strcy baną musiały do ZOLU dołożyć . Przołcielów poznosz w biedzie a nie jakżeś mocny . Widziałeś jakie tuzy z nami są . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: Coś w tym jest! IP: *.chello.pl 06.12.08, 12:09 A cóż na to nasza ostoja prawdomówności, wszystkowiedzący Koszalek Opałek? Czy ta dyskusja może obyć się bez jego wypowiedzi? Mam dodatkowe pytanie dlaczego opluwanie odchodzi wśród członków S a obrażana jest i winna zawsze komuna? Czyżbyśmy dalej żyli w kraju zniewolonym? W takim razie kto trzyma na sztorc te bagnety pilnujące porządku (ostatnio w imię prawa spacyfikowano protestujących na granicy to dobry znak bo to sygnał że dawni rewolucjoniści i złodzieje majątku poPRLowskiego będą bronić swego niczym Jaruzelski socjalizmu) i kto fałszuje demokratyczne wybory (to akurat jest oczywiste - płaci się komisjom żeby liczyli tak jak władza każe - resztę robi komputer w Warszawie, kto wie jak?) Ja mam odczucia inne - sznurek ciągnie się do Berlina. Demokracja unijna demokracją ale racja musi być po stronie silniejszego czyli tego co ukradł więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Anna Walentynowicz: wolna Polska to fikcja IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 06.12.08, 13:28 nie bylem na tym spotkaniu ale powidzcie mi kto z waznych z Opola tam byl chcialbym to wiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr 20-ta rocznica Okraglego Stolu IP: *.dsl.opol.bdi.inetia.pl 06.12.08, 15:39 kto za! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tao szatanski polityka to kompromis IP: *.nyc.res.rr.com 06.12.08, 18:27 Polityka to sztuka kompromisu. Wielcy ja tworza a mali wybieraja mniejsze zlo. Polska znajdujac sie pomiedzy wielkimi (Rosja, Niemcy) zbyt czesto zyje w nierealnosci. Polacy to kraj poetow, nawiedzonych idealistow i pospolitych szmaciakow - powiedzial mi kiedys amerykanski biznesmen i z rezyknacja machna reka a moj znajomy (mieszkal kiedys w Polsce) dodal: Jezu Chryste nasz Panie kto naprawi pralke franie. Taka byla jego Polska. A jednak? 20 lat temu udalo sie nam cos co nie mialo prawa. Mamy przeblyski i przeswity lecz w trakcie tworzenia stajemy i wybijamy sobie zeby. Polityke tworzy i realizuje elita. Masza stara elita realizujac Wielka Transformacje Ustrojowa poswiecila sie - ulegla samospaleniu. Naleza sie im pomniki, nazwy ulic, placow. Nowej nie ma. tao szatanski ps. polecam wszystkim tekst Waldemara Kuczynskiego "Kto mial rzadzic Polska od 1944 roku" ktory zostal opublikowany w Rzeczypospolitej w ub. tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: polityka to kompromis IP: *.chello.pl 06.12.08, 22:39 W porządku ulice, place ale kto to ma zbudować? To że ZWM nazwie się AK nie zmieni że osiedle zbudowała komuna. III RP nie kojarzy mi się z niczym pozytywnym! 20 lat zmarnowane na podchody! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Co za żule komentują ten artykuł! IP: *.cable.ubr01.uddi.blueyonder.co.uk 06.12.08, 18:31 Co za żule komentują tutaj na forum! Artykuł też tendecyjny , pisany pod teze , że to jakieś oszołomy spotkały sie razem. Ten fragment , że jakiś jegomośc podszedł i chciał wieszac Michnika , powinni podawa na wydziale dziennikarstwa jako czysty przykład manipulacji. Żadnego nazwiska. Ktoś , gdzieś , do kogoś podszedł i powiedział to co powiedział. Żenujące... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1940 Anna Walentynowicz: wolna Polska to fikcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 18:28 W pięknych Głuchołazach to leczą ludziom chore serca i płuca a chorych na głowę z zawiści i nienawiści to po sasiedzku w Branicach.Tam też strzygą za darmochę a to niektórym uczestnikom bardzo by się przydało. