Gość: komarek IP: *.karo.punkt.pl / 10.0.0.* 10.11.03, 01:27 Nic dodać, nic ująć - taniec chocholi! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cat czegoś tu nie rozumiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.03, 02:25 już na początku próby zlokalizowania Tesco było wiadomo, że miasto czyli min. ówcesny prezydent Pogan nie był przychylny powstaniu hipermarketu na Ozimskiej - jeszcze przed kupieniem tej ziemi. po drugie w artykule pojawia się informacja, że problemy prawne i administracyjne (w przeciwieństwie do innych miast)wzięły się stąd, że tylko w Opolu hipermarket miałby powstać tak blisko centrum. Czyli zdecydowany sprzeciw mieszkańców, kupców i władzy przeciwko tej lokalizacji ma swoje uzasadnienie. A tylu ludzi na tym forum ośmieszało takie poglądy... Wydaje mi się, że Tesco samo jest sobie winne, a nie żadni urzędnicy. Zagrało va bank no i się przejechało. a teraz obarcza wszystkich winą za swoje straty. Powinni odsprzedać tę ziemię - i wziąć tą, którą proponuje im Zembaczyński. Skoro tyle ludzi chce konkurencji - to z pewnością wybierze Tescco zamiast Reala - bez względu na to, czy będzie na Ozimskiej czy na Partyzanckiej. (dla mnie i tak będzie to zawsze wybór pomiędzy kiłą a syfilisem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajco Re: czegoś tu nie rozumiem IP: *.atol.com.pl / 10.0.2.* 10.11.03, 09:45 Buraku jak masz auto to zapierdaleaj do Wrocławia my chcemy TESCO pod Ratuszzem!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OŚMIORNICA Re: czegoś tu nie rozumiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 01:00 ja chcę w ratuszu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janowski Re: Cała prawda o Tesco IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.03, 09:40 Masz rację, tylko że jest to taniec chocholi tzw. redaktora Janowskiego. Musisz się Pan zdecydować Panie redaktorze. Albo opisujesz Pan temety podsunięte przez Zembaczyńskiego albo chcesz Pan pisać prawdę. I niech się Pan szybko zdecyduje. A może liczy Pan na nagrodę z ratuszyka za uprzejmość????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Anonim Cała sciema o Tesco IP: 62.148.87.* 10.11.03, 12:32 Ok. Jak chcecie to mozecie tak sciemniac. Prawda jest jednak oczywista - Zabek z Kowalewskim zrobili wszystko zeby Tesco na Ozimskiej nie bylo. Pamietacie akcje TESCO STOP - STOP KORUPCJI? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as brednie Tesco IP: *.geol.uni-heidelberg.de 10.11.03, 13:58 500 miejsc pracy - na klipie! no i zapomnial panisko laskawca dodac ze PRACY NIEWOLNICZEJ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kokot Re: brednie Tesco IP: *.atol.com.pl / 10.0.2.* 10.11.03, 17:20 Gość portalu: as napisał(a): > 500 miejsc pracy - na klipie! no i zapomnial panisko laskawca > dodac ze PRACY NIEWOLNICZEJ! BYDLAKU, lepsza praca niż jej brak, życzymy ci utraty pracy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: brednie Tesco IP: *.geol.uni-heidelberg.de 10.11.03, 19:21 Niewolniku - moge cie zatrudnic do zbierania gowien po Turkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezrobotny Cała prawda o Janowskim Arturze IP: *.atol.com.pl / 10.0.2.