Dodaj do ulubionych

Cała prawda o Tesco

IP: *.karo.punkt.pl / 10.0.0.* 10.11.03, 01:27
Nic dodać, nic ująć - taniec chocholi!
Obserwuj wątek
    • Gość: cat czegoś tu nie rozumiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.03, 02:25
      już na początku próby zlokalizowania Tesco było wiadomo, że
      miasto czyli min. ówcesny prezydent Pogan nie był przychylny
      powstaniu hipermarketu na Ozimskiej - jeszcze przed kupieniem
      tej ziemi. po drugie w artykule pojawia się informacja, że
      problemy prawne i administracyjne (w przeciwieństwie do innych
      miast)wzięły się stąd, że tylko w Opolu hipermarket miałby
      powstać tak blisko centrum. Czyli zdecydowany sprzeciw
      mieszkańców, kupców i władzy przeciwko tej lokalizacji ma swoje
      uzasadnienie. A tylu ludzi na tym forum ośmieszało takie
      poglądy...

Wydaje mi się, że Tesco samo jest sobie winne, a nie żadni
      urzędnicy. Zagrało va bank no i się przejechało. a teraz
      obarcza wszystkich winą za swoje straty.

Powinni odsprzedać tę ziemię - i wziąć tą, którą proponuje im
      Zembaczyński. Skoro tyle ludzi chce konkurencji - to z
      pewnością wybierze Tescco zamiast Reala - bez względu na to,
      czy będzie na Ozimskiej czy na Partyzanckiej. (dla mnie i tak
      będzie to zawsze wybór pomiędzy kiłą a syfilisem).
      • Gość: jajco Re: czegoś tu nie rozumiem IP: *.atol.com.pl / 10.0.2.* 10.11.03, 09:45
        Buraku jak masz auto to zapierdaleaj do Wrocławia my chcemy
        TESCO pod Ratuszzem!!1
        • katarsis Re: czegoś tu nie rozumiem 11.11.03, 00:04
          what's that funking shit?
        • Gość: OŚMIORNICA Re: czegoś tu nie rozumiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 01:00
          ja chcę w ratuszu
    • Gość: Janowski Re: Cała prawda o Tesco IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.03, 09:40
      Masz rację, tylko że jest to taniec chocholi tzw. redaktora Janowskiego.
      Musisz się Pan zdecydować Panie redaktorze. Albo opisujesz Pan temety
      podsunięte przez Zembaczyńskiego albo chcesz Pan pisać prawdę. I niech się Pan
      szybko zdecyduje. A może liczy Pan na nagrodę z ratuszyka za uprzejmość?????
    • Gość: Gall Anonim Cała sciema o Tesco IP: 62.148.87.* 10.11.03, 12:32
      Ok. Jak chcecie to mozecie tak sciemniac. Prawda jest jednak
      oczywista - Zabek z Kowalewskim zrobili wszystko zeby Tesco na
      Ozimskiej nie bylo. Pamietacie akcje TESCO STOP - STOP KORUPCJI?
    • Gość: as brednie Tesco IP: *.geol.uni-heidelberg.de 10.11.03, 13:58
      500 miejsc pracy - na klipie! no i zapomnial panisko laskawca
      dodac ze PRACY NIEWOLNICZEJ!
      • Gość: Kokot Re: brednie Tesco IP: *.atol.com.pl / 10.0.2.* 10.11.03, 17:20
        Gość portalu: as napisał(a):

> 500 miejsc pracy - na klipie! no i zapomnial panisko laskawca
        > dodac ze PRACY NIEWOLNICZEJ!