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jania27 Re: Anna Walentynowicz: wolna Polska to fikcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 19:28 Sięgnij do źródeł i tych czerwonych i tych białych a później zabieraj głos.Wiedza z zawodówki jest naprawdę niewystarczająca do dyskusji w takim temacie jak wolność,Polska a szczególnie na tym terenie gdzie większość młodych "buduje" niemiecką gospodarkę.Wam zawsze wolno było wszystko,wystarczyły "papiery".Zapamiętamy Wasze zachowanie w stanie wojennym.Pakety,pakety z "D" a reszta z głodu zdychała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 60-latek Re: Anna Walentynowicz: wolna Polska to fikcja IP: *.dip.t-dialin.net 06.12.08, 22:03 Faktycznie Pani wiedza jest imponujaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lata80-te Anna Walentynowicz: wolna Polska to fikcja IP: *.centertel.pl 06.12.08, 19:24 Mam 50 lat, polityką interesuję się od 18 roku życia. Kto to, ta Aneta Wilentynowicz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: Anna Walentynowicz: wolna Polska to fikcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 19:53 Trudno ci wytłumaczyć . Kompa używasz a tak mało wiesz ? wystarczy kliknąć jednym palcem i trochę poruszyć głową , no cóż , bysty jesteś Tacy nas prowadzą oświeceni i bez histori.Widocznie wielką politykę uprawiałeś z teściową . Stąd przypuszczenia i domniemania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Gwiazda Re: Anna Walentynowicz: wolna Polska to fikcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 11:19 Taka śmierdząca suczka na rydzykowej smyczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roko Anna Walentynowicz: wolna Polska to fikcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 19:46 Poznać osobiście wybitnych bohaterów jakimi niewątpliwią są państwo Gwiazdowie oraz pani Anna Walentynowicz było dla mnie zaszczytem. Jednak za skandal uważam to że w wyniku politycznego "prikazu"burmistrz Głuchołaz w ostatniej chwili zmianił zdanie i wyrzucił konferencję z domu kultury.POkazuje to co sobą PO reprezentuje na opolszczyżnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roko Anna Walentynowicz: wolna Polska to fikcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 19:53 Większość komentarzy na tym forum świadczy o prymitywizmie ich autorów.Biedni ludkowie ,karmieni medialną papką ,pozbawieni zdolności własnego rozumowania i poznawania faktów.Nie przeczytałem tu praktycznie żadnej merytorycznej wypowiedzi,więc ciężko jest z takimi tekstami dyskutować.Może to zrobić jedynie wysokiej klasy specjalista z dziedziny psychiatrii,choć sukcesu mu nie wróżę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alojz Re: Anna Walentynowicz: wolna Polska to fikcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 11:17 Rydzykowy bełkot, kolejny ułomny...Tejo się z Tobą zabawi w szpitalu h a ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tejo Re: Anna Walentynowicz: wolna Polska to fikcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 12:07 Alojz widza że tablety i kuracyjo działo momy dobrych dochtorów przy wasserstrase . My są przed obiadym a ty już se śmiejesz choć dali fanząlisz , możno hohduck luftu se zmienio ?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack2 Anna Walentynowicz: wolna Polska to fikcja IP: *.punkt.pl 06.12.08, 21:35 Dlaczego oni spotkali się w Głuchołazach? Branice byłyby stosowniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Anna Walentynowicz: wolna Polska to fikcja IP: *.dip.t-dialin.net 06.12.08, 21:52 Mysle ze ani Pani Walentynowicz ani Panstwo Gwiazdowie nie zauwazyli ze ich czas juz minal sa postaciami mniej abo wiecej historycznymi . Mlodzi maja juz serdecznie dosc belkotu histori ktory nic nie daje- dlaczego nikt nie powie Im ze szkodza najbardziej sobie(ja tez chcialbym byc mlodym i bogatym- bogatym moze i jestem ale niestety starym pierdzielem tez). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Anna Walentynowicz: wolna Polska to fikcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 07:05 Napisałeś sam o sobie , że jesteś starym pierdzielem z kasą , którego bełkotu młodzi nie chcą słuchać . To niezwykła odwaga Twoja i życiowe credo. Kochasz nasza przyszłość i cenisz postęp więc zrób dla potomnych przykład do naśladowania Daj nam Twój kapitał . My światła świata przyszłość popieramy humanitarną . ekonomiczną i etyczną eutanazję i bezpieczne ekologicznie ulokowanie 5 kg prochu Twojej nn histori . Idż na całość , patrz tam gdzie wzrok nie sięga łam czego rozum nie łamie i nie pękaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tejo Re: Anna Walentynowicz: wolna Polska to fikcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 22:00 Chopie danke szejn za zaproszenie do ciebie.Przijadymy obadwa z Alojzą Przywieziemy ci geszenk do tych Braniców. Z Opola momy dobre PKS. Ino nie zrób nos w bambusa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alejaja Re: Anna Walentynowicz: wolna Polska to fikcja IP: *.chello.pl 07.12.08, 16:49 Ale jaja! Widać "specjalni" goście zawitali rowniez tutaj. Pilnują "prawomyślności" obywateli, wypisując kąśliwe uwagi i komentarze pod roznymi nickami. Coż robić mają? Przecież właśnie za to im płacą, taki zawód mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Anna Walentynowicz: wolna Polska to fikcja IP: *.pools.arcor-ip.net 07.12.08, 16:50 Jestem w stanie zrozumieć gości „Bolka”. Jest jakimś tam symbolem. Nie rozumiem tylko, dlaczego „odmiennie myślących” wycina i wycisza się w niby „Wolnej” RP. Pozwólmy Wałęsie świętować jego rocznicę Nobla. Ale też pozwólmy jego oponentom mieć taki sam dostęp do miejsc i mediów publicznych (np. w Głuchołazach) jak ma ma to „Bolek”. Bo jak sobie nawzajem zaczniemy zabraniać mieć odmmiene zdanie, to czym będziemy się różnić od bolszewii. A Lechu cały czas zapewnia, że z bolszewią nie ma nic wspólnego. „Bolek”, pokaż to w postępowaniu, a nie w „deklaracjach”. Odpowiedz Link Zgłoś
schuruburu Re: Anna Walentynowicz: wolna Polska to fikcja 07.12.08, 19:21 Gość portalu: gość napisał(a): > Jestem w stanie zrozumieć gości „Bolka”. Jest jakimś tam symbolem. > Nie rozumiem tylko, dlaczego „odmiennie myślących” wycina i wycisza > > się w niby „Wolnej” RP. > Pozwólmy Wałęsie świętować jego rocznicę Nobla. Ale też pozwólmy > jego oponentom mieć taki sam dostęp do miejsc i mediów publicznych > (np. w Głuchołazach) jak ma ma to „Bolek”. > Bo jak sobie nawzajem zaczniemy zabraniać mieć odmmiene zdanie, to > czym będziemy się różnić od bolszewii. A Lechu cały czas zapewnia, > że z bolszewią nie ma nic wspólnego. „Bolek”, pokaż to w > postępowaniu, a nie w „deklaracjach”. Oj Jondrus Jondrus aleś się zapędził. A już miałem nadzieje ze zamkneli cie na oddziale zamkniętym. A może tam tez maja internet?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gajowyM z mojego abonamentu IP: 77.223.238.* 07.12.08, 17:33 z mojego i Twojego abonamentu Lokalna TVP 3 zrobiła z wizyty Walentynowicz i Gwiazdów tak propagandową relacje, że nie powstydziłaby się tego reżimowa TVP w czasach PRL. Ciekawe jest, że J. Kaczyńskiemu przeszkadza p. Niesiołowski a nie przeszkadza, prowadzący w mundurze w stanie wojennym i dziś Marek Sierocki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zając Re: z mojego abonamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 18:52 Marucha gajowy w lesie nie ma neta , pilnuj Poszepszyńskich ,dziadek do dzisiaj ma strzelbę z wojny z Mandżuri i nielegalnie na nas poluje Dobra ta TV3 że z Tą informacją nawet do lasu do gajowego się przebiła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: z mojego abonamentu IP: *.pools.arcor-ip.net 07.12.08, 22:15 Z naszego abonamentu PO-litycznie PO-prawna ogólnopolska TV z okazji 25-lecia nadania nagrody Nobla Solidarności (wręczono ją jedynie Wałęsie, bo niemożliwe było zaproszenie 10 milionów członków Solidarności - i dlatego imiennie wręczono ją jemu). Lechu twierdzi, że nagroda była tylko dla niego, że sam obalił komunę. Ale starym komuszkom nieźle się powodzi. Starym esbekom także. Dzięki poparciu Lecha. Który niby komunę obalał. PO-lityczna PO-prawność... Czy też PO-lityczna ślepota. "Bolek", a może by tak zacząć dawać noble tym, którzy faktycznie z komuną walczą...? Bo Ty ją teraz PO-litycznie bronisz i utrwalasz. Za mój abonament. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? z twojego abonamentu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.08, 22:32 Od kiedy gość siedzacy w Niemczech płaci abonament TV w Polsce? Pieprzysz gosciu jak potłuczony. IP cie zdradza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: z twojego abonamentu? IP: *.pools.arcor-ip.net 07.12.08, 23:14 A skąd wiesz, czy nie jestem nadal na stałe zameldowany w Polsce, i że tam nie płacę abonamentu? Aby móc oglądać "Polonię", która bez abonamentu zbankrutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
schuruburu Re: z twojego abonamentu? 08.12.08, 05:26 Oj Jondrus Jondrus Znowu tabletki się skończyły ??? To już nawet nie wiesz gdzie mieszkasz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: z mojego abonamentu IP: *.punkt.pl 08.12.08, 11:03 Gość portalu: gość napisał(a): > Z naszego abonamentu PO-litycznie PO-prawna ogólnopolska TV z okazji > 25-lecia nadania nagrody Nobla Solidarności (wręczono ją jedynie > Wałęsie, bo niemożliwe było zaproszenie 10 milionów członków (...) Jakbyś go posłuchał zamiast klepać za kimś, to bys wiedział, że Lech Wałęsa w sobotę mówił, że to była naagroda dla Polaków, nie dla niego, że doceniono nasz zryw narodowy. W sobotę było wielkie święto Polski i Polaków, tylko mali ludzie pełni złości tego nie widzą. Przez takie swary i kłotnie, potem nie Solidarność, nie Okrągły stół, ale obalenie muru berlińskiego są symbolem upadku bloku wschodniego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niePiSuar Anna Walentynowicz tak mówi - a co mówią lekarze?! IP: *.opole.internetia.pl 08.12.08, 08:40 Anna Walentynowicz tak mówi - a co mówią lekarze?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Anna Walentynowicz tak mówi - a co mówią leka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 10:57 Lekarze mówią = kasy fiskalne nie !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Anna Walentynowicz: wolna Polska to fikcja IP: *.tp.unicity.pl 08.12.08, 11:39 ale Głuchołazom się trafiło , duchy przeszłości się zjechały na szabas, chyba zaprosił ich stały bywalec Branic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fryzjer Re: Anna Walentynowicz: wolna Polska to fikcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 12:31 niunia blondynka ? zaprosiła ? sprytna bogini mądrości . Odpowiedz Link Zgłoś
jawor10 Historia pokaże kto mówi prawdę 08.12.08, 17:35 Niestety wszędzie towarzyszy nam zakłamanie w każdej branży naszego życia....... Takie nasze położenie geograficzne.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwejk Re: Historia pokaże kto mówi prawdę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 19:47 i przyzwolenie społeczne , społeczności tej geograficznej szerokości . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizi Re: Historia pokaże kto mówi prawdę IP: *.chello.pl 09.12.08, 17:29 Po zakończeniu prywatyzacji Polski, Solidarność właściwie należałoby rozwiązać, a osobom myślącym nieprawomyślnie zakazać publicznch wypowiedzi. Pomimo niewielkiego znaczenia politycznego osób spotykających się w Głuchołazach, ich gadanie może gdzieniegdzie paść na podatny grunt, wykiełkować i okazać się mocno szkodliwym dla nowych właścicieli Polski. Wyciszanie robić należy z zachowaniem wszelkich pozorów demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Historia pokaże kto mówi prawdę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 22:38 Ciekawe co na to pan Stefan Niesiołowski ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziekowacz Re: Historia pokaże kto mówi prawdę IP: *.eranet.pl 11.12.08, 23:50 Jesli, jak upierają się organizatorzy imprezy w Glucholazach, to esbecja spwodowala upadek ustroju, a wskutek tego zwrot Polakom paszportow, zapelnienie sie sklepow, zniesienie cenzury, rozkwit prywatnej przedsiębiorczosci i calkiem fajny dobrobyt oraz postep, a także aces do NATO i UE - to... dziękujemy Ci esbecjo!!!! Wiwat panowie smutni!!! A może Gwiazda z żołtymi zębami dlatego taki sfrustrowany, bo się dał ubiec esbekom i ma dziadyga świadomośc (do ktorej się nie przynaje), że oni, panowie oficerowie, lepiej to odzyskanie wolności rozegrali od niego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Historia pokaże kto mówi prawdę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 05:47 Nie miał szansy żadnej pan Gwiazda bo jest zwykłym oszukanym obywatelem tego kraju i opluwanym . Walczył o idee SOLIDARNOŚCI i dzięki niemu możemy tu pisać Przyglądam się drodze życiowej oficera od Przestępstw Gospodarczych z czasów komuny świetna emerytura dostęp do specjalnego leczenia i świetny biznes prowadzi.znał schematy ,żródła ,prawo , miał dostęp za państwowe pieniądze do wszystkich tajników więc osiągnąć sukces nie było trudno. A to tylko jedno ziarnko wysokiej średniej statystycznej. Dziekowacz może ty sprytny z tych co na plecach innych wygrali ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziękowacz Re: Historia pokaże kto mówi prawdę IP: *.eranet.pl 12.12.08, 07:58 To była prowokacja intelektualna, baranie. PROWOKAJCA... Kumasz? Dla jaj tak napisałem. A co do twoich frustracji...Tak, powodzi mi się jako tako, ale nie wygrałem tego "na plecach innych". Czy wy, moherowe mózgi, każdego, kto ma na chleb z szynką i pełny bak w aucie, musicie posądzać o agenturalnosc albo o jechanie na plecach innych. Boże, jak wy głęboko nasiąkneliście socjalizmem a la Gomułka, jak was się trzyma ta sama argumentacja o krzywdzie ludzkiej itd. Pewnie dlatego tak kochacie Kaczorów. Ale oni wami grają, tak jak kazdym. A co do Gwiazdy, to ja nie pamietam aby go kiedykolwiek opluwano. To on opluwa. Plwa i plwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cepr Re: Historia pokaże kto mówi prawdę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 12:35 Podobny w tonie i argumentacji tekst słyszałem podczas rewizji za SOLIDARNOSCI w moim mieszkaniu . Ja pamiętm , ludzi też . Siostra , młoda dziewczyna z SOLIDARNOSCI siedziała w areszcie w Opolu z morderczynią by ja złamać . Musiała emigrować , na szczęście żyje tam godnie . Szkoda ze w Ojczyżnie swojej nie . Ten twój język yo specjalisty od prowokacji to sie ma wrodozne . Masz rację pasuje do Dziękowacza. Do Demokracji kultury i poziomu wymiany opnii napewno nie dorosłeś . Nie nazwę cie baranem bo to zwierze pożyteczniejsze jak ty, najwyżej beczy ale za to świetną barania skórą zaworajaćą nie jad a lanolinę idzie się ciepło i zdrowo okryć . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziękowacz Re: Historia pokaże kto mówi prawdę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.08, 13:50 No i zostałem esbekiem, quoooorwa match!!!!!! Niedorosłym do demokratycznej wymiany zdan. Oto jak się z wami gada. Masz inne zdanie, jesteś esbek albo przynajmniej masz esbeckie geny. Co ty mnie tu siostrą swoją szachujesz, ceprze??? Co to za argumentacja??? Co ty mi przyszywasz??? Okryj się tą baranią skórą i się w tym swoim smrodku pekluj do następnego przełomu braciszków K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Historia pokaże kto mówi prawdę IP: *.dip.t-dialin.net 12.12.08, 15:42 A widzisz po cos sie odzywal i teraz masz za swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: Historia pokaże kto mówi prawdę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 18:52 Pyrdolicie, pyrdolicie i o zmierzchu i o świcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozy Re: Historia pokaże kto mówi prawdę IP: *.chello.pl 12.12.08, 19:09 A T a pani nich się idzie ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chop Re: Historia pokaże kto mówi prawdę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 22:27 Powiedziała baba co wiedziała Sama chętnie by spróbowała Lecz kto zechce ja pinkolić Osioł może nie wydolić Odpowiedz Link Zgłoś
mieszaniec-zopola Branice byłyby właściwszym miejscem na ten sabat 12.12.08, 18:24 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
schuruburu Re: Branice byłyby właściwszym miejscem na ten sa 12.12.08, 18:35 mieszaniec-zopola napisał: > :-) Niesamowite!! Ale jestem twojego zdania. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: punk Re: Branice byłyby właściwszym miejscem na ten sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 22:40 schuruburu ciotka zielińska we dwóch w to samo miejsce ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Branice byłyby właściwszym miejscem na ten sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 22:32 Każdego ciągnie to jego miejsca przeznaczenia , psy maja dobrego czuja. . Odpowiedz Link Zgłoś
schuruburu Re: Branice byłyby właściwszym miejscem na ten sa 13.12.08, 07:30 hej Jondrus to ty??? Odwiedzasz stare kąty czy pojechałeś po ordery?? Odpowiedz Link Zgłoś
mieszaniec-zopola Mieli rozdawać na wystawie 13.12.08, 09:09 Ile q.... dzisięcioleci każą nam żyć tą martyrologię? Tym bardziej, że męczennicy jacyś zbyt dobrze odpasieni jak na męczenników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Mieli rozdawać na wystawie IP: *.dip.t-dialin.net 13.12.08, 17:26 Nieprzejmuj sie selekcja biologiczna dopadnie nas wszystkich ale czy bedzie mniej martyrologi jestem raczej pesymista(nowe pokolenie"Zbowidowcow" juz wyrasta). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foid Re: Branice byłyby właściwszym miejscem na ten sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 10:59 To taka zródłowa informacja dla przyszłych potrzebujących pomocy : Branice - mała spokojna miejscopwość www.branice.pl/ Samodzielny Wojewódzki Szpital dla Nerwowo i Psychicznie Chorych im. Ks. Biskupa Nathana Kontakt : 48-140 Branice Szpitalna 18 tel.: 77 4868140 lub 4868141 www.rynekmedyczny.pl/pl/branice/szpitalna/ZOZ/1687688,,/samodzielny_wojewodzki_szpital_dla_nerwowo_i_psychicznie_chorych_im_ks_biskupa_nathana_w_branicach Ta krótka informacja przyczyni się pozytywnie dla zakręconych . Informacji nigdy nie za wiele. Ku pokrzepieniu serc i propagowaniu zdroiwego ducha przemiaw społeczności Opolskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gefrajter Anna Walentynowicz: wolna Polska to fikcja IP: 77.223.238.* 14.12.08, 11:21 Pani Aniu da Pani sobie spokój. Błądzi Pani i to co wciskacie ludziom , jest nie na ten czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: altekamerad Re: Anna Walentynowicz: wolna Polska to fikcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 13:34 Ornung mus zein , gefrajter got mit uns . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cichociemny Re: Anna Walentynowicz: wolna Polska to fikcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 19:00 pamiętamy , lekcji histori trudno zapomnieć . pl.youtube.com/watch?v=wmE288A2RoI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutek Re: Anna Walentynowicz: wolna Polska to fikcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 09:14 to przykre co zostlao napisane ale z drugiej strony w naszym narodzie bylo zawsze sporo nieudacznikow zal mi Pani Walentynowicz o innych nie wspomne Odpowiedz Link Zgłoś