* 10.11.03, 17:17 Wpierw nasyła nas na Zębaczyńskiego a potem zwala winę za brak TESCO na Pogana!!! I kto tu miesza??? Jestem i będę za nowym HiperTESCO nawet pod RATUSZEM, nie mam nic do stracenia, ALBO EMIGRACJA ALBO WEGETACJA, dzięki POLSCE mogę żebrać, DZIĘKUJĘ OJCZYZNO!!!!!! OPAMIĘTAJ SIĘ PREZYDENCIE Z. BO 2 KADENCJA TO MŻONKA PRZY TAKIEJ POLITYCE INWESTYCYJNEJ, WYBÓR CIEBIE TO NIEPOROZUMIENIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanian Od kiedy Ratusz sponsoruje Wyborczą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.03, 17:46 Co za głupoty wypiusujecie w tej Gazecie, zaczynacie jak NTO. Najpierw ktoś buntował mieszkańców, żeby protestowali, teraz zwalacie na lewice ( pewnie bo teraz lewica wszystkiemu winna, nikt nie pamięta rządów Łobuzka ). Ja chcę Tesco przy Ozimskij, jak kto przeciwny niech pojedzie do Wrocławia i zobaczy jakie ceny są w Tesco i jak Real nas okrada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adu Patam Zembaczyński musi odejść, póki my żyjemy... IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.03, 19:50 ...bo inaczej za 3 lata w realu zdechniemy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Sagan Janowski -Agatą Jop -Zembaczynskiego IP: 62.148.87.* 10.11.03, 20:49 Janowski -Agatą Jop -Zembaczynskiego ! Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard_flegma KOWALSKI BYŁ PRZECIW TESCO. 10.11.03, 22:25 Czy już zmienił zdanie? Czy zablokuje Zembaczyńskiego? Miał fajne foty w "Wyborczej" z protestu jako przeciwnik TESCO na terenie OFM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Liczy się tylko KASA. IP: 62.148.87.* 11.11.03, 11:54 Chodzi tylko o kasę i brylowanie na łamach prasy to politykierzy z Ratusza. Natomiast lud jest potrzebny tylko przy wyborach. JA CHCĘ DRUGI HIPERMARKRT W OPOLU. Ceny w realu są wysokie, kilka artykułów w Delikatesach na ul. Krakowskiej są tańsze niż w Realu. Poprzednia i obecna władza pilnuje aby nie było konkurencji w Opolu. Jedni i drudzy myślą i robią tak samo. Lewica czy prawica to tylko nazwy. Prawica ma beszczelność mówić, że to dla dobra ludzi i w imię chrześcijańskiej nienawiści do lewicy, a lewica,że wspiera biednych i tak dalej. Niedobrze mi się robi. Z okazji Święta Niepodległości życzę wszystkim czytającym wszystkiego najlepszego i życzę sobie aby za trzy lata w Ratuszu nie było ani jednego dzisiejszego radnego (no może zostać Ciecierski i Watras bo Oni są fajni, reszta ....) Pozdrowiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Liczy się tylko KASA. IP: *.chello.pl 11.11.03, 15:19 Mam gdzieś wyjaśnienia dotyczące blokady budowy TESCO, nie ma jak dotąd żadnego konkretnego planu budowy drugiego hipermarketu w Opolu, ludzie zobaczcie na inne miasta, czy Opole jest jakieś inne? Małych sklepików pełno, jest kilka Albertów, Biedronek a Żabek jak nasrał. Konkurencyjnego hipermarketu dla REALA nie widac. Zbliża się okres przedświąteczny, już wiadomo co się będzie działo w REALU. Ludzie i tak będą robić zakupy w hipermarketach, żaden Kowalski czy inny dupek tego nie zmieni więc drugi tego typu sklep jest w Opolu bardzo potrzebny by chociaż rozładować tłok w Realu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Liczy się tylko KASA. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 15:29 zadzam sie z przdmowca. nazwa parti politycznych nie maja znaczenia obecnie to dwie zwalczajace sie korporacje ktore maja na celu zarabianie pieniedzy. dbaja rowniez o swoich "pracownikow" obsadzaja na stanowiskach i niedaja umzec z glodu (w brutalnej rzeczywistosci bez pomocy wogole nie daja sobie rady). taki kowalski np. obsadzil kumpla na stanowisku dyrektora w spolem (opolanin) zaraz przed sprzedaza za psie pieniadze (nie liczac lapuwki dla zebacza i wysokich stanowisk dla innych znajomych krolika) do "jakiejs" sieci sklepow, a teraz kumpel wynaja pokoj kowalskiemu dla skompromitowanej juz "stop korupcji". no szlag mnie trafia jak widze cos takiego ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaTESCOwicz Liczy się tylko KASA... dla ratuszowego Qtasa! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.03, 08:12 Precz z komuną (jawną i przefarbowaną)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanin Opolanie! Szanujcie swojego prezydenta miasta. IP: 62.233.241.* 12.11.03, 11:32 Dokładnie przeczytałem artykuł prasowy i zapoznałem się z opiniami wyrażonymi na FORUM. Tak się składa, że dobrze znam mechanizmy powstawania supermarketów na terenach miejskich i procedury (a także manipulacje samorządowców) związane z miejscowymi planami zagospodarowania przestrzennego. Jest to poletko do różnego rodzaju nadużyć, omijania a nawet łamania prawa. Przypuszczam, że TESCO jest samo sobie winne, bo wdało się w dziwną i dwuznaczną grę, w której jakoby "nie wiadomo o co chodzi". Prezydent Zembaczyński, widać nie chce kontynuacji chocholego tańca wokół tej sprawy, zapoczątkowanego przez jego poprzedników i dązy do tego, aby procedury prawne obowiązywały. Dlatego wraca do respektowania zapisów miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego, który (O czym mało kto wie, niestety!) - jest aktem prawnym! Najważniejszym z przepisów gminnych, decydującym o lokalizacji wszelkich inwestycji na terenie miasta. Pozdrawiam z Katowic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tutejszy Re: Opolanie! Szanujcie swojego prezydenta miasta IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.03, 12:33 Jakbyś był skazany na 1 (słownie: jeden) h-market w Twoich okolicach, to inaczej byś pisał. A nasz porąbany real,- już piąty rok obsługuje 130 000 Opolan i drugie tyle okolicznych mieszkańców, czyli 250 000 luda! Mówię Ci - HORROR !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazmirz Re: Opolanie! Szanujcie swojego prezydenta miasta IP: *.proxy.aol.com 12.11.03, 12:49 Gość portalu: Tutejszy napisał(a): > Jakbyś był skazany na 1 (słownie: jeden) h-market w Twoich okolicach, to > inaczej byś pisał. > A nasz porąbany real,- już piąty rok obsługuje 130 000 Opolan i drugie tyle > okolicznych mieszkańców, czyli 250 000 luda! Mówię Ci - HORROR !!! W realu sa 32 kasy w weekendy do wszystkich sa od rana do wieczora kolejki. Zgadnijcie jaka kase robi ten real w ciagu jednego dnia? Zasdtanowcie sie kto zrobil na tym najlepszy interes czy miasto sprzedajac dzialke za 17,5 mil. zl. oraz zwalniajac ich z placenia podatkow przez 10 lat? Jak bede mial chwile wolna sprobuje zrobic obliczenia symujacyjne i podam na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tutejszy Re: Opolanie! Szanujcie swojego prezydenta miasta IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.03, 13:17 Za to mamy OBI i Castoramę, które otworzono niemal równocześnie. Opole to naprawdę porąbane miasto (choć jeszcze wojewódzkie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adu Patam Opolanie nie szanujcie swojego prezydenta miasta- IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.03, 13:25 -bo i on Was nie szanuje, gdyż jest skończonym, złamanym ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kura Re: Opolanie! Szanujcie swojego prezydenta miasta IP: *.atol.com.pl / 213.17.147.* 13.11.03, 00:42 Dzisiaj w TV Opole pani naczelnik wydziału architektury powiedziała, że nie było podstaw, żeby odrzucić ofertę zbudowania w centrum Opola stacji benzynowej, ponieważ plan zagospodarowania przestrzennego, wg którego tam można było postawić budynek mieszkalny lub punkt handlowy, stracił ważność. Nie ma planu - można budować wszystko, bez ograniczeń! Pewnie nawet sławojki. Dlaczego zatem inna jest wykładnia w sprawie TESCO? Też nie ma ważnego planu, a skoro stary przewidywywał w tym miejscu część przemysłowo-składową, to można tam stawiać centrum logistyczne, a nie hipermarket, dlaczego nie co dusza zapragnie? Czy ktoś może mi wyjaśnić? Odpowiedz Link Zgłoś