BYDLAKU, lepsza praca niż jej brak, życzymy ci utraty pracy!!!
        • Gość: as Re: brednie Tesco IP: *.geol.uni-heidelberg.de 10.11.03, 19:21
          Niewolniku - moge cie zatrudnic do zbierania gowien po Turkach
    • Gość: Bezrobotny Cała prawda o Janowskim Arturze IP: *.atol.com.pl / 10.0.2.* 10.11.03, 17:17
      Wpierw nasyła nas na Zębaczyńskiego a potem zwala winę za brak
      TESCO na Pogana!!! I kto tu miesza??? Jestem i będę za nowym
      HiperTESCO nawet pod RATUSZEM, nie mam nic do stracenia, ALBO
      EMIGRACJA ALBO WEGETACJA, dzięki POLSCE mogę żebrać, DZIĘKUJĘ
      OJCZYZNO!!!!!! OPAMIĘTAJ SIĘ PREZYDENCIE Z. BO 2 KADENCJA TO
      MŻONKA PRZY TAKIEJ POLITYCE INWESTYCYJNEJ, WYBÓR CIEBIE TO
      NIEPOROZUMIENIE!!!
    • Gość: opolanian Od kiedy Ratusz sponsoruje Wyborczą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.03, 17:46
      Co za głupoty wypiusujecie w tej Gazecie, zaczynacie jak NTO.
      Najpierw ktoś buntował mieszkańców, żeby protestowali, teraz
      zwalacie na lewice ( pewnie bo teraz lewica wszystkiemu winna,
      nikt nie pamięta rządów Łobuzka ). Ja chcę Tesco przy Ozimskij,
      jak kto przeciwny niech pojedzie do Wrocławia i zobaczy jakie
      ceny są w Tesco i jak Real nas okrada.
    • Gość: Adu Patam Zembaczyński musi odejść, póki my żyjemy... IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.03, 19:50
      ...bo inaczej za 3 lata w realu zdechniemy!
    • Gość: Marcin Sagan Janowski -Agatą Jop -Zembaczynskiego IP: 62.148.87.* 10.11.03, 20:49
      Janowski -Agatą Jop -Zembaczynskiego !
      • ryszard_flegma KOWALSKI BYŁ PRZECIW TESCO. 10.11.03, 22:25
        Czy już zmienił zdanie? Czy zablokuje Zembaczyńskiego?
        Miał fajne foty w "Wyborczej" z protestu jako przeciwnik TESCO na terenie OFM.
        • Gość: gościu Liczy się tylko KASA. IP: 62.148.87.* 11.11.03, 11:54
          Chodzi tylko o kasę i brylowanie na łamach prasy to
          politykierzy z Ratusza. Natomiast lud jest potrzebny tylko przy
          wyborach. JA CHCĘ DRUGI HIPERMARKRT W OPOLU. Ceny w realu są
          wysokie, kilka artykułów w Delikatesach na ul. Krakowskiej są
          tańsze niż w Realu. Poprzednia i obecna władza pilnuje aby nie
          było konkurencji w Opolu. Jedni i drudzy myślą i robią tak
          samo. Lewica czy prawica to tylko nazwy. Prawica ma
          beszczelność mówić, że to dla dobra ludzi i w imię
          chrześcijańskiej nienawiści do lewicy, a lewica,że wspiera
          biednych i tak dalej. Niedobrze mi się robi.

Z okazji Święta Niepodległości życzę wszystkim czytającym
          wszystkiego najlepszego i życzę sobie aby za trzy lata w
          Ratuszu nie było ani jednego dzisiejszego radnego (no może
          zostać Ciecierski i Watras bo Oni są fajni, reszta ....)
          Pozdrowiam.
          • Gość: mieszkaniec Re: Liczy się tylko KASA. IP: *.chello.pl 11.11.03, 15:19
            Mam gdzieś wyjaśnienia dotyczące blokady budowy TESCO, nie ma jak dotąd żadnego
            konkretnego planu budowy drugiego hipermarketu w Opolu, ludzie zobaczcie na
            inne miasta, czy Opole jest jakieś inne? Małych sklepików pełno, jest kilka
            Albertów, Biedronek a Żabek jak nasrał. Konkurencyjnego hipermarketu dla REALA
            nie widac. Zbliża się okres przedświąteczny, już wiadomo co się będzie działo w
            REALU. Ludzie i tak będą robić zakupy w hipermarketach, żaden Kowalski czy inny
            dupek tego nie zmieni więc drugi tego typu sklep jest w Opolu bardzo potrzebny
            by chociaż rozładować tłok w Realu!!!
          • Gość: olo Liczy się tylko KASA. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 15:29
            zadzam sie z przdmowca. nazwa parti politycznych nie maja znaczenia obecnie to
            dwie zwalczajace sie korporacje ktore maja na celu zarabianie pieniedzy. dbaja
            rowniez o swoich "pracownikow" obsadzaja na stanowiskach i niedaja umzec z
            glodu (w brutalnej rzeczywistosci bez pomocy wogole nie daja sobie rady). taki
            kowalski np. obsadzil kumpla na stanowisku dyrektora w spolem (opolanin) zaraz
            przed sprzedaza za psie pieniadze (nie liczac lapuwki dla zebacza i wysokich
            stanowisk dla innych znajomych krolika) do "jakiejs" sieci sklepow, a teraz
            kumpel wynaja pokoj kowalskiemu dla skompromitowanej juz "stop korupcji". no
            szlag mnie trafia jak widze cos takiego ...
            • Gość: zaTESCOwicz Liczy się tylko KASA... dla ratuszowego Qtasa! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.03, 08:12
              Precz z komuną (jawną i przefarbowaną)!
              • Gość: katowiczanin Opolanie! Szanujcie swojego prezydenta miasta. IP: 62.233.241.* 12.11.03, 11:32
                Dokładnie przeczytałem artykuł prasowy i zapoznałem się z opiniami wyrażonymi
                na FORUM. Tak się składa, że dobrze znam mechanizmy powstawania supermarketów
                na terenach miejskich i procedury (a także manipulacje samorządowców) związane
                z miejscowymi planami zagospodarowania przestrzennego. Jest to poletko do
                różnego rodzaju nadużyć, omijania a nawet łamania prawa. Przypuszczam, że TESCO
                jest samo sobie winne, bo wdało się w dziwną i dwuznaczną grę, w której
                jakoby "nie wiadomo o co chodzi".
                Prezydent Zembaczyński, widać nie chce kontynuacji chocholego tańca wokół tej
                sprawy, zapoczątkowanego przez jego poprzedników i dązy do tego, aby procedury
                prawne obowiązywały. Dlatego wraca do respektowania zapisów miejscowego planu
                zagospodarowania przestrzennego, który (O czym mało kto wie, niestety!) - jest
                aktem prawnym! Najważniejszym z przepisów gminnych, decydującym o lokalizacji
                wszelkich inwestycji na terenie miasta. Pozdrawiam z Katowic!
                • Gość: Tutejszy Re: Opolanie! Szanujcie swojego prezydenta miasta IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.03, 12:33
                  Jakbyś był skazany na 1 (słownie: jeden) h-market w Twoich okolicach, to
                  inaczej byś pisał.
                  A nasz porąbany real,- już piąty rok obsługuje 130 000 Opolan i drugie tyle
                  okolicznych mieszkańców, czyli 250 000 luda! Mówię Ci - HORROR !!!
                  • Gość: Kazmirz Re: Opolanie! Szanujcie swojego prezydenta miasta IP: *.proxy.aol.com 12.11.03, 12:49
                    Gość portalu: Tutejszy napisał(a):

> Jakbyś był skazany na 1 (słownie: jeden) h-market w Twoich okolicach, to
                    > inaczej byś pisał.
                    > A nasz porąbany real,- już piąty rok obsługuje 130 000 Opolan i drugie tyle
                    > okolicznych mieszkańców, czyli 250 000 luda! Mówię Ci - HORROR !!!

W realu sa 32 kasy w weekendy do wszystkich sa od rana do wieczora kolejki.
                    Zgadnijcie jaka kase robi ten real w ciagu jednego dnia?
                    Zasdtanowcie sie kto zrobil na tym najlepszy interes czy miasto sprzedajac
                    dzialke za 17,5 mil. zl. oraz zwalniajac ich z placenia podatkow przez 10 lat?
                    Jak bede mial chwile wolna sprobuje zrobic obliczenia symujacyjne i podam na
                    forum.
                  • Gość: Tutejszy Re: Opolanie! Szanujcie swojego prezydenta miasta IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.03, 13:17
                    Za to mamy OBI i Castoramę, które otworzono niemal równocześnie.
                    Opole to naprawdę porąbane miasto (choć jeszcze wojewódzkie).
                    • Gość: Adu Patam Opolanie nie szanujcie swojego prezydenta miasta- IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.03, 13:25
                      -bo i on Was nie szanuje,
                      gdyż jest skończonym, złamanym ...
                • Gość: Kura Re: Opolanie! Szanujcie swojego prezydenta miasta IP: *.atol.com.pl / 213.17.147.* 13.11.03, 00:42
                  Dzisiaj w TV Opole pani naczelnik wydziału architektury powiedziała, że nie
                  było podstaw, żeby odrzucić ofertę zbudowania w centrum Opola stacji
                  benzynowej, ponieważ plan zagospodarowania przestrzennego, wg którego tam można
                  było postawić budynek mieszkalny lub punkt handlowy, stracił ważność. Nie ma
                  planu - można budować wszystko, bez ograniczeń! Pewnie nawet sławojki. Dlaczego
                  zatem inna jest wykładnia w sprawie TESCO? Też nie ma ważnego planu, a skoro
                  stary przewidywywał w tym miejscu część przemysłowo-składową, to można tam
                  stawiać centrum logistyczne, a nie hipermarket, dlaczego nie co dusza
                  zapragnie? Czy ktoś może mi wyjaśnić